34. kolo
15.04.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Real Sociedad 1:1

Překvapivý výsledek se zrodil v Andalusii, domácí Málaga nečekaně zaváhala, pouze remizovala s Realem Sociedad 1:1 a nedokázala tak využít porážky Valencie. Vedla sice po brzké trefě Isca, krátce po pauze ale vyrovnal Prieto a další branka už do konce nepadla. Málaga zůstává čtvrtá, Sociedad se také ze své patnácté příčky nikam neposunul a i nadále bude muset bojovat o setrvání v Primera División.

Začalo se oboustranně opatrně, v deváté minutě ale přece jenom byla k vidění veliká příležitost. Překvapivě ji měl na kopačce hostující Griezmann, jenž se ocitl úplně sám na hranici velkého čtverce a mohl nikým neatakován zakončovat, tuto úlohu ovšem nezvládl ideálně a branku minul. Domácí ohrozila Brava hlavičkou Rondóna, ten se ale nedostal do potřebné výšky, atak balón jen nadzdvihl mimo dosah svých spoluhráčů.

V devatenácté minutě Málaga podle očekávání vedla, balón si totiž našel Isco, chvilku ho potáhl a v nejlepší možnou chvíli vystřelil tak přesně, že kulatina zapadla za bezmocného Brava až do sítě. Z podobné pozice zkoušel poté štěstí Monreal, tak úspěšný ale nebyl. Vyrovnat mohl po půlhodině hry Elustondo, jenže hlavičkoval nepřesně. Nepříjemnou situaci musel řešit domácí gólman Fernández po ráně Prieta, která byla tečována Mathijsenem, domácí brankář ale pohotově zareagoval na změnu směru a míč lapil.

Hosté ze Sociedadu museli odehrát celý druhý poločas o jednoho muže v poli oslabeni, na samotném konci první půle totiž dojel González Sebu Fernándeze a po druhé žluté kartě šel předčasně do sprch. Přesto hosté velice rychle vyrovnali, ve čtyřicáté deváté minutě si odražený balón po standardní situaci našel Xabi Prieto a přesnou a zároveň tvrdou ranou překonal Rubéna.

Isco mohl opět strhnout vedení na stranu Málagy, tentokrát si ale na Brava v přímém souboji nepřišel. Oslabený Sociedad také sahal po výhře, o niž by se postaral sám Prieto, tváří v tvář strážci domácí svatyně ale selhal. Dvanáct minut před koncem mohl po vzoru Kweukeho nádhernými nůžkami rozhodnout Rondón, ten ale narozdíl od kamerunského kanonýra ve službách pražské Sparty trefil jen tyč. Rondón pak selhal ještě v jedné konfrontaci s Bravem. A když už byl chilský gólman překonán, neplatila Demíchelisova trefa pro ofsajd.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
tlaci

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele