Primera Division - souhrn 2. kola

27.08.2011, 19:51, aktualizováno 29.08.2011, 22:57
Komentáře a souhrny
Real Madrid zahájil sezonu ve velkém stylu, když Zaragoze nadělil šest branek. Barcelona v pondělí odpověděla výhrou 5:0 nad Villarrealem. Vítězně začala také Sevilla, která zdolala ambiciózní Malagu. Atlético nenašlo recept na obranu Osasuny , Athletic jen remizoval s Vallecanem. Mallorca si poradila s Espanyolem, Levante veze bod ze hřiště Getafe.

FC Barcelona - Villarreal CF 5:0

29.08.2011 21:00

Góly: 25. Thiago Alcântara, 45. Cesc Fàbregas, 47. Alexis Sánchez, 52. Lionel Messi, 75. Lionel Messi

Barcelona vstoupila do nové sezóny více než velkolepě. Stejně jako Real Madrid i ona v druhém kole La Ligy rozstřílela svého soupeře, kterým byl ambiciózní Villarreal, a úspěšně tak nakročila k další obhajobě titulu. Pod pětibrankovou kanonádu se postupně podepsal mladý Thiago Alcantara, letní posila z Arsenalu Cesc Fábregas, nedávný hráč Udine Alexis Sánchez a dvěma góly přispěl Lionel Messi.

V neděli Real Madrid vypráskal Zaragozu 6:0, přičemž tři góly obstaral nejgólovější muž loňské sezóny Cristiano Ronaldo, a tak se napnutě čekalo, jak se v pondělním zápase povede jejich úhlavnímu soupeři. Pepe Guardiola do základní sestavy poslal oba své nové hráče, jak Cesca Fábregase, tak Alexise Sáncheze, a tohoto tahu rozhodně nemusel litovat. Naopak neúčinnou se ukázala být taktika Juana Carlose Garrida, který v útoku vsadil na osvědčenou dvojici Guiseppe Rossi-Nilmar. První velká šance zápasu vznikla v 6. minutě, kdy pálil Alexis Sánchez, ale Diego Lopez bravurním zákrokem zabránil otevření skóre.

V 17. minutě domácí znovu zahrozili. Pedro poslal míč Messimu a Diego Lopez musel vyrazit jeho střelu, která směřovala k bližší tyči. Z následného rohu se poté dostal k hlavičce Sergio Busquets, ten ovšem orazítkoval pouze břevno.

Úvodní gól Barcelony přišel ve 25. minutě, kdy si míč vzal záložník Thiago, bez odporu doběhl až k brance a levou nohou poslal míč přesně k pravé tyčce.

O vyrovnání se dvakrát pokoušel Guiseppe Rossi. Jeho první prudká střela nebyla daleko od gólu, ale mnohem nebezpeční se ukázala střela z 38. minuty. Tu totiž Valdes nedokázal na první pokus zcela zkrotit, a míč tak poskakoval po brankové čáře, dokud ho barcelonský brankář nelapil definitivně. Veškeré vzrušení však bylo zbytečné, neboť zvednutý praporek postranní rozhodčího signalizoval, že i kdyby míč doskákal do brány, kvůli ofsajdu by se skóre zápasu neměnilo.

Druhý gól zápasu přišel těsně před koncem prvního poločasu a zásluhu na něm měli dva hráči, kteří spolu kdysi hrávali v mládežnických kategoriích Barcelony. Messi si totiž všiml nabíhajícího Fábregase a poslal mu mezi obránci milimetrovou přihrávku přímo do běhu. Ten si zkušeně obešel vybíhajícího Lopeze a již z poměrně ostrého úhlu poslal míč do prázdné brány.

Hned z úvodu druhého poločasu padl třetí gól zápasu a zásluhu na něm měla další z letních posil. Thiago našel krásným centrem úplně volného Alexise Sáncheze, který doběhl k bráně a měl již moc problému prostřelit bezmocného Diega Lopeze.

V 51. minutě na tabuli již svítilo skóre 4:0. Iniesta totiž podobnou přihrávkou jako Messi u druhého gólu vyslal právě argentinského útočníka, který si, stejně jako Fábregas, kličkou položil brankáře a poslal míč do prázdné brány.

Fábregas sklidil mocné ovace, když odcházel z trávníku za Jonathanem Dos Santosem, ale ještě bujařejší jásot propukl po druhém gólu Messiho. Ten nejprve přihrál Thiagovi, který chvíli počkal, a pak mu míč poslal zpět přímo před bránu. Messimu již stačilo pouze kopnout do míče, což také udělal, a stanovil tak konečný výsledek 5:0.

Villarreal se ještě snažil dát alespoň jeden gól, ke kterému měl blízko Javier Camuňas, ale Valdes byl pozorný a s jeho střelou si poradil.

Po prvním odehraném kole španělské velkokluby Real Madrid a Barcelona ukázaly, že i letos se budou s největší pravděpodobností prát o titul, zatímco pro ostatní týmy budou zbývat příčky další.Pokud ovšem bude chtít Villarreal znovu usilovat o čtvrtou či lepší příčku, bude se muset rychle oklepat z této drtivé porážky.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Málaga CF 2:1

28.08.2011 22:00

Góly: 2. Álvaro Negredo, 26. Álvaro Negredo - 81. Santi Cazorla

V prvním kole La Ligy narazila domácí Sevilla na Malagu, která přes léto mohutně posilovala kádr o hvězdné hráče. V nedělním zápase jí to ale bylo k ničemu, neboť v prvním poločase se dvakrát trefil Álvaro Negredo, na což již hosté dokázali odpovědět pouze snížením Santiho Cazorly ze závěru zápasu.

Malaga si letos klade vysoké cíle, a to postoupit do Ligy mistrů, nebo alespoň do Evropské ligy, neboť přes léto svůj kádr posílala o takové hráče, jako jsou Jérémy Toulalan, Santi Cazorla, Joaquín, Ruud van Nistelrooy a další. Ovšem i Sevilla nastupovala do zápasu s velkou motivací, neboť po minulé nepříliš úspěšné sezóně a po čerstvém vypadnutí z předkola Evropské ligy si chce andaluský celek spravit renomé.

A vstup do zápasu Seville vyšel bravurně. Již ve 2. minutě totiž otevřel skóre Álvaro Negredo. Jesús Navas ho našel přesným centrem zprava a sevillský útočník poslal ostrou hlavičkou míč k tyči, čímž nedal brankáři Caballerovi žádnou šanci na zákrok.

Negredo byl v prvním poločase rozhodně nejviditelnějším hráčem na hřišti. Chvíli po svém prvním gólu se dostal do další, velice podobné, situace, jenže tentokrát Caballero s obtížemi dokázal hlavičku, směřující k levé tyči, zkrotit pod svým tělem. Opakovaný záběr nakonec odhalil ofsajdové postavení Negreda.

Malaze se nedařilo vypracovat si pořádnou, nebezpečnou situaci, výjimkou byl drzý průnik Joaquína, jedné z výrazných letních posil, ale celá akce nakonec neskončila gólově.

A znovu se vyplnilo typické heslo "nedáš, dostaneš", neboť ve 26. podruhé udeřil Negredo. Diego Perotti mu přihrál podél hranice pokutového území a útočník vyslal krásnou střelu k tyčce, čímž znovu pokořil Caballera.

Do druhého poločasu nastoupila zcela jiná Malaga. Hráči hráli mnohem lépe a pomalu začali přebírat otěže zápasu. Snížit mohl hlavičkující Maresca, ale jeho pokus směřoval nad bránu.

Jedinou výraznou šancí Sevilly v druhém poločase byla Negredova střela z penaltové značky, ale ta směřovala těsně vedle pravé tyče. Negredo tak přišel o hattrick a nebylo daleko od toho, aby své minely nelitoval ještě více.

Deset minut před koncem zápasu si totiž k přímému kopu stoupl Santi Cazorla, letní posila z Villarrealu, a výstavní střelou zarotoval míč do pravého horního růžky Varasovy brány. Malaga tak snížila na 1:2.

Bohužel pro hostující fanoušky se již hráči nezmohli na vstřelení druhého gólu, a tak v úvodním utkání La Ligy nezískali ani bod. Malažský tým se však teprve sehrává a v dalších kolech bude pravděpodobně předváděl čím dál kvalitnější výkony.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Real Madrid 0:6

28.08.2011 20:00

Góly: 24. Cristiano Ronaldo, 28. Marcelo, 64. Xabi Alonso, 71. Cristiano Ronaldo, 82. Kaká, 87. Cristiano Ronaldo

Real Madrid začal novou sezonu impozantně a zvítězil na hřišti Zaragozy v poměru 6:0. Hattrickem se blýskl Cristiano Ronaldo a celkové skóre mohlo být i vyšší nebýt výkonu brankáře domácích Roberta.

Bílému baletu vyšla odveta za jarní domácí porážku a tým z aragonské metropole vyprovodil šestigólovým přídělem. Zafungovala i výtka trenéra Mourinha vůči obraně, která se projevila čistým kontem. Kouč Zaragozy Aguirre bude muset na novém mužstvu ještě hodně zapracovat.

Domácí nastoupili s jedinou změnou - místo Oriola se na hřišti objevil Zuculini, hosté zahájili v očekávané sestavě. Los "maňos" hráli v hlubokém obranném bloku a iniciativu přenechali Realu. Úvodní tlak vyústil ve střely Özila a Di Maríi a aktivně se zapojoval i Coentrão s Benzemou.

V 15.minutě vytáhl první dobrý zákrok Roberto proti střele Benzemy. O sedm minut poté střílel Ronaldo z přímého kopu, ale domácí gólman nadvakrát zachránil. Ve 24. minutě si Real otevřel gólový účet. Akci rozjel Benzema, Özil mistrovsky prostrčil Ronaldovi a ten prostřelil Roberta.

Zanedlouho se hosté dožadovali penalty po ruce Ponzia ve vápně, nicméně Bílý balet si spravil chuť ve 29. minutě, kdy se probil do šestnáctky Ramos, na jeho centr nedosáhl nůžkami Ronaldo, ale zastoupil ho Marcelo, který lehkým křížným obloučkem opět překonal Roberta.

Závěr poločasu se nesl opět ve znamení šancí hostí. Ronaldo po pasu Benzemy a Francouz po akci Özila však na výborného brankáře nevyzráli. Domácí vystřelili na branku až ve 38. minutě. A když se neujaly ani dvě šance Ronalda, šli do kabin domácí s milosrdným dvougólovým rozdílem.

Druhý poločas začal opět příležitostmi Realu, nejprve minul těsně Ronaldo a pak spálil čistou gólovou šanci Di María, opět po střele Portugalce, zcela sám minul. Domácí odpověděli pěknou střelou střídajícího Pintera. Z protiútoku vychytal Benzemu znovu Roberto.

Třetího gólu se po tlaku dočkal Real v 64. minutě, když napálil odražený míč do sítě z takřka třiceti metrů Xabi Alonso. Střelecký festival však pokračoval - Ronaldo hlavičkoval nad a v 72. minutě po akci Benzemy a finální přihrávce Di Maríi dorazil Ronaldo míč do sítě.

V rychlém sledu následovala zblokovaná střela Özila, hlavička Ramose těsně vedle a střídajících Callejona, který nastřelil Da Silvu, a Higuaína, jehož oblouček šel mimo. Prosadil se až třetí střídající Kaká, jenž po čtyřech minutách pobytu na hřišti zakončil individuální akci pěknou střelou k tyči.

"Kanára" zkompletoval Real v 87. minutě. Akce byla velmi podobná čtvrtému gólu. Akci zahájil přesnou přihrávkou Coentrão na Kaká a ten našel pro změnu přesně Ronalda, který završil hattrick. Zápas ukončily příležitosti Callejona, jehož vychytal Roberto, a Pepeho, který zblízka z voleje minul.

Real zahájil sezonu nad očekávání, Zaragozu čeká ještě mnoho práce.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 1:0

28.08.2011 18:00

Góly: 62. Jonathan de Guzmán

Ve svém prvním zápase nové sezóny La Ligy na sebe narazily týmy Mallorcy a Espanyolu Barcelony. Celý zápas se nesl v duchu opatrného držení míče a zajištěné obrany, a tak není divu, že v průběhu devadesáti minut padl pouze jeden gól, pod který se podepsal domácí Jonathan De Guzman. Mallorca tak získala první tři body do tabulky.

Ačkoli ani jeden tým nepředváděl nikterak působivý fotbal, byl to především Espanyol, který se zdál zcela bezzubý směrem dopředu. Příčinou může být odchod bývalého kapitána Pabla Osvalda, který nedávno podepsal smlouvu s italským AS Řím. Domácí do zápasu nevstoupili vůbec špatně, neboť již ve čtvrté minutě mohli jít do vedení zásluhou Alejandra Alfara. Ten ale ve velké šanci nakonec vypálil hodně vedle.

Brankář Espanyolu Cristian Alvarez si ale nevydechl ani poté, neboť musel likvidovat pokusy Tomera Hemeda, Jonathana De Guzmana a také spoluhráče Jordiho Amata, kterému se ne zcela ideálně povedla hlavička.

Espanyol si vytvořil svoji nejslibnější šanci ve 27. minutě, kdy španělskému reprezentantovi do 20 let Alvaru Vasquezovi scházel pouze krůček k tomu, aby po excelentním centru hlavičkou poslal míč do odkryté brány.

Po přestávce znovu zahrozil Vasquez, který tentokrát centr Vily stihl, ale nedokázal ho nasměrovat do brány. Na druhé straně měl Mallorcu poslat do vedení Nsue, který se vřítil do pokutového území, ale následně nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Co se nepodařilo Nsuemu, napravil v 62. minutě De Guzman, který napálil míč do hráče Espanyolu, od kterého se míč odrazil do sítě.

Hosté se ještě snažili vyrovnat, ale ve zbývajících minutách zápasu si již nedokázali vytvořit žádnou významnější šanci, a tak se museli smířit s faktem, že jejich první zápas sezóny nebude mít bodovou příchuť.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Levante UD 1:1

28.08.2011 18:00

Góly: 62. Miku - 77. Juanlu

V nedělním odpoledním duelu se na stadionu Alfonsa Pereze utkaly týmy Getafe a Levante, ale ani jeden z nich do nové sezóny nevstoupil výhrou. V 62. minutě sice poslal Getafe do vedení Miku, ale o čtvrt hodiny později srovnal na konečných 1:1 Juanlu.

Pro nového kouče Getafe Luise Garciu šlo o velmi specifický vstup do nové sezóny nejvyšší španělské ligy. V loňském roce totiž velel spanilé jízdě právě Levante. Byl si tak plně vědom síly valencijského celku, i přes odchod jejího nejlepšího střelce Felipeho Caiceda. Úvod do ligy pro Getafe vůbec nebyl ideální. Garcia měl k dispozici pouze osmnáct zdravých hráčů a sám trenér si ještě musel odpykat trest, který si přenesl z konce minulé sezóny. Zápas proti svému bývalému klubu si tak mohl vychutnávat pouze z tribuny.

Na lavičce svému týmu ovšem ze začátku rozhodně nechyběl, neboť již ve 2. minutě se do velké šance dostal Miku. Abdel mu poslal míč dlouhým centrem, ale getavský útočník z hranice pokutového území nedokázal překonat střelou k pravé tyčce brankáře Gustava Munuu.

V následujících minutách se Getafe dostala znovu do zakončení, a to hned třikrát. Miku, Casquero a ani Lacen ale nedokázali zamířit přesně a jejich střely byly zblokovány či mířily nad břevno brány.

Až ke konci prvního poločasu se do zajímavých příležitostí začali dostávat také hosté. Ve 29. minutě měl ke gólu blízko Barkero, ale jeho střela letěla těsně vedle pravé tyče brankáře Miguela Moyi. O tři minuty později střílel z těžkého úhlu Pedro López, ale jeho střela bylo zblokována. A o dalších sedm minut později se po dlouhém centru Rubéna Suáreze dostal k zakončení Valdo, ale jeho střela levačkou z hranice pokutového území taktéž minula pravou tyč. Týmy se tak po prvním poločase rozcházely smírně 0:0.

Ve druhém poločase již góly padaly. Ten první přišel v 61. minutě a po nezáživném úseku to byla opravdu paráda. Miku si vyměnil na jeden dotyk míč s Lacenem a zdálky napálil míč do růžku Munuovy brány. Getafe se tak dostalo do vedení 1:0.

V 77. minutě však již bylo srovnáno. Juanlu totiž i s trochou štěstí pokořil brankáře Moyu a vykřesal pro své spoluhráče šanci na výhru. Ale nakonec to bylo domácí Getafe, které málem získalo všechny tři body na svoji stranu. Přímý kop Pedra Riose ale mířil nad břevno, a tak oba týmy získaly do tabulky první bod.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1:1

28.08.2011 16:00

Góly: 56. Ander Iturraspe - 62. José Movilla

Rayo Vallecano se do nového ročníku Primera División uvedlo velmi slušně, z prvního zápasu veze z Bilbaa solidní remízu 1:1.

V prvním poločase utkání příliš fotbalové krásy nenabízelo. Rayo bylo zalezlé na vlastní polovině a vyznávalo tvrdou defenzivu, při níž se domácím hráčům snažilo dát minimum prostoru, díky čemuž i tvůrčí talenty jako Ander Herrera či Iker Muniain nebyly vidět.

První poločas tak skončil bez branek a ten druhý mohl být už jen lepší. Domácí napravili špatný dojem z prvních pětačtyřiceti minut hned deset minut po změně stran. Ander Iturraspe zvládl slalom v pokutovém území mezi obránci Raya a zakončil k levé tyči za záda bezmocného Giméneze.

Vallecano ale odpovědělo vzápětí. Běžela 62. minuta a José Movilla po krásném zpracování Botelha stál úplně sám před Iraizozem, jemuž už se blížící katastrofu nepodařilo odvrátit. Domácí pak mohli utkání ještě zvrátit na svou stranu, Gabilondo a Llorente ale ve svých šancích selhali.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - CA Osasuna 0:0

28.08.2011 12:00

Góly: -

V prvním nedělním utkání, které se hrálo již v poledne, přivítalo domácí Atlético Madrid hráče Osasuny Pamplony. Domácí chtěli do sezóny vstoupit vítězně, ale nakonec se museli spokojit s bezbrankovou remízou, která je zajisté mnohem přijatelnější pro hostující tým.

Fanoušci Atlética Madrid byli jistě natěšeni, že se konečně začne hrát La Liga a že jejich klub bude hrát na domácí půdě. Průběh zápasu ale v jejich očích nejspíše zůstal za očekáváním. Nedočkali se totiž ani jediného gólu. Ačkoli si hráči vytvořili několik velice dobrých příležitostí, v koncovce očividně chyběli střelci jako Sergio Agüero či Diego Forlán. Právě tyto dvě odchozí ofenzivní hvězdy by měl nahradit Falcao, jenže ten do nedělního zápasu nenastoupil.

V 8. minutě zápasu se do první vážnější šance dostal domácí Mario Suárez, ale jeho střela zpoza brankového území letěla nad bránu brankáře Asiera Riesga. O tři minuty později nezamířil přesně ani Tiago.

Ve 20. minutě poprvé zahrozila také Osasuna. Do zakončení se dostal Javad Nekounam, ale jeho střelu, která směřovala do pravého horního rohu, byla zneškodněna brankářem Thibautem Courtoisem.

Ve 26. minutě se do šance dostalo znovu Atlético. Felipe Luis našel v pokutovém území Eduarda Salvia, který se dostal k zakončení, ale jeho pokus těsně minul levý roh brány. O minutu později se o slovo přihlásil znovu aktivní Javad Nekounam, jeho střela zdálky ale směřovala těsně mimo branku.

Ve 36. minutě se do slibné šance dostal po přihrávce Tiaga José Antonio Reyes, ale jeho přízemní střelu zpoza pokutového území, která směřovala k levé tyčce, Riesgo chytil. Následovaly dvě nepřesná zakončení, a to jak pamplonského Nina, tak domácího Adriána.

Ke konci prvního poločasu začali hráči Atlética velice tlačit, ale tíženého gólu se nedočkali. Riesgo nejprve zneškodnil střelu Salvia, která směřovala k pravé tyčce, poté Álvaro Domínguez zblízka nedokázal usměrnit svoji hlavičku, která nakonec letěla hodně vysoko a vedle, a nakonec se ke střele dostal znovu Salvio, který tentokrát napálil tyč.

Těsně před přestávkou musel trenér Osasuny sáhnout k nucenému střídání, neboť se zranil Asier Riesgo, který musel být předtím v průběhu zápasu již dvakrát ošetřován. Do brány se tak podíval náhradník Andrés a v první pětačtyřicetiminutovce si ještě stihl připsat první úspěšný zákrok, když zlikvidoval do středu branky směřující střelu Gabiho.

Právě ten se dostal i do první příležitosti druhého poločasu. Tentokrát ovšem Andrés zasahovat nemusel, neboť rána letěla vysoko nad. Na druhé straně se poté o otevření skóre pokoušel Kike Sola, ale pokus byl zblokován. V rozmezí 50. až 60. minuty se Atlético Madrid dostalo několikrát k zakončení, ale ani tentokrát se nemohli radovat z gólu. Andránova střela byla zblokována, Domínguezovu hlavičku vychytal Andrés, Reyes bránu přestřelil, no a stejný hráč konečně nastřelil po dobrém úniku pravou tyč.

José Antonio Reyes byl vůbec velice aktivní, a vzápětí se pokusil o další dvě zakončení. Jedna střela ale byla zblokována, druhá směřovala nad bránu.

V 72. a 74. se do zakončení dostala dvakrát Osasuna, ale ani Kike Sola ani Álvaro Cejudo nedokázali zamířit přesně. V závěru zápasu připomínala hra tak trochu houpačku.Šance Atlética střídaly šance Osasuny, do zakončení se dostávali téměř všichni ofenzivně ladění hráči na hřiši, ale balón do sítě nedokázal dopravit nikdo. Ačkoli oba celky do poslední minuty doufaly v tři body, museli se smířit s bodem jediným, který je zajisté cennější pro hráče z Pamplony.

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Betis 0:1

27.08.2011 22:00

Góly: 88. Rubén Castro

Ve 2. kole španělské ligy byl k vidění také souboj nováčků mezi Granadou a Realem Betis. Pro diváky se rozhodně nejednalo o příliš atraktivní utkání a vše důležité se prakticky odehrálo až v posledních deseti minutách, ve kterých také padl jediný gól zápasu. Vstřelil ho hostující Castro a Betis si tak z Granady odváží tři body za vítězství 1:0.

Úvodní dějství napovědělo, že se skutečně jedná o souboj nováčků. K vidění nebyl bůhvíjak atraktivní fotbal a většina děje se odehrávala ve středu pole, kde se urputně bojovalo o každý balón. První střela přišla až po čtvrthodině hry a na svědomí ji měl domácí útočník Ighalo. Jeho projektil ale mířil dva metry mimo branku Betisu.

Velmi slibnou příležitost si Granada vytvořila při rohovém kopu, na který si naskočil Abel a povedenou hlavičkou smolně trefil jednoho z hostujících obránců, který tak zabránil gólu. Na druhé straně se nechtěli hosté nechat zahanbit a první střelou na branku se uvedl Ruben Castro, ale při střelbě už byl v tísni dvou hráčů a jeho pokus tak nebyl příliš nebezpečný.

Závěr první půle patřil znovu spíše domácím fotbalistům, ale všechny útoky dokázal Betis zastavit ještě před svým pokutovým územím a do konce poločasu už si tak ani jeden z týmů nevytvořil žádnou vážnější příležitost. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, který odpovídal průběhu poločasu.

Druhý poločas byl ještě méně atraktivní, než ten první a diváci se tak v souboji nováčků dost nudili. V úvodu druhého dějství proběhla hned tři střídání. Dvě na straně domácí Granady a jedno na straně Betisu, ale ani nová krev na trávníku nedokázala přidat na kvalitě utkání.

První střela ve druhém poločase přišla až v 66. minutě na straně domácích, ale byla z veliké dálky a ještě jí scházela přesnost. Dalších několik chabých pokusů o ohrožení jedné z branek nestojí ani za zmínku a stále se bojovalo zejména ve středu hřiště.

V závěrečné desetiminutovce však jakoby hostující Betis oživl a za deset minut si vytvořil více šancí než oba celky v celém utkání. V obraně Granady překvapivě propadl vysoký balón a útočník Betisu Castro se ocitl sám před gólmanem Fernandezem, ale překvapen touto situací nestihl správně zakončit. To vše se odehrálo v 83. minutě.

O další dvě minuty později zazvonila tyč u branky Betisu, když hlavičkoval útočník Jude Ighalo. Potvrdilo se poté staré známé "nedáš, dostaneš" a Betis v 88. minutě vstřelil jediný gól utkání. Po přesném centru Montera se hlavou trefil útočník Ruben Castro - 0:1. Velmi nudný zápas tak nakonec skončil nejtěsnějším vítězstvím hostujícího Betisu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Racing Santander 4:3

27.08.2011 20:00

Góly: 1. Roberto Soldado, 58. Adil Rami, 88. Roberto Soldado, 90. Roberto Soldado - 7. Roberto Soldado (vl.), 14. Lautaro Acosta, 56. Adrián González

Parádní zápas viděli diváci na stadionu Mestalla ve Valencii, kde bylo k vidění sedm gólů. Utkání plné zvratů nakonec skončilo vítězstvím favorizované Valencie v poměru 4:3. Valencia však otáčela utkání v závěrečných minutách. Hattrickem se blýskl útočník domácích Roberto Soldado.

Úvod zápasu se nesl ve znamení uragánu a už v úvodní čtvrthodině padly tři góly. Hned ve 2. minutě šla domácí Valencia do vedení. Pablo Hernández vystřelil na hranici pokutového území a gólman Toňo pouze vyrazil balón před sebe, kde stál připravený a neobsazený kapitán Los Che Roberto Soldado, který neměl problém zasunout balón do odkryté branky.

O dalších pět minut později bylo vyrovnáno a znovu u toho byl tentokrát ke smůle Valencie Roberto Soldado. Kennedy zahrával rohový kop Racingu a poslal ho na hlavu Soldada, který smolně hlavou prodloužil balón do vlastní sítě - 1:1.

Poté se začala Valencia nadechovat k tlaku, ale srazil ji velmi rychlý další gól v její síti. Arana si vyměnil balón s Acostou, který se k němu napodruhé se štěstím dostal a ocitl se sám před Guaitou, který nedokázal na jeho přízemní střelu reagovat a hosté tak šli do vedení 1:2.

Valencia hrozila v prvním poločase zejména ze vzduchu. O pár minut později byl u hlavičky znovu Roberto Soldado, ale tentokrát u správné branky nezamířil přesně. Ve 22. minutě dokonce Valencia nastřelila tyč a byl to znovu Soldado, který byl prakticky u všeho, co si Valencia dokázala vytvořit. Další hlavička Los Che přišla ve 33. minutě, ale také v tomto případě chyběla tomuto pokusu přesnost. Závěr poločasu už si hosté dozadu pohlídali a do kabin se tak šlo za překvapivého vedení Racingu v poměru 1:2.

Valencia zareagovala na vývoj utkání dvojitým střídáním v poločase. Ze hřiště odešli Juan Bernat a Ricardo Costa a místo nich přišli na plac Sergio Canales a Tino Costa. Domácí také od samého začátku druhé půle drželi balón na svých kopačkách, ale přesto inkasovali třetí gól. Po nedůrazu ve vlastním pokutovém území se k odraženému balónu se štěstím dostal Adrian Gonzalez a zvýšil už na 1:3 pro Racing.

Valencia však vzápětí snížila. V 58. minutě si na roh Pabla Hernandéze naskočil Adil Rami a hlavou snížil na 2:3. Po tomto gólu měla Valencia další dvě veliké šance a obě dvě byly znovu ze vzduchu. Nejprve hlavičkoval Soldado ve slibné pozici do středu branky a poté znovu z rohového kopu zahrozil Rami, ale tentokrát jeho hlavičku Toňo parádním zákrokem zlikvidoval.

Po tomto momentu však Racing poprvé vystřídal a od té doby začal výrazně kouskovat celou hru, což pochopitelně Valencii nevyhovovalo. Ta se i přesto dokázala dostat do další šance. Po rohu Hernandéze se k zakončení dostal střídající Jonas, ale jeho střela skončila na tyči branky Racingu Santander.

Závěrečná čtvrthodina hry znovu patřila pouze domácím, kteří tlačili do zatažené obrany Racingu Santander. Odměna pro Valencii přišla v samém závěru utkání. Nejprve v 88. minutě našel Banega svým lobem Roberta Soldada, který se ocitl sám před gólmanem Toňem a přízemní střelou dokázal srovnat na 3:3.

Valencia dokázala celý zápas otočit ve svůj prospěch. Dvě minuty po vyrovnávacím gólu se na levé straně uvolnil Jordi Alba, který nacentroval před branku přesný pas znovu na Soldada, který neměl problém otočit skóre zápasu na 4:3. V poslední minutě nastaveného času mohl ještě skóre upravit Pablo, ale jeho střelu parádně vytáhl Toňo na roh. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácí Valencie 4:3.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Sociedad 1:2

27.08.2011 18:00

Góly: 68. Miguel de la Cuevas (pen.) - 34. Imanol Agirretxe, 65. Imanol Agirretxe

Vítězně do nové sezóny španělské Primera Division vstoupili fotbalisté Realu Sociedad. Ti dokázali zvítězit na půdě Sportingu Gijón 2:1 a připsali si první tři body do tabulky. Sociedad hrál přitom poslední dvacetiminutovku pouze v deseti lidech, ale i přesto nedokázal Gijón alespoň srovnat skóre. Sociedad však byl v utkání lepším týmem a zvítězil zaslouženě.

Už v 9. minutě poprvé zahrozili domácí zásluhou Davida Barrala, který se dostal k hlavičce po chybě obrany San Sebastianu, ale jeho pokus v pohodě kryl gólman Bravo. Sociedad ale poté začal svého soupeře tlačit stále více na vlastní polovinu a byl lepším týmem. Vynikal zejména vysokým procentem držení balónu, díky kterému měli hosté převahu.

První veliká šance utkání však přišla až ve 35. minutě a hned byla gólová. Imanol Agirretxe zůstal neobsazený v pokutovém území Gijónu a hlavičkou do protipohybu gólmana poslal svůj tým do vedení. V závěru poločasu ještě zkoušel štěstí z dálky De las Cuevas, ale branku San Sebastianu neohrozil. Do kabin se tak šlo za zaslouženého jednobrankového vedení hostujícího celku.

Také do druhé půle vstoupili hosté aktivně a hned v jejím úvodu předvedli povedenou kombinaci, na jejímž konci byl Zurutuza. Zakončení však měl na dlouhou nohu a neohrozil tak branku domácích. Na druhé straně se znovu předvedl aktivní Barral, který tentokrát zkoušel pálit z hranice pokutového území, ale i tentokrát byl Bravo na svém místě.

Druhá rána tak pro domácí přišla v 65. minutě. Gijón znovu nedokázal v pokutovém území ubránit vynikajícího Agirretxeho a ten svým druhým gólem hlavou zvýšil vedení svého týmu už na 0:2. O tři minuty později si však hosté zkomplikovali vývoj utkání. Za ostrý zákrok dostal červenou kartu obránce Carlos Martines a San Sebastian tak dohrával o desíti. Za tento zákrok byla navíc nařízena penalta, kterou bez problémů proměnil De las Cuevas a snížil tak na 1:2.

Po tomto gólu se hosté snažili ubránit jednobrankové vedení a do dalších šancí už se příliš nepouštěli. Domácí bušili do zabezpečené obrany Sociedadu a také se jim nepodařilo vymyslet nic kloudného. Poslední zajímavou situací zápasu tak byla červená karta také na druhé straně, kterou v 90. minutě obdržel po druhé žluté kartě Alberto Lora. Zápas tak skončil vítězstvím Realu Sociedad v poměru 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid11006:03
2.FC Barcelona11005:03
3.Valencia CF11004:33
4.Real Sociedad11002:13
 Sevilla FC11002:13
6.RCD Mallorca11001:03
 Real Betis11001:03
8.Rayo Vallecano10101:11
 Levante UD10101:11
 Getafe CF10101:11
 Athletic Bilbao10101:11
12.Atlético Madrid10100:01
 CA Osasuna10100:01
14.Racing Santander10013:40
15.Sporting Gijón10011:20
 Málaga CF10011:20
17.Granada CF10010:10
 Espanyol Barcelona10010:10
19.Villarreal CF10010:50
20.Real Zaragoza10010:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (818)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele