34. kolo
15.04.2012 12:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 4:0

Fantastický zápas dnes v poledne sehrál Espanyol, který roznesl na vlastním hřišti Valencii 4:0 a vrátil se tak do boje o evropské poháry. Už do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí, po přestávce pak přidal Espanyol ještě stejný počet branek a mohl tak slavit jednoznačné vítězství.

V bráně Espanyolu se po dlouhých čtyřech měsících objevil uzdravený Christian Álvarez, který musel poprvé zasahovat v sedmé minutě proti ráně Tina Costy, s ní ale neměl výraznější potíže. Espanyol byl lepší, ovládal střed hřiště, ovšem do první šance se dostal až po šestadvaceti minutách. Hned z toho však byl vedoucí gól, to když na pravé straně hezky zakombinovali Sergio García a Javi López, první jmenovaný pak prošel hladce až do šestnáctky a předložil ideální přihrávku Cristianu Gómezovi, který zblízka nemohl minout.

A už o čtyři minuty později to bylo 2:0, nádherný gól dal totiž Joan Verdú. Ten s míčem přilepeným na kopačce prošel až před šestnáctku, odkud ho levačkou napálil do šibenice a nedal tak Guaitovi žádnou šanci. Hosté se snažili přidat, jediným resultátem jejich zvýšené aktivity však byl větší počet nebezpečných situací před Guaitovou brankou, protože domácí hráli chytře a podnikali rychlé protiútoky. Po jednom z nich utekl Weiss, přihrál před branku Garcíovi, jenže ten nedal.

Podobný scénář pokračoval i ve druhém dějství, a tak mohl Espanyol například už v padesáté osmé minutě zvýšit na rozdíl tří branek. Střídající Álvaro Vázquez byl na hřišti pouhé dvě minuty, když García využil obrovské hrubky Guaity s Ramim, předložil mu balón před prázdnou branku, kde se už nedalo zaváhat. Verdú, García, Álvaro - ti všichni zkoušeli přidat čtvrtý zásah, ovšem neuspěli. Espanyolu pak byla odepřena penalta za faul na Álvara, Verdú zase pálil z velké dálky nad břevno.

Stejné obsazení měla také další akce domácích, v tu chvíli se Guaita připsal svůj jediný zákrok zápasu. Na konečných 4:0 upravil deset minut před koncem další střídající hráč Uche, jenž dostal ideální pas do běhu od Víctora Sáncheze a levačkou překonal valencijského brankáře. Tím byl dokonán debakl, na term už nic nezměnila ani hezká rána Canalese.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Legolas John

Espanyol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele