2. kolo
27.08.2011 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Real Sociedad 1:2

Vítězně do nové sezóny španělské Primera Division vstoupili fotbalisté Realu Sociedad. Ti dokázali zvítězit na půdě Sportingu Gijón 2:1 a připsali si první tři body do tabulky. Sociedad hrál přitom poslední dvacetiminutovku pouze v deseti lidech, ale i přesto nedokázal Gijón alespoň srovnat skóre. Sociedad však byl v utkání lepším týmem a zvítězil zaslouženě.

Už v 9. minutě poprvé zahrozili domácí zásluhou Davida Barrala, který se dostal k hlavičce po chybě obrany San Sebastianu, ale jeho pokus v pohodě kryl gólman Bravo. Sociedad ale poté začal svého soupeře tlačit stále více na vlastní polovinu a byl lepším týmem. Vynikal zejména vysokým procentem držení balónu, díky kterému měli hosté převahu.

První veliká šance utkání však přišla až ve 35. minutě a hned byla gólová. Imanol Agirretxe zůstal neobsazený v pokutovém území Gijónu a hlavičkou do protipohybu gólmana poslal svůj tým do vedení. V závěru poločasu ještě zkoušel štěstí z dálky De las Cuevas, ale branku San Sebastianu neohrozil. Do kabin se tak šlo za zaslouženého jednobrankového vedení hostujícího celku.

Také do druhé půle vstoupili hosté aktivně a hned v jejím úvodu předvedli povedenou kombinaci, na jejímž konci byl Zurutuza. Zakončení však měl na dlouhou nohu a neohrozil tak branku domácích. Na druhé straně se znovu předvedl aktivní Barral, který tentokrát zkoušel pálit z hranice pokutového území, ale i tentokrát byl Bravo na svém místě.

Druhá rána tak pro domácí přišla v 65. minutě. Gijón znovu nedokázal v pokutovém území ubránit vynikajícího Agirretxeho a ten svým druhým gólem hlavou zvýšil vedení svého týmu už na 0:2. O tři minuty později si však hosté zkomplikovali vývoj utkání. Za ostrý zákrok dostal červenou kartu obránce Carlos Martines a San Sebastian tak dohrával o desíti. Za tento zákrok byla navíc nařízena penalta, kterou bez problémů proměnil De las Cuevas a snížil tak na 1:2.

Po tomto gólu se hosté snažili ubránit jednobrankové vedení a do dalších šancí už se příliš nepouštěli. Domácí bušili do zabezpečené obrany Sociedadu a také se jim nepodařilo vymyslet nic kloudného. Poslední zajímavou situací zápasu tak byla červená karta také na druhé straně, kterou v 90. minutě obdržel po druhé žluté kartě Alberto Lora. Zápas tak skončil vítězstvím Realu Sociedad v poměru 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele