Primera Division - souhrn 2. kola

28.08.2015, 22:36, aktualizováno 31.08.2015, 00:24
Komentáře a souhrny
Granada uspěla na půdě Getafe, Las Palmas se rozešlo s Levante smírně. Atlético veze tři body ze hřiště Sevilly, Deportivo urvalo cennou remízu na půdě Valencie. Eibar si poradil s Bilbaem. Real Madrid si zastřílel proti Betisu, tři body slaví rovněž Barcelona, která nejtěsnějším rozdílem vyhrála nad Málagou. Uspěly rovněž Villarreal a Celta Vigo. Real Sociedad se rozešel s Gijónem bez gólu...

Getafe CF - Granada CF 1:2

30.08.2015 22:30

Góly: 80. Ángel Lafita - 26. Youseff El Arabi (pen.), 29. Isaac Success

Granada dokázala na hřišti Getafe zvítězit 2:1 a napravila tak zaváhání z prvního kola. Hostům patřil první poločas, domácí se začali prosazovat až v druhé půli, kdy už ale museli dohánět dvoubrankové manko. V dresu El Graná skóroval z pokutového kopu ve 26. minutě El Arabi a chvíli po něm se trefil i Success. Jedinou branku domácích zaznamenal deset minut před koncem Lafita.

Zápas se rozbíhal poměrně vlažně a první pořádné vzrušení přišlo vlastně až při penaltovém zákroku, když Velázquez nešikovně nastavil ve vápně nohu El Arabaimu a ten si efektním skokem v plavmo vymodlil penaltu. K její exekuci se postavil sám marocký útočník, jenž poslal míč přesně k tyči - 0:1!

A to nebylo ze strany Andalusanů vše. Hned o tři minuty později se do vápna domácích probil Success a tvrdou střelou pravačkou procedil míč za záda gólmana Guaity - 0:2! Brankář domácích na míč celou dobu viděl, jen jej neudržel v rukavicích, takže po této akci rozhodně neměl čisté svědomí. Getafe hrálo ve zbytku první půle jako opařené a Granada si svůj dvoubrankový náskok bez problémů odnesla i do poločasové přestávky. Jedinou výjimkou byla ojedinělá střela Buendíi ve 44. minutě, která těsně prosvištěla kolem levé tyče Fernándezovy svatyně.

Getafe se v druhé půli podařilo svého soupeře zatlačit, domácím však zoufale chyběla kvalita v zakončení a Granadě vyhovovala hra na rychlé protiútoky. Zaslouženou branku vsítili Madridští až v 80. minutě, kdy se k odraženému balónu dostal ve vápně Lafiata a povedenou střelou z otočky překonal Fernándeze - 1:2! I díky otevřenému zdržování Granady na konci zápasu už ale domácím na zvrat v utkání nezbyl čas, a musejí proto zkousnout druhou porážku v řadě. Granada bere poprvé v sezóně tři body.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Levante UD 0:0

30.08.2015 22:30

Góly: -

Nováček z Las Palmas a Levante spolu ve vzájemném duelu vyválčili první ligový bod za bezbrankovou remízu. Estadio Gran Canaria se tak sice dočkal prvoligového zápasu po dlouhých dvanácti letech, ovšem na výhru nebo alespoň gólového střelce si ještě nějaký ten týden počká.

Domácí sice měli více ze hry a držení míče bylo jednoznačně na jejich straně, naráželi na hluboký defenzivní blok pod taktovkou trenéra Lucase Alcaraze, který za celých devadesát minut navzdory viditelné snaze překonat nedokázali. Víceméně u všeho podstatného byl hrotový útočník Las Palmas Sergio Araujo, jenž nejprve z kraje pokutového území těsně minul a v samotném závěru mohl strhnout všechny body na stranu domácích. Brankář Rubén Martínez však někdejšího útočníka barcelonského béčka dokázal vychytat, přestože šlo o vydařené "nůžky".

Bývalý gólman Almérie o sobě dal vědět také při ráně Davida Simona v průběhu druhé půle a při hlavičce Aythami Artilese si mohl s přihlížením zhluboka oddychnout, neboť míč skončil těsně nad břevnem jeho branky. Jediné známky nebezpečné akce na opačném konci hřiště se hosté dopustili z ojedinělých standardních situací, avšak ani z centrovaných míčů do ohně se nic neujalo. Alcarazovi svěřenci tak po domácím zaváhání s Celtou Vigo nabrali na konto první bod a stejně tak je na tom i Las Palmas, které pro změnu na úvod sezony prohrálo po statečném výkonu na půdě favorizovaného Atlética Madrid.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Atlético Madrid 0:3

30.08.2015 20:30

Góly: 35. Koke, 79. Gabi, 85. Jackson Martínez

Atraktivní souboj dvou španělských reprezentantů v prestižní Lize mistrů skončil vítězstvím Atlética Madrid 3:0. Domácí Sevilla doplatila na neefektivitu v zakončení a musí zkousnout možná až příliš vysokou porážku. V dresu Atlética se trefili Koke, Gabi a v závěru přidal svou premiérovou trefu v novém působišti Jackson Martínez.

Šlágr kola začali lépe Sevillští, už ve 3. minutě vyslal na Oblaka štiplavou ránu z úhlu Coke, slovinský brankář však míč vyrazil na rohový kop. Hosté hrozili z rychlých průniků za obranu a jeden takový zakončoval i Fernando Torres v 17. minutě, ovšem Beto byl tentokrát na místě. Sevilla hnána domácími fanoušky měla mírný tlak, jenomže nedokázala své akce dotahovat do finální fáze. Až ve 32. minutě Andalusanům vyšla pohledná kombinace, na jejímž konci byla střela z velkého úhlu v podání Trémoulinase, dobře postavený Oblak ale jeho pokus vykryl!

Vzápětí se však důležitou první branku podařilo vsítit Atléticu, když Griezmann obětavě získal míč na hranici velkého vápna, se štěstím posunul balón před branku na volného Kokeho a ten přízemní střelou k tyči nedal Betovi žádnou šanci - 0:1! Atleti se ve zbytku poločasu zabetonovali na vlastní polovině a dobrou defenzivní činností nedávali soupeři příležitost k vyrovnání. Až v nastaveném čase nadějně vystřelil ze střední vzdálenosti Krychowiak, polský reprezentant ale zamířil jen do náruče připraveného Oblaka.

I po změně stran se Sevillští snažili držet míč a diktovat tempo, hned ve 47. minutě ale mohli Torres s Griezmannem potrestat velkou chybu v domácí rozehrávce. Francouzský forvard ale místo zakončení zvolil až příliš ochotný pád v pokutovém území. Utkání pokračovalo ve vysokém tempu, přičemž Sevillistas se krok za krokem posouvali blíže Oblakově brance, naopak Atlético spoléhalo na bleskové protiútoky.

V 57. minutě pálil z voleje z poza velkého vápna domácí Coke, na Oblaka si ale nepřišel. Tlak domácích se stupňoval a v 65. minutě se ve stoprocentní příležitosti ocitl Llorente, balón ale při střele z malého vápna poslal jen těsně kolem vzdálenější tyče! Hru poté přerušilo zranění domácího Carrica, jenž musel opustit hřiště na nosítkách a místo něj naskočil do hry v dresu Sevilly Kevin Gameiro. V 72. minutě hlavičkoval po rohovém kopu domácí Banega, míč však znova zamířil vedle branky hostů.

Svěřenci Unaie Emeryho si místy vypracovali až drtivý tlak, byli to ale paradoxně fotbalisté Atlética, kdo se v 78. minutě mohl radovat z gólu. Gabi dokonale využil zaváhání v koncentraci domácích hráčů při střídání Fernanda Torrese a překvapivou dalekonosnou střelou trefil místo, kam Beto nemohl dosáhnout - 0:2! Sevillistas i tak sympaticky pokračovali v dobývání branky Madridských, ale po obdržené brance jakoby se v nich zlomila vůle otočit nepříznivý výsledek.

Poslední hřebík do rakve domácích zabil v 85. minutě střídající Jackson Martínez. Osmadvacetiletý útočník, jenž na začátku sezóny přišel do Madridu z Porta, dostal ve středu hřiště před pokutovým územím Sevilly luxusní prostor k nechytatelné střele za záda bezmocného Beta - 0:3! Diego Simeone tak mohl hned na úvod sezóny slavit se svými hráči velmi důležité vítězství na hřišti nebezpečné Sevilly.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo La Coruña 1:1

30.08.2015 20:30

Góly: 45. Álvaro Negredo - 39. Lucas

Deportivo La Coruña vybojovalo na hřišti Valencie překvapivou remízu 1:1 a v novém ročníku si připisuje už druhý nerozhodný výsledek. Netopýři byli lepší v prvním poločase, ve druhém však Deprotivo díky aktivnější hře ubránilo vytoužený bod a navíc dohrávali domácí zápas bez vyloučeného Barragána.

Že to nebude mít jeden z pěti španělských účastníků Ligy mistrů proti podceňovanému Deportivu jednoduché, ukázala již 5. minuta utkání. Hostující Martínez našel v pokutovém území Valencie výbornou přihrávkou Alberta, jenž ale z velké blízkosti trestuhodně minul. Valencie postupně převzala otěže hry, jenže jí chyběla vedoucí branka, po níž by se domácí mohli uklidnit. Ke smůle Netopýrů jako první udeřil Depor.

Ve 39. minutě se po rychlé kombinaci skvěle uvolnil na hranici velkého vápna Lucas a vyslal nechytatelnou ránu na zadní tyč - 0:1! Domácími obdržený gól viditelně otřásl, ale ještě do poločasu se jim podařilo vyrovnat. Běželo již nastavení první půle, když Álvaro Negredeo vyplaval po dobře zahrané standardce zcela sám a na zadní tyči pohodlně uklidil míč do odkryté sítě - 1:1!

Deportivo po změně výrazně přidalo a již domácím nedovolovalo tolik držet míč na svých kopačkách. Vzepětí hostujících hráčů vydrželo zhruba do 60. minuty a poté se již opět více prosazovala Valencie. Nicméně do tempa, které Netopýři předváděli v prvním poločase, se již svěřenci Nuna Espírita Santa nedostali. Zabránilo tomu i vyloučení Antonia Barragána v 84. minutě, když osmadvacetiletý obránce uviděl po druhém ostrém zákroku v krátkém sledu červenou kartu a oslabil svůj tým do závěrečných minut. Toho ale Deportivo využít nedokázalo, a tak se obě mužstva rozešla spravedlivou remízou 1:1.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Athletic Bilbao 2:0

30.08.2015 18:30

Góly: 34. Saúl Berjón (pen.), 61. Adrián González

Eibar dokonale zaskočil své regionální rivaly z Bilbaa a na svém hřišti porazil Lvy v poměru 2:0. Domácí posunula do vedení v první půli proměněná penalta Berjóna a výhru Armeros pečetil po hodině hry hlavičkující Adrián González. V nové sezóně tak fotbalový trpaslík z Eibaru zůstává stoprocentní, hráči Athleticu musí zpytovat svědomí.

Eibar se svým favorizovaným soupeřem hrál od úvodu velmi vyrovnanou partii. Jako první zahrozili domácí po čtvrthodině hry. Nejprve Berjón zkoušel procedit míč do branky z velkého úhlu a z následného rohového kopu nebezpečně hlavičkoval Adrián González. V obou případech se blýskl gólman Athleticu Gorka Iraizoz, jehož umění dnes Bilbao zachránilo od blamáže. Dopředu toho Athletic moc nepředvedl a znova potvrdil svou tradiční nemohoucnost na půdě soupeřů.

Domácí Armeros si vypracovali i další zajímavé šance, ale skórovat se jim povedlo až díky pokutovému kopu poté, co Laporte netakticky stáhl ve vápně Enriche, jenž šel po kontaktu s jeho rukou ochotně k zemi. Penaltu bezpečně proměnil střelou doprostřed branky Saúl Berjón - 1:0! Ani obdržený gól nepřiměl Athletic k aktivnější hře směrem dopředu a do kabin tak šli o gól šťastnější fotbalisté Eibaru.

Do druhé půle se kouč Athleticu Ernesto Valverde odhodlal ke dvěma změnám v sestavě, do hry naskočili ofenzivněji naladění Susaeta se Sabinem. Ani to ale nepřineslo do zápasu svěží vítr a na pořádnou šanci si diváci museli dlouho počkat. Vzrušení přišlo až v 61. minutě, když domácí zasadili svému soupeři další tvrdou ránu. Nejdřív se Keko dostal k nebezpečné střele, Iraizoz musel vytáhnout další skvělý zákrok a vytlačit míč na rohový kop. Po něm už ale musel gólman Lvů kapitulovat. Na zadní tyči si počkal Adrián González a hlavou narýsoval nechytatelný oblouček přes padajícího Iraizoze - 2:0!

Eibar se dostal do euforie a zanedlouho to mohlo být o tři branky. V 65. minutě by ale musel svou příležitost proměnit hbitý Keko. Athletic již poněkolikáté musel od pohromy zachraňovat čtyřiatřicetiletý brankář Iraizoz, jelikož bránění domácích rohů dělalo Athleticu obrovské problémy. Bilbao mohl snížit v 77. minutě, přímý kop z nebezpečné vzdálenosti střídajícího Aketxe byl ale o pár decimetrů vyšší než být měl. Bilbao v závěru své soky tlačilo, avšak zápas se jim už zdramatizovat nepodařilo. Malé baskické derby tak vyhrál Eibar a po Granadě si připsal další skalp favorizovaného soupeře!

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis 5:0

29.08.2015 22:30

Góly: 2. Gareth Bale, 39. James Rodríguez, 47. Karim Benzema, 50. James Rodríguez, 89. Gareth Bale

Příznivci Realu Madrid mohli být po zápase se sevillským Betisem spokojeni. Jejich oblíbenci si totiž s ligovým nováčkem podle předpokladů bez větších potíží poradili a navrch přidali i hned pět vstřelených branek. Po dvou si připsali Gareth Bale a James Rodríguez, jedním zásahem přispěl také navrátilec do sestavy Karim Benzema.

První ligový zápas před domácím publikem tak pro Rafaela Beníteze dopadl úspěšně, snad jen nula na střeleckém kontě hlavní hvězdy Cristiana Ronalda lehoulince kazí celkový dojem ze sobotního večera. Dokud však další přítomní kanonýři zvládnou držet krok, nejde o nic, co by se nedalo přejít mávnutím ruky. Vše brzkým zásahem nastartoval velšský rychlík Bale, jehož záhy doplnil Rodríguez dvěma trefami rozdělenými poločasovou pauzou. Čtvrtý gól přidal již uzdravený Benzema a v samotném závěru pak Bale dokonal dílo zkázy trefou na kulatých 5:0 fantastickým individuálním průnikem.

Jestli po úvodním kole a bezbrankové remíze s Gijónem panovaly v řadách favorita jakékoli obavy, zažehnal je Gareth Bale hned zkraje zápasu v druhé minutě. Stačila jedna přesná přihrávka Jamese Rodrígueze a gólman Adán při hlavičce velšského reprezentanta neměl nárok na úspěch. Poté sice dokázal vyrazit Ronaldův prudký přímý kop nad břevno, ovšem i tak do konce první půle ještě jednou inkasoval.

Ještě předtím, než Real navýšil své vedení, mohl Betis zdramatizovat mizerně se vyvíjející utkání, kdyby jen Castrova dalekonosná rána z výrazně ostrého úhlu neprosvištěla nad břevnem Navasovy brány. Zbytek půle už vesměs opanovali domácí, kteří nejprve skrze Benzemu, Kroose či dvakrát Ronalda neuspěli, ovšem těsně před odchodem do kabin dokázal přímý kop zpoza šestnáctky přetavit James v druhý gól zápasu.

Vzadu si sice domácí čas od času lehkomyslně zahrávali, ale vždy jejich hrátky s ohněm dokázal uhasit pozorný Keylor Navas. Po změně stran pak přidal pojistku v podobě třetího gólu Benzema přesnou hlavičkou díky výtečné práci Danila, Jamese a centrujícího Balea. Tři minuty nato potěšené publikum rozradostnil ještě více James svým druhým gólem večera ukázkově vystřihnutými nůžkami. Drobnou kaňku na výsledku mohl zapříčinit pokutový kop za zákrok Varaneho na střídajícího Molinu, jenže Castrovu ránu dokázal Navas spolehlivě zneškodnit a udržet čisté konto. V závěru pak přidal třešničku na dortu Gareth Bale průnikem do hloubi pole a dalekonosnou pumelicí, která uzavřela zápasové skóre na stavu 5:0.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Rayo Vallecano 3:0

29.08.2015 22:00

Góly: 11. Nolito (pen.), 50. Nolito, 88. Andreu Fontàs

Celta Vigo snad roste s každou sezonou. Již předchozí dva ročníky přinesly galicijskému klubu příznivá umístění a celou řadu cenných skalpů, a nejinak tomu podle všeho bude i letos. Nyní se o tom přesvědčilo Rayo Vallecano, které si z Viga odváží jasnou prohru 3:0.

Hostům rozhodně nepřidalo brzké vyloučení brankáře Toňa již z desáté minuty, zvláště když Nolito následující pokutový kop bezpečně proměnil. Od té chvíle již svěřenci Eduarda Berizza měli hru plně pod kontrolou a došli si suverénním způsobem pro druhé vítězství v řadě a nadále stoprocentní vstup do nového ligového ročníku. Druhý gól přidal znovu Nolito a Andreu Fontás v samotném závěru doplnil ještě pověstnou třešničku na dortu.

Zatímco loni se Rayo dočkalo ze stadionu Balaidos tvrdého výprasku 6:1, letos si dělalo větší naděje. Ve chvíli, kdy Toňo srazil k zemi probíhajícího Daniela Wasse v průniku střemhlav k odkryté bráně, však očekávání Paca Jémeze a celého jeho týmu musela okamžitě značně poklesnout. Podle předpokladů dostal hostující brankář okamžitou červenou kartu a ani jeho náhradník Juan Carlos nedokázal následný pokutový kop Nolita zneškodnit, neboť si vybral špatnou stranu.

Co se Carlosovi nepodařilo během penalty, to alespoň nahradil těsně před koncem první půle tváří v tvář Iagu Aspasovi. Pouhých pět minut po změně stran však hosté z Vallecana dostali i gól číslo dvě a bylo takřka rozhodnuto. Pablo Hernández nejprve přerušil akci soupeře a okamžitě vyslal do šance vždy připraveného Nolita, aby si připsal svůj druhý gól večera. Španělský reprezentant v závěru ještě přidal i jednu asistenci, když jeho centr prosvištěl pokutovým územím, až jej nakonec hlavou usměrnil Fontás až do sítě.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Málaga CF 1:0

29.08.2015 20:30

Góly: 73. Thomas Vermaelen

Zatímco loni dokázala Malaga na favorita z Barcelony vyzrát, letos se podobný kousek andaluskému celku již nepodařil. Katalánský gigant totiž zvítězil 1:0 díky gólu z nepříliš obvyklého zdroje, obránce Thomase Vermaelena.

Někdejší kapitán londýnského Arsenalu udržel barcelonskou stoprocentní bilanci v nové sezoně trefou sedmnáct minut před koncem, když už se zdálo, že Barca ani do třetice nedokáže na defenzivu pod taktovkou kouče Javiho Gracii nalézt recept. Brankář hostí Carlos Kameni měl v tu chvíli na kontě celou řadu výtečných zákroků, jenže Suárezův centr dokázal pouze vyrazit před sebe, čímž namazal belgickému stoperovi. Vermaelen si tak pohotovým zásahem připsal svůj vůbec první zápis do střelecké listiny v novém působišti. Ne že by k tomu měl od svého loňského přestupu příliš mnoho možností, účast v základní sestavě proti Malaze byla jeho teprve třetím ligovým zápasem...

Poprvé od posledního finále Ligy Mistrů se znovu v barcelonském útoku sešlo smrtící útočné trio Messi - Neymar - Suárez, ovšem nabitý stadion Camp Nou čekal na velkolepou kanonádu marně. Zatímco loni tato trojka nasbírala vzájemnými kombinacemi 122 branek, letos napoprvé vyšla naprázdno. Suárezovi se sice v první půli povedlo procpat míč do sítě, avšak jeho radost oprávněně zastavila píšťalka sudího za faul na bránícího hráče. Vůbec poprvé od roku 2007 se ani v jednom z úvodních dvou ligových kol neprosadil Lionel Messi. Dokud však Barcelona bude vítězit, příliš jej to mrzet nemusí.

První vážný moment zápasu nastal ve chvíli, kdy Miguel Torres zastavil ve vlastní šestnáctce rukou míč, když si jej snažil obhodit aktivní Neymar. Penalta však nenásledovala a pískot domácího publika narostl ještě více o minutu později, kdy se po pádu v pokutovém území dožadoval penalty pro změnu Suárez, jenže i tentokrát zůstal rozhodčí Santiaho Jaime Latre neoblomný. Když pak v závěru první půle neuspěl ani Mascherano se svou hlavičkou do břevna a na druhé straně těsně unikl senzační gól hostujícímu Juankarovi a jeho ráně z vlastní poloviny hřiště, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran domácí favorit ještě přidal na obrátkách, ovšem průlomový gól ne a ne přijít. Kamerunská zeď v podobě Kameniho odolávala pokaždé, kdy defenziva Malagy selhala, až na onen jediný moment, kdy se prosadil Vermaelen. Obhájce titulu tak má splněno, ale od představení hodného udržení titulu měl tento výkon stále daleko.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sporting Gijón 0:0

29.08.2015 18:30

Góly: -

Real Sociedad ani ve svém druhém vystoupení v novém ročníku La Ligy nedokázal vstřelit gól a bere pouze bod za remízu 0:0 se Sportingem Gijón. Nováček soutěže se soustředil především na bránění a domácí ofenzíva vedená Velou a Jonathasem proti papírově slabšímu soupeři opět selhala. Výsledkem byla nepříliš zábavná podívaná a mnoho podnětů k zamyšlení pro domácího kouče Moyese.

Skotský trenér přišel do San Sebastianu v minulé sezóně s velkými očekáváními. Jestliže se v loňském ročníku omlouvala chabá ofenzíva Basků krátkým působením bývalého kouče Manchesteru United, nemastný vstup do letošní sezóny a útočná impotence už padá jednoznačně na Moyesovu hlavu. Real Sociedad se v prvním kole neprosadil v La Coruni a nyní nedal gól ani nováčkovi z Gijónu.

Zápas začal z obou stran hodně opatrně a první střelu na bránu viděli diváci až v 15. minutě. Pokus Jonathase ale letěl vysoko nad. Poté se domácí ofenzíva znova odmlčela až do 33. minuty, kdy se v dobré příležitosti ocitl aktivní Carlos Vela. Mexický forvard po centru ze strany ale hlavičkoval těsně vedle. Krátce před koncem první půle mohli udeřit hosté. Guerrerova přízemní střela doprostřed brány však gólmanu Rullimu mnoho starostí nenadělala.

Krátce po změně stran mohl ofenzivní mlčení Basků prolomit Bruma. Mladý Portugalec mířil po pasu Vely pravačkou přesně k levé tyči, jeho střelu však na poslední chvíli srazil jeden z bránících hráčů na rohový kop. Real Sociedad stejně jako v první půli svého soupeře přehrával, jenže územní převaha nepřinášela Baskům mnoho gólových příležitostí.

Až v 82. minutě se do další velké šance dostal domácí Jonathas, jehož přízemní střelu ale gijónská obrana dokázala se štěstím opět odvrátit. Poslední velkou příležitostí domácích byla v nastavení akce, na jejímž konci byla střela obránce Iñigo Martíneze, míč si však cestu za záda gólmana Cuéllara ani nyní nenašel. Jednatřicetiletý gólman si tak po vychytané nule proti Realu Madrid připsal další čisté konto. V příštím kole se Gijón střetne doma s Valencií, Baskové zavítají na půdu Betisu Sevilla.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Espanyol Barcelona 3:1

28.08.2015 20:30

Góly: 67. Roberto Soldado, 87. Cédric Bakambu, 90+3. Cédric Bakambu - 5. Felipe Caicedo

Žlutá ponorka nakonec dokázala otočit nepříznivý vývoj utkání a porazila Espanyol na vlastním hřišti 3:1. Hosté dlouho vedli zásluhou Caiceda, do kolen je ale srazila vyrovnávací branka výtečně hrajícího Soldada a v závěru dvě přesné trefy střídajícího Bakamby.

Villarreal šel do utkání jako favorit, ale proti Espanyolu se mu v loňské sezóně nedařilo a ani dnešní utkání nezačala Žlutá ponorka zrovna šťastně. Už v 6. minutě se totiž z rychlého protiútoku prosadil Felipe Caicedo, jenž si hezky zpracoval výstavní pas bývalého hráče Villarrealu Gerarda Morena a střelou pod natahujícím se gólmanem Areolou poslal katalánský celek do překvapivého vedení - 0:1!

Espanyolu tak skvěle vyšla sázka na nebezpečné výpady ze zabezpečené obrany a ze strany Villarrealu začalo úporné obléhání hostující defenzívy. Aktivní byl zejména útočník Baptistao, nicméně žádný z jeho početných hlavičkových pokusů si cestu mezi tři tyče nenašel. V 39. minutě zahrozil domácí Gaspar, z hranice velkého vápna ovšem zcela osamocený rovněž mířil mimo. Propracovaná obrana Katalánců tak slavila úspěch a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Zápas se začal lámat až po hodině hry. I přes místy drtivý tlak Žluté ponorky si další gólovky vypracovali hosté. Prosadit se ve vápně Villarrealu mohl nejprve Gerard Moreno, jeho projektil však bravurním zákrokem vytěsnil na rohový kop gólman Areola! Jen o pár okamžiků později musel být francouzský gólman znovu v pohotovosti, když dloubáček Álvareze skončil na břevně!

Zmařených šancí museli svěřenci kouče Sergia litovat v 64. minutě. To Samu skvělým centrem našel v pokutovém území Katalánců Soldada a ten výstavní střelou z prvního doteku propálil brankáře Lópeze - 1:1! Téměř sedmnáct tisíc diváků hnalo domácí za vyrovnáním a to se jim mohlo podařit v 83. minutě poté, co Samu napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Míč však jen těsně prosvištěl okolo levé tyče.

Už se zdálo, že při svém jubilejním sto padesátém ligovém startu dovede hostující kapitán Javi López své spoluhráče k sympatické remíze, misky vah na svou stranu však na poslední chvíli přece jen převážili fotbalisté Žluté ponorky. V probíhající 87. minutě našel Soldado dobrou přihrávkou nabíhajícího Cédrica Bakambu, který obešel vyběhnutého Lópeze a z úhlu dopravil míč do sítě - 2:1!

A střídající francouzský útočník s konžskými kořeny, jenž v 64. minutě nahradil na hrotu Baptistaa, zůstal při chuti i v nastaveném čase, kdy definitivně pečetil domácí výhru. Byl to znova Soldado, kdo Bakambu vybídl dobrým pasem z pravé strany, a čtyřiadvacetiletý útočník, jenž před sezónou přišel do Villarrealu z tureckého Bursasporu, završil své skvělé vystoupení druhou brankou v utkání - 3:1!

Pro Espanyol to byl po předvedeném výkonu krutý výsledek, nicméně tým vedený koučem Marcelinem šel za třemi body o poznání hladověji.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Celta Vigo22005:16
 SD Eibar22005:16
3.Atlético Madrid22004:06
4.FC Barcelona22002:06
5.Real Madrid21105:04
6.Villarreal CF21104:24
7.Granada CF21013:43
8.Espanyol Barcelona21012:33
9.Valencia CF20201:12
 Deportivo La Coruña20201:12
11.Sporting Gijón20200:02
 Real Sociedad20200:02
13.Levante UD20111:21
14.UD Las Palmas20110:11
 Málaga CF20110:11
16.Sevilla FC20110:31
 Rayo Vallecano20110:31
18.Real Betis20111:61
19.Getafe CF20021:30
20.Athletic Bilbao20020:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (361)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele