Pohár UEFA souhrn - 6.11.

06.11.2008, 20:23, aktualizováno 06.11.2008, 23:24
Komentáře a souhrny
Po čtvrtečních zápasech základních skupin Poháru UEFA má několik týmů výrazně nakročeno k postupu do vyřazovací části. Šest bodů mají Galatasaray, Udinese, AC Milán, St. Etienne a Aston Villa. Birminghamský klub vyhrál na Slavii, ve druhém utkání skupiny F porazil doma Ajax jediným gólem Žilinu.
Skupina A

Racing Santander - Schalke 04 1:1

06.11.2008 20:45

Góly: 57. Mohamed Tchité - 61. Orlando Engelaar

V utkání skupiny A nastoupil španělský Santander proti německým hostům ze Schalke. Zápas skončil remízou 1:1, o góly se postarali za domácí kanonýr Tchité a za hosty Orlando Engelaar.

V prvním utkání skupiny Santander prohrál na hřišti Twente a dnes tak chtěl bodovat naplno. Naproti tomu Schalke první utkání vyhrálo nad PSG a dnes si jelo pro bod.

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Už ve 3. minutě prověřil rukavice gólmana Coltortiho. Na straně Schalke byl aktivní od začátku hlavně Orlando Engelaar. V 19. Minutě to zkoušel poprvé nepovedenou střelou z hranice velkého vápna. O minutu později to z podobné pozice po přihrávce Engelaara zkoušel Kevin Kuranyi. Jeho střela byla nebezpečnější a šla těsně vedle brány Santanderu.

Domácí první povedenou akci vymysleli až ve 39. minutě. Pablo Pinillos si seběhl do středu pro vynikající centr a hlavou jen těsně minul levou tyč Neuerovy brány. V první půli nebyl k vidění moc pohledný fotbal a oba týmy se soustředily spíše na defenzivu. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Po opatrném začátku druhé půle přišel první gól utkání v 57. minutě. Kanonýr Mohamed Tchité se prosadil z levé strany pokutového území vynikající ranou k pravé tyči Neuerovy brány a Santander se mohl radovat z vedení 1:0. To ale domácím příliš dlouho nevydrželo. O čtyři minutě později bylo vyrovnáno. Orlando Engelaar parádní ranou z 25 metrů vymetl dolní roh brány domácích a srovnal na 1:1.

Po zbytek utkání se nic moc zajímavého neudálo. Náznaky příležitostí na straně domácích měl velmi aktivní Mohamed Tchité, který hraje ve výborné formě. Všechny jeho šance ale buď skončili před pokutovým územím, nebo je zlikvidoval gólman Neuer. Na druhé straně to bylo podobné. Šance Kuranyiho a Marcia Ferreiry se neujaly a ani střela Laszla Sepsiho z přímého volného kopu neskončila v bráně. Zápas tak skončil vcelku zaslouženou remízou. Santander si připsal v tabulce první bod. Schalke vede svou skupinu se čtyřmi body.

Více informací k zápasu

Manchester City - FC Twente 3:2

06.11.2008 20:45

Góly: 2. Shaun Wright-Phillips, 57. Robinho, 62. Benjani - 17. Eljero Elia, 65. Robbie Wielaert

Manchester se sice na vítězství nad Twente docela nadřel, ale skóre mohlo být mnohem vyšší, kdyby domácí proměnili ještě některou ze svých šancí, výhra je tedy absolutně zasloužená.

Domácí Citizens byli v tomto utkání favoritem a na začátku zápasu roli potvrdili, už ve třetí minutě se totiž po souhře s Jo Alvesem trefil záložník Shaun Wright-Phillips a poslal Manchester City do vedení 1:0.

O dvě minuty později měl další slibnou příležitost Robinho, když si poradil s obráncem Twente, jeho střela jen těsně minula hostující branku. Hosté se postupně začali dostávat ze sevření City a sami si vytvářeli šance.

V 17. minutě se jim dokonce povedlo vyrovnat, když obránci domácích trochu podcenili situaci, když přestali hrát, toho využil Elia a vyrovnal. Tato branka dodala nizozemskému celku pořádnou dávku sebevědomí. O pět minut později naše Brama dlouhým míčem Hersiho a ten měl další možnost ke skórování, bohužel pro hosty neuspěl.

Manchester ztratil po půlhodině hry lehkost ze začátku zápasu. Asi také proto, že jeho hráči zjistili, jak nebezpečné Twente může být. Naopak hosté jako by hráli bez respektu. Ve 40. minutě musel hostující kouč McCLaren vystřídat, když Arnautoviče nahradil Stein Huysegems. Poločas tedy skončil 1:1.

Do druhé půle vlétli domácí fotbalisté jako politi živou vodou, hlavně Robinho s Wright-Phillipsem se snažili obraně Twente pořádně zatápět. V 57. minutě byli domácí za svou aktivitu odměněni druhou brankou. Ireland skvěle našel Robinha a ten se přesně trefil – 2:1.

Twente zaspalo začátek druhého poločasu a trest v podobě branky na 2:1 pro ně nebyl dostačující, o pět minut později se totiž prosadil Benjani, kterému asistoval asi nejlepší hráč doposud, Wright-Phillips. Domácí tak vedli zaslouženě 3:1.

Příliš se však nechali uspokojit a hosté dvě minuty na to snížili, když po rohu Hersiho skóroval Wielart. Poté se tempo hry značně uklidnilo, jelikož domácí chtěli dostat zápas pod kontrolu.

V 75. minutě měl obrovskou šanci Robinho, ale jeho střela orazítkovala jen tyč branky gólmana Boschkera. Hosté se tlačili dopředu, ale často kazili kombinaci, o deset minut později našel Elano opět Robinha a ten nastřelil stejnou konstrukci branky jako předtím.

Citizens už zápas dovedli do vítězného konce a mohou slavit za vydřené vítězství 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)21104:24
2.Manchester City (ENG)11003:23
3.FC Twente (NED)21013:33
4.Racing Santander (ESP)20111:21
5.Paris Saint-Germain (FRA)10011:30
Skupina B

Metalist Charkov - Hertha BSC 0:0

06.11.2008 18:00

Góly: -

Vcelku dobré utkání se slušným tempem viděli diváci v Kharkově. Jak domácí Metalist, tak i Hertha BSC se ale nedokázali střelecky prosadit a tak jejich střetnutí skončilo po zásluze 0:0.

První střelu zaznamenal po dvou minutách domácí Jajá, jeho střelu ale v pohodě ukryl do náruče Jaroslav Drobný, který díky rychle vyléčenému lýtku mohl znovu chytat. O tři minuty později se na druhé straně dostal do šance Voronin, který ještě hledal před brankou Panteliće, stoprocentní šanci však utnul sudí Kuipers, jenž viděl faul hostí. Poté vyzkoušel Drobného pozornost střelou z úhlu Gueye, za Herthu zase drobně zahrozil Pantelić.

Oba týmy hrály celkem otevřeně, ke gólovému úspěchu však chyběla především přesnost ve finální fázi. Dvě největší příležitosti prvního poločasu přišly krátce po dvacáté minutě. Nejprve se za domácí Metalist marně pokoušel vymodlit penaltu Jajá, o několik sekund později se na druhé straně opřel do míče Kačar a jeho tečovaný pokus skončil na břevně. Do přestávky si pak Hertha vynutila optickou převahu, až na Voroninovu zblokovanou střelu se ale nic převratného nedělo.

Po obrátce se na obraze hry změnilo pramálo a zhruba do šedesáté minuty prakticky nebylo na co koukat. Až poté přišli šance, za domácí ostře pálil Dević, Drobný byl však v levém horním rohu branky včas a stačil míč vyrazit, na druhé straně se skvěle uvolnil Pantelić, následnou střelu mu ale zblokoval bránící Bordian. V 68. minutě se opět připomněl aktivní Dević, který si tentokrát naskočil na centr a hosté mohli být hodně rádi, že jeho hlavička šla přesně do Drobného náruče.

V poslední čtvrthodině si mírný tlak vynutil domácí Metalist, ale Gancarczyk nejprve nedokázal zužitkovat přímý kop z nadějné pozice a v poslední minutě střelu Gueyeho stačil zblokovat Stein. Oba celky tak po bezbrankové remízu berou po bodu, Hertha tak má na svém kontě dva, Metalist vzhledem k tomu, že šlo o jeho první zápas, zatím právě jen jeden.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Galatasaray SK 0:2

06.11.2008 20:30

Góly: 51. Emre Aşik, 69. Ümit Karan

Barošův Galatasaray porazil aktuálně druhý celkem portugalské ligy Benficu Lisabon 2:0 a zaslouženě si díky dvěma gólům ve druhé půli připsal už druhé vítězství ve skupině.

První půle byla ve znamení pokusů z dálky, pěkných kombinací mnoho nenabídla. Portugalec Nuno Gomes byl v páté minutě prvním mužem, kdo zkoušel své umění střílet, ale stejně jako následné přímé kopy spoluhráčů Suaza a Josého Antonia Reyese i jeho rána mířila pouze vedle. Za hosty byl v 19. minutě ve velké příležitosti Kostas Katsouranis, jenže z vápna z vyložené pozice zamířil jen také nad.

Bývalý hráč Arsenalu Reyes, v současnosti záložník propůjčený portugalskému klubu Atlétikem Madrid, před přestávkou vyprodukoval tři nebezpečné střely. Dvě z nich letěly těsně vedle tyče a jedna nad břevno.

Galatasaray na začátku druhého dějství udeřil. Předtím nechal vyniknout gólmana Quima hezkým zákrokem Baroš, v 51. minutě už zužitkoval dlouhý centr Lincolna z pravé lajny šajtlí Emre Asik a poslal tak hosty do vedení. Benfica se snažila o vyrovnání opět z dálky, ovšem tato taktika šanci na úspěch neměla. Nejnebezpečnější hráč v této disciplíně Reyes byl totiž střídán, snad jen přímý kop z třiceti metrů Oscara Cardoza turecké mužstvo vystrašil, ale kvůli nepřesnosti zase směřoval jinam než mezi tři tyče.

Kapitán Galatasaraye Ümit Karan prověřil Quima v 62. minutě, o sedm minut později se již radoval z druhého gólu utkání, když přízemní střelu po centru zleva od Ardy Turana namířil přesně za záda portugalského brankáře. Hosté si do konce střetnutí tři body pohlídali a ujali se vedení ve skupině. Benfica má naopak nelichotivou bilanci ze dvou odehraných utkání – jeden bod a skóre 1:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Galatasaray SK (TUR)22003:06
2.Hertha BSC (GER)20201:12
3.Metalist Charkov (UKR)10100:01
4.SL Benfica (POR)20111:31
5.Olympiakos Pireus (GRE)10010:10
Skupina C

VfB Stuttgart - FK Partizan 2:0

06.11.2008 18:00

Góly: 77. Mario Gómez, 80. Mario Gómez

Stuttgart si připsal na své konto první tři body do základní skupiny Poháru UEFA, potvrdil roli favorita a před domácími fanoušky porazil srbský Partizan Bělehrad. Oba góly německého celku vsítil tradiční šutér Mario Goméz a naznačill, že je pro tým nepostradatelný. Partizan zůstává po dvou prohrách poslední a jeho šance na postup se výrazně ztenčily.

Přitom hosté drželi nerozhodný stav až do 76. minuty, perfektní obranou nepouštěli útočící mužstvo do tolika vážnějších akcí, instinkt zabijáka ovšem dokonale ukázal Gomez a během čtyř minut rozhodl. Stuttgart vstoupil do klání velmi odvážně, hned se dostal do první vážnější akce. Po třech minutách hry obral Trasch o balón Knezeviče, dostal se až před gólmana Božoviče, který ho však dobrým zákrokem vychytal.

O osm minut později se do první příležitosti prodrali také hosté, po zpětné přihrávce Bogunoviče ze zadní lajny našel forvarda Lamineho Diarru, ten byl ale včas zablokován domácími obránci. Později se ve velké možnosti ocitl Martin Lanig, jenž si hlavou naskočil na volný kop Elsona a i přesto, že se brankář Božovič za míčem jen ohlédl, na stadionu zazvonila pouze pravá tyč.

Poté se jakoby Partizan otřepal a z protiútoku soupeře strašil, Bogunovič však našel pouze náruč připraveného Lehmanna a o deset minut později Zoran Tošič mířil z ostrého úhlu nepřesně. Do druhého dějství vkročil též Bělehrad aktivněji, po chybě obránce Ricardo Osoria přihrával na volného Diarru Moreira, na Lehmanna ovšem vyzrát nedokázal. Následně však už útočil pouze Stuttgart, rána Elsona z volného kopu ještě v síti neskončila, se střelou z 25 metrů si Božovič s problémy poradil.

Avšak chvíle Maria Gomeze přišla necelou čtvrthodinu před koncem, na hranici velkého vápna obral Kneževiče a mířenou střelou levačkou otevřel skóre. Přesně deset minut před koncem pak soupeře dodělal po centru Cacaua, asi z deseti metrů nekompromisně vymetl pravý roh Božovičovi svatyně. Bělehrad musí příště vybojovat body proti Standardu Lutych, Stuttgart jede na půdu italské Sampdorie.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Sevilla FC 1:0

06.11.2008 20:45

Góly: 38. Dieumerci Mbokani

Standard Lutych opět potvrdil, že letos disponuje velmi silným týmem, když doma díky Mbokaniho brance vcelku zaslouženě porazil 1:0 Sevillu a ve svém úvodním zápase skupiny C si hned připsal tři body.

Domácí byli po celý první poločas tím týmem, podle jehož not se hrálo, přesto hostující brankář Palop musel v první půlhodině vytáhnout důležitý zákrok jen proti De Camargovi, který nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu.

Tlak Standardu však s blížící se přestávkou sílil a ve 38. minutě vyústil ve vedoucí branku. Zadáci Sevilly hned dvakrát zaváhali při rozehrávce, načež míč dostal do samostatného úniku Deiudonne Mbokani, který vybíhajícího Palopa zkušeně obstřelil přízemním pokusem – 1:0.

Tým z Andalusie se před odchodem do kabin udělat něco s nepříznivým stavem ani nepokusil a naopak mohl být rád, že neinkasoval další branku. Nejprve Witsel mířil těsně vedle, De Camarga poté vychytal Palop.

Hosté, kteří toho v první pětačtyřicetimitovce vyprodukovali velice poskromnu, se do jisté míry probudili po přestávce a domácí brankář Espinoza měl najednou co dělat. Luis Fabiano a krátce po něm Enzo Maresca ale proti němu neuspěli, chvíli nato zase hlavičkoval Jesus Navas mimo.

Domácí tak šance Sevilly přežili a posléze mohli své vedení navýšit, Jovanovićův trestný kop ale skvěle zneškodnil Palop. Hostující brankář však na prohře svého týmu, která byla již čtvrtá v řadě, již nic nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.UC Sampdoria (ITA)11002:13
Sevilla FC (ESP)21012:13
3.Standard Lutych (BEL)11001:03
4.VfB Stuttgart (GER)21012:23
5.FK Partizan (SRB)20021:40
Skupina D

Spartak Moskva - Udinese Calcio 1:2

06.11.2008 18:00

Góly: 17. Clemente Rodríguez - 12. Fabio Quagliarella, 60. Fabio Quagliarella (pen.)

Do čela skupiny D se vyhouplo italské Udinese, které dokázalo zvítězit na půdě ruského Spartaku Moskva 2:1. O výhru hostů se zasloužil díky dvěma trefám italský reprezentant Fabio Quaqliarela. Spartaku ke zvratu nepomohlo ani vyloučení Pasqualeho.

Stadion v moskevských Lužinkách šokoval už ve dvanácté minutě Fabio Quaqliarela, ten nejprve po přihrávce Giovanniho Pasquala netrefil branku domácích, ovšem za okamžik už se radoval. Tentokrát využil pravačkou perfektní pas od Simona Pepeho a hosté vedli 1:0.

Spartak Moskva vyrovnal za pět minut, Clemente Rodriguez se parádně trefil za Handanovičova záda, ještě předtím však mohli domácí vyrovnat po rohovém kopu, který zahrával Aleksandr Pavlenko, jeho centr se snesl k Rodriguezovi, ale ten netrefil. I další šanci měli na svých kopačkách Rusové, ovšem Samir Handanovič střelu Aleksandra Prudnikova zlikvidoval.

Udinese se znovu dostalo do vedení po hodině hry, autor vyrovnávácí branky v pokutovém území fauloval Simona Pepeho a nařízenou penaltu Fabio Quaqliarela s přehledem proměnil.

Rusové se znovu snažili o vyrovnání, ale nebylo jim přáno. Dvě slibné příležitosti měl i český reprezentant Radoslav Kováč, avšak Handanoviče ani nadvakrát nepřekonal. Čtyři minuty před koncem utkání obdržel Giovanni Pasquale druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Nicméně dobře organizovaná italská obrana už soupeři nic nedovolila, a tak si Udinese veze z Moskvy velice cenné vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Dinamo Záhřeb 4:0

06.11.2008 21:00

Góly: 30. Darren Bent, 33. Darren Bent, 59. Tom Huddlestone, 70. Darren Bent

S chutí hrající Tottenham si na domácí půdě s přehledem poradil s Dinamem Záhřeb a uštědřil mu výprask 4:0.

Začátek zápasu patřil jasně domácím, kteří si po nástupu kouče Redknappa začínají čím dál tím více věřit, a to se projevuje i na jejich výkonech. Hodně aktivní byl v úvodu hlavně David Bentley, který svými nebezpečnými centry vytvářel šance pro své spoluhráče.

Hosté sázeli hlavně na pozornou defenzivu, směrem dopředu toho z jejich strany moc dohromady nešlo. Po oťukávací půlhodince na White Hart Line přišla první příležitost domácích a hned byla gólová.

Chorvatský reprezentant Luka Modrič nacentroval, ve vápně se míč dostal až k Darrenu Bentovi, který pohotovou střelou otevřel skóre zápasu, 1:0. Hosté byli z této branky hodně otřesení a hlavně nekoncentrovaní a to vedlo ke druhému gólu Spurs.

Tom Huddlestone našel opět Benta a ten střelou k bližší tyči překonal brankáře Kelavu podruhé – 2:0. Fanoušci byli v tuto chvíli v lehké euforii a také domácím fotbalistům se hned hrálo lépe.

Dinamo se snažili s dvoubrankovým mankem něco udělat, k útoku zavelel Ivica Vrdoljak, který se v 36. minutě pokusil zaměstnat Gomese, ale jeho branku netrefil. Tři minuty před koncem poločasu to zkoušel i Balaban, ale na jeho pokus si domácí brankář počkal a s ledovým klidem ho zneškodnil. Hostující kouč provedl ještě před poločasem střídání, když Morales nahradil Campose Sammira. Do kabin se v Londýně šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Do druhé půle vstoupili hosté s další změnou, Eto nahradil Drpiče. Domácí, vědomi si náskoku, nikam nepospíchali a snažili se hrát hlavně na jistotu. Hostům chyběl větší důraz směrem dopředu.

První vážnější akce druhého poločasu tak opět skončila brankou a dali ji domácí Spurs. Bentley našel svým centrem Huddlestone a ten vymetl bližší roh branky Ivana Kelavy, nádherná fotbalová akce – 3:0.

Dlouho se na trávníku nic nedělo. Domácí už se zápasem hlavně bavili a hosté byli se svým osudem nejspíš smířeni. V 70. minutě završil Darren Bent hattrick, když skvěle zužitkoval přihrávku dnes výborně hrajícího Huddlestona.

V poslední čtvrthodince už jsme na domácím stadionu Tottenhamu byli svědky opravdové exhibice, kterou si domácí opravdu užívali a fanoušci s nimi. Jelikož se už nic důležitého nestalo, připisují si Spurs vítězství 4:0 a protahují tak svojí sérii pod novým koučem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio (ITA)22004:16
2.Tottenham Hotspur (ENG)21014:23
3.Dinamo Záhřeb (CRO)21013:63
4.NEC Nijmegen (NED)10012:30
5.Spartak Moskva (RUS)10011:20
Skupina E

VfL Wolfsburg - SC Heerenveen 5:1

06.11.2008 19:45

Góly: 34. Edin Džeko, 39. Grafite, 53. Zvjezdan Misimović, 61. Edin Džeko, 71. Jacek Krzynówek - 31. Mika Väyrynen

Wolfsburg se vzpamatoval z minulé ligové prohry v Leverkusenu a v domácím prostředí nedal šanci nizozemskému rivalovi Heerenveenu, uštědřil mu výprask 5:1. Hosty pokořil takzvaný "východní blok," dva góly dal bývalý hráč Teplic, Bosňan Edin Džeko, jeden dal krajan Misimovič a skóre uzavíral Polák Krzynowek.

V dresu hostů odehrál celý zápas Čech Michal Švec, v 69. minutě nastoupil také další krajánek v holandském dresu Milan Kopic.

Paradoxně šli do vedení hosté asi po půl hodině hry, avšak dostali hned kontaktní branku a postupem času dělali obrovské hrubky v obraně. Nakonec mohli být rádi za tento výsledek, domácí totiž přestali branky střílet v 70 .minutě.

Wolfsburg si tak odbyl úspěšnou premiéru a vede tabulku skupiny E, holandský celek je po dvou prohrách poslední s nelichotivým skóre 2:8, jeho naděje na postup jsou opravdu minimální.

Hosté byli na začátku klání mnohem agresivnějším týmem, v 9.minutě těsné minul pravačkou Danijel Pranič, o chvíli později to z velké dálky zkoušel také Christian Grindheim. Wolfsburg se do první šance dostal až ve 24. minutě, svoji pověstnou levačkou prověřil hostujícího Steppeho z hranice vápna Krzynowek, byl ovšem neúspěšný.

Jenže úspěch naopak slavili krátce po půl hodině hry hosté, kdy se k míči probojoval Pranič a dlouhým balónem levého křídla vyzval ke skórování Finského útočníka Miku Vayrynena – 0:1. Za další tři minuty ovšem potěšil všechny přítomné Džeko, po rohovém kopu z levé strany od Misimoviče vyskočil ze všech hráčů nejvýše a přesnou hlavičkou srovnal – 1:1.

Za dalších pět minut zařídil obrat Brazilec Grafite, tomu naservíroval z pravé strany do uličky Ashkan Dejagah a třiadvacetiletý forvard ze středu hřiště pokořil bezmocného Steppeho. Hned po změně stran začal Heerenveen tlačit a dostal soupeře do potíží, ze kterých se ale on dokázal snadno dostat.

Nejprve totiž v tutovce selhal z pěti metrů Švec, jehož dělovka byla zablokována Alexandrem Madlungem. A proto v 53. minutě přišlo rozhodnutí opět po centru Dejagaha, k balónu se dostal Džeko a i když on byl neúspěšný, do prázdně klece zakončoval Misimovič. Džekova druhá trefa se zrodila po nahrávce Grafiteho, kdy z voleje našel přesně volné místečko u tyče.

Hosty pokořil potupným "búrem" 19 minut před koncem Krzynowek, jenž se dostal ze středu vápna ke skvělé straně a tentokrát jeho levá noha byla úspěšné, zamířil přímo do pravého koutu branky. Wolfsburg si může příště zajistit postup v Braze, Heerenveen má volno.

Více informací k zápasu

AC Milán - SC Braga 1:0

06.11.2008 20:45

Góly: 90+3. Ronaldinho

Jeden z favoritů Poháru UEFA, AC Milán, přivítal na San Siru Sporting Braga a zdolal ho až gólem ve třetí minutě nastaveného času trefou Ronaldinha.

Zatímco sestava hostí byla plná evropsky neznámých jmen, Mlán nastoupil ve hvězdné sestavě do které se vešel i Marek Jankulovski. Tříčlenný útok tvořili Inzaghi, Ševčenko a Pato, Ronaldinho přišel na hřiště až jako náhradník, šetřen byl i Zambrotta. Domácí se do svého soupeře pustili bez respektu, hned ve třetí minutě hlavičkoval po centru Pata těsně vedle Inzaghi. O minutu později trefil Ševčenko tyč.

Na druhé straně střílel vedle branky Meyog Ze, zdálky netrefil ani Rentiera. Další možnosti Rossoneri nevyužili Pato a Ševčenko. Ve 29. minutu měl obrovskou šanci Bragy Peixoto, ale jeho přízemní střelu Dida skvěle zlikvidoval. Na druhé straně pálil nad Ševčenko, na Patovu přihrávku nedokázal lépe reagovat Inzaghi. Nad břevno ještě před koncem poločasu hlavičkoval Inzaghi. Milán diktoval tempo hry, Braga měla ale nebezpečné brejky.

Po změně stran nápor Milána pokračoval, ale šance přicházely čím dál obtížněji. Nejprve Ševčenko nevyužil dobře nabíhajícího Inzaghiho, sobecky si míč podržel a nakonec vystřelil slabě vedle. Po hodině hry tak na trávník naskočili Ronaldinho a po něm také Seedorf. Právě střelu Seedorfa na poslední chvíli srazil bránící hráč Bragy Rodríguez. V 82. minutě mohli hosté rozhodnout, střídající César zblízka hlavičkoval, ale trefit branku se mu nepodařilo.

O dvě minuty později zamířil mimo i v další příležitosti. Na druhé straně vyběhl gólman Eduardo, ale oblouček Ševčenka šel jen do boční sítě. Milánské vysvobodila až třetí minuta nastaveného času. Gattuso nabil na střelu Ronaldinhovi a ten dělovkou trefil růžek Eduardovy branky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán (ITA)22004:16
2.VfL Wolfsburg (GER)11005:13
3.SC Braga (POR)21013:13
4.Portsmouth FC (ENG)10010:30
5.SC Heerenveen (NED)20022:80
Skupina F

AFC Ajax - MŠK Žilina 1:0

06.11.2008 20:45

Góly: 41. Luis Suárez

Ajax sice zvítězil, ovšem po zápase může být rád, že jeho slovenský soupeř nedokázal proměňovat svoje šance. Žilina předvedla sympatický výkon, ale nakonec kvůli gólu Suareze podlehla Ajaxu 0:1.

Žilina se velkého soupeře nezalekla a na začátku utkání s Ajaxem hrála vyrovnanou partii. Velké šance byly na začátku utkání spíše výjimkou. V páté minutě měli příležitost domácí, kdy si Suarez narazil před pokutovým územím se spoluhráčem a z dálky zkusil překvapit gólmana Perniše, ten však jeho ránu vyrazil. Po čtvrt hodině hry se do pokutového území Žiliny probojoval De Jong, výstřel z úhlu se mu ovšem nevydařil.

Ve 23. minutě střílel z okraje pokutového území Lindgren těsně nad bránu. O tři minuty později se ke střele dostal na druhé straně aktivní Vladavič, nic víc než rohový kop však nevytěžil. Ve 39. minutě utkání Pečalka nečekaně vystřelil z velké dálky, míč ovšem před Vermeerem skočil a nizozemský gólman měl co dělat, aby balón vyrazil alespoň na roh. Čtyři minuty před koncem první půle šel favorit do vedení. De Jong tečoval střelu svého spoluhráče, míč se odrazil k Suarezovi a ten z blízka zajistil Ajaxu vedení 1:0.

Pět minut po startu druhé půle dostal po odraženém míči šanci Jež, ovšem jeho pokus mířil mimo bránu. Po hodině hry se k ohrožení brány Žiliny znovu dostal Lindgren, gólman Perniš byl připraven. V 64. minutě se na druhé straně přiblížil k bráně domácích Vladavič, Vermeer byl ale dobře postaven a míč chytil. Ihned z protiútoku se málem trefil Huntelaar, jeho hlavička však šla vedle tyče.

V 75. minutě trestuhodně zahodil obrovskou šanci Ďurica, který po přihrávce Ježe střílel z dobré pozice jen mimo bránu. O deset minut později měl Ajax další gólovou šanci, Suarez se vyhnul obráncům, ale jeho následná střela orazítkovala jen břevno. Ajax zvítězil na vlastním hřišti nad Žilinou 1:0.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Aston Villa 0:1

06.11.2008 20:45

Góly: 26. John Carew

Vstup do bojů základní skupiny F Poháru UEFA fotbalistům Slavie nevyšel. Na domácím trávníku v Edenu dnes Pražané podlehli pátému celku anglické ligy Aston Ville 0:1. O výhře hostů rozhodl v 26. minutě Carew. Slavia měla především v druhém poločase převahu, ale nedokázala využít ani jednu z mnoha šancí.

Zatímco domácí kouč Karel Jarolím poslal na trávník prakticky očekávanou jedenáctku, když jen na místě pravého záložníka nastoupil Volešák místo Belaida, jeho protějšek Martin O'Neill složením mužstva pořádně zamíchal. Oproti prvnímu zápasu skupiny s Ajaxem Amsterodam poslal v Edenu do hry pouze kvarteto hráčů ze základní sestavy.

Oba celky začaly v ostrém tempu a v páté minutě se hosté po centru z pravého křídla dostali do šance, ale v šestnáctce zaváhal Carew, míč ztratil a domácí hráči nebezpečí odvrátili. O dvě minuty později se odvážně pustil dopředu Krajčík, z osmnácti metrů tvrdě vypálil, ale mířil metr vedle tyče. Fotbalisté Slavie hráli bez respektu, soupeře důrazně napadali již ve středu hřiště při rozehrávce a nebezpečné útočníky Aston Villy drželi v uctivé vzdálenosti od Vaniakovy branky.

Náhradního brankáře Guzana vyzkoušel v 16. minutě Černý. Z hranice šestnáctky levačkou tvrdě vypálil, ale gólman míč směřující k pravé tyči vyrazil a s Necidovou dorážkou z velkého úhlu si již snadno poradil. Po 20 minutách ukázal gólman Vaniak, co pro Slavii znamená. Po rychlém protiútoku střílel pohotově z voleje z 12 metrů Gardner, ale Vaniak jeho přízemní ránu na brankové čáře bravurně lapil.

Po další povedené akci již ale hostující celek šel do vedení. V 26. minutě vypálil z osmnácti metrů Sidwell, střelu ještě tečoval Carew a míč se dokutálel k opačné tyči, než u které stál Vaniak. A o dvě minuty mohlo být ještě hůř: Ashley Young technicky vystřelil z trestného kopu z levé strany, Vaniak na míč nedosáhl, ale ten skončil na tyči.

Domácí byli zaskočení, neudrželi míč na kopačkách a technicky i rychlostně velmi dobře vybavení hráči soupeře získávali převahu. Po dalším centru Younga pálil z osmi metrů volný Carew, tentokrát však Vaniak ránu norského střelce vyrazil.

Domácí se dostali do šance až v 39. minutě. Po rychlé kombinační akci zakončoval zblízka Jarolím, ale i Guzan ukázal své kvality a míč chytil. Ještě před poločasem opustil hřiště nejzkušenější domácí hráč Šmicer, který měl problémy s lýtkem; na jeho místo přišel Švento, po změně stran nastoupil Belaid za Volešáka.

V úvodu druhého poločasu nejprve nezužitkovali ošemetnou situaci před Vaniakovou brankou hosté, vzápětí na druhé straně důrazně bráněný Necid poslal míč těsně vedle. Publikum hnalo domácí celek neustále dopředu, hráči v červenobílých barvách ožili a mnohem častěji se dostávali před anglickou branku.

Střelu Černého z dálky brankář Guzan u tyče zlikvidoval. Hrálo se většinou na polovině anglického týmu a po hodině hry střela nabíhajícího Krajčíka z pravé strany jen těsně minula cíl. Ještě blíže vyrovnání byl v 64. minutě Černý, ale jeho tvrdou ránu zblízka Guzan opět reflexivně vyrazil. Slavia v těch chvílích soupeře přehrávala a brankář Aston Villy měl náhle mnohem více práce než Vaniak.

Domácí hráli s obrovským nasazením a s velikou touhou alespoň srovnat skóre. Kouč Jarolím vsadil na totální ofenzivu a místo Hubáčka poslal na trávník dalšího útočníka Šenkeříka. Po dalším centru Černého přehlavičkoval všechny obránce soupeře Necid, ale míč prolétl o centimetry vedle tyče; dobíhajícímu Šventovi k němu chybělo snad půl kroku.

Slavia bojovala až do konce. V 80. minutě připravili Černý a Šenkeřík šanci pro Necida, ale ten střelou z úhlu trefil jen boční síť. Hosté se o výsledek strachovali, zdržovali a bránili. Nakonec ale těsnou výhru i se štěstím uhájili a mohli se radovat z druhého tříbodového zisku, který je výrazně posunul k postupu ze skupiny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Aston Villa (ENG)22003:16
2.Hamburger SV (GER)11002:13
3.AFC Ajax (NED)21012:23
4.Slavia Praha (CZE)10010:10
5.MŠK Žilina (SVK)20021:30
Skupina G

AS Saint-Étienne - Rosenborg BK 3:0

06.11.2008 20:45

Góly: 59. Ilan, 63. Paulo Machado, 76. Kevin Mirallas

Ve vyrovnaném duelu nakonec díky lepšímu druhému poločas slaví vítězství francouzský celek. Trondheim v čele se Slovákem Markem Sapparou tak odjíždí s prázdnou.

Úvod utkání byl hodně nervózní z obou stran, což dokazovaly nepřesnosti obou mužstev v rozehrávce. První šanci měl domácí Machado, který se pokusil branku hostí ohrozit z volného přímého kopu, brankář Jarstein však byl připraven.

Stejný hráč se pokoušel ještě o pár minut později, výsledek byl ale naprosto stejný jako u první střely. Rosenborgu se vůbec nedařilo hra na útočné půlce, kde chyběla kvalitnější souhra záložníků nebo rychlejší přechod do útoku.

Do konce prvního poločasu už se toho, až na pár standardních situací a drobných faulů, moc neudálo a tak šly oba celky do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu ale vstoupili domácí mnohem aktivněji, lépe forčekovali a nutili své protivníky k chybám. Hrubku v rozehrávce vystihl Denis, našel volného Ilana a tan se z blízka nemýlil – 1:0.

Tento moment byl asi zlomovým v celém utkání a dodal domácím hodně velkou dávku sebevědomí. Ti se mohli o pár minut později radovat z další branky. Po dlouhém míči Payeta se uvolnil Machado a z podobné pozici jako Ilan zvýšil na 2:0.

Hráči hostujícího Trondheimu už nebyli schopni se zvednout k nějakému obratu a tak St. Etienne útočilo dál. V 76. minutě přišla další branka domácích. Mirallas se dokázal sám uvolnit a s přehledem zakončil proti bezmocnému Jarsteinovi – 3:0.

Francouzský celek už toto utkání v klidu dotáhl do zcela zaslouženého vítězného konce, zaslouženého především za druhou půli, a připisuje si tak velice důležité tři body z domácího prostředí.

Více informací k zápasu

Valencia CF - FC Kodaň 1:1

06.11.2008 21:30

Góly: 61. Fernando Morientes - 85. César Santin

Neúspěšně vstoupila do skupiny Poháru UEFA Valencia, která sice vedla na FC Kodaň brankou Morientese, ale v závěru utkání o výhru přišla.

V dresu hostí nastoupil v základní sestavě Čech Zdeněk Pospěch, Libor Sionko naskočil na hřiště až v 60. minutě. Domácí šetřili některé hráče, takže například hráli Marchena, Pablo Hernandez, Baraja, Edu, Vicente, Viana či Morientes. Los Che měli výraznou územní převahu, ale narazili na velmi dobře organizovaný celek, který je v závěru potrestal za nevyužité šance.

Jediná větší šance Valencie v prvních dvaceti minutách byla ta po centru Miguela, ale Edu hlavičkoval jen do břevna. Na Vianův centr zase těsně nedosáhl nohou Del Horno. Kodaň zahrozila sólem Ailtona Almeidy, ten ale v zakončení zamířil jen těsně nad břevno. Další šanci Valencie měl Morientes, ale gólman Christiansen byl připraven, další akce domácích, tažené převážně po pravé straně, už do zakončení nevedly.

Do druhé půle už naskočil střídající Mata a Valencia šla brzo do vedení. Edu se uvolnil, nacentroval, Christiansen míč špatně odvrátil a El Moro se zblízka nemýlil. Další možnosti si ale Valencia už nedokázala vypracovávat, nepomohl ani příchod Villy. Jen Mata zkusil vypálit, ale gólman míč chytil. A tak Kodaň pět minut před koncem vyrovnala. Začalo to vhazováním na levém křídle, Santin byl ve vápně zcela nekrytý a uklidil míč do branky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Saint-Étienne (FRA)22006:16
2.Valencia CF (ESP)10101:11
3.Club Bruggy (BEL)10100:01
4.FC Kodaň (DEN)20112:41
5.Rosenborg BK (NOR)20110:31
Skupina H

Lech Poznań - AS Nancy-Lorraine 2:2

06.11.2008 18:15

Góly: 5. Sławomir Peszko, 22. Semir Štilić - 10. Chris Malonga, 81. Moncef Zerka

Marocký záložník Monsef Zerka, autor branky i z prvního pohárového utkání proti Feyenoordu, zařídil v závěru zápasu Nancy alespoň bod za remízu 2:2 na hřišti polské Poznani. Ta celkovému průběhu hry odpovídá.

První půli měli lepší aktivnější domácí, jenže ti si pak ve druhém dějství o vyrovnávací gól přímo koledovali, a nakonec ho právem obdrželi. Druhá branka Poznaně bude určitě ještě dlouho diskutovaným tématem.

Už v páté minutě se podařilo domácím skórovat. Jako pokropen živou vodou se polský útočník Slawomir Peszko dostal po centru od Stiliče těsně před gólmana Bracigliana a levačkou poslal Poznaň do vedení. Nancy však záhy při své první velké šanci zápasu odpovědělo. To když za pět minut Malonga dorazil z blízkosti za záda Ivana Turiny střílený centr zprava od Dia.

Od té doby byli hosté nebezpečnější pokaždé, kdy se dostali do útoku, Lech však držel lépe míč a měl i více gólových příležitostí. Domácí Stilič zakroutil míč těsně vedle, tentýž hráč měl o chvíli později na kopačce i druhý gól. V rozmezí 10 sekund, kdy Rengifovu hlavičku brankář Bracigliano vyrazil právě k němu, však jeho hlavičku směřující do branky vytěsnil nakonec z brankové čáry Calve.

Bosenský záložník se ve 22. minutě přece jenom dočkal branky. Ale hodně sporné a hodně zajímavé. Jeho nevinný dlouhý balón z přímého kopu sice Bracigliano chytil, jenže pak se naprosto nepochopitelně i s míčem posunul směrem do branky. Až verdikt asistenta rozhodčího musel platnost branky uznat. Kapitán Nancy byl s balónem už za brankovou čáru, a ačkoliv ještě brankáře Turinu ohrozili hostující Julien Feret a Zerka, Poznaň po poločase vedla 2:1.

Zerka vypálil čtyři minuty po přestávce na chorvatského gólmana ještě jednou, ten si však s jeho střelou poradil. O horlivé vyrovnání se ve druhé půli snažili i Dia s Jonathanem Burisonem, ale ani oni síť nerozvlnili.

Domácí přišli o tři body deset minut před koncem utkání. Zerka, asi nejaktivnější hráč francouzského celku, si skvěle naběhl na krátký pas N'Guemy a skvělou střelou z úhlu zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - CSKA Moskva 1:3

06.11.2008 19:30

Góly: 29. Giovanni van Bronckhorst - 14. Giovanni van Bronckhorst (vl.), 40. Vágner Love, 81. Vágner Love

V první půli viděli diváci velice vyrovnané utkání, domácí Feyenoord ale stále tahal za kratší konec. CSKA bylo mnohem efektivnější, když ze tří střel na bránu dalo tři branky a odváží si tak plný počet bodů.

Domácí vstoupili do prvních minut aktivněji, bylo vidět, že by rádi vstřelili úvodní rychlou branku. První střelu na Akinfejeva v brance CSKA vyslal kanonýr Roy Makaay, ruský mladík jeho projektil vyrazil na roh.

Ve 13. minutě to však byli hosté, kdo vsítil první branku utkání. Střela Vasila Berezuckého po centru Žirkova zapadla až za brankáře Timmera a CSKA vedlo 0:1. Domácí byli touto brankou hodně zaskočeni, což bylo viditelné i na jejich hře.

Ve 29. minutě přišla vyrovnávací branka. Makaay našel přesným míčem na hranici pokutového kopu van Bronckhorsta a ten střelou doprostřed branky vyrovnal. Poté se hra vyrovnala a obě mužstva nasadila vyčkávací taktiku. Velmi aktivní byl zejména na straně hostí Vagner Love.

Ve 40. minutě se také tento brazilský útočník dočkal své branky, když se dokázal uvolnit ve vápně a levačkou propálit Henka Timmera. Do poločasu už jen domácí Bahia inkasoval žlutou kartu, ale žádná branka nepadla.

První šanci druhé půle měl stejně jako v poločase prvním na kopačce Roy Makaay, branku hostí však minul o dobrý metr. Domácí byli hladoví po vyrovnaní, svoje štěstí zkoušeli van Bronckhorst, Leroy Fer a Georgino Wijnaldum, ale ani jeden pokus Akinfeeva výrazněji neohrozil.

Hosté v druhém dějství spíše vyčkávali, snažili se hrát své kombinace na jistotu a pokud viděli nějakou možnost rychlého brejku, tak se o něj také pokusili. Domácím to zase vůbec nešlo, ale u nich byl ten problém, že prohrávali 1:2.

Dlouho se nic závažného na hřišti neudálo, ale za letargii byli domácí o minutu později potrestáni, když se podruhé v zápase trefil Vagner Love. Po přihrávce Žirkova ho našel nikým nekrytého uvnitř pokutového území a tam se brazilský útočník vyzná velmi dobře – 1:3.

Feyenoord vrhl všechny síly na posledních deset minut dopředu, ale efekt to žádný nepřineslo. Moskevské CSKA si tak z Nizozemska odváží zaslouženě tři body a v tabulce se posouvá na první příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva (RUS)22006:16
2.AS Nancy-Lorraine (FRA)21105:24
3.Lech Poznań (POL)10102:21
4.Deportivo La Coruña (ESP)10010:30
5.Feyenoord Rotterdam (NED)20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
M11

Udine

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak .... ocekavanej vysledek.

Reagovat
M11

jj

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Tomanatura

Přednostně bych chtěl poděkovat funkcionářům Slavie, kteří rozhodli, že prodej vstupenek nebude přes internet. Tím zabránili těm fanouškům jako já, aby se na tento zápas podívali. A jelikož ČT zápas nevysílá a přenáší jej jen Nova Sport, tak jsem o zápas přišel definitivně - na internetu je opravdu příšerné připojení.

Nevím ale, či mám Slavii poděkovat, jelikož díky ušetřeným cca 2000 za cestu na tento duel, budu moci sledovat Aston Villu v Anglii a proti nejlepšímu týmu světa

Reagovat
Slejdy

je to na pytel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu,jak takovému týmu můžeš fandit.

Reagovat
Tomanatura

A tím jsi myslel koho? Slavii? A proč by ne?

Reagovat
smazaný uživatel

uz kvuli tomu jak se chova ke svym fanouskum

Reagovat
Tomanatura

Bohužel, ale mě je celkem GL ukradená, chtěl jsem tam hlavně kvůli AV. I když nepopírám, že na ni občas jezdím. Ale toto se nedělá

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak,ja ani nevim jak je to vubec mozny ze se takhle zachovaji,jak si to vlastne muzou dovolit tohle by me sparta udelala jen jednou

Reagovat
smazaný uživatel

trapáku:D

Reagovat
smazaný uživatel

Kecáš hovadiny. Kdybys tak moc chtěl Villu viděl, půjdeš si stoupnout do fronty. Navíc ještě v den zápasu se na pokladně lístky objevily. A víš proč se neprodávaly přes net? Protože v Anglii je o fotbal celkem zájem a dost akutně by hrozilo, že na tribunách by byli domácí Villans.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně stoupnout do fronty. Pro tebe 2 hodiny, pro něho třeba celý den + 1000 korun. Slávia jasně ukazuje, že mimopražští fanoušci jsou jí u pr... A to se Rosen při jednáních s ČT oháněl tím, že má Slávie fanoušky po celé republice.

Reagovat
smazaný uživatel

Formulace "pro tebe 2 hodiny, pro něho třeba celý den + 1000 korun " je jen fabulace. Může to bejt klidně naopak. Nebo někdo z běžných fans má ten lístek i zadara? To bych se podivil A jestli narážíš na ta jednání s ČT, tak Slávka udělala dobře. Proč by se měla nechat vydírat směšnou nabídkou Oty? Argumenty typu "ostatní to za ty prachy berou, proč ne Slavie" neberu. Jestli si ostatní kluby nechají srát na hlavu diktátem ČT, je to jejich věc. Pokud má klub možnost vydělat jiným přenosem víc peněz, jen to schvaluju. A opakuju, kdo ten zápas vidět chtěl, tak ho taky viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale nebavil o ceně lístku. Bavím se o ceně za cestu do té fronty.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak to beru. Nicméně nechápu, proč si člověk, kterej tým nepodporuje v drtivý většině sezónních zápasů stěžuje, že se nemoh dostat na Villu. Když nemáš na to, aby sis koupil celej dort, nemůžeš mít třešinku

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu není co dodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Přece jenom k tomu něco dodám. Doufám, že se tomu vedení tyhle postoje co nejdříve vrátí.

Reagovat
Tomanatura

Tím chceš teda říct, že mám riskovat 300 kilometrů a doufat, že nějaký lístek na mě zbude? To si myslíš, že Slavii fandí jen ti co bydlí v okruhu 20 kilometrů od Prahy?

P.S. Opravdu jsde vidět, že se v tom nevyznáš. Jelikož na internetu se musíš zaregistrovat a v den zápasu si vyzvednout lístek v Praze. Proč teda neudělali Slávisti opratření, aby si jej tam mohl vyzvednout jen česky mluvící člověk s českým pasem?

Opravdu kecám hovadiny

Reagovat
cubinho

Jak to tak v evropských pohárech bývá, Slavia si neumí ani přihrát...

Reagovat
Tomanatura

Nekecej... Já teda - i když ve špíně v odporné kvalitě - vidím docela jiný zápas, než s Violou.

Reagovat
cubinho

Tobě se to snad líbí? Měli sice 2 jakžtakž šance, ale nedají si víc jak 2 přihrávky za sebou....

Reagovat
Tomanatura

A dko říkal, že se mi to líbí. Ale neporovnávej tu Violu a tento zápas, to je něco diametrálně odlišného.

Reagovat
GEGE

No Braga me hodne prekvapila hraje velmi sympaticky a mela uz dve stoprocentni golovky(obe sli pres Senderose).V druhem polocase to chce vic drzet mic a dat nejaky gol...FORZA ROSSONERI!

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal sem, ze hlavne sazkovy kancelare Braga celkem prekvapi..... ty naprosto nesmyslny kurzy co vypsaly jsou k smichu - jsem zvedavej, jestli se na tu "tutovku" opet nachyta poradny hafo "tutovkovejch sazkaru"

Reagovat
GEGE

Jj ty kruzy jsou smesne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o 5 vterin unikli

Reagovat
Xavi8

ani nevies kolko rokov zivota mi to zobralo

Reagovat
Tomanatura

Braga umí na silné soupeře. Sice jim to v Bwin lize moc nejde, ale poháry jsou něco úplně jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo co je se Simakem???to je zranenej?nejak dlouho nehral...

Reagovat
Tomanatura

Furt je zraněný, zřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

diky...

Reagovat
M11

dnes byl psany na laviccce

Reagovat
Tomanatura

Pane Necide, v CSKA máte opravdu obrovskou šanci si zahrát. Doporučoval bych vám si koupit ruský slovník a na tréninku povědět Valerimu, že to je jen žert. Na víc, než na Gambáč ligu momentálně určitě nemáte.

Reagovat
smazaný uživatel

konecne nekdo kdo to prizna

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt to je jasny uz od chvile co s CSKA podepsal, ze prosadit se pres tamni utocniky je pro nej nemozny...

Reagovat
smazaný uživatel

ale prece je to hrac kterej musi podle slavistu hrat uz v zakladu v reprezentaci celou dobu tvrdim ze proti kvalitnim souperum se neprosazuje a dnes to opet jednoznacne potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

Mno... problem neni v tom, ze by Necid byl tragickej - ceskej fotbal je v soucasny dobe tragickej Moc nadejnejsich utocniku opravdu nemame a taky bych ho do repre zkusil (na sbirani zkusenosti a stridani dobrej), ale ma opravdu az prehnany sebevedomi a stejne tak slavisti po tom co davaj dardy tak skvelejm muzstvum jako Kladno, Brno, nebo v soucasnosti uboha Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze podle vykonosti v jednom pulroce by se nemel soudit,ano 9 golu za podzim to je vynikajici bilance ale je to vlastne poprve co se takto prosadil a hned si slavisti z neho delaji hvezdu prvotridniho razu a chteji ho do reprezentace,kdyz vlastne ani v jednom tezkym utkani nic nepredvedl a neskoroval

Reagovat
smazaný uživatel

Jak "poprve co se takhle prosadil"? .... proboha, vzdyt je mu 19. Kdy driv se jako mezi elitou Acka podle tebe mel prosadit?

Reagovat
smazaný uživatel

no nastupoval za nej snad uz pred dvema lety,a v Jablonci moc videt teda nebyl,myslim ze nebyt toho mistrovstvi tak by ho KJ odlozil

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jses neskutecne zaujatej .... v Jablonci byl oporou. A to, ze uz v 17 se dostal i do Acka Slavie neni minus, ale naopak plus.

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se, že na tebe vůbec reaguju, ale nedá mi to. Kdo by podle tebe měl bějt v repre útoku? A předem škrtni všechny forwardy Sparty.

Reagovat
Tomanatura

Nemám s tím problém, nemám ho rád, navíc mu výkony v pohárech kritizuju pokaždé

Reagovat
M11

Dinho

Reagovat
Slejdy

Reagovat
GEGE

RONALDINHO!!! Neuveritelna bomba

Reagovat
Xavi8

jaky dal?

Reagovat
GEGE

Prekrasny Rino mu nabil a Ronaldinho s prvni primo do siby.

Reagovat
Xavi8

no pekne, ale hlavne ze dali gol, lebo mi chybal posledny zapas na 3 tikekoch

Reagovat
smazaný uživatel

Dat jeden zapas na 3 tikety? ... a jeste takovejhle s takovymhle kurzem??? Chlape ty mas vic stesti nez rozumu

Reagovat
smazaný uživatel

to se ani nevyplati tam cpat takove kurzy naprosto podhodnoceny zapas.na bragu ten kurz uplne nesmyslne vysoko. a navic kurzy nizsi jak 1,2 hodne casto selzou.

Reagovat
Xavi8

ja viem, ale na jeden som musel dat mame a sestre a hovorila, ze chce iste zapasy za 500 a teraz ma 1400 z toho a ja som to mal na 2 tiketoch po 200 a 300 sk takze v pohode este Valencia a je to doma

Reagovat
smazaný uživatel

ou,tak to je smula 85´ 1:1

Reagovat
Xavi8

co uz aspon, ze som ju mal len na jednom tikete....ale ajtak aj v La Lige mi usla uz mi robi nervy

Reagovat
smazaný uživatel

na takovyhle zapasy se moc sazet nevyplaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak. Jakejkoliv jednotip pod nejakejch 1,4 je naprostej nesmysl ..... ale lidi sou nepoucitelny a porad takovejch je hafo a na tech sazkovy kancelare vydelavaj

Reagovat
Xavi8

dnes mi to v konecnom vysledku vyslo nehovorim, ze vzdy, ale nielen dnes

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milan, Valencia.... kolik si prosimte mel celkovej kurz z takovejch haluznejch zapasu a kurzu? 2?

Reagovat
Xavi8

AC Milan 1,2 Vfl Wolfsburg 1,55 Tottenham 1,45 Ajax 1,32 to je za 500 a 300 a za 200 som mal tie iste a este aj Valenciu

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem mel na tiketu neprohru bragy a byl jsem blizoucko,pak jeste vyhru cska,stuttgartu,udinese,st etiene a posrala mi to BENFICA a ta BRAGA

Reagovat
Xavi8

no aspon, ze to nebol len jeden zapas, lebo keby to bola len ta Braga, tak by ma to poriadne nastvalo...asi tak ako ta Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

no kurz na neprohru bragy byl 3,33!! tak jsem si rikal ze by to mohlo vyjit zvlast s jejima poslednima vysledkama...ale ta benfica byla pro me jasna,podle me dneska jedno z nejvetsich prekvapeni,bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, neprohra Bragy me taky lakala a dlouho sem premejslel ze si ji k necemu vsadim..... jesteze nakonec nevsadil - italskej fotbal bych ted nemel rad jeste vic nez ted

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytecne moc zapasu v nesmyslne nizkejch kurzech ....misto tri takovejch si moh mit jeden jedinnej treba vitezstvi CSKA (kurz 2,35), kterej rozhodne byl tutovka.

Reagovat
Xavi8

sak jasne chapem ta napr. vcera som mal taku ,,tutovku,, Juventus

Reagovat
GEGE

Az mi je te Bragy lito.Hrali fakt sympaticky fotbal bod si minimalne zaslouzili o tom zadna...Vykon celkove hodne bojovny hlavne Rino hral opet skvele Dida Ronaldinho

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem bohužel neviděl. sousedky mě opět vytáhly do terénu (odmítni to, že jo), ale co jsem si přečet report a teď pár komentů, tak nejspíš zajímavej zápas. koukám, že Dinho, když už né hrou, vyplácí se aspoň gólově. jak hrál Ševa, obrana a obecně tým ? dík...

Reagovat
smazaný uživatel

výkon nebyl z těch suprových, Ronaldinho byl v podstatě neviditelnej a hrál špatně. Ale dal gól, což se samozřejmě počítá..Sheva se snažil, bojoval, ale zase byl poměrně staženej, takže žádnej zázrak z toho nebyl. Ostatně hra dopředu vůbec zázrak nebyl do Příchodu Seedorfa, pak se to trošku rozhýbalo. Víc jsem čekal i od Emersona. Nej hráč gattuso (jako obvykle), on když je kapitán, tak jezdí po pr*eli a hráje úžasně. V současnosti náš nej hráč..no a Senderos byl celkem nervózní, skvélé zákroky střídali minely..btw v 89. min jsem šel spát, naštvanej z jednoho bodu..a ráno koukám jak

Reagovat
smazaný uživatel

to muselo být překrásný ráno

Reagovat
GEGE

Sheva byl podle me nejhorsi hrac koncili u neho vsechny sance nekolikrat zbytecne zazdil utok nesmyslnyma strelama s uhlu jindy ztratil mic...Jinak souhlas s Krystofem...Senderos hodne nervozni....Jinak obrana v pohode Antonini zahral opet dobre a i Kakha se vratil v dobre forme.V utoku se mi nejvic libil Pato snazil se neco vymyslet a byl hodne videt(moc nechapu proc ho Carlo stridal a nechal na hristi Shevu )No a Rino opet super...pripravil gol Ronaldinhovi byl vsude neprohral snad jediny souboj

Reagovat
GEGE

A jeste bych vyzdvihl Didu zachytal paradne zneskodnil jednu 100% golovku Bragy a byl velka jistota

Reagovat
smazaný uživatel

dík..., pro oba: no nevím, co s tím Andrejem. včera jsem měl přes den takovej pocit, že by se mohl konečně předvést a dneska čtu, že zase o ničem. v Chelsea ho fakt neuvěřitelně zdevastovali. jinak u Rina by si moh Carletto možná rozmyslet volbu nástupce kapitána po Maldinim. nic proti Ambrovi, ale to co Ringhio vždycky předvádí, když má tu pásku na ruce (včera zase). jsem zvědavej, jestli u nás Antonini časem převezme nějakou stranu obrany, definitivně. tipl bych si kdyžtak spíš po Jankulovi, ten půjde dolů dřív, než Zambrotta. jinak teda čtu, že Senderos mě nepřekvapil - ona totiž ta gólovka Bragy myslím v 28.minutě byla to absolutně jediný, co jsem včera viděl. skočí mi obraz a vidím dřevěnýho Senderose a borce, kterej se řídí na Didu, jako by se nechumelilo (skvěle podržel..., pak už jsem zas musel odejít). je fajn, že máme kvalitní dvojku, která chytá v Uefě spolehlivě. teď by moh Carlo o víkendu postavit do stoperské dvojice Boneru s Kakhou (ta mi příjde při absenci Nesty nejsilnější) a celkově s citem poskládat sestavu, ať v Lecce neztratíme (vím, jací jsme na papírově slabší týmy "experti").

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říci co se Shevou. Zatím nezahrál jedinej zápas dobře, bohužel..kolikrát ho Carlo staví jako takové křídlo či hodně staženého útočníka a tam je tragickej, v útoku to je trošku lepší, ale prostě přes Pata, Borriella a Pippa to nepůjde, všichni jsou lepší. A k tomu Ambrovi: jsem také pro, Gattuso hraje výborně a u něj je základní sestava daleko jistější než u Massima v tuto chvíli. Pro Senderose ale mám trošku slabost, páč mi připomíná Stama..

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Jaap to byla jiná třída

Reagovat
smazaný uživatel

tjn..

Reagovat
smazaný uživatel

Na té včerejší pozici bych od Ševy nečekal vůbec mic.

Reagovat
smazaný uživatel

byl staženější ? pokud ano, tak ho to nijak neomlouvá..., pamatuju časy, kdy si u nás klidně chodil do hloubi pro míče a něco vymýšlel, kombinoval. i když je samozřejmě jasný, že mu to daleko líp sedí na hrotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem asi 15 minut a hrál křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

aha...

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Slavie podala v celku slusnej vykon, kterej byl ale podle me zpusobenej z velky casti tou atmosferou ktera byla skvela!Ale villa hrala proste jako anglickej tym venku,stejne jako vzdycky arsenal na sparte - vykon nic moc ale vitezstvi

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie hrala dva naprosto rozdilne polocasy. vubec jsem to ville nepral.mozna jsou na patem miste v premier league ale ten jejich druhy polocas to bylo lol dilo.A nezkousejte me tu nekdo tvrdit ze hrali udrzbu bo nehrali vubec nic.Je to velka skoda ten bod byl dneska realny.Tak snad to priste vyjde

Reagovat
Tomanatura

Tím to nebylo ani náhodou. Anglické týmy si to u nás většinou hlídají, což se u AV dnes říct rozhodně nedalo.

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze Arsenal si to kolikrat hlidal tak ze ani nevedel jak k tomu prisel...

Reagovat
smazaný uživatel

Krom toho gólu Ronnie jak?

Reagovat
GEGE

Odehral zhruba pul hodky moc videt nebyl...Ale ten gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na Slavii tak na Cesky fotbal.Kola v lize pred Evropskyma poharama jsou jenom fraska.Pripiskava se Prazskym S aby byla ta prava poharova pohoda pro nas koeficienta kdyz uz prijde na vec tak to neni ani v bedne.Od te doby co je ta Ct4 se mi nedostane ani standart.Uefa se nevysila,Hokejove hry jakbysmet a o Dohranu netreba se rozepisovat.

Reagovat
sansiro

Dinho se zatím vyplácí

Reagovat
smazaný uživatel

jj, góly dává, ale to dával i u nás jednu sezonu byl dokonce nejlepší střelec týmu, ale i tak jsem ho kritizoval, protože jinak to byla od něj vcelku flákačka. A to si, pokud jsme ho zatím viděl, u vás nezměnilo. Každopádně za cenu, co jste za něj zaplatili to byl pro vás královskej kauf

Reagovat
smazaný uživatel

jen taková malá zajímost z WHL, kde se té té hry kočky s myší velmi aktivně zůčastnil sotva 16 letý Bostock...

Reagovat
Tomanatura

Jak hrál Campbell?

Reagovat
smazaný uživatel

střídal výborného Modriče, no a za těch 15 minut toho až tak moc nestihnul, ale vypadal docela slušně

Reagovat
M11

Reagovat
M11

to je odchovanec ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, prisel z Crystal Palace ted v lete za 700 000liber(muze se vysplhat az na 1,25mega)...

Reagovat
M11

dik

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham zda se ze se jim zacina pomalinku darit

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Valencie mě tak nasr..a

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN !!!

Uefu mám sice těžce na háku, ale je fajn, že v ní máme výsledky. s trochou štěstí a správnou volbou hráčů, kteří pak nebudou unavení na ligu by jsme v ní snad mohli něco zajímavýho uhrát..., proč ne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je ohromný výsledok, 1:0 s Bragou, v 93 min.

Reagovat
smazaný uživatel

nikde jsem nenapsal, že ohromnej..., nicméně je tříbodovej a takovej se počítá. příště si to pořádně přečti...

Reagovat
M11

Reagovat
Radin

Sevilla ustupuje ze slávy :-(.Nikam se neposunuje a ukazuje se jak moc chybí Dani s Keitou :-(.Jinak Lutych mám moc rád,tak že to že vyhrál mě nemrzí.Snad oba postoupí

Reagovat
Radin

koukám že chyběli Capel a Kanoute což je asi dost podstatné,ale aji tak je to na nic

Reagovat
Radin

Robinho dvě tyčky,jeden gol,Realu chybí :-(

Reagovat
smazaný uživatel

AC mě štěstí víc jak rozumu i v lize vyhrávají s odřenýma ušima,to nesvědčé nic dobrého.

Reagovat
GEGE

Tedka to stesti bylo to je fakt ale nerekl bych ze v lize vyhravame nejak se stestim v kazdem zapase soupere prehravame a mame nekolik golovek bohuzel se zatim nedari je promenovat ale to prijde...

Reagovat
smazaný uživatel

žádám redakci eurofotbal.cz aby okamžitě opravila ve statistice zápasu Tottenham - Dinamo počet diváků, nevím jaké máte zdroje, ale já používám třeba tento http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/europe/7697320.stm

anebo tento

http://www.tottenhamhotspur.com/matches/matches_frr.html

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele