27. kolo
10.03.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Malaga veze cennou výhru z Osasuny a vzdaluje se sestupu

Skvělý pondělní večer prožila Malaga, která na hřišti Osasuny zvítězila 2:0 navzdory tomu, že dohrávala v oslabení. Vedení v první půli zařídil hostům Samú, ovšem vyloučení Gámeze těsně po změně stran vypadalo na vážnou komplikaci. Ovšem gól Ambrabata a zodpovědný defenzivní výkon již Malaze zasloužené tři body zařídily.

Andaluský celek se tak v tabulce vyšvihnul již nad svého posledního soupeře a na sestupové pásmo drží tříbodový náskok. Již od úvodu utkání vypadal aktivně, neboť Dudovu střelu z dálky musel Andrés Fernández pohotově vyrazit. Na druhé straně chvíli nato měl blízko ke gólu Oriol Riera, jenže z pouhých několika metrů trestuhodně přestřelil.

Jako obvykle se v mnoha situacích vyznamenal brankář hostí Willy Caballero, jenž musel zastavit dvojitou šanci Damiaa s Cejudem po Torresově rohovém kopu. Vedení se tak ve třinácté minutě ujali hosté. Amrabatův centr přesně z voleje usadil do sítě Samú a Malaga vedla 1:0. Další zákrok Fernándeze přišel po ráně Dudy, ovšem větší příležitosti byly zahazovány na druhé polovině hřiště. Nejprve Caballero zvládl pokus Torrese a následně z dorážky přihlížel, jak Jordan Lotíes trefuje pouze brankovou konstrukci.

Po změně stran zdánlivě narušil vyrovnanost zápasu svým vyloučením Gámez, jenž osm minut po začátku poločasu uviděl druhou žlutou kartu kvůli faulu na Torrese. Navzdory oslabení však hosté nebojácně podnikali útoky i nadále a nakonec z toho vytěžili maximum. V šestašedesáté minutě totiž Amrabat naběhl na Santa Cruzovu přihrávku a nekompromisně navýšil vedení Malagy na 2:0. Do té doby letargická Osasuna se brzy poté probrala, ale bylo již příliš pozdě. Vynikající Caballero si poradil se vším, co na něj domácí vyslali, a udržel svému celku čisté konto k výhře 2:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

CA Osasuna 1:3 Málaga CF

Reagovat
smazaný uživatel

X2 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele