Primera División - souhrn 12. kola

17.11.2012, 17:49, aktualizováno 19.11.2012, 23:21
Komentáře a souhrny
Real Sociedad v dohrávce rozstřílel Rayo. Barcelona porazila Zaragozu a upevnila vedení v tabulce, Real Madrid zareagoval vysokou výhrou nad Athleticem, Atlético zase vyhrálo v Granadě. Sevilla jednoznačně opanovala městské derby s Betisem. Valencia v závěru utrhla výhru nad Espanyolem. Levante uspělo v La Coruni, znovu bez výhry zůstala Málaga...

Real Sociedad - Rayo Vallecano 4:0

19.11.2012 21:30

Góly: 31. Carlos Vela, 32. Carlos Vela, 61. Mikel González, 77. Chori Castro

Real Sociedad před vlastními fanoušky rozstřílel Rayo Vallecano 4:0 a rázně tak ukončil jeho krátkou vítěznou sérii, vybudovanou triumfy nad Málagou a Celtou Vigou.

Už v prvním poločase dvakrát skóroval Carlos Vela, a po obrátce ho doplnili ještě Mikel Gonzalez a Gonzalo Castro. Vallecano bylo v zápase prakticky neškodné a Claudio Bravo v domácí bráně se v podstatě celý zápas spíše nudil. Tým ze San Sebastianu tak ideálně navázal na překvapivé vítězství v Málaze v minulém kole.

Hned první větší šance zápasu skončila brankou - diváci na tento moment čekali přes půl hodiny. Diego Irfan našel Velu na hranici malého vápna a mexický útočník bez problémů skóroval - 1:0. Vallecano se ještě ani nevzpamatovalo a už mělo na kontě druhý obdržený gól - trvalo totiž pouze necelé dvě minuty, než se Vela prosadil podruhé. Tentokrát zvolil přízemní střelu z pravé strany vápna - 2:0.

Hostující brankář David Cobeňo si vůbec poprvé sáhl na míč až ve 35. minutě, kdy vyrážel Pardovu ránu nad břevno. Real vedoucí branky mimořádně nabudily a po dalších několika vteřinách nebezpečně hlavičkoval Martínez, ale Cobeňo stále držel nějakou naději pro svůj tým.

Do druhé půle nicméně vstoupili hosté lépe, častěji se dostávali k míči a poprvé se také pokusili ohrozit Bravovu bránu - ale ani Roberto Trashorras, ani Alejandro Domínguez, ani Medina Piti prostor mezi třemi tyčemi netrefili. A tak se ke slovu dostali opět domácí - po hodině hry předvedli útočnou akci, kterou zakončoval zblízka doklepávající González - 3:0.

Závěrečnou branku večera pak Sociedad zaznamenal 14 minut před koncem, když Pardo našel svým centrem Castra, který zdálky propálil Cobeňa počtvrté - 4:0. Pověstného "bůra" mohl odevzdanému soupeři uštědřit David Zurutuza, ale čtyři minuty před koncem trefil jen břevno; to však nemusí trápit trenéra Philippa Montaniera, pod jehož vedením Real ještě takhle vysoko nevyhrál.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Betis 5:1

18.11.2012 21:30

Góly: 1. José Antonio Reyes, 5. Federico Fazio, 33. José Antonio Reyes, 43. Federico Fazio, 90. Ivan Rakitić - 66. Rubén Castro

Čtyřgólová smršť v prvním poločase zajistila Seville přesvědčivou výhru nad Realem Betis v poměru 5:1. Navzdory špatné formě v předchozích zápasech se tak domácí mohou radovat z pokoření úhlavního rivala, na čemž měli největší podíl José Antonio Reyes a Federico Fazio. Oba si totiž připsali po dvou gólech.

Před zápasem to byli rozhodně svěřenci Michela Gonzaleze, na kom spočíval tlak za každou cenu bodovat. Jestli si však Sevilla něco takového připouštěla, jakékoli obavy byly rozptýleny již v úvodní minutě zápasu, kdy se trefil ex-kanonýr Arsenalu Reyes. Neuběhlo ani dalších pět minut a domácí mohli slavit podruhé díky brance Fazia. Oba střelci ještě do poločasu každý přidali po jednom zásahu a prakticky tím ukončili zápas. Pomyslným hřebíčkem do rakve Betisu v tomto zápase pak bylo vyloučení Rubena Pereze za dvě žluté karty. Zmírnit výsledek se sice hostům i tak podařilo prostřednictvím Rubena Castra, poslední slovo však měla Sevilla. V nastavení dal skóre konečnou podobu Rakitić. Sevilla se touto výhrou, která přišla po třech neuspokojivých výsledcích, posunula na šesté místo s jednobodovou ztrátou právě na svého rivala.

Lépe už do zápasu domácí vstoupit nemohli. Pomohla jim k tomu však velká hrubka brankáře Adriana, jenž nepovedeným odkopem jen chvíli po úvodním hvizdu namazal Reyesovi, a španělský útočník si s nabídnutou příležitostí bez problémů poradil střelou na přední tyč. Ze hry v té době uběhlo pouhých jedenáct sekund! Když se pak v páté minutě Fazio vyhnul ofsajdové pasti a usměrnil do sítě Rakitićův přímý kop, mohl stadion Ramona Sancheze Pizjuana explodovat nadšením. Šokující úvod dal ráz celému zbytku poločasu a domácí stále neměli dost. Už v desáté minutě měl Reyes další velkou příležitost, když obešel v úniku i Adriana, ovšem nakonec z úhlu mířil vedle.

Brankář Betisu se pak snažil všemi silami napravit své zaváhání z první minuty skvělým zákrokem proti další Reyesově střele, jenže 29letý Španěl byl k nezastavení. V třicáté třetí minutě už mohl slavit podruhé po doklepnutí Negredovy hlavičky, která se odrazila zpět do hry od břevna. O deset minut později se již mohla Sevilla cítit v sedmém nebi, neboť Fazio přidal další branku a navýšil skóre na sotva uvěřitelných 4:0. Znovu u toho byl Reyes, jenž vystihl Adrianův výhoz a nacentroval z levé strany přímo na volného Fazia. Na jeho hlavičku do dolního pravého rohu brány neměl Adrian možnost ani pořádně zareagovat.

V kabině Betisu bylo nejspíše o přestávce pořádně rušno, neboť do druhé půle vyběhli hosté o poznání odhodlaněji navzdory nezvratitelnému skóre. Sevilla se už nedostávala do jedné šance za druhou a ze zápasu se konečně začala stávat vyrovnaná partie. To však v 62. minutě narušil Ruben Perez ziskem druhé žluté karty za hraní rukou, jíž zablokoval prudkou střelu Navase. Přesto se hosté zapsali na výsledkovou tabuli o čtyři minuty později díky gólu Rubena Castra po centrované přihrávce Juana Carlose. Jeden z mála světlých momentů Betisu však zůstane navždy v zapomnění. Třešničku na dortu v podobě pátého gólu a zvýraznění debaklu přidal v samotném závěru Rakitić a Sevilla si tak odnáší z městského derby suverénní vítězství 5:1.

Více informací k zápasu

Granada CF - Atlético Madrid 0:1

18.11.2012 19:45

Góly: 61. Arda Turan

Máme za sebou necelých dvanáct odehraných kol španělské nejvyšší soutěže, Atlético si v nich připsali deset výher, ovšem hned šesti z nich docílili rozdílem jediného gólu. Nejinak tomu bylo dnes, kdy si Rojiblancos vezou všechny tři body z půdy Granady a stačila jim k tomu jediná trefa, kterou obstaral po hodině hry Arda Turan. Atlético tak i nadále stíhá vedoucí Barcelonu...

Atlético vstupovalo do utkání v roli favorita, úvod ale nezachytilo určitě úplně podle svých představ a už po pár minutách hry mohlo prohrávat, jenže domácí kapitán Siqueira mířil nad břevno. Torje pak posadil svůj centr ze standardní situace přesně na hlavu El Arabiho, jeho zakončení ale rovněž postrádalo potřebnou přesnost.

Atléti o sobě dali poprvé výrazněji vědět po patnáctí minutách, Adriánovu přesně mířenou střelu však dokázal Toňo vyškrábnout na roh. Z něj ještě pořádně zahrozil Diego Godín, ani jeho hlavička však síť nenapnula, Toňo se totiž opět vyznamenal a udržel bezgólový stav. V zajímavé střelecké pozici se ocitl i Torje, jeho ránu však na poslední chvíli zblokoval Gabi. O malý moment později Torje opět krásně nacentroval a zakončoval tentokrát Siqueira, proti jeho hlavičce ovšem vytasil fantastický zákrok hostující brankář Courtois.

Granada hrála i nadále minimálně vyrovnanou partii s favorizovaným sokem, úspěšný zásah ale stále ne a ne přijít. Jak Torje, tak Brahimi si nesprávně vyměřili výšku hostující svatyně, oba tak branku přestřelili. Že je na hřišti také hvězdný útočník Atlética Radamel Falcao, o tom se diváci mohli poprvé přesvědčit až tři minuty před přestávkou. Kolumbijský snajpr pálil z nějakých třiceti metrů, Toňa ale ani nepřinutil k zákroku.

Atlético po návratu z kabin trochu přidalo a začalo Granadu mírně přehrávat, o žádný ofenzivní koncert se však rozhodně nejednalo. Přesto nakonec madridský celek slavil kýžený gól, díky němuž také sebral všechny tři body. Rozhodující moment přišel v šedesáté první minutě, kdy z pravé strany odcentroval střídající Koke, našel na zadní tyči úplně volného Ardu Turana a ten střelou z voleje nedal Toňovi šanci.

Osm minut nato se opět ukázal Falcao, ani v tomto případě ale neměl správně seřízená mířidla, mířil zhruba o dva metry mimo. Atlético si situaci pořádně zkomplikovalo devatenáct minut před koncem normální hrací doby, kdy zahrál rukou Mario Suárez, uviděl svou druhou žlutou kartu v utkání a poslal hosty do desíti. Granada však na vyrovnání neměla, nedokázala si vytvořit žádnou významnější šanci a nakonec byla sama ráda, že z kopačky Falcaa nainkasovala podruhé...

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Valladolid 2:1

18.11.2012 17:50

Góly: 74. Alexis, 78. Ángel Lafita - 45. Óscar González

Jen čtyři minuty stačily Getafe k tomu, aby otočilo nepříznivě se vyvíjející duel s Valladolidem a zvítězilo nakonec 2:1. Madridský celek sice prohrával po zásahu Óscara, jenže v rozmezí sedmdesáté čtvrté a sedmdesáté osmé minuty se trefili Alexis a Lafita a domácí slaví důležité tři body. Díky tomu se posunuli do první poloviny tabulky, jsou osmí, hosté klesli na desátou příčku.

Po opatrném vstupu do zápasu v podání obou týmů se pořádně začalo hrát až po dvaceti minutách hry. A aktivnější byli domácí, brankář Pucely Dani Hernández musel předvést dva brilantní zákroky během jedné minuty, když vychytal jak Pedra Leona, tak Diega Castra. I gólman domácího celku Miguel Moyá se musel vytáhnout, to když se úplně sám před ním ocitl Manucho, strážce svatyně Getafe ovšem překonat nedokázal.

Ve čtyřicáté páté minutě už však byl Moyá naprosto bez šance, ještě totiž dokázal vyrazit první prudký pokus Eberta, dorážka Óscara už však byla stoprocentní. Krásným gólem mohl krátce po pauze srovnat krok Alexis, jeho dělovka ze třiceti metrů však olízla konečky prstů hostujícího brankáře a míč tak nakonec skončil těsně nad břevnem. Hosté pak měli několik slušných možností rozhodnout o svém vítězství, Ramose ale vychytal Moya, Ebert branku minul.

A tak mohlo Getafe nakonec otočit vývoj zápasu a uzmout z něj všechny tři body. Nejprve šestnáct minut před koncem vyskočil po centru ze strany nejvýše Alexis a hlavou srovnal, už o čtyři minuty později pak Mané vysunul Lafitu, ten prošel přes dva bránící protihráče a rozhodl o triumfu domácích.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - RCD Mallorca 1:1

18.11.2012 16:00

Góly: 56. Chu-Young Park - 22. Tomer Hemed

V souboji Celty Vigo s Mallorcou padly dva góly, oba do jedné branky, jenže každý v jiné polovině zápasu. A tak z toho byla remíza, na trefu hostujícího Hemeda totiž odpověděl po pauze Park. Celta se posunula o jednu příčku na šestnáctou pozici, Mallorca je o jednu pozici výše.

Vyrovnaný zápas zahájili o něco lépe domácí Celestes, kteří si také po osmi minutách vypracovali první výraznější možnost, jeho přízemní pokus ale Aouate po celou dobu viděl, a tak byl u své tyče včas a balón vyrazil. To hosté z Baleárských ostrovů hned ve své úvodní příležitosti uspěli a ve dvaadvacáté minutě se ujali vedení. Byla to velmi kuriózní situace, kdy hostující hráči měli hned tři velice dobré možnosti skórovat, ve všech třech případech však jeden z hráčů netrefil míč vůbec dobře. Až Tomer Hemed, ze všech ve zdaleka nejtěžší pozici, z voleje dokázal Javiho Varase propálit.

Po půlhodině hry měl vyrovnání na kopačce Fernández, jemuž po přihrávce Aspase stál v cestě už pouze Aouate, míč však dokázal zastavit. Ještě lepší šanci měl stejný hráč o chvilku později, tentokrát ale z vyložené pozice vysoko přestřelil. Rozhodnuto mohlo být krátce po návratu ze šaten, Hemeda ale skvěle u své bližší tyče vychytal Varas a udržel tak Celtu ve hře.

V padesáté šesté minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, a zase u toho byl Iago Aspas. Ten stál na levém okraji pokutového území zády k bráně, po rychlé otočce však perfektně našel před bránou nabíhajícího Parka, kterému pak již nečinilo problém doklepnout míč do odkryté klece. V závěrečné pasáži zápasu byli o něco blíže vítězství hosté. Hemedovu hlavičku po rohovém kopu Pereiry ale vytáhl Varas na břevno, domácí brankář si pak poradil i s poslední šancí Nsueho a zajistil Celtě alespoň bod.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Levante UD 0:2

18.11.2012 12:00

Góly: 40. Obafemi Martins, 82. José Javier Barkero

Čtyřiadvacet střel, deset rohových kopů, osmašedesátiprocentní podíl na držení míče. Ani to všechno ale dnes nestačilo Deportivu, které nedalo ani jeden gól, dvakrát naopak inkasovalo a podlehlo tak Levante. Nervózní duel, ve kterém bylo k vidění celkem deset karet a za domácí musel dochytat záložník Bergantiňos, rozhodl Martins, pojistku pak přidal Barkero.

Úvodní šanci zápasu si v desáté minutě vytvořili domácí, po standardní situaci hlavičkoval Aythami a míč propadl na zadní tyči k volnému Rikimu, ten však nedokázal merunu usměrnit mezi tři tyče. Stejný hráč se do zakončení dostal i o pouhé dvě minuty později, tentokrát mu ale ránu na poslední chvíli zblokoval obránce Navarro. Úvod utkání byl pro Depor celkově velice smolný, už v patnácté minutě totiž byla na trávníku zcela obměněná stoperská dvojice, jelikož Marchena i Zé Castro se zranili.

Přesto domácí i nadále tlačili, hlavička Aguilara však byla sice prudká, jenže nepřesná. Levante o sobě dalo poprvé výrazněji vědět v minutě devatenácté, kdy chyby v domácí defenzivě využil Obafemi Martins a dostal se do solidní střelecké pozice, jenže nakonec se snažil ještě zaseknout míč kolem dobíhajícího protivníka a akci pokazil. Sedm minut před přestávkou se Deportivo prosadilo, když Riki ukázkově přehodil vybíhajícího Munúu, to však ještě nevěděl, že mu byl máván a později i pískán ofsajd.

Už o dvě minuty později se ovšem už ujali vedení hosté z Valencie. A zase to byla ta klasická, nejjednodušší možná akce Levante. Dlouhý výkop Munúy lehce tečoval Barkero, balón tak propadl až k úplné volnému Martinsovi, ten obešel Aranzubíu a snadno zavěsil.

V pětapadesáté minutě dostal Depor naprosto ideální příležitost vrátil se do zápasu. V pokutovém území totiž zahrál rukou Pedro López, sudí odpískal penaltu a navrch ještě udělil hostujícímu fotbalistovi druhou žlutou kartu. Jenže Riki nabídnutou šancí pohrdl, vysoko přestřelil a stav utkání tak zůstal pro domácí nepříznivý. Jen o malou chvíli později domácí záložník selhal ještě jednou. To se krásně procpal mezi oběma soupeřovými stopery až před Munúu, toho ale nepřekonal.

V sedmdesáté minutě se navíc poměr sil na hřišti vyrovnal. Aranzubía fauloval pronikajícího Martinse, uviděl rovněž druhé žluté napomenutí a byl vyloučen. A protože už domácí předtím třikrát střídali, z toho dvakrát vynuceně, musel do branky záložník Bergantiňos. A ten nakonec inkasoval, když technickou, avšak nepříliš prudkou střelu Barkera. V závěru ještě zahodili své šance Bodipo a Ángel, Levante tak zvítězilo na půdě Deportiva 2:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Athletic Bilbao 5:1

17.11.2012 22:00

Góly: 12. Jon Aurtenetxe (vl.), 30. Sergio Ramos, 32. Karim Benzema, 56. Mesut Özil, 72. Sami Khedira - 42. Ibai Gómez

Real Madrid přispěchal s odpovědí na pohodlné vítězství Barcelony v tom nejkratším možném čase. A odpověď to byla rázná, Bílý balet se konečně netrápil, vstřelil hned pět branek a jasně doma zdolal Athletic. "Jeden a půl" gólu zaznamenal Benzema, další trefy přidali Ramos, Özil a Khedira. Za hosty se trefil pouze Ibai Gomez...

Real dnes jednoznačně potřeboval zvítězit, jakákoliv další ztráta by už takřka jistě znamenala konec nadějí na obhajobu ligového titulu, už takhle je Barcelona vzdálena o osm bodů. V tomto utkání však svěřenci Josého Mourinha absolutně žádné nepříjemnosti nepřipustili, od začátku diktovali tempo hry a postupně přidávali i úspěšné zásahy. Ten první přišel ve dvanácté minutě, protože úvodní střely Ronalda a Callejóna mohly nechat Iraizoze v klidu.

V oné dvanácté minutě už se však Real dostal do vedení, když Modrić dokonalým dlouhým pasem našel rozběhnutého Benzemu, ten si míč parádně zpracoval a geniálním lobem poslal za záda bezmocného gólmana Athleticu. Alespoň se tak tedy zdálo, dokud kamery v opakovaných závěrech neodhalily, že autorem branky byl s největší pravděpodobností nešťastný obránce Aurtenetxe...

Po půlhodině hry to bylo o dva góly, to poslal do vápna parádní centr z pravé strany Mesut Özil, balón přistál přesně na hlavě nikým nehlídaného Sergia Ramose a ten neměl problém zblízka zakončit přesně k tyči. Dvouminitovku hrůzy pro Athletic navíc okořenil třetím gólem Karim Benzema. Ten zády k bráně převzal přihrávku od Callejóna, rychlým obtočením se kolem Aurtenetxeho si připravil míč na levačku a nádhernou střelou ke vzdálenější tyči asi definitivně rozhodl o výsledku dnešního zápasu.

Callejón mohl ještě do poločasu zvýšit na 4:0, tentokrát ho ale zastavila pravá tyč Iraizozovy svatyně. Naopak Athletic hned svou první vážnější příležitost zužitkoval ke vstřelení kontaktní branky, Susaetův centr našel ve druhé vlně nabíhajícího Ibaie Gomeze, jenž pohotovým a hlavně dokonale přesným zakončením znemožnil Casillasovi jakýkoliv zásah.

Pokud ale někdo začal o vítězi dnešního duelu pochybovat, po deseti minutách druhé půle musel být přesvědčen i on. Ronaldo krásnou uličkou vysunul Benzemu, ten se tentokrát přesunul do role nahravače, připravil jasný gól Özilovi a ten zblízka nezaváhal. V další možnosti už Benzema zakončoval, přehodil Iraizoze, za něj ovšem dokázal na brankové čáře zaskočit Aurtenetxe. Přesto ještě jeden gól padl, a dal ho osmnáct minut před koncem střídající Khedira. Dobrou práci odvedl Arbeloa, jenž prošel od pravé postranní čáry až k velkému čtverci, posunul merunu Khedirovi a jeho bomba rozvlnila Iraizozovu síť popáté. A naposledy.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Zaragoza 3:1

17.11.2012 20:00

Góly: 16. Lionel Messi, 28. Alexandre Song, 60. Lionel Messi - 24. Paco Montañés

Zase ten proklatý Lionel Messi! Argentinský hvězdný útočník je jednoduše nepolapitelný, k překonání rekordu Gerda Müllera v počtu branek nastřílených v jednom kalendářním roce mu teď už schází jen osm zásahů. Dnes se trefil dvakrát a zařídil tak vítězství Barcelony nad Zaragozou v poměru 3:1.

Další branku přidal svým premiérovým gólem po přestupu do katalánského velkoklubu Alex Song, za hosty se prosadil ještě v prvním poločase Paco Montaňés. Na jeho trefu ale už o čtyři minuty později odpověděl senegalský záložník a znovu dostal Barcu do vedení, tříbodový zisk domácích pak po hodině hry definitivně pojistil Messi.

Argentinská hvězda dnes "slavila" devítileté výročí svého debutu v dresu Barcelony, na skutečné oslavy však ještě nedošlo ve čtvrté minutě, kdy Messi prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V patnácté minutě už ale přidal svou sedmasedmdesátou branku v kalendářním roce 2012, čtrnáctou ligovou v probíhající sezoně a poslal svůj tým do vedení. To si Messi narazil s Jordim Albou, hladce vklouzl mezi oba stopery Zaragozy a bezproblémovým zakončením po zemi podél padajícího gólmana Roberta otevřel skóre.

Zaragoza se však nevzdala a ve čtyřiadvacáté minutě využila vlastně jediné zaváhání letos nejisté, dnes ovšem velmi dobře fungující obrany Blaugranas. Ta nedokázala úspěšně odvrátit do bezpečí roh hostů, míč se tak dostal na hranici pokutového území k Pacu Montaňésovi, jehož ránu ještě mírně tečoval Carles Puyol a Valdés už pak nestihl zasáhnout. Jenže vyrovnaný stav trval na Nou Campu pouhé čtyři minuty, poté už znovu zaúřadoval génius jménem Lionel Messi. Ten se perfektně prosmýkl kolem tří bránících hráčů Zaragozy, vrátil míč pod sebe úplně volnému Alexu Songovi, který střelou z prvního dotyku vrátil domácím vedení.

Barcelonští měli i další příležitosti, pojišťovací třetí trefu ale přidali až po hodině hry. A nemohl u toho být nikdo jiný než muž s číslem deset na zádech. Messi nejprve rozdal míč ze středu hřiště doprava Montoyovi, po přesunu k šestnáctce soupeře si počkal na jeho zpětnou přihrávku a krásnou technickou střelou o tyč nedal Robertovi žádnou šanci. Čtvrtý přesný zásah mohl ještě deset minut před koncem přidat Iniesta, jeho pokus však zastavila tyč. I tak ale neměla Barcelona problém dotáhnout zápas do vítězného konce, s jedinou ztrátou za remízu s Realem tak i nadále bezpečně vládne španělské lize a Messi se navíc přiblížil dalšímu rekordu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 2:1

17.11.2012 18:00

Góly: 16. Jonathan Viera, 88. Roberto Soldado (pen.) - 31. Samuele Longo

Velmi důležité tři body si na své konto připsala Valencia, která doma zvládla náročný duel s Espanyolem a po výhře 2:1 se posunula už na šesté místo ligové tabulky. Na branku Viery poměrně rychle odpověděl Longo a utkání dlouho směřovalo k remíze, kterou ale dvě minuty před koncem odmítl proměněnou penaltou kanonýr Roberto Soldado...

V utkání musel hlavní rozhodčí Carlos Del Cerro Grande hned šestnácktát vytáhnout ze své kapsičky kartu, z toho dvakrát barvy červené. Hlavně v nervózním závěru se pořádně přiostřilo, jen během poslední pětiminutovky viděli hosté čtyři žluté a dvě červené...

Domácí začali o něco aktivněji, Soldado však ve své první šanci selhal, když jeho rána proletěla nad břevnem Alvarezovy branky. V šestnácté minutě už se ale Netopýři dostali do vedení, to totiž trefil odkop Rodrígueze jen Jonase, od jeho těla se míč odrazil ideálně do běhu Jonathana Viery a ten technickou střelou otevřel střelecký účet zápasu.

Espanyol mohl srovnat zásluhou voleje Verdúa, ten ale netrefil balón podle svých představ, a tak mohl Diego Alves bez větších potíží zasáhnout. Po půlhodině hry už se ovšem i tak začínalo odznovu, to potáhl akci po levé straně Sergio García, Verdú pak připravil jako na zlatém podnose míč úplné volnému Samuelu Longovi a ten takovým zvláštním způsobem skóroval. Ještě v závěru první půle mohl strhnout vedení na stranu katalánského celku García, jenže přestřelil.

Druhé dějství přineslo více karet (a to snad i jen těch červených) než gólových příležitostí. A tak se s popisem zajímavých momentů vlastně přesuňme až do osmdesáté sedmé minuty, kdy Barragán svým centrem z pravé strany trefil do hrudi v pádu blokujícího Morena, načež hlavní arbitr zcela nepochopitelně na radu svého asistenta odpískal pokutový kop. Hostující hráči se na sudího právem sesypali a za přehnané protesty byli navíc vyloučeni jak Moreno, tak také Sergio García.

Nařízenou penaltu navíc s velkým přehledem proměnil kapitán Valencie Roberto Soldado a zařídil tak domácím vydřené, ale o to důležitější vítězství. Netopýři se tak po bídném úvodu sezony posouvají vpřed a už jsou na příčkách zajišťujících účast v evropských pohárech, to hosté naopak zůstanou po dvanáctém kole v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Málaga CF 0:0

17.11.2012 16:00

Góly: -

Malaga prodloužila na hřišti Osasuny svou sérii bez vítězství na čtyři zápasy, když nedokázala najít cestu skrz zodpovědnou obranu domácích na stadionu El Sadar. Nakonec mohli být hosté při výsledku 0:0 ještě rádi alespoň za získaný bod, neboť jejich gólman Willy Caballero byl přinucen ke dvěma skvělým zákrokům v samotném závěru utkání.

Byla to Osasuna, kdo měl lepší vstup do zápasu. Již po dvou minutách hry dokonce Kike Sola dopravil míč do sítě, jenže čárový rozhodčí nesprávně signalizoval jeho ofsajdové postavení, a tak zůstalo skóre nezměněno. O deset minut padl gól i na druhé straně, a znovu nebyl uznán. Nutno však dodat, že v případě branky Joaquína byl hvizd rozhodčího oprávněný. Malaga od té chvíle převzala iniciativu, ale i tehdy si navzdory většinovému držení míče nedovedla vytvořit žádnou gólovou příležitost. Hráči Osasuny urputně bránili a ničili útoky hostů již v jejich počátcích kvalitním pressingem.

Po změně stran domácí přešla Osasuna do větší ofenzivní aktivity a hosté mohli hned několikrát děkovat Caballerovi. Nejprve si španělský brankář poradil s hlavičkou Soly v 50. minutě, poté sedm minut před koncem zápasu úspěšně čelil samostatnému úniku Cejuda po hezké přihrávce Sisiho. Poslední frustraci domácím příznivcům přivodil Caballero v nastaveném čase, kdy znovu bez gólového efektu zahrozil Cejudo.

Díky remíze se andaluský klub minimálně dočasně posunul na čtvrté místo v tabulce. Jeho dnešní soupeř z Pamplony zůstává nadále v sestupových vodách, ovšem díky zisku čtyř bodů v posledních dvou zápasech již na záchranu v podobě sedmnáctého místa ztrácí jediný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona12111039:1534
2.Atlético Madrid12101125:1131
3.Real Madrid1282232:926
4.Levante UD1262415:1620
5.Málaga CF1254315:919
6.Real Betis1261519:2219
7.Sevilla FC1253418:1418
8.Valencia CF1253416:1418
9.Real Sociedad1251616:1616
10.Getafe CF1251614:1916
11.Rayo Vallecano1251616:2916
12.Real Valladolid1243517:1415
13.Real Zaragoza1250715:2115
14.Athletic Bilbao1242617:2614
15.RCD Mallorca1233613:2012
16.Celta Vigo1232714:1811
17.Granada CF1232711:1911
18.Deportivo La Coruña1224618:2710
19.CA Osasuna1223711:159
20.Espanyol Barcelona1223713:209

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (195)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slušná facka pre Espanyol

Malaga, jen houšť .

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
iamek

Barca má lepší výsledky než hru v současné době.Tito Barcu potapí.

Reagovat
ADM

Možno ešte nie. Avšak pomaly, ale isto..

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný týmový výkon a příjemné naladění se na středeční zápas Ligy Mistrů v Manchestru se Citizens.

Reagovat
smazaný uživatel

HALA MADRID:) cris dneska paradne tvoril :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno meno: Karim Benzema!!!!! (1+1) paradicka

hala Madrid!

Reagovat
.13

mozem prosim vas vediet aky je ten rekord Mullera? co ma teraz Messi prekonat?

vobec tomu nechapem, myslel som, ze najviac bol Pele a zrazu niekde citam, ze este Maradona a Muller maju volake rekordy.

Reagovat
Čivrss

Jde o překonání rekordního počtu vstřelených gólu v jednom roce, v tomto případě 2012. Již překonal 75 branek Pelého, teď mu schází, pokud se nemýlím ještě 8 branek na překonání Mullerových 85 zásahů.

Reagovat
.13

Dakujem

Muller dal 85golov? chyba mu 7

a ja som si myslel, ze Pele dal najviac. Teda aspon tak to tu niedke bolo prezentovane

Reagovat
Čivrss

Messi má zatím 78 ne? Takže na překonání 8, aby měl 86 Ale to není podstatný, já si myslím, že sis to mohl zaměnit s nějakým jiným rekordem, který bude držet právě Pelé. Ale ten co se aktuálně nejvíc řeší je právě počet branek za jeden rok (nikoli sezonu), ve všech soutěžích.

Reagovat
.13

asi to tak bude, dakujem potom velmi pekne este raz

a nevies aky rekord to ma drzat Maradona? lebo minule som bol na fcbarcelona.cz a tam, ze 10na Mullera a 3 na maradonu ci co ta(asi v repre mozno).

mam v tom chaos kazdopadne

Reagovat
Filipow

V repre je nejlepší pokud vím Batistuta. Maradona druhý.

Reagovat
Filipow

Tak Maradona třetí. Druhý Crespo. Ale na Maradonu ztrácí 3 góly, na Crespa 4.

Čiže by ty tvé tři góly seděly, avšak Maradona žádný rekord nedrží, takže mi to přijde jako blbina.

http://en.wikipedia.org/wiki/Argentina_national_football_team#Top_goalscorers

Tady máš tabulku nejlepších střelců. Leo by jednou mohl být i první v pohodě.

Reagovat
.13

tak tak to asi byolo myslene, dakujem

1. bude jednoznacne, vsak ma 25 pre pana a take veci uz dosiahol a gumuje jedno meno za druhym. Raz o nom budeme rozpravat nasim potomkom. Myslim, ze aj toho Mullera prekona este, ma na to nejakych cca 10 zapasov a ked bereme v potaz jeho priemer co robi nieco viac nez gol/zapas, tak by to nemal byt problem

Reagovat
Filipow

No nevím, jestli jednoznačně. V repre mu to moc nejde, ale on je šílenec. Takže mu věřit musím, ale když si vezmu, že Batistuta dal za 78 zápasů 56 gólů a Leo v 76 zápasech "jen" 31 gólů..

Jojo, Gerda rozhodně překoná. Dle mého zakončí rok s 90 střelenými góly. Příští rok, když zabere tak to může dokonce i překonat. Potenciál na to má. Úžasné, že můžeme sledovat takového génia..

Cítím, že za 40 let stejně, jako můj děda, který mi vyprávěl, jak sledoval v Bratislavě Eusébia, budu já vyprávět, jak jsem sledoval v Praze Lea.. Možná ale budu o něm víc mluvit jako o super legendě.

Reagovat
.13

myslim, ze keby v tej repre stracal aj 30golov, tak to prekona. Vsak ma 25! to znamena, ze ak sa nic katastrofickeho neprihodi, tak ma este min.10 rokov pred sebou a na to co dosiahol za jeho prvych 8rokov sa ostatni len nerveriacky pozeraju

Naviac v poslednej dobe jnavazuje na vykony z Barcy aj v repre

Reagovat
Filipow

Však já si taky myslím, že to překoná, ale prostě v porovnání s Batistutou nebude v reprezentaci žádná super střelecká hvězda. Navíc mu věřím, že se stane i hráčem s nejvíce starty v reprezentaci.

Reagovat
.13

tak podla mna uz je strelecka hviezda, ale on az pred nejakymi cca 2/3 rokmi zacal byt riadny snajper a v repre s tym zacina prave tuto sezonu, predtym nedaval moc golov a ak sa mi zda tak za tento rok ma v repre cca 10-12 golov, takze aj tam sa zacina prebudzat

jasne, ze Brazilii nebude davat hattrick kazdy zapas ako napr v lige proti La Coruni a pod., ale goly mu podla mna pojdu ovela rychlejsim tempom ako tomu bolo doteraz

Reagovat
Filipow

Jó. To si taky myslím. Prostě v porovnáním s Batistutou, nebude vypadat, jako nějaký super střelec. Věřím, že jeho góly za repre se zastaví kolem 70 gólů. Ty starty za repre dle mého dá taky. Tam by mohl mít třeba 150. No.. přeji mu jen, co nejvíce štěstí, aby to dal. :)

Reagovat
.13

ak bude zdravy, tak nemam nejak obavy o tak min. 120startov a aspon 60-70golov

len to zdravie, lebo u neho to je klucove(aj pre Barcu teda), mam pocit, ze unho tie trable so zdravim su opodstatnene, kedze v mladosti mal problemy so vzrastom a pod., naviac ten jeho styl, kt. praktikuje obrancom moc nevonia.

Reagovat
alcantara

Ved od nastupu Guardiolu je permanentne zdravy uz 4 roky.

Reagovat
.13

Ja fandim Barce uz od dob Rivalda, takze si to pamatam, ale napr taky del Horno ked ho zobral, za Murinhovej Chelsea-y(potom pauzoval tusim aj pol roka) a vobec to, ze mal niekto problemy s rastom sa moze aj neskor premietnut v nejake zranenia(hovorim o horizonte cca 10rokov).

Ja ako fanusik Barcy dufam, ze bude zdravy co najdlhsie

Btw. nechem sa hadat, ale napr aj Ujfalusi ho zobral a pauzoval a urcite to nebolo jednie zranenie za tie 4roky

Reagovat
alcantara

To je ale nieco, co neovplyvnis, pri podobnom zakroku je pochopitelne, ze clenok dostane riadne zabrat. Ja sa bavim o zraneni, kore vychadza zo zlej pripravy, unavy, pretazenosti a nespravneho treningu, predtym trpel kazdu chvilu na svalove zranenia, odvtedy nastastie nic.

Reagovat
.13

to je prava, som nevedel, ze si to myslel takto. Tak ja si poviem vzdy, ze to je proste Barcelona, jeden z najvacsich velkoklubov, tam musia mat pochopitelne aj personal a vsetko aby sa o svoje hviezdy postarali a nemyslim, ze by nieco z toho podcenili a prisli tak o svoju hviezdu na nejaku dobu. Ale tak aspon sme sa pochpili

Reagovat
Fairplay

Nejlepší: Benzema, Ramos, Coentrao, Ronaldo (asi i přímo v tomto pořadí), nejslabší nevím.. Možná bych dal Modriće, ale ne že by hrál tak špatně, ale prostě mu tahle pozice nesedí tolik. Callejon také dneska nic extra, ale špatně rozhodně také nehrál. Nikdo neodehrál zlé utkání, takže by bylo nejlepší tohle rozhodnutí vynechat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza zvladnuta, smer Moskva

Reagovat
smazaný uživatel

5 gólů a CR ani jeden ? to se nekopala žádná penalta nebo co ? :-D

Reagovat
Fairplay

(kdyby dal všech pět, tak je zase sólista, viď)

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, nechápu takovy lidi ...

Reagovat
smazaný uživatel

To jakože včera hrál pro tým?Pokud vím tak všechno smažil na bránu a přiznat by mu šla pouze druhá asistence u Ozilova gólu.

Reagovat
vacin

Jasný a to, že tam měl další dvě gólový asistence, který teda neproměnil Callejon a myslím Karim, tos neviděl??? Naopak se mi zdáo, že hrál hodně nesobecky až na dvě střely....

Reagovat
smazaný uživatel

Gólovou asistenci měl pouze tu druhou u Ozilova gólu a to se myslím nepočítá,jako třeba Messiho jasná asistence Songovi,ale střel měl snad osm a to i za třiceti metry.

Reagovat
vacin

napsal sem to blbě bylo to do golových šancí a Karim s Callejonem to nedali....

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem preco tie kurvy dali prvy gol ako vlastni ??? ... hmm keby to spravi messi este by mu dali 1 naviac

Reagovat
Filipow

.. jakožto fanoušek Realu Madrid, případně Crise bych tohle z huby asi nikdy nevypustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tady meleš, pokud se balon dostane do brany od obrance tak je to už několik elt vlastní gól....

Reagovat
smazaný uživatel

to samozrejme neni pravda.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna včera jsme se o tom bavili - proti Realu se prostě pentle nepískají ... a zrovna včera další odpuštěná.

Reagovat
valloire

Florentino to má pojištěný a někdo se tomu pořád diví.

Reagovat
smazaný uživatel

tak čekal jsem, že to alespoň vysvětlíš, když jsi včera tak neochvějně byl přesvědčenej, že hrajete čistě. No, holt jsem si neuvědomil, že jsi Madrista ...

Reagovat
valloire

Ta odpuštěná pentle je pouze v tvé hlavě. Sudí ji nepískl a tak prostě nebyla. Jak říkám,hrajeme velmi čistě.

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí ji nepískl a tak prostě nebyla.

Tak tohle je přesně to pštrosí chování, které v těchhle situacích praktikujete. A nejen to - vy máte ještě tu drzost, že dokážete obviňovat z připískávání Barcelonu ... No jak říkám - madridský odpad.

Reagovat
smazaný uživatel

Zloděj křičí: "Chyťte zloděje."

Reagovat
smazaný uživatel

fnuk..

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašné ako tí španielsky rozhodcovia tlačia real, je to proste nehoráznosť, nepískajú proti nim penalty, nedávajú im červené karty, nepískajú im offsidy, som z toho pohoršený, Jak to je možné keď nám všetko pískaju a strácame na tím ktorému rozhodcovia nepomáhajú osem bodov!!! Niečo mi tam nesedí. Hmm čo to len je?

Reagovat
madridcan

ty si sa nebavil

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona, v současnosti tým o jednom "polo"muži.

Reagovat
Filipow

Závislost na Leovi mě děsí. Může se mu stát něco hrozného.. A jsme v řiti..

Reagovat
ADM

Ešteže máme to štastie a ten "polo" muž je vo futbale "polo" boh

Reagovat
madridcan

Iamek, ADM a mozno aj alcantara, to len tak od oka- Mozte mi trosku obsirnejsie popisat co sa vam konkretne nepaci na Titovej hre? Respektive preco ste nespokojní a tak dalej. Nevidel som Barcu dlhsie cely zapas, naposledy Celtic aj to len jednym okom. Naposledy poriadne asi proti nam...

Reagovat
alcantara

Celkovy pocit z hry muzstva, chyba mi vacsie tempo v priebeho zapasu, rychlejsia cirkulacia prihravok, vacsia kontrola nad zapasom, vadi mi mensia kompaktnost timu, ked sme po ihrisku roztahanejsi ako je potrebne, neovladame loptu v priebehu zapasu v takej dostatocnej miere, ako tomu bolo za Pepa. Nedavno som cital jednu statistiku, z ktorej vyplyvalo, ze oproti minulej sezone hrajeme viacej priamociarejsie a v ofenzivnej zone supera travime viacej casu, ako tomu bolo za Pepa. Kapitolou samou o sebe je defenziva muzstva, vcera dalsia nepochopitelna hrubica pri standardke, ked nechame sameho hraca na sestnastke pohodlne strielat. Je pravda, ze nasa obrana je zdravotne v troskach, ale rovnake problemy mal aj Pep. Nevidel som tento rok vsetky zapasy, ale ked si tak uvedomim, stale cakam tuto sezonu na Top vykon nasho muzstva, ak neratam Superpohar, v ktorom by som bol spokojny s hernym prejavom. A to uz je zachvilu polovica sutaze za nami.

Reagovat
ADM

Už ked Tita posadili na post hlavného trénera, mal som pocit, že tomu bude chýbať to čo z Pepa sršalo naďaleko. Charizma a vášen pre futbal. Tito pre mňa nemá svoju osobnosť a nemá ani ten zápal čo mal Pep, a to vidno pri každom pohlade na neho, vyzerá akoby ho ten zápas vôbec nezaujímal.

A takto nejako mi to príde aj na ihrisku. Hráči častokrát vyzerajú akoby ich ten zápas nezaujímal a hovoria si, však súper vydrží maximálne 70 minút a za tých zvyšných 20 niečo spravíme, resp. Messi nám to vystriela. Obranu hodnotiť nejdem, kedže sme túto sezónu videli asi 8 stopérskych dvojíc, avšak väčšinou totálne nevedeli čo hrať a goly nam tam padajú ako cez kopírák, a Tito ako tréner mužstva už dlhšiu dobu považovaného za najlepšie na svete by si proste mal nad tým sadnúť a zmeniť štýl bránenia, tak ako to pred ním spravil Pep, pretože takto to očividne nefunguje.

Naopak pod Titom máme v niektorých zápasoch rýchlejší prechod do útoku, dokonale do mužstva zapracoval Albu, dokonale využíva potenciál Tella a hlavné pozitívum, vie ako a kedy striedať. Vie, že Iniesta je najlepší na svojom mieste v zálohe a nebojí sa dať do zostavy toho, kto má práve ideálnu formu.

Čo mi totálne chýba sú naše povestné trojuholníky. Napr. včera proti zaragoze sa o to hráči po dlhej dobe snažili, ale vôbec to nie je to čo to bolo za Guardiolu. Absolútne to nevyužívame, pritom som si istý, že by sme naši hráči takto dokázali oblbnúť každý tím na svete, stačí si len nájsť správne miesto a núkať sa.

Avšak zas treba brať do úvahy, že sa proti nám už takmer každý tím snaží hrať to čo ukázali Chelsea a stále je to ťažšie a ťažšie. A preto by sa Tito mal konečne pochlapiť a ukázať nám, že tento tím dokáže vytiahnuť obranu súpera a zaútočiť rýchlym protiútokom keď to inak naozaj nejde (Alba, Pedro, Messi, Tello ... to sú stíhačky)

Nedá sa povedať, že by Titova hra bola uplne zlá, ale je tam vidieť, že 5 z 10 zápasov vyhráme so štastím, čo sme za Pepa nepotrebovali a z toho mi logicky vychádza, teda, to je na ihrisku aj vidieť, že hráčom chýba motivácia ešte viac než predtým. Chýba im presne to všetko, čo mal nový tréner do tímu priniesť

Reagovat
ADM

Tak ja si dám toľkú námahu a nevyvolám žiadnu debatu ..a ani hádku

Reagovat
valloire

Je to moc dlouhý Je to o Barceloně A byl DC

Reagovat
-Kopy-

Levante neskutečnej tým

Reagovat
One-Real

pryč s nima

Reagovat
madridcan

Ale nech na tom pracuju az pri najblizsom zapase vonku

Reagovat
placa

to už radši pryč s Realem než s Levante

Reagovat
One-Real

Čím ti je takovej tým sympatickej nebo tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Zázraci.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera ta Valencia, to úplně smrdělo výsledkem 2:1, když se začervenalo, tož jsem věděl, že to bude doma:-) Včerejšek 5 výsledků OK s 8 tipovaných.

jinak moje tipy na dnešek najdete taky zde: http://bit.ly/U69C9W

Kdo by se chtěl inspirovat...

Tak good luck, at je zítra plná ŠRAJTOFLE!

Reagovat
smazaný uživatel

Iago Aspas je velmi zajívavej hráč. Dlouhodobě jeden z nejlepších na place. Doporučuju ho sledovat. Snad nám po sezoně nezdrhne do Liverpoolu nebo podobných končin.

Reagovat
alcantara

Minule ma zaujal svojimi tahmi, chcem si ho niekedy blizsie pozriet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to dal Aspas Parkovi do prázdné. Krásná akce.

Reagovat
alcantara

Zatial urobil 50% golov Celty v Primere.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kde bereš tu statistiku?

Reagovat
alcantara

http://www.optasports.com/es/saludos.html

Vpravo dole. Ak mas Twitter, tak maju zaujimavy statisticky account.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem - Celta s Mallorkou zatím zajímavý mač. Obě mužstva chtějí vyhrát. Moc se mi to líbí.

Reagovat
valloire

Nekoukáš na DC?

Reagovat
Mercury

Taky nechapu :)

Reagovat
madridcan

Moskovčania majú pred predmetným stretnutím veľký problém na brankárskom poste. Tretí brankár Arťom Rebrov sa zranil, čím sa pridal k prvým dvom zdravotne indisponovaným gólmanom Andrijovi Dykanovi a Sergejovi Pesiakovovi. Spartaku bude chýbať aj Arťom Dziuba, ktorý laboruje so zranením stehenného svalu. Predstavitelia Spartaka Moskva na svojej oficiálnej internetovej stránke spartak.com neuviedli, kto sa v utorok postaví do bránky.

Reagovat
Mercury

Tak to je hodně zajímavé. Jsem zvědav, jestli to útok dostatečně potrestá. Ale v Rusku nečekám nic úplně jednoduchého, tipuju tak 1-3.

Reagovat
alcantara

Pozri sa na nase tohtorocne europske vysledky, pridaj si rusku klimu a 1:3 ti jednoducho nemoze vyjst.

Reagovat
.13

naprosty suhlas, aj ked by som sa rad mylil

Reagovat
Mercury

Uvidime.

Reagovat
LAM

Tam bude muset jít někdo z pole ne?Myslim že na soupisku LM jen tak někoho den před zápasem dopsat nemůžou,nebo to není pravda?

Otázka je koho by tam vůbec dali.

Reagovat
madridcan

To sa asi dozvieme az v utorok...

Reagovat
.13

nie mozu dam hrat hraca sa mi zda do 21rokov aj bez toho aby bol v tej supiske na LM, mam pocit

Reagovat
valloire

ŠTĚPÁNEK JE BŮH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
madridcan

bla bla bla neco Bender je buh

Reagovat
valloire

Máme DC,co máte vy? .....

Reagovat
madridcan

Fica

Reagovat
valloire

Reagovat
stas87

byt posraty z nejakeho tenisu

Reagovat
valloire

Nejni jenom fotbal. Davis Cup je legenda.

Reagovat
stas87

no ja len ze o tenis sa v cesku nikto moc nezaujimal nikdy,tenis bol len zaujimavy ked sa nedarilo futblaistom ani hokejistom a zrazu je ohromne popularny

Reagovat
Rssa

Tenis Čechy zajímal vždy, taky máme a měli jsme plno skvělých hráčů. Vy pouze Hrbatého Dominika, co byl průměrák a vyzáblou Hantuchovou.

Reagovat
stas87

vec nazoru...cca 10 rokov spat bol len stepanek a novak a jeho jeden turnaj majstrov,kym sa neobjavil berdych a kvitova tak to tak slavne nebolo nj mame hantucohvu a cibulkovu ktore podla mna predavaju zapasy my ked sme vyhrali DC tak take halo nebolo

Reagovat
Rssa

Vy jste ale DC nikdy nevyhráli.

Reagovat
valloire

Možná myslel 1980,ale tam nebyl jedinej Slovák. Paradox je,že když jsme měli Lendla jako suverénní světovou jedničku a Slováka Mečíře a mohli jsme to vyhrát 5 krát za sebou,tak nic. ŠTĚPÁNEK !!!!!!

Reagovat
stas87

s tym srbskom to vtedy nevyhrali? takze len prehrate finale?tak to som nevedel

Reagovat
Kovi81

Hralo sa s Chorvatmi

Reagovat
stas87

aha a ako to skoncilo?vyhrali sme ci prehrali?pamatam si len dve mena-kucera a beck a viac neviem

Reagovat
-Carles-

A Cibuľku

Reagovat
Rssa

Průměr. Něco jako Šafářová.

Esa jako je Berdych, Štěpánek nebo Kvitová, to nemáte a ani nevzpomínám, že byste někdy měli. Nic ve zlém.

Reagovat
valloire

Mečíř.

Reagovat
Rssa

No vida.

Reagovat
-Carles-

To určite nemáme, tenistov ste mali vždy lepších, je lenže Cibuľku možno zaradiť medzi Hrbatého a Hantuchovú

Reagovat
valloire

Jako malej jsem hodně žral Lendla a zápasy DC ohromně prožíval. Stejně tak jako hokej a fotbal. Tenis je č.3.

Reagovat
stas87

je pretoze v ostatnych sportoch je cesko(aj my)priemerne az podpriemerne..myslim tym hadzanu,basketbal,tam ste aspon mali ten zensky tim co sa dostal daleko

Reagovat
valloire

Nehledě na to,že tenis má u nás větší tradici.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

arsina

Reagovat
Rssa

100. pro Štěpánka

Reagovat
valloire

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
rufus

Depor. Chtělo by to zabrat a dostat se do klidných pater tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis má bohovský dresy. V době těch novodobých sraček (viz náš dres) je to takový dýchnutí klasiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Navas je letos válec.

Reagovat
smazaný uživatel

Navážu sám na sebe - Navas má nejspíš poslední šanci na velký přestup. Má hroznou smůlu, že je všude plno.

Reagovat
blaugrana

Aj tak trpí tou chorou, že nemôže byť dlho mimo domovinu, takže je to asi jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pozapoměl.

Reagovat
RMCF

i Kdyby nebyla ta chroba, kam s ním? Myslím teď stylem hry, tím nezapadá do Barcelony vůbec a v Realu chce Jose po křídlech golový příděl a většinou je staví s noho do hřště aby líp zaončovali, klasický křídla moc neuznává viz. Pedro Leon. Anglii nevím jestli by ustál s jeho konstrukcí, i když se dá saozřejmě oponovat Matou a Silvou...

Reagovat
blaugrana

Liverpool, Tottenham. V SPA kľudne Vale....ale to by zasa neboli veľké prestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie by Navase nezaplatila. To mě spíš napadla Málaga. A neměl by to daleko.

Reagovat
RMCF

no právě Valencii by si moc nepomohl... V te anglii pokud by jí ustál dejme tomu... ale z velkoklubu mě nenapadá kdo by hrál na klasický křídla... v Itaili nikdo, Bayern spíš jak Real, křídla s nohou dovnitř a tlačící se do koncovky. MU tak hraje, Chelsea dejme tomu taky a to je asi všechno... Chelsea sleduju minimálně, ale jak to tam vypadá ta ofensiva? Mata podhrot a Hazard z leva nebo Mata ze strany a Hazard podhrot... a kdo hraje toho třetího? Marin zatím sedí, v LM sem viděl v nějakým zápase na křídle Ramireze...tam by to teoreticky z prava doplnit mohl...

Reagovat
blaugrana

V United miesto Valenciu by som si ho tiež vedel predstaviť. Tak sa ten gólový prídel od krídel neočakáva a po rýchlostnej a technickej stránke by na to bezosporu mal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych v tomhle Barcelonu teď úplně neodepisoval. Koukni, jak je využitelný Tello, který je Navasovi stylem hry podobný. Za Tita se ta hra trochu zrychlila.

A jsem si jist, že by ho využil i Real.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně já jsem to už avizoval - kdybych si mohl vybrat jednoho hráče ze Sevilly, tak bych šáhnul po pravým bekovi.

Reagovat
alcantara

Canas

Reagovat
smazaný uživatel

Guillermo Canas?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, to je mač. Sice fandím daleko víc Betisu, ale užívám si to plnými doušky.

Reagovat
alcantara

Prava sevillska strana valec

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelný válec. Hrozná škoda, že je Cicinhovi už 26. To je Dani Alvés jak vyšitý.

Reagovat
Rssa

Máme originál a za ním Montoyu. Já jsem spokojený.

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem nespokojený, ale Cicinho mě naplňuje nadšením.

Reagovat
alcantara

Konečne sa dočkali adekvatnej nahrady po rokoch čakania.

Reagovat
smazaný uživatel

a že je to čekání stálo dardy prachů ...

Reagovat
smazaný uživatel

byvaly hrac Realu by ti v kadru nevadil?

Reagovat
blaugrana

To nie je ten Cicinho.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, no ja videl Sevillu jednou a hral pravyho beka, tak jsem nepredpokladal, ze to bude nekdo jinej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš fakt fotbalovej analfabet

Reagovat
alcantara

Reagovat
alcantara

Sevilla je fantastická

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych někdy vidět hrát Barcu s takovuhle intenzitou.

Reagovat
alcantara

Tiež som uvažoval, že v tejto sezóne zatiaľ márne čakám...

Reagovat
smazaný uživatel

jsi na Tita hrozně přísný. S takovuhle intenzitou tým nehrál ani pod Pepkem. Možná tak manitové clásico ...

Reagovat
stas87

nie je sevilla tym timom co sa nahecuje na rela,barcu,vale a derby a v dalsich zapasoch proti slabsim timom zahraju velke nic?to je potom na nic obdivovat ich z 38 zapasov treba len v 8

Reagovat
smazaný uživatel

vícdeméně asi je. Nicméně - proč bych měl obdivovat jen ty konstantně vysoký výkony?

Reagovat
stas87

pretoze inak o sevillu nezavadis?ten tim ta moc nezaujima?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem víceméně sympatizant Betisu. Ale Sevillu obdivuju pro jejich pýchu. Oni ten tým milují. A jen na konec - mě zajímá téměř každej tým Primery.

Reagovat
stas87

v poriadku nevedel som ze sledujes viacej zapasov PD okrem barcelony,to si zacal az letos?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
stas87

ja pod PD moc nezavitam takze neviem kolko toho stihas sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

tak výhoda primery je, že sa nehrá veľa zápasov v rovnakú dobu

Reagovat
stas87

no v BL je aspon pre mna minus ze sa hraju v sobotu od 15:30 4 zapasy,niekedy az 5

Reagovat
JarousFCB

Fotbal se hraje pro fanoušky na stadionech ! To by si měli Češi uvědomit !

Reagovat
JarousFCB

i Slováci

Reagovat
frankiefcb

Paráda Atletico, jen tak dále kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla už to asi zabalila, ale Betisu patří velký dík, že se i za tohohle stavu snaží. Chtělo by to alespoň jeden kus, aby se domácí necítili takhle pevní v kramflecích.

Reagovat
smazaný uživatel

A pak že je Navas nezastavitelnej ...

Reagovat
smazaný uživatel

Palop si teď udělal pěknou prdel.

Reagovat
alcantara

tak teraz mu to ježiš dokonale vrátil

Reagovat
smazaný uživatel

ako sa snazil hrac betisu oklamat rozhodcu, ze dostal do brucha a nie do ruky, aby nedostal druhu zltu a cervenu....komicke

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

už za to si tu rudou zaslouží. Blb

Reagovat
Kily

to kdysi v Newcastlu zkoušel tuším že Steven Taylor, zastavil takhle míč mířící do brány a s bolestivou grimasou se chytil za hrudník, při odchodu ze hřiště jen tak pokýval hlavou na rozhodčího, že to tedy zkusil a aby mu to neměl za zlé

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dvakrát škoda tý rudý. Teď by to možná mohlo být zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

ako sa prezentoval Biris?

Reagovat
alcantara

Almagro, Alonso, vsetko spatne

Reagovat
Mercury

Tos jako v DC fandil Španělům?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Slovák. Nevidím důvod, proč by neměl fandit Španělům.

Mimochodem - hrát se Španělskem Slováci, tak taky fandím Španělům. Jen teda ne zrovna tomu výmazovi Almnagrovi ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase ani berdych a stepanek nie su prave idoly sympatii a inteligencie

Reagovat
smazaný uživatel

to souhlas

Reagovat
Mercury

Jo aha, ja jsem si neuvedomil, ze je slovak, tak to pak chapu.

Reagovat
madridcan

Tak napriklad mne to bolo jedno, ja Cesku uspechy doprajem. Rovnako ako som bol z mensiny Slovakov, ktory drzali palce Cesku na nasich MS v hokeji pred rokom. Nebudem predsa ako C0br, ktory absolutne nezvlada nic, co sa tyka Slovenska a vyplaka kvoli hocijakej blbosti. A vela spravilo aj to, ze napriklad na FB, ICQ, Skype mam dost vela Čechov(okrem ineho aj stadial), ktorí su rozumni a ziadna nevrazivost tam nevladne. A takym ludom neide nepriat tu radost z uspechu ich naroda...

Reagovat
alcantara

Almagro je hrozný nesympatak a este k tomu labil, ťažko sa mu fandí. Škoda Rafu.

Reagovat
blaugrana

Škoda Rafu? Hékajúci rytier teda vôbec nechýba.

Reagovat
alcantara

Ty tomu nerozumies.

Reagovat
blaugrana

Tu nie je čo rozumieť. Proste mi nie je sympatický. A navyše fanúšik realu ..pritom jeho strýko hrával za Barcu.

Reagovat
Kily

chybí a strašně moc. A ani si nechci představit, jak moc bude chybět ve chvíli, kdy skončí Fedex a Rafa bude hrát jenom podle zdravotního stavu

Reagovat
blaugrana

Je tu stále Djoko a Andy. A časom sa vynoria nové "mladé pušky". niet sa čoho báť.

Reagovat
Kily

je tam někdo, kdo by měl takový potenciál, aby za rok nebo za dva opravdu mohl být vyrovnaným soupeřem Andymu a Djokerovi víc než ve dvou zápasech za sezonu? O to mi jde, Fedex může za rok skončit, Rafa už kolena lepší mít nebude a můžeme pak trhat rekordy v nejnižších kurzech na finalisty grandslamových turnajů. Ferrerovi je vlastně taky už třicet, tady se snadno může stát, že mužský tenis bude atraktivitou v tomhle směru tam, kde je ženský, ve kterém to drtí zdravá Serena, pro níž jsou ostatní soupeřky často jenom sparingpartnerky

Reagovat
blaugrana

Nuž to nevie nikto, či niekto taký bude. Hold všetko v poslednej dobe speje do štádia, kde je niekto totálne TOP a ostatok ho len márne naháňa.

Reagovat
alcantara

Verim Del Potrovi, ktoremu asi zacnem fandit po ere Rafu, co ine mi zostava. Talenty ako Dimitrov ma zatial nepresvedcili, nijaky dalsi kandidat mi nenapada. Ten rozdiel v muzskej spicke medzi Top tenistami a zbytkom je enormny, Djokovic sa moze v GS hodne priblizit Federerovi. Ajked na druhej strane Vajda spominal, ze do 25. roku zivota su tenisti najodolnejsi v trenovani, po tom to uz byva horsie, uvidime, no.

Reagovat
Kily

Del Potrovi bych to strašně přál už jenom kvůli tomu, že já, když pominu Čechy, v současné době fandím třem tenistům a jedním z nich je právě on. Snad mu vydrží zdraví, těch zdravotních problémů, i když ne třeba vážných, měl letos poměrně dost, každopádně on opakovaně ukázal, že s těmi nejlepšími umí hrát a dovede je i porážet

Reagovat
RealC.F.

Už nás zase tlačili rozhodčí jo? Teda podle diskuze co si čtu pod článkem je třeba teda poslat pro rozhodčí. Ten zápas jsem neviděl. Asi by jsme neměli dávat víc jak 5 gólů

Reagovat
madridcan

Guardiolov prvy prihovor k hracom ako hlavny kouc Barcelony

"Pánové, dobrý den. Umíte si představit, jakou motivaci pro mě znamená možnost tady být, trénovat tento tým. Je to nejvyšší čest. Tento klub miluju nadevše. Nikdy neučiním rozhodnutí, které by ho poškodilo nebo šlo proti němu. Vše, co budu dělat, bude založené na mé lásce k Barceloně. Potřebujeme a chceme pořádek a disciplínu," začal Guardiola svůj první proslov k týmu.

"Mužstvo prošlo obdobím, kdy se všichni nechovali tak profesionálně, jak by měli. Je čas běhat a odevzdat vše. Jsem součástí tohoto klubu už dlouho a vím o chybách, ke kterým v minulosti došlo. Budu vás bránit na smrt, ale také budu velmi náročný, jako jsem sám na sebe. Žádám vás o jediné. Nikdy vám nebudu vytýkat špatnou přihrávku nebo odkop, kvůli kterým dostaneme gól, pokud budu vědět, že odevzdáváte sto procent. Mohu odpustit každou chybu, ale ne to, pokud neobětujete Barceloně své srdce i duši," dodal Guardiola, jenž přešel k prvnímu mužstvu poté, co vedl barcelonskou rezervu.

"Nežádám výsledky, ale výkony. Nepřistoupím na jakékoliv spekulace o našich výkonech. Tohle je Barça, pánové, to se od nás očekává a to budu očekávat já od vás. Musíme odevzdat vše. Jeden hráč sám o sobě není nikdo. Potřebuje své spoluhráče. Každého, který tady je."

"Mnozí z vás mě neznají, proto využijeme příští dny, abychom utvořili skupinu, rodinu. Pokud bude někdo mít nějaký problém, jsem tady. Nejen sportovní, ale i rodinný nebo profesionální. Jsme tady, abychom si pomáhali, aby vládl klidný duch. Aby mezi hráči nebylo napětí nebo rozdělení. Jsme jeden. Nebudeme vytvářet skupinky, protože to zabíjí týmový duch každého mužstva. Budeme spolu i ve zlých časech, nebudeme nic filtrovat do médií. Budeme jednotní, věřte mi. Jako bývalý hráč jsem byl na vašem místě, vím, co prožíváte."

"Herní styl vychází z historie Barcelony a zůstaneme mu věrní. Když budeme mít míč, nemůžeme ho ztratit. Pokud se tak stane, je potřeba běhat a získat ho zpět. To je v základu vše," zakončil Guardiola svou řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

ze te bavi to prekladat o tom lamakovy kdyz fandis realu

Reagovat
alcantara

Hmm, sedmorcata

Reagovat
smazaný uživatel

aha to je ze sf.cz uz sem se lek ze ti za to barcelona stoji

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Carlos

Reagovat
Masi

Krása. Prohra Raya vždy potěší.

Reagovat
smazaný uživatel

ooo, Carlitos!

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos Vela mazing perfomance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele