Premier League - souhrn 7. kola

29.09.2018, 15:23, aktualizováno 01.10.2018, 22:52
Komentáře a souhrny
Cardiff stále čeká na výhru, tentokráte podlehl Burnley. Manchester United zaznamenal další ztrátu, tentokráte Red Devils padli na půdě West Hamu United. Manchester City si doma poradil s Brightonem, Arsenal díky závěru zvládl derby proti Watfordu. V celém kole se body dělily jen jednou, a to ve šlágru mezi Chelsea a Liverpoolem...

AFC Bournemouth - Crystal Palace 2:1

01.10.2018 21:00

Góly: 5. David Brooks, 87. Junior Stanislas (pen.) - 55. Patrick van Aanholt

Pondělní dohrávka Premier League nabídla mnoho soubojů, ale málo fotbalové krásy. Bournemouth nicméně v domácím prostředí potvrdil roli mírného favorita a díky penaltě z konce utkání porazil Crystal Palace 2:1.

Domácí začali utkání aktivně a brzy se ujali vedení. Po několika desítkách vteřin to už v ochozech Vitality Stadium pořádně zahučelo, neboť po akci Davida Brookse se po míči před prázdnou bránou natahoval Joshua King, tentokráte se však ještě skóre neměnilo. To až v 5. minutě, kdy Callum Wilson udržel míč proti přesile obránců a připravil ho proti noze jednadvacetiletému Brooksovi, jenž krásnou ranou o břevno překonal Hennesseyho.

The Eagles v první půli zaměstnali Asmira Begoviće pouze jednou a střelu Maxe Meyera zpoza vápna bosenský gólman bez větších potíží ukryl ve svých rukavicích. Hosté převzali iniciativu až po změně stran a za svou aktivitu byli odměněni v 55. minutě. Wilfried Zaha se s trochou štěstí dostal k odraženému balónu, pěknou kolmicí vysunul do křídla Patricka van Aanholta, stojícího v době přihrávky na hraně ofsajdu, a levý obránce Crystalu dělovkou na přední tyč vyrovnal na 1:1.

Závěrečné slovo si ale vzali znovu The Cherries. Poslední desetiminutovka byla jasně v jejich režii a vypracovali si několik velkých šancí, z nichž gólem skončila až ta poslední. Nejprve uháněl po chybě Aanholta na bránu agilní Ryan Fraser, předložil míč Wilsonovi, kanonýr Bournemouthu ovšem ve stoprocentní pozici svou pověst nepotvrdil a trefil do nohy vyběhnuvšího Hennesseyho.

Velšský brankář se vyznamenal i o chvíli později, když si poradil s hlavičkou Dana Goslinga, nicméně nakonec stejně inkasoval. Mamadou Sakho totiž během rozehrávky přímého kopu udeřil loktem do obličeje Jeffersona Lermu, což neuniklo sudímu Mikeu Deanovi a byla nařízena penalta. Pokutový kop s přehledem proměnil Junior Stanislas, který v té době pobýval na hřišti jen pár minut.

Svěřenci Eddieho Howea tak vydřeli tři body v samém závěru, napravili výbuch z Burnley z minulého týdne a v tabulce se posunuli na sedmou příčku. Crystal Palace zůstává třináctý.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Burnley FC 1:2

30.09.2018 17:00

Góly: 60. Josh Murphy - 51. Jóhann Gudmundsson, 70. Sam Vokes

Cardiffu to ani tentokrát nevyšlo a velšský celek znovu prohrál, takže si na své první vítězství musí ještě počkat. Nad síly domácích bylo Burnley, které o třech bodech rozhodlo až ve druhém poločase, kdy padly všechny branky. Hosty poslal do vedení Gudmundsson a stejný hráč přihrával i na vítězný gól Sama Vokese, který hrál své 100.jubilejní utkání. Na straně vítězů hrál od úvodní minuty Matěj Vydra.

Český útočník se přihlásil o slovo ve 14.minutě kdy hodně nepřesně vypálil. Mnohem větší šance se naskytla Joshu Murphymu, který se z úhlu protlačil až před brankáře Harta a pak razantní střelou orazítkoval tyč! Burnley se pak smůla přilepila na paty ještě jednou, to když manažer Sean Dyche musel již v polovině prvního dějství sáhnout ke střídání a zraněného Tarkowskiho nahradil Long.

Domácí měli ve 35.minutě další zajímavou příležitost a na balón si musel po střele Zohorea sáhnout Hart. Cardiff ještě získal rohový kop, ale z něho nic zásadního nevzešlo a brankou neskončila ani situace z konce prvního poločasu. Závar před Hartem se změnil doslova v hlavičkovanou a Petersen už brankáře překonal, jenže toho na brankové čáře zastoupil jeden z obránců.

První poločas na Cardiff City Stadium branku nepřinesl, ovšem hrála se velmi zajímavá partie. Bezgólový stav byl nakonec ve druhém poločase prolomen. Nejprve si zkoušel vymodlit pokutový kop Sam Vokes, jenže sudí pro jeho pád v šestnáctce neměl pochopení a pak už to přišlo. Krásný oblouček na zadní tyč propasíroval za záda Etheridgeho Johann Gudmundsson a Burnley vedlo 1:0!

Pohotová volej Vítora Samarasy mohla výsledek okamžitě srovnat, kdyby jí nescházela větší přesnost. Cardiff si na svojí šanci musel počkat do 60.minuty, pak Manga zpětnou přihrávkou na vápno namazal Joshu Murphymu a jeho přesná střela k tyči znamenala vyrovnání.

A Bluebirds mohli výsledek otočit, jenže podobně jako v prvním poločase spoustu dobrých příležitostí zahodili. Murphyho výtečnou technickou střelu Hart vyrazil a na druhé straně Sam Vokes z malého vápna hlavou vrátil vedení na stranu Clarets. Cardiff si možná nezasloužil prohrát, ale v tomto utkání šeredně doplatil na produktivitu a na své první vítězství musí nadále čekat.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Liverpool FC 1:1

29.09.2018 18:30

Góly: 25. Eden Hazard - 89. Daniel Sturridge

Už ani Liverpool není v Premier League stoprocentní, první ztráta bodů přišla dnes na Stamford Bridge. Chelsea dnes díky brance Edena Hazarda dlouho vedla, Kloppova ekipa srovnala stav až dvě minuty před koncem, kdy se výstavně trefil střídající žolík a bývalý hráč The Blues Daniel Sturridge.

Po opatrném úvodu se do první obrovské šance zápasu dostal Brazilec Williana. Jeho krajan David Luiz vytáhl z kapsy další ze svých skvělých dalekonosných pasů, Willian však při samostatném nájezdu dalšího reprezentanta největšího jihoamerického státu, brankáře Alissona, tváří v tvář nepřekonal.

Varování Liverpoolu nestačilo a za pár minut přišel trest. Mateo Kovačić po narážečce ve středu pole vyslal kolmicí do sprintu Edena Hazarda a belgická superstar, hrající ve fantastické formě, svým typickým a dokonale přesným zakončením na zadní tyč otevřel skóre. Hazard si tak šestým gólem v sezóně upevnil pozici na čele tabulky střelců.

O chvíli později si vzala slovo i největšího hvězda hostů, Mohamed Salah. V osobním souboji egyptský útočník přetlačil Marcose Alonsa, udělal kličku gólmanu Kepovi Arrizabalogovi, jeho střelu z úhlu mířící do odkryté svatyně ovšem na poslední chvíli vykopl navrátivší Antonio Rüdiger. Vyrovnat se těsně před koncem poločasu nepovedlo ani Sadiovi Manému, jehož kop přes hlavu po centru Alexandra-Arnolda skončil na tribuně zaplněného Stamford Bridge.

Druhé dějství začalo parádní individuální akcí Williana, který na hranici šestnáctky efektně i efektivně obešel Robertsona, Olivier Giroud ale jeho následnou přihrávku nezužitkoval nejlépe. V 59. minutě si vynikající zákrok připsal Kepa, jehož po dobré práci Firmina zaměstnal prudkou přízemní ranou na přední tyč Sadio Mané.

Zejména s blížícím se koncem utkání se hrál velmi zajímavý fotbal ve strhujícím tempu. The Blues využívali čím dál tím více otevřené obrany The Reds a v 64. minutě ji navíc nachytal v nedbalkách N’Golo Kanté, jenž rychle rozehraným přímým kopem z vlastní poloviny vyslal do dalšího úprku Hazarda. Rychlonohého Belgičan však tentokráte bravurně vychytal vyběhnuvší Alisson a podržel naděje Liverpoolu na bodový zisk.

Alespoň remízu měl na hlavě čtvrthodiny před koncem Roberto Firmino, hlavičku brazilského útočníka ovšem na brankové čáře zastavil David Luiz. Vyrovnání tak musel zajistit až muž, který to na Stamford Bridge velmi dobře zná. Daniel Sturridge pobýval na hřišti jen několik desítek vteřin, když se z kroku opřel do míče a z nějakých 25 metrů úchvatným způsobem vymetl horní roh domácí brány.

Dělbu bodů chtěl ještě v samém závěru odmítnout Marcos Alonso, po Hazardově rohu však hlavou z malého vápna těsně minul. Oba manažeři si tak po závěrečném hvizdu mohli podat ruce s vědomím, že remíza byla zřejmě zasloužená.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Watford FC 2:0

29.09.2018 16:00

Góly: 81. Étienne Capoue (vl.), 83. Mesut Özil

Zápasy londýnského Arsenalu jsou v posledních týdnech podobné takřka jako vejce vejci. Přestože tým Unaie Emeryho podává herně nepřesvědčivé výkony, kolo co kolo dokáže z vyrovnaných střetnutí vytěžit maximum a nejinak tomu bylo i tentokrát proti Watfordu. Přestože hosté na Emirates Stadium podali solidní výkon, favorita přestříleli a vytvořili si řadu slibných šancí, poroučejí se s prohrou 2:0, když v závěru zápasu smolný vlastenec Cathcarta podpořil druhým gólem Mesut Özil. Sedmou výhru Kanonýrů v řadě kazí jen svalové zranění Petra Čecha.

Malé londýnské derby slibovalo atraktivní podívanou a oba celky se od prvních minut snažily předzápasová očekávání naplnit. Otevřený zápas se především v úvodní dvacetiminutovce přeléval od jedné branky k druhé a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejaktivnějšími hráči v zakončení byli Will Hughes s Alexanderem Lacazettem, ovšem oba shodně ve slibných příležitostech selhali. Obzvláště francouzský forvard Arsenalu musel zpytovat svědomí, neboť se po Cathcartově zaváhání řítil zcela sám na Bena Fostera, jehož sice jemným obloučkem přehodil, ale zároveň minul odkrytou branku.

V závěru první půle Foster bezpečně zasáhl proti tvrdé ráně Xhaky, zatímco na druhé straně musel Petr Čech rázně zasahovat u nebezpečné standardní situace Hornets, kterou nakonec i s jistou dávkou štěstí úspěšně zneškodnil. Český gólman však ještě před přestávkou musel předčasně opustit hřiště, když si při odkopu od branky přivodil svalové zranění a musel přepustit své místo Berndu Lenovi.

Německý gólman se sice uvedl nepřesnou rozehrávkou do autu, ovšem po zbytek první půle byl nucen předvést také své reflexy a nutno dodat, že proti pokusům Graye, a především Deeneyho obstál na výbornou. Domácí sice měli míč častěji na kopačkách, ovšem šance přibývaly výhradně na druhé straně, kde se střídající Success objevil hned ve dvou skvělých pozicích, pokaždé však v zakončení selhal.

Utkání tak zdánlivě směřovalo k bezbrankové remíze, když se Arsenalu zničehonic podařilo prolomit skóre. Ostrý centr střídajícího Iwobiho sice Lacazette nedokázal usměrnit do brány, ale podařilo se mu v souboji zaměstnat bránícího Cathcarta natolik, že si stoper Watfordu nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Než se otřesení hosté stihli z inkasovaného gólu vzpamatovat, bylo najednou jejich manko dokonce dvojnásobné. Rychlý kontr Kanonýrů měli na svědomí opět aktivní Iwobi s Lacazettem, jehož pas z pravé straně přistál akorát u nohou nabíhajícího Mesuta Özila, který s přehledem zabořil míč do sítě. Arsenal znovu obstál navzdory nepřesvědčivém výkonu a připisuje si již sedmé vítězství za sebou napříč všemi soutěžemi.

Více informací k zápasu

Everton FC - Fulham FC 3:0

29.09.2018 16:00

Góly: 56. Gylfi Sigurdsson, 66. Cenk Tosun, 89. Gylfi Sigurdsson

Třízápasovou šňůru bez vítězství nakonec utnul domácí celek. Everton po změně stran sešlápl plyn a Fulham odstřelil třemi brankami a to ještě neproměnil pokutový kop pozdější autor vítězné branky, Islanďan Gylfi Sigurdsson.

Pro hosty z Londýna začalo utkání dost nešťastně, protože už v 8. minutě musel odejít ze hřiště Fosu-Mensah, jenž si sám po nedovoleném zákroku přivodil zranění. Co se týče brankových příležitostí, těch první poločas moc nenabídl. Nedá se však v žádném případě říci, že se hrál nudný fotbal. V Goodison Parku se hrála typická ostrovní řež, plná tvrdých, ale víceméně čistých soubojů. Až závěr prvního poločasu zvedl diváky ze sedadel, když se opřel do balónu Sessegnon a div, že nepřelomil břevno Pickfordovy branky. Fulham tato příležitost musela mrzet, protože liverpoolský celek po změně stran převzal iniciativu a začal svého soupeře mačkat.

Everton opravdu vstoupil do druhého poločasu výrazně živější a nakonec to slavilo úspěch. Ale nejprve popořádku. V 51. minutě si Odoi dovolil ve vlastní šestnáctce postrčit protihráče a od sudího se nemohl dočkat ničeho jiného, než žluté karty a pokutového kopu. Gylfi Sigurdsson ale nabídnutou příležitost zahodil a střelou nahoru doprostřed orazítkoval břevno.

Domácí se zdravě naštvali, začali Fulham pořádně tlačit a nakonec přeci jenom vstřelili důležitý první gól. A byl to předchozí hříšník Gylfi Sigurdsson, který si udělal prostor ke střele a zpoza vápna překonal Bettinelliho. A nezůstalo jen u toho, za chvíli předvedl Everton další povedenou akci a centr Walcotta dostal do branky hlavou Cenk Tosun. Goodison Park byl v laufu, domácí vedli 2:0 a měli Fulham doslova na lopatě.

Hosté sice neskládali zbraně, snažili se vstřelit kontaktní branku, ale domácí tým hrál velmi chytře. V závěrečné desetiminutovce Toffees soupeře vůbec k ničemu nepouštěli a drželi balón daleko od své branky. Poslední slovo zápasu měl už v nastaveném čase po Bernardově přihrávce opět Gylfi Sigurdsson.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Tottenham Hotspur 0:2

29.09.2018 16:00

Góly: 25. Harry Kane, 34. Harry Kane (pen.)

Povinnost splněna. Tottenham vyhrál už třetí soutěžní zápas v řadě a dal tak zapomenout na mizernou sérii ze začátku září, kdy Kohouti v Premier League a Lize mistrů naopak třikrát za sebou prohráli. Na půdě Huddersfieldu však zvítězili hladce 2:0, o což se postaral Harry Kane. Kapitán anglické reprezentace dvěma góly poskočil na dostřel špičky tabulky střelců; Terriers naopak přikoval na dně tabulky.

Huddersfield nadále pokračuje v příšerném vstupu do sezóny, čímž jen navázal na minulý ročník. Celkově svěřenci Davida Wangera čekají na vítězství už 13 zápasů (trvá to už pět měsíců). Mírné zlepšení je vidět alespoň v ofenzivě, vždyť jeden z outsiderů letošní Premier League vystřelil na Gazzanigu hned pětkrát - v předchozích šesti utkáních přitom nastřádali Mooy a spol. dohromady (!) jen devět přesných pokusů.

Na každý pád, ke gólu tyhle střely nevedly. Zatímco Gazzaniga všechno pochytal, Lössl na opačné straně inkasoval hned z první vážnější situace. Lucasův průnik sice na hranici faulu zastavila obrana, ale když se k míči vzápětí dostal Kieran Trippier, bylo zle. Harry Kane se na jeho přesný centr vyšrouboval mimořádně vysoko a hlavou k tyči otevřel skóre.

To se psala pětadvacátá minuta. Jen o dalších osm minutek později zatáhl Hadergjonaj ve vápně Rose, a přestože se levý obránce Spurs rozplácl na trávníku jako žabák, sudího tímhle přihraným pádem obměkčil. Nařízený pokutový kop pak už pátým ligovým gólem v sezóně proměnil Harry Kane.

Hned po změně stran se řítil za třetím gólem Lucas, jemuž tentokrát Kane pomohl v roli tvůrce hry. Moura se po centru Sona zjevil ve vápně, ale už byl příliš blízko Lösslovi. Huddersfield zahrozil až s blížícím se závěrem zápasu. Po hodině hry se Harry Kane pro změnu ukázal i jako důsledný zadák, když protečoval Pritchardovu ránu, se kterou tak jeho gólman neměl velké potíže. Totéž platí i o nepřesném přímém kopu Loweho z velmi solidní pozice.

Více informací k zápasu

Manchester City - Brighton & Hove Albion 2:0

29.09.2018 16:00

Góly: 29. Raheem Sterling, 65. Sergio Agüero

V Manchesteru se žádné překvapení nekonalo. Domácí City si s přehledem poradili s Brightonem a po výhře 2:0 se drží na špici ligové tabulky. Konečné skóre přitom mohlo být o poznání vyšší nebýt několika zákroků hostující defenzivy na poslední chvíli. Ocenění muže zápasu připadá Raheemu Sterlingovi, jenž první gól vstřelil a na druhý přihrál Sergiovi Agüerovi.Citizens jsou na cestě za obhajobou ligového titulu i nadále bez porážky, zatímco Brighton si připisuje již šestý zápas napříč všemi soutěžemi, v němž nedokázal zvítězit, a drží se na čtrnáctém místě.

Tým Pepa Guardioly podle očekávání dominoval zápasu od úvodních minut a trpělivě vyčkával na svou příležitost. Ta nakonec přišla po pětadvaceti minutách, kdy domácí získali míč na polovině hřiště, Agüero uvolnil na levé straně Saného a ten naservíroval míč pro Raheema Sterling až do malého vápna před odkrytou branku. Ještě do přestávky měl brankář Mat Ryan co dělat, aby si poradil s dalšími pokusy aktivního Sterlinga, a Fernandinha, na což navázal i po změně stran lapenou střelou Davida Silvy, zatímco Agüerovu gólovou trefu zvládl umně zablokovat Shane Duffy.

Na přelomu hodiny hry se zdálo, že Sergio Agüero tentokráte vyjde střelecky naprázdno, když už u postranní čáry netrpělivě přešlapoval Gabriel Jesús, avšak argentinský forvard právě v tu chvíli předvedl nejlepší akci zápasu. Jeho individuální průnik z hloubi hřiště podpořil šikovnou narážečkou Raheem Sterling a nejlepší střelec City tváří v tvář Ryanovi nezaváhal.

V samém závěru utkání se hosté marně dožadovali odpískání pokutového kopu za Fernandinhovo nešikovné zahrání rukou, ovšem to bylo ze strany Brightonu vše, co v jejich útočné snaze stálo za zmínku. Manchester City si připisuje další pohodlnou výhru a může svou pozornost obrátit na Ligu mistrů, kde na půdě Hoffenheimu musí odčinit překvapivé úvodní zaváhání s Lyonem. Brighton čeká v honbě za ukončením černé série bez vítězství domácí zápas s rozjetým West Hamem.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Leicester City 0:2

29.09.2018 16:00

Góly: 30. Jamie Vardy (pen.), 73. Harry Maguire

Mizérie Newcastlu pokračuje. Tým manažera Beníteze doma podlehl Leicesteru 0:2, přestože nebyl nijak výrazně horší. Lišky zkrátka proměnily to, co musely, zatímco šance Strak vyšly zcela naprázdno. Slovenského brankáře Dúbravku postupně překonali z pokutového kopu Jamie Vardy a hlavičkující Harry Maguire.

Od úvodní minuty bylo patrné, že Leicester hodlá v St. James Parku diktovat tempo. To se mu také v prvních minutách dařilo, než s první gólovkou vyrukovala protější strana. Ayoze Pérez byl v ideální palebné pozici a dobře vystřelil, ale blok Ndidiho v očích Newcastlu všechno zmařil. Také o několik minut později měl příležitost domácí celek, ale centr Atsua hlavičkoval nepřesně Diamé. Straky ze svých příležitostí nic nevytěžily a po půlhodině hry za to byly potrestány. Kenedy si uvnitř vlastní šestnáctky počínal nedovoleně a tady sudí Hooper neměl na vybranou a nařídil pokutový kop. Jamie Vardy zvolil přesnou ránu k tyči a i když Dúbravka tipl správný směr, na balón nedosáhl.

Pokutový kop si snažili vymodlit i domácí a to krátce po změně stran, ovšem pád Péreze Hooper nepochopil. Rafael Benítez nějak potřeboval oživit hru, protože do té doby toho Newcastle zas tak moc nepředvedl, takže po hodině hry přišel na hrací plochu Murphy.

V době, kdy už to vypadalo, že Newcastle převezme iniciativu, dokázaly lišky vstřelit veledůležitý druhý gól, který vesměs celé utkání rozhodl. Maddisonův rohový kop čtvrthodinu před koncem doplachtil přesně na hlavu anglického reprezentanta Maguireho a Dúbravka byl opět bez šance. Nutno podotknout, že Maguire byl v šestnáctce nepochopitelně nehlídaný.

Dvoubrankové manko už se Strakám mazalo velmi obtížně, navíc Leicester dobře bránil. S přibývajícím časem frustrovaní domácí zcela rezignovali a Leicesteru v závěru žádné problémy nenadělali. Newcastle tak pokračuje v herní mizérii a nadále mu patří sestupová příčka.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Southampton FC 2:0

29.09.2018 16:00

Góly: 79. Ivan Cavaleiro, 87. Jonny Otto

Takový typický zápas pro jedno z nejpříjemnějších překvapení letošní Premier League. Wolverhampton doma proti Southamptonu nenacházel klíč k odemčení branky za výtečným McCarthym. Až v samotném závěru symbolicky protrhl smůlu debutující Cavaleiro, na jehož vítězný zásah navázal ještě Jonny Castro.

Posedmé za sebou nasadil Nuno Espírito Santo stejnou základní sestavu a ta ukázala, proč jí portugalský kouč pořád tak věří. Jejím středobodem je pochopitelně záložní duo Neves - Moutinho a druhý jmenovaný už v desáté minutě otevřel hru povedenou kolmicí na Héldera Costu. Míč se nakonec dostal až k Jonnymu a ten poprvé prověřil McCarthyho.

Southampton nebyl tak nebezpečný, přesto se krátce po předchozí situaci dostal k dostřelu Patríciovy branky. Brejk vedl Nathan Redmond, pokračoval ho Austin a nakonec střílel Elyounoussi. Střela však byla spíš propagačního ražení - stejně jako na sklonku poločasu, kdy se opět do balónu opřel Elyounoussi. I v tomto případě ale Rui Patrício pohodlně kryl.

Druhé dějství bylo dlouho tiché a velké věci se začaly dít až nějakých dvacet minut před koncem. Hrdinou se mohl stát střídající "Svatý" Armstrong, protože se ve vápně Wolves dostal k odraženému míči v dost nebezpečné pozici. Patrício ale zasáhl dobře a zavelel k útoku.

Jen o čtyři minuty později Moutinho přerušil akci Saints, Traoré svýma raketovýma nohama míč vyvezl až k soupeřově bráně a odcentroval na Jiméneze. Mexický útočník sklepl balón na debutujícího Ivana Cavaleira a bylo vymalováno. Cavaleiro se trefil po necelých dvou minutách na hřišti. Sám Jiménez byl záhy blízko druhého gólu, ale jeho hlavičku senzačně zlikvidoval McCarthy.

Důležitým mužem Wolves byl i Matt Doherty, který se těší parádní formě a proti Saints to jen potvrdil. Ještě před poločasem na pravém křídle zásoboval Jiméneze, jenž se pohotově dostal do palebné pozice. Tehdy ale trefil jen McCarthyho.

Lepší to bylo v závěru druhého dějství, kdy se rychlý křídelní obránce opět vyskytoval u rohového praporku soupeře. Skvěle si poradil s mizerně bránícím Armstrongem a zpětnou přihrávkou našel svého kolegu Jonnyho uprostřed šestnáctky. Protože si jeho strážce Vestergaard neohrabaně lehl na zem, mohl špantělský zadák pečetit výhru Wolves na 2:0.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester United 3:1

29.09.2018 13:30

Góly: 7. Felipe Anderson, 43. Victor Lindelöf (vl.), 74. Marko Arnautović - 71. Marcus Rashford

West Ham je na vzestupu. Obavy okolo týmu Manuela Pellegriniho kvůli špatnému vstupu do sezony se s každým dalším utkáním rozplývají a nejinak tomu je i po sobotním duelu s Manchesterem United, který domácí Hammers ovládli ve velkém stylu. Výhru 3:1 režíroval výtečným výkonem ve středu pole kapitán Mark Noble a o góly se postaralo celé ofenzivní trio Anderson-Yarmolenko-Arnautovic. Čestný úspěch tápajících hostí zařídil střídající Rashford.

José Mourinho sáhl ve snaze o zlepšení chabých výsledků k překvapivému kroku v podobě nasazení Scotta McTominaye do tříčlenné obrany, ovšem v lepším rozpoložení do utkání vstupovali domácí a podle toho se odvíjel celý první poločas. West Ham se s ničím nerozpakoval, od úvodních minut zatlačil soupeře na vlastní polovinu a hned po pěti minutách slavil i gólový úspěch. Paulo Zabaleta nejprve obětavým skluzem udržel míč ve hře a chvíli nato přelstil obranu United. Jeho náběh na hraně ofsajdu a následný centr stály u zrodu průlomu skóre, neboť nabíhající Felipe Anderson efektní patičkou překonal bezmocného Davida de Geu a připsal si vůbec první zásah v novém působišti od letního příchodu z římského Lazia.

Přestože měli i nadále více ze hry rozjetí domácí, mohlo být v třiadvacáté minutě vyrovnáno. Ashley Young, jenž jako jeden z mála v dresu United hýřil aktivitou, totiž povedeným centrem vybídl k zakončení Romelua Lukakua, jenž tvrdou hlavičkou orazítkoval přední tyč. Víc toho však hosté směrem dopředu do přestávky nevymysleli, a aby toho pro zmar Mourinhova týmu nebylo málo, krátce před odchodem do šaten se West Ham prosadil podruhé. Andersonův roh prodloužil Diop na volného Yarmolenka, jenž sice se zakončením přes stínujícího hráče otálel, avšak nakonec jeho ránu tečoval Victor Lindelof tak nešikovně, že míč za přihlížení bezmocného De Gey zapadl přesně k tyči.

Po změně stran se již domácí uchýlili k bránění nabytého náskoku, zatímco José Mourinho sáhl ke změně rozestavení, když smolaře Lindelofa nahradil Marcus Rashford. A Manchesteru se záhy skutečně podařilo utkání zdramatizovat. Fellainiho gólovou hlavičku ještě mistrně vychytal Lukasz Fabianski, ovšem na šikovnou teč Rashforda na přední tyči po rohovém kopu již byl krátký.

Naděje United na zvrat ale měly jepičí život. Sotva tři minuty po Rashfordově snížení totiž hostující defenziva zcela selhala a zcela osamocený Marco Arnautovic po Nobleově kolmici tváří v tvář De Geovi suverénně vrátil svému týmu dvougólový náskok. Závěr utkání si tak již mohli rozbouření fanoušci West Hamu na londýnském olympijském stadionu poklidně vychutnávat a mohou slavit cenný skalp favorizovaného soupeře. Z pohledu Manchesteru naopak šlo o pokračování černé šňůry bez vítězství, která se napříč všemi soutěžemi protáhla na tři zápasy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City761021:319
2.Liverpool FC761015:319
3.Chelsea FC752015:517
4.Tottenham Hotspur750214:715
5.Arsenal FC750214:915
6.Watford FC741211:813
7.AFC Bournemouth741212:1213
8.Leicester City740313:1012
9.Wolverhampton Wanderers73318:612
10.Manchester United731310:1210
11.Everton FC723211:119
12.Burnley FC72149:117
13.Crystal Palace72145:87
14.West Ham United72148:127
15.Brighton & Hove Albion71248:135
16.Southampton FC71246:115
17.Fulham FC71248:165
18.Newcastle United70254:102
19.Cardiff City70254:162
20.Huddersfield Town70253:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1097)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele