Primera División - souhrn 34. kola

14.04.2012, 22:00, aktualizováno 16.04.2012, 22:56
Komentáře a souhrny
Real Madrid zvítězil nad Gijónem, Barcelona ale odpověděla výhrou na půdě Levante. Espanyol si pohrál s Valencií, Malaga remizovala s Realem Sociedad 1:1, stejným výsledkem skončil i duel Villarrealu se Santanderem. Výhry 1:0 zaznamenaly Athletic Club, Zaragoza, Betis a Atlético Madrid. Getafe v pondělí rozsřílelo Sevillu...

Getafe CF - Sevilla FC 5:1

16.04.2012 21:00

Góly: 35. Miguel Torres, 49. Mehdi Lacen, 63. Miku, 69. Pedro Rios, 71. Miku - 19. Álvaro Negredo

V tradiční pondělní dohrávce přivítalo Getafe na domácí půdě Sevillu a v případě vítězství se mohlo na svého soupeře v tabulce dotáhnout. To se domácím povedlo a po dobrém výkonu a vysoké výhře 5:1 má nyní Getafe na kontě podobně jako Sevilla pětačtyřicet bodů. Na pohárovou šestou příčku ztrácejí oba celky nyní pouze bod.

Domácí Getafe bylo lepším týmem od samého začátku a hosté se nemohli po celé utkání dostat do tempa a přistoupili plně na hru domácích. Nakonec z toho byl debakl v podobě výsledku 5:1. První šanci ke vstřelení gólu mělo Getafe už po deseti minutách hry, ale v této situaci ještě Miku pálil nad branku Sevilly.

I přes úvodní tlak domácích skórovali první hosté, ale bohužel pro ně to byl jediný gól v celém zápase. V 19. minutě nacentroval před branku Trochowski a Álvaro Negredo povedenou střelou přes hlavu otevřel skóre. Domácím se podařilo vyrovnat ve 35. minutě. Po rohovém kopu se k balónu dostal Miguel Torres a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Za stavu 1:1 se také odcházelo do kabin.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější a s jedním podstatným rozdílem. Hráli v něm pouze domácí fotbalisté a hosté jakoby nastoupili do druhého dějství v polospánku. Už ve 49. minutě přišel vedoucí gól Getafe. Po skvělé individuální akci a povedené ráně se prosadil Mehdi Lacen, který poslal domácí do vedení 2:1.

Gólovou smršť domácí spustili mezi přibližně v polovině druhého poločasu. V 63. minutě zvyšoval na 3:1 Miku, který dostal dobrý pas od Pedra Ríose a neměl problém poslat svůj tým do dvoubrankového vedení. Obrana hostí se totálně rozpadla a o dalších pár minut později přišel čtvrtý gól v jejich síti. Mane našel svým centrem před brankou Ríose a ten se tentokrát z role asistenta dostal do role zakončovatele - 4:1.

O další dvě minuty později přidalo Getafe další gól a zadělalo tak na pořádný debakl. V akci byl znovu Pedro Ríos, který už podruhé sám obehrál dva protihráče a skvělou přihrávkou našel znovu Mikua, který tentokrát umístěnou střelou k tyči zvýšil už na 5:1.

V závěru utkání už domácí pouze kontrolovali hru a kromě několika střídání nic zajímavějšího k vidění nebylo. Poslední šanci mělo Getafe v nastaveném čase, ale střídající Guiza nedokázal zakončit včas. Utkání tak po tragickém výkonu hostujících fotbalistů skončilo vysokým vítězstvím Getafe v poměru 5:1.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Atlético Madrid 0:1

15.04.2012 21:30

Góly: 65. Falcao

V nedělním zápase 34. kola La Ligy mezi Rayem Vallecano a Atléticem Madrid padl pouze jediný gól, který v 64. minutě vstřelil Falcao. Hosté tak vyhráli tím nejtěsnějším rozdílem a bodově se dotáhli na Espanyol, Athletic Bilbao a Sevillu. Domácí zůstávají na 14. místě.

Atlético Madrid v posledních dvou zápasech nezískalo ani jeden bod, a pokud si chtělo uchovat naděje na evropské soutěže, mělo si poradit s nováčkem soutěže, který prochází složitým obdobím, neboť z posledních pěti zápasu hned čtyři prohrál a propadl se tak na 14. místo. A hostujícímu týmu se tři body nakonec podařilo ukořistit.

Do první šance zápasu se ale dostal domácí José Movilla, který z dálky atakoval bránu Atlética, jenže brankář Thibaut Courtois byl pozorný a střelu zpacifikoval. Na druhé straně si centr Adriána našel útočník Falcao, ale brankář Cobeňo předvedl skvělý zákrok nohou.

A další zákrok musel vytáhnout proti střele Filipeho Luise, když konečky prstů vyrazil míč kolem své tyče.

Činil se i Courtois, který v 30. minutě skvělým reflexivním zákrokem zlikvidoval hlavičku Raúla Tamuda z bezprostřední blízkosti.

Zatímco v první půli Cobeňo zachraňoval svůj tým, po devatenácti minutách druhé půle vyrobil velkou chybou, po které padl jediný gól zápasu. Rozhodl se totiž vyběhnout ze svého pokutového území, aby sebral míč před dobíhajícím Falcaam, ale kolumbijský útočník byl u míče dříve a poslal ho do odkryté brány.

Rayo se ještě snažilo o vyrovnání, ale prosadit se nedokázal ani Michu, jehož střelu i přes teč dokázal Courtois vychytat.

Do poslední šance zápasu se dostal hostující Diego, který mohl pojistit vítězství svého týmu, ale Cobeňo tentokrát nezaváhal a jeho střelu chytil.

Zápas tak skončil vítězstvím Atlética, které se posunulo na 9. příčku, ale ztrácí pouhý bod na 5. Osasunu Pamplona. Jeho šance hrát evropské soutěže tak jsou stále poměrně vysoké.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - RCD Mallorca 1:0

15.04.2012 18:00

Góly: 13. Fernando Llorente

A zase ten Llorente! Sedmadvacetiletý kanonýr táhne Athletic za úspěchy, dnes sám jedinou brankou zápasu zařídil vítězství domácích nad Mallorcou. Baskové se díky tomu ještě zapojí do boje o Ligu mistrů, pro hosty se naopak nic nezměnilo, jsou třináctí a mohou sezonu dohrát v klidu.

Na San Mamés se tentokrát nehrál nikterak zajímavý zápas, vše podstatné se tak dá shrnout do jedné situace, která se udála ve třinácté minutě. To odcentroval ze standardní situace Ibaí Gómez, jenž mimochodem nahradil v sestavě zraněného Muniaína, posadil míč přesně na hlavu vynikajícího střelce Llorenteho a ten hlavou otevřel skóre zápasu. Zajímavé je, že hlavička španělského reprezentanta mířila v podstatě doprostřed a i přesto, že nebyla z nijak bezprostřední blízkosti, prošla Aouatemu mezi nohama.

Už o chvilku později se domácí dožadovali odpískání penalty za ruku Cácerese a opakované záběry ukázaly, že opravdu nejspíše mělo pískat, píšťalka sudího Fernándeze ale mlčela. Aktivní Ibaí Gómez nebezpečně pálil v šestadvacáté minutě, jenže rána mu nesedla a talentovaný Španěl minul. O chvilku později mohli domácí postupovat do přečíslení dvou hráčů na jednoho, Gómez ale nepřihrál přesně Llorentemu a akci zkazil.

Mallorca mohla vyrovnat z ojedinělé příležitosti, Casadeusovi ovšem chybělo štěstí, utaženou střelou z dálky trefil jen tyč. Po hodině hry měl Athletic dvě velké možnosti v rozmezí jedné minuty, jak Llorenteho, tak De Marcose ovšem skvěle vychytal Aouate. Domácí ještě mohli v závěru pojistit své vedení a definitivně zlomit odpor Mallorky, Susaeta ale namířil svůj volej vysoko nad branku, další střídající hráč Toquero zase chytře přehodil hostujícího brankáře, jenže balón zastavilo břevno.

Athletic je na osmém místě a na Evropskou ligu, kterou už však má zajištěnou účastí ve finále poháru Copa del Rey, ztrácí jediný bod, na Ligu mistrů pak bodů šest. Mallorca se propadla o příčku dozadu a je třináctá, náskok se však i nadále zdá být dostatečným.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Granada CF 1:0

15.04.2012 16:00

Góly: 6. Tomislav Dujmović

Klíčové tři body získala Zaragoza, ta udolala doma Granadu 1:0 a přiblížila se jí na rozdíl pěti bodů. Zároveň se posunula z předposledního místa na osmnácté, přiživila tak naděje na záchranu. O jedinou branku zápasu se už v šesté minutě postaral Dujmovič.

Jinak vyrovnané utkání vlastně Zaragoza neměla šanci zdramatizovat, jelikož za celých devadesát minut vyslala přímo na Robertovu bránu pouze dvě střelu. Ani domácí nebyli nikterak přehnaně aktivní, dali ale rychlý první gól a svůj náskok si už ohlídali. Uběhlo ovšem jen dvanáct vteřin a Roberto už se musel mít na pozoru, Martins ale o pořádný kus netrefil. V páté minutě přišla jedna z oněch dvou zmíněných střel na branku v podání Granady, hned z toho přitom byla obrovská možnost. Po krásně sehraném rychlém útoku se sám před Roberta dostal Benítez, prudkou střelou ale trefil jen břevno.

A Zaragoza trestala prakticky okamžitě. Už z protiútoku utekl po pravé straně Aranda, zpětnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky nabíhajícího Dujmoviče a ten nádhernou ranou do šibenice otevřel skóre utkání. Do první půle už se pak vešel jen pokus Zuculiniho, který sice zajímavě protáhl Césara, překonat ho ale nedokázal. A také šance Oriola, jež ovšem gólem neskončila.

Domácí byli lepší a po obrovské chybě Gómeze se v čisté gólovce ocitl střelec gólu Dujmovič, který si ještě položil na zem dvojici bránících hráčů, v zakončení ale selhal a zblízka minul. Druhý poločas se celkově nesl spíše ve znamení tuhého boje ve středu pole, z poměrně dlouhého časového úseku stojí za zmínku snad jen nepřesný pokus Jary. Hosté dělali velké individuální chyby v obraně, čehož mohl v jednom případě využít střídající Postiga, jenže minul.

Druhá a zároveň poslední příležitost Andalusanů přišla devět minut před koncem, i v tomto případě musela Zaragozu zachránit branková konstrukce. A tentokrát šlo o pravou tyč, která zastavila krásnou ránu Beníteze. V nastaveném čase byl ještě vyloučen domácí Ruben Micael, na důležitém tříbodovém zisku pro domácí to ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Real Betis - CA Osasuna 1:0

15.04.2012 16:00

Góly: 34. Rubén Castro

Ve španělské nejvyšší soutěži dnes góly příliš nepadají, jen jednu viděli také diváci při utkání Betis - Osasuna, ti domácí ale mohli být spokojeni, trefil se totiž sevillský Ruben Castro. Díky této výhře se Betis možná definitivně zachránil, už je jedenáctý se solidním náskokem. Hosté naopak ztratili další důležité body v boji o poháry.

Domácí o sobě dali poprvé výrazně vědět v deváté minutě, kdy se do samostatného nájezdu hnal Santa Cruz, v poslední možné vteřině však byl ubráněn. Po následném rohovém kopu zůstal v šestnáctce úplně osamocen Rubén Castro, sám tím ale byl tak překvapen, že se nakonec k zakončení vůbec nedostal. Betisu nechybělo moc ani po čtvrthodině hry, Castro se skvěle uvolnil kolem Nina, ovšem jeho technický pokus byl tečován mimo tři tyče.

Osasuna poprvé zahrozila až v polovině úvodního dějství zásluhou tvrdé rány Lamaha, při té se však Fabricio nakonec nemusel vzrušovat, míč totiž skončil dobré tři metry vedle pravé části konstrukce branky. Hosté pomalu přebírali iniciativu, přesně v době své největší převahy ale inkasovali. O gól se postaral Rubén Castro, jenž dostal přihrávku do brejku, navedl si balón na střed a přesnou střelou zavěsil.

Castro se pak ocitl v ještě jedné výhodné pozici, z důvodu špatné orientace ale zřejmě nevěděl přesně, kde je kdo a nenahrál přesně. Rozhodnuto mohlo být krátce po přestávce, to znovu pláchl hostující obranné čtveřici Castro a předložil míč do vápna Pereirovi, ten ovšem nedal. Důležitý moment přišel v jednašedesáté minutě, vyloučen byl totiž hostující Raul García. A jen o dvě minuty později mohlo být rozhodnuto, to by však musel Montero mířit přesněji.

Hosté v závěru šli za vyrovnáním a vysunuli se vpřed, tím ale podstupovali vysoké riziko protiútoků. Po jednom takovém běžel sám na Fernándeze Molina, jenže ho nepřekonal. I domácí nakonec dohrávali v deseti, nikoliv ovšem kvůli disciplinárnímu prohřešku, nýbrž z důvodu zranění Juanmy při plném počtu vypotřebovaných střídání. A minutu před koncem málem Osasuna vyrovnala, jenže Baldé hlavou minul.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Real Sociedad 1:1

15.04.2012 16:00

Góly: 19. Isco - 49. Xabi Prieto

Překvapivý výsledek se zrodil v Andalusii, domácí Málaga nečekaně zaváhala, pouze remizovala s Realem Sociedad 1:1 a nedokázala tak využít porážky Valencie. Vedla sice po brzké trefě Isca, krátce po pauze ale vyrovnal Prieto a další branka už do konce nepadla. Málaga zůstává čtvrtá, Sociedad se také ze své patnácté příčky nikam neposunul a i nadále bude muset bojovat o setrvání v Primera División.

Začalo se oboustranně opatrně, v deváté minutě ale přece jenom byla k vidění veliká příležitost. Překvapivě ji měl na kopačce hostující Griezmann, jenž se ocitl úplně sám na hranici velkého čtverce a mohl nikým neatakován zakončovat, tuto úlohu ovšem nezvládl ideálně a branku minul. Domácí ohrozila Brava hlavičkou Rondóna, ten se ale nedostal do potřebné výšky, atak balón jen nadzdvihl mimo dosah svých spoluhráčů.

V devatenácté minutě Málaga podle očekávání vedla, balón si totiž našel Isco, chvilku ho potáhl a v nejlepší možnou chvíli vystřelil tak přesně, že kulatina zapadla za bezmocného Brava až do sítě. Z podobné pozice zkoušel poté štěstí Monreal, tak úspěšný ale nebyl. Vyrovnat mohl po půlhodině hry Elustondo, jenže hlavičkoval nepřesně. Nepříjemnou situaci musel řešit domácí gólman Fernández po ráně Prieta, která byla tečována Mathijsenem, domácí brankář ale pohotově zareagoval na změnu směru a míč lapil.

Hosté ze Sociedadu museli odehrát celý druhý poločas o jednoho muže v poli oslabeni, na samotném konci první půle totiž dojel González Sebu Fernándeze a po druhé žluté kartě šel předčasně do sprch. Přesto hosté velice rychle vyrovnali, ve čtyřicáté deváté minutě si odražený balón po standardní situaci našel Xabi Prieto a přesnou a zároveň tvrdou ranou překonal Rubéna.

Isco mohl opět strhnout vedení na stranu Málagy, tentokrát si ale na Brava v přímém souboji nepřišel. Oslabený Sociedad také sahal po výhře, o niž by se postaral sám Prieto, tváří v tvář strážci domácí svatyně ale selhal. Dvanáct minut před koncem mohl po vzoru Kweukeho nádhernými nůžkami rozhodnout Rondón, ten ale narozdíl od kamerunského kanonýra ve službách pražské Sparty trefil jen tyč. Rondón pak selhal ještě v jedné konfrontaci s Bravem. A když už byl chilský gólman překonán, neplatila Demíchelisova trefa pro ofsajd.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Racing Santander 1:1

15.04.2012 16:00

Góly: 46. Hernán Pérez - 90+3. Lautaro Acosta

Situaci ve spodní části ligové tabulky si poměrně významně zkomplikoval Villarreal, jenž nedokázal na stadionu El Madrigal udolat poslední Racing, když o vítězství přišel až ve čtvrté minutě nastavení. Dlouho to přitom pro domácí vypadalo dobře, Žlutou ponorku totiž poslal do vedení Hernán Perez, jenže v závěru zůstal úplně osamocen v šestnáctce Acosta a srovnal.

Villarreal šel do utkání podpořen senzačním necelý týden starým obratem proti Málaze, dnes navíc nastoupil proti jednoznačně nejhoršímu celku španělské ligy, a tak byl právem považován za horkého favorita. Tuto roli v podstatě po celých devadesát minut naplňoval, na vedoucí branku se ale nadřel a v úvodním dějství se jí vůbec nedočkal. Šance přitom měl, jako příklad mohu uvést akci Pereze, se kterou si Fernández bez problémů poradil.

Navrátilec do sestavy Nilmar pak cpal před bránu velice zajímavou střílenou přihrávku, tu ale nikdo nedokázal tečovat a míč tak prošel až do zámezí. Hosté mohli udeřit zásluhou Cismy, ten však hlavičkoval z dobré pozice těsně mimo. Žlutá ponorka skórovala ve dvacáté minutě, Marchena skvělou kolmicí vysunul vpřed Nilmara, jenž překonal Fernándeze, už předtím byl ale máván a pískán hraniční ofsajd.

Spolupráce ofenzivních fotbalistů Villarrealu fungovala dobře, Martinuccio si dvakrát vyměnil přihrávku s Nilmarem, avšak jeho pokus tečoval na roh Torrejón. Dvě obrovské možnosti na obou stranách přišly až v nastavení prvního poločasu, Hernán Perez ale ve vyložené pozici minul, Stuaniho na druhé straně skvěle vychytal Diego López.

Ze druhého dějství uběhlo jen několik sekund, hráči Racingu snad ještě zůstali myšlenkami v šatnách, když domácí skórovali. Významný podíl na vstřelené brance má Borja Valero, jenž geniálním dlouhým pasem našel za obranou Hernána Pereze, který už sám před Fernándezem nezaváhal. Perez byl nejaktivnějším hráčem na zeleném pažitu a v padesáté druhé minutě mohl zvýšit, opět ale ukázal, že si se zakončením tak úplně netyká a v samostatném nájezdu minul.

Možnosti měli ještě Perez, Camuňas a Bruno, žádná z nich se ale neujala a Racing tak mohl v devadesáté čtvrté minutě zasadit smrtící úder. Domácí obrana trestuhodně zaváhala, když nechala volného Acostu hlavičkovat z malého vápna, Diego López byl bezmocný. Pro Racing jde o cenný bod z El Madrigalu, sestup Santanderu ale zřejmě neodvrátí. Pro Villarreal je pouhá remíza ztrátou, setrvání v nejvyšší soutěži ještě nemá jisté.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Valencia CF 4:0

15.04.2012 12:00

Góly: 26. Cristian Gomez, 30. Joan Verdú, 58. Álvaro Vázquez, 80. Kalu Uche

Fantastický zápas dnes v poledne sehrál Espanyol, který roznesl na vlastním hřišti Valencii 4:0 a vrátil se tak do boje o evropské poháry. Už do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí, po přestávce pak přidal Espanyol ještě stejný počet branek a mohl tak slavit jednoznačné vítězství.

V bráně Espanyolu se po dlouhých čtyřech měsících objevil uzdravený Christian Álvarez, který musel poprvé zasahovat v sedmé minutě proti ráně Tina Costy, s ní ale neměl výraznější potíže. Espanyol byl lepší, ovládal střed hřiště, ovšem do první šance se dostal až po šestadvaceti minutách. Hned z toho však byl vedoucí gól, to když na pravé straně hezky zakombinovali Sergio García a Javi López, první jmenovaný pak prošel hladce až do šestnáctky a předložil ideální přihrávku Cristianu Gómezovi, který zblízka nemohl minout.

A už o čtyři minuty později to bylo 2:0, nádherný gól dal totiž Joan Verdú. Ten s míčem přilepeným na kopačce prošel až před šestnáctku, odkud ho levačkou napálil do šibenice a nedal tak Guaitovi žádnou šanci. Hosté se snažili přidat, jediným resultátem jejich zvýšené aktivity však byl větší počet nebezpečných situací před Guaitovou brankou, protože domácí hráli chytře a podnikali rychlé protiútoky. Po jednom z nich utekl Weiss, přihrál před branku Garcíovi, jenže ten nedal.

Podobný scénář pokračoval i ve druhém dějství, a tak mohl Espanyol například už v padesáté osmé minutě zvýšit na rozdíl tří branek. Střídající Álvaro Vázquez byl na hřišti pouhé dvě minuty, když García využil obrovské hrubky Guaity s Ramim, předložil mu balón před prázdnou branku, kde se už nedalo zaváhat. Verdú, García, Álvaro - ti všichni zkoušeli přidat čtvrtý zásah, ovšem neuspěli. Espanyolu pak byla odepřena penalta za faul na Álvara, Verdú zase pálil z velké dálky nad břevno.

Stejné obsazení měla také další akce domácích, v tu chvíli se Guaita připsal svůj jediný zákrok zápasu. Na konečných 4:0 upravil deset minut před koncem další střídající hráč Uche, jenž dostal ideální pas do běhu od Víctora Sáncheze a levačkou překonal valencijského brankáře. Tím byl dokonán debakl, na term už nic nezměnila ani hezká rána Canalese.

Více informací k zápasu

Levante UD - FC Barcelona 1:2

14.04.2012 22:00

Góly: 23. José Javier Barkero (pen.) - 64. Lionel Messi, 72. Lionel Messi (pen.)

V sobotním utkání 24. kola La Ligy nestačilo domácí Levante na Barcelonu a prohrálo 1:2, když se hostům podařilo dvěma góly Messiho otočit průběh zápasu a získat důležité tři body v souboji o titul s Realem Madrid. Za domácí se z penalty trefil José Barkero.

Boj o ligový titul pomalu vrcholí a Barcelona tiše doufala, že Real Madrid v sobotním zápase klopýtne, aby Katalánci o své obhajobě mohli zpola rozhodnout výhrou na Nou Campu ve slavném El Clásicu. Jenže to se nestalo. Bílý balet si doma poradil se Sportingem Gijón 3:1, a tak hrála Barcelona v pozdně večerním zápase pouze o udržení čtyřbodové ztráty a prodloužení nadějí na další titul.

A vstoupila do něj velice dobře. Hned z úvodu se do první šance dostal Pedro, jehož střelu musel brankář Gustavo Munúa vyboxovat. O chvíli později se v ještě lepší pozici octil Thiago Alcantara, ale jeho hlavička po Alexisově střele mířila vedle.

Mladý španělský záložník se brzy dostal do další šance, ovšem jeho střelu tečoval pryč Pedro López. Vzápětí vykryl Munúa dobrý pokus Adriana.

Velice aktivní Thiago prováhal další velkou šanci na úvodní gól, když hlavičkoval přímo doprostřed brány, kde byl připravený domácí brankář.

Barceloně se nepodařilo vstřelit z několika šancí gól, zatímco Levante k tomu příliš příležitostí nepotřebovalo. Hostující hráči nezvládli odvrátit rohopý kop, a tak se k míči dostal v pokutovém území Pedro López, který trefil ruku Busquetse. Rozhodčí neváhal a zapískal proti Barceloně penaltu. K té se postavil Barkero a bez nervů otevřel skóre na 1:0.

Ve 38. minutě mohli jít domácí dokonce do dvougólového vedení. Adriano se srazil s křídlem Valdem, čehož využil Pedro López. Prosmýkl se do pokutového území, ale jeho následná střela mířila hodně vedle.

I začátek druhého poločasu se vyvedl více Levante. v 52. minutě se totiž do úniku dostal Arouna Koné, který ještě přihrávkou do strany hledal nabíhajícího Barkera. Ten se k míči sice dostal, ale jeho zpětnou přihrávku zachytil Carles Puyol.

Munúa poté podržel své mužstvo, když byl pozorný při Adrianově nečekané střele zdálky. Na druhé straně se musel blýsknout Javier Mascherano, který zamezil Botelhovi vyslat do brejku Koného.

Tím ale valencijský klub skončil a Barcelona začala pořádně tlačit, což přineslo ovoce v 64. minutě, když si na pomezí brankového území bleskově narazil míč Alexis s Messim a argentinský klenot zatočil míč kolem brankáře k tyči. Vyrovnal tak na 1:1.

Pár minut nato ho Vicente Iborra fauloval a byl z toho přímý kop. K tomu se postavil sám faulovaný, ale balón poslal nad břevno. Nemusel toho ale až tak litovat, neboť vzápětí si mohl zopakovat celou standardní situaci, pouze s tím rozdílem, že z penaltové značky.

Ve velkém vápně totiž Botelho poslal k zemi pronikajícího Cuencu a po konzultaci se čtvrtým rozhodčím odpískal penaltu. Domácím se to vůbec nelíbilo a ještě horší chvíle prožívali, když Messi svým druhým gólem v zápase poslal svůj tým do vedení.

Levante ještě chtělo dát gól, ale příliš se mu nedařilo. Místo toho mohla být odpískána již třetí penalta v zápase, když vystřídavšího Andrése Iniestu poslal k zemi Sergio Ballesteros. Rozhodčí ale tentokrát nechal hru plynout dále.

V nastavém čase ještě hlavičkoval Ghezzal a z dálky střílel bývalý hráč Barcelony Xavi Torrés, ale Valdés byl pozorný. Barcelona tak nadále zůstává v těsném závěsu za Realem Madrid a ještě se pokusí vyhrát titul, ačkoli to zatím nemá ve svých rukou.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sporting Gijón 3:1

14.04.2012 20:00

Góly: 37. Gonzalo Higuaín, 74. Cristiano Ronaldo, 82. Karim Benzema - 30. Miguel de la Cuevas (pen.)

Real si poradil ve 34. kole La Ligy se Sportingem Gijón v poměru 3:1. Hosté se ujali vedení a Bílý balet otočil utkání až po přestávce, když vítězný gól vstřelil Cristiano Ronaldo, kterého doplnili Higuaín a Benzema. Real vyrovnal vlastní střelecký rekord 107 gólů.

Real Madrid si udržel náskok nejméně čtyř bodů před Barcelonou, ač měl se svým soupeřem nečekané potíže. Nakonec se mu ale podařilo zvítězit, čímž Sporting nechal i nadále na sestupových příčkách. Asturský celek hrál ze zajištěné obrany a domácím vůbec nic neulehčil.

Bilý balet nastoupil s třemi změnami, Coentrãa nahradil Marcelo, Granera Sahin a Di Maríu Callejón. Trenér hostí Clemente základní jedenáctku obměnil daleko víc - v útoku se objevil Sangoy za Colungu, Lora se posunul do zálohy a místo něj nastoupil Damián a v obraně ho doplnil ještě Moisés. K De las Cuevasovi a Trejovi se přidal ještě Gálvez za Casese.

Real začal držením míče a tlakem, hosté se drželi vzadu, přesto měli ve 13. minutě první šanci, ale Casillas zneškodnil pokus po chybě Arbeloy. Domácí se tlačili dopředu, ale jejich úvodní příležitost měl střelou zpoza vápna Marcelo, ale Juan Pablo zachránil. Ve 28. minutě nebyl uznán Higuaínovi gól pro osfajd.

Skóre však překvapivě otevřel Sporting. Ramos zahrál ve vápně rukou a nařízenou penaltu proměnil ve 29. minutě De las Cuevas, nebo-li Miguel. Bílý balet odpověděl a vyrovnal ve 36. minutě, kdy napravil svou chybu Ramos, jehož přesný centr proměnil hlavičkou Higuaín. O čtyři minuty další centr Ramose uzmul Callejonovi před nosem Canella. Poslední šanci první půle měl ve 43. minutě Sahin, který napálil z přímého kopu břevno.

Do druhého poločasu naskočili za domácí Benzema a Di María a po přihrávce Argentince hlavičkoval mimo Francouz. K dalším příležitostem se dostal Real až po čtvrthodině, nejprve v 60. minutě minul Ronaldo z trestného kopu a pak nezužitkoval Benzema pěknou přihrávku Arbeloy. Šanci po přihrávce Ronalda v 70. minutě zahodil i Higuaín.

V 73. minutě se Bílý balet ujal vedení, poté co Di María vybojoval míč, nacentroval do vápna a Cristiano Ronaldo hlavou zavěsil svůj letošní 41. gól v La Lize. O pět minut nato byl vyloučen kapitán Canella po druhé žluté kartě. Přesilovku zužitkoval Real v 81. minutě, míč získal Khedira, přihrál Özilovi, na jehož milimetrový pas si naběhl Benzema a skóroval potřetí.

Do konce zápasu stříleli ještě Di María, Marcelo a Benzema, ale bez gólového využití. Real dosáhl kýženého vítězství a na el Clásico bude cestovat s náskokem nejméně čtyř bodů, Sporting ze sestupových vod zatím nevyvázl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid332742107:2985
2.FC Barcelona33256296:2481
3.Valencia CF331410950:4252
4.Málaga CF331561249:4651
5.Levante UD331461347:4648
6.CA Osasuna331113937:5346
7.Athletic Bilbao3311121048:4445
8.Atlético Madrid331291244:4145
9.Sevilla FC331291240:3845
10.Espanyol Barcelona331291243:4345
11.Getafe CF331291238:4445
12.Real Betis331261540:4542
13.RCD Mallorca3310101335:4140
14.Rayo Vallecano331241749:5840
15.Real Sociedad331091440:4939
16.Villarreal CF338121334:4736
17.Granada CF331061730:4936
18.Real Zaragoza33871829:5931
19.Sporting Gijón33771933:6328
20.Racing Santander334141524:5226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (994)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele