Primera División - souhrn 27. kola

08.03.2014, 17:51, aktualizováno 10.03.2014, 23:52
Komentáře a souhrny
Barcelona ztratila ve Valladolidu, naopak Real Madrid neměl doma s Levante nejmenší problémy a Atlético nezaváhalo ve Vigu. Villarreal nepochodil v Granadě, Betis dokázal oživit naděje na záchranu. Valencia se rozešla smírně s Athleticem. Espanyol uspěl proti Elche, Sevilla vyhrála v Almeríi a Málaga veze body z Pamplony a Rayo překvapilo v San Sebastianu...

Real Sociedad - Rayo Vallecano 2:3

10.03.2014 22:00

Góly: 6. Iñigo Martínez, 45. Rubén Pardo - 4. Joaquín Larrivey (pen.), 47. Alberto Bueno, 67. Rubén Rochina

Real Sociedad ztrácí v boji o evropské poháry, protože dnes večer si z Anoety Rayo Vallecano odvezlo všechny tři body. Po strhujícím úvodu do obou poločasů se sice hra zpomalila, ale přesto jsme se dočkali nesmírně zajímavého utkání.

Domácí předvedli proti Rayu úvod jako z říše snů, protože sotva diváci stihli najít svá místa, znovu je z nich zvedl Ińigo Martínez. Pardo se dostal k centru do vápna, tam našel Martíneze a obránce Sociedadu skvěle umístěnou tečí překonal brankáře Rubéna!

To ale nebylo vše, protože o pouhou minutu později se v pokutovém území opřel José Ángel do pronikajícího Larriveye a sudí Alfonso Álvarez zapískal penaltu. K ní se postavil právě faulovaný Larrivey a brankář Realu Sociedad Zubikarai si vybral špatnou stranu - 1:1.

Poté samozřejmě strhující tempo mírně opadlo, takže šancí bylo v prvních deseti minutách pomálu. Až ve třinácté minutě se k míči dostal Carlos Vela a uplatnil svůj technický talent. Jeho rána ale nakonec prosvištěla těsně kolem brankáře Rubéna. Domácí se nechtěli vzdát rychlého vedení tak lehce a například útočící Agirretxe měl velkou možnost vzít si vedení zpět. Brankář Rubén ale dobře vystihl jeho myšlenku a včas vyběhl z brány.

Ani Rayo nechtělo ze slavného stadionu Anoeta odjíždět bez bodů, takže zejména s Larriveyem měli domácí hráči co dělat. Brankář Zubikarai se dopustil velké chyby, když špatně odhadl náběh protivníka a mohl inkasovat, ale Joaquín Larrivey jej podruhé nepřekonal. S domácím útočníkem Agirretxem měl hodně potíží zejména Gálvez, ale nakonec jeho zakončení zastavil. Když už se hosté chtěli radovat z poločasové remízy, domácí zaútočili.

Nepříjemným zásahem do šatny se blýskl Rubén Pardo, který potrestal slabý pokus o odkop a ranou se i díky teči obránce před sebou prosadil! Brankář Rubén nestačil dostatečně včas zareagovat a původní trajektorii míče již nijak nezastavil.

Opět skvělý nástup ale Rayu dodal naději na body. Již dvě minuty po změně stran si totiž opět všudypřítomný Larrivey naběhl do vápna, znepříjemnil zákrok brankáři Zubikaraiovi a ten míč vyboxoval zpět k němu. Od střelce první branky Raya se míč odrazil ke všímavému spoluhráči Buenovi, který si poradil a stanovil průběžnou remízu.

Ani tou však utkání skončit nemuselo, protože Larrivey dnes opravdu měl svůj večer. Jeho druhá branka v utkání ale uznána nebyla, neboť se zkušený útočník nacházel v milimetrovém ofsajdu. Přesto se diváci dočkali ještě jednoho zásahu - dvacet minut před koncem utkání si na centr naběhl Rochina, narazil si s Buenem a z dvaceti metrů překonal brankáře Zubikaraie! Domácím se vymstila špatná rozehrávka i přílišná laxnost. Zvrátit nepříznivý výsledek se již nepodařilo ani dobře zakončujícímu Velovi, který místo střely kličkoval mezi obránci a o míč přišel.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Málaga CF 0:2

10.03.2014 20:00

Góly: 14. Samuel, 66. Nordin Amrabat

Skvělý pondělní večer prožila Malaga, která na hřišti Osasuny zvítězila 2:0 navzdory tomu, že dohrávala v oslabení. Vedení v první půli zařídil hostům Samú, ovšem vyloučení Gámeze těsně po změně stran vypadalo na vážnou komplikaci. Ovšem gól Ambrabata a zodpovědný defenzivní výkon již Malaze zasloužené tři body zařídily.

Andaluský celek se tak v tabulce vyšvihnul již nad svého posledního soupeře a na sestupové pásmo drží tříbodový náskok. Již od úvodu utkání vypadal aktivně, neboť Dudovu střelu z dálky musel Andrés Fernández pohotově vyrazit. Na druhé straně chvíli nato měl blízko ke gólu Oriol Riera, jenže z pouhých několika metrů trestuhodně přestřelil.

Jako obvykle se v mnoha situacích vyznamenal brankář hostí Willy Caballero, jenž musel zastavit dvojitou šanci Damiaa s Cejudem po Torresově rohovém kopu. Vedení se tak ve třinácté minutě ujali hosté. Amrabatův centr přesně z voleje usadil do sítě Samú a Malaga vedla 1:0. Další zákrok Fernándeze přišel po ráně Dudy, ovšem větší příležitosti byly zahazovány na druhé polovině hřiště. Nejprve Caballero zvládl pokus Torrese a následně z dorážky přihlížel, jak Jordan Lotíes trefuje pouze brankovou konstrukci.

Po změně stran zdánlivě narušil vyrovnanost zápasu svým vyloučením Gámez, jenž osm minut po začátku poločasu uviděl druhou žlutou kartu kvůli faulu na Torrese. Navzdory oslabení však hosté nebojácně podnikali útoky i nadále a nakonec z toho vytěžili maximum. V šestašedesáté minutě totiž Amrabat naběhl na Santa Cruzovu přihrávku a nekompromisně navýšil vedení Malagy na 2:0. Do té doby letargická Osasuna se brzy poté probrala, ale bylo již příliš pozdě. Vynikající Caballero si poradil se vším, co na něj domácí vyslali, a udržel svému celku čisté konto k výhře 2:0.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Athletic Bilbao 1:1

09.03.2014 21:00

Góly: 23. Paco Alcácer - 53. Aritz Aduriz (pen.)

Napínavou podívanou nabídlo utkání na Mestalle, kde si domácí Valencie rozdělila body s Athleticem po remíze 1:1. Tím spíš, že branka Paca Alcácera padla z těsného ofsajdu a Adurizem proměněný pokutový kop byl nařízen velmi přísně po kolizi Feghouliho s Herrerou.

Konečná remíza nakonec nevyhovuje ani jednomu ze zúčastněných, těšit se z toho mohou hlavně nejbližší konkurenti v ligové tabulce. Valencie zůstává pět bodů za sedmou Sevillou, Athletic navýšil svůj náskok na Villarreal, který prohrál s Granadou, pouze o jediný bod. Přesto sedm bodů náskoku od nejbližšího pronásledovatele v boji o čtvrté místo již vypadá pro baskický klub nadmíru slibně.

Již samotný úvod utkání naznačil, jakou podívanou nám oba celky nabídnou. Hned v první minutě Aduriz zblízka po centru Herrery jen těsně minul, krátce nato pak Herrera z hranice šestnáctky napálil povedenou dělovkou brankovou konstrukci. Valencie se v ofenzivních choutkách nechtěla nechat zahanbit a málem se ujala zásluhou Jonáse vedení, jenže Bernatův centr dokázal na poslední chvíli odvrátit hostující Laporte.

Přesto to byli domácí, kdo se ujal vedení. V třiadvacáté minutě Joao Perreira vysunul Feghouliho po pravé straně a přízemní centr mladého Alžířana s přehledem uklidil do sítě Paco Alcácer. Nadšení Valencie bylo v ostrém kontrastu se vztekem hráčů Athleticu, kteří si marně stěžovali na Alcácerovo i Feghouliho postavení mimo hru, byť opakované záběry jim dávaly za pravdu.

Do konce první půle ještě předvedl důležitý zákrok brankář Gorka Iraizoz při stříleném nákopu Pareja a poté měl brankář hostí i trochu štěstí, neboť nebezpečná rána Cartabii skončila těsně vedle jeho tyče. V poločase tak měla jak výsledkově, tak herně navrch Valencie, to se však hned osm minut po změně stran zlomilo. Souboj Feghouliho s Herrerou při rohovém kopu na zadní tyči totiž rozhodčí vyhodnotil jako faul domácího hráče, který Herreru nechtěně udeřil do obličeje, a následoval tak pokutový kop. S ním si Aritz Aduriz suverénně poradil a svým čtvrtým gólem z posledních dvou zápasů vyrovnal na 1:1.

Po hodině hry mohl zápasu dodat novou laťku senzačním střeleckým pokusem Seydou Keita, ovšem po přihrávce Mathieuho přes obránce jen těsně minul Iraizozovu branku. Na opačné straně se pro změnu v nadějné situaci ocitl tváří v tvář Diegu Alvesovi Iker Muniain, avšak ani on si v koncovce nepočínal dokonale. V hektickém závěru se oba týmy hnaly za vítězným gólem, na výsledku se však již nic nezměnilo. Stejně jako v Bilbau v první polovině sezony tak i druhé střetnutí Valencie s Athleticem končí remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Levante UD 3:0

09.03.2014 19:00

Góly: 11. Cristiano Ronaldo, 49. Marcelo, 81. Nikos Karabelas (vl.)

Real Madrid nadále pevně drží první místo v tabulce s tříbodovým náskokem na druhé Atlético, když porazil doma Levante přesvědčivě 3:0. V první půli se trefil Cristiano Ronaldo, na nějž po změně stran navázali Marcelo a hostující Nikos vlastním gólem.

Výhra Realu rovněž znamená, že rival z Barcelony na něj momentálně ztrácí již čtyři body a rázem je tak situace taková, že favoritem na zisk ligového titulu se stává Bílý balet. Výhra nad Levante tomu jen a jen nasvědčuje, šlo o suverénní výkon, jako ostatně ve většině nedávných zápasů. Napoprvé se po aktivním vstupu do zápasu ještě Cristiano Ronaldo volejem neprosadil, ale v jedenácté minutě už přece jen otevřel skóre. Rohový kop rozehrál Ángel Di María a Ronaldo svým typicky dominantním projevem ve vzduchu přetlačil všechny konkurenty a zavěsil.

Navýšit vedení domácích se po průniku marně pokoušel Gareth Bale, jehož střela skončila vedle. Na druhé straně se Levante dožadovalo odpískání pokutového kopu po kolizi Diega Lópeze se svým jmenovcem Pedrem, ovšem rozhodčí incident neposoudil jako penaltový. Po přestávce tak došlo k nevyhnutelnému, tedy druhému gólu v síti Levante. Real své takřka 80% držení míče přetavil v další gól čtyři minuty po změně stran, kdy se uvolnil na levé straně Marcelo a přesnou ranou skóroval.

Ještě hůř bylo pro hosty ve čtyřiašedesáté minutě, kdy uviděl červenou kartu David Navarro za tvrdý zákrok na Ronalda. Přesilovku málem brzy využil Karim Benzema, ovšem hlavou trefil pouze břevno a následně třikrát ztroskotal na brankáři Navasovi. Třetí branku Realu si tak devět minut před koncem kuriózně vstřelil Nikos do vlastní sítě, když osamocen na zadní tyči nepochopitelně zasunul míč za Navasova záda po Marcelově centru. Výsledek ještě mohl v závěru upravit Cristiano Ronaldo, avšak i on pouze napálil brankovou konstrukci. Mrzet jej to však nemusí, neboť výhra 3:0 je pro Real dostatečně dobrým výsledkem a dalším drobným krůčkem k zisku titulu.

Více informací k zápasu

UD Almería - Sevilla FC 1:3

09.03.2014 17:00

Góly: 86. Aleix Vidal - 31. Carlos Bacca, 51. Daniel Carriço, 77. Kévin Gameiro

Sevilla zvládla boj o poháry a proti domácí Almeríi si připsala cenné tři body. Ty jí zajistily branky Carlose Baccy, Daniela Carrica a Kevina Gameira. Kosmetická úprava výsledku díky Aleixovi Vidalovi již domácím k bodům nijak nepomohla.

Utkání se odbývalo ve velice ofenzivním duchu a oba celky se snažily dodat divákům co nejlepší možnou podívanou. Větší zásluhu na tom samozřejmě má Sevilla, které jednoznačně patřilo utkání, ale ani domácí hráči se za nepříznivého stavu nevzdali. První minuty sice patřily Almerií, ale Sevilla dobře bránila a veškeré pokusy soupeřových útočníků eliminovalo bez větších potíží. Po deseti minutách se dostal Azeez ke střele, ale ta nakonec zamířila těsně vedle Betovy brány.

Od začátku bylo na hostech vidět, že do dnešního utkání nepřijeli jen posbírat drobečky, ale že se bez třech bodů domů vracet nechtějí. Hned v páté minutě se snažili tlačit do útoku, kterou ale nakonec zbrzdil Cristoforo. V jedenácté minutě se probudili i domácí ze spánku. Po několika minutách nudného napadání se dostal ke střele z voleje mladičký Azeez, bohužel pro jeho tým chyběla jeho přesnost. Ve dvacáté minutě se znovu ke slovu dostali fotbalisté Sevilly.

Reyes hledal velmi zajímavě Baccu, který se ale nedostal k míči a včas dokázal vyběhnout gólman Esteban. Sevilla dále vyvíjela tlak na domácí. O tři minuty později už měl Gameiro na noze vedoucí branku, když doklepával do prázdné branky, Torsiglieri byl ovšem proti a skluzem zachránil Almerii. Po půl hodině hry se ale skóre na ukazateli již měnilo. Gameiro vyslal vpřed Baccu, který zkušeně překonal Estebana a Sevilla tak dokázala proměnit svůj vytrvalý tlak na dobře bránící Almerii. Před koncem prvního poločasu už nebylo vidět moc šancí, pouze rozhodčí rozdal několik žlutých karet.

Hned v úvodu druhého poločasu se snažil po rychlém protiútoku Gameiro zakončit mezi tři tyče, Esteban však opět včas vyběhl. O zvrat se pokoušel Torsiglieri - jeho pokus nůžkami ale mířil vysoko nad. V 51. minutě přišel další gólový moment zápasu. Po rohovém kopu Sevilly zakončoval do prázdné branky Daniel Carriço a Sevilla tak navýšila svůj náskok. Almeria se stále pokoušela o zpříjemnění výsledku, půlhodiny před koncem utkání se postavil k přímému kopu Suso a výborně obstřelil zeď a výtečný zákrok tak musel vytáhnout brankář Beto.

V sedmdesáté minutě odešel střelec Bacca a nahradil jej Ivan Rakitić. Již o sedm minut později zatáhl perfektně míč po kraji a přesným pasem našel Kevina Gameira, který již měl před brankářem Estebanem jednoduchý úkol. Almeria tak byla velmi tvrdě zasažena. Nakonec se ale dočkala odměny. Pět minut před koncem obrana Sevilly přece jen trochu zaspala a této šance se velmi dobře zhostil Aleix Vidal, který nechytatelnou ranou do šibenice aspoň upravil stav utkání.

Sevilla díky tomuto výsledku tak poskočila na sedmé místo, zatímco Almerie se dál trápí mezi posledními třemi kluby, které by mohl na konci sezóny čekat pád do druhé ligy.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Elche CF 3:1

09.03.2014 12:00

Góly: 2. David López, 21. Diego Colotto, 58. Pizzi - 88. Juan Rafael Fuentes (vl.)

Další úspěšné vystoupení na domácí půdě předvedl barcelonský Espanyol, který porazil s přehledem nováčka z Elcha 3:1. Hned po dvou minutách hry poslal domácí do vedení David López, ještě do poločasu přidal pojistku Colotto a krátce po změně stran definitivně pohřbil naděje hostů Pizzi. Fuentesův vlastní gól v závěru již na dělbě bodů nic nezměnil.

Výhra pro Espanyol znamená, že může zapomenout na jakékoli záchranářské obavy a místo toho usilovat dokonce o možnou kvalifikaci do evropských pohárů pro příští sezonu. Za šestým Sociedadem zaostávají Katalánci o sedm bodů. To Elche nadále zůstává v těsném kontaktu se sestupujícími, stále s pouhým tříbodovým náskokem.

Na první gól nemuseli fanoušci přítomní na stadionu Cornella El Prat čekat ani dvě minuty. Z rohového kopu po zablokované střele Sergia Garcíi se prosadil díky přesnému Simaově centru hlavou López, jenž nikým nehlídán překonal bezmocného Herreru. Hned o minutu později se málem dočkal své branky i aktivní García, ovšem jeho přízemní ránu Herrera tentokráte lapil a z dorážky Sánchez trefil pouze boční síť.

Manu Herrera byl rozhodně od počátku v permanenci a držel svými zákroky Elche nad vodou. Nakonec i on však musel podruhé kapitulovat, když po dalším Simaově přesném nákopu do šestnáctky uklidil placírkou míč do sítě Colotto. V poločase tak mohl být Javier Aguirre maximálně spokojen, Espanyo vedl pohodlně 2:0. Vše se mohlo změnit krátce po změně stran, kdy se hosté dovolávali odpískání pokutového kopu, jenže rozhodčí upadnutí Cora po zákroku Morena nevyhodnotil jako faul.

Nedlouho poté se potřetí v zápase prosadili domácí. Tentokrát u toho byl Pizzi, jehož ránu tečoval nešťastně stoper Botía a Herrera byl znovu bez šance. Utkání se už následně jen nuceně dohrávalo, o výhře Espanyolu nebylo sebemenších pochyb. Přesto došlo ještě na jednu branku, a to zásluhou domácího Fuentese. Ten se dvě minuty před koncem základní hrací doby pokoušel zabránit Corovi, aby se dostal k míči na zadní tyči, jenže trefil míč tak smolně, že zapadl do jeho vlastní branky. Ani to však nic neubralo na suverénním vítězství Espanyolu, který tak stylově odehrál své jubilejní sté utkání na vlastním stadionu.

Více informací k zápasu

Granada CF - Villarreal CF 2:0

08.03.2014 22:00

Góly: 23. Fran Rico (pen.), 33. Youseff El Arabi

Žlutá ponorka byla potopena v Granadě. Po matném výkonu si připisuje porážku, která by ji mohla stát současné páté místo v tabulce. Naopak domácí tým na své představení může být hrdý - o góly se postarali úspěšný penaltový střelec Fran Rico a po půlhodině hry přidal pojišťující trefu Youseff El Arabi.

Villarreal se do útoku zapojil již v úvodu zápasu, když Pereira proběhl po levé straně a nebezpečně odcentroval. Obrana Granady ale jeho pokus zablokovala. Tlak Žluté ponorky narůstal každým dotykem s míčem, v další velké šanci se ocitl Uche. Brankář Roberto Fernández však včas vyběhl a sebral míč z nohy soupeřova útočníka.

Na bránu Sergia Asenja mířilo několik střel a zejména s tou poslední měl zkušený brankář co dělat. Se štěstím ji však nadvakrát zkrotil. Granada se nezalekla role outsidera, kterou ji statistiky přidělily a hostům způsobovala značné problémy. Ty jí dokonce vynesly vedení v zápase. V pokutovém území byl totiž faulován Riki a sudí Muniz nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. K jeho zahrávání se postavil Fran Rico a míč elegantně poslal doprostřed brány - 1:0.

Zvýšená aktivita Villrrealu mu příliš nepomohla, protože z ní rezultovaly pouze standardní situace. Naopak se po půlhodině hry znovu radovala Granada. Hostům se dnes nic nedařilo a především Youseff El Arabi si skvěle poradil s dvojicí bránících protihráčů. I přes jejich obtěžování se mu podařilo vystřelit a brankář Asenjo se po jeho ráně natahoval marně.

Villarreal dnes působil velmi ospalým dojmem a za celý první poločas dokonce ani jednou nevystřelil na bránu. Ještě před odchodem do šaten mohl inkasovat potřetí. Ale Brahimiho dobrá rána byla sražena na rohový kop. Hosté reagovali střídáním, na hřiště se dostal zkušený Cani. Také nadále to však byli domácí, kteří určovali tempo hry. Po centru z pravé strany si do pokutového území naběhl již jednou skórující El Arabi, ale jeho hlavička mířila těsně vedle.

Dobrou ránu si připsal na své konto také Fran Rico, jehož dělovku musel brankář Sergio Asenjo kontrolovat. Jinak se ale v podání Žluté ponorky jednalo o velké herní zklamání. Po hodině hry aktivita Granady opadla a domácí se soustředili na obrannou fázi. Dvacet minut před koncem se ovací tribun dočkal střelec El Arabi, který si odešel odpočinout na lavičku.

Villarreal se ke konci utkání ještě snažil o korekci výsledku, což ukázal záložník Pina. Ten se po rychlé výměně míče dostal k zakončení hlavou, ale brankář Fernández si s jeho pokusem poradil. Villarrealu snaha o závěrečný tlak nevycházela, protože celý tým Granady dnes odváděl velmi obětavý výkon. Tím si vysloužil tři body a v tabulce španělské Primera División i současné dvanácté místo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:2

08.03.2014 20:00

Góly: 62. David Villa, 64. David Villa

Atlético Madrid využilo zaváhání Barcelony a poradilo si s domácí Celtou Vigo. Utkání rozhodl útočník David Villa, který využil únavy konkurenta Diego Costy z reprezentačního srazu a coby hráč základní sestavy skóroval dvakrát.

Celou hodinu Celta Vigo poměrně zdatně bránila remízový výsledek a nulu na kontě svého brankáře, ale díky dvěma rychlým brankám Davida Villy nakonec přenechává všechny tři body Atléticu Madrid. Colchoneros se díky tomu posouvají na druhé místo, domácím zatím v La Lize patří jedenáctá příčka.

Úvod utkání ale - stejně jako celý první poločas - nebyl oslavou fotbalu a akcí bylo pomálu. Scénář hry se odvíjel v následujícím schématu: Atlético Madrid drželo míč na kopačkách a díky píli svých hráčů se často dostávalo do blízkosti domácí brány. Tu ohrožovalo především ze standardních situací typu rohových kopů. Centry z nich ale nelétaly do vápna s potřebnou přesností, takže brankář Yoel Rodríguez vlastně ani pořádně zasahovat nemusel. A domácí se k balonu nedostávali.

Vysunuté napadání a agresivní přístup k rozehrávce soupeře nedával Celtě moc šancí na konstruktivní řešení útočných snah. Poměrně opatrný průběh první půle narušil až náběh zkušeného Davida Villy do pokutového území soupeře, který ještě předkládal míč spoluhráči Garcíovi. Ten ale k překvapení všech minul prázdnou bránu! Pevná obranná linie Atlética nemusela příliš zasahovat, protože domácí se k útočení příliš neměli.

První půli tak krátce před jejím skončením trochu zdramatizoval až nepovedený centr Celty Vigo, ze kterého se do zakončení nakonec dostal Charles. Před brankářem Courtoisem ale chladnou hlavu nezachoval a z blízkosti jej prostřelit nedokázal. Atlético vědělo, že chce-li váhajícího katalánského obra předskočit, musí zabrat.

To se mu povedlo až díky snaze Davida Villy, který byl hlavním hrdinou první části po nástupu ze šaten. Nejprve se šikovně (ale přesto marně) dostával až do vápna soupeře, kde nezakončil jen díky snaze vracejících obránců. A poté již jeho chvíle číslo jedna přišla. Domácí obrana si totiž vybrala slabší chvíli a špatnou rozehrávkou nabídla Davidu Villovi velkou šanci. S ní si zkušený hráč poradil výborně, z poloviny hřiště doběhl až k brankáři a pohodlně jej překonal - 1:0.

Možný nápor domácích chtěl tým trenéra Diega Simeoneho zničit hned v zárodku, což se mu povedlo jen o minutu později. Opět si obránci špatně pohlídali protihráče a osamocený kanonýr David Villa pojistil vedení svého celku na rozdíl dvou gólů! Atlético se uklidnilo a získalo potřebnou jistotu, naopak domácím se zbořil svět.

Problémem pro Celtu Vigo byl především přechod od útoku, neboť díky aktivnímu napadání již před polovinou se ke střele na Courtoise hráči Celty vlastně ani pořádně nedostali. Hlavní hrdina utkání opustil trávník krátce před koncem, když byl nahrazen dravým Adriánem. Ten Davida Villu nenapodobil a branku nepřidal, ale mrzet to nemusí ani jeho spoluhráče. Díky výhře nad Celtou slaví návrat na druhou příčku La Ligy!

Více informací k zápasu

Real Betis - Getafe CF 2:0

08.03.2014 18:00

Góly: 16. Léo Baptistão, 39. Rubén Castro

Real Betis ukořistil cenné vítězství 2:0 nad Getafe, které bylo teprve jeho čtvrtým v celé dosavadní sezoně. Už v šestnácté minutě poslal domácí do vedení Leo Baptistao a těsně před koncem první půle pojistil vedení Betisu Rubén Castro. Na pozici Realu v tabulce to nic nemění, ovšem ztráta na záchranu již činí snesitelnějších osm bodů.

Getafe díky porážce zůstává na patnáctém místě se sedmadvaceti body a pokračuje ve své mizerné sezoně. Samotný sobotní zápas byl velice vyrovnaný, Betis díky nabytému sebevědomí může jít do čtvrtečního osmifinále Evropské ligy proti městskému rivalu Seville dobře naladěn.

V úvodu hry měl několik slibných šancí Pedro León, jenže díky včasnému zásahu Jordiho s Juanfranem pokaždé neuspěl. To domácí se prosadili z první vážnější příležitosti, když se Baptistao zblízka hlavou trefil přesně. Snahu o vyrovnání vyvinul následně Pablo Sarabia, ale brankář Adán dobře zasáhl. Ještě do konce prvního poločasu tak znovu udeřil Betis, neboť šest minut před odchodem do kabin překonal Codinu Rubén Castro. Brance předcházela přihrávka N’Diayeho z vlastní poloviny, kterou Castro přetavil v gólovou ránu zpoza pokutového území.

Oba celky po změně stran měly potíž vůbec trefit soupeřovu branku, natožpak docílit změny skóre. Nejlepší šanci měl ve dvaasedmdesáté minutě N’Diaye, jenž v Betisu hostuje z anglického Sunderlandu. Gólman Moyá však adekvátně při jeho ráně zasáhl a skóre tak zůstalo neměnné. V závěru ještě mohl zdramatizovat zápas Lafita, jenže Adán si s jeho pokusem poradil a udržel čisté konto i výhru Betisu k velké radosti trenéra Calderóna.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - FC Barcelona 1:0

08.03.2014 16:00

Góly: 17. Fausto Rossi

Tak tohle čekal málokdo. Slavná Barcelona si podle papírových předpokladů měla s Realem Valladolid poradit bez problémů, ale ze stadionu Josého Zorrilly si nakonec odváží potupnou porážku. Navíc se ani jeden z jejích ofenzivních talentů nedokázal zapsat mezi střelce.

Ještě poměrně nedávno fungovala Barcelona jako nezastavitelná a dobře promazaná mašina na úspěchy. Teď ale působí jako slavný stroj, který občas odmítne nastartovat. Ne všechna kolečka fungují zcela správně a někdy se prostě fanoušci Barcy dočkají nepříjemného pocitu z prohry. Jako dnes odpoledne.

Real Valladolid sice ještě před utkáním figuroval na sestupových pozicích, ale teď se dostal nad ně. Může za to zápas s Barcelonou, v němž domácí díky trefě Fausta Rossiho překonali Valdése a připisují si cenné tři body v bitvě o záchranu. Jako první vyzkoušel pozornost zkušeného brankáře Javi Guerra, kterému ale rána příliš nesedla. Od prvních minut se ale mezi culés musel vtírat pocit, že Barcelona nešlape na plyn s jistotou, ale její hra je poněkud bez nápady a akce. Až po deseti minutách se do šance prodíral Messi, který předběhl všechny konkurenty a tvrdě vypálil. Mariňo byl ale na svém místě včas.

Nepřesná hra založená na centrovaných míčích Barceloně příliš nesedla a ještě větším šokem byla akce Valladolidu. Po několika odrazech se k míči dostal mladý záložník Fausto Rossi, který napálil nepokrytý prostor za Valdésovými zády a Valladolid k překvapení všech vedl!

Nedá se v podání domácích hovořit přímo o tlaku, ale od nich ho vlastně asi nikdo nečekal. Co bylo další zarážející věcí, to byl očekávaný tlak Barcelony, který stále nejevil známky života. Další ohrožení brány si naopak mohli připsat na konto domácí, když Fábregas fauloval pronikajícího Guerru. Až do konce poločasu neměl brankář Diego Mariňo příliš mnoho práce, protože rány Blaugranas mířily pouze do míst, kde se Mariňo vždy včas objevil.

I druhá půle začala svižným tempem, tentokrát se do akce opět dostával Lionel Messi. Příhodně mesiášskou úlohu měl na starosti právě on, ale ani Argentincova rána krátce po změně stran neskončila v síti. Ani spolupráce mezi Messim a Neymarem nepřinesla hostům kýžené góly, protože Neymar sice dostal dost času na zpracování i střelu, ale mířil až příliš vysoko. S průniky Lionela Messiho neměli dnes dobře hrající zadáci Valladolidu příliš mnoho práce a míč často razantně odkopávali.

Do hry vkročil rychlonohý Tello, ale ani on nevnesl zmatek do organizované obranné linie domácích. A když už se schylovalo k náznaku šance ve prospěch týmu trenéra Gerarda Martina, zastavil jej buď ofsajd, popřípadě faul některého z útočících hráčů. Závěrečné minuty tlak Barcelony neznamenaly, naopak se málem znovu radovali domácí. Akci Ramy zakončoval dobře postavený González, ale jeho projektil mířil těsně nad břevno! S úderem poslední nastavené minuty bylo jasné, že Real Madrid bude mít velkou příležitost odskočit svému rivalovi, a že se Barcelona musí zamyslet nad svou současnou situací.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid27214276:2667
2.Atlético Madrid27204363:2164
3.FC Barcelona27203474:2263
4.Athletic Bilbao27156650:3151
5.Villarreal CF27135947:3344
6.Real Sociedad27127848:3943
7.Sevilla FC27118847:4241
8.Valencia CF271061139:3836
9.Espanyol Barcelona271061132:3336
10.Levante UD2799926:3436
11.Celta Vigo27861332:3930
12.Granada CF27931524:3630
13.Málaga CF27781226:3529
14.Elche CF27781224:4029
15.CA Osasuna27851424:4129
16.Getafe CF27761423:4227
17.Real Valladolid275111129:4426
18.UD Almería27751526:4926
19.Rayo Vallecano27821729:6126
20.Real Betis27461723:5618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (400)

Přidat komentář
teenz

1. Pro Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Aldeano

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kezba1

Reagovat
Free_player

Reagovat
madridcan

Vdala Valladoid...iba vasou zasluhou sa nasa remiza zpred tyzdna rovna vitazstvu

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

ten nas ŤaŤa, z neho doslova vyzaruje bezmocnost, po sezone sice skonci, ale co dalej, musi prist jednoznacne skusena a tvrda ruka...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak, nekdo, kdo ten tym dokaze vyhecovat, pripravit, kdo nebude skakat jak Messi piska.

Dale Xavi,Masch,Dani,Tello,S.Roberto - OUT !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co presne se ti nelibi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vypredaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Daniho, Tella, S.Roberta je to snad vice mene jasne.

U Xaviho, klidne bych si ho nechal, ale musel byt hrat z lavicky, nebo kdyz je potreba udrzba( napriklad v klidu dohrat zapas atd.), Masch ma povedene zapasy, ale strida je s tema horsima a chce to,aby hral dobre porad.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Fausto

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

V Barceloně začíná přituhovat :D Zítra bude -4

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas kolko rokov prosim ta ?.. kazdy druhy tvoj prispevok je iba smajlik

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak na to chceš reagovat? jsem fanda Realu a přijde mi to trapné

Reagovat
Billy McClane

To je krec

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kezba1

Reagovat
alcantara

Do prestavky, resp. do konca roka to bolo vsetko dobre, na jedna minus povedal by som, fungovalo nam to pomerne slusne. Od januara sa nam to ruca ako domcek z karat a nevieme, co s tym robit, do toho este praktiky mafiana Rosella, ktore nam nepomahaju. Ale ked padnut na hubu, tak riadne, s o to vacsou nadejou mozem dufat, ze sa to precisti na vsetkych frontach. Dnes to bol taky vykon, ze tomu timu uz tazko mozem v niecom verit, bez ambicii, bez motivacie, len si pripisat jednu ciarku. A maslo na hlave maju asi vsetci, jeden vinnik neexistuje.

Visca el Barça!

Reagovat
-Carles-

Reagovat
alcantara

A dnes uz treti dovod ist sa ozrat, to zas bude

Reagovat
smazaný uživatel

kua hoši vzmatujte se, tohle není možný co předvádíte. Chtělo by to něco udělat s herním projevem za 6 let stejný kry se soupěři naučí... chce to nějakou změnu a ta zatím nepřichází... neříkám, že máme hrát na obranu a brejky, to vůbec. Od konce 80 let hrajeme podobně a chci aby jsme tak hráli dál ale někdy je to množství přihrávek až moc a střely žádný. Třeba proti City se mi to líbilo. Mi připomínalo Rajkardovu éru...

Reagovat
smazaný uživatel

Krása.

Reagovat
smazaný uživatel

nadhera.. dakujem ti Barca

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

tvoj zufaly smiech stale potesi

Reagovat
X-bano-X

To som hrozne rád. Vždy ma poteší keď vidím ľudí, ktorí 3 mesiace spätne predávali polku vlastného tímu a teraz zas predávajú polku tímu Barcelony

Reagovat
asskicker

zufaly smiech ked to pise ehmmm alebo valor

Reagovat
Ed_Hazard

sa ti niečo stalo? či to už fakt zo zúfalstva? (no offense)

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je nejaka kŕč

Reagovat
smazaný uživatel

Co jako se stalo, že udělal tak špatně? Ty jsi se taky vysmíval... jemu zase přijde vtipný asi ten Vás výsmech...

Reagovat
valloire

Reagovat
Billy McClane

A zase krec

Reagovat
madridcan

Po repre to nikdy nebola z ich strany hitparada, ale nuka sa otazka, ci fakt nemaju v hlavach tie veci z vnutra klubu...

Reagovat
misinho7

no a dnes este aj Iniestaa ale nic to my budme radi ze zavahali , to je ejdno preco hlavne ze mame sancu sa dostat na rozdiel 4 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Iniestova manželka včera 8 hodin před zápasem potratila dítě.. :/ proto dostal osobní volno

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, vždyť forma odešla ve chvíli, kdy začaly ty průsery.

Reagovat
madridcan

Chcel som uverit tym vyhlaseniam hracov na cele s Busquetsom, ale jedno tvrdia pri mikrofone, druhe na ihrisku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ti slizouni je využili jako štít.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapné, ubohé, zoufalé a k pláči.

Tolik nepřesností se nevidí ani v okresním přeboru. Nulová snaha o výhru, absolutně nikoho ten fotbal nebavil, prostě si odchodili svůj čas a nezájem, že se na ně dívají miliony jejich fanoušků, bez kterých by se neměli jako prasata v žitě.

A co do prdele dělá Tello pořád v Barce? Ten už měl hrát dávno anglickou nakopávanou a honit se s Navasem po lajně.

Reagovat
smazaný uživatel

pozor, bano ta tu za chvilu vysmeje

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem posledních 15 minut a bohatě stačilo...tomu se říká "závěrečný tlak"

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední minuty vypadaly, jako bychom vedli 6:0 a v úterý hráli odvetu semifinále LM. To je prostě na hlavu a pořád se mi nezamlouvá Martinovo jeden dobrý zápas na tři špatné. V létě se musí dít věci a hned po stoperovi by se měl shánět hrot, ale HROT, ne 172cm Dongou. Martino nevypadá jako někdo, kdo by uměl kvalitně posílit a podle toho upravit styl hry. Měli by se chytnout s Rourou za ruku a jít dělat poradce Moyesovi.

Reagovat
madridcan

Ja sa cudujem, ste svojho casu nekyvli Machackale ohladom Alvesa...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože všichni si myslí že jsou Pep a že budou hrát to co hrál Pep , jenže zapomínají na to, že chtěl Pep vše překopat. Oni ho u nás nechají ještě tři roky posílat centry na protihráče a pak jej za oddanost klubu zadarmo pustí do Brazílie

Reagovat
alcantara

Pretoze on si svoju poziciu vzdy obhajil. Az tato sezona vyzera na pomerne slusny fail, ale dostupna nahrada s adekvatnymi vykonmi asi neexistuje, ja o nikom neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

Už minulý rok mu měli koupit minimálně stejně kvalitní konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Montoya bol paradny , ME hral lepsie ako Carvajal , ja nechapem co sa snim stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Tenkrát bych ho taky ještě neprodával. Teď už to bude těžké, přes třicet let, smlouva na rok, obrovský plat... Ne tak těžké jako u Villy a Rickyho, ale moc za něho nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

ale on do této sezony byl pořád parádní..

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele

Reagovat
Ed_Hazard

to nám ten večer krásne začína

Reagovat
The Krupy

Juventino pochoval Barcu, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

barcelona? bleeeeeeeeeeeee. radujme sa veselme sa prichadza koniec velkej barcelony a jej priserneho futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi: "El campo estaba muy irregular y no nos ha dejado hacer nuestro juego".

Reagovat
alcantara

Nie, prosiiiiiiiiiiiiiiim, nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To tu dlouho nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne ubohe, Xavi

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

pre toto ho nezasam , furt sa vyhovara... Iniesta , Pique a Puyol su snad jedini z Barci co vedia rozpravat objektivine

Reagovat
CHONG

Xavi je takový automat, vhodíš otázku a vypadne debilita, vážně největší tupohlav v současném fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
Cizinkx

Reagovat
valloire

Reagovat
Cizinkx

Oč jde? Však má pravdu...Xavi co občas vypustí, to je prostě a lidově "kanál"..

Reagovat
valloire

Překvapuje mě,že jsi schopnej to uznat.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Billy McClane

Jeden z najväcsich ale je to tak. Jak raz prebere tu Barcu, tak to si este uzijeme

Reagovat
valloire

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Lojd

včil abych si to překládal...

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi: " "

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle má Cesc za ty svoje kecy a aroganci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych byl optimista, tak řeknu, ze nám teď stačí vyhrávat doma (pochopitelně hlavně Clásico) a ven už můžeme jezdit jen na výlety a občas něco uhrát. Ale to je ještě daleko, teď je nejdůležitější Levante. Ten pocit, kdy v této fázi vedeme ligu, mám každopádně rád, hrajeme všechno v euforii a naplno a dokážeme to dotáhnout.

Reagovat
LAM

Gratuluju k titulu do Madridu protože těžko s takovou sračkou ještě dokážem něco zvrátit a budem rádi za 2 flek.

Jinak doufám že tím končí experiment Martino a přijde trenér kterej má zkušenosti s Evropou a taky respekt v kabině.

Reagovat
smazaný uživatel

A to by měl být kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Klop Klop .... jebe ti?

Reagovat
smazaný uživatel

To je možná tvoje přání, ale pochybuju že příjde..

Jinak Klopp by byl skvělá volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja nerikam, ze prijde, jen ze bych si to pral. Ten by ty nase primadony srovnal

Reagovat
smazaný uživatel

Už to někde dokázal?

Reagovat
Aldeano

*někdo

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou zas kecy .

Ale tohle není jen o trenérovi. Ten materiál už prostě není, co bejval.. Je celkem zázrak, jaký jste zahráli podzim a ještě lepší je, ten zápas se City. Ten tým potřebuje novej impuls. Vedení si myslelo, že stačí jeden Neymar IN, ale ona to fakt asi bude nakonec ta frofláklá obměna kádru. A asi změnu herního stylu..

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.. V létě odejde Valdés, Puyol končí.. pridal bych Tella, Afellaye, jestli se sežene kvalitní náhrada tak i Alvése (ale tomu moc nevěřím). Potom ještě asi i Songa (nehraje špatně, ale prostě hráč na střídačku aby měl jeden z největší platů v barce, víc než půlka základu...)

Přijde určitě golman, stoper, mohl by dojit i zaloznik pokud odejde Song/Mascheno... Potom bych určitě stáhl zpátky Rafinhu.. Takže přibude dost nových hráčů..

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Borci, pro mi nejede Nova Sport ? Vzdycky mi to v klidku jelo, ted mi to pise : Zadny modul CI.

Jestli to k necemu bude, tak mam kabelovku a TV je LG.

Diky moc

Reagovat
Ángel di María 22

Mas v ty televizi kartu nebo set-top box? Tohle to hlasi, kdyz je nakej problem s pripojenim, ale to by ti nemely jit vsechny placeny kanaly, co mas navic, mel by ti jit jen zakladni rezim. Jestli ti nejde jen Nova Sport, tak to nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Zadny karty sem tam ani nemel, proste z niceho nic 2-3 dny zpatky to prestalo jit, mam normalne kabelovku, zadny set top box. Nemam nic placeneho a u ostatnich programu ani nevim, na co cumim, to jde normalne, jen ten nova sport ://

Reagovat
smazaný uživatel

to tak má skoro každý u nás na vesnici. po koupi nové TV máme nova sport jen v analogu.

Reagovat
Kenneth

No sem moc zvedavej na to leto Barcelony a United. Tam budou ty bankovky asi litat.

Reagovat
teenz

Hlavně na hon o stopera.

Reagovat
Rssa

Co nadelame, snad prijde v lete nejen nove vedeni, ale i nejaka ta cistka a okysliceni kadru. Vice draveho mladi, vice zivosti.

Hraci jsou extra kvalitni, ale absolutne bez motivace - vyhrali opravdu vsechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen, Godin, Strootman, Berbatov a Guus Hiddink.

Reagovat
Kenneth

Hiddink jde k Holandsku, Strootman bude hodne drahy a lenochod Berbatov je doufam vtip.

Reagovat
smazaný uživatel

Berbatova som sice dost dho nevidel hrat, ale nikto lepsi miesto Henrika Larssona ma nenapada. Nejake navrhy ?

Reagovat
CHONG

Měli jste nejlepšího hrotového útočníka na světe a zametli s ním, jak se špinavým hadrem, každý svého štěstí strůjcem.

Reagovat
smazaný uživatel

My ale nepotrebujeme hraca do zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe Barca asi extrémně sere co?

Reagovat
CHONG

V současné době ani moc ne.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
kezba1

Reagovat
smazaný uživatel

a misto nej zacal hrat hrac ktery dava pres 60 golu za sezonu a odesely i problemy v kabine.jedina chyba byla ho vubec kupovat a ne jeho prodej

Reagovat
Kenneth

Me by zajimalo k cemu ti je genialni hrac, ktery se nepohne . Jednoho Ibru ste tam uz meli. Podle me potrebujete kladivo do vapna a jedno takove ste si nechali utecte do Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozte ist do Battle suboju s Perezom kto da viac za Aguera ? Myslim ze keby ste ukradli aj Aguera tak to uz by neprezil

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne nemam o Aguera zaujem.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost ne? Oni nepotřebujou hráče do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebujeme hlavně rozhejbat hru, herní styl trošku pozměnit a k tomu obránce, jinak hráče máme víc než dobrý... ale je to už celý jalový, jednou to přijít muselo. I trenéra by to asi chtělo jinýho, nějakýho s novým nápadem... tohle je o ničem....

Reagovat
teenz

Ten nejlepší vám utekl

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm Pep, njn co se dá dělat ale přeju mu Bayern....

Reagovat
Kenneth

Podle me jim utekl uz kazdy. Ted se budou ohanet, aby neco z toho dali do poradku. Navic kvuli FFP muzou byt v minusu jen - 50 mio ne?

Reagovat
smazaný uživatel

S FFP problém nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono těch "Battlů" bude víc. A hlavně půjde o stopery. kolik je volnejch dobrejch nebo perspektivních stoperů? A máš Barcu, United, City bude brát asi Mangalu, možná Arsenal, Monaco.. A Aguero by chtěla taky půlka týmů světa a je v City ..

Reagovat
smazaný uživatel

Verthogen, Mangala, Martinez. United klidně můžou šáhnout po Caulkerovi. Je toho více.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě třeba Dória

Reagovat
smazaný uživatel

to je Vermaelen. Verthongen podle mě odcházet nebude. Martinez leda v rámci Španělska a za těžký prachy a nevím, jestli v Barce budou tak odvážní a Real ho nepotřebuje. Caulker do United asi fakt ne .

Reagovat
smazaný uživatel

Verthogen jo, řekl, že v případě, že Spurs nebudou v LM tak odejde a zatím to tak vypadá. Martinez je za 30 a zas tak těžký prachy jako třeba za Mangalu to nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si ze to budu niake boje . Myslim si ze Barcelona a Real su najvatsie lakadla na svete kazdy hrac tu chce hrat . A neviem ktory hrac by uprednostnil Arsenal alebo United pred Barcelonou . Tak pokial bude mat Barcelona zaujem tak ich moze porazit mozno niaky sejkovia /Kto da hracovi vatsi plat/ .

Reagovat
smazaný uživatel

O Kuna bitva nebude, ale i tak je možný, že se na trhu střetneme, protože asi budeme hledat někoho podobnýho místo Moraty.

Reagovat
smazaný uživatel

s Aguerom je to tazko povedat . Pozri teraz sa riesi niaka Perezovina menom /Pogba,Vidal/ . boh vie co to bude potom . ale ak sa hlada nahrada za Moratu tak za mna rychlo zobrat Atleticu Angela Correu za 10 m e . Aj tak si myslim ze ten post bude dostavat Isco

Reagovat
Hristo Stoichkov

Barce nejvíce chybí opravdový lídr, tito hráči nic nevyřeší...

Reagovat
garruklol

Koho by sis tak představoval?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na světě běhá snad jediný hráč, který by byl okamžitě po svém příchodu schopný Barcu nastartovat a zprovozuschopnit. Myslím, že všichni víme, o koho se jedná. Jeho příchod je ale naprosto nereálný. Takže opravdu nevím, navíc si nedokážu představit, jak bude tým fungovat bez Tarzana a Vickyho. Když vidím, co jsou schopni někteří vypustit z huby, tak se mi chce brečet.

Reagovat
valloire

Tak vy máte prej nejlepšího fotbalistu historie,jak jsem se tu často dočetl,a on není lídr? Divný...

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi fotbalista musi byt zaroven i lidr?

Reagovat
valloire

měl by

Reagovat
smazaný uživatel

nerekl bych,ja za lidra spis povazuju nekdo zkusenejsiho a casto defenzivni hrac.typicky priklad byl puyol.

Reagovat
valloire

Hele...fakt ne. Nejlepší hráči byli vždycky zároveň i lídři. Jasně,že to může být obránce viz Hierro,Beckenbauer,ale prostě Pelé,Maradona,Cruyff,Platini,Zico,Di Stefano,Charlton...No Messi zdá se ještě nedorostl do jejich velikosti...Ale to tu tvrdím furt.

Reagovat
smazaný uživatel

To není vůbec o fotbalových kvalitách, ale povaze

Chceš si rýpnout, ok, ale pokud ti není jasné, že Messi svou povahou nemůže být nikdy lídr, pak

Reagovat
valloire

Pak ale nemůže bejt nejlepší v historii.

Reagovat
smazaný uživatel

takze nejlepsiho hrace v historii neurcuji vykony ale to jestli je to lidr tymu?

Reagovat
smazaný uživatel

vzdycky zalezi i na slozeni tymu a o jakyho hrace jde.v barce byl v pozici lidra jasne puyol a kazdy to respektoval a nikdo nemel duvod se do teto role pasovat.navic messi neni jeste tak stary a je to introvert a i v osobnim zivote.navic barca je zalozena na odchovancich a jsou tam starsi hraci jako xavi nebo iniesta ktery maji taky neuveritelnou kvalitu a mohli by se po odchodu puyola teto role ujmout.uz ted je na messim moc velka zodpovednist za vykony takze neni potreba aby si jeste pridaval.ty hrace co jsi napsal nemuzu komentovat protoze jsem je nazazil a nevim jak se presne projevovali na hristi,kabine atd.

Reagovat
valloire

Ale to,že je introvert,se nevylučuje. Lídra dělá i výkon,když to tomu týmu nejde nebo v důležitým zápase,když prohrává,bere to na sebe ten nejlepší. Pamatuju třeba Rummeniggeho v semifinále na MS 82. Byl napůl zraněnej,Francie je drtila,vedla 3-1 a najednou začal úřadovat. Snížil,Němci vyrovnali a dostali se nakonec do finále. A Rummenigge nebyl zrovna typ Puyol. Ale vzal to na sebe,bojoval a strhnul tým. A ptám se...Messi bojuje? On to taky umí,ale prostě na to dlabe.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vis jaky ma presne messi na hristi ukoly od trenera a co ma na starosti?rict ze nebojuje a nevezme na sebe zodpovednost je blbost.treba minuly rok hral v obou zapasech s psg se zranenim a bylo to jasne videt a jenom kvuli nemu barca postoupila.a zaroven napises o nejlepsim nahravaci tymu a o nekom kdo posunul hranici v poctu golu ze nedokaze vzit zodpovednost na sebe.naopak kdyz se barce nadari tak se snazi vsechno tahat pres neho a spolihaji jenom na neho a to je jeji nejvetsi problem

Reagovat
valloire

Messi a úkoly? Vždyť má absolutní volnost...A ty góly? Není moc velký umění nasázet 5 gólů Leverkusenu,když se daří,ale dát gól Chelsea,když se nedaří. Jenom přirovnání... Ale jak říkám,uvidíme na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

tak messi nema absolutni volnost a ma jasne dany ukoly od trenera ktery musi dodrzovat.messi si svyma vykonama nastavil latku tak vysoko ze kdyz neda kazdy zapas minimalne jeden gol tak je to pomalu divny a to co je u nej pokles formy by bylo pro vetsinu ostatnich pomalu zivotni nebo aspon nadstandarni forma.a kdyz se kouknes komu a kdy dal gol tak by si nenapsal ze da goly jenom kdyz se dari ale barcelona byla v minulych letech az moc zavisla na jeho vykonech a kdyz on nedavl goly tak mela problemy.a treba proti chelsea to nebylo o tom ze by se nedarilo ale o tom ze chelsea mela v obou zapasech s barcou a ve finale az absurdni stesti takovy jaky jsem snad nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, v aprili mi bude 27, ale tu sa pise o inych poctoch, toto si teda nepamatam, prve co si z futbalu pamatam su ME 1996 v Anglicku

Reagovat
valloire

No vidíš,Pamatuju a viděl jsem toho spoustu,proto si to můžu dovolit tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

a mam na tebe jednu otazku.kdo byl pro real lepsi lidr.Hierro nebo ronaldo?ja bych odpovedel prvni moznost

Reagovat
valloire

Ronaldo ještě neskončil kariéru,takže bych ještě počkal. Ale zatím Hierro.

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda ze ma jeste neco pred sebou ale taky uz mu neni 25.a i presto ze si psal ze lidr ma byt ten co dava goly a rozhodju golama zapasy, tak si pred nejlepsim strelcem uprednostnil stredniho obrance.a kdyby hrali spolu v tymu tak by hierro byl tim lidrem stejne jako byl puyol a messi se drzel v pozadi a daval goly

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, je to blbost, najlepsi hrac nemusi byt automaticky lidrom...v mnohom to zavisi od povahy cloveka...

Reagovat
valloire

Výše jmenovaní jsou ti nejlepší a byli lídry. Že by se povahově všichni povedli a Messi ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ted moc nechapu, co tady zkousis. Messi je presne ten typ, co se soustredi jen sam na sebe..

Reagovat
valloire

Co bych zkoušel. Může se soustředit na co chce...uvidíme na MS. Ten nejlepší by měl svůj tým dotáhnout k úspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne nechapu, proc jste ho neprivedli pred PSG, kdyz stal penize, ktery se vzhledem k jeho kvalitam a vasi potrebe zaplatit daly. Lepsi ho je za par mesicu kupovat odtam, tomu teda moc nerozumim. I kdyz treba jen PSG bylo ve spravnej cas na spravnym "miste", pac ho nekdy predtim prodat nemusli, kdyz Florentino tusim rikal, ze mel zajem, ale nebyla zadna sance ho ziskat..

Reagovat
One-Real

Myslel toho druhyho Thiaga ne? Mnohem vic jim chybi nekdo behajici ve stredu zalohy, dneska to bylo neskutecne bijici do oci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze ne, protoze by mi moc nedavalo smysl to, jak to napsal..

Reagovat
smazaný uživatel

Navic si nemyslim, ze je problem v zaloze, ale v opravym lidrovi obrany a stoperske dvojice.

Reagovat
One-Real

Podle me jo. Top stoper by jim sice ulevil v defenzive, ale hru jim neudela. Thiago byl zvyklej na system, letos o jeden a pul tridy vyse nez loni a vyresil by jim pruser presne tam, kde jim to praska nejvic. Ja je teda vidim minimalne, ale dneska jsem na to koukal s otevrenou pusou. Stred zalohy nefungujici, staticky, bez nabehu a s micem tam behal snad nejvic dedek Xavi. Chtel bych videt, kdyby jim na jeden trenink prisel takovy prototyp nemeckyho stroje Kroos, ten by se asi nestacil divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Kroos by jim s nejakym pohybem a nabehem zas tolik nepomohl.. Co se tyce Silvy, tak to je proste lidr jak vino, ten by tam okamzite zlepsil vsechny tri obrance, klasicky by hnal zezadu zalozniky, dal by tymu klid, s jeho osobnosti by okamzite o tridu vyrostli.. Naopak Thiago by mozna ani nehral, kdyby zustal, protoze Xavi s Iniestou jsou nedotknutelni a Cesc by mel podle me pred nim prednost.. Ale jako mas pravdu v tom, ze by jim tam takhle napohled pomohl v tom stredu neuveritelne..

Reagovat
One-Real

Videl si je dneska? Jako porad si myslim, ze tu odvetu zvladnou a v LM doma se vyhecuji, ale jestli vas Pelle vypusti poradne hladove, tak by ta vase zaloha mohla ty staticke figurky prejet.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel. A jinak nevim, Barcelona je sice hrozna, ale Pellegrinimu neverim..

Reagovat
One-Real

A jak to s nim vypada do budoucna, koho bys tam chtela misto nej? (Cholo je zatim nerealny a s timhle kadrem bych ho snad videl ani nechtel ) Narazim na to, ze si o nej stal, ale dvakrat si ho zrovna nechvalite.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, ja o nej ani tolik nestal, prave se mi potvrdilo presne to, co jsem si predtim myslel, spis jsem byl nadsenej, ze je konecne pryc Mancini.. Jinak nechci nikoho, jen at zustane..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Billy McClane

Tiez neviem koho myslis

Reagovat
valloire

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Barca

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre nauzasnejsi klub sveta.

Reagovat
valloire

Dík. Real je skvělej...

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Ty bez do hajzlu.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
teenz

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Již se těším na Clasico. Snad jim ta forma vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

sem dost zvědavý na LM, Clásico je ještě dost daleko

Reagovat
valloire

Mam takový tušení,že se jim to na jaře ještě rozesere víc. Něco se u nich děje,hádá se to tam nebo už se ví,kdo po sezoně odejde. Snad mi ta moje předpověď ohledně Lea vyjde. Pellegrini si musí drbat hlavu,protože kdyby nebyl připosranej,mohli postoupit v suchým triku. No a Tata...holt kvalitní trenér Bezva načasoval formu.

Reagovat
Radin

Barca jde dolů, končí jim hráči- Puyol, Valdes..Nechali si utéct Thiaga, problémy v klubu..Jednou dojde zase i na Bayern, i když to není tak dávno, co jim vyfoukl titul i Wolfsburg :)

Reagovat
FC Porto FC

Záložník Realu Madrid Asier Illarramendi se omluvil za to, že v rodném Baskicku riskoval, když při oslavách ve městě Azpeitia běhal okolo krávy. Fotbalisté španělského celku mají přitom zakázané i daleko méně nebezpečné aktivity včetně lyžování. Španělská média odhalila letní posilu Realu za 38 milionů eur, jak na videu dráždí krávu v převleku Batmana. I když zvíře drahou akvizici ze San Sebastianu nijak neohrozilo, v šatně Realu se událost řešila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Az na ten převlek Batmana normalna vec

Reagovat
smazaný uživatel

Este stastie ze som uprednostil dnes ine aktivity ako dnesny zapas.

Inak dufam ze Tata ostane aj keby to malo znamenat sezonu bez trofeje a aj keby dostaneme vyprask v Madridu a LM

Reagovat
Hristo Stoichkov

Můžu se zeptat na důvod tvého doufání?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude žiadne turné letos; Španieli to na MS ďaleko nedotiahnu, ideálne skončia už v skupine; Tata už pozná ten tím a verím, že si privedie hráčov, ktorých bude potrebovať pre svoj futbal;

Inak tento scénar tu máme už tretí rok po sebe ako cez kopírak a stále som prekvapený, že nám to ide "tak skvele" takmer s identickou jedenástkou už 6 sezónu.

Aby som to zhrnul nemyslím si, že je chyba v trénerovi, ale skôr v kádri a tie sračky okolo tiež robia svoje + keď tu máme neustálu kritiku resp. pochybovanie o novom trénerovi už od jeho začiatku pôsobenia. Neprekvapuje ma to. Snáď to Martina nezlomí, verím, že vedenia a Bartomeu dodržia slovo a nevyhodia ho.

Neviem Martino mi dosť pripomína Rijkaarda a verím, že dôvera v neho sa vyplatí a splatí nám to

Reagovat
smazaný uživatel

"Španieli to na MS ďaleko nedotiahnu, ideálne skončia už v skupine"...

Reagovat
smazaný uživatel

nojo, taky sem polovinu zápasu zaspal, protože se včera hodně chlastalo, jenže já vůl dal veškerej svůj bank na to že Barca ještě vyhraje s kurzem 1,75 aniž bych viděl 5min hry (bál sem se že nebudu dost rychlej a za stavu 1:1 už tam bude kurz malej já pitomec).....jenže ouha

Reagovat
valloire

Aspoň v tom basketu ta Barca ten Valladolid porazila.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem nicomu

Reagovat
Billy McClane

Takto nejak si to mal okomentovat hned po zapase. Namiesto toho pred mediami furt len hladas vyhovorky, a tu sa zrazu hras na nechapaveho

Reagovat
smazaný uživatel

Adánovi to přeju, v budoucnu nám ještě může ukázat a dostat se na úroveň Diega nebo Kika.

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem, ale mam taky pocit, ze po zverejneni neymarovej zmluvy nastalo v kabine dusno...dlhorocni hraci, ktori uz toho v barcelone preskakali kadeco a povyhravali mnozstvo trofefi si povedia: prisla tu hviezdicka, ktora zatial nespravila pre barcu nic a schmatne za podpis spolu s otcom desiatky milionov eur... neymar, v barce zakryknuty, hra ustrachane, nevyrazne a pride do repre a hned ozije, je hned inym hracom, sebavedomym...

Reagovat
valloire

taky si to myslím. V kabině je to podobný jako loni u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouhý jaro ...

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti na titul, alespon bude zmena..skoda ze je tu faktor Ronaldo..

Reagovat
smazaný uživatel

spíš faktor Real Madrid! V těch 3 zápasech, kdy měl nucený stop kvůli červené se ukázalo, že se umí vyhrávat i bez něj...

Reagovat
Elliasson

My bohužel neporazíme v konečném zúčtování ani Barcu. Ale jsem rád, že ještě 11 kol před koncem ligy jsme před Barcou.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka na fanúšikov barcelony: Nepomohol by barcelone odchod messiho?

Reagovat
Pharrell

Sice nejsem Cule. Ale kdo si ho může dovolit kromě PSG/Bayern/M.City ?

Reagovat
smazaný uživatel

250 milionov, asi len nejaky blazon

Reagovat
Dody10

Určitě ne. Chyba není v Messim, i když dnes předvedl podprůměrný výkon, tak byl nejnebezpečnější Barcelonský hráč, ale má to složité, když si musel chodit pro balony mezi stopery.

Reagovat
teenz

Chodit mezi stopery ? Já sice koukal až od 50' ale i tak jsem Messiho viděl tak třikrát u míče a zbytek stál před vápnem a žádným velkým pohybem teda nechrlil - ani aktivitou žádnou, stejně jako zbytek týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro triple Realu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

az tak nie, neprehanaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Aim for the sky and you'll reach the ceiling. Aim for the ceiling and you'll stay on the floor.

Reagovat
CHONG

Reagovat
teenz

Ještě bych poprosil sestřelit Chelsea v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesleduje tu někdo podrobněji Ajax? Podle všeho tam Frank de Boer odvádí výbornou práci, měl by na Barcelonu?

Reagovat
X-bano-X

Závisí, kto by zo starej gardy ostal. Nejako neverím, že by si vydobil rešpekt u Xaviho a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by bohatě stačilo, kdyby měl podporu vedení a dostal za Xaviho i nějakou alternativu, pak by to s tím respektem vůbec nemuselo být tak horký. Hlavní je, aby měl koule a uměl si dupnout.

Reagovat
smazaný uživatel

tak výbornou práci teda nevim. nizozemskou nesleduji, ale bylo tam dost zaváhání nebo problémů no a evropě ted proti salzburgu to byla hrůza

Reagovat
Billy McClane

Hmm takto by ta tabulka mohla do konca sezony uz ostat

Reagovat
monty25

Barca Takhle se o titul nehraje!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu tu přehnanou kritiku na Martina. Měsíc před začátkem ligy se ujme mužstva a prostě tohle je logické vyústění všechno okolností okolo mužstva. Začneme hezky popořadě. Ještě před nástupem Martina byly vyřešeny všechny přestupy. Odešli Fontás, Villa, Bojan, Thiago atd. a přišel pouze Neymar. Navíc vedení nebylo schopno přivést kvalitního stopera, kterého jsme potřebovali. Byly domluveny přátelská utkání se soupeři, kteří až na Bayern neměli úroveň a zde se bohužel na první místo kladli sponzoři před sportovním úspěchem. Navíc připomínám, že zápas s Bayernem ještě Martino netrénoval. Navíc plno hráčů bylo na Konfederačním poháru v Brazílii. Zde vidím problém, který se s námi táhne celou sezonu. Únava hráčů po dlouhé sezoně a k tomu nekvalitní příprava na sezonu.

Martino zdědil mužstvo, které je úřadujícím šampionem ve Španělsku a nejspíš proto nechtěl dělat radikální řezy v mužstvu, protože o něm neměl dostatečné informace a nechtěl narušovat tým jako organismus. Navíc tohle není FM, takže ty jeho kroky jsou naprosto logické a odůvodnitelné.

Ještě něco málo k samotné sezoně. Vyhráli jsme Superpohár, jsme ve finále CdR a na dosah máme postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. V lize jsme stále v boji o titul a pořád je to všechno otevřené. Důležitý zlom je asi prohra s Bilbaem v 15. kole, protože od té prohry nejsem schopni se nějak výsledkově ustálit. Od 15. kola do dnešního 27. kola máme bilanci 7 výher, 2 remíz a 4 porážek. Herně to prostě není ono, ale to se prostě dalo očekávat. To mužstvo potřebuje změnu.

Chce to důstojně dohrát tuto sezónu. Dát Martinovi důvěru a v létě pod ním udělat pořádnou revoluci v mužstvu. Zbavit se hráčů, kteří už na Barcu prostě nemají a posílit na důležitých postech. Naplánovat intenzivní přípravou s kvalitními soupeři a upřednostnit sportovní hledisko před marketingovým.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Martino je od začátku v nezáviděníhodný pozici, přebral vyčpělý a nevyrovnaný tým ve chvíli, kdy prakticky neměl šanci s tím cokoliv udělat, navíc v extrémně náročných podmínkách (ať už klubových nebo ligových), na které nemohl být připraven. V zimě navíc po skandálech odstoupil člověk, který ho přivedl, a od porážky na Anoetě je pro média hlavní viník celý situace, protože proti vedení nejdou a na hráče se nesahá. Pracovat v těchhle podmínkách musí být neuvěřitelně obtížný a celkem pochybuju, že by si nějaký trenér vedl výrazně líp. Taky by mě zajímalo, jak by si vedl, kdyby dostal opravdovou podporu, letní přípravu a posily podle svýho přání, ale už delší dobu si nemyslím, že se to stane. Už někdy na podzim se objevily spekulace, že má v plánu po sezoně odejít, a poslední dobou mi to podle jeho tiskovek taky tak připadá, navíc o něj asi nebude mít zájem ani nový vedení, který se bude muset od kroků toho současného distancovat a začít odznova.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu a snad to ustoji a v lete dostane prilezitost doplnit tym,uz se tu objevila zprava ze vedeni ma pripraveno 60 mega + castka za prodany hrace.s tim by se uz dalo neco delat.navic si neymar poradne zvykne na evropu a bude jeste lepsi.navic se snad konecne uklidni ty neprijemna atmosfera kvuli skandalum.ja poard verim ze je to ten pravy trener ale potrebuje cas,stejne jako treba moyes.

Reagovat
raduinho

Reagovat
alcantara

Pekne, len dve poznamky. Unavenych hracov ma po sezone kazdy klub a Konfederacnom pohari mali tiez hracov aj ine kluby. A kazdy rok bude nieco, raz EURO, potom MS, potom COPA, potom Konfederacny pohar, s tym treba proste ratat.

Reagovat
smazaný uživatel

"Navíc vedení nebylo schopno přivést kvalitního stopera"

Nebol to sam Martino, ktory to odmietol ?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl u toho. Shodli se, že na trhu stoper pro Barcu není a nejlepší bude počkat na zdravého Puyola.

Reagovat
smazaný uživatel

dalo by se s tím souhlasit, ale rozhodně by se něco takového jako teď nedělo třeba za pepka. ten je dokázal namotivovat aj na utkání s albacete B... Tata se asi bojí tam udělat větší změnu, která je NUTNOST

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Free_player

hlavně něco udělat už s tou obranou ...

Reagovat
valloire

Proč? Velovi se tuhle tuze líbila.

Reagovat
Billy McClane

Trochu som sa kutral v statistikach a poslednych 9 ligovych zapasov ma Barcelona bilanciu 4-2-3, co je najhorsia bilancia od sezony 2002/2003, kedy skoncila na 6. mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky potřeba říct to, že v sezoně 2002/2003 jsme 3x měnili trenéra (van Gaal, de la Cruz a Antič).

Reagovat
Billy McClane

Zlate casy

Reagovat
teenz

Tim horší vizitka letošní sezony resp. Martina.

Reagovat
smazaný uživatel

Sportovní fiasko jsou to poslední, co Rosellovi, Bartomeuovi a spol. chybělo k tomu, aby definitivně trumfli Gasparta. Ale i to by se jim během pár let mohlo povést.

Reagovat
One-Real

Ještě bych je ani náhodou nedepisoval. I když to zejtra zvládneme, tak máme 4 body a 11 kol dokonce. Z těch diskuzí a internetu mám pocit, že mám špatnou tabulku a Barca ztrácí těch bodů aspoň 10.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád se vám můžou rozklepat nohy z toho, že byste mohli jít do menšího trháku a rupnete nebo budete brát bod. V letošní sezoně by to nebylo poprvé.

Reagovat
One-Real

Dneska to zvládnem, celkově to ale bude velký boj. Tohle taky nemůžeš úplně porovnávat. Dvakrát jsme mohli jít do trháku, ale v obou případech jsme chytli jeden z 5 nejtěžších zápasů. Nebylo to ani tak o našich špatných výkonech, jako o extra silných (spíš extra dobře připravených soupeřích).

Reagovat
smazaný uživatel

Levante má z posledních 5 zápasů 9 bodů za 2 výhru a 3 remízy se skóre 4:1. Ten optimismus tu převládal i před zápasem s Atléticem a nakonec jste byli rádi, že jste brali bod.

Reagovat
Billy McClane

Ja ich teda este rozhodne neodpisujem, ale podla losu ma Barca poslednych 5 zapasov na to, aby sa dostala pred Real. Ak bude Real aj po Anoete na prvom mieste, tak na 90% je titul nas.

Reagovat
One-Real

Doma nemám strach, nebudou mít na svojí straně podavače míčů, tým je relativně odpočinutý, tohle zvládnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys měl vysvětlit, kolik ti facebookoví fanoušci zaplatili za ten příspěvek o Neymarovi. Co to jako bylo?

Reagovat
One-Real

Sledoval si ten zapas? Druhou pulku uz jsem nevidel, ale tak do 30 minuty se mi libil. V kontrastu se zbytkem tymu, az na Messiho par okamziku pusobil porad dobre. Narazil si, uvolnil se, ono to vypada jinak, kdyz uz ten zapas skoncil ze? Pustit mu rozhodci ten neoffside, tak to dost mozna bylo behem par minut 1:1 a vubec se o tomhle nebavime.

Kazdopadne nebylo to mireny jenom na dnesek. On ma paradni pohyb, jenze dneska ho vyuzival jen snad dvakrat Messi, zbytek tymu toho nebyl schopny. Fabregas stinoval Pedrovi prdel, Busquets pusobil az moc zakriknute a Xavi pokracoval ve svem letosnim standartu. Jestli se Barce povede prerod, tak bude klicem v dalsich letech a verim mu o hodne vic, nez te nasi walesske rakete. Ja bych se vsadil, ze mit za sebou dneska Xabiho, Modrice a Di Mariu, tak tam foukne minimalne dva. Ze ja budu nekdy obhajovat katalance.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že ten příspěvek vypadal hodně divně, uprostřed takového zmaru, vyhazování hráčů, pálení šál a trhání klubových průkazek najednou vyskočí madridista a začne oslavovat 100 mega za Neymara... Chtěl jsem se podívat na záznam, ale teď mám normálně strach .

Reagovat
One-Real

Já si to furt v hlavně srovnávám s Garethem. Možná jsem na PL moc náročný, ale od dvojnásobnýho nejlepšího hráče ligy bych čekal i nějakou herní nadstavbu, za statistiky samozřejmě chválím a hůl nad ním nelámu (co nám taky s tím platem a částkou za přestup zbývá, že? ), aby mě tu slovenští balejugend hoši nenapadli.

Každopádně budu jen a jen rád, pokud se z něj vyklube další Robinho a vy mi to tu za 2-3 roky budete omlacovat o hlavu.

Reagovat
One-Real

* v hlavě

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hristo Stoichkov

Vždyť je na něm už delší dobu vidět, že fotbal moc nesleduje. Toho sis ještě nevšimnul?

Reagovat
One-Real

Spravne, jen tak z presvedceni budu sverepe hajit hrace nejvetsiho rivala.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Opravdu nevim, co te k tomu vedlo. Stacilo mi, ze ses tak strasne divil, ze zaloha nema pohyb a pak priklad Kroose, ktery je uplne stejnym statickym hracem.

Reagovat
One-Real

Bavil jsem se predne o Thiagovi. Ta poznamka ke Kroosovi napsana okrajove byla sranda z barcelonsky zalohy, kde aspon v prvni pulce vypadal nejvic "cerstvy" a ochotny beaht Xavi a cely vas tym to hral silene lezerne, proto to pripodobneni k nemeckemu stroji, ktery by ty balony v takovemhle tempu neodehraval. A cekal bych, ze ten smajlik na konci ty vaznosti napovi. Priste dvakrat precist a mozna ti ta zlehcena pointa dojde.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To si opravdu myslíš, že zrovna Kroos je prototyp německýho stroje? A neschovávej se za smajly, ty v tomto případě opravdu nic neřeší.

Reagovat
One-Real

Cely ten příspěvek byl ve svy podstatě o Thiagovi. Toho Kroose jsem tam napsal jako příklad, koho by napadlo, ze se nejaky hnidopich zacne stourat v detailech myslenych s nadsázkou. Kroos me napadl jako prvni, mohl jsem tam strelit Bastiho, Müllera nebo kohokoliv. Kroosem jsem narazel na německou dukladnost, ktera by oproti ty vaši neskutečný lezernosti v tom imaginarnim bila do oci. Důraz, nevypustni ničeho, tvrdost přihrávek, celkový dojem hry, presne na tohle jsem narazel. Nějakou staticnost nebo nestaticnost sis z toho vytáhl sam. A jo, smajlíky maji svůj význam. Kdyz jsem narážel na to, kdo by Barce pomohl, tak to bylo o Thiagovi. Chápu ze si z vaši situace rozmrzely, ale nemusis si vymyslet a číst mezi řádky neco, co tam neni.

Reagovat
madridcan

To on zvykne...chces prilis vela

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
One-Real

Presne tohle jsem vedel, ze prijde. Stojim si za tim porad, mne se vcera v tech prvnich 30 minutach libil i s tou silenou zalohou, mit za sebou neco poradnyho, tak je to na nem videt mnohem vic. Ale jak rikam, kdyz mi to za 2 roky omlatite o hlavu, budu jen rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně nejde tak úplně o to, co bude za dva roky a nebudu raději Neymarovi nic předpovídat, když jsem se už ztrapnil s Ronaldinhem. Ale zrovna včera to bylo hodně špatný, líbila se mi jediná věc, jak hezky a zároveň účelně uvolnil hráče na křídle. Jinak když se mu nějaká akce jakoby povedla, tak z toho nakonec prakticky nic nebylo, buď faul nebo ho zastavili jinak a neměli s ním moc velký problém. Co se týče pohybu, tak mě taky nepřesvědčil, ale na tom se určitě podepsal ten sranda zápas v Africe.

Reagovat
smazaný uživatel

Co bylo s Ronaldinhem?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi zase nic..

Reagovat
teenz

Ah jaj, už ti ty steroidy lezou na mozek.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Levante musíme poražet rozdílem třídy i kdyby měli za posledních 5 zápasů 15 bodů a skóre 20:0

Reagovat
smazaný uživatel

Popsal by mi tu někdo toho Pareja z Vale? Je spojovaný s nama, vubec ho neznám.

Reagovat
Phillipinho

Momentalne asi klicovej hrac Vale....technicky zdatnej, dokaze se sikovne vymanit z tezkych pozic, ma dobrou strelu ze stredni vzdalenosti a dobre kope standartky....jeho velkou slabinou je nevyrovnanost vykonu- jednou zahraje super,vsechno mu vychazi, ale dalsi zapas ztraci lehky mice a jelikoz hraje CM, tak jsou ty ztraty docela zasadni.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes potešil akurát Leo...

Valladolid

Barca

ach jaj miesto kludnej porážky toto, akurát keď hráme so Sockami, vonku... snáď bude Vela zahadzovat a zbytok mužstva ho bude nasledovat...

Reagovat
Kenneth

EF tabulka je snad jedina kde je Real prvni.

Reagovat
teenz

Reagovat
maxton

ked som hral s Realom CSM, tak v 14. sezone vyhral LM Valladolid, nepodcenoval by som ich

Reagovat
madridcan

Barca prehrala v Real Sociedad a v Reale Valladoid...je jasne, ze kto ich porazi najblizsie

Reagovat
LAM

s těma výkonama to bude Osasuna

Reagovat
smazaný uživatel

Dória má namířeno z Botafoga do Evropy. Nejvážnějšími uchazeči o služby mladého obránce mají být AC Milán a Manchester City.

A co najuzasnejsi klub sveta ?

Reagovat
madridcan

Real v obrane az tak topanka netlaci...

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Stale mi to vychadza na toho Bagnacka

Reagovat
smazaný uživatel

AC si tohle nesmí nechat ujít..

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli o něj nebudou minimálně do posledního dechu bojovat, tak ať jdou do prdele už.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=635390799866723&set=a.111098415629300.16309.111095378962937&type=1&theater

Pekné fotky, najlepšie je miesto na ktorom sa spravili tie fotky. Žeby si Messi šiel po zápase po svoju obľúbenú Colu?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že ten rozhodčí co to pískal včera s Valadolidem si už pěkně dlouho nepískne, předved uplnou sračku! Takové nemehlo nepatří na trávník, bylo jasně dané jak to má skončit a on to takhle pokazí? Na co má tu redku v kapse? A co nějaká pentle? Vždyt ví co má dělat aby se šlo tomu štěstíčku naproti.

Reagovat
smazaný uživatel

fňuk fňuk

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

běžná reakce fans Barcy kdy jejich milovaní Blaugranas prohrají či nevyhrají zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh
Reagovat
Magic player

Reagovat
Magic player

http://www.youtube.com/watch?v=c85EKZKb0cs

Ta atmosfera v tymu je uzasna, doufam, ze to vydrzi co nejdele.

Reagovat
celeb

Ancelottiho Real zacina naberat na sile. Neskutocne, co s tym muzstvom za pol roka spravil! A na rozdiel od TheOnlyOne je dnesny Real ovela sympatickejsi.

Snad to konecne zacne byt rivalita bez tej stupidnej nenavisti okolo, aj ked s emociami samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Ta prava strana obrany bude buduci zapas vyzerat zaujimavo...bez Ramosa, Arbeloy a Carvajala

Reagovat
smazaný uživatel

Jak víš co mu je?

Reagovat
Billy McClane

Dufam, ze nic. Vyzeralo to, ze dostal volaky krc ked tak sebou hodil o zem.

Reagovat
Kokesh

Vše je v pořádku, nic mu není.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se toho zas tak nebál, při nejhorším by tam šel Coentrao.

Reagovat
Billy McClane

Mne prvy napadol Quini

Reagovat
smazaný uživatel

Coentrao

Reagovat
smazaný uživatel

Coentrão, Nacho nebo se dá dohromady Carvajal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo by mohl jít Nacho na stopera s Pepem a napravo zahrát Varane. Nějak se to pořeší, úplně fatální to není...

Reagovat
smazaný uživatel

Varane napravo doufám definitivně odešel s Mourinhem, on to neumí, vždycky někde nechá tu svou dlouhou nohu a dostane do ní.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky, beru to jako vyloženě nouzové řešení. Kdyby to stálo na mě a nebyl k dispozici ani Carvajal, poskládal bych to Marcelo, Varane, Pepe, Coentrão/Nacho.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi spíš ten Coentrão.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo. Pamatuju si ho napravo v Gijónu, tam zahrál dobře, i když měl občas problém zpracovat a pak mu nevyšlo Clásico, kde zavinil gól a už tam nehrál. Ale nějakou úroveň by to mít mohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nouzové řešení je to ok. Pořád tam budeme mít větší kvalitu než naprostá většina týmů La Ligy.

Reagovat
homeles8

300.pro Davida Beckhama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Di María: "To je těžké, ale raději bych v Málaze nehrál."

Takže se prakticky sám odhlásil, celý svět bude čekat Isca a bum, půjde tam Illarra .

Reagovat
smazaný uživatel

Aby dal Ancelotti 2 zapasi Seedorfovi Malagu , Schalke to je proste nieco nepredstavitelne

Reagovat
Kenneth

Jakymu Seedorfovi porad?

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti Isca prirovnal k Seedorfovi

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká byla otázka? Ten začátek zní divně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli by chtěl hrát. "Nevím, to je těžké rozhodování, ale raději bych nehrál."

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak snad nebude blbec a nechá ho doma. Jinak je celkem zvláštní, že jsme na začátku se báli aby Di Maria vůbec hrál a teď prosíme Ancelottiho aby ho sudnal

Reagovat
Kokesh

Taky se může stát, že v Málaze bez něj prohrajeme. Trochu víc respektu k Málaze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak sem jako urazil Malagu? Tím, že chcu aby Di Maria nehrál? Já nikde netvrdím, že Malagu přejedeme, protože ji i přes postavení beru za těžkého soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se může stát, že bude na Clásico, ale nebude v Málaze a Seville. Docela drsný, takový drama kvůli jedné kartě.

Reagovat
Kenneth

Tak Malaga se musi porazit i bez nej a Clasico je dulezitejsi jak Sevilla.

Reagovat
Kenneth

Sevilla bude mit navic pred zapasem s nama v 6 dnech 2 zapasy, tak snad je to unavi a nebudou zase jako na drogach. Maji ale vyhodu ze Ancelotti neni Mourinho a zatim ve elky h zapasech vubec nespresvedcil

Reagovat
Ángel di María 22

To je kravina, když nepočítáš začátek sezóny, kde to ideál nebyl, ale bylo jasný, že nemůžeme hrát dobře hned, tak byly 2 prohry v lize o gól s Atletama a Barcelonou a to myslim, nemusim pripominat nase sance na Camp Nou, to mohla bejt v klidku remiza.

Od ty doby v LM parada, pomerne tezka skupina odehrana famozne, Atletico v poharu bez sance, v lize u nich remiza. Jestli ted zvladneme clasico, tak nemuze byt o nicem takovym ani rec.

Reagovat
One-Real

Video dnesnich highlightu? Prihlizel jsem plzenske zkaze.

Reagovat
Ángel di María 22

Paráda, hlavně, že se vyhrálo

Ale s těma kartama je to teda dost na píču teď.

Reagovat
raduinho

Zase je na fotce Miroslav Navrátil

Reagovat
Ángel di María 22

Ale s normálnim účesem aspoň.

Reagovat
smazaný uživatel

Courtois sdělil řediteli Atlética, že odejde do Realu.

Reagovat
-Carles-

kačica

Reagovat
Kenneth

Nějak se na to téma diskutuje často. Vůbec nechápu co by u nás dělal.

Reagovat
X-bano-X

Sociedad?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v atleticu jsme z toho vsichni zniceny - ale muze se tam prece tesit na svoje byvale spoluhrace torrese, aguera, falcaa a pereu...oh wait

Reagovat
Kenneth

A co to ma s nima spolecnyho?

Reagovat
smazaný uživatel

byvali hraci atletica, kteri uz prece taky prestoupili do realu

Reagovat
Kenneth

Tak u nich bylo vylouceny diky dohode ze prestoupi, ale Courtouis neni vas kmenovy hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

a? ta dohoda je bullshit. o vsech tech zminenejch se psalo v souvislosti s realem, nektery uz tam udajne byli jednou nohou, presto nic. proto zustavam v klidu. ostatne i torrese nebo kuna jste mohli vykoupit z liverpoolu a manC...

Reagovat
Kenneth

nemyslim si ze dohoda je bullshit. Jeden z dua Falcao - Aguero by uz byl v Realu. O takovym Kokem se taky vubec nespekuluje. O nikom vlastne, jen Courtois ktery neni vas.

Reagovat
Kenneth

A vazne si myslis ze sme mohli vykoupit Torrese? Jako za 60 mio tehdy? Navic mu verim ze by k nam ani nesel. Agüero by k nam 100procentne sel, ale asi nebyl realny zajem a navic sme meli dva kvalitni utocniky. Navic je hrozne tezke vykupovat nejlepsiho hrace nekomu,pro kteryho penize nic neznamenaji.

Reagovat
smazaný uživatel

dohoda je jen gentlemanska. co by atletico udelalo, kdyby se ji real nahodou rozhodl porusit? puklo vzteky? a propos, s kunem jste tehdy pry vazne jednali, ten je opravdu dostatecna svine na to, aby k vam prestoupil. nastesti vam ho city snad jen tak nepusti.

chtel jsem tim rict, ze se tyhle zpravy objevujou rok co rok a at byly spekulace sebevic zaruceny, skutek jaksi utek. v lete se dokonce psalo, ze falcao si za monaco ani nekopne a pujde za stejnou cenu primo do realu. pravda, s courtoisem mas point v tom, ze nepatri atleticu, ale celej ten timing ty veci mi pripada lehce zvlastni - je zacatek 2014 a courtois se dohodne s realem, ze jim v roce 2016 podepise? co je to za kravinu? jak uz psal mere, moje prvni reakce byla ta, ze se media snazi rozhodit atletico...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je to bs, protože je začátek března tak už máme 5 nových hráčů, ale to s tím 2016 je celkem pochopitelné.

Reagovat
Kenneth

Tezko rict, taky mi nesedi ze by Perez nahradil Ikera ex-brankarem Atletica. Mozna se Courtois snazi tlacit na Chelsea aby se dali veci nejak do pohybu.

Reagovat
smazaný uživatel

courtois to prave verejne dementoval

Reagovat
teenz

On se bude Kun horko těžko vykupovat z ManC, když vlastně ani neni cesta čim je zaujmout. Každopádně s ním by to byla jiná pohádka.

Reagovat
smazaný uživatel

no ve svetle tech fair-play pravidel nebo co to tam v anglii zavadi to zas tak nemozny neni, ale mas pravdu no. ta posledni veta byl trochu ulet z moji strany...

Reagovat
teenz

Kun už měl jít od vás a byl by dlouhou dobu na postu "9" klid.

Reagovat
smazaný uživatel

As se je snaží rozhodit, jen tak dál .

Reagovat
smazaný uživatel

jj, presne tak, docela spinava hra. ale na to jsou uz stejne vsichni ze strany promadridskych medii zvykli...

Reagovat
smazaný uživatel

Cabrera se v našem béčku chytil mnohem víc než Pulido, kterýho se asi zase rychle zbavíme, protože naši mladí jsou lepší. Cabrera nám naopak pomáhá, má zkušenosti ze Segundy, dobrý na standardky, tak trochu učitel. Překvapení? Nemělo to být naopak?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, prekvapko to pro me docela je. osobne jsem ani u jednoho z nich ten odchod do castilly nepochopil, myslel jsem ze maji na daleko vic (zejmena pulido, ten me tim i dost zklamal). cabrera je vybornej ve vzduchu a pracant, to se vedelo, pulido byl vzdycky trochu divnej typek, to je fakt

na druhou stranu jestli se pulido neprosadi ani v rezerve realu, tak dobre, ze jsme se ho zbavili - posledni dobou me az prekvapuje, jak nam vychazi zbavovani se mladejch hracu. pote, co jsme se lacno zbavili obianga, maria nebo camacha, se ti posledni "veletalenti", ktery jsme pustili (keko, pulido, dani marquez), vubec neprosadili (zatim)

Reagovat
smazaný uživatel

Pulido je fakt divnej, talent jo, ale nemá koule a charakter a asi skončí někde mezi druhou a třetí ligou. Jestli ne někde v Řecku nebo Maďarsku. Naopak Cabrera má šanci i někde na Primeru, uvidíme časem, snad si ho ještě necháme, jednoznačně nejlepší z našich "veteránů".

Álvara Domíngueze a Camacha jste pustili správně, divím se tomu, ale je to tak. Keko se mi strašně líbil v U19 a pak jsem ho dlouho neviděl, věděl jsem, že je od vás. A pak jsem ho zase objevil a celou dobu jsem si myslel, že je to Koke . Akorát mi bylo divný, že tenkrát byl blonďák .

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to je myslim dokonalej popis pulida branit umi slusne, ale je to takovej utapnutej introvert. cabrera si podle me primeru urcite zahraje, on i pulido by mohl, kdyby mel nad sebou nejakyho kouce, co ho vypiluje. tehdy v rayu pod sandovalem byl treba vynikajici. o to vic me prekvapilo, ze sli oba do castilly - a taky dost zklamali...

camacha bych spis radil do ty prvni kategorie, i kdyz je fakt, ze je mozna spis na pomezi. jeho odchod me furt hrozne mrzi a v malaze nehraje vubec zle. je ale fakt, ze oproti vsem ocekavanim z nej tahoun pro atletico nikdy nebude. popravde nikdy jsem nebyl z zadnyho mladyho hrace v atleticu tak unesenej jako z camacha. ani z kokeho, olivera nebo saula...

jj, cloveka nejdriv fakt sralo, ze videl odejit alvara, meridu, pulida, keka a dalsi, ale ted jsem si nejak zvykl na to v tomhle verit vedeni

Reagovat
Billy McClane

Ten pojde do Barcelony, ked Ter Stegen vyhori

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen nevyhori, inak povedane, som presvedceny, ze ho v Barcelone podrzia.

Reagovat
Billy McClane

Mozno mas pravdu, len akosi nemozem zabudnut na problemy s brankarom, ktore boli pred Valdesom.

Reagovat
Ángel di María 22
Reagovat
teenz

Ten Karim hned ze začátku s těma vlasama je opravdu hroznej.

Reagovat
smazaný uživatel

všechno je lepší než to hovno na půl hlavě co měl

Reagovat
teenz

To bylo taky hodně špatný. Ale jinak mi je jedno co tam má, hlavně že občas popoběhne a dá gól.

Reagovat
Kokesh

Pěkný začátek pro Rayo.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě hezčí konec

Reagovat
smazaný uživatel

no cekal jsem, ze se nam po tomhle kole boj o LM spis zkomplikuje, ale nakonec jsme z ty trojky jako jediny bodovali

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Rayito ale zahralo paradne z toho co jsem videl. Pokud nekomu preju zachranu, tak jsou to hlavne oni, desne sympatickej klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Celkově výborný zápas, bavil jsem se.

Reagovat
alcantara

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

jako to, co zazdil na konci vela, to bylo neskutecny

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

rayitooooo

Reagovat
One-Real

Na Eurosportu Real vs PSG čtvrtfinále LM.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si. S PSG máme dobré vztahy. Podle mě to bude Chelsea.

Reagovat
One-Real
Reagovat
smazaný uživatel

to jsou mladé ucha

Reagovat
smazaný uživatel

oni postoupili už, sem nevěděl, že se tam nehraje odveta

Reagovat
One-Real
Reagovat
One-Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele