35. kolo
26.04.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Málaga CF 1:0

V extrémně vypjatém zápase nakonec Getafe uhájilo nejtěsnější možné vedení a porazilo Malagu 1:0. Už v 8. minutě se prosadil jediný střelec utkání Adrián Colunga. Rozhodčí Núnez rozdal celkem dvě červené a neuvěřitelných jedenáct žlutých karet. Getafe učinilo důležitý krok k záchraně a konečně se vymanilo ze sestupových pozic, Malaga se propadne do spodní poloviny tabulky.

Madridští začali nejlépe, jak mohli. Už v 8. minutě nastartoval své turbo Ciprian Marica, jenž pronikl až za obranu hostů a jako na stříbrném podnose předložil míč Adriánu Colungovi a ten se před odkrytou brankou nemýlil - 1:0! Malaga ale rozhodně nesložila zbraně a dokázala svého soupeře pořádně zatlačit, dlouho se však v oranžovém hrající hosté nedokázali dostat na dostřel domácí branky. Až v 34. minutě se do vyložené šance vřítil Santa Cruz, ale jeho střela skončila pouze na tyči domácí branky.

O několik okamžiků později si domácí nesmyslně zkomplikovali situaci, když Marica dětinsky odkopl míč a po zásluze viděl druhou žlutou kartu. Malaga pak znova domácí zatlačila na jejich polovinu, ale Getafe se i za cenu dalších dvou žlutých trestů do konce poločasu ubránilo.

Po změně stran se Getafe pokusilo přidat druhý gól a usnadnit si tak práci v druhé půli zápasu. Jenže Valera po dobře zahrané standardní situaci mířil těsně vedle Caballerovy branky. Hlasivky domácích příznivců plně nahradily chybějícího muže v poli a Getafe kráčelo za důležitým vítězstvím. S postupem času však domácím přece jen docházely síly, čehož ale Malaga dlouho nedokázala využít. V 71. minutě mířil Duda v jedné z mála větších příležitostí pouze do boční sítě.

Hosté napodobili svého soupeře, co se týče počtu hráčů na hřišti, necelých patnáct minut před koncem, když Angeleri ostře fauloval a dostal druhou žlutou kartu zápase. V posledních dvaceti minutách tak slavil úspěch už jen destruktivní beton Getafe, přičemž domácí mohli ještě v nastaveném čase upravit na 2:0, když se tváří v tvář Caballerovi ocitl León, zkušený záložník, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Getafe si tedy připsalo důležité tři body za ubojované vítězství 1:0.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

H...., h.....no zlata rybka aj tak zostupia.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele