základní skupiny - skupina A
06.11.2008 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Manchester City - FC Twente 3:2

Manchester se sice na vítězství nad Twente docela nadřel, ale skóre mohlo být mnohem vyšší, kdyby domácí proměnili ještě některou ze svých šancí, výhra je tedy absolutně zasloužená.

Domácí Citizens byli v tomto utkání favoritem a na začátku zápasu roli potvrdili, už ve třetí minutě se totiž po souhře s Jo Alvesem trefil záložník Shaun Wright-Phillips a poslal Manchester City do vedení 1:0.

O dvě minuty později měl další slibnou příležitost Robinho, když si poradil s obráncem Twente, jeho střela jen těsně minula hostující branku. Hosté se postupně začali dostávat ze sevření City a sami si vytvářeli šance.

V 17. minutě se jim dokonce povedlo vyrovnat, když obránci domácích trochu podcenili situaci, když přestali hrát, toho využil Elia a vyrovnal. Tato branka dodala nizozemskému celku pořádnou dávku sebevědomí. O pět minut později naše Brama dlouhým míčem Hersiho a ten měl další možnost ke skórování, bohužel pro hosty neuspěl.

Manchester ztratil po půlhodině hry lehkost ze začátku zápasu. Asi také proto, že jeho hráči zjistili, jak nebezpečné Twente může být. Naopak hosté jako by hráli bez respektu. Ve 40. minutě musel hostující kouč McCLaren vystřídat, když Arnautoviče nahradil Stein Huysegems. Poločas tedy skončil 1:1.

Do druhé půle vlétli domácí fotbalisté jako politi živou vodou, hlavně Robinho s Wright-Phillipsem se snažili obraně Twente pořádně zatápět. V 57. minutě byli domácí za svou aktivitu odměněni druhou brankou. Ireland skvěle našel Robinha a ten se přesně trefil – 2:1.

Twente zaspalo začátek druhého poločasu a trest v podobě branky na 2:1 pro ně nebyl dostačující, o pět minut později se totiž prosadil Benjani, kterému asistoval asi nejlepší hráč doposud, Wright-Phillips. Domácí tak vedli zaslouženě 3:1.

Příliš se však nechali uspokojit a hosté dvě minuty na to snížili, když po rohu Hersiho skóroval Wielart. Poté se tempo hry značně uklidnilo, jelikož domácí chtěli dostat zápas pod kontrolu.

V 75. minutě měl obrovskou šanci Robinho, ale jeho střela orazítkovala jen tyč branky gólmana Boschkera. Hosté se tlačili dopředu, ale často kazili kombinaci, o deset minut později našel Elano opět Robinha a ten nastřelil stejnou konstrukci branky jako předtím.

Citizens už zápas dovedli do vítězného konce a mohou slavit za vydřené vítězství 3:2.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak bych to taky viděl a na tiket jasná 1!

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by to být za 1.Tak 2:0?

Reagovat
smazaný uživatel

fandím Twente ale vyhraje Manchester 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

21000

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele