12. kolo
17.11.2012 18:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Soldadova penalta přihrála Valencii vítězství nad Osasunou

Velmi důležité tři body si na své konto připsala Valencia, která doma zvládla náročný duel s Espanyolem a po výhře 2:1 se posunula už na šesté místo ligové tabulky. Na branku Viery poměrně rychle odpověděl Longo a utkání dlouho směřovalo k remíze, kterou ale dvě minuty před koncem odmítl proměněnou penaltou kanonýr Roberto Soldado...

V utkání musel hlavní rozhodčí Carlos Del Cerro Grande hned šestnácktát vytáhnout ze své kapsičky kartu, z toho dvakrát barvy červené. Hlavně v nervózním závěru se pořádně přiostřilo, jen během poslední pětiminutovky viděli hosté čtyři žluté a dvě červené...

Domácí začali o něco aktivněji, Soldado však ve své první šanci selhal, když jeho rána proletěla nad břevnem Alvarezovy branky. V šestnácté minutě už se ale Netopýři dostali do vedení, to totiž trefil odkop Rodrígueze jen Jonase, od jeho těla se míč odrazil ideálně do běhu Jonathana Viery a ten technickou střelou otevřel střelecký účet zápasu.

Espanyol mohl srovnat zásluhou voleje Verdúa, ten ale netrefil balón podle svých představ, a tak mohl Diego Alves bez větších potíží zasáhnout. Po půlhodině hry už se ovšem i tak začínalo odznovu, to potáhl akci po levé straně Sergio García, Verdú pak připravil jako na zlatém podnose míč úplné volnému Samuelu Longovi a ten takovým zvláštním způsobem skóroval. Ještě v závěru první půle mohl strhnout vedení na stranu katalánského celku García, jenže přestřelil.

Druhé dějství přineslo více karet (a to snad i jen těch červených) než gólových příležitostí. A tak se s popisem zajímavých momentů vlastně přesuňme až do osmdesáté sedmé minuty, kdy Barragán svým centrem z pravé strany trefil do hrudi v pádu blokujícího Morena, načež hlavní arbitr zcela nepochopitelně na radu svého asistenta odpískal pokutový kop. Hostující hráči se na sudího právem sesypali a za přehnané protesty byli navíc vyloučeni jak Moreno, tak také Sergio García.

Nařízenou penaltu navíc s velkým přehledem proměnil kapitán Valencie Roberto Soldado a zařídil tak domácím vydřené, ale o to důležitější vítězství. Netopýři se tak po bídném úvodu sezony posouvají vpřed a už jsou na příčkách zajišťujících účast v evropských pohárech, to hosté naopak zůstanou po dvanáctém kole v sestupovém pásmu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

celkem malo karet

Reagovat
smazaný uživatel

co to je

Reagovat
REPLIKATOR

Vymyšlená penalta, vůbec se jim nedivím, že ztratili nervy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele