27. kolo
08.03.2014 22:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Granada CF - Villarreal CF 2:0

Žlutá ponorka byla potopena v Granadě. Po matném výkonu si připisuje porážku, která by ji mohla stát současné páté místo v tabulce. Naopak domácí tým na své představení může být hrdý - o góly se postarali úspěšný penaltový střelec Fran Rico a po půlhodině hry přidal pojišťující trefu Youseff El Arabi.

Villarreal se do útoku zapojil již v úvodu zápasu, když Pereira proběhl po levé straně a nebezpečně odcentroval. Obrana Granady ale jeho pokus zablokovala. Tlak Žluté ponorky narůstal každým dotykem s míčem, v další velké šanci se ocitl Uche. Brankář Roberto Fernández však včas vyběhl a sebral míč z nohy soupeřova útočníka.

Na bránu Sergia Asenja mířilo několik střel a zejména s tou poslední měl zkušený brankář co dělat. Se štěstím ji však nadvakrát zkrotil. Granada se nezalekla role outsidera, kterou ji statistiky přidělily a hostům způsobovala značné problémy. Ty jí dokonce vynesly vedení v zápase. V pokutovém území byl totiž faulován Riki a sudí Muniz nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. K jeho zahrávání se postavil Fran Rico a míč elegantně poslal doprostřed brány - 1:0.

Zvýšená aktivita Villrrealu mu příliš nepomohla, protože z ní rezultovaly pouze standardní situace. Naopak se po půlhodině hry znovu radovala Granada. Hostům se dnes nic nedařilo a především Youseff El Arabi si skvěle poradil s dvojicí bránících protihráčů. I přes jejich obtěžování se mu podařilo vystřelit a brankář Asenjo se po jeho ráně natahoval marně.

Villarreal dnes působil velmi ospalým dojmem a za celý první poločas dokonce ani jednou nevystřelil na bránu. Ještě před odchodem do šaten mohl inkasovat potřetí. Ale Brahimiho dobrá rána byla sražena na rohový kop. Hosté reagovali střídáním, na hřiště se dostal zkušený Cani. Také nadále to však byli domácí, kteří určovali tempo hry. Po centru z pravé strany si do pokutového území naběhl již jednou skórující El Arabi, ale jeho hlavička mířila těsně vedle.

Dobrou ránu si připsal na své konto také Fran Rico, jehož dělovku musel brankář Sergio Asenjo kontrolovat. Jinak se ale v podání Žluté ponorky jednalo o velké herní zklamání. Po hodině hry aktivita Granady opadla a domácí se soustředili na obrannou fázi. Dvacet minut před koncem se ovací tribun dočkal střelec El Arabi, který si odešel odpočinout na lavičku.

Villarreal se ke konci utkání ještě snažil o korekci výsledku, což ukázal záložník Pina. Ten se po rychlé výměně míče dostal k zakončení hlavou, ale brankář Fernández si s jeho pokusem poradil. Villarrealu snaha o závěrečný tlak nevycházela, protože celý tým Granady dnes odváděl velmi obětavý výkon. Tím si vysloužil tři body a v tabulce španělské Primera División i současné dvanácté místo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele