12. kolo
19.11.2012 21:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Rayo Vallecano 4:0

Real Sociedad před vlastními fanoušky rozstřílel Rayo Vallecano 4:0 a rázně tak ukončil jeho krátkou vítěznou sérii, vybudovanou triumfy nad Málagou a Celtou Vigou.

Už v prvním poločase dvakrát skóroval Carlos Vela, a po obrátce ho doplnili ještě Mikel Gonzalez a Gonzalo Castro. Vallecano bylo v zápase prakticky neškodné a Claudio Bravo v domácí bráně se v podstatě celý zápas spíše nudil. Tým ze San Sebastianu tak ideálně navázal na překvapivé vítězství v Málaze v minulém kole.

Hned první větší šance zápasu skončila brankou - diváci na tento moment čekali přes půl hodiny. Diego Irfan našel Velu na hranici malého vápna a mexický útočník bez problémů skóroval - 1:0. Vallecano se ještě ani nevzpamatovalo a už mělo na kontě druhý obdržený gól - trvalo totiž pouze necelé dvě minuty, než se Vela prosadil podruhé. Tentokrát zvolil přízemní střelu z pravé strany vápna - 2:0.

Hostující brankář David Cobeňo si vůbec poprvé sáhl na míč až ve 35. minutě, kdy vyrážel Pardovu ránu nad břevno. Real vedoucí branky mimořádně nabudily a po dalších několika vteřinách nebezpečně hlavičkoval Martínez, ale Cobeňo stále držel nějakou naději pro svůj tým.

Do druhé půle nicméně vstoupili hosté lépe, častěji se dostávali k míči a poprvé se také pokusili ohrozit Bravovu bránu - ale ani Roberto Trashorras, ani Alejandro Domínguez, ani Medina Piti prostor mezi třemi tyčemi netrefili. A tak se ke slovu dostali opět domácí - po hodině hry předvedli útočnou akci, kterou zakončoval zblízka doklepávající González - 3:0.

Závěrečnou branku večera pak Sociedad zaznamenal 14 minut před koncem, když Pardo našel svým centrem Castra, který zdálky propálil Cobeňa počtvrté - 4:0. Pověstného "bůra" mohl odevzdanému soupeři uštědřit David Zurutuza, ale čtyři minuty před koncem trefil jen břevno; to však nemusí trápit trenéra Philippa Montaniera, pod jehož vedením Real ještě takhle vysoko nevyhrál.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
RS

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele