35. kolo
26.04.2014 16:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Rayo Vallecano 0:3

Rayo Vallecano potvrdilo vzestup formy a v Granadě zvítězilo jednoznačně 3:0. Klíčové bylo vyloučení Brahimiho v druhém poločase, po němž dali Madriďané svému soupeři dvě rychlé branky zásluhou Ñígueze a Larriveye. V závěru utkání pak pojistil výhru hostů Seba Fernández. Rayo se tak dostalo do první desítky La Ligy, Granada bude muset ještě obhajovat prvoligovou příslušnost.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně. Už v 9. minutě prověřil pozornost hostujícího gólmana Piti, jenže Rubén jeho přízemní střelu vytlačil na roh. Rayo se ze soustavného tlaku Granady vymanilo až po dvaceti minutách hry, kdy se v šestnáctce Granady zjevil zcela neobsazený Bueno, ale šestadvacetiletý útočník mířil jen do náruče brankáře Karnezise. V další fázi hry pak měli více ze hry hosté, ale do vyložené příležitosti se už nedostalo ani jedno mužstvo.

Klíčové momenty zápasu přišly krátce po změně stran. Ve 49. minutě přistrčil Piti přihrávku od El-Arabiho přesně na nabíhajícího Yacina Brahimiho a alžírský středopolař z bezprostřední příležitosti orazítkoval břevno! Jen o několik okamžiků později se Brahimi znova ocitl v hlavní roli, v 51. minutě totiž Alžířan stáhl pronikajícího protihráče a po druhé žluté kartě se musel odebrat předčasně do kabin.

Nesmyslné vyloučení potrestali Madridští o pouhé tři minuty později. Po přihrávce aktivního Castra se do míče opřel Saúl Ñíguez a nádhernou ranou z dvaceti metrů otevřel skóre zápasu - 0:1! V 56. minutě se do gólové šance řítil domácí Piti, jenž v rozhodující chvíli ale zvolil místo střely přihrávku a z nadějné akce Granady tak nebylo nic. Na druhé straně tak mohli udeřit hosté. Larrivey se na hranici vápna skvěle uvolnil a po přesně načasovaném pasu Buena nekompromisně pálil křížnou střelou k pravé tyči - 0:2!

Oslabení Andalusané jakoby ztratili chuť ještě něco s utkáním udělat. A Rayo mohlo trestat. V 73. minutě tvrdě střílel Larrivey, ale domácí podržel brankář Karnezis. Poté ještě zkusil zavelet do útoku domácí trenér Lucas Alcaraz, když nasadil do hry útočníka Ighala. Jenže sázka na jednu kartu Granadě vůbec nevyšla a v 86. minutě doklepl poslední hřebík do rakve domácích střídající Seba Fernández. Uruguayský forvard si naskočil na centr Larriveye a svou premiérovou brankou v sezóně definitvně potvrdil vítězství Vallecana v poměru 0:3!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Preview bolo lepšie ako my.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele