2. kolo
28.08.2011 12:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - CA Osasuna 0:0

V prvním nedělním utkání, které se hrálo již v poledne, přivítalo domácí Atlético Madrid hráče Osasuny Pamplony. Domácí chtěli do sezóny vstoupit vítězně, ale nakonec se museli spokojit s bezbrankovou remízou, která je zajisté mnohem přijatelnější pro hostující tým.

Fanoušci Atlética Madrid byli jistě natěšeni, že se konečně začne hrát La Liga a že jejich klub bude hrát na domácí půdě. Průběh zápasu ale v jejich očích nejspíše zůstal za očekáváním. Nedočkali se totiž ani jediného gólu. Ačkoli si hráči vytvořili několik velice dobrých příležitostí, v koncovce očividně chyběli střelci jako Sergio Agüero či Diego Forlán. Právě tyto dvě odchozí ofenzivní hvězdy by měl nahradit Falcao, jenže ten do nedělního zápasu nenastoupil.

V 8. minutě zápasu se do první vážnější šance dostal domácí Mario Suárez, ale jeho střela zpoza brankového území letěla nad bránu brankáře Asiera Riesga. O tři minuty později nezamířil přesně ani Tiago.

Ve 20. minutě poprvé zahrozila také Osasuna. Do zakončení se dostal Javad Nekounam, ale jeho střelu, která směřovala do pravého horního rohu, byla zneškodněna brankářem Thibautem Courtoisem.

Ve 26. minutě se do šance dostalo znovu Atlético. Felipe Luis našel v pokutovém území Eduarda Salvia, který se dostal k zakončení, ale jeho pokus těsně minul levý roh brány. O minutu později se o slovo přihlásil znovu aktivní Javad Nekounam, jeho střela zdálky ale směřovala těsně mimo branku.

Ve 36. minutě se do slibné šance dostal po přihrávce Tiaga José Antonio Reyes, ale jeho přízemní střelu zpoza pokutového území, která směřovala k levé tyčce, Riesgo chytil. Následovaly dvě nepřesná zakončení, a to jak pamplonského Nina, tak domácího Adriána.

Ke konci prvního poločasu začali hráči Atlética velice tlačit, ale tíženého gólu se nedočkali. Riesgo nejprve zneškodnil střelu Salvia, která směřovala k pravé tyčce, poté Álvaro Domínguez zblízka nedokázal usměrnit svoji hlavičku, která nakonec letěla hodně vysoko a vedle, a nakonec se ke střele dostal znovu Salvio, který tentokrát napálil tyč.

Těsně před přestávkou musel trenér Osasuny sáhnout k nucenému střídání, neboť se zranil Asier Riesgo, který musel být předtím v průběhu zápasu již dvakrát ošetřován. Do brány se tak podíval náhradník Andrés a v první pětačtyřicetiminutovce si ještě stihl připsat první úspěšný zákrok, když zlikvidoval do středu branky směřující střelu Gabiho.

Právě ten se dostal i do první příležitosti druhého poločasu. Tentokrát ovšem Andrés zasahovat nemusel, neboť rána letěla vysoko nad. Na druhé straně se poté o otevření skóre pokoušel Kike Sola, ale pokus byl zblokován. V rozmezí 50. až 60. minuty se Atlético Madrid dostalo několikrát k zakončení, ale ani tentokrát se nemohli radovat z gólu. Andránova střela byla zblokována, Domínguezovu hlavičku vychytal Andrés, Reyes bránu přestřelil, no a stejný hráč konečně nastřelil po dobrém úniku pravou tyč.

José Antonio Reyes byl vůbec velice aktivní, a vzápětí se pokusil o další dvě zakončení. Jedna střela ale byla zblokována, druhá směřovala nad bránu.

V 72. a 74. se do zakončení dostala dvakrát Osasuna, ale ani Kike Sola ani Álvaro Cejudo nedokázali zamířit přesně. V závěru zápasu připomínala hra tak trochu houpačku.Šance Atlética střídaly šance Osasuny, do zakončení se dostávali téměř všichni ofenzivně ladění hráči na hřiši, ale balón do sítě nedokázal dopravit nikdo. Ačkoli oba celky do poslední minuty doufaly v tři body, museli se smířit s bodem jediným, který je zajisté cennější pro hráče z Pamplony.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

El Tigre vůbec nenastoupil?

Reagovat
smazaný uživatel

Thibault Courtois

Reagovat
smazaný uživatel

dpc proč se hralo po ranu? :X kdyby hrali v podvecer tak by atletico vyhrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele