27. kolo
08.03.2014 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Valladolid slaví, Barcelona dává šanci Realu Madrid

Tak tohle čekal málokdo. Slavná Barcelona si podle papírových předpokladů měla s Realem Valladolid poradit bez problémů, ale ze stadionu Josého Zorrilly si nakonec odváží potupnou porážku. Navíc se ani jeden z jejích ofenzivních talentů nedokázal zapsat mezi střelce.

Ještě poměrně nedávno fungovala Barcelona jako nezastavitelná a dobře promazaná mašina na úspěchy. Teď ale působí jako slavný stroj, který občas odmítne nastartovat. Ne všechna kolečka fungují zcela správně a někdy se prostě fanoušci Barcy dočkají nepříjemného pocitu z prohry. Jako dnes odpoledne.

Real Valladolid sice ještě před utkáním figuroval na sestupových pozicích, ale teď se dostal nad ně. Může za to zápas s Barcelonou, v němž domácí díky trefě Fausta Rossiho překonali Valdése a připisují si cenné tři body v bitvě o záchranu. Jako první vyzkoušel pozornost zkušeného brankáře Javi Guerra, kterému ale rána příliš nesedla. Od prvních minut se ale mezi culés musel vtírat pocit, že Barcelona nešlape na plyn s jistotou, ale její hra je poněkud bez nápady a akce. Až po deseti minutách se do šance prodíral Messi, který předběhl všechny konkurenty a tvrdě vypálil. Mariňo byl ale na svém místě včas.

Nepřesná hra založená na centrovaných míčích Barceloně příliš nesedla a ještě větším šokem byla akce Valladolidu. Po několika odrazech se k míči dostal mladý záložník Fausto Rossi, který napálil nepokrytý prostor za Valdésovými zády a Valladolid k překvapení všech vedl!

Nedá se v podání domácích hovořit přímo o tlaku, ale od nich ho vlastně asi nikdo nečekal. Co bylo další zarážející věcí, to byl očekávaný tlak Barcelony, který stále nejevil známky života. Další ohrožení brány si naopak mohli připsat na konto domácí, když Fábregas fauloval pronikajícího Guerru. Až do konce poločasu neměl brankář Diego Mariňo příliš mnoho práce, protože rány Blaugranas mířily pouze do míst, kde se Mariňo vždy včas objevil.

I druhá půle začala svižným tempem, tentokrát se do akce opět dostával Lionel Messi. Příhodně mesiášskou úlohu měl na starosti právě on, ale ani Argentincova rána krátce po změně stran neskončila v síti. Ani spolupráce mezi Messim a Neymarem nepřinesla hostům kýžené góly, protože Neymar sice dostal dost času na zpracování i střelu, ale mířil až příliš vysoko. S průniky Lionela Messiho neměli dnes dobře hrající zadáci Valladolidu příliš mnoho práce a míč často razantně odkopávali.

Do hry vkročil rychlonohý Tello, ale ani on nevnesl zmatek do organizované obranné linie domácích. A když už se schylovalo k náznaku šance ve prospěch týmu trenéra Gerarda Martina, zastavil jej buď ofsajd, popřípadě faul některého z útočících hráčů. Závěrečné minuty tlak Barcelony neznamenaly, naopak se málem znovu radovali domácí. Akci Ramy zakončoval dobře postavený González, ale jeho projektil mířil těsně nad břevno! S úderem poslední nastavené minuty bylo jasné, že Real Madrid bude mít velkou příležitost odskočit svému rivalovi, a že se Barcelona musí zamyslet nad svou současnou situací.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
boryland

0:3.....Leo 2,Neymar.......

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barca hrála bez zájmu. Ten tým už by potřeboval přeměnu, hráči nejsou špatný. ale už vyhráli spolu moc trofejí a potřebovali by novou motivaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo realizační tým, co je namotivuje. Motivace je vždy. Barca není nejlepší na světě a trofejí není nikdy dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ale ale ..

Další venkovní zápas Barcy za 14 dní, je na Bernabeu a tohle hrát takpo vezou domu 4 fíky..Stále doufám, že se Barca venku zvedne a bude to vyrovnaný souboj..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roberos

Ty zápasy venku to je strašná bída - hráči zlenivěli záloha je stavěná na pomalejších záložnících chce to tak 4-5 posil ( vysoký gólman , 2 vysoké stopéry aspoń jednoho rychlého záložníka typu Maty, Hazarda .. a Jednoho hlavičkáře na hrot. Dlouho sleduju Messiho ( je to génius) ale když vidím jak se kolikrát nezapojí do slibného útoku - jen si pomalu vykračuje tak bych ho snad zabil tu jeho volnost by chtělo usměrnit za Guardiolovo púsobení v Barce takovej chodec nebyl !!

Reagovat
misomy6

aj ked mam brutalnu opicu tak toto mi urobilo krasne rano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Barca

Reagovat
smazaný uživatel

ostudaaaaaaaaaa :DDDDD jepší je Real Madrid !!! :)))

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že real tento rok vyhraje ligu mistrů,šp.pohár i la ligu

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš špatně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele