základní skupiny - skupina A
06.11.2008 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Schalke 04 1:1

V utkání skupiny A nastoupil španělský Santander proti německým hostům ze Schalke. Zápas skončil remízou 1:1, o góly se postarali za domácí kanonýr Tchité a za hosty Orlando Engelaar.

V prvním utkání skupiny Santander prohrál na hřišti Twente a dnes tak chtěl bodovat naplno. Naproti tomu Schalke první utkání vyhrálo nad PSG a dnes si jelo pro bod.

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Už ve 3. minutě prověřil rukavice gólmana Coltortiho. Na straně Schalke byl aktivní od začátku hlavně Orlando Engelaar. V 19. Minutě to zkoušel poprvé nepovedenou střelou z hranice velkého vápna. O minutu později to z podobné pozice po přihrávce Engelaara zkoušel Kevin Kuranyi. Jeho střela byla nebezpečnější a šla těsně vedle brány Santanderu.

Domácí první povedenou akci vymysleli až ve 39. minutě. Pablo Pinillos si seběhl do středu pro vynikající centr a hlavou jen těsně minul levou tyč Neuerovy brány. V první půli nebyl k vidění moc pohledný fotbal a oba týmy se soustředily spíše na defenzivu. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Po opatrném začátku druhé půle přišel první gól utkání v 57. minutě. Kanonýr Mohamed Tchité se prosadil z levé strany pokutového území vynikající ranou k pravé tyči Neuerovy brány a Santander se mohl radovat z vedení 1:0. To ale domácím příliš dlouho nevydrželo. O čtyři minutě později bylo vyrovnáno. Orlando Engelaar parádní ranou z 25 metrů vymetl dolní roh brány domácích a srovnal na 1:1.

Po zbytek utkání se nic moc zajímavého neudálo. Náznaky příležitostí na straně domácích měl velmi aktivní Mohamed Tchité, který hraje ve výborné formě. Všechny jeho šance ale buď skončili před pokutovým územím, nebo je zlikvidoval gólman Neuer. Na druhé straně to bylo podobné. Šance Kuranyiho a Marcia Ferreiry se neujaly a ani střela Laszla Sepsiho z přímého volného kopu neskončila v bráně. Zápas tak skončil vcelku zaslouženou remízou. Santander si připsal v tabulce první bod. Schalke vede svou skupinu se čtyřmi body.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele