2. kolo
28.08.2011 22:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Málaga CF 2:1

V prvním kole La Ligy narazila domácí Sevilla na Malagu, která přes léto mohutně posilovala kádr o hvězdné hráče. V nedělním zápase jí to ale bylo k ničemu, neboť v prvním poločase se dvakrát trefil Álvaro Negredo, na což již hosté dokázali odpovědět pouze snížením Santiho Cazorly ze závěru zápasu.

Malaga si letos klade vysoké cíle, a to postoupit do Ligy mistrů, nebo alespoň do Evropské ligy, neboť přes léto svůj kádr posílala o takové hráče, jako jsou Jérémy Toulalan, Santi Cazorla, Joaquín, Ruud van Nistelrooy a další. Ovšem i Sevilla nastupovala do zápasu s velkou motivací, neboť po minulé nepříliš úspěšné sezóně a po čerstvém vypadnutí z předkola Evropské ligy si chce andaluský celek spravit renomé.

A vstup do zápasu Seville vyšel bravurně. Již ve 2. minutě totiž otevřel skóre Álvaro Negredo. Jesús Navas ho našel přesným centrem zprava a sevillský útočník poslal ostrou hlavičkou míč k tyči, čímž nedal brankáři Caballerovi žádnou šanci na zákrok.

Negredo byl v prvním poločase rozhodně nejviditelnějším hráčem na hřišti. Chvíli po svém prvním gólu se dostal do další, velice podobné, situace, jenže tentokrát Caballero s obtížemi dokázal hlavičku, směřující k levé tyči, zkrotit pod svým tělem. Opakovaný záběr nakonec odhalil ofsajdové postavení Negreda.

Malaze se nedařilo vypracovat si pořádnou, nebezpečnou situaci, výjimkou byl drzý průnik Joaquína, jedné z výrazných letních posil, ale celá akce nakonec neskončila gólově.

A znovu se vyplnilo typické heslo "nedáš, dostaneš", neboť ve 26. podruhé udeřil Negredo. Diego Perotti mu přihrál podél hranice pokutového území a útočník vyslal krásnou střelu k tyčce, čímž znovu pokořil Caballera.

Do druhého poločasu nastoupila zcela jiná Malaga. Hráči hráli mnohem lépe a pomalu začali přebírat otěže zápasu. Snížit mohl hlavičkující Maresca, ale jeho pokus směřoval nad bránu.

Jedinou výraznou šancí Sevilly v druhém poločase byla Negredova střela z penaltové značky, ale ta směřovala těsně vedle pravé tyče. Negredo tak přišel o hattrick a nebylo daleko od toho, aby své minely nelitoval ještě více.

Deset minut před koncem zápasu si totiž k přímému kopu stoupl Santi Cazorla, letní posila z Villarrealu, a výstavní střelou zarotoval míč do pravého horního růžky Varasovy brány. Malaga tak snížila na 1:2.

Bohužel pro hostující fanoušky se již hráči nezmohli na vstřelení druhého gólu, a tak v úvodním utkání La Ligy nezískali ani bod. Malažský tým se však teprve sehrává a v dalších kolech bude pravděpodobně předváděl čím dál kvalitnější výkony.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pro malagu je sevilla na prvni zapas mnohem lepsi

Malga

Reagovat
smazaný uživatel

prominte chtel sem napsat že sevilla je lehčí soupeř na začátek ligy než barcelona

Malaga

Reagovat
smazaný uživatel

RvN a Demichelis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele