základní skupiny - skupina F
06.11.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - MŠK Žilina 1:0

Ajax sice zvítězil, ovšem po zápase může být rád, že jeho slovenský soupeř nedokázal proměňovat svoje šance. Žilina předvedla sympatický výkon, ale nakonec kvůli gólu Suareze podlehla Ajaxu 0:1.

Žilina se velkého soupeře nezalekla a na začátku utkání s Ajaxem hrála vyrovnanou partii. Velké šance byly na začátku utkání spíše výjimkou. V páté minutě měli příležitost domácí, kdy si Suarez narazil před pokutovým územím se spoluhráčem a z dálky zkusil překvapit gólmana Perniše, ten však jeho ránu vyrazil. Po čtvrt hodině hry se do pokutového území Žiliny probojoval De Jong, výstřel z úhlu se mu ovšem nevydařil.

Ve 23. minutě střílel z okraje pokutového území Lindgren těsně nad bránu. O tři minuty později se ke střele dostal na druhé straně aktivní Vladavič, nic víc než rohový kop však nevytěžil. Ve 39. minutě utkání Pečalka nečekaně vystřelil z velké dálky, míč ovšem před Vermeerem skočil a nizozemský gólman měl co dělat, aby balón vyrazil alespoň na roh. Čtyři minuty před koncem první půle šel favorit do vedení. De Jong tečoval střelu svého spoluhráče, míč se odrazil k Suarezovi a ten z blízka zajistil Ajaxu vedení 1:0.

Pět minut po startu druhé půle dostal po odraženém míči šanci Jež, ovšem jeho pokus mířil mimo bránu. Po hodině hry se k ohrožení brány Žiliny znovu dostal Lindgren, gólman Perniš byl připraven. V 64. minutě se na druhé straně přiblížil k bráně domácích Vladavič, Vermeer byl ale dobře postaven a míč chytil. Ihned z protiútoku se málem trefil Huntelaar, jeho hlavička však šla vedle tyče.

V 75. minutě trestuhodně zahodil obrovskou šanci Ďurica, který po přihrávce Ježe střílel z dobré pozice jen mimo bránu. O deset minut později měl Ajax další gólovou šanci, Suarez se vyhnul obráncům, ale jeho následná střela orazítkovala jen břevno. Ajax zvítězil na vlastním hřišti nad Žilinou 1:0.

Autor: Vít Sedlák

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cista dvojecka ...ale vazne..myslim,ze to skonci 2:4,lebo zilina nevie branit, otvori obranu,co Ajax samozrejme vyuzije..bude to krasny match

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som 4:2 pre Ajax

Reagovat
Xavi8

Zilina nevie branit?A co tak zapas v Sofii?

Reagovat
smazaný uživatel

videl si,ako mudro to dnes ten Radolsky prestriedal....Najlepsieho hraca,Pecalku stiahol,a dal toho Durica.....potom som uz ani nedufal,ze Zilina to otoci..ale podala myslim sympaticky vykon,nema sa za co hanbit....uz teraz doma len Slavku zdolat

Reagovat
Xavi8

zo Slaviou by konecne okrem hry mohli uz aj nejake body ziskat

a hej tie striedania skoda reci, ale akurat Durica mal najvecsiu sancu

Reagovat
Xavi8

so

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Žilinaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! 0:5 a celá európa bede iba oči vyvaľovať!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0 ,pro Ajax

Reagovat
Xavi8

2:1 pre Ajax bodaj by som nemal pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Ziline za vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele