27. kolo
08.03.2014 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:2

Atlético Madrid využilo zaváhání Barcelony a poradilo si s domácí Celtou Vigo. Utkání rozhodl útočník David Villa, který využil únavy konkurenta Diego Costy z reprezentačního srazu a coby hráč základní sestavy skóroval dvakrát.

Celou hodinu Celta Vigo poměrně zdatně bránila remízový výsledek a nulu na kontě svého brankáře, ale díky dvěma rychlým brankám Davida Villy nakonec přenechává všechny tři body Atléticu Madrid. Colchoneros se díky tomu posouvají na druhé místo, domácím zatím v La Lize patří jedenáctá příčka.

Úvod utkání ale - stejně jako celý první poločas - nebyl oslavou fotbalu a akcí bylo pomálu. Scénář hry se odvíjel v následujícím schématu: Atlético Madrid drželo míč na kopačkách a díky píli svých hráčů se často dostávalo do blízkosti domácí brány. Tu ohrožovalo především ze standardních situací typu rohových kopů. Centry z nich ale nelétaly do vápna s potřebnou přesností, takže brankář Yoel Rodríguez vlastně ani pořádně zasahovat nemusel. A domácí se k balonu nedostávali.

Vysunuté napadání a agresivní přístup k rozehrávce soupeře nedával Celtě moc šancí na konstruktivní řešení útočných snah. Poměrně opatrný průběh první půle narušil až náběh zkušeného Davida Villy do pokutového území soupeře, který ještě předkládal míč spoluhráči Garcíovi. Ten ale k překvapení všech minul prázdnou bránu! Pevná obranná linie Atlética nemusela příliš zasahovat, protože domácí se k útočení příliš neměli.

První půli tak krátce před jejím skončením trochu zdramatizoval až nepovedený centr Celty Vigo, ze kterého se do zakončení nakonec dostal Charles. Před brankářem Courtoisem ale chladnou hlavu nezachoval a z blízkosti jej prostřelit nedokázal. Atlético vědělo, že chce-li váhajícího katalánského obra předskočit, musí zabrat.

To se mu povedlo až díky snaze Davida Villy, který byl hlavním hrdinou první části po nástupu ze šaten. Nejprve se šikovně (ale přesto marně) dostával až do vápna soupeře, kde nezakončil jen díky snaze vracejících obránců. A poté již jeho chvíle číslo jedna přišla. Domácí obrana si totiž vybrala slabší chvíli a špatnou rozehrávkou nabídla Davidu Villovi velkou šanci. S ní si zkušený hráč poradil výborně, z poloviny hřiště doběhl až k brankáři a pohodlně jej překonal - 1:0.

Možný nápor domácích chtěl tým trenéra Diega Simeoneho zničit hned v zárodku, což se mu povedlo jen o minutu později. Opět si obránci špatně pohlídali protihráče a osamocený kanonýr David Villa pojistil vedení svého celku na rozdíl dvou gólů! Atlético se uklidnilo a získalo potřebnou jistotu, naopak domácím se zbořil svět.

Problémem pro Celtu Vigo byl především přechod od útoku, neboť díky aktivnímu napadání již před polovinou se ke střele na Courtoise hráči Celty vlastně ani pořádně nedostali. Hlavní hrdina utkání opustil trávník krátce před koncem, když byl nahrazen dravým Adriánem. Ten Davida Villu nenapodobil a branku nepřidal, ale mrzet to nemusí ani jeho spoluhráče. Díky výhře nad Celtou slaví návrat na druhou příčku La Ligy!

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Costa

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Villa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele