2. kolo
27.08.2011 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Real Betis 0:1

Ve 2. kole španělské ligy byl k vidění také souboj nováčků mezi Granadou a Realem Betis. Pro diváky se rozhodně nejednalo o příliš atraktivní utkání a vše důležité se prakticky odehrálo až v posledních deseti minutách, ve kterých také padl jediný gól zápasu. Vstřelil ho hostující Castro a Betis si tak z Granady odváží tři body za vítězství 1:0.

Úvodní dějství napovědělo, že se skutečně jedná o souboj nováčků. K vidění nebyl bůhvíjak atraktivní fotbal a většina děje se odehrávala ve středu pole, kde se urputně bojovalo o každý balón. První střela přišla až po čtvrthodině hry a na svědomí ji měl domácí útočník Ighalo. Jeho projektil ale mířil dva metry mimo branku Betisu.

Velmi slibnou příležitost si Granada vytvořila při rohovém kopu, na který si naskočil Abel a povedenou hlavičkou smolně trefil jednoho z hostujících obránců, který tak zabránil gólu. Na druhé straně se nechtěli hosté nechat zahanbit a první střelou na branku se uvedl Ruben Castro, ale při střelbě už byl v tísni dvou hráčů a jeho pokus tak nebyl příliš nebezpečný.

Závěr první půle patřil znovu spíše domácím fotbalistům, ale všechny útoky dokázal Betis zastavit ještě před svým pokutovým územím a do konce poločasu už si tak ani jeden z týmů nevytvořil žádnou vážnější příležitost. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, který odpovídal průběhu poločasu.

Druhý poločas byl ještě méně atraktivní, než ten první a diváci se tak v souboji nováčků dost nudili. V úvodu druhého dějství proběhla hned tři střídání. Dvě na straně domácí Granady a jedno na straně Betisu, ale ani nová krev na trávníku nedokázala přidat na kvalitě utkání.

První střela ve druhém poločase přišla až v 66. minutě na straně domácích, ale byla z veliké dálky a ještě jí scházela přesnost. Dalších několik chabých pokusů o ohrožení jedné z branek nestojí ani za zmínku a stále se bojovalo zejména ve středu hřiště.

V závěrečné desetiminutovce však jakoby hostující Betis oživl a za deset minut si vytvořil více šancí než oba celky v celém utkání. V obraně Granady překvapivě propadl vysoký balón a útočník Betisu Castro se ocitl sám před gólmanem Fernandezem, ale překvapen touto situací nestihl správně zakončit. To vše se odehrálo v 83. minutě.

O další dvě minuty později zazvonila tyč u branky Betisu, když hlavičkoval útočník Jude Ighalo. Potvrdilo se poté staré známé "nedáš, dostaneš" a Betis v 88. minutě vstřelil jediný gól utkání. Po přesném centru Montera se hlavou trefil útočník Ruben Castro - 0:1. Velmi nudný zápas tak nakonec skončil nejtěsnějším vítězstvím hostujícího Betisu.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
paver

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele