LaLiga - souhrn 7. kola

30.09.2016, 22:39, aktualizováno 02.10.2016, 22:38
Komentáře a souhrny
Zraněními poznamenaný Real Madrid utrpěl domácí ztrátu s Eibarem, nevyhrála ani Barcelona, která jede s prázdnou z Viga. Diego Alves zneškodnil hned dvě penalty, na body to ovšem nestačilo a Valencia prohrála s Atléticem Madrid. V domácím prostředí naopak uspěly Deportivo La Coruňa, Sevilla a Real Sociedad...

Celta Vigo - FC Barcelona 4:3

02.10.2016 20:45

Góly: 22. Pione Sisto, 31. Iago Aspas, 33. Jérémy Mathieu (vl.), 77. Pablo Hernández - 58. Gerard Piqué, 64. Neymar (pen.), 87. Gerard Piqué

Mizerně odehraný první poločas znamenal stopku nadějí na úspěch pro Barcelonu na půdě Celty Vigo. Stejně jako loni i letos na Estadio Balaídos inkasovali hosté čtyři góly, a ačkoli se po přestávce snažili s výsledkem ještě něco udělat, odjeli domů s prázdnou. Domácí potvrdili, že jejich křivka výsledků má stoupající tendenci, a svou sérii neporazitelnosti prodloužili už na šest zápasů.

Os Célticos začínají být pro FCB noční můrou. Tenhle celek je zkrátka tak nevyzpytatelný, že právě loni na jejich půdě svěřenci Luise Enriqueho prohráli 1:4, aby následně před vlastními fanoušky vyhráli 6:1. Tentokráte se zase radovala Celta. Hostující gólman Marc-André ter Stegen inkasoval čtyři branky v La Lize teprve podruhé, oním prvním případem byl právě loňský zápas v Galicii.

Bez Lionela Messiho to Barce především v prvním dějství hodně skřípalo v ofenzívě. Ve 22. minutě se mužstvo kouče Eduarda Berizza ujalo vedení poprvé. Iago Aspas krásnou prudkou kolmicí našel v šestnáctce Sista, který si před ter Stegenem poradil a umístil míč po zemi přesně ke vzdálenější tyči. Záhy mohl navýšit náskok sám Iago Aspas, nicméně ter Stegen pod břevnem zasáhl.

Ve 31. minutě Celta Vigo přece přidala druhý zásah. Iago Aspas si navedl balón na hranici pokutového území a odtud levačkou tvrdým přízemním pokusem zamířil podél ter Stegena. Jen o dvě minuty později Barcelona inkasovala potřetí, to když si ve snaze odkopnout balón do bezpečí srazil centr Wasse do vlastní sítě Mathieu.

Po změně stran musel přijít rozhýbat hru Andrés Iniesta a částečně se tenhle tah vyplatil. V 58. minutě právě on našel centrem z levé strany hlavu Gerarda Piquého, který snížil stav. V 63. minutě už byl rozdíl mezi oběma týmy jen ten nejtěsnější možný, neboť nařízenou penaltu za faul Huga Malla na Andrého Gomese proměnil bezpečně Neymar.

Třináct minut před koncem vyrobil obrovskou hrubici ter Stegen, kterou vlastně připravil svůj tým o šanci bojovat alespoň o remízu. Při snaze rozehrát trefil zbrkle hlavičku napadajícího Pabla Hernándeze, od níž se míč odrazil za jeho brankovou čáru. V 87. minutě pak už jen Gerard Piqué pouze zmírňoval konečnou porážku.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Villarreal CF 0:0

02.10.2016 18:30

Góly: -

Villarreal i nadále zůstává jedním ze tří klubů La Ligy, který ani po sedmi odehraných kolech ještě nepoznal chuť porážky. Přesto Žlutá ponorka nemůže být tak úplně spokojena, neboť na půdě barcelonského Espanyolu uhrála pouze bezbrankovou remízu, svou čtvrtou v této sezoně.

Hosté museli již dopředu počítat s tím, že je čeká náročný zápas, neboť měli v nohou čtvrteční klání Evropské ligy v Bukurešti, kde proti domácí Steaue uhájili bod za výsledek 1:1. Espanyolu se ovšem na úvod sezony příliš nedaří a před tímto kolem se krčil až na osmnácté příčce s jediným vítězstvím na kontě. Barcelonskému klubu se navíc čerstvě zranilo ofenzivní duo Álvaro Vázquez - Leo Baptistao, a tak padla gólová zodpovědnost především na Felipeho Caiceda.

Jako první pokoušel střelecké štěstí ve dvanácté minutě José Antonio Reyes, přičemž na druhé straně kontroval Nicola Sansone vlastním střeleckým pokusem po dobré práci Jaumeho Costy, ovšem ani jedna rána se s úspěchem nesetkala. Hosté sice měli jasně více ze hry, ovšem lepší šance si přesto vytvářeli hráči Espanyolu. Gérard Moreno jen těsně minul a Caicedovu ránu stihla na poslední chvíli tečovat hostující obrana mimo tři tyče.

První pořádná šance Villarrealu přišla šest minut před koncem první půle, kdy se do slibné pozice po krásném pasu Víctora Ruize dostal Samú Castillejo, ovšem svou střelu nasměroval pouze do středu brány a připravené náruče brankáře Diega Lópeze. Osm minut po změně stran pak musel Lópezův protějšek Sergio Asenjo vytáhnout špičkový zákrok při ráně Hernána Péreze a bezbrankový stav tak přetrvával nadále.

Když pak během méně akční druhé půle v zakončení neuspěli ani Jonathan dos Santos či Roberto Soriano, musely se oba týmy smířit pouze s bodem. Villarreal se drží na slibném pátém místě na dosah čelu tabulky, zatímco Espanyol zůstane během reprezentační přestávky na samé hraně sestupu s týmž počtem bodů i skóre jako sedmnáctá Valencie.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Athletic Bilbao 2:1

02.10.2016 18:30

Góly: 82. Sandro Ramírez, 83. Duda - 3. Aritz Aduriz

Poměrně vyhrocené utkání, ve kterém rozhodčí Carlos Del Cerro udělil celkem dvanáct žlutých a dvě červené karty, dopadlo nakonec lépe pro Málagu, která si připsala na své konto teprve své druhé vítězství v La Lize. Bilbao naopak přišlo o svou sérii čtyř výher v řadě, a to přitom zásluhou Aritze Adurize vedlo. Soupeř však v závěru díky Sandrovi Ramírezovi a Dudovi vývoj otočil.

Asi klíčovým okamžikem tohoto střetnutí se stala červená karta pro Mikela Balenziagu. Ten ve 36. minutě svedl souboj s Robertem Rosalesem, jenž hostujícího obránce dost ošklivě kopl. Mikel Balenziaga neudržel nervy na uzdě a soupeři jeho zákrok oplácel. Ačkoli vyloučeni měli být zřejmě oba hráči, ze hřiště se musel pakovat pouze ten z Bilbaa.

Baskickému celku jako by pak v závěru tohoto utkání došly síly po souboji v Evropské lize s Rapidem Vídeň a celkově velmi náročném programu. V rozmezí jedné minuty hosté v poslední desetiminutovce inkasovali dvakrát a bylo rozhodnuto. Málaga svého soka porazila teprve podruhé za posledních devět případů.

Athletic Club vstoupil do utkání, jak nejlépe mohl. Óscar de Marcos už ve 3. minutě takovým nenápadným pasem našel rozeběhnutého Aritze Adurize, který před brankářem Carlosem Kamenim v koncovce nezaváhal. Na druhé straně mohl vyrovnat Juanpi Aňor, nicméně svůj pokus usměrnil z voleje pouze nad břevno.

Když už hosté hráli v deseti mužích v poli, blýskl se Roberto Rosales slušnou přízemní střelou zkraje druhé půle, která minula branku jen o kousek, a v 57. minutě Venezuelan vymyslel centr na hlavu En Nesiryho, ani on však nezamířil mezi tři tyče. Tlak domácích pokračoval, dvanáct minut před koncem Roberto Rosales znovu našel na vzdálenější tyčce En Nesiryho, ten ovšem zase pálil mimo.

Málaga se poprvé zaradovala v 82. minutě. Rohový kop Bilbao neodvrátilo do bezpečí, Duda pak zpětnou přihrávkou vybídl Ramíreze, jenž svůj pokus umístil přesně ke vzdálenější tyčce. A jen o minutu později předvedli domácí parádní kombinaci, po níž se trefil Duda. Ze hřiště se ještě po druhé žluté a následné červené kartě poroučel Koné, radost ze zisku tří bodů to ale Boquerones nezkazilo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - SD Eibar 1:1

02.10.2016 16:15

Góly: 18. Gareth Bale - 6. Fran Rico

Real Madrid jako by v posledních týdnech neznal nic jiného než remízu. Právě dělbou bodů totiž skončila poslední dvě ligová kola Realu, stejně jako nedávné střetnutí v Lize mistrů proti Borussii Dortmund, a nyní Bílý balet překvapivě remizoval i na domácí půdě s Eibarem. Svěřenci Zinedina Zidana tak prohospodařili nadějný náskok z úvodu sezony a mají se během reprezentační pauzy rozhodně nad čím zamýšlet...

Jakkoli si však domácí zaslouží kritiku za matný výkon, jemuž scházela energie i lepší sehranost, ocenění si bezesporu zaslouží hráči Eibaru i jejich trenér José Luis Mendilibar. Baskický celek totiž předvedl odvážný výkon, jímž si vysloužil úvodní trefu zápasu, a i když Gareth Bale vzápětí srovnal, víc již hosté favorizovanému protivníkovi nepovolili. Real tak po sedmi kolech ztratil již šest bodů právě za tři remízy, stejně jako městský rival Atlético.

Po čtyřech minutách hry zahrozil jako první Bale, ovšem napálil pouze boční síť Riesgovy branky. Jen chvíli nato ovšem padl gól na opačné straně, když Ander Capa poslal do šestnáctky centr z pravé strany a nabíhající Fran Rico dostal od obrany Realu příliš mnoho prostoru, aby pohodlně překonal hlavou brankáře Navase.

Dlouhého trvání však vedení Eibaru nemělo. Již v osmnácté minutě totiž Cristiano Ronaldo obalamutil soupeřovu defenzivu a perfektním pasem na zadní tyč vybídl rovněž k hlavičkovému zakončení Garetha Balea, jenž se nemýlil. Pro velšského reprezentanta šlo o malé jubileum, neboť právě skóroval svůj padesátý ligový gól v dresu Realu.

Hosté se málem dočkali okamžité gólové odpovědi, kdy Pedro León přinutil Navase ke kvalitnímu zákroku poté, co dravě vnikl do pokutového území a vypálil na přední tyč. Na druhé straně zase pokoušeli štěstí Benzema s Ronaldem, avšak ani jedna z ofenzivních hvězd Realu nebyla úspěšná. Do druhé půle již vůbec nevyběhli právě Benzema i Raphael Varane, jež nahradili Álvaro Morata s Nachem Fernándezem, jenže na hru domácích mělo toto dvojí střídání pramalý vliv.

Krátce po změně stran se do další slibné šance dostal aktivní León, jenže nakonec příliš uspěchal zakončení. Mezitím rostla frustrace jak na tribunách mezi náročnými fanoušky Realu, tak i na hřišti, když obrana Eibaru pravidelně stíhala pacifikovat střelecké pokusy Cristiana Ronalda. Když už se domácím konečně povedlo skórovat zásluhou Moratovy dorážky po Ronaldově hlavičce, již perfektním zákrokem zastavil brankář Riesgo, zmrazil gólové oslavy praporek pomezního rozhodčího.

S blížícím se závěrem se dal očekávat mohutný tlak Realu v honbě za vítězstvím, avšak hosté se odmítali nechat přibít k vlastní šestnáctce a pokračovali i v aktivní hře dopředu, o čemž svědčí hlavičce Sergio Enriche po dalším centru Capy, která skončila jen těsně vedle. Nejblíže měl k obratu na 2:1 Gareth Bale, ovšem tentokrát ze vzduchu trefil pouze brankovou konstrukci.

Když pak výtečnou příležitost nepochopitelně zabrzdil Isco a na samém konci zápasu neuspěl ani Ronaldo po špičkovém pasu Balea, museli se domácí smířit s dalším neuspokojivým výsledkem. Zato Eibar mohl vypuknout v jásot, neboť vůbec poprvé v historii dokázal na stadionu Santiaga Bérnabeua skórovat a k tomu i získat cenný bod za remízu 1:1. V příštím kole čeká hosty baskické derby s Osasunou, zatímco Real dostane příležitost vrátit se na vítěznou vlnu v Seville, kde jej uvítá Real Betis.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 0:2

02.10.2016 12:00

Góly: 63. Antoine Griezmann, 90+3. Kévin Gameiro

Atlético Madrid dokázalo zvládnout další přetěžký duel a tři body si tentokráte připsalo proti Valencii, kterou porazilo 2:0. Hosté z Madridu byli po celý zápas lepším týmem, dvakrát dokonce zahodili pokutový kop! Mimochodem znovu Griezmann, který si ale vše vynahradil vítěznou brankou. V nastavení pak pojistil výsledek Gameiro.

Ještě pro toto utkání zůstal na lavičce Netopýrů Salvador González, nicméně italský lodivod Cesare Prandelli sledoval vše z tribuny. Favoritem ale bylo Atlétiko, které bylo navíc posilněno výhrou v Lize mistrů nad Bayernem.

Atleti si vytvořili první velkou šanci už v 7. minutě, zakončení Saúla však dokázal zpacifikovat Diego Alves. O několik minut později si Diego Alves připsal ještě těžší zákrok, to když nebezpečně vypálil Griezmann. Ve 43. minutě došlo ve vápně Valencie k penaltové situaci, sudí neváhal a faul na Correu odpískal. V zápase s Bayernem zahodil penaltu Antoine Griezmann, nicméně kouč Diego Simeone ho podržel a případnou změnu exekutora odmítl. A neudělal dobře, neboť Griezmann opět selhal, Diego Alves vystihl směr jeho střely a stal se jasným poločasovým hrdinou.

Valencia toho Prandellimu moc neukázala, směrem dopředu byla hodně jalová a bylo to víceméně o Atléticu, zdali se dokáže gólově prosadit. Přesto první velkou šanci druhého poločasu měli Netopýři. Mina dostal ideální pas a postupoval sám na Oblaka, jenomže Lucas stihl ještě Minovu střelu zablokovat. Pak už zase kralovalo Atlétiko a v 64. minutě se dočkalo zaslouženého vedení. Torresovu střelu Alves vyrazil, Gameiro se ještě zmocnil balónu, předložil ho Griezmannovi a ten vstřelenou brankou napravil penaltové zaváhání.

Hosté si pak pro své příznivce nachystali neuvěřitelné chvilky. Gameiro nejprve zblízka nepropálil opravdu skvělého Alvese a krátce na to nařídil sudí pokutový kop číslo dvě. Santos podkopl Griezmanna, ale sám postižený už si na další penaltu netroufl. K míči se tak postavil Gabi a světe div se, rovněž nedal! Alves opět vystihl směr.

Valencia stále žila, ovšem směrem dopředu se jí nedařilo. Atlético stejně jako v zápase s Bayernem skvěle bránilo a výsledek nakonec uhájilo. V nastavení navíc přišla od hostů rána z milosti. Gameiro si zpracoval perfektní pas od Juanfrana, následně se zbavil dvou strážců a neomylně zakončil. Díky výhře se Atleti alespoň na okamžik posouvají do čela ligy.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Sporting Gijón 2:1

01.10.2016 20:45

Góly: 35. Celso Borges, 90+2. Ryan Babel - 65. Sergio Álvarez

Pořádně drama bylo k vidění na stadionu Riazor, kde domácí Depor proti Sportingu Gijón díky brzké trefě Borgese dlouho vedl, ovšem hosté v pětašedesáté minutě srovnali a zdálo se, že utkání dospěje k remíze. V poslední druhé minutě nastavení se však odhodlal k ráně zdálky střídající Ryan Babel a s pomocí tyče procpal míč do sítě. Deportivo tak ukončilo pětizápasové čekání na vítězství a rázem poskočilo z oblasti sestupu vstříc klidnému středu ligové tabulky.

Svěřenci trenéra Gaizky Garitana čekali na vítězství od samotného úvodního kola a tlak na kouče Deporu tak sílil každým týdnem. Domácí šli zlomení této černé série naproti od samého úvodu, o čemž svědčí střela Emreho Colaka, která jen těsně přeletěla horní růžek branky, či nepřesná hlavička Florina Andoneho. V desáté minutě pak neuspěl ani Raúl Albentosa se svým hlavičkovým pokusem z bezprostřední blízkosti, již brankář Ivan Cuéllar zvládl zachytit.

V minutě čtyřiadvacáté se už ale Deportivo ujalo zaslouženého vedení. Dlouhý nákop do pokutového území Sportingu doletěl až k Celsu Borgesovi, jemuž se nadvakrát povedlo prudkou ranou procpat míč do sítě. Hosté, kteří v posledních týdnech zaznamenali dokonce tři porážky za sebou, odpověděli dalekonosnou ranou Víctora Rodrígueze, ovšem gólman German Lux mohl zůstat klidný.

Po změně stran znovu pokoušel střelecké štěstí rumunský reprezentant Andone, avšak druhý gól večera padl do sítě domácích. Moi Gómez rozehrál přímý kop na přední tyč, kde se ocitl Sergio Álvarez a přizvedl míč hlavou tak, aby zapadl až do branky. Depor tak musel znovu vrhnout síly do útoku a když už se v zakončení nedařilo Andonemu, nahradila jej jiná posila.

Ryan Babel přišel do galicijského mužstva jakožto volný hráč a nyní poprvé ukázal, proč se vyplatilo dát mu šanci. Nizozemský záložník pouhé vteřiny před vypršením dvouminutového nastavení napřáhl z dobrých třiadvaceti metrů a přesnou ranou, která se otřela o levou tyč Cuéllarovy brány, rozdováděl Riazor i kouče Garitana, neboť Sportingu již na odpověď nezbyl doslova žádný čas.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - UD Las Palmas 2:2

01.10.2016 18:30

Góly: 7. Roberto Torres (pen.), 45+2. Sergio Léon - 57. Vicente Gómez, 90. David García

Osasuna měla první ligové vítězství v nové sezoně na dosah, ovšem ani naposedmé nakonec úspěch slavit nemůže. Proti Las Palmas totiž domácí promrhali dvoubrankový náskok, přičemž vyrovnání na konečných 2:2 zařídil David García v jednadevadesáté minutě.

Svěřenci kouče Enriqueho Martína jakožto nováček na rozdíl od Alavése s Leganés v počátku letošního ročníku strádali a nyní měli perfektní možnost konečně se odrazit ze dna, když Kevin Prince Boateng zahrál zbytečně rukou ve vlastním pokutovém území. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Roberto Torres a klub z Pamplony tak vedl již po sedmi minutách hry. Když pak v závěru první půle přidal Sergio León krásný druhý gól večera, když využil špatného bránění Aythamiho Artilese, mířila Osasuna sebevědomě za třemi body.

Ani dvoubrankové vedení v poločase však nakonec domácím nestačilo, neboť Las Palmas po změně stran přece jen procitlo a navázalo na formu z úvodních kol, kdy dokonce prohánělo tabulkové lídry. Ostatně proti Realu Madrid ostrovní klub rovněž dvakrát dotahoval, až vybojoval cennou remízu 2:2, a přesně to se mu povedlo i tentokrát. Nejdříve v sedmapadesáté minutě Vicente Gómez perfektně zužitkoval přihrávku Marka Livaji a v nastavení pak udeřil zmíněný García. Jeho gólová akce začala rohovým kopem, který domácí obránce Oier nešťastně tečoval do tyče vlastní branky a García byl u dorážky do odkryté sítě první.

Hosté si bod v konečném součtu zasloužili, neboť od Boatengova lapsu pravidelně ohrožovali gólmana Osasuny Nauzeta Péreze, jako Roque Mesa či hříšník Boateng. Právě ghanský reprezentant měl v osmaosmdesáté minutě velmi blízko k vyrovnání, ovšem jeho krásná rána pravačkou skončila jen na pravé tyčce Pérezovy brány. Ani to ale nakonec hosty mrzet nemusí, protože svého vyrovnání se tři minuty nato přece jenom dočkali.

Las Palmas tak v tabulce hájí sedmou příčku a po reprezentační pauze jej čeká domácí zápas s Espanyolem, zatímco Osasuna se nadále potácí v sestupovém pásmu bez jediného prvenství, což může v příštím kole napravit u příležitosti regionálního baskického derby proti Eibaru.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Deportivo Alavés 2:1

01.10.2016 16:15

Góly: 74. Wissam Ben Yedder, 90. Wissam Ben Yedder - 85. Víctor Laguardia

Sevilla zvládla domácí utkání s Alavésem, nicméně její vítězství 2:1 se nerodilo vůbec lehce. Andalusané měli více ze hry, ale na branku Ben Yeddera odpověděl pět minut před koncem Laguardia. Vzápětí si však Sevilla vzala vedení zpátky, opět se trefil Ben Yedder.

Hosté mohli hned v úvodu favorizovanou Sevillu zaskočit, v obrovské šanci se totiž ocitl Méndez, který postupoval sám na gólmana Rica, jenže trefil tyč! To muselo hosty hodně mrzet a možná ještě mrzí. Na druhé straně se šikovně uvolnil Samir Nasri, ovšem netrefil branku. To už měla Sevilla více ze hry a hosté se víceméně jenom bránili. Alavés navíc musel po šestadvaceti minutách střídat, zraněného Kika nahradil Pantić. A aby toho nebylo málo, musel Pellegrino za další čtyři minuty střídat podruhé. Torrese nahradil Krstičič. I přes tyto nepříjemnosti to byl Alavés, kdo si do konce poločasu ještě vypracoval šanci. Deyverson ale pálil mimo!

Druhý poločas začal podobně jako první, tedy velkou příležitostí hostujícího Alavésu. Po ruce domácího zadáka se hosté dokonce vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí jim nevyhověl. Od 52. do 55.minuty měla Sevilla tři velké šance, ale pokaždé se zaskvěl Pacheco. Poradil si jak s Ben Yedderem, tak i Vázquezem a Marianem. Pacheco se předvedl i po tutovce střídajícího Sarabii a výrazně držel šance hostujícího týmu na bodový zisk.

Jenomže převaha Sevilly gradovala a v 74. minutě se přeci jenom ujala vedení. Ganso patičkou vysunul Ben Yeddera a ten prostřelil Pacheca - 1:0 pro Sevillu. V utkání došlo také ke střídání rozhodčího, což nebývá obvyklé a celkově měl závěr zápasu zajímavé grády. Zvláště když hosté pět minut před koncem srovnali na 1:1. Rohový kop Pantiće propadl až k Laguardiovi, který bez problému rozvlnil síť!

Ale z výsledku 1:1 se hosté příliš dlouho neradovali. Sevilla si vzala vedení okamžitě zpátky. Vitolo zatáhl balón do pokutového území, našel Ben Yeddera a ten patičkou rozhodl o vítězství domácích v poměru 2:1. Hostům k dalšímu vyrovnání nepomohl ani dlouhý nastavený čas a ze Sevilly odjíždějí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

Granada CF - CD Leganés 0:1

01.10.2016 13:00

Góly: 76. Alexander Szymanowski

Granada zůstává i po tomto kole bez vítězství. Domácí si brousili zuby na nováčka, ale ten nakonec odjíždí z Estadia Nuevo Los Cármenes se třemi body. Jedinou branku vstřelil čtvrthodinu před koncem Alexander Szymanowski.

Leganés vstoupil do zápasu s jasnou taktikou, bránit, bránit a zase bránit a pokud možno z brejku zasadit domácím smrtící úder. Tato taktika se nakonec ukázala jako správná, Szymanowskiho branka totiž padla po jediné zdařilé akci Leganésu.

Domácím příliš nevyšel ani začátek utkání. Očekávaná aktivita Granady se vůbec nekonala a Leganés měl vysoké procento držení míče. Žádné velké šance však k vidění nebyly a to ani na jedné straně. Snad jen hlavičku Márqueze lze zmínit, ale nebezpečí pro gólmana Serantese to neznamenalo. Z nudy nakonec diváky vysvobodil až hlavní sudí Jaime, který poslal oba týmy do šaten.

Po změně stran už to bylo přeci jenom veselejší. V 58. minutě si domácí vytvořili první šanci, Alberto Bueno si naběhl na dobrý pas, ale srazil se s brankářem Serantesem, a tak se rozehrávalo. Domácí se snažili oživit ofenzívu střídáním, místo kýženého náporu však přišel šok.

Čtvrthodinu před koncem předvedli hosté rychlý brejk, Ibáněz ideálně načasoval přihrávku na Szymanowskiho a ten přiblížil Leganésu tři body. Domácí se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale obrana Leganésu byla neprostupná. V nastavení se z ochozů Nueva Los Cármenes ozýval pískot, který tak ještě podtrhl bídu domácích.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Betis 1:0

30.09.2016 20:45

Góly: 63. Carlos Vela

Páteční předehrávka sedmého kola La Ligy dopadla tak trochu dle očekávání lépe pro Real Sociedad, který si v domácím prostředí poradil s Realem Betis 1:0. Hosté tak prodloužili svou bídnou sérii na stadionu Anoeta, kde naposledy dokázali zvítězit v roce 2004. Jedinou branku utkání měl na svědomí Carlos Vela, jenž se po matných výkonech z loňské sezony podle všeho začíná znovu naplno rozehrávat.

Někdejší útočník Arsenalu se prosadil krátce po hodině hry a přispěl tak k druhému domácímu triumfu svého týmu za sebou, což se naposledy Realu povedlo v únoru letošního roku. Předešlé prvenství baskický celek ukořistil na úkor Las Palmas, proti němuž se Vela gólově prosadil stejně tak. Pro mexického útočníka navíc šlo tentokráte o malé jubileum, neboť Betisu vstřelil svůj osmapadesátý gól v dresu Sociedadu, čímž vyrovnal v moderní klubové historii dosavadního lídra střeleckých tabulek Nihata.

Domácí sice měli v první půli více ze hry, ovšem ani dominantní držení míče jim příliš šancí nepřineslo. Betis naopak mohl zničehonic udeřit po chybě Iňiga Martíneze, avšak brankář Geronimo Rulli zvládl nepovedenou malou domů na poslední chvíli odpálit do bezpečí. Na druhé straně musel být v pozoru i gólman Antonio Adán, jehož prověřil nadějným hlavičkovým pokusem Willian José. Když pak na Rulliho nevyzrál na konci první půle ani Alexander Alegría, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Sedmnáct minut po změně stran přišel rozhodující okamžik zápasu. Přízemní centr Mikela Oyarzábala se dostal až na zadní tyč k nabíhajícímu Velovi, jenž ve skluzu usměrnil levačkou míč do sítě. Hosté se již na odpověď nezmohli a jejich nový kouč Gustavo Poyet si počátek působení na lavičce andaluského týmu představoval určitě jinak. Sociedad uhájil těsné vítězství a poskočil v tabulce jak nad svého pátečního soka, tak přinejmenším dočasně i nad lokálního rivala z Alavése na deváté místo. Po reprezentační pauze čeká Velu a spol. očekávané baskické derby s Athleticem, zatímco Betis se na domácí půdě utká s Realem Madrid.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid743014:215
2.Real Madrid743016:715
3.Sevilla FC742113:1014
4.FC Barcelona741222:1013
5.Villarreal CF73409:413
6.Athletic Bilbao740310:812
7.UD Las Palmas732216:1311
8.SD Eibar73229:711
9.Real Sociedad73139:910
10.Celta Vigo73139:1110
11.CD Leganés73137:1010
12.Deportivo Alavés72328:79
13.Deportivo La Coruña72235:68
14.Málaga CF72237:98
15.Real Betis72238:128
16.Sporting Gijón72146:167
17.Espanyol Barcelona71339:146
 Valencia CF72059:146
19.CA Osasuna70347:153
20.Granada CF70257:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (325)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele