Pohár UEFA - preview 6.11.

06.11.2008, 08:25, aktualizováno 06.11.2008, 08:25
Previews
Do bojů ve skupinách Poháru UEFA vkročí jediný český zástupce - Slavia. Proti Aston Ville ji ale nečeká žádná procházka růžovou sadem. Ve "slávistické" skupině hraje ještě Žilina v Amsterdamu. Z dalších zápasů si pozornost zaslouží utkání Barošova Galatasaraye v Lisabonu, nebo Kováčova Spartaku Moskva s italským Udine.
Skupina A
Racing Santander - Schalke 04  (čtvrtek 20:45)
Fotbalisté Schalke si budou chtít ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA napravit reputaci z posledního duelu na Pyrenejském poloostrově, kdy vysoko podlehli Atleticu Madrid a brána do Ligy mistrů tak pro ně zůstala uzamčená.

V případě výhry na hřišti Santanderu by se však výrazně přiblížili postupu do další fáze této soutěže. V prvním kole totiž na svém hřišti poměrně jasně přehráli francouzský Paris St.Germain 3:1 a hned se ujali vedení v pětičlenné tabulce. "O postupu do dalšího kola chceme rozhodnout už v tomto zápase a vyhnout se případným komplikacím," tvrdí na webových stránkách klubu brankář Neuer.

Jeho celek prohrál od smolného madridského večera ze třinácti zápasu pouze jediný a je ve veliké pohodě. Záložník Jermaine Jones je však ve svých představách mnohem opatrnější: "Santander odehrál o víkendu vynikající utkání ve Valencii, kde zvítězil 4:2 a moc dobře víme, že to nebude jednoduché střetnutí. Všechny španělské týmy mají v sobě určitou kvalitu, o čemž jsme se mohli přesvědčit i my sami."

Další zkušeností španělského fotbalu se Schalke bylo čtvrtfinále loňského ročníku Ligy mistrů, kde klub z Gelsenkirchenu nestačil na Barcelonu a do semifinále se neprobojoval.

Domácí sice svůj vstup do základní skupiny Poháru UEFA neměli tak úspěšný jako jejich soupeř, když podlehli holandskému Twente na jeho půdě 0:1. Do zápasu však vstoupí posíleni výhrou 4:2 z Valencie. Santander do té doby všechna utkání venku prohrál a černou sérii prolomil až na stadionu Mestalla a stal se vůbec prvním přemožitelem Valencie v tomto ligovém ročníku. Velkou zásluhu na tom měl útočník Tchite, jenž v zápase zaznamenal hattrick.

Výsledek dodal domácím sebedůvěru a víru porazit i tak kvalitní mužstvo, jakým Schalke bezesporu je. Strůjce sobotního vítězství Mohammed Tchite se k tomu vyjadřuje takto: "Schlake má velmi dobrý tým a nečeká nás žádná procházka růžovým sadem." Obránce Cesar Navas dodává: "O kvalitě našeho rivala není nejmenších pochyb, mají totiž hráče, kteří jsou psychicky velmi silní a to je v těchto zápasech důležité. Pokud však do utkání vložíme vše, co je v našich silách a budeme bojovat do poslední minuty, jsme schopni uhrát dobrý výsledek."

Kouč Muniz se bude muset obejít bez stopera Garaye, jehož pro toto utkání nahradí veterán Luis Fernandez. Hostům bude chybět levý obránce Christian Pander, kouč Rutten však již bude moci počítat s uzdraveným Heiko Westermannem. Utkání začíná ve 20:45.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester City - FC Twente  (čtvrtek 20:45)
Manchester City vstoupí do základních skupin Poháru UEFA na domácím hřišti soubojem proti nizozemskému mužstvu FC Twente. Pikantní bude zápas v tom, že Twente vede anglický kouč Steve McClaren.

Anglický klub, který do základních skupin postoupil díky dvěma výhrám 2:1 nad Omonií Nikósia, nemá v poslední době zrovna optimální formu. V minulých dvou zápasech Premier League podlehl shodně 0:2 klubům, se kterými by bohatý tým neměl mít problémy. Nejenže nestačil na Middlesbrough, ale stejným výsledkem podlehl v neděli i Boltonu.

Manchester City měl v posledních dnech několik zraněných hráčů, avšak Benjani, Darius Vassell i Michael Ball jsou připraveni nastoupit. Nad startem kapitána Richarda Dunna se rozhodne až bezprostředně před utkáním.

Kouč Manchesteru City Mark Hughes ví, jak důležité je úspěšně vstoupit do Poháru UEFA. "Je důležité vyhrát první zápas. Pokud zvítězíme v našem domácím zápase, budeme mít velkou příležitost na postup," řekl Hughes.

Twente je i přes poslední ligový zápas ve skvělé formě, kterou hodlá zúročit v Manchesteru. V posledním ligovém zápase podlehlo Twente silnému Ajaxu 0:2, ale stále se v lize drží na šesté pozici. Svoji sílu ukázali svěřenci kouče McClarena ve svém prvním zápase ve skupině A, kdy 1:0 zvítězili nad Santanderem. Překvapí Twente i na Eastlands?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)11003:13
2.FC Twente (NED)11001:03
3.Manchester City (ENG)00000:00
4.Racing Santander (ESP)10010:10
5.Paris Saint-Germain (FRA)10011:30
Skupina B
Metalist Charkov - Hertha BSC  (čtvrtek 18:00)
Po domácí remíze s Benfikou čeká berlínskou Herthu druhé utkání v základní skupině B na hřšti Kharkova. Domácí Metalist, který před dvěma týdny stál, má však dobrou formu a bude chtít Berlíňanům východní misi řádně znepříjemnit.

Třetí tým loňského ročníku ukrajinské Premier Lihy vyhrál na domácí scéně již čtyři soutěžní utkání za sebou a po sobotní výhře 2:0 na Oděsou je dokonce druhý za suveréním Dynamem Kyjev. Velmi dobré rozpoložení bude Metalist chtít potvrdit i proti Hertě, ačkoliv se před zápasem snaží dostat do pozice outsidera. "Berlín má dobrý tým, jeden z nejlepších v Bundeslize. To jsme ostatně sami viděli v jejich ligovém zápase (proti Hannoveru – pozn. red.), který Hertha vyhrála 3:0," prohlásil kouč Miron Markevich.

Jak je jeho tým doma silný, předvedl v prvním kole, ve kterém drtivě porazil Besiktas 4:1 a tím si účast ve skupině zajistil. Dobrou zprávou pro Markeviche zajisté je, že v jeho týmu nejsou žádné absence, i možná proto také své svěřence na zápas nijak zvlášť nepřipravoval.

"Měli jsme obvyklý režim, i když možná o trochu větší důraz jsem kladl na standardky. Musíme si dát pozor, jejich útočná dvojice Voronin – Pantelić je jednou z nejlepších v Německu. Věřím ale, že to naše obrana zvládne," dodal Markevich, jenž se vepředu bude spoléhat hlavně na úderné duo Jajá – Dević.

Hertha se v celku dobrém světle předvedla ve svém prvním zápase proti Benfice, kterou herně jednoznačně předčila, nakonec ale získala pouze bod za remízu 1:1. V Kharkově, kde celek z hlavního města odehraje svůj 60. zápas v Poháru UEFA, budou Berlíňané pomýšlet na tři body, které by jim zajistily dobrou výchozí pozici před závěrečnými boji. Sami ale vědí moc dobře, že to nebude žádná legrace.

"Viděl jsem je na DVD a musím říct, že mají velmi dobrý mančaft, který dopředu hraje velmi rychle, zároveň však umí obrátit svou pozornost také do obrany. Bude to složité, ale chceme tři body," prohlásil kouč Lucien Favre, který má na rozdíl od svého protějšku mnohem více starostí s kádrem. Určitě mimo hru jsou Fiedler, Lúcio, Ebert, Piszczek, Hartmann, Riedel a Chermiti.

Otazník navíc visí u startů Lustenbergera a Nicua, oba však s týmem na severovýchod Ukrajiny odletěli. Stejně tak i Jaroslav Drobný, kterého trápí lýtko, kvůli němuž o víkendu poprvé od příchodu do Herthy chyběl v její brance v soutěžním utkání. "Cítím se o dost lépe, snad budu chytat. Zároveň ale nechci riskovat, prostě počkáme a uvidíme," uvedl český brankář.

Právě bez něj Hertha v sobotu dostala v Brémách výprask 1:5, přesto si zatím nezoufá, vcelku slušný start do ligové sezóny jí vynesl sedmé místo po jedenácti kolech. V pohárové Evropě je však vše jiné, což ví i manažer Dieter Hoeneß: "Je to vyrovnaná skupina. Kharkov hraje v lize dobrou roli, přesto chceme body, kterými bychom si velmi polepšili."
Metalist Charkov - pravděpodobná sestava:
Goryainov - Obradović, Maidana, Gueye, Gancarczyk - Bordiyan, Slyusar, Valyaev - Edmar - Dević, Jajá
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný (Gäng) – Chahed, Friedrich, Šimunić, Stein – Dárdai, Cícero – Kačar, Nicu – Pantelić, Voronin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SL Benfica - Galatasaray SK  (čtvrtek 20:30)
Ve skupině B odehraje svůj druhý zápas domácí Benfika proti hostům z istanbulského Galatasaray. V zápase bude mírným favoritem domácí Benfika, které se daří v lize a bude chtít svou formu převést i do Poháru UEFA. Naproti tomu Galatasaray vítězí na všech frontách a zatím zažívá velmi povedenou sezónu. V útoku Galatasaraye navíc září český útočník Milan Baroš.

Trenér Benfiky Quique Sanchez Flores věří, že jeho týmu se podaří v důležitém domácím utkání zvítězit. Benfika je zatím v lize neporažena a po sedmi zápasech si drží druhou pozici. V Poháru UEFA postoupila z prvního kola přes silnou Neapol a v prvním zápase ve skupině remizovala na hřišti Herthy 1:1. Ve čtvrtek čeká výběr trenéra Florese o poznání důležitější utkání. Nyní okupuje Benfika druhou příčku tabulky skupiny B. V případě vítězství by se dostala do čela právě před Galatasaray. Trenér Flores měl k zápasu co říct: "Jsme na dobré vlně a hráči vědí, že každý zápas je důležitý. Zatím táhneme za jeden provaz a výsledky přicházejí. Chtěli bychom rozhodně čtvrteční utkání vyhrát, abychom si vytvořili slušnou pozici do dalších zápasů. Ještě nejsme v perfektní kondici, ale výhodou je, že přesně vím, kde máme slabiny a budeme na nich pracovat. Myslím, že Benfika má na to, aby se dostala v Poháru UEFA daleko a také uspěla v lize. Sezónu jsme rozjeli dobře a v trendu budeme chtít pokračovat," řekl Flores na oficiálních stránkách klubu.

Benfika se v zápase bude muset obejít bez Brazilce Lea a Argentince Di Marii. Oba jsou vyřazeni kvůli kartám. Pozitivní zprávou pro trenéra Florese je, že tým netrápí žádná vážnější zranění. Galatasaray má rovněž minimální počet zraněných. Chybět bude pouze Australan Harry Kewell. 30letý záložník si poranil kotník v domácím ligovém utkání proti Gaziantepsporu, které Galatasaray vyhrál 3:1. Kewell patří k těm lepším hráčům týmu. Po přestupu z Liverpoolu odehrál 13 utkání a vstřelil už 7 gólů. Právě Harry Kewell se také trefil v prvním utkání skupiny Poháru UEFA, když si Galatasaray doma poradil s Olympiakosem 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.65 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Galatasaray SK (TUR)11001:03
2.SL Benfica (POR)10101:11
Hertha BSC (GER)10101:11
4.Metalist Charkov (UKR)00000:00
5.Olympiakos Pireus (GRE)10010:10
Skupina C
VfB Stuttgart - FK Partizan  (čtvrtek 18:00)
VfB Stuttgart přivítá v Mercedes-Benz Aréně srbský Partizan Bělehrad ve druhém zápase skupiny C Poháru UEFA. Jde o velmi důležité utkání, neboť poražený z tohoto duelu bude mít jen malou šanci na postup ze skupiny.

Oba týmy své první zápasy ve skupině prohrály. Německý tým podlehl na hřišti španělské Sevilly 0:2, zatímco Partizan Bělehrad nestačil v domácím prostředí na italskou Sampdorii, když prohrál 1:2. Jediný gól domácích vstřelil Lamine Diarra.

Německý tým prohrál o víkendu s 1. FC Köln na domácím hřišti 1:3. Pro tým trenéra Armina Veha to byla již druhá porážka v řadě v domácí soutěži. V tabulce je VfB Stuttgart až na desátém místě se ztrátou devíti bodu na vedoucí Hoffenheim.

Důležitosti čtvrtečního zápasu si je vědom i trenér domácích. "Je to pro nás důležitý zápas. Musíme doma zvítězit, poté co jsme nezískali ani bod v prvním utkání na hřišti Sevilly. Pokud bychom nedokázali zvítězit, bude pro nás těžké postoupit dále," uvedl Armin Veh.

Tomu budou ve čtvrtek chybět pro zranění Yildiray Basturk a Khalid Boulahrouz. Nejistý je start Samia Khediry. Naopak připraven k zápasu by měl být Ludovic Magnin.

Srbský Partizan Bělehrad remizoval 1:1 v posledním kole domácí ligy na hřišti týmu Hajduk Kula. V tabulce je Partizan na prvním místě s náskokem pěti bodů na druhou Vojvodinu Novi Sad. Hráči Partizanu jsou velmi dobře technicky vybavení, navíc jim nechybí chuť a snaha do útočení. Pro obranu Stuttgartu budou představovat velké nebezpečí. Avšak před hráči srbského týmu stojí složitý úkol, musí bodovat na hřišti VfB Stuttgart, jinak budou muset ve zbývajících kolech bodovat naplno, pokud chtějí pomýšlet na postup ze skupiny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Standard Lutych - Sevilla FC  (čtvrtek 20:45)
Velice zajímavý duel nás čeká v Belgii, kde Standard Lutych přivítá Sevillu, která se momentálně v domácí soutěži trápí.

Fotbalisté španělské klubu drželi fantastickou sérii bez prohry, pak ale přijela Malaga, která v Andalusii vyhrála 1:0 a pak přišla další porážka, tentokrát ve Valladolidu 2:3. Přitom tam Sevilla vedla už 2:0.

Oba nezdary by tak hostující fotbalisté chtěli napravit právě v Lutychu. "Pokusíme se už konečně ukončit tuhle sérii porážek. Jedeme tam vyhrát za každou cenu, ale samozřejmě si musíme uvědomit, že náš soupeř bude chtít to samé. Nebude to jednoduché utkání," prohlásil záložník Enzo Maresca.

I nadále postihuje španělský tým rozsáhlá marodka, jediným, kdo se vrací na soupisku, je záložník Diego Capel, ale nedá se očekávat, že by nastoupil od začátku a zvládl celých 90 minut.

I tak bude ale Manolo Jimenez postrádat Kanouteho, Duschera, Koneho a Dragutinoviče. Standard je na tom trochu jinak, v lize se mu docela daří. V této sezóně evropských pohárů ho dokázal porazit pouze Liverpool.

Poslední zápasy však domácí fotbalisté zaznamenali poněkud klesající formu a trenér Boloni od svých svěřenců požaduje, aby se opět zvedli. "Aktuální atmosféra v týmu je dobrá, věříme si."

"Soustředíme se jen na utkání se Sevillou, na Charleroi už nemyslíme, to je za námi. Musíme se z našich chyb poučit a příště se jich vyvarovat. Známe naše kvality a máme na to, abychom toto utkání vyhráli," prohlásil kouč Lutychu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.35 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sevilla FC (ESP)11002:03
2.UC Sampdoria (ITA)11002:13
3.Standard Lutych (BEL)00000:00
4.FK Partizan (SRB)10011:20
5.VfB Stuttgart (GER)10010:20
Skupina D
Spartak Moskva - Udinese Calcio  (čtvrtek 18:00)
Záložník hostujícího mužstva Gaetano D'Agostino varoval své spoluhráče před podceněním Spartaku Moskva, jemuž se v poslední době vůbec nedaří. Udinese je sice podle jeho slov ve výborné formě, ale to v pohárové Evropě nehraje zas takovou roli a každý zápas může být jiný.

Do této doby prohrálo Udinese v Serii A pouze jedno utkání z deseti a také vstup do základní skupiny Poháru UEFA měli Italové vydařený. Na svém hřišti totiž hladce porazili Tottenham 2:0 a připsali si cenné tři body. "V ligové tabulce jsme zatím druzí, pouhý bod za AC Milán. Od 14. září jsme neprohráli ani v jednom střetnutí a vyšel nám také start do pohárové Evropy," vyzdvihuje kvality svého týmu D'Agostino.

I přes výtečnou formu však budou Bianchoneri cestovat do Moskvy s obavami. D'Agostino tvrdí, že jakýkoli výsledek vyjma porážky bude brán jako velký úspěch pro celek, který ještě nikdy v pohárech s ruským protivníkem své síly nezměřil. "Přesto bychom chtěli v Moskvě vyhrát. Bude to pro nás velká zkušenost, ale zůstáváme klidní," uklidňuje záložník italského celku.

Trenér Udinese Pasquale Marino však provede před zápasem se Spartakem určité změny v sestavě po nepříliš úspěšném vystoupení proti Janovu, s nímž jeho svěřenci uhráli pouze bod za remízu 2:2. Odpočívat bude ve čtvrtek střelec úvodní branky proti Tottenhamu Antonio Di Natale, jehož na hrotu zastoupí dvojice Pepe.

Pro Spartak bude utkání s italským soupeřem zahajovacím vystoupením v základní skupině. Do tohoto střetnutí půjdou svěřenci Michaela Laudrupa posíleni jednogólovou výhrou nad CSKA a po sedmi letech tak slavili triumf v tomto prestižním derby. Tento úspěch posunul Spartak na šestou pozici a trochu tak zažehnal hrozbu vyhození nového trenéra.

Laudrup, který v Itálii strávil šest let jako hráč, připravuje své ovečky především na silnou ofenzivní činnost Udinese. Tento klub je totiž vůbec nejlépe útočícím celkem současné Serie A. Zaznamenal totiž v deseti utkáních devatenáct branek a tato bilance vzbuzuje u rivalů nemalý respekt. Domácí se budou muset v tomto zápase obejít bez Brazilce Mozarta, který léčí zranění kolene.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 21:00)
Kouč Harry Redknapp se nechal před zápasem s chorvatským Dinamem Záhřeb slyšet, že upřednostňuje utkání domácí Premier League před čímkoliv jiným.

Ze tří úvodních duelů ve svém novém působišti získal výborných sedm bodů a vydatným způsobem pomáhá tradičnímu londýnskému klubu z krize. Přesto se "Kohouti" nacházejí stále na spodku tabulky a pro Redknappa zůstává stále prioritní nedělní souboj s Manchesterem City před pohárovým střetnutím s Dinamem Záhřeb.

Nástupce Juande Ramose povolal zpět do A týmu hráče, kteří byli předtím přesunuti do rezervy. Konkrétně se jedná o Paula Stalteriho, Hossama Ghalyho či Kevina-Prince Boatenga. Tyto hráče sice využívá pouze na pohárová utkání, ale tím rozložuje zátěž na více hráčů a zajišťuje jim větší odpočinek. Přítomnost těchto hráčů však znamená to, že na lavičku náhradníku usedne šestnáctiletý talentovaný hráč John Bostock. "Zápas začne na lavičce, ale využiji každou příležitost, abych ho mohl poslat na hřiště. Má zázračnou levou nohu, je to velký talent anglického fotbalu," chválí Redknapp.

Vzápětí ještě dodává: "Je to mladý hráč s obrovskými schopnosti, je pouze na něm, jak bude pracovat na svém rozvoji. Ale takhle to vlastně funguje s každým mladým hráčem. Vše závisí pouze na nich, jak chtějí naložit se svou kariérou. Rád bych některé z těchto mladíků zařadil do A týmu, ale je to záležitost na delší období, jejich vývoj se nesmí uspěchat," je opatrný manažer domácích.

Ten se bude muset ve čtvrtek obejít bez Ledleyho Kinga, chybět mu bude také Jermaine Jenas. Na trávník nevyběhnou ani O'Hara, Roman Pavyluchenko a Vedran Čorluka nemohou do pohárových utkání zasáhnout vůbec. Pro záložníka Tottenhamu Luku Modriče však bude tento duel velice prestižní. Nastoupí totiž proti klubu, v němž po několik minulých sezon působil a fotbalově rostl.

Dinamo za jeho odchod do Anglie inkasovalo 16,3 milionu liber a nová vycházející hvězda evropského fotbalu tvrdí: "Jsem opravdu potěšen, že mohu nastoupit proti svým bývalým spoluhráčům a kamarádům. Jsem však profesionál a udělám co bude v mých silách, abychom zvítězili."

Chorvaté vstoupili do skupiny úspěšně. Na svém stadionu po nervy drásající koncovce duelu s Nijmegenem nakonec urvali tři body a společně s Udinese si připsali důležitou první výhru. Přípravy kouče Branka Ivanoviće na tento zápas však byly výrazně narušeny záhadným virem, jehož účinkem onemocnělo minulý týden deset fotbalistů, kteří se nemohli zapojit do tréninkového procesu. Přestože se nakonec všichni marodi stihli uzdravit, určitou stopu na týmu to jistě zanechá. Dinamo se chce v tomto zápase porvat o co nejlepší výsledek, za úspěch by považovalo i remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Udinese Calcio (ITA)11002:03
2.Dinamo Záhřeb (CRO)11003:23
3.Spartak Moskva (RUS)00000:00
4.NEC Nijmegen (NED)10012:30
5.Tottenham Hotspur (ENG)10010:20
Skupina E
VfL Wolfsburg - SC Heerenveen  (čtvrtek 19:45)
Do základních skupin poprvé ve své historii vstoupí Wolfsburg, který doma přivítá tým Heerenveenu. Dá se očekávat klání s velkým počtem branek, oběma týmům je totiž ofenzivně laděná hra více než vlastní.

VfL, které do skupiny prošlo díky zvládnutému dvojzápasu proti Rapidu Bukurešť, sice dvě z posledních tří utkání prohrál, obě ale na hřištích top-soupeřů (Bayernu a Leverkusenu), zatímco doma ve VW-Areně se Vlkům daří a celkem pravidelně své soupeře dravě roznášejí. Nyní by Magathův tým rád úspěšně započal novou epochu ve skupinové fázi evropského poháru, což pro dolnosaský celek bude něco zcela nového.

"Je důležité, aby se nám start do skupiny povedl. Chceme vyhrát a hrát útočně, protože Heerenveen má v defenzivě problémy. V ofenzivě jsou naopak stejně jako my dobře hráčsky obsazeni, proto očekávám nesmírně zajímavý zápas," uvedl sám Felix Magath. V jeho týmu má zdravotní problémy jen jediný hráč, je to ovšem špílmachr Zvjezdan Misimović. "Vycházím z toho, že bude hrát," uklidňuje však Magath fanoušky.

To Heerenveen je na tom o poznání hůře. Před měsícem sice doma rozmetal slavný Ajax 5:2, od té doby si však připsal na své konto dvě remízy a tři porážky a ligovou tabulkou povážlivě kles. Jedna z proher se vztahuje také k Poháru UEFA, ve svém úvodní utkání SC prohrálo doma s favoritem skupiny, milánským AC 1:3. Na duel proti VfL ale již bude zdráv chorvatský reprezentant Danijel Pranjić, který týmu chyběl v uplynulých dvou ligových kolech, mimo hru je naopak útočník Beerens.

Do německého města aut Heerenveen jede v pozici outsidera, což jistě dobře ví i jeho norský trenér Trond Sollied. "Wolfsburg je silný tým, který je především v ofenzivě velmi nebezpečný. Navíc je trénuje Felix Magath, to je starý lišák. My ale doufáme v jeden, či dokonce tři body," prohlásil aktuálně devátého celku Eredivisie.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Costa, Barzagli, Schäfer - Josué - Hasebe, Gentner - Misimović (Dejagah) - Grafite, Džeko
SC Heerenveen - pravděpodobná sestava:
Steppe - Bak Nielsen, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin - Väyrynen - Grindheim, Švec - Pranjić - Wojciechowski, Paulo Henrique
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.15 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - SC Braga  (čtvrtek 20:45)
AC Milán – Braga. To je souboj dvou stoprocentních týmů na evropské scéně. Nový lídr Serie A sice má v současné době velkolepou formu, ale Braga si jede, podle slov trenéra Jesuse, do Milána pro vítězství.

Jorge Jeusus v žádném případě nepodceňuje úkol, který před jeho týmem stojí. AC Milán navíc považuje za jednoho z favoritů na zisk Poháru UEFA. Minohotos si však věří, že zapíší svá jména do historických análů a dobyjí San Siro. Mají k tomu také pádný důvod. "Letos jsme vyhráli všech našich sedm utkání ve fotbalové Evropě, vstřelili 17 gólů a neobdrželi ani jediný," pyšní se Jesus skvělou bilancí svého týmu.

"Mohu říci, že Milán je jedním z favoritů na vítězství soutěže, a v tom právě tkví obtížnost našeho cíle. V našem úvodním utkání ve skupině jsme porazili silný tým jako je Portsmouth 3:0, máme tedy šanci porazit i Milán," dodal Jorge Jesus. Braga vyhrála všechny tři venkovní utkání v Poháru UEFA rozdílem 2:0. Toto je fakt, který by měl trenéra Ancelottiho donutit minimálně k zamyšlení.

Rossoneri jsou na pozici jednoznačného favorita skupiny E a své předurčení zatím naplňují. Ve svém úvodním utkání totiž vykořistili nizozemský Heerenveen v poměru 3:1. Ovšem co udělalo hráčům Milána možná ještě větší radost, je výhra v posledním kole Serie A. Rossoneri totiž porazili spoluadepta na první místo, SSC Neapol, a posunuli se tak po čtyřech letech do čela Serie A. Velkou zásluhu na tom má Ronaldinho a jeho střela, ze které vzešla jediná branka zápasu.

Záložník Clarence Seedorf jásá: "Konečně, po čtyřech letech neúspěchů jsme to dokázali! Je to neuvěřitelné zadostiučinění. Nyní jsme spokojeni s našimi výsledky a ukazujeme, jak skvělým týmem jsme. Musíme pokračovat po stejné cestě." Rossoneri mají důvod ke spokojenosti. Naposledy byli totiž poraženi Janovem dne 14. září. K vidění tedy je těžko zastavitelný hvězdný Milán.

Carlo Ancelotti zřejmě připraví jednu změnu v sestavě. Navrátilec v městě módy, Andrej Ševčenko, nastoupí v útoku po boku Alexandre Pata. Zraněný je stále mozek zálohy, Andrea Pirlo. Jorge Jesus uvítá zpět v sestavě Cesara Peixota, který pro zranění zmeškal poslední tři utkání svého celku. Navíc se uzdravil i záložník Luis Aguiar, jenž si přivodil lehké zranění ve víkendovém utkání s Académicou.

Trenér Carlo Ancelotti se rovněž rozhodl šetřit několik hráčů. K utkání nebyli ani nominováni Alessandro Nesta, Kaká, Gianluca Zambrotta a Massimo Ambrosini.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Antonini, Bonera, Kaladze, Jankulovski - Emerson, Flamini, Gattusso - Ronaldinho - Pato, Shevchenko
SC Braga - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Frechaut, Moises, Rodriguez, Evaldo - Vandinho, Aguiar, Alan, Matheus , Renteria - Ze Meyong
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 5.75 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Braga (POR)11003:03
2.AC Milán (ITA)11003:13
3.VfL Wolfsburg (GER)00000:00
4.SC Heerenveen (NED)10011:30
5.Portsmouth FC (ENG)10010:30
Skupina F
AFC Ajax - MŠK Žilina  (čtvrtek 20:30)
Ajax Amsterdam přivítá na svém hřišti papírově nejslabšího účastníka skupiny F, slovenskou Žilinu, a bude chtít napravit svůj nepovedený vstup do Poháru UEFA. V prvním utkání totiž podlehl na hřišti Aston Villy 1:2. Ani slovenskému týmu se první utkání výsledkově nepovedlo, když po těžkém boji podlehl Hamburku 1:2. Na zaváhání těchto soupeřů budou jistě čekat fanoušci Slavie.

Holandský tým zvítězil o víkendu na hřišti FC Twente 2:0, když se trefili Siem de Jong a Rasmus Lindgren. Byla to již čtvrtá výhra v řadě v domácí soutěži. Ajax je momentálně na druhém místě tabulky se stejný počtem bodů jako vedoucí AZ Alkmaar.

Trenér domácích Marco van Basten má velké problémy se složením sestavy na čtvrteční zápas. Mimo hru jsou Maarten Stekelenburg (rameno), Jan-Arie van der Heijden, Mitchell Donald, Ismail Aissati (všichni problém s kolenem), Miralem Sulejmani, Dennis Gentenaar (záda), Eyong Enoh a Dennis Rommedahl (třísla).

Pro oba týmy je to první vzájemný zápas v pohárové Evropě, ale Ajax má zkušenosti se slovenským fotbalem, když zvítězil ve třech utkáních ze čtyř se slovenskými týmy. I přesto je trenér domácích opatrný. "Bude to těžký zápas. Žilina má fyzicky odolný tým, hraje defenzivně a bod bude pro její hráče úspěchem," uvedl Basten.

Žilina podlehla v neděli na hřišti Tatranu Prešov 0:1 a přišla tak o první místo v tabulce, když ji předstihl Slovan Bratislava. Pro Žilinu to byla třetí porážka v domácí lize v probíhající sezóně. Slovenský tým zdobí v Poháru UEFA na hřištích soupeřů úctyhodná bilance šesti zápasů bez prohry. Naproti tomu však nikdy nevstřelil gól týmu z holandské ligy.

Trenér Radolský už bude moc využít služeb Roberta Ježe. Ten se vrací po dvou utkáních, ve kterých chyběl kvůli trestu. "Teď před zápasem bychom všichni brali i bod, uvidíme po zápase," uvedl Robert Jež pro klubový server. "Chceme hrát v první řadě dobrý fotbal, až potom můžeme přemýšlet o výsledku," doplnil hráče trenér Radolský.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.95 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - Aston Villa  (čtvrtek 20:45)
S odhodláním vyhrát nastoupí fotbalisté Slavie Praha k čtvrtečnímu zápasu Poháru UEFA proti favorizované Aston Ville. Birminghamský klub již má tři body za vítězství 2:1 nad Ajaxem Amsterodam, zatímco pro Pražany bude domácí souboj s pátým týmem tabulky anglické ligy premiérou ve skupině F.

"Hrajeme doma a budeme chtít vyhrát," řekl novinářům kouč českého mistra Karel Jarolím. "Favorit je sice soupeř, ale na naší straně je výhoda domácího prostředí a zdůrazňuji opravdu domácího. To jistě bude poměr sil na trávníku srovnávat," uvedl Jarolím, který věří v bouřlivou podporu vyprodaného hlediště. "Hráči to vnímají velice pozitivně. To co se odehrává v Edenu, to je obrovský doping," dodal.

V Edenu se sejde rekordní návštěva 21.000 diváků. To pro klub znamená i nemalý ekonomický příjem, který se jen ze vstupného pohybuje kolem dvaceti milionů korun. Tolik Slavia ještě nikdy za jeden zápas nezískala.

Slavia v lize září a dokazuje, že má výbornou formu. V posledním utkání zdolala Brno 2:1 a po 12. kole vzrostl její náskok na prvním místě na čtyři body. Naopak soupeř v pondělí zaváhal a po prohře 0:2 na hřišti Newcastlu přišel o možnost posunout se na třetí místo tabulky. Přesto i současná pátá pozice Aston Villy dává tušit, že do Edenu přijede opravdu špičkový tým.

Kouč Jarolím viděl na vlastní oči souboj birminghamského týmu s Ajaxem, v televizi pak pečlivě sledoval i zápas s Newcastlem. "Každopádně nás čeká v prvním zápase těžký protivník. Především v ofenzivní hře je to hodně kvalitní celek a velký pozor si budeme muset dávat na standardní situace," řekl Jarolím.

Především trio útočníků Ashley Young, Agbonlahor a Nor Carew, které nejvíce podporuje z levé strany zálohy Barry, znamená obrovskou ofenzivní sílu. "Je otázkou, v jakém rozestavení soupeř nastoupí. Proti Ajaxu hrála Aston Villa s jedním hrotovým útočníkem, doplňovaným ze zálohy, proti Newcastlu na dva útočníky. To bylo ovlivněno zraněním Petrova a myslím, že nebude hrát ani proti nám," uvedl Jarolím, který očekává rozestavení soupeře 4-4-2.

Ve hře Aston Villy ale našel i slabiny. "I my bychom mohli uspět při standardních situacích," naznačil, kudy by mohla vést cesta ke gólu. "Proti Newcastlu sice náš soupeř prohrál, ale rozhodlo to, že v prvním poločase byl aktivnějším a měl jednu stoprocentní šanci, ale neproměnil. Kdyby ji dal, tak by to bylo jiné," řekl Jarolím.

Aston Villa podle něho o formu nepřišla. "Rozhodně nebudou jen bránit. Mají velice silný přechod z obranného bloku směrem dopředu. To lze dost eliminovat vyvarováním se chyb v rozehrávce," pokračoval slávistický trenér.

K dispozici stále nebude mít Šikliče, Litteriho, Dřížďala a Ivanu, naopak v pořádku už je Švento. V lize se střelecky nejvíce daří Necidovi, ale v pohárech se ještě netrefil. "Věřím, že by mohl i v nich střeleckou formu potvrdit. Góly však může dát kdokoliv jiný, hlavně abychom uhráli dobrý výsledek," prohlásil Jarolím, který přemýšlí o obsazení postu pravého záložníka. Belaida nahradil v posledním zápasu Volešák a podle trenéra si nevedl špatně.

Kouč Aston Villy Martin O'Neill po pondělním nezdaru v Newcastlu plánuje změny v sestavě. "Byli jsme špatní v zakončení," zlobil se O'Neill. Téměř jistě se prý v základní sestavě objeví záložník Sidwell a obránce Davies. "Změnami můžeme tým oživit, několik jich bude. Máme v týmu několik hráčů, kteří jsou opravdu hladoví po tom, aby nastoupili," uvedl O'Neill.

Dlouho to vypadalo, že kromě diváků v Edenu ostatní příznivci pohárový duel neuvidí. Slavia se nedohodla s Českou televizí, protože nebyla spokojena s výší její nabídky; nakonec tak bude zápas se začátkem ve 20:45 vysílat placený kanál Nova Sport. "Jsme rádi, že jednání dopadla úspěšně a že mohou být spokojeny všechny strany: Slavia, její fanoušci a také televizní diváci, kteří uvidí zajímavý přenos," uvedl na klubovém webu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Střetnutí bude řídit trojice kyperských rozhodčích. Hlavním bude Costas Kapitanis, na čarách mu budou asistovat Frixos Petru a Michelis Sotiriu.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, M. Jarolím, Tavares, Švento - Šmicer, Necid.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Friedel - L. Young, Cuellar, Laursen, Davies - Milner, Sidwell, Barry, A. Young - Agbonlahor, Carew.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.35 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV (GER)11002:13
Aston Villa (ENG)11002:13
3.Slavia Praha (CZE)00000:00
4.AFC Ajax (NED)10011:20
MŠK Žilina (SVK)10011:20
Skupina G
AS Saint-Étienne - Rosenborg BK  (čtvrtek 20:45)
St. Etienne hostí na svém hřišti Rosenborg Trondheim. Ve Francii zatím panuje z této sezony velká frustrace. V ligové soutěži je celek až sedmnáctý, v posledních čtyřech kolech dokonce čtyřikrát prohrál. A přitom v minulé sezoně Los Verts doma jen čtyřikrát inkasovali. Kouč Roussey, který přebral tým od Ivana Haška, tak má ultimátum a potřebuje zvítězit. Tým navíc sužují zranění. Největšími ztrátami jsou kapitán a univerzál Perrin a stoper Monsoreau, chybí i levý bek Dabo a tak se možná bude hrát jen na tři obránce. Hrát nemůže ani záložník Landrin, k dispozici ale už je útočník Ilan. Hodně se spoléhá zejména na útok Ilan a Gomis. Našteští už mají zelení na kontě výhru v Kodani.

Ani Rosenborg zatím nemá příliš dobrou sezonu. V Tippeligaen doposud nasbíral z 26 zápasů 39 bodů. Minulý víkend doma podlehl Bodo-Glimt a už čtyři zápasy v řadě ve všech soutěžích nezvítězil. V prvním zápase skupiny Poháru UEFA zase jen remizoval s Bruggami. Do Francie Norové nejezdí rádi, dostali tu totiž v minulosti hodně branek od Lyonu a PSG. V domácí lize už Trondheimu o nic nejde, soustředí se na tak na evropské poháry. Chybět bude jen Kris Stratsgaard.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Sauget, Tavlaridis, Benalouane - Machado, Matuidi, Dernis, Payet - Ilan, Gomis
Rosenborg BK - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lustig, Demidov, Nordvik, Dorsin - Sapara, Tettey, Skejbred, Strand - Iverson, Ya Konan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - FC Kodaň  (čtvrtek 21:30)
Ve skupině G vstoupí do bojů Valencia. Za soupeře bude mít tým FC Kodaň, pro které to bude už druhý zápas a jeho pozice je velmi složitá, když v prvním utkání celek Libora Sionka a Zdeňka Pospěcha podlehl doma St. Etienne.

Valencia je letos zase silná, loňská sezona pod vedením trenérů Florese a Koemana je zapomenuta. Kouč Emery tým dokonce vyšvihl i do čela Primera Division, i když po posledních dvou zaváháních s Huelvou a Santanderem klub už tak vysoko v tabulce není. Loni se Valencia dostala do pohárů díky triumfu v Copa del Rey, v předkole už vyřadila Maritimo.

Dánové už letos stihli odehrát v Poháru UEFA sedm zápasů, postupně přešli přes Cliftonville, Lillestrom a FK Moskva. V týdnu musela valencijské fanoušky potěšit zpráva, že David Silva se rychle zotavuje ze svého zranění a dokonce již začíná trénovat s týmem. Drobné zdravotní potíže po posledním zápase překonal Joaquín. Do utkání možná nastoupí v dresu domácích některý z hráčů širšího kádru. Za Kodaň je zraněný Laursen, dlouhodobě také Peter Larsson a Jesper Gronkjaer. Očekává se start Sionka i Pospěcha.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Renan - Miguel, Albiol, Alexis, Moretti - Joaquín, Albelda, Fernandes, Mata - Angulo, Villa
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Christiansen - Pospěch, Antonsson, Zanka, Wendt - Sionko, Norregaard, Kristensen, Hutchinson - Nordstrand, Santin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Saint-Étienne (FRA)11003:13
2.Club Bruggy (BEL)10100:01
Rosenborg BK (NOR)10100:01
4.Valencia CF (ESP)00000:00
5.FC Kodaň (DEN)10011:30
Skupina H
Lech Poznań - AS Nancy-Lorraine  (čtvrtek 18:15)
Lech Poznań je jedním z největších překvapení ve skupinové fázi Poháru UEFA, kam postoupil na úkor Austrie Vídeň. Ovšem polský zázrak nečekají vůbec lehcí soupeři a hned prvním na řadě je francouzské Nancy.

Zápasy mezi Lechem Poznań a Austrií Vídeň byly vyrovnané od první až do poslední minuty a druhý rozhodovalo dokonce až prodloužení. V tom se zadařilo polskému týmu, který si tak překvapivě zajistil místo ve skupině H. Zde narazí na velmi těžké soupeře, čekají ho zápasy s CSKA Moskva, Feyenoordem a Deportivem La Coruňa. První zápas v Poháru UEFA ovšem odehraje Poznań s francouzským Nancy.

Na rozdíl od Poznaně se už Nancy do základních skupin Poháru UEFA zapojilo, a to nejlépe jak mohlo. V zápase proti Feyenoordu nedalo svému soupeři žádnou šanci a porazilo ho 3:0. Pro Nancy je Poznaň naprosto neznámý soupeř a ani záložník Jonathan Brison netuší, co má od svého soupeře čekat.

"Možná jsou v naší skupině nejméně známým týmem, ale rozhodně nebudou nejhorším. Na jejich hřišti a před nepřátelským kotlem nevíme, co od nich máme čekat," řekl Brison. Nancy se minulý zápas v lize proti Bordeaux vydařil a účastníka Ligy mistrů porazilo 1:0. Proti Poznani nenastoupí útočník Marc-Antoine Fortune, jinak má ale francouzské mužstvo kompletní složení.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Feyenoord Rotterdam - CSKA Moskva  (čtvrtek 19:30)
Feyenoord Rotterdam má na svém kontě po prvním utkání Poháru UEFA v kolonce body nulu, své zaváhání z úvodního zápasu může napravit už ve čtvrtek večer, kdy hostí na svém stadionu mužstvo CSKA Moskva.

Hosté se drží na špici tabulky skupiny H, v prvním kole suverénně přehráli Deportivo La Coruňa 3:0. Stejným výsledkem, ale v neprospěch Holanďanů, skončilo jejich měření sil s Nancy. Francouzský tým, který v domácí soutěži zatím tápe a je až na patnáctém místě tabulky Ligue 1, ukázal v Poháru UEFA úplně jinou tvář a v prvním kole to právě vysokou porážkou odnesl Feyenoord.

Domácí celek má velmi dobré vzpomínky na dosavadní historii Poháru UEFA, je totiž jeho trojnásobným vítězem. Poslední triumf se datuje do sezóny 2002/2003. Letošní ročník ale rozhodně není ideální, v nizozemské soutěži získal tým z devíti utkání pouhých osm bodů a krčí se na 13. místě tabulky. Na této nepříznivé situaci má ale i velký podíl zranění klíčových hráčů. Makaay, Hofland, Guzman nebo Tomasson vynechali několik důležitých zápasů a na herním projevu mužstva to bylo znát. Ani v utkání proti CSKA nebude trojice tahounů k dispozici. Jediný, kdo se stačil zotavit ze zranění, je Makaay, který bude připraven nastoupit.

Fotbalisté CSKA dokázali v Poháru UEFA zvítězit v ročníku 04/05, kdy své soupeře suverénně válcovali a nakonec si došli pro cennou trofej.

Feyenoord má s ruskými celky, se kterými se zatím utkal v Poháru UEFA, vzácně vyrovnanou bilanci. Nizozemci dokázali z šesti utkání dvakrát zvítězit, dvakrát remizovat a rovněž dvakrát odešli poraženi. Podobný scénář je k vidění i v utkáních na domácí půdě, kde je bilance 1-1-1.

Obě strany mají na hrotu špičkového útočníka, který je obklopen několika tvořivými hráči a také šikovnými mladíky. Domácí tým může povzbudit víkendové ligové vítězství 4:0 nad Rodou, CSKA naopak prohrálo s městským rivalem Spartakem Moskva 0:1. I přesto se dá očekávat vyrovnané utkání, ve kterém jsou ale mírnými favority domácí, kteří by měli na svém hřišti zvítězit, pokud chtějí pomýšlet na postup do dalších bojů.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Timmer - Tiendalli, Andre Bahia, Hofland, De Cler - Fer, El Ahmadi, Van Bronckhorst, Wijnaldum - Biseswar, Makaay
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfeev - Ignashevitch, Grigoriev, Berezutski A., Berezutski V., Odiah - Aldonin, Krasic, Dzagoev, Zhirkov - Vagner Love
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Nancy-Lorraine (FRA)11003:03
CSKA Moskva (RUS)11003:03
3.Lech Poznań (POL)00000:00
4.Deportivo La Coruña (ESP)10010:30
Feyenoord Rotterdam (NED)10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
GEGE

AC Milán - SC Braga 2:0(Pato,Sheva)FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Braga by prohrát nemusela, za ten kurz je to nehratelné

Reagovat
smazaný uživatel

slavia do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Kde vzal autor preview Spartak - Udinese, že nad Laudrupem byla hrozba vyhazovu? Vždyť v Moskvě není snad ani měsíc...

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn ..... a jeste "BiancHoneri"

Reagovat
smazaný uživatel

Já si zahraju over na Tottenham-Dinamo, Wolfsburg-Heerenveen, undery na Slavia-A.V., Poznaň-Nancy a jedničku na St.Etienne-Rosenborg a neprohru domácích v zápase Standard Lutych-Sevilla. To nemá kam utéct!

Reagovat
smazaný uživatel

Lutych-Sevilla je 0,ale sešívaní by mohli překvapit.Co tak 2:1?

Reagovat
smazaný uživatel

Góla nedostanou a dva dají. Vím, že under je na hraně, ale debakl si snad Villans nepřipustí...

Reagovat
smazaný uživatel

zítřejší obrana - Antonini, Senderos, Kaladze, Jankulovski

Reagovat
smazaný uživatel

teda dnešní

Reagovat
smazaný uživatel

Senderos bude hrát? pokud ano, tak jsem na něj zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

řekl Carletto na tiskovce

Reagovat
smazaný uživatel

jj, už jsem to taky četl (byl jsem ale línej předtím )..snad se ukáže v dobrém světle. A útoky bych typoval Sheva + Pippo. Před nimi nejspíše Seedorf.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za spolek veteránů?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Taky jsem zvedavy jak se predvede.Nicmene nevim jestli to neni priliz riskantni davat ho do stoperske dvojce s Kakhou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Kakha si svoje odvede, kraje jsou taky v pohodě a Dida je letos spolehlivej, takže otazník je pouze Senderos...

Reagovat
smazaný uživatel

A zbytek? Ať vím, co sázet nebo jestli vůbec. Každopádně vás zkusím zkouknout.

Reagovat
smazaný uživatel

zbytek Carlo neprozradil (prý zatím neví). neví, jestli postaví Dinha od začátku, nebo ne, ale hrát prý bude určitě. podle mě by se zbytek neměl moc lišit od zdejší předpokládané sestavy...

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš určitě fanda AC milána žejo jak si u vás vede Flamini?

Reagovat
smazaný uživatel

skvělá příprava, slušné první kola, pak lávka (návrat Gattusa do sestavy), ale dneska by snad mohl hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

docela mě sere že flamini nezustal v arsenalu...ani denilson aní song do ve středu zálohy plnohodnotně nenahradili...mathieuovi budu fandit aď už bude hrát v jakýmkoliv klubu

Reagovat
smazaný uživatel

V tom kurzu co je bych v zivote na AC Milan nevsadil...

Reagovat
smazaný uživatel

St.Etiene 1,Santander 0,Valencia 1,Ajax 1,Benfika 1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s Kodaní si snad hoši zastřílí, pllus nás čekají pikantní souboje Mata, popř Vicente vs Pospěch, či Sionko.

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord - CSKA 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ji mam vsazenou .... sice zadna tutovka to neni, ale ten tip EF na cistou 1 mi prijde dost odvaznej. Naopak u Spartaku mam neprohru Udine.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli slavka vyhraje byl by to uspech taky vto doufam davaji to nakonec v TV?

Reagovat
Xavi8

no som zvedavy na Žilinu

Reagovat
smazaný uživatel

Racing Santander - Schalke 04 2

Manchester City - FC Twente 1

Metalist Charkov - Hertha BSC 2

SL Benfica - Galatasaray SK 1

VfB Stuttgart - FK Partizan 1

Standard Lutych - Sevilla FC 2

Spartak Moskva - Udinese Calcio 0

Tottenham Hotspur - Dinamo Záhřeb 1

VfL Wolfsburg - SC Heerenveen 1

AC Milán - SC Braga 1

AFC Ajax - MŠK Žilina 1

Slavia Praha - Aston Villa 2

AS Saint-Étienne - Rosenborg BK 0

Valencia CF - FC Kodaň 1

Lech Poznań - AS Nancy-Lorraine 0

Feyenoord Rotterdam - CSKA Moskva 0

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha v Charkove nevyhraje

Reagovat
Arne

Taky si myslim... I když kurz 2,8 na její výhru vypadal celkem lákavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chyb jak máku ještě před výkopem!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo nejakej link na zapas Slavie - Villa?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimave kurzy na Zilinu a na Slaviu

Zilina hra s o dost slabsim klubom ako Slavia, kvalitativne su na tom priblizne rovnako (myslim ZA a Slavia) a na Zilinu je 10, na Slaviu 2,8

Sice hra Slavia doma ale aj tak sa mi vidi ze to trochu prestrelili, teraz ma laka ist si podat za nejakych 5-10k na AV

Reagovat
smazaný uživatel

jinak:

Racing Santander - Schalke 04 1

Manchester City - Fc Twente 1

Metalist Charkov - Herta 10

Benfica - Galatasaray 1

Vfb Stuttgart - Partizan 1

Standard Lutych - Sevilla 0

Spartak Moskva - Udinese 2

Tottenham - Dynamo Zahreb 0

Wolfsburg - Heerenveen 1

AC Milan - Braga 02

Ajax - Zilina 1

Slavie - Aston Villa 1

Saint Etienne - Rosenborg 1

Valencia - Fc Kodan 1

Lech Poznan - Nancy 1

Feyenoord - CSKA 2

Reagovat
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

chtel jsem to jit i tak dneska vsadit,jenze koukam ze dost zapasu se hraje uz od 6ti a uz to nestihnu

Reagovat
Xavi8

to ako vsetky zapasy si chcel podat?

Reagovat
smazaný uživatel

Stejne bys nic nevyhral, tiket s takovym kvantem zapasu (a skoro samejch jednotipu) je predem odsouzenej k prohre

Reagovat
smazaný uživatel

no tak zatim mi vsechno vychazi, teda krome toho lechu, ale tam jsem moc daleko nebyl,Lech mohl vyhrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, na vitezstvi meli. Zrovna na tenhle zapas sem koukal a hodne skoda. Chtel jsem Lech taky vsadit.

Reagovat
stas87

inak

spartak-udine 02

charkov-hertha 1

ajax-zilina nad 2,5 gola

lutych-sevilla 2

se-trondheim 1

za 50 skvela mozna vyhra:

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze sazime podobne ja mam:

Feyenoord - CSKA 2

Charkov - Hertha 1

Spartak - Udine 02

Reagovat
smazaný uživatel

zahoď to, Lutych doma neprohraje!

Reagovat
Marv

Racing Santander - Schalke 04 1

Manchester City - FC Twente 02

Metalist Charkov - Hertha BSC 0

SL Benfica - Galatasaray SK 0

VfB Stuttgart - FK Partizan 0

Standard Lutych - Sevilla FC 2

Spartak Moskva - Udinese Calcio 0

Tottenham Hotspur - Dinamo Záhřeb 1

VfL Wolfsburg - SC Heerenveen 1

AC Milán - SC Braga 2

AFC Ajax - MŠK Žilina 02

Slavia Praha - Aston Villa 2 s handicapem

AS Saint-Étienne - Rosenborg BK 1

Valencia CF - FC Kodaň 1

Lech Poznań - AS Nancy-Lorraine 2

Feyenoord Rotterdam - CSKA Moskva 2

Reagovat
cubinho

Určitě neuděláte chybu, když se budete dívat na Lech - Nancy....zatím skvělý fotbal a druhý gol Lechu:

Reagovat
cubinho

...a navíc fanoušci Lechu vytvářejí atmosféru, kterou nezažijete ani na Baníku...

Reagovat
smazaný uživatel

....taky koukam, uzasnej fotbal. Polska liga ma vybornou atmosferu a vybornej fotbal, dneska se to potvrzuje. Uz dlouho chci na EF i polskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

člověka na to mám hned. Je to aktivní rozhodčí z Kopřivnice a o Polsku má velkej přehled. Když se domluvíte s PJ, není problém

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mluvil s Kilym a ten nejak bez vahani rek, ze o Polsky lize neuvazujou

Reagovat
cubinho

A navíc, pokud sleduješ fotbal na Polákách pravidelněji, tak je taky na úplně jiné úrovni komentování - s něma se ČT rovnat nemůže......škoda, že Lech nedal v nastavení tu tutovku....

Reagovat
smazaný uživatel

Jjjj, komentatory maj vyborny! .... pravidelne nesleduju, tak jednou za mesic kouknu na nejakej ligovej zapas.

Ty sance v posledni minute byla hodne velka skoda ... ale zase na druhou stranu, chtel jsem vsadit vitezstvi Lechu a nakonec nevsadil, tak me to aspon takhle nebude mrzet

Reagovat
cubinho

No právě:) já to nakonec na lístek taky nedal vůbec.....zato mi nevyjde stejně něco jiného...jako např. Wolfsburg...

Reagovat
cubinho

...aspoň, že už dal Edin góla na 1-1...

Reagovat
cubinho

...no proto..2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele