12. kolo
17.11.2012 22:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Real pěti góly smetl Athletic

Real Madrid přispěchal s odpovědí na pohodlné vítězství Barcelony v tom nejkratším možném čase. A odpověď to byla rázná, Bílý balet se konečně netrápil, vstřelil hned pět branek a jasně doma zdolal Athletic. "Jeden a půl" gólu zaznamenal Benzema, další trefy přidali Ramos, Özil a Khedira. Za hosty se trefil pouze Ibai Gomez...

Real dnes jednoznačně potřeboval zvítězit, jakákoliv další ztráta by už takřka jistě znamenala konec nadějí na obhajobu ligového titulu, už takhle je Barcelona vzdálena o osm bodů. V tomto utkání však svěřenci Josého Mourinha absolutně žádné nepříjemnosti nepřipustili, od začátku diktovali tempo hry a postupně přidávali i úspěšné zásahy. Ten první přišel ve dvanácté minutě, protože úvodní střely Ronalda a Callejóna mohly nechat Iraizoze v klidu.

V oné dvanácté minutě už se však Real dostal do vedení, když Modrić dokonalým dlouhým pasem našel rozběhnutého Benzemu, ten si míč parádně zpracoval a geniálním lobem poslal za záda bezmocného gólmana Athleticu. Alespoň se tak tedy zdálo, dokud kamery v opakovaných závěrech neodhalily, že autorem branky byl s největší pravděpodobností nešťastný obránce Aurtenetxe...

Po půlhodině hry to bylo o dva góly, to poslal do vápna parádní centr z pravé strany Mesut Özil, balón přistál přesně na hlavě nikým nehlídaného Sergia Ramose a ten neměl problém zblízka zakončit přesně k tyči. Dvouminitovku hrůzy pro Athletic navíc okořenil třetím gólem Karim Benzema. Ten zády k bráně převzal přihrávku od Callejóna, rychlým obtočením se kolem Aurtenetxeho si připravil míč na levačku a nádhernou střelou ke vzdálenější tyči asi definitivně rozhodl o výsledku dnešního zápasu.

Callejón mohl ještě do poločasu zvýšit na 4:0, tentokrát ho ale zastavila pravá tyč Iraizozovy svatyně. Naopak Athletic hned svou první vážnější příležitost zužitkoval ke vstřelení kontaktní branky, Susaetův centr našel ve druhé vlně nabíhajícího Ibaie Gomeze, jenž pohotovým a hlavně dokonale přesným zakončením znemožnil Casillasovi jakýkoliv zásah.

Pokud ale někdo začal o vítězi dnešního duelu pochybovat, po deseti minutách druhé půle musel být přesvědčen i on. Ronaldo krásnou uličkou vysunul Benzemu, ten se tentokrát přesunul do role nahravače, připravil jasný gól Özilovi a ten zblízka nezaváhal. V další možnosti už Benzema zakončoval, přehodil Iraizoze, za něj ovšem dokázal na brankové čáře zaskočit Aurtenetxe. Přesto ještě jeden gól padl, a dal ho osmnáct minut před koncem střídající Khedira. Dobrou práci odvedl Arbeloa, jenž prošel od pravé postranní čáry až k velkému čtverci, posunul merunu Khedirovi a jeho bomba rozvlnila Iraizozovu síť popáté. A naposledy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (17)

Přidat komentář
PePiG7

3-1 2xCR7,Kaka-Aduriz z pen.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem ako si mohol tipnut remizu

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Robík

Tak to tak vzpadá,že Ti to výjde Benzema dal nádherný gol

Reagovat
smazaný uživatel

CR7 hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

on uz bude hrat? pry po minulem zapase letel v helikoptere primo ze stadionu na plastickou chirurgii.. oni uz ho pustili? aby nahodou nemel nejakou jizvicku - to by utrpelo jeho egíčko

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ale vtipny srač

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

On si dává většího bacha na fryzuru.Kluk jeden napomádovanej

Reagovat
janinho

gratulujem, vyhravas cenu pre najvacsieho kkta diskusie! a od vtipneho mas tiez na mile daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

jinak pro autora preview - na začátku sezony byli všichni zdraví

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele