2. kolo
29.08.2015 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Málaga CF 1:0

Zatímco loni dokázala Malaga na favorita z Barcelony vyzrát, letos se podobný kousek andaluskému celku již nepodařil. Katalánský gigant totiž zvítězil 1:0 díky gólu z nepříliš obvyklého zdroje, obránce Thomase Vermaelena.

Někdejší kapitán londýnského Arsenalu udržel barcelonskou stoprocentní bilanci v nové sezoně trefou sedmnáct minut před koncem, když už se zdálo, že Barca ani do třetice nedokáže na defenzivu pod taktovkou kouče Javiho Gracii nalézt recept. Brankář hostí Carlos Kameni měl v tu chvíli na kontě celou řadu výtečných zákroků, jenže Suárezův centr dokázal pouze vyrazit před sebe, čímž namazal belgickému stoperovi. Vermaelen si tak pohotovým zásahem připsal svůj vůbec první zápis do střelecké listiny v novém působišti. Ne že by k tomu měl od svého loňského přestupu příliš mnoho možností, účast v základní sestavě proti Malaze byla jeho teprve třetím ligovým zápasem...

Poprvé od posledního finále Ligy Mistrů se znovu v barcelonském útoku sešlo smrtící útočné trio Messi - Neymar - Suárez, ovšem nabitý stadion Camp Nou čekal na velkolepou kanonádu marně. Zatímco loni tato trojka nasbírala vzájemnými kombinacemi 122 branek, letos napoprvé vyšla naprázdno. Suárezovi se sice v první půli povedlo procpat míč do sítě, avšak jeho radost oprávněně zastavila píšťalka sudího za faul na bránícího hráče. Vůbec poprvé od roku 2007 se ani v jednom z úvodních dvou ligových kol neprosadil Lionel Messi. Dokud však Barcelona bude vítězit, příliš jej to mrzet nemusí.

První vážný moment zápasu nastal ve chvíli, kdy Miguel Torres zastavil ve vlastní šestnáctce rukou míč, když si jej snažil obhodit aktivní Neymar. Penalta však nenásledovala a pískot domácího publika narostl ještě více o minutu později, kdy se po pádu v pokutovém území dožadoval penalty pro změnu Suárez, jenže i tentokrát zůstal rozhodčí Santiaho Jaime Latre neoblomný. Když pak v závěru první půle neuspěl ani Mascherano se svou hlavičkou do břevna a na druhé straně těsně unikl senzační gól hostujícímu Juankarovi a jeho ráně z vlastní poloviny hřiště, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran domácí favorit ještě přidal na obrátkách, ovšem průlomový gól ne a ne přijít. Kamerunská zeď v podobě Kameniho odolávala pokaždé, kdy defenziva Malagy selhala, až na onen jediný moment, kdy se prosadil Vermaelen. Obhájce titulu tak má splněno, ale od představení hodného udržení titulu měl tento výkon stále daleko.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
dextroza_m

Jestli nastoupí NEy, tak 3 : 0 a není o čem. MSN jede pro absolutní rekord!

Reagovat
smazaný uživatel

Od Neymara bych moc neočekával teda... naposledy hrál Gamperův pohár.

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nehul,

4:0

Reagovat
valloire

21.02.2015 Primera División 24. kolo ?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
boryland

5:1.…....Leo.....3,Luis....2..........

Reagovat
Elliasson

Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele