Primera División - souhrn 35. kola

25.04.2014, 22:52, aktualizováno 28.04.2014, 23:49
Komentáře a souhrny
Dál vede Atlético, které zvládlo složitý zápas ve Valencii. Druhá je znovu Barcelona, která otočila zápas ve Villarrealu a zareagovala tak na výhru Realu Madrid nad Osasunou. Athletic porazil Sevillu a pojistil si čtvrté místo. Getafe na svém hřišti udolalo Málagu a poslalo tím do druhé ligy Betis, zachráněna je Celta...

Celta Vigo - Real Valladolid 4:1

28.04.2014 22:00

Góly: 38. Nolito, 39. Charles, 46. Nolito, 49. Stefan Mitrović (vl.) - 75. Manucho

Celta Vigo díky skvělé desetiminutovce vyhrála jasným rozdílem nad nemohoucím Realem Valladolid a díky třem bodům pronikla do elitní desítky. Naopak hosté odjíždějí s hanbou a naděje na záchranu se rozplývá.

Valladolidu šlo o hodně. Na sedmnáctou Osasunu sice ztrácí jen tři body, ale jeho situace přesto není růžová. Celé Španělsko ale trápí víc než jen boj o titul či sestup. O gestu Daniho Alvese vůči rasismu se bude psát asi ještě dlouho. To ale není jediná smutná zpráva. Ve věku pouhých pětačtyřiceti let totiž zemřel Tito Vilanova, který prohrál svůj boj s rakovinou. Jeho osobnost si připomněl celý stadion, který se na minutu ponořil do ticha ještě před začátkem zápasu.

Jako první se do šance dostala Celta. Charles dostal balon do běhu,a posléze se rozhodl vypálit. Rána nakonec orazítkovala pravou tyč hostující svatyně. Guerra se procpal až do pokutového území, odkud poslal přízemní pas směrem doleva. Přihrávka ale žádného ze spoluhráčů nezastihla. Celta sice byla aktivnější, ale trápila ji především smůla. Po tyči Charlese se do brankové konstrukce totiž trefil také Nolito, jehož hlavička v síti tedy skončit nemohla.

Další nepříjemná komplikace postihla domácí po dvaceti minutách, kdy se zranil kapitán Hugo Mallo. Nahradit jej musel Jon Aurtenetxe. Chilský rychlík Fabián Orellana se řítil zcela sám na Jiméneze, hostující brankář ale výtečným zákrokem balon vytěsnil na rohový kop. Poté se šance na obou stranách střídaly. Do jedné se dostal opět Orellana, na opačné straně hřiště tu svou spálil Rafinha. Klíčové momenty se urodily až závěrem první půle a měla je na starosti jen domácí ekipa.

Guerra nezakončil úplně ideálně a poskytl Celtě šanci na rychlý kontr. Toho využili bez zbytku, protože po vynikající přihrávce Orellany neměl se zakončením k levé tyči problém Nolito. A noční můra v podání hostí pokračovala. Sotva rozehráli, o míč opět přišli a ten se dostal pod kontrolu Fabiána Orellany. Chilan nezmatkoval, ale po skvělé přihrávce nechal vyniknout Charlese - 2:0.

Pokud hostům nevyšla poslední fáze první půle, úvod té druhé byl snad ještě horší. Lévy Madinda posunul elegantní patičkou Nolitovi, který dobře mířenou placírkou propálil brankáře Jaimeho Jiméneze. A nebylo to vše - z levé strany putoval centr do velkého vápna, kde si balon do vlastní brány srazil Stefan Mitrović! Ukázkový vlastní gól dokumentoval rozpoložení defenzivně proděravělého celku.

Ani po tomto debaklu se ale hosté nevzdali a dál usilovali alespoň o čestný úspěch. Byl to ale opět brankář Jiménez, kdo musel zasahovat proti velké šanci. V ní se ocitl střídající Mario Bermejo snad po minutě na hřišti. Po náběhu na brankáře jej ale nepřekonal. Jaime Jiménez by měl být vyhlášen hvězdou zápasu, i když čtyřikrát inkasoval. Po další minutě si totiž poradil s velmi dobrou akcí Nolita a odmítl mu uznat kredit za hattrick.

Přeci jen se ale hosté dočkali alespoň umazání čistého konta brankáře Yoela Rodrígueze. Překonal jej totiž skvěle nabíhající Manucho, na jehož hlavičku zkrátka mít nemohl. Tento duel také uzavřel dnešní napínavé a na branky bohaté klání. Deset minut před koncem ale nabíhající Manucho už neuspěl, protože Yoel mu skvěle zmenšil střelecký úhel. Víc se musí trápit Valladolid, který po prohře dál zůstává v pásmu sestupu a musí se strachovat o pád do Segundy.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona 2:3

27.04.2014 21:00

Góly: 45. Cani, 55. Manuel Trigueros - 65. Gabriel Paulista (vl.), 78. Mateo Musacchio (vl.), 83. Lionel Messi

Barcelona otočila utkání na půdě Villarrealu a po těsném vítězství 3:2 se opět posunula na druhou pozici. Hostům pomohly vlastní branky Paulisty a Musacchia. Vítěznou trefu pak zaznamenal necelých deset minut před koncem Lionel Messi, jenž se v tabulce střelců dotáhl na Diega Costu z Atlética. Žluté ponorce i tak stačí už jen málo k udržení důležité sedmé pozice zajišťující postup do Evropské ligy.

Barcelona od první minuty vsadila a svou typickou kombinační hru a nutila svého soupeře k vysilujícímu napadání. Převaha na míči vyústila pro Barcelonské i v první velkou šanci v 17. minutě. Dravý průnik Messiho do vápna Villarrealu ale skončil jen vynikajícím zákrokem domácího gólmana Asenja. Na druhé straně se pokusil odpovědět Gaspar, míč ale proletěl jen těsně kolem pravé tyče.

Monotónní taktiku Blaugranas dokázala Žlutá ponorka narušit opět ve 29. minutě. Po rychlé akci nabízel Cani míč do malého vápna pro dos Santose a mexickému útočníkovi scházel k úspěšnému zakončení jen malý krůček. Barcelona byla sice i nadále v poli lepším mužstvem, ale o hodně nebezpečnější byli domácí.

To se projevilo zejména v závěru první půle. Ve 44. minutě měl totiž na kopačce úvodní gól zápasu Aquino. Už překonaného Pinta ale na brankové čáře zastoupil pohotový Bartra. Domácí fanoušky to ale nemuselo dlouho mrzet. V první minutě nastavení totiž rozjel další nebezpečnou akci Pereira, jenž skvělým pasem našel nabíhajícího Caniho a ten se mezi dvěma laxně bránícím beky dokázal z poslední akce prvního poločasu pohodlně prosadit - 1:0!

Hráči ve žlutém si euforii z vedoucí branky přinesli i do druhého dějství. Nejprve však museli přežít dvě tutovky Messiho, který se nejprve v 52. minutě protlačil do vápna a technickou střelou prověřil Asenja a o dvě minuty později to zkoušel se stejným úspěchem z přímého volného kopu. Na tahu tak byli domácí, kteří bezezbytku využili hned první nabízené příležitosti. Krásný fotbalový moment nabídla 55. minuta, kdy Aquino zatáhl míč po pravé straně a nádherným obloučkem přes celé vápno vybídl ke skórování Triguerose. Hlavička mladého domácího středopolaře zapadla přesně k tyči a rázem to bylo o dvě branky - 2:0!

Hráči Blaugranas jsou ale až příliš zkušení na to, aby i za takto nepříznivého stavu panikařili nebo složili zbraně. Barcelonští ihned po obdržené brance dostali domácí opět pod tlak a v 57. minutě chyběl Messiho přímému kopu opět jen malý kousek. V 61. minutě se k technické střele odhodlal Iniesta a chyběly zase jen decimetry. Tlak Katalánců vygradoval v 65. minutě. Po přiklepnutí Messiho se do vápna domácích dostal Dani Alves, jenž vyslal prudkou ránu, která po teči domácího Paulisty nakonec ke smůle domácích skončila až za zády gólmana Asenja - 2:1!

Hosty kontaktní branka nakopla a Villarreal prakticky nepouštěli za jeho obrannou polovinu. Vyrovnávací gól přišel v 78. minutě. Po jednom z řady centrů Alvese z pravé strany míč do vlastní sítě nepochopitelně zavěsil hlavou Musacchio - 2:2! Druhá smolná branka srazila Žlutou ponorku do kolen a vzápětí přišla pro domácí třetí krutá rána. Běžela 83. minuta, když hosté totálně rozebrali obranu domácích. Gólovou akci založil Busquets, jenž obloučkem našel na hranici ofsajdu Fabregase a ten hlavičkou posunul míč na úplně nekrytého Lionela Messiho. Argentinský klenot si v oblasti penaltového puntíku počínal chladnokrevně a bez milosti propálil zkoprnělého Asenja - 2:3! Katalánci tak dokonali famózní obrat a z El Madrigalu si nakonec vezou všechny tři body za vítězství 3:2!

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Sevilla FC 3:1

27.04.2014 19:00

Góly: 5. Markel Susaeta, 53. Iker Muniain, 73. Ander Herrera - 79. Kévin Gameiro

Baskičtí Lvi dokázali porazit Sevillu a jejich sen o čtvrtém místě dostal další velkou posilu. Nyní mají na svého poraženého soka náskok již relativně pohodlných šesti bodů a Liga mistrů je stále blíž. Za to Sevilla se s ní nakonec nejspíš bude muset rozloučit a spoléhat dál na Evropskou ligu.

Dvě kruté rány se snesly na Sevillu po sedmdesáti minutách, když byl nejdřív vyloučen Diogo Figueiras a následně Sevilla inkasovala ještě třetí a definitivní zásah z kopačky Andera Herrery. Ten ale jen navázal na předchozí branky Markela Susaety a Ikera Muniaína. Za Sevillu korigoval jen deset minut před koncem Kevin Gameiro. Svěřenci trenéra Unaie Emeryho přitom nastoupili v poměrně ofenzivní sestavě i s Carlosem Baccou.

První branky se diváci na stadionu San Mamés dočkali již po pěti minutách a vůbec se nejednalo o obyčejnou branku. Markel Susaeta sice od rohového praporku spíše centroval, ale nabíhající Aymeric Laporte míč nezasáhl. S tím však brankář Beto nejspíš vůbec nepočítal a dost ho to překvapilo. I proto míč skončil až za jeho zády - 1:0.

O rychlou odpověď se pokoušel Kevin Gameiro, který pálil z dobrých pětadvaceti metrů. Francouzský střelec ovšem mířil přímo do připraveného brankáře Iraizoze. Hosté se hnali do útoku a jen kvůli nepřesné nahrávce od Baccy se Figueiras k míči nedostal. Skóre se naopak mohlo měnit na druhé straně, když si na Trochowského přetažený centr za obranu Bilbaa naběhl zcela nestrážený Kevin Gameiro. Ten ale v klíčovou chvíli nedokázal míč trefit a nasměrovat jej mezi tři tyče.

Na další Herrerův centr ke vzdálenější tyči si naskočil Aymeric Laporte, z úhlu ale hlavou nasměroval míč pouze mimo hostující branku. Na Cokeho centr si naskočil Aduriz, v záklonu ale posílá míč metr vedle horního rohu branky. První půli zakončili aktivněji domácí, když Iraolův centr zakončoval patičkou Muniaín, jeho efektní pokus ale minul hostující branku. Do poločasu druhého naskočili lépe opět domácí, kteří se krátce po změně stran dočkali klíčového druhého zásahu.

Na Iraolův centr ke vzdálenější tyči si naběhl naprosto osamocený Iker Muniaín a celou akci završil famózně. Z voleje překonal bezmocného brankáře Beta a přiblížil Athletic nejen třem bodům za výhru, ale rovněž pojištění čtvrté příčky! To už se trenér Unai Emery rozhodl pro změnu a na hrací plochu poslal své letošní eso v podobě Ivana Rakitiće. Tvořivý záložník je hlavní postavou Sevilly a táhne ji za triumfem v Evropské lize. Cokeho centr Mikel San José odrazil pouze na hranici pokutového území, kde číhal naprosto osamocený Rakitič. Tomu ale střela zcela nesedla a míč proletěl jen těsně vedle brány.

Krátce poté ale všechny naděje hostí klesly. A to velmi rapidním způsobem, protože Diogo Figueiras už jednu žlutou kartu měl a ani to mu nebránilo v divokém a zřejmě nepříliš laskavém dialogu se sudím Alfonsem Álvarezem. Ten s ním neměl slitování a poslal jej pod sprchy. A Athletic své výhody brzy využil, protože jen o několik momentů později si další skvělý centr na své konto připsal Andoni Iraola a míč z jeho kopačky skončil u Andera. Herrera si s ničím hlavu nedělal a míč naopak přesnou hlavičkou poslal do sítě!

Brankář Gorka Iraizoz přesto nemůže úplně slavit, protože francouzský střelec Kevin Gameiro jej nakonec překonal. Iborrův nákop před pokutovým územím Samperio sklepl pro Kevina Gameira a už si poradil se zbytkem akce. Víc už ale Sevilla nestihla a nakonec se musela sklonit před taktickou vyspělostí i dravostí svého soka. Ten se naopak raduje z celkem jistého čtvrtého místa a tím pádem postupu do předkola Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 0:1

27.04.2014 17:00

Góly: 43. Raúl García

Mistrovský titul je stále blíže Madridu. A i když by po této větě před sezonou nejeden fanoušek asi čekal gratulace pro Real, pravděpodobně se bude radovat jeho městský rival. Atlético dnes zvládlo velmi těžké utkání proti domácí Valencii a po ráně Raúla Garcii navýšilo svůj náskok.

Colchoneros dnes slaví, protože udělali další velký krok vstříc vysněnému titulu. Ani vyloučení obránce Juanfrana nakonec nemuselo svěřence trenéra Diega Simeoneho příliš mrzet, neboť si už výhru pohlídali a jejich náskok na druhý Real Madrid činí v tuto chvíli již šest bodů. Stále sice ještě o titulu rozhodnuto není, ale Atlético je nyní jasným favoritem. Dokázalo to i dnes. Nejen, že se se Colchoneros opírají o zdatnou střeleckou formu Diega Costy, ale nečiní jim problémy ani obranná linie. Právě ta se dnes musela hodně činit.

Valencia sice má za sebou poměrně čerstvou (a ne zcela vydařenou) vzpomínku z utkání Evropské ligy proti Seville, kde prohrála o dvě branky. Dnes ale byla svému sokovi poměrně vyrovnaným týmem a rozhodně mu nic nedala zadarmo. Domácí Valencia začala velmi dobře a hned v první minutě se do velmi dobré palebné pozice dostal Paco Alcácer. Útočník, který kvůli kartám vynechá odvetné utkání proti Seville, ale trestuhodně pálil mimo. Po chvíli tlaku Valencie vystřelil David Villa, jeho technická rána na zadní tyč jen těsně minula spojnici břevna a tyče.

Ani jeden z týmů se nespoléhal na nesporně kvalitní ofenzívu a utkání se odbývalo především uprostřed hřiště. Napínavé souboje o každý míč i velký počet nahrávek - to vše přispívalo k vysokému tempu hry. A není se divit - Atlético bojuje o titul, Valencia se snaží najít pevnou půdu pod nohama a vzhledem ke klíčovému utkání Evropské ligy posílit své sebevědomí. Ani Valencia se nemusela stydět za činnost obranných řad, které přirozeně nejvíc ohrožovalo duo Diego Costa - David Villa.

Právě Costa výborně na pravé straně přešel přes dva hráče a následně odcentroval do vápna na volného Kokeho. Jeho mladší spoluhráč a skvělý tvůrce hry ale nezakončil úplně dobře a poslal míč odrazem o zem nad břevno. Jen síly Jéremyho Mathieua zabránily Villovi ve střele, která mohla dost možná skončit v síti.

Toto varování si ale hráči Valencie nevzali k srdci a Atlético trestalo. Radost hostujících fanoušků i trenéra Simeoneho byla evidentní po skvělém centru kapitána Gabiho do pokutového území, kam si naběhl Raúl Garcia a s pomocí tyče poslal hosty do vedení!

Druhý poločas začali opět lépe hosté, kteří chtěli využít drobné psychické výhody nad svým sokem. Střelec Diego Costa sice postupoval na Guaitu téměř sám, jenže domácího brankáře ve stoprocentní šanci nepřekonal. Ani Netopýři ale ještě nestáhli křídla a hodlali útočit. Zpoza vápna zkoušel střílet Pablo Piatti, jeho pokus byl ale zblokovaný pozornou obranou. Do vápna soupeře se dral Alcácer, ale k míči ho nepustil pozorný obránce Diego Godín.

Brankář Thibaut Courtois sice mnoho problémů řešit nemusel, ale za střelou Sofiana Feghouli dvacet minut před koncem se jen tak tak poohlédl. O pár minut později chtěl pálit hostující Sosa, míč ale poslal vysoko nad bránu. sám před Guaitou se posléze objevil také nejobávanější útočník madridského týmu, ale ani Costa na trochu přetaženou nahrávku nedosáhl. O chvíli později už měl k míči mnohem blíž, ale ani to mu nic platné nebylo - Guaita se dnes překonával a míč za svá záda zkrátka nepustil. Valencia dokonce dostala příležitost dohrávat utkání s větším počtem mužů, ale za tři minuty, co museli domácí hrát bez vyloučeného Juanfrana, se Netopýrům vyrovnat nepovedlo.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Almería 1:2

27.04.2014 12:00

Góly: 42. Cristhian Stuani - 69. Fran Vélez, 72. Suso

Almería zvládla náročné utkání s Espanyolem a veze si z Barcelony tři body za výhru 2:1. Po sérii čtyř porážek v řadě jde o nečekanou a nanejvýš vítanou změnu, která ligového nováčka rázem posouvá naplno do boje o záchranu.

Ještě po prvním poločase se přitom zdálo, že na žádné překvapení nedojde. Espanyol díky brance Stuaniho do šatny vedl 1:0 a kráčel za vítězstvím, ovšem brzké vyloučení téhož hráče krátce po změně stran zafungovalo jako katalyzátor velkého obratu. V 69. minutě vyrovnal Fran Vélez a hned tři minuty nato parádní ranou z přímého kopu zařídil hostům výhru střídající Suso. Almería je tak na osmnáctém místě s dvoubodovou ztrátou na první nesestupové místo.

Samotný úvod utkání nepřinesl příliš zajímavých momentů. Córdobovo i Garcíovo zakončení vždy těsně minulo branku hostů, kteří na opačné straně hřiště zahrozili pouze dalekonosnou ranou Azeeze, která stejně vyletěla příliš vysoko na to, aby brankáře Casillu ohrozila. Až tři minuty před odchodem do šaten se povedlo prolomit bezbrankový stav. Šťastným střelcem se stal domácí Stuani, jenž hlavou usměrnil Garcíův centr zleva přímo do dolního rohu branky.

Ještě do poločasu mohla Almería vyrovnat prostřednictvím Trujilla po standardní situaci rozehrané Coronou, avšak hlavička obránce hostů skončila těsně vedle. Nakonec to však ligového nováčka dlouho mrzet nemuselo. Tři minuty po změně stran totiž Stuani prošel změnou z hrdiny na nešťastníka zápasu, když uviděl za faul na Véleze druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin.

Espanyol o deseti lidech nedokázal vzdorovat oživlým hostům a inkasoval dvakrát v krátkém sledu. Nejprve Coronův roh z levé strany poslal do sítě krásnou hlavičkou Vélez, a poté Suso skóroval z brilantně kopnutého přímého kopu, kterým trefil pravý horní růžek Casillovy branky. Barcelonští již z nastalé situace nedokázali nijak zareagovat a naopak ještě šli do devíti, když Javi López uviděl červenou kartu za faul na unikajícího Zongu.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Sociedad 0:1

26.04.2014 22:00

Góly: 48. Carlos Vela (pen.)

Co bylo již dlouho vysoce pravděpodobným, se v sobotu definitivně potvrdilo - Real Betis sestupuje do druhé ligy. Rozhodlo o tom vítězství Getafe nad Malagou, takže večerní zápas Betisu s Realem Sociedad již byl pro domácí jen nutnou povinností v rámci dohrání sezony. Hosté si výhrou 1:0 naopak s předstihem zajistili účast v příštím ročníku Evropské ligy.

V nevýrazné atmosféře si Betis připsal již třiadvacátou porážku sezony kvůli pokutovému kopu, který dokázal proměnit Carlos Vela. Byť Sociedad nepředvedl ani zdaleka kvalitní výkon, na výhru a důležité tři body to stačilo i tak. Baskický klub tak navýšil svůj náskok na konkurenční Valencii již na tucet bodů, přičemž i kdyby Los Che vyhráli všechny své čtyři zbývající zápasy a Sociedad žádné další body nezískal, stejně by postupoval díky lepším vzájemným zápasům.

Možná i díky tomu, že již Betis neměl o co hrát a spadla z něj nervozita, začal nadmíru aktivně. Juanfran Moreno i Rubén Castro vyslali hned v úvodu své navštívenky soupeřově brankáři, ovšem neúspěšně. Sociedad však nebyl o nic lepší, za zmínku stojí tak maximálně nepřesná rána Vely těsně před odchodem do šaten. Poslední šanci první půle tak obstaral domácí Perquis, jehož hlavičku však Mikel González dokázal zablokovat a odklonit na roh.

Po změně stran Betis jako obvykle zařídil svému soupeři snadné vedení, které následně marně stahoval. Juan Carlos Pérez totiž zbytečným zákrokem zapříčinil odpískání pokutového kopu, který Carlos Vela s přehledem proměnil. Antoine Griezmann pak měl příležitost ve čtyřiapadesáté minutě vedení hostů navýšit, ovšem těsně neuspěl, a tak se musel činit i Claudio Bravo při pokusech Chicy, Braiana Rodrígueze a u přízemní rány Rubéna Castra. Se vším si však dokázal poradit a zasloužil se o těsnou výhru hostů 1:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - CA Osasuna 4:0

26.04.2014 20:00

Góly: 6. Cristiano Ronaldo, 52. Cristiano Ronaldo, 60. Sergio Ramos, 83. Daniel Carvajal

Real Madrid suverénně zakončil svůj úspěšný týden a přehrál v domácím zápase Osasunu 4:0. O dvě branky se postaral Cristiano Ronaldo, jehož dvě krásné rány z dálky doplnili obránci Sergio Ramos a střídající Daniel Carvajal.

Čtvrtá výhra Realu v řadě se rodila lehce. Hned v šesté minutě se Ronaldo prosadil poprvé a po změně stran došlo i na pojištění výsledku. Bílý balet se tak znovu přiblížil na dostřel městskému rivalu Atlétiku Madrid, které má o tři body více. To Osasuna naopak dokázala ukořistit tři body jen jedinkrát v posledních deseti kolech, a tak stále balancuje na hranici sestupu, momentálně s tříbodovou rezervou, která se však po dohrání zbylých zápasů může scvrknout na minimum.

První varování dostala hostující obrana již v třetí minutě, kdy si na Modrićův roh naskočil Raphael Varane a poslal míč hlavou jen těsně vedle. Tři minuty nato již míč skončil v síti a postaral se o to jako obvykle Cristiano Ronaldo. Po přiťuknutí Di Maríi se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky a prudkou ranou do horního rohu vzdálenější tyče rozradostnil domácí příznivce.

Real pak po většinu první půle kontroloval hru, jednou z mála výjimek byla střela Puňala, s níž si brankář Diego López dokázal poradit. Jinak to byli domácí, kdo hrozil jednou šancí za druhou, byť koncovka hráčů madridského klubu byla žalostná. Dvakrát přestřelil aktivní Sergio Ramos, střely Modriće, Moraty, Nacha a Ronalda si bez větších problémů pohlídal gólman Andrés Fernández.

V poločase nejspíš Carlo Ancelotti promluvil svým svěřencům do duše a v rozmezí osmi minut po změně stran padly hned dva góly do sítě hostů. Nejprve v 52. minutě trefil další vyvedenou ranou horní růžek branky Ronaldo a poté se přece jen prosadil i Sergio Ramos, jenž hlavou dorazil zblízka míč za brankovou čáru po centru Di Maríi. Dlužno dodat, že Osasuna se nevzdávala ani za takto nepříznivého stavu a málem své euforické soupeře zastihla v nedbalkách, když jedenáct minut před koncem Acuňa dostal prostor k nebezpečnému zakončení po rohovém kopu, které skončilo jen těsně vedle levé tyče Lópezovy branky.

Byl to však Real, kdo si užil i v závěru utkání poslední trefu večera. Iscův míč do šestnáctky využil Carvajal a hlavou upravil skóre na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Málaga CF 1:0

26.04.2014 18:00

Góly: 8. Adrián Colunga

V extrémně vypjatém zápase nakonec Getafe uhájilo nejtěsnější možné vedení a porazilo Malagu 1:0. Už v 8. minutě se prosadil jediný střelec utkání Adrián Colunga. Rozhodčí Núnez rozdal celkem dvě červené a neuvěřitelných jedenáct žlutých karet. Getafe učinilo důležitý krok k záchraně a konečně se vymanilo ze sestupových pozic, Malaga se propadne do spodní poloviny tabulky.

Madridští začali nejlépe, jak mohli. Už v 8. minutě nastartoval své turbo Ciprian Marica, jenž pronikl až za obranu hostů a jako na stříbrném podnose předložil míč Adriánu Colungovi a ten se před odkrytou brankou nemýlil - 1:0! Malaga ale rozhodně nesložila zbraně a dokázala svého soupeře pořádně zatlačit, dlouho se však v oranžovém hrající hosté nedokázali dostat na dostřel domácí branky. Až v 34. minutě se do vyložené šance vřítil Santa Cruz, ale jeho střela skončila pouze na tyči domácí branky.

O několik okamžiků později si domácí nesmyslně zkomplikovali situaci, když Marica dětinsky odkopl míč a po zásluze viděl druhou žlutou kartu. Malaga pak znova domácí zatlačila na jejich polovinu, ale Getafe se i za cenu dalších dvou žlutých trestů do konce poločasu ubránilo.

Po změně stran se Getafe pokusilo přidat druhý gól a usnadnit si tak práci v druhé půli zápasu. Jenže Valera po dobře zahrané standardní situaci mířil těsně vedle Caballerovy branky. Hlasivky domácích příznivců plně nahradily chybějícího muže v poli a Getafe kráčelo za důležitým vítězstvím. S postupem času však domácím přece jen docházely síly, čehož ale Malaga dlouho nedokázala využít. V 71. minutě mířil Duda v jedné z mála větších příležitostí pouze do boční sítě.

Hosté napodobili svého soupeře, co se týče počtu hráčů na hřišti, necelých patnáct minut před koncem, když Angeleri ostře fauloval a dostal druhou žlutou kartu zápase. V posledních dvaceti minutách tak slavil úspěch už jen destruktivní beton Getafe, přičemž domácí mohli ještě v nastaveném čase upravit na 2:0, když se tváří v tvář Caballerovi ocitl León, zkušený záložník, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Getafe si tedy připsalo důležité tři body za ubojované vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Granada CF - Rayo Vallecano 0:3

26.04.2014 16:00

Góly: 54. Saúl Ñíguez, 59. Joaquín Larrivey, 86. Sebastián Fernández

Rayo Vallecano potvrdilo vzestup formy a v Granadě zvítězilo jednoznačně 3:0. Klíčové bylo vyloučení Brahimiho v druhém poločase, po němž dali Madriďané svému soupeři dvě rychlé branky zásluhou Ñígueze a Larriveye. V závěru utkání pak pojistil výhru hostů Seba Fernández. Rayo se tak dostalo do první desítky La Ligy, Granada bude muset ještě obhajovat prvoligovou příslušnost.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně. Už v 9. minutě prověřil pozornost hostujícího gólmana Piti, jenže Rubén jeho přízemní střelu vytlačil na roh. Rayo se ze soustavného tlaku Granady vymanilo až po dvaceti minutách hry, kdy se v šestnáctce Granady zjevil zcela neobsazený Bueno, ale šestadvacetiletý útočník mířil jen do náruče brankáře Karnezise. V další fázi hry pak měli více ze hry hosté, ale do vyložené příležitosti se už nedostalo ani jedno mužstvo.

Klíčové momenty zápasu přišly krátce po změně stran. Ve 49. minutě přistrčil Piti přihrávku od El-Arabiho přesně na nabíhajícího Yacina Brahimiho a alžírský středopolař z bezprostřední příležitosti orazítkoval břevno! Jen o několik okamžiků později se Brahimi znova ocitl v hlavní roli, v 51. minutě totiž Alžířan stáhl pronikajícího protihráče a po druhé žluté kartě se musel odebrat předčasně do kabin.

Nesmyslné vyloučení potrestali Madridští o pouhé tři minuty později. Po přihrávce aktivního Castra se do míče opřel Saúl Ñíguez a nádhernou ranou z dvaceti metrů otevřel skóre zápasu - 0:1! V 56. minutě se do gólové šance řítil domácí Piti, jenž v rozhodující chvíli ale zvolil místo střely přihrávku a z nadějné akce Granady tak nebylo nic. Na druhé straně tak mohli udeřit hosté. Larrivey se na hranici vápna skvěle uvolnil a po přesně načasovaném pasu Buena nekompromisně pálil křížnou střelou k pravé tyči - 0:2!

Oslabení Andalusané jakoby ztratili chuť ještě něco s utkáním udělat. A Rayo mohlo trestat. V 73. minutě tvrdě střílel Larrivey, ale domácí podržel brankář Karnezis. Poté ještě zkusil zavelet do útoku domácí trenér Lucas Alcaraz, když nasadil do hry útočníka Ighala. Jenže sázka na jednu kartu Granadě vůbec nevyšla a v 86. minutě doklepl poslední hřebík do rakve domácích střídající Seba Fernández. Uruguayský forvard si naskočil na centr Larriveye a svou premiérovou brankou v sezóně definitvně potvrdil vítězství Vallecana v poměru 0:3!

Více informací k zápasu

Elche CF - Levante UD 1:1

25.04.2014 21:00

Góly: 63. Richmond Boakye - 74. Ángel Rodríguez

Elche se znovu vzdálilo konkurenci v boji o udržení na čtyři body, ovšem v lokálním derby s Levante je remíza 1:1 spíš zklamáním. Tím spíš, že se domácí ujali vedení, o které v 74. minutě přišlu zásluhou Ángela Rodrígueze.

Ve zbývajících třech kolech čekají ligového nováčka Malaga, Barcelona a Sevilla, a tak dost možná v konečném zúčtování budou právě dva body s Levante chybět nejvíc. Začátek utkání patřil hostům z Valencie, kteří usilovali o posun do horní poloviny tabulky. Rodríguez nebezpečně pálil, brankář Herrera byl připraven. Na opačné straně se musel činit i gólman Keylor Navas, jenž konečky prstů vytáhl mimo tři tyče ránu Damiana Suáreze z přímého kopu.

S postupem času nabírali domácí na obrátkách, avšak ani Javi Márquez, ani Coro nedokázali s chladnou hlavou zakončit nabídnuté příležitosti z hloubi pokutového území, a tak šly oba celky do šaten s poločasovou bezbrankovou remízou. Po změně stran se aktivita Elche přece jen projevila i gólově. Tři minuty po hodině hry se Boakye dostal k přízemní ráně z hranice šestnáctky, kterou zamířil natolik přesně, že si s ní nedokázal poradit ani jinak skvělý Navas.

Nutno dodat, že odpověď Levante byla ukázková. Jen jedenáct minut po inkasované brance totiž hosté dokázali srovnat, když zblízka doklepl míč do sítě Rodríguez. Elche pak znovu muselo vrhnout všechny síly do útoku, ovšem vrátilo se pouze k zahazování šancí z první půle. Hne třikrát se do zakončení dostal Garry Rodrígues a pokaždé trestuhodně selhal. Zápas tak skončil remízou 1:1, s kterou nemůže být spokojen ani jeden ze zúčastněných.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid35284375:2288
2.FC Barcelona35273597:3084
3.Real Madrid34264498:3282
4.Athletic Bilbao35198862:3865
5.Sevilla FC351781066:5059
6.Real Sociedad351691059:5157
7.Villarreal CF351571354:4352
8.Valencia CF351291447:4845
9.Celta Vigo351271644:5243
10.Rayo Vallecano351341845:7143
11.Levante UD3510121331:4242
12.Espanyol Barcelona351181639:4641
13.Málaga CF351181637:4441
14.Granada CF351142030:5337
15.Elche CF358121528:4736
16.Getafe CF35981830:5135
17.CA Osasuna35981829:5835
18.UD Almería35962038:6933
19.Real Valladolid346141433:5432
20.Real Betis35572329:7022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (243)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neymar ma to cirkusactvi fakt v sobe, pokazdy kotoul a par sudu k tomu, kdezto ronaldo proste lezi a messi bezi dal

Reagovat
smazaný uživatel

a propos, to neymarovo video je fakt smesny, spousta jsou dives a nektery z toho nejsou ani fauly, ale to je tim, ze neni tak dlouho v evrope a brazilii tam nedal no...

Reagovat
Xavi

To je zas téma.

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsi rozjel nějaké lepší...

Reagovat
Xavi

To je snad irelevantní.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom Messiho videu 3:29 padajúci mandrili a ramos skopávajúci lassa

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, s Ramosem je docela sranda.

Reagovat
stas87

R A Y O !!!

trafil sa aj seba dalsie tri body,navyse z vonku videl niekto prvy polcas?ja len druhy a od vylucenia sa granada zosypala,galvez tam mal ale strasny fail,nastastie to domaci prekombinovali a gol z toho nebol,pacil sa mi baena,treba od buducej sezony to bude partak trashorrasa..

Reagovat
-Carles-

Rayo sa v tabulke za posledných 8 kôl vyšplhalo o 10 pozícií

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad poprvý, kdy mi prohra Valencie nebude vadit ...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že to dneska Osasuna na Bernabeu pořádně roztočí!

Reagovat
Ed_Hazard

roztočila

Reagovat
smazaný uživatel

ještě teď se točí v šatně

Reagovat
Phillipinho

Paco Jemez- strasnej borec . Skoda, ze se mu kazdej rok takrka rozpadne tym a zacina znovu os zacatku....

Reagovat
Kenneth

. Rayo 9.

Reagovat
smazaný uživatel

Minulú sezónu skončili 8. a ešte predtým sa zachránili v poslednom kole v poslednej minúte dali gól a oslavovali ako keby získali titul

Reagovat
Phillipinho

To byl neskutecnej okamzik tenkrat

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nechtel bych bejt v kuzi toho pomezniho, kterej by odpiskal (opravnenej) ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

By ho bukaneros sezrali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

GETAFE

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

at spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslúžili by si za ten antifutbal Ligu Adelante akurát

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska pohoda, Ronaldo se zahřál. Jediné na vytknutí je složení lavičky.

Reagovat
blaxo

Pohodovej zápas, krásný góly a atmosféra

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo vyborne Po nedelnim zapase nas cekaj tri kluby, kterejm uz asi o nic nepujde, kdezo Sevilla bude mit pred sebou jeste zapas na Getafe, kterymu pujde o vse a doma Elche, ktery se taky zachranuje...to znamena, ze zitra musime bezpodminecne vyhrat, a pak uz by to mohlo bejt relativne v klidu

Reagovat
Phillipinho

Tesim se na ten zitrrejsi souboj ....jinak dneska tady byla expreska, ze Saint Etienne proda Ruffiera, kterej nechce prodlouzit. Myslis, ze je sance, ze po nem pujdete? Nebo bude jednicka Gorka i pristi rok.

Reagovat
smazaný uživatel

to by byla trefa do cernyho, ruffier je valec

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko Gorkovi za letosni sezonu neco vycitat, chyta stabilne a v nekterych zapasech nas vyborne podrzel, navic nemel zadny minely jako v minulosti. Taky mu konci smlouva, ale rek bych ze si zaslouzi prodlouzeni. Ruffier asi nebude chtit na pozici dvojky. Ale ty spekulace jsou o nem casto, ale to jsou o kazdym kvalitnim hraci z Baskicka

Reagovat
smazaný uživatel

dneska v suchym triku, jen tak dál HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

R.I.P. Betis Sympatickej klub s vybornejma fans, budou v Primere chybet...ani bych nerek ze by byli nejhorsim klubem, ve spouste zapasu meli obrovskou smulu a vzdycky hrali sympaticky otevrenej fotbal

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vybornejma fans co zdrhaj ze stadionu v 80. minutě

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

Primera má youtube kanál http://www.youtube.com/user/laliga

Reagovat
Laneey

hmm..naše městské derby mi bude chybět tak další rok zas v Primeře Navi !

Reagovat
X-bano-X

Mouníír. To je pán. Barcelonske B bod od druhého miesta v Segunde

Reagovat
Ángel di María 22

Wow Luxusní góly Cristiano a Ramos parádní oslava

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi líto, že jsme to byli zrovna my, kdo poslal Betis dolů, ale stejně už to bylo rozhodnutý dávno...škoda jich...

no a my se držíme před Villarrealem a už teď máme jistý poháry, teď ještě pro dobrej pocit přeskočit Sevillu a bude to další velmi dobrá sezóna

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám, že vlastně Betis poslalo definitivně dolů už pár hodin předtím Getafe, tak nic no, ale snad se vrátěj brzo...

Reagovat
Ángel di María 22

Musej se vrátit, budou mně v PD fakt chybět..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně pro dobrej pocit vyhrajte nad Athleticem

Reagovat
smazaný uživatel

chces Sevillu na sesty misto jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Betis poslaly do Segundy dvě věci...1) Vyhazov Pepe Mela 2) A nemůžu si pomoc ale i letní přestupový okno kdy to totálně podělal Stošič

Reagovat
smazaný uživatel

nerikaji ti pan kopirak? tohle jsem psal mesice zpatky na SFB...

stosic je sice valec sam o sobe, ta saga canas - xavi torres to krasne ilustruje, ale obecne betis poslalo do segundy hlavne samo vedeni klubu, to vi v podstate kazdej. zminil bych jeste zraneni, ktera hrala hlavne v prvni pulce ligy velkou roli a velkou merou prispela k melove konci...

Reagovat
smazaný uživatel

Na SFB nebyls už tak pul roku a když už spekulujeme tak si myslím že možná Mel by měl v tuhle chvíli třeba o 6-7 bodů víc a vzhledem k losu betisu by se to ještě zachránilo

Reagovat
smazaný uživatel

dyt rikam par mesicu zpatky nikdy nevis, ale podle me by se betis taky pod melem zachranil spis, i kdyz calderon tam taky neodvedl uplne zlou praci. s tim tymem by nic ale nesvedl ani SAF...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak to nevim, vim jen že i Pitak při odvolani Mela rikala že timto krokem sestoupili...a naopak, ten tym neni spatnej, hlavni pruser je ta silena a derava obrana, stred hriste a utok maji pokryty vcelku dobře..mam ale pocit ze Mel by dovedl do konce zapasy jako byla napr Malaga doma, ale to je zas pouha spekulace..

Reagovat
Phillipinho

Odesel Benat a mel ho nahradit Verdu; kterej to mohl z casti dokazat; ale zklamal. Odesel Canas a taky ho nikdo poradne nenahradil. Nechali odejit Adriana a Andersen se Sarou zklamali a spolehlivyho golmana nasli az v zime. Od zacatku sezony zranenej Castro a Molina. Prestupy jako Chuli; Steinhofer;Rodriguez se vubec nepovedly. Do toho vsehi meli v zapasech strasne smuly.

Reagovat
Phillipinho

Vlastne jediny prestupy; ktery se jakztakz povedly byl Figueiras a Reyes

Reagovat
smazaný uživatel

tak vis co, za tim ale vezi zejmena neschopnost klubu a zamestnancu...

canas chtel prodlouzit, nijak se tim netajil, ale jako kapitan a hvezda tymu chtel dostat pridano. betis mu ty prachy dat nechtel, takze nakonec podepsal swansea, ktera mu dala plat kralovskej. jako nahradu koupili tusim za dva a pul mega xaviho torrese, kterej dostal o tretinu vyssi plat, nez mel canas...

adrian detto, chtel prodlouzit, ale zaroven dostat pridano. betis to smetl ze stolu a namisto toho podepsal dva novy golmany, kteri meli samozrejme dohromady vyssi plat, nez jakej by mel adrian po prodlouzeni smlouvy...

castro je taky pripad sam pro sebe, ty klauni z lekarskyho tymu nebyli skoro tri mesice schopny vubec prijit na to, co mu je - proste cekali, az se to samo spravi. ono ostatne kdyz se ti kazdej druhej tejden zrani nejakej hrac, tak to svedci o tom, ze prace lekarskyho tymu a fyzioterapeutu asi nebude uplne v poradku...

Reagovat
smazaný uživatel

jak se rika, stesti preje pripravenym. betis rozhodne pripravenej nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

ono ještě když se ti ty hráči zraní na začátku sezony tak to taky vypovídá o letní přípravě a fyzicky připravenosti hráčů...

Reagovat
Phillipinho

to jsem ani nevedel o tom Canasovi a Adrianovi .... to je teda fakt k smichu to vedeni

Reagovat
madridcan

https://www.nike.sk/app/ulozeny/tiket/Nzk0MTk0NTYyNTI3MDU3NTExNDk2NQ/2142702308

Nic extra, ale potesi Dobre, ze som si uvedomil, ze nebude hrat cely zapas a neulakomil som sa na hattrick.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Real Madrid si stále drží šanci na letošní treble snad se jim to nakonec i povede.

Reagovat
smazaný uživatel

Concentrao a Ronaldu

Reagovat
Kokesh

Cristiano Ronaldo laughing after journalist asked…: http://youtu.be/nhEHBENJ9Dk

Reagovat
smazaný uživatel

Madračky

Reagovat
Euphael

Madridcan a Kenneth začněte nakupovat kapesníčky šašci

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi zase přestal brát ty prášky že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Dik, ze tak myslis na mna po tom, co si vyhonim, ale mam ich este dost

Reagovat
Pospovič

Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Na 90% už je o titulu rozhodnuto. I hodně hráčů v tom týmu nemám rád (Costa, Villa apod.), gratuluji. Dokázali tenhle rok podávat konstantní výkony a hlavně ta jejich fyzička je asi neskutečná. Pokud je potkáme v LM, doufám, že jim ukážeme, komu patří madrid

Reagovat
smazaný uživatel

zdaleka neni, zbyvaji jeste tri zapasy...

Reagovat
F.Torres

Tak o titulu je rozhodnuto, bohužel Valencie nepomohla

Reagovat
smazaný uživatel

muzu se te na neco zeptat? jak muze mit nick fernanda torrese a fandit realu?

Reagovat
F.Torres

Můžeš. Mám rád hráče, nikoliv klub odkud pochází. Navíc v době registrace už válel za Liverpool, který patří mezi moje nejoblíbenější celky od dob Owena a spol... a proč fanda Realu? Nešlo nefandit klubu kde válel v útoku Morientes-Raúl a za nima Zidane a Carlos.

Reagovat
smazaný uživatel

diky, jen me to trochu prekvapilo

Reagovat
Ángel di María 22

Poďmeee Athletic, to je ten nejdůležitější zápas totohle kola

Reagovat
Kenneth

Pokud se na Bayernu neuspeje, tak to bude dalsi fiasko sezona.

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Ty si sak fiasko... Vacsieho pesimistu a kritika som nevidel..

Reagovat
misinho7

Si sam *

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ángel di María 22

Ty jses fakt exot, Mourinho mel v prvni sezone taky jen Copu.

Reagovat
Kenneth

A co jako? Cil je a bude liga a LM.

Reagovat
Ángel di María 22

Kdyz minimalne jedno z toho nevyhrajeme dalsi rok, tak to neuspesna sezona rozhodne bude, ale letos je to prvni Carluv rok, musel menit system, zapracovat do nej Balea, zranilo se pomerne dost hracu - Xabi byl na zacatek out, proste nic, kde bych musel nutne mit vsechno. Pristi rok uz urcite ano, ale letos je krom Copy vše jen příjemnej bonus.

Reagovat
Kenneth

. Takže příjemnej bonus.

Reagovat
Ángel di María 22

Kdo by nechtěl vždycky všechno, ale to prostě neni ze dne na den.

Reagovat
Kenneth

Všechno jen výmluvy. Barcelona měla jednu z nejhorších sezon za poslední roky, Atletico hraje prakticky se 14 hráči a Real investoval dalších 150 mio, aby se pak řeklo že by to byl vlastně jen přijemný bonus?

Reagovat
Ángel di María 22

To je jedno, s kolika hraješ hráči, ne? Důležitý je, kolik uděláš bodů.

Reagovat
Pospovič

kdyby se v Realu uspokojili s Copou v první sezoně trenéra tak nevyhrají nic jiného

Reagovat
-Carles-

Snáď

Reagovat
Kenneth

Tak vas snad nejde ani komentovat. Bez trofeji, danove podvody, ostuda po celem svete s kauzou Neymar a ted jeste musite fandit Atleticu a Bayernu.

Reagovat
-Carles-

Sezóna je katastrofálna, to áno. Ale môže to viesť k pozitívnej zmene, navyše máme za sebou bohaté obdobie a nedá sa byť na vrchole večne. Ja to nejak tragicky neprežívam S Atleticom a Bayernom nemám absolútne žiadny problém

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Este tu je Levante a potom dopingova kontrola

Reagovat
smazaný uživatel

https://pbs.twimg.com/media/BmPrCcCIEAAzThK.jpg:large

real oviedo, derby s beckem sportingu, treti spanelska liga skoda, ze letos jim to asi znova nevyjde...

Reagovat
Chlupatá máma

Raul Garcia Atleti campeones, jak jsem psal už někdy v září...

Reagovat
One-Real

Verime bratrum z Levante

Reagovat
Kenneth

a pak bratrum z Barcelony.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
-Carles-

Ani prehra s Levante nepomôže, pokiaľ zvládnu zápas s Malagou.

Reagovat
Ángel di María 22

Tak dyť jasný, myslim, že všichni víme, že by to "hrdí" Katalánci bez problému Madridu pustili

Reagovat
-Carles-

Madridu nie, Atleticu možno aj áno

Reagovat
smazaný uživatel

To ako fakt hrozi? Mne ako fanusikovi Barcelony sa myslienka "pustit" Atletom ten zapas vobec nepaci. Nech uz je ta rivalita s Realom akakolvek, toto by proste klub ako Barcelona robit nemal. Ja osobne by som sa asi hanbil

Reagovat
Kokesh

Asi tak nějak, tady už s tím snad všichni počítají, že vyhrají Atleti. Já tomu nevěřím.

Reagovat
Kenneth

Těžko říct. Byla by to pro Barcelonu docela ostuda kdyby to okatě pustili. Podle mě to zamaskují tak, že tam pošlou náhradíky a ty Atletico pak přejede.

Reagovat
smazaný uživatel

nejdriv plac a pak konspiracni teorie? to uz je docela pokles ne?

Reagovat
Ángel di María 22

Cirkus Catalunya, no My jsme si to prohráli ve vzájemnejch zápasech top3, pochopitelně, ale je to prostě legrační, jak jste easy.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si to fakt nemyslim, bude to zrejme i puyolova rozlucka...

Reagovat
Kokesh

Vždyť by jste na ně ztráceli před posledním zápasem jeden bod a hráli o titul.

Reagovat
Ángel di María 22

Nn, radši půjdou na jistotu, že nevyhrajeme my, než aby mohli vyhrát oni. Barcelona fandí Atléticu víc, než sami sobě, to je novej trend

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Masi

Ta kritika Atletu neni vubec na miste. Meli sme je prejet ve vzajemnych zapasech. Nas posledni tizul byl taky diky tomu ze sme meli stesti tam kde drive ne. To k tomu proste patri.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečné umístění : 1.Barcelona 2. Atlético 3. Mrdrid

Reagovat
smazaný uživatel

Simuloval jsi celou sezonu ve Fifě?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen přání aby dobro zvítězilo nad zlem.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, nebylo o cem, Sevilla vyckavala tak dlouho az dostala tri fiky

Reagovat
smazaný uživatel

Hm ten Busquets vyzeral dost mimo zniceny este aj na zaciatku zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase ta taktika Alvés a vysoký nepřesný centr

Reagovat
smazaný uživatel

Boha na to sa uz neda pozerat, najstatickejsia Barca za posledne roky

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je dnes všude

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se říká gól do šatny

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska je to trošku nefér, hrajeme dobře a i šance jsou, Messi maká a přesto tečeme 2:0...

Reagovat
Euphael

Messi bude zase bez zlatého míče...už teď ti to můžu říct

Reagovat
smazaný uživatel

tak Zlatý míč dostane ten, kdo bude nejlepší na MS...a to dopředu nemůžeš vědět

Reagovat
Euphael

Aha, tak proto dostal po JARU Messi BD, protože de předvedl....leda prd. Nebuďte naivní kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

no však jo. Ronaldo třeba vyhraje ligu i LM a potom vyhoří na MS a nedostane ho. Messi nevyharje s klubem nic, na MS se zblázní a dostane ho. Nemůžeš vědět nic

Reagovat
Euphael

Ronaldo nevyhraje ani LM ani ligu. Ale ve hře je Ibrahimovič, Suaréz a další...

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
Kokesh

MS nám napoví víc.

Reagovat
smazaný uživatel

ten obránce si to tam nádherně dal patičkou, jak Ibra

Reagovat
Kokesh

Dobře Alves s tím banánem. Villareal - Barca 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je bomba, naše bezmocnost vtřeslit gól dosáhla takové úrovně, že za nás musí g=oly dávat soupeř

Reagovat
smazaný uživatel

:D:D těm šaškum pomáhaj už i protihráči, mam dost

Reagovat
DonAndres
Reagovat
smazaný uživatel

šašci

Reagovat
DonAndres

typickej madridskej cocot

Reagovat
smazaný uživatel

alebo saskum podvodnikom, simulantom, neplaticom dani, vyber si

Reagovat
DonAndres

chceš abych ti poslal simulujícího Pepka námořníka? neplatiči daní? ale prosim tebe, nikdy se nic z toho oficiálně neprokázalo. Vyhoň se u fotky Crise a neplácej nesmysly, anebo si dej banán

Reagovat
smazaný uživatel

ja ti takych Neymarov, Busqetsov ci Alvesov poslem viac krpatemu podvodnikovi za kratenie dani hrozilo nieco horsie, klub dostal zato podobne pokutu, podvod s hracmi mladsimi ako 18 rokov zaco bol tranfer ban. Dalsi sasek a tetralny herec Neymar, jeho podvodnicky prestup. Abidalovi nevyplacali vyplatu ked bol chory co sam priznal. Proste hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Leo si to dnes zasloužil, parádní individuální výkon

Reagovat
johan14

Toto je paródia na futbal

Reagovat
smazaný uživatel

ordos? to je určitě Ordoš z Olomouce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nasiel som to na webe Cukotky. Ten clovek musi byt blazon.

Reagovat
smazaný uživatel

asi to nebyla celá jeho výplata co vsadil. dát za 15 litrů takové riskantní tipy už chce hodně nabitou peněženku

Reagovat
Billy McClane

Ten musel pri tom poslednom zapase zinfarktovat

Reagovat
kubys

Zajímalo by mě, kolik teče, když ROI má -33%.

Reagovat
LAM

Dnešní zápas

Reagovat
LAM

Ale jinak Messi už druhej zápas o hodně víc snaží.Sice toho dost ztratí ale je vidět že se snaží.Dle mě v příští sezoně po MS zas bude OK.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to byl parádní výkon na hranici jeho současných možností...popravdě o moc líp už se hrát nedá, táhl celý tým, byl úplně u všeho, šance, střely. chybělo jenom víc gólů

Reagovat
LAM

škoda toho druhýho přímáku,ten byl parádní.Měl by samozdřejmě ale omezit ty ztráty kterejch je hodně a trochu přidat na rychlosti.

Reagovat
teenz

Kde ve slovu "samozrejme" slysite d ?

Reagovat
Kokesh

Tohle si Villareal a hlavně Asenjo nezasloužili, EL byla blízko.

Reagovat
smazaný uživatel

jde tam 7 klubu

Reagovat
Ángel di María 22

Tak znova, EL je i za 7. místo.

Reagovat
Kokesh

Ok ok.

Reagovat
smazaný uživatel

lebo finále pohára bolo Real - Barca

Reagovat
Ángel di María 22

Ponorka dobrý dementi. Oba vlastňáky (zvlášť ten druhej) byly neskutečně směšný, Katalánci hráli hodně špatně, Villareal jim do daroval uplně sám.

Reagovat
DonAndres

prohráli si zápas sami, to je 100 % pravda

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to jedno ? ved ked vyhra Atletico v Levante tak prakticky mozme hrat o 2 a 3 miesto

Reagovat
LAM

jj ten zápas bude rozhodující

Reagovat
Cizinkx

Ten Alves to bylo výborný :D

Reagovat
smazaný uživatel

komediant, vy po mne budete hádzať banány? tak ja vám ich zjem

Reagovat
Pharrell

Reagovat
alcantara
Reagovat
Svatej

Reagovat
db18

Reagovat
Billy McClane

Chudak Asenjo, toto si nezasluzil. Vyhra Barcy vsak potesila, pretoze je este stale mozne ze budu mat v poslednom kole o co hrat.

Atleticu konecne dojdu sily a strati v Levante aj v Barcelone ....ale nee srandujem, toto uz nepustia a zasluzene to dobojuju do vitazneho konca.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale pak vyhraje Real, protože ten se svym losem rozhodně neztratí už

Reagovat
Billy McClane

Tu uz je uplne zbytocne kalkuovat. A ja si prave myslim, ze Real este necakane straci, ci uz v dosledku obrovskeho sklamania po vypadnuti s Bayernom alebo v dosledku obrovskeho ocakavania na europske finale

Reagovat
madridcan

V pohode vsetko...stale to nemame vo vlastnych rukach.

Reagovat
Filipow

Všechno nejlepší Diego Simeone :)

Snad už Atleti titul nepustí. Teda jinak, když ne my, tak snad oni.

Reagovat
Mönchengladbach

Atléti si to zaslouží - v posledních 9 zápasech v La Lize 9-0-0 a jen jeden inkasovaný gól.

Reagovat
madridcan

A co takto jedenast poslednych zapasov?

Reagovat
Mönchengladbach

9-1-1. Still better than Real.

Co tam máš dál?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mönchengladbach

Každé srovnání pokulhává.

Real např. musel hrát proti Atlétiku, kdežto Atlético jen proti Realu.

To ve skutečnosti činí ten současný bodový rozdíl.

Reagovat
madridcan

Len som sa pousmial jak pekne vyratane od Realu a trapnosti v Pamplone

Reagovat
Mönchengladbach

Směješ se i při pohledu na tabulku?

Reagovat
madridcan

Jasne, ze hej. Granadu som na strnastom mieste necakal...

Reagovat
Mönchengladbach

Také bych na tvém místě ignoroval první flek.

Reagovat
madridcan

Ale o tom rec nebola vsak?

Reagovat
Mönchengladbach

"Len som sa pousmial jak pekne vyratane od Realu a trapnosti v Pamplone"

Reagovat
madridcan

,,Směješ se i při pohledu na tabulku?"

Reagovat
Mönchengladbach

Začal sis, dobře ti tak. Dobrou noc.

Reagovat
madridcan

Neviem preco sa tu hras na chytreho, ked vlastne tahas za kratsi koniec. Dobru noc tebe, mna caka Ctihodny obcan

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý film. Ale začít s filmem ve 2 hodiny ráno?

Reagovat
madridcan

Nikde tam necitam ,,Povedz mi svuj nazor na prvni misto"

Reagovat
smazaný uživatel

kazdej tym si za sezonu pripise nejakou tu trapnost. v pamplone nahodou nevyhral ani real, ani barcelona...

na miste madridistas bych se spis citil trapne, ze ze ctyr utkani s barcou a atleticem si tym narachanej hvezdama odnesl jeden bod, kterej jim jeste atletico darovalo v zaveru svoji vlastni chybou...

Reagovat
smazaný uživatel

a za dve vitazstva proti nim v Cope je kolko bodov?

Reagovat
smazaný uživatel

pohar?

Reagovat
Kokesh

Proč to pořád vytahujete? V těchhle zápasech to není o formě, o postavení v tabulce. Rozhodují maličkosti, individuální chyby...když pominu první půlku sezóny a nechám vše být, druhou byl s vámi naprosto zasloužený bod, kde i tak jsme mohli vyhrát my, ale i vy. Herní styl Atletů letos dá se říct nevyhovuje nikomu a stejně jsme vás dokázali v semifinále Copy trošku srazit na kolena, to samý Barcu ve finále. Ligu jsme si zatím prohráli doma s Barcelonou a poté hned Sevillou, ale proč tu pořád někdo má zapotřebí vytahovat dříve zmíněné dvojzápasy.

Buďte rádi, tam kde jste. Do Copy z minulého roku jste odjížděli z derby několik let jako zpráskaní psi. Sezóna není o nějakých čtyřech zápasech, Carlo jde dobrou cestou, jen mu vše nevyšlo podle představ.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze bod ze ctyr utkani zkratka nahoda neni, at chces, nebo ne. i individualni chyby a malickosti z neceho prameni a prave ty v tech velkejch zapasech rozhoduji. jinak ja jsem nebyl ten, kdo tu zacal vytahovat trapnosti a drivejsi zapasy: kazdej tym si za sezonu pripise nejakou tu trapnost...

budu omilat porad to samy: v semifinale copy jsme se srazili na kolena sami, ale je fakt, ze herne nas letos malokdo tak prehral jako real v semifinale. na druhou stranu cholo to pak carlovi na calderonu vratil i s urokama, tam ho takticky naprosto udelal. skoda, ze se to nedotahlo do konce, mohl byt pokoj...

myslis, ze nejsme radi za to, kde jsme? je to zazrak, uzivame si to, jen plac a ryti madridistas je trochu nezvyk...

Reagovat
smazaný uživatel

a ano, carlo odvadi skvelou praci, v podstate jen doplaci na novackovskou dan. velmi mile me prekvapil, dost rychle se uci, je takticky pruznej a velice chytrej. obavam se, ze pristi sezonu uz bude real nezastavitelnej stroj a i kdybyste nahodou decimu neudelali letos, tak je to jen otazka casu. na druhou stranu pracovat s takovou kvalitou je vzdycky snazsi...

Reagovat
Kokesh

A je to obrovský sympaťák a dost mě mrzí, že jsem jeho kariéru nesledoval více dopodrobna před pár lety. Dokázal po Mourinhovi dát věci do správného řádu, týmu novou tvář a pořád v první sezóně bojuje o všechny tři trofeje. Zpětně neznám ideálnějšího kouče pro Real, Carla nám seslalo samo nebe.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, po mourinhovi je to hrozne prijemna zmena po letech ma real tvar a tym, kterymu by se s primnhourenim oka dalo i prat. fakt jsem necekal, ze to bude takova trefa do cernyho, zatim mu vsechno vychazi skvele - tohle se realu vazne povedlo...

Reagovat
Kenneth

No, skvělě mu všechno nevychází. Ale je to zatím asi lepší, než kdo čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

vsechno nemuze vyjit skvele na prvni pokus. hodne rychle se uci z chyb, barcelonu ve finale copy totalne znicil. v ramci svejch moznosti pracuje velice dobre...

Reagovat
smazaný uživatel

vo vsetkej ucte ku Carlovi, Barca sa vo finale Copy ako aj v mnohych inych dolezitych zapasoch tejto sezony znicila sama

Reagovat
smazaný uživatel

ano i ne, kazdopadne takticky ji tam carlo dost smazl...

Reagovat
smazaný uživatel

imho ani ne ale kazdeho nazor

Reagovat
Kokesh

Když to vemu tvou logikou, tak mít z dvojzápasu celkem jasný skóre 5:0 není náhoda. Ale čert to vem, další sezónu si nikdo nevzpomene, jak se prohrálo či vyhrálo, v análech budou zaznamenány jen body a ty rozhodují. Právem vedete ligu a máte nakročeno ji celou vyhrát, to jediný je podstatný.

Fanoušci Barcy do vás neryjí jen proto, že mají nejhorší výchozí pozici a po dvou posledních zápasech bych byl taky raději ticho :) Navíc je jednodušší přát letos Atletům, než Realu...jinak by ta situace bylo stejná v opačném gardu, to mi věř.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, ze to neni nahoda: vy jste tomu sli vyborne napred, ale o takovej rozdil jsme se myslim postarali hlavne my sami. vy jste nas pritlacili, ale na kolena jsme se srazili az sami: dva vlastni goly z bloku a nafilmovana pecka je proste spis smula, i kdyz vubec ty situace samozrejme vznikly z individualnich chyb a kvalitni hry realu...

ja si to samozrejme uvedomuju, nejsem zadnej katalanec na druhou stranu komentare o trapnosti, haluzich, gloryhunterstvi nebo hnusny hre mi prijdou hluboko pod uroven...

Reagovat
Kokesh

K tomu napíšu jen jedno. Je důležitý, od koho je to napsaný...není nick, jako nick. A jak je známo, úspěch se u nás neodpouští .)

Reagovat
madridcan

Hlavne, ze vsetci vieme o com bola diskusia

Reagovat
smazaný uživatel

"Nevím, kdo to hodil, ale moc mu děkuji. Banán mi totiž dodal energii potřebnou na centry, které předcházely dvěma gólům," dodal řekl Alves po výhře 3:2

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

to bolo moc

Reagovat
M11

tak tohle teda zvladl s gracii

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Free_player

Reagovat
Kenneth

200. pro titul v bile casti Madridu a Ikera Casillase.

Reagovat
Leo Rekordman

nic ine som ani necakal

Reagovat
santini

Celta dnes krásny futbal... Pucela dovi dopo

Reagovat
smazaný uživatel

En TeleBilbao aseguran que Laporte está fichado por el Barcelona, que pagaría los 36M€ de su cláusula.

co na to mistni bask? je to realny?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme, brace yourselves, prichazi leto plny spekulaci po dobry sezone Athleticu. Uz se psalo o tom, ze ma zajem Bayern a par dnu na to ze zajem nema, protoze je drahej. Psalo se o tom, ze je Valverde domluvenej s Barcelonou a spousta dalsich veci. Uverim tomu, az to bude ofiko, tyhle zpravy nema resit, v dnesni dobe jsou to z 90% spekulace. Osobne mi to prijde na stopera trochu premrsteny, ale ne nemozny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Barcelona by zaplatila 44 mega, musi se k tomu pripocist DPH

Reagovat
smazaný uživatel

jasny, i jako spekulace mi to pripada trochu jako ulet...

Reagovat
smazaný uživatel

V dnesni dobe asi mozny vsechno Ale pochybuju ze by za nej Barca davala takovy prachy, to uz spis treba PSG. Ta dnesni zurnalistika me absolutne vytaci, spekulace od nakyho randoma jsou vydavany takrka za potvrzeny zpravy, aneb metoda upletani bice z hovna, aniz by to melo nejakou informacni hodnotu. I kdyz dnesni konzumni spolecnost si tu zpravu vezme, prezvejka, zahodi a nikomu vlastne nevadi ze to vzniklo stylem "Laporte ma super sezonu, Barcelona potrebuje stopera a vlastne muze nakupovat, spekuluje se o Valverdem kterej ma dobry vztahy se Zubizarretou a Laporteho trenuje...tak tam reknu ze Laporte je dohodlej s Barcelonou a treba se trefim"

Reagovat
smazaný uživatel

podobne ako Paco Jeméz -> Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnesni zurnalistika bohuzel jen uspokojuje poptavku, to je na tom to nejsmutnejsi: ze vetsina chce predzvejkanej obsah, kdy se co nejvic sokujici sdeleni dozvi z velkyho zarivyho nadpisu. a nejhorsi je, ze se to pomalu ale jiste vkrada i do seriozniho tisku. solidni zpravy aby pak clovek hledal jak jehlu v kupce sena. kdyz uz jsme u ty zurnalistiky, tak tohle je pro zmenu skvelej clanek, navic o valverdem a athleticu

http://www.theguardian.com/football/blog/2014/apr/28/ernesto-valverde-athletic-bilbao?CMP=twt_gu

Reagovat
smazaný uživatel

jinak sid lowe je vybornej, urcite muj nejoblibenejsi komentator primery. kdyz umrel aragones, tak o nem napsal hrozne krasnej clanek: http://www.theguardian.com/football/blog/2014/feb/03/atletico-madrid-top-tribute-luis-aragones

Reagovat
smazaný uživatel

Jj souhlasim, on pise paradne, tak by to melo vypadat. A kdyz se clovek podivam pod ten clanek, tak tam je i debata na urovni, jaky se clovek na ceskym webu nedocka ani ve snu.

Reagovat
smazaný uživatel

njn, guardian

Reagovat
-Carles-

Podľa sportu je hotovo a Laporte sa v lete sťahuje na Nou Camp Barca zaplatí výkupnú klauzulu 36 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

viz vyse

Reagovat
-Carles-

Aha, som si vôbec nevšimol Tá suma je ale šialená, navyše je príliš skoro, aby bolo hotovo.

Reagovat
Kenneth

Illara hadr.

Reagovat
Kenneth

Jinak 44 mio. Dobrou chut. Bilbao prostě umí.

Reagovat
smazaný uživatel

jinde jsem nasel tohle

36.000.000 € al Athletic en concepto de clausula de rescisión

7.560.000 € en concepto de IVA (21%)

5.400.000 € en concepto de IRPF (15%)

El montante total de la operación sería de 48.960.000 €

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě ne, buď by se mělo platit IRPF (v případě složení klauzule) nebo IVA (v případě dohody). Těch 15 % navíc vůbec nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechny tyhle zpravy jsou na zaklade Sebykova postu vys...jiny zdroje z Bilbaa zase rikaj ze zustane jeste nekolik sezon, dalsi zas mluvej o prestupu do PSG.

Tohle by me hodne prekvapilo, Barcelona neni klub kterej by platil takovou palku za 19ti letyho hrace bez vetsich zkusenosti, kdyz tolik stavi na odchovancich.

Reagovat
smazaný uživatel

presne, kazda spekulace ma svy meze, ale tahle mi pripada naprosto silena...

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu vůbec nevěřím, ten zdroj je dost pochybný, navíc na tyhle záležitosti v posledních dnech podle mě ani nebyl čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste 3b uhrat a Bilbao bude hrat zakl. skupinu LM pristi sezonu :)

Reagovat
smazaný uživatel

to nemusi, musi projit predkolem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele