Premier League - preview 7. kola

29.09.2018, 08:46, aktualizováno 01.10.2018, 08:15
Previews
Sedmé kolo Premier League zakončí pondělní dohrávka mezi Bournemouthem a Crystal Palace. Důležitost utkání zvyšuje skutečnost, že mezi oběma stranami je před vzájemným střetnutím pouze tříbodový rozestup...
AFC Bournemouth - Crystal Palace  (pondělí 21:00)
Stroj na zázraky se možná zadrhl. Bournemouth vstoupil do nové sezony výborně a kromě očekávané prohry s Chelsea a remízy s Evertonem, kde ale svěřenci Eddieho Howea srovnávali krok z průběžného skóre 0:2 měl po pěti kolech na kontě samé výhry. Zápas s Burnley pak vypadal jako papírově snadná záležitost, jenže ouha. AFC byl nedůrazný ve vlastním i soupeřově vápně a výsledkem byla překvapivá prohra 0:4.

Díky skvělým výkonům z minulých víkendů však Bournemouthu i teď, po téměř dohraném šestém kole, patří v tabulce deváté místo. A pokud dnes získají tři body, může z toho být dělené šesté. Soupeřem Howeovy party bude tým Crystal Palace, které Cherries porazili v domácím utkání naposledy v listopadu 1988 ještě ve druhé lize. I další statistika mluví proti úspěchu Bournemouthu v dnešním zápase.

Pondělí dohrávky nejdou týmu v černočervených dresech k duhu, zatím jich v nejvyšší anglické soutěži hráli pět a ani jednou nevyhráli. Naopak, mají bilanci dost tristní, čtyři prohry a jediná remíza a jen v jediném duelu se Howeově týmu povedlo vstřelit branku.

Aby tentokrát v pondělí nějaké branky padly, o to by se na domácí straně měla starat dvojice Ryan Fraser a Callum Wilson. Prvně jmenovaný křídelník začíná famózní vstup do sezony a je zřejmě nejdůležitějším hráčem domácích, anglický útočník zase dává důležité góly. Tak jako v úterý, kdy brankou v nastaveném čase poslal svůj tým přes Blackburn do dalšího kola ligového poháru.

Největší hvězdou hostí je křídelník Wilfred Zaha, který zatím skóroval ve všech třech venkovních zápasech Palace v probíhající sezoně. Chybět bude Royu Hodgsonovi naopak zraněný Benteke a Riedewald, z domácích bojovníků se na hřiště nepodívají letní posila z La Ligy Diego Rico a středopolař Dan Gosling.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké, Smith - L.Cook, Lerma - Brooks, Fraser - King, Wilson
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, Van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, McArthur - Townsend, J. Ayew, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.43 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cardiff City - Burnley FC  (neděle 17:00)
Na první výhru v sezoně stále čeká Cardiff City, který má navíc po minulém kole co napravovat. Fanoušci Bluebirds totiž museli skousnout hořkou domácí porážku 0:5 od Citizens. V tomto kole se svěřenci manažera Neila Warnocka utkají s Burnley, které se zatím také hledá.

Cardiff má za sebou hodně složitý los. V posledních třech kolech hrál s Arsenalem, Chelsea i Manchesterem City a v nejbližší době ho vedle Burnley čeká ještě Tottenham či Liverpool. "Rozlosování zápasů pro nás není zrovna přívětivé. V prvních deseti kolech hrajeme takřka se všemi sedmi top týmy z minulé sezony. Je to trochu kruté, ale musíme se s tím popasovat," prohlásil smířlivě manažer Neil Warnock.

Bluebirds dosud nevyhráli a z prvních šesti kol brali jen dva body za remízy 0:0 s Newcastlem a Huddersfieldem. Po těžké losu teď na Cardiff City Stadium zavítá přeci jen příznivější soupeř a Neil Warnock už jednoduchý recept na úspěch má. "Musíme se skutečně vyvarovat chybám a potřebujeme se během devadesáti minut více dostat do hry," dodal domácí manažer. Cardiff se proti Burnley nemá čeho obávat. S tímto soupeřem doma nikdy neprohrál a historicky vzato má výrazně lepší vzájemnou bilanci.

Ne však aktuální formu. Burnley naposledy rozstřílelo Bournemouth a jednou brankou se pod to podepsal i český útočník Matěj Vydra. Manažer Sean Dyche nemá v úmyslu měnit základní jedenáctku, takže se dá očekávat Vydrův start od úvodní minuty. Až do výhry nad Bournemouthem se však Clarets trápili a dokonce na tom byli ještě hůře, než jejich soupeř z Walesu.

Cardiffu budou chybět zranění Nathaniel Mendez-Laing, Lee Peltier a Aron Gunnarsson. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana, i když Seana Dycha žádná nová zranění netrápí, stále nemůže počítat s Nickem Popem či Benem Gibsonem a jistý není ani start Robbieho Bradyho.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Bennett, Bamba, Morrison, Manga - Hoilett, Ralls, Arter, Caarasa - Reid, Ward
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork, Lennon - Vydra - Vokes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.11 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Manchester United  (sobota 13:30)
Sobotní program Premier League zahájí duel dvou týmů, kteří s dosavadním průběhem sezóny nemohou být spokojeni. Manchester United navíc naposledy vypadl i z ligového poháru a v médiích se nahlas hovoří o rozporech uvnitř týmu. Naproti tomu West Ham je v posledních týdnech na vzestupu a sérii úspěšných výsledků bude chtít prodloužit i po střetnutí s The Red Devils.

The Hammers se z úplného dna tabulky odlepili až po pátém kole, když si premiérové body v letošní sezóně odvezli z Goodison Parku, minulý týden pak v londýnském derby obrali o body Chelsea. "Cítíme se sebevědomě, zlepšili jsme naše výsledky a nyní potřebujeme zvítězit poprvé i před vlastním fanoušky," řekl na tiskové konferenci zkušený kouč Manuel Pellegrini.

Družina chilského stratéga si náladu zlepšila ještě v týdnu, když si smlsla na nováčkovi čtvrté ligy Macclesfieldem Town. V tomto utkání si však přivodil zranění kotníku středopolař Carlos Sánchez, jenž bude kvůli tomu o víkendu zcela jistě chybět. Naopak po potížích s kolenem už bude k dispozici rakouský útočník Marko Arnautović.

Také José Mourinhovi bude už v sobotu k dispozici jedno z ofenzivních es, po třízápasovém trestu se vrací Marcus Rashford. Ovšem červenou kartu obdržel při zmiňované pohárové blamáži s Derby County náhradní brankář Sergio Romero, Davidu de Geovi bude zřejmě proto krýt záda zkušený Lee Grant. Na seznamu dlouhodobě zraněných pak figuruje zadák Marcos Rojo.

V sestavě by se měl podle manažerových slov objevit i Paul Pogba. Kontroverzní Francouz si dovolil kritizovat Mourinhovu taktiku a prosazovaný styl hry, za což mu portugalský lodivod odňal funkci zástupce kapitána. Před novináři však v pátek prohlásil: "V úterý, ve středu ani ve čtvrtek nikdo netrénoval lépe než Paul. Tým potřebuje skvělé hráče, jímž on je."
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski; Zabaleta, Diop, Balbuena, Masuaku; Noble, Rice, Obiang; Anderson, Yarmolenko, Arnautovic
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea; Valencia, Smalling, Lindelof, Shaw; Matic, Pogba; Sanchez, Lingard, Rashford; Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.50 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arsenal FC - Watford FC  (sobota 16:00)
Před startem nového ročníku anglické Premier League jen málokdo očekával, že do zápasu sedmého kola mezi Arsenalem a Watfordem budou vstupovat s vyšším počtem bodů na kontě druzí jmenovaní. Děje se tak vůbec poprvé od září 1984, což jen svědčí o tom, jak dobré formě se tým Javiho Gracii v posledních týdnech a měsících těší. Ani Arsenal ovšem nezůstává pozadu, neboť po dvou porážkách na úvod sezony sbírá jedno vítězství za druhým.

Přestože Unai Emery stále nemůže být s výkony svého mužstva plně spokojen, výsledky jsou pro Kanonýry přívětivé. Po selháních s Manchesterem City a Chelsea totiž Arsenal vyhrál jak v dalších čtyřech ligových kolech, tak i prvním zápasem Evropské ligy či naposledy v ligovém poháru. Šest výher v řadě napříč všemi soutěžemi hráčům severolondýnského klubu dodává na jistotě a Emery si přeje, aby v tomto trendu pokračovali i nadále. "Každý zápas nám dává příležitost získat větší sebevědomí, ale zároveň je také výzvou ukázat se a vydat ze sebe ten nejlepší možný výkon. Myslím, že všichni hráči jsou správně naladění, ale vyžadujeme od nich ještě víc."

Dobrou zprávou pro domácí je zdravotní stav Sokratise Papastathopoulose, jenž nedohrál předešlé ligové utkání s Evertonem, ovšem zdravotní potíže s nakopnutou nohou v oblasti kolene již zdárně překonal. Přípravu na zápas však zároveň nabourala mediální salva zpráv o situaci okolo Aarona Ramseyho, s nímž klub podle nejnovějších informací neprodlouží stávající smlouvu a velšský reprezentant tak nejspíše v létě opustí Emirates Stadium jako volný hráč. Zůstává tak otázkou, zda si Ramsey navzdory nastalé situaci udrží místo v základní sestavě, anebo Emery upřednostní jiného hráče, na němž může dlouhodobě stavět.

Také hosté mohou mít ohledně zápasové soupisky smíšené pocity. Minimálně na šest týdnů je vyřazen ze hry krajní bek Daryl Janmaat, ovšem vyloučení Christiana Kabaseleho v pohárovém zápase s Tottenhamem bylo zrušeno a kapitán Troy Deeney je navzdory šrámu z minulého kola s Fulhamem plně připraven naskočit.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Sokratis, Monreal - Torreira, Xhaka - Özil, Ramsey, Aubameyang - Lacazette
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, Kabasele, Holebas - Hughes, Doucouré, Capoue, Pereyra - Gray, Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.83 - 6.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Fulham FC  (sobota 16:00)
Tolik opěvovaný Marco Silva na trenérské lavici, Yerry Mina, André Gomes nebo Richarlison v kádru - Everton po letní přestávce vypadal hodně svěže a počítalo se s ním snad i na atakování top šestky. Jenže po parádním startu se všechno začalo komplikovat a Toffees jsou před utkáním s Fulhamem v poměrně jasné pozici. Jakákoli ztráta už bude regulérní průšvih.

Klíčovou postavou Evertonu bude v letošní sezóně zřejmě zmíněný Brazilec Richarlison, který posilil ofenzivu liverpoolského celku z Watfordu za bláznivých 50 milionů liber (s bonusy). Když stál dva zápasy za červenou kartou, Toffees ze dvou domácích zápasů vytěžili pouhý bod. Hlavně prohra s West Hamem leckoho překvapila.

A tak se stalo, že v očích expertů i fanoušků jeden z nejnadějnějších manažerů Premier League Marco Silva vyhrál z posledních 17 ligových zápasů jenom dva (!). Začínáme se tak pomalu dostávat do fáze, kdy bude muset někdejší šéf sestoupivšího Hullu a tápajícího Watfordu konečně svůj talent potvrzovat hlavně výsledky - a ne jen sympatickým a progresivním projevem.

Dostal k tomu docela vhodnou příležitost. Fulham má mizernou obranu, v šesti zápasech dostal už třináct gólů a čisté konto v Premier League ještě neudržel. Everton navíc zápasy s Cottagers miluje jako nikdo jiný. Fulham totiž v Goodison Parku nikdy nevyhrál ligový mač a posledních 21 (!!!) zápasů odjížděl bez bodu. Tahle šňůra je rekordní v rámci celé soutěže.

Slaviša Jokanović ovšem se svým týmem hlavně v útoku docela válí a Fulham rozhodně není žádným nováčkovským otloukánkem. Z dosavadního projevu obou týmů se dá očekávat atraktivní podívaná a sázkaři by mohli s poměrně klidným svědomím zkusit "over". Třeba i proto, že posily z prvního odstavce - Mina a Gomez - jsou pořád zranění, stejně jako Seamus Coleman.

Zajímavé varianty se rýsují v útoku Evertonu, kde střelecky neobstál Cenk Tosun, Niassé je dřevo a Calvert-Lewin proti Arsenalu taky v koncovce pohořel. Silva už několikrát mluvil o schopnostech Richarlisona hrát na hrotu, což by mohlo dát šanci Bernardovi na levém křídle.

Fulham bude ještě před utkáním monitorovat zdravotní situaci stopera Alfieho Mawsona a kapitána Toma Cairneyho. Pro dobro londýnského celku by však měl být fit jen skotský záložník, poněvadž Mawson proti Watfordu hrůzostrašně hořel, a bůhví, jestli o půli střídal kvůli zranění nebo čistě z taktického hlediska.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Kenny, Keane, Zouma, Digne - Davies, Gueye - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Tosun (Bernard)
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Bettinelli - Fosu-Mensah, Odoi, Chambers, Sessegnon - Cairney, Zambo, Seri - Schürrle, Mitrović, Vietto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.33 - 5.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Huddersfield Town - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Huddersfieldu se během své druhé sezóny mezi elitou nedaří, krčí se na posledním místě tabulky a stále čeká na první vítězství. Do města ležícího přesně uprostřed Velké Británie přijede v sobotu jeden z největších favoritů soutěže - Tottenham, který s The Terriers prohrál naposledy v padesátých letech minulého století.

Mužstvo vedené Davidem Wagnerem navázalo na nezdary ze závěru loňského ročníku a na výhru čeká již deset ligových zápasů v řadě. Huddersfieldu se nedaří ani v ofenzivě, ani v obraně, což dokazuje i nelichotivé skóre 3:14. Domácí fanoušci se na The John Smith’s Stadium neradovali z gólu již pět utkání v řadě, čemuž se bude málokdo divit po uvážení faktu, že za celou sezónu vystřelili The Terriers na bránu jen třináctkrát (což kdejaký tým zvládne i za zápas).

"Je důležité, abychom se nezajímali o situaci v tabulce. Musíme se plně koncentrovat na náš výkon," zdůraznil na tiskové konferenci manažer David Wagner. Rodákovi z Hesenska, jenž díky původu svého otce během své hráčské kariéry reprezentoval USA, budou v sobotu scházet záložníci Ramadan Sobhi a Danny Williams.

Také kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino musí počítat několik ztrát. Stále mimo hru jsou oba brankáři, Hugo Lloris i Michel Vorm, a proto si další start v Premier League připíše Argentinec Paulo Gazzaniga. Zdravotní potíže nepustí do hry ani Christiana Eriksena a pravděpodobně ani Serge Auriera.

The Spurs v loňské sezóně Huddersfield dvakrát porazili, přičemž šestkrát skórovali a ani jednou neinkasovali a bookmakeři odhadují podobný výsledek i nyní. To i kvůli aktuální formě Pochettinovi party, jež po nepovedeném úvodu září začala se začátkem podzimu znovu vyhrávat.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lossl; Durm, Lowe, Zanka, Schindler, Kongolo; Mooy, Billing, Diakhaby, Van la Parra; Mounie
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga; Trippier, Rose, Sanchez, Vertonghen; Dier Winks, Lamela, Alli, Son; Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.12 - 3.90 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Manchester City doposud v cestě za obhajobou ligového titulu prochází novou sezonou bez porážky a v sedmém kole má solidní šanci dostat se opět do vedení soutěže. Zatímco Citizens čeká papírově snadný domácí zápas s tápajícím Brightonem, dosavadní lídr z Liverpoolu přijíždí na půdu třetí Chelsea, kde může o momentální dvoubodový náskok snadno přijít.

Loňský ročník byl v podání Citizens jednou velkou krasojízdou, která se zastavila na historickém zdolání bájné stobodové hranice, podpořené 106 vstřelenými góly. Není tedy divu, že manažer Brightonu Chris Hughton na předzápasové tiskové konferenci vyzdvihl práci svého protějška Pepa Guardioly a jeho vliv na celý anglický fotbal.

"Špičkoví manažeři mají obvykle velký vliv na celou ligu, ať už okamžitý, anebo se k němu dopracují postupem času. Hovoříme zde dlouhá léta o (Arsénu) Wengerovi a jeho dopadu ve své době, Josém (Mourinhovi) a jeho vlivu, odlišném herním stylu a týmovém duchu, kterým se jeho týmy vyznačují,"začal obšírně kouč Brightonu. "Nyní tady máme manažera Man City, který předvádí jeden z nejlepších fotbalů, jaký Premier League viděla, a jedny z nejlepších individuálních výkonů, jaké jsme viděli, stejně jako herní styl. Tito manažeři nyní ovlivňují řadu mladých začínajících koučů v tom, jak sami chtějí hrát, jejich dopad na zdejší hru je obrovský."

Manchester má za sebou úspěšné vystoupení v ligovém poháru, kde zvítězil na půdě Oxfordu United 3:0, a náročný program mu pokračuje také v příštím týdnu, kdy anglického mistra čeká v Lize mistrů výjezd do Hoffenheimu. Od Pepa Guardioly tak lze očekávat výraznou rotaci kádru, jehož součástí stále nejsou dlouhodobě zranění Claudio Bravo s Kevinem de Bruynem, stejně jako Benjamin Mendy, jenž se stále potýká se zraněním chodidla. Francouzský bek se navíc u manažera musel zodpovídat z nekázně v podobě pozdního příchodu na stadion, a to o celé tři hodiny. Hosté se zase musí obejít bez Dalea Stephense a Pascala Grosse.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Delph - B. Silva, Fernandinho, Gündogan - Sterling, Agüero, Sané
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Dunk, Duffy, Bong - Knockaert, Kayal, Proöpper, Bissouma, March - Murray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 13.20 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Leicester City  (sobota 16:00)
Newcastle prožívá nelehký vstup do nového ročníku Premier League a i po šesti kolech stále čeká na první ligové vítězství. Svěřenci Rafaela Beníteze se mohou uklidňovat tím, že již mají za sebou duely s valnou většinou favorizovaných celků ze špice tabulky, a právě v nadcházejících kolech s papírově vyrovnanými celky se ukáže, jak si letos Magpies skutečně stojí. V sobotní odpoledne do St. James‘ Parku zavítají hráči Leicesteru City.

Bezbranková remíza ze hřiště Crystal Palace v minulém kole byla pro Newcastle teprve druhým získaným bodem a není tedy divu, že se Straky zatím nachází v sestupovém pásmu. Přesto manažer Benítez zůstává přesvědčen, že se nepříjemnou situaci podaří brzy zvrátit. "Tlak na ukořistění první výhry si na sebe nakládáme sami. Chceme si připsat vítězství a nastartovat tím celou sérii. Snad si na St. James‘ Parku vytvoříme více šancí než venku," upozornil španělský kouč na hlavní problém svého týmu, tedy bídnou kreativitu a nízký počet vstřelených branek.

To Leicester je na tom v tabulce podstatně lépe. Díky výhře 3:1 nad Huddersfieldem se Foxes drží na deváté příčce a v týdnu si také připsali úspěch v ligovém poháru, kde po penaltovém rozstřelu vyzráli na Wolverhampton. "Newcastle má fantastický stadion pro 55 tisíc lidí a se špičkovou atmosférou. Nedostávají zde mnoho branek, je vždy těžké proti nim hrát a vyhrávat souboje," poznamenal manažer Claude Puel.

Zatímco domácí se budou muset obejít bez útočníka Salomona Rondóna, jenž pravděpodobně zůstane několik týdnů mimo hru vinou poraněného stehenního svalu, Leicester hlásí ztrátu v podobě Demaraie Graye. Mrštného křídelníka museli ve zmíněném pohárovém duelu s Wolves odnášet na nosítkách včetně nasazené kyslíkové masky, ovšem původní nejčernější prognózy ohledně vážnosti kotníkového zranění se nakonec nepotvrdily a Gray by měl svému týmu chybět "jen" okolo šesti týdnů. Do hry by se naopak měly vrátit defenzivní stálice Schmeichel s Maguirem, jež Puel v týdnu pošetřil.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Yedlin, Lascelles, Clark, Manquillo - Ritchie, Shelvey, Diamé, Kenedy - Pérez - Joselu
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Amartey, Evans, Maguire, Chilwell - Ghezzal, Mendy, Ndidi, Maddison - Iheanacho - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.15 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Wolverhampton Wanderers - Southampton FC  (sobota 16:00)
Kdo sledoval jízdu Wolverhamptonu k loňskému titulu v Championship, jistě není příliš překvapen z toho, jak si Vlci počínají při své nováčkovské sezóně. Bez bázně a hany. Remízy s Manchesterem City a na hřišti Manchesteru United jsou však i pro znalé překvapením a příslibem, že na zápasy Wolves se bude stát za to koukat. Dnes na Molineux přijede Southampton.

Ještě jedna připomínka minulé sezóny. Wolves byli výborní směrem dopředu, nasázeli 82 gólů, což za poslední tři sezóny v Championship dokázali už jen Newcastle a Fulham. Letos ale udivují především pevnou defenzivou, na čemž má lví podíl posila ze Sportingu Rui Patrício. Portugalské jedničce by klidně slušel tým ze špičky ligy - minimálně na základě výkonů, jež doposud předvádí.

Horší už to je právě v ofenzivě, což je znak náležící oběma celkům. Jak Wolverhampton, tak Southampton nastříleli v aktuální sezóně jen šest gólů. Proto si tým z jihu Anglie nemůže vynachválit návrat Dannyho Ingse, který obstaral rovnou polovinu klubových zásahů a který minulé kolo nemohl nastoupit. Hrálo se totiž proti "jeho" Liverpoolu.

Ings vítězným gólem zařídil i doposud jedinou výhru Southamptonu na hřišti Crystal Palace, která zatím Saints staví na čtrnácté místo. Wolves nejtěsnějším možným výsledkem vyhráli už dvakrát, takže jsou desátí. A pokud prodlouží svou domácí ligovou neporazitelnost už na třináct zápasů, můžou se povážlivě přiblížit pohárovým příčkám.

Využít k tomu můžou tutéž sestavu, jako v předchozích šesti kolech. Nuno Espirito Santo sází od začátku sezóny na stejnou jedenáctku, sedmým zápasem beze změny by vyrovnal ligový rekord. Southampton chystá změny nejen kvůli Ingsovi, ale i proto, že se po zranění vrací Mohamed Elyounoussi.

I jeho úkolem bude vedle pozvednutí chabé ofenzivy Saints také ukončení desetileté hegemonie Wolverhamptonu ve vzájemných zápasech. Schovaly se do ní sice jen tři zápasy, ale Vlci v nich byli bez výjimky stoprocentní. Naposled se Southamptonu povedlo zvítězit na Molineux v březnu roku 2007.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Neves, Jonny - Hélder Costa, Jiménéz, Jota
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cedric, Vestergaard, Hoedt, Bertrand - Elyounoussi, Hojbjerg, Lemina, Redmond - Austin, Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.46 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Neuplynou ani tři dny a Chelsea s Liverpoolem se opět střetnou. Tentokrát se místo činu přesouvá o pár set mil jižně, do Londýna. Středeční zápas ligového poháru na Anfield Road překvapivě ovládli Blues, kteří tak v roli mírného favorita vstoupí i do druhého vzájemného zápasu. A to především kvůli jednomu hráči, který je v posledních týdnem právem přirovnáván k Ronaldovi s Messim.

Eden Hazard nastoupil ve středu na nějakých pětatřicet minut, ale stihl nahrát na první gól a druhý fenomenálním způsobem sám vstřelit. Potvrdil tak svou excelentní formu - v posledních čtyřech ligových zápasech nasázel pět gólů a další přidal za Belgii při reprezentační pauze. Jeho osoba vzbuzuje děs v očích všech obránců.

A to včetně těch liverpoolských, přestože ti prodělali od minulé sezóny šokující progres. Pryč jsou časy výsměšných memů s impozantním útokem a tristní defenzivou. Klopp sestavil perfektní stoperskou dvojici, jejíž součástí ani není nejlepší obránce světa Dejan Lovren. Van Dijk s Gomezem se do značné míry postarali o to, že Liverpool zatím v lize inkasoval jen dvakrát a s šesti výhrami vládne tabulce.

Start Virgila van Dijka na Stamford Bridge je ale v ohrožení kvůli zranění žeber, pro něž nedohrál minulý ligový zápas proti Southamptonu. Nahradí ho pro to buď zmíněný Lovren, nebo Joel Matip, který zrovna proti Saints dokonce skóroval.

Taky Maurizio Sarri má problémy uprostřed obrany, protože Antonio Rüdiger - taktéž minulý víkend - utrpěl zranění třísla. Fanoušci Chelsea by se tak opět mohli dočkat startu Andrease Christensena, avšak Gary Cahill byl v nedávném vzájemném duelu s Liverpoolem lepší, a pokud Rüdiger nebude fit, dá se čekat spíš záskok v podání kapitána týmu.

Cahill ostatně Rüdigera střídal v onom klání s West Hamem, jenž Chelsea nezvládla dokonale a na rozdíl od Liverpoolu ztratila stoprocentní bilanci. Po bezgólové remíze ztrácí po boku Manchesteru City dva body právě na Liverpool. V sobotu večer tak budou mít Blues jedinečnou šanci svého velkého soka dokonce přeskočit.

V poslední době se jim na Reds docela daří. Před středečním úspěchem slavili díky jedinému gólu Girouda i poslední vzájemný zápas v Premier League. No a bez porážky odjížděla Chelsea i z nedávných dvou návštěv města Beatles. Poslední triumf Liverpoolu je starý už dva roky.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger (Cahill), Luiz, Alonso - Kanté, Jorginho, Kovačić - Willian, Giroud, Hazard
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Matip (Van Dijk), Robertson - Milner, Wijnaldum, Henderson - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.49 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC660014:218
2.Manchester City651019:316
3.Chelsea FC651014:416
4.Watford FC641111:613
5.Tottenham Hotspur640212:712
6.Arsenal FC640212:912
7.Manchester United63129:910
8.AFC Bournemouth631210:1110
9.Leicester City630311:109
10.Wolverhampton Wanderers62316:69
11.Crystal Palace62134:67
12.Everton FC61328:116
13.Brighton & Hove Albion61238:115
14.Southampton FC61236:95
15.Fulham FC61238:135
16.Burnley FC61147:104
17.West Ham United61145:114
18.Newcastle United60244:82
19.Cardiff City60243:142
 Huddersfield Town60243:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1229)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele