LaLiga - preview 7. kola

30.09.2016, 08:43, aktualizováno 02.10.2016, 09:05
Previews
Tradiční nedělní zápasová porce je na programu ve Španělsku. Valencia s hranicí oběda přivítá madridské Atlético, Real Madrid si to rozdá s Eibarem, Espanyol přivítá Villarreal. Athletic Bilbao zajíždí na půdu Málagy a Barcelona posléze čeká na duel s Celtou Vigo...
Valencia CF - Atlético Madrid  (neděle 12:00)
Valencia se po odchodu trenéra Ayestarána zvedá a její forma nabírá na obrátkách. Teď ale přichází nejtěžší dosavadní soupeř, protože na Mestallu cestuje madridské Atlético. To sice má v nohách náročné utkání v Lize mistrů, které však jen potvrdilo kapacitu ambiciózního týmu.

Atlético Madrid změřilo v týdnu síly s velmi prestižním celkem. Soupeřem colchoneros totiž byl mnichovský Bayern, který je zároveň jedním z hlavních aspirantů na vítězství populární trofeje. Bayern Mnichov byl mírným favoritem také v duelu s Atléticem, ale to nakonec zachránil obvyklý popravčí v Lize mistrů, křídelník Yannick Ferreira-Carrasco. Jeho branka z konce první půle poslala Atlético do vedení, v němž se Simeoneho tým udržel až do konce utkání.

Není divu, že byl trenér Diego Simeone velmi spokojen s výkonem celého mužstva. Po zápase nadšeně sdělil: "Cítím se hrdý na to, že jsem trenérem těchto výjimečných fotbalistů. Hrají s obrovskou vášní a pocitem odpovědnosti, což se jen tak nenaučíte. Dnes se nám proti Bayernu podařilo vlastně všechno. Velmi dobře jsme napadali, hráli vlastní hru a udrželi čisté konto. Vyhráli jsme nad jedním z nejlepších týmů světa. Přesto máme ještě plno práce, stále se dá něco zlepšovat. Potřebujeme být nyní čerství na Valencii, která také nebude snadným soupeřem."

Rovněž v La Lize se Atléticu daří. Zatím ještě nenašlo svého přemožitele, i když tři remízy trenéra Simeoneho jistě trápí. Naposledy se jeho tým navíc trápil proti Deportivu La Coruňa, které navíc hrálo v početní nevýhodě. Vše ale smyla výhra nad Bayernem. Atlético rovněž bojuje s výraznou marodkou, která se nezmenšuje. Jsou na ní jména jako Moyá, Cerci, Fernández, Giménez nebo Godín, úplně v pořádku pak není ani Tiago.

Když se naposledy oba týmy utkaly ve Valencii, utkání ovládli hosté z Madridu. Do sítě Valencie se trefili Carrasco, Torres a Griezmann. Atlético se pyšní velmi dobrou defenzívu, což ukazuje také fakt, že už pětkrát za posledních sedm duelů udrželo čisté konto. Posledních sedm utkání v Primera Division navíc neprohrálo. Teď se potká se starým známým, protože dres Netopýrů obléká defenzivně laděný záložník Mario Suárez, který dříve působil právě v Atléticu Madrid.

Valencia nemá tak velké potíže se zraněnými hráči, mimo hru jsou ostatně jen Álvaro Medrán s Ezequilem Garayem. Jinak jsou ale potíže Netopýrů mnohem větší než u jeho soka. Valencia ještě nedávno patřila ke špičce La Ligy, ale nyní bojuje nad sestupovými vodami o samotnou přízeň fanoušků. Aktuálně jí patří až 15 příčka a ještě nedávno se topila těsně nad propastí. Pak ale odešel trenér Pako Ayestarán a situace se začala zlepšovat.

U týmu začal opět pracovat krátkodobý spasitel Salvador González Marco, také známý jako "Voro". A jeho výsledky jsou zatím skvělé, protože po výhře nad Deportivem Alavés si v minulém kole vedl neméně dobře a vyhrál opět. Další tři body mu v duelu s Leganés zaručily branky Naniho a Maria Suáreze, díky nimž se Netopýři dostali zase o něco výš.

A teď v tom chtějí pokračovat, jak je zřejmé ze slov brankáře Diega Alvese. "Máme za sebou hrozné zážitky, byli jsme na dně, ale teď už je vše lepší. V týmu vládne opět optimismus a pomalu si začínáme věřit. Atlético bude silný soupeř, ale doufáme, že s tvrdou prací a kouskem štěstí můžeme uspět," přál by si populární chytač penaltových rozstřelů Alves.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Montoya, Santos, Mangala, Gayá - Pérez, Suárez, Parejo - Cancelo, Haddadi, Nani
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Hernández, Luis - Koke, Ñíguez, Gabi, Carrasco - Gameiro, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - SD Eibar  (neděle 16:15)
Hráči Realu Madrid se na Santiago Bernabéu představí proti Eibaru. Hosté zatím inkasovali jen šestkrát a v sezoně si vedou velmi dobře. Proti horkému favoritovi se však hostům vůbec nedaří, prohráli s ním všechny dosavadní zápasy.

Real Madrid věřte nebo ne, už tři soutěžní zápasy v řadě nevyhrál. Remizoval jak s Villarrealem, tak i s Las Palmas a Dortmundem. Tři remízy v řadě není nic, na co by byla družina Zinedina Zidana zvyklá, první příčku ve španělské La Lize však stále drží, byť se Sevilla mocně dotahuje a příliš pozadu nezůstává ani největší rival Barcelona. Tak jako tak Real potřebuje doma vyhrát a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Případná další ztráta by ho totiž první příčku takřka jistě stála.

Real naposledy doma prohrál letos v únoru, kdy nestačil na městského rivala Atlético. Od té doby však už nikdo na Santiago Bernabeu nevyhrál a až teprve nedávno si odtud odvezl bod Villarreal.

Eibar pochopitelně cestuje na Santiago Bernabeu v roli velkého outsidera. S Realem nejenže nikdy nevyhrál, dokonce proti němu nikdy nezískal ani bod. Každá série ale jednou končí a hosté doufají, že to bude právě nyní. V lize se jim zatim daří dobře, vyhráli tři utkání a obrat o body dokázali i Sevillu. Naposledy si Los Armeros poradili se San Sebastianem 2:0 a vtabulce jim patří více než solidní osmé místo.

Zinedine Zidane se musí obejít bez klíčových mužů defenzívy. Mimo jsou jak krajní beci Marcelo s Coentraem, tak i stoper Sergio Ramos a dva středový záložníci Casemiro s Lukou Modričem. Real má samozřejmě dostatečně široký kádr, aby zminěné nahradil.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Danilo, Pepe, Varane, Nacho - James, Kroos, Isco - Bale, Benzema, C.Ronaldo
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Wiland - Konaté, Brorsson, Arnason, Tinnerholm - Berget, Adu, Lewicki, Rodič - Djurdjič, Rosenberg
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 11.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Villarreal už sedm soutěžních zápasů neprohrál a o prodloužení série se pokusí i v zápase na půdě Espanyolu. Kataláncům se zatím příliš nedaří, doposud získali jen pět bodů, což znamená, že se krčejí na osmnáctém, tedy sestupovém místě.

Espanyolu se zatim nedaří a nedaří. Tradiční celek Primera Division zatím získal jen pět bodů za vítězství nad Osasunou a dvěma remízy s Málagou a San Sebastianem. Trenér Quique Sánchez Flores se ocitá pod čím dál větším tlakem a je jasné, že pokud bude domácí tým ve špatných výsledcích pokračovat, dlouho se na pozici prvního trenéra neudrží. Espanyol zkrátka potřebuje zabrat ale jeho soupeřem bude pro toto kolo silný Villarreal, který v La Lize ještě nenašel přemožitele a v tabulce mu patří páté místo.

Posledním kdo přemohl Villarreal zůstává AS Monako v předkole Ligy mistrů. Po vyřazení z milionářské soutěže a pochopitelně velkého zklamání se Žlutá ponorka dala rychle do pucu a od té doby nenašla přemožitele. A to nehrála s kdejakými soupeři, bod uhrála na Santiago Bernabeu proti Realu Madrid.

Vzájemná bilance hovoří jasně pro Villarreal. Sice to není tak dávno, co Espanyol na půdě Žluté ponorky vyhrál, ale spíše odchází ze vzájemných soubojů poražen. V loňské sezoně se na půdě Espanyolu zrodila remíza 2:2 a na El Madrigalu zvítězil Villarreal 3:1.

Postupně zpátky do kondice se dostává Cédric Bakambu, jediný kdo tak bude scházet je jiný útočník Roberto Soldado. Na straně domácích zase bude chybět Baptistao.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Sánchez, Duarte, D.López, López - Roca, Fuego, Diop - Reyes, Moreno, Pérez
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Ruiz, Musacchio, Costa - Soriano, Trigueros, Bruno, Castillejo - Pato, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Nedělní program sedmého kola La Ligy mimo jiné nabídne střetnutí Malagy s Athleticem, kde budou za favority jednoznačně považováni druzí jmenovaní. Zatímco andaluský klub má zatím na kontě jen jednu ligovou výhru, Athletic se od dvou proher na úvod sezony rychle otřepal a nyní již jen vítězí.

Trenér Malagy Juande Ramos zaznamenal první triumf od svého návratu do klubu, kde si před lety udělal jméno ve velkém fotbale, v pátém kole proti Eibaru, jenže hned vzápětí znovu prohrál na půdě Realu Betis. Jeho tým se tak i nadále krčí na samé hranici sestupu.

To svěřenci Ernesta Valverdeho prožívají příjemnější chvilky, neboť v lize od domácí prohry s Barcelonou zvítězili již čtyřikrát za sebou, když postupně přehráli Deportivo La Coruňa, Valencii, Granadu a obzvláště poražení ambiciózní Sevilly z minulého týdne dalo jasnou zprávu, že s Athleticem se letos musí počítat. Naposledy ve čtvrtek hráči klubu z Bilbaa triumfovali také v Evropské lize proti vídeňskému Rapidu.

Co se stavu kádru týče, Malaze stále schází trio Recio, Juan Carlos a Welligton. Hosté se na stadionu Rosaleda budou muset obejít pouze bez dua Bóveda - Aketxe, a tak je spíš otázkou, nakolik se trenér Valverde rozhodne protočit základní sestavu oproti zmíněné výhře nad Rapidem. Vzhledem k tomu, že po tomto kole dojde na reprezentační přestávku, bude mít ti hráči baskického týmu, kteří nereprezentují svou zemi, dostatek času na regeneraci právě po zápase s Malagou.

Sebevědomí hostům na Rosaledě rozhodně scházet nemusí, neboť svému nedělnímu protivníkovi naposledy podlehli v roce 2014. Na Andalusany má dlouhá léta pifku obzvláště záložník Markel Susaeta, který asistoval hned u čtyř ze sedmi gólů, které v posledních letech se svým týmem Malaze nasázeli.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Llorente, Koné, Ricca - Juanpi, Camacho, Duda, Jony - Charles, Sandro
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga - San José, Beňat - Williams, Raúl García, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - FC Barcelona  (neděle 20:45)
Po náročném duelu Ligy mistrů v Mönchengladbachu čeká na Barcelonu, třetí tým La Ligy, další nepříjemný protivník, který jako by už zažehnal nevalné výsledky ze začátku sezóny a pomalu a jistě se začíná dostávat do tempa. Celta Vigo neprohrála už pět zápasů v řadě, přičemž ve čtvrtek v rámci Evropské ligy porazila Panathinaikos.

Třeba v loňském ročníku Barca utrpěla na půdě Celty Vigo jeden ze svých největších debaklů. Zářijová porážka 1:4, kterou alespoň jedním gólem mírnil Neymar, byla tehdy hodně nečekaným výsledkem. Teď něco podobného hosté pochopitelně nechtějí opakovat. Potřebují stíhat vedoucí Real Madrid, na nějž ztrácejí jeden jediný bod.

Útočník Paco Alcácer zatím nedostává tolik prostoru, kolik by si asi představoval. Nicméně věří, že právě v nynějším zápase by se mu mohlo podařit prolomit svůj bezbrankový účet. "Cítím se velmi dobře. Je těžké, když podepíšete s takovým klubem, ve kterém je tolik skvělých hráčům" uvedla nová posila z Valencie za třicet miliónů euro.

Barcelona se v minulém ligovém kole pořádně rozstřílela a Gijónu venku nasázela búra. Až na prohru s Deportivem Alavésem nemá zatím na ligové scéně výraznější problém. Pokud se v sestavě objeví Andrés Iniesta, prožije svůj jubilejní 600. zápas v dresu FCB. K dispozici nebude mít kouč Luis Enrique obránce Samuela Umtitiho a také svou největší hvězdu Lionela Messiho.

Os Célticos se mohou pyšnit poměrně slušnou formu, třikrát v řadě zvítězili, přičemž v La Lize si poradili v Espanyolu i s Gijónem. Proti řeckému klubu v evropských pohárech ovšem na hřišti v žádném případě nedominovali. Na marodce domácích se nic nezměnilo, pořád na ní je trojice Claudio Beauvue, Carles Planas a Fabian Orellana.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.33 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - CD Leganés  (sobota 13:00)
Granada se musí rychle vzpamatovat z odchodu trenéra Paca Jémeze, který byl propuštěn. Možného chaosu v řadách svého soka bude chtít využít ligový nováček z Leganés, který v sobotu odpoledne přijede do Granady.

Estadio Nuevo Los Cármenes se ocitá v pochmurné náladě, protože první tým tamní Granady ztratil trenéra. Paco Jémez byl ve středu odvolán z funkce kvůli neuspokojivým výsledkům a hráči si nyní musí krátkou chvíli poradit bez něj. Ono se nelze divit vedení, že sáhlo k takovému kroku, protože situace Granady opravdu byla kritická. Za šest dosavadních kol nasbírala jen dva body a sídlí až na předposlední příčce. Pokud se chce zachránit v Primera Division, musí razantně změnit svůj herní projev.

Vidět to bylo i v přímé konfrontaci s nováčkem z Alavésu. Domácí Deportivo nemělo se zkušenější Granadou žádné slitování a jasně ji přehrálo. Po brankách Méndeze, Camarasy a Deyversona navíc jasně vyhrálo 3:1. Hlavním problémem Granady pak je především obrana, která zatím inkasovala největší počet branek ze všech účastníků první ligy. Granadě navíc budou scházet zranění Foulquier a Tabanou.

Hosté se naopak nemusí zase tak moc trápit, protože jejich marodka zeje prázdnotou. Přesto se její fanoušci trochu obávají, aby se tým po skvělém úvodu do nového ročníku nevysílil. Zatím to tak vypadá, protože z posledních čtyř ligových duelů Leganés třikrát prohrálo. Bez bodů se loučilo také v minulém kole, když si na něm smlsla Valencia. Domácí Leganés sice vůbec nezačalo špatně a vedlo po brance Szymanowskiho, ale ve prospěch Netopýrů nakonec utkání otočili Nani a Mario Suárez.

Trenér Asier Garitano ale věří, že jeho tým dokáže znovu najít klid v zakončení a získá brzy další body. "Dobrý přístup jsme zvolili proti Deportivu La Coruňa a i když jsme prohrávali, dokázali jsme se zvednout. Teď se nám to sice nepovedlo, ale nehráli jsme špatně. Naším cílem je sbírat body hlavně doma. Vím, že máme dost kvalitní kádr, ale je třeba pamatovat na to, že jsme nováček a musíme se učit. A to hodně rychle, protože i ligový kalendář je hodně rychlý. Svým hráčům naprosto důvěřuji," dodal Garitano.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Tito, Vezo, Lombán, Silva - Samper, Márquez - Carcela-González, Bueno, Pereiro - Kravec
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Serantes - Díaz, Medjani, Mantovani, Rico - Timor, Pérez - Ramos, Gabriel, Szymanowski - Neves
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Deportivo Alavés  (sobota 16:15)
Rozjetá Sevilla přivítá v sobotu odpoledne zatím výborně hrající Deportivo Alavés, které má jednu nespornou výhodu navíc. V týdnu nemuselo hrát vysilující utkání Ligy mistrů, takže bude čerstvé a hráči připravení.

Seville se příliš nepovedlo poslední kolo La Ligy, ve kterém podlehla baskickému Bilbau. Vše si ale napravila v Lize mistrů, kde se její účinkování stává stále úspěšnějším. Nejprve remizovala se silným Juventusem Turín a v posledním utkání naplno bodovala. Ačkoli byl jejím sokem nebezpečný Olympique Lyon, Sevilla dokázala vyhrát díky brance útočníka Wissama Ben Yeddera. Hubené skóre ale vůbec nemuselo být tím konečným, protože Sevilla měla jednu šanci za druhou a jen díky finální fázi se nedočkala většího množství branek.

Herní projev jí ale musel udělat radost, stejně jako trenéru Jorgemu Sampaolimu. Ten po utkání nadšeně prohlásil: "Jsem moc rád, že se nám povedlo vyhrát nad tak dobrým soupeřem a že jsme si připsali důležité body. Náš výkon nebyl ideální a především v koncovce jsme mohli rozhodnout mnohem dřív, ale to je něco, na čem se dá vždycky pracovat. Teď je naším cílem co nejrychleji nabrat síly a vyhrát další ligový duel. Ani s Alavésem to totiž nebude vůbec jednoduché," uvědomuje si chilský stratég.

A má pravdu, protože jednak Sevilla rozhodně není stoprocentní a výpadky formy se jí nevyhýbají ani v letošním ročníku, ale kromě toho se musí potýkat s mnoha důležitými absencemi. Mimo hru jsou z důvodu zranění Adil Rami, Benoit Trémoulinas, David Soria, Michael Krohn-Dehli a Daniel Carrico, zatímco kvůli kartám nemůže hrát brankář Salvatore Sirigu. Alavés naproti tomu nemá žádné zraněné hráče a může postavit co nejlepší možnou sestavu.

Sevillu může těšit alespoň fakt, že se jí daří na vlastní půdě. Stadion Ramona Sáncheze Pizjuána se jí stal útočištěm, ze kterého se body nevozí. Už osmnáctkrát z dvaceti zápasů totiž Sevilla doma neprohrála. Deportivo Alavés ale také není žádné ořezávátko, od něhož by si větší kluby snadno braly body. Hned v prvním kole Alavés remizoval s Atléticem Madrid, pak suverénně porazil Barcelonu. Prohrál pouze s Valencií, ale v minulém kole dokázal opět zvítězit.

Jeho obětí se stala Granada, která dostala tři branky. A trenér Gaizka Garitano byl velmi rád. Po zápase zdůraznil: "Podali jsme velmi dobrý výkon, na který můžeme být hrdí. I díky tomuto výsledku je v týmu skvělá atmosféra a my se nebojíme ani těch větších týmů. Důležité ale je, abychom na to dokázali navazovat pravidelně. Nesmíme se nechat uchlácholit tím, že se nám daří. K vítězství je potřeba nikdy se nespokojit s málem," dodal Garitano.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mariano, Pareja, Mercado, Escudero - Vázquez, N'Zonzi, Nasri - Vitolo, Vietto, Correa
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Alexis, Laguardía, Hernández - Torres, Llorente, Camarasa - Méndez, Deyverson, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - UD Las Palmas  (sobota 18:30)
Las Palmas čeká další duel, ze kterého bude chtít tým z Kanárských ostrovů vytěžit tři body. A podle současné formy obou soupeřů by to neměl být zase takový problém, neboť Osasuna sídlí až na samém dně La Ligy.

Las Palmas už dávno není jen neokoukaným nováčkem, kterému rychle dojde dech. Že umí Las Palmas leckoho překvapit, dokázal maličký celek od začátku nového ročníku už několikrát. Naposledy se mu do cesty připletl Real Madrid a i když byla jasným favoritem tohoto utkání, kanonáda na jednu branku z toho nebyla. Stadion Gran Canaria opouštěl Real Madrid jen s bodem, který mu vynesla remíza 2:2. Ještě pár minut před koncem sice Bílý balet vedl, ale nakonec se prosadil Sergio Araujo.

Mladý Argentinec měl opletačky s policií, protože nejprve zaparkoval na vyhrazeném místě a následně se odmítl podrobit dechové zkoušce. I kdyby byl ale uznán vinným, klub jej nepropustí. To před duelem s Osasunou potvrdil i trenér Quique Sétien, který novinářům řekl: "Sergio je příkladným hráčem na sportovním poli a při trénincích do toho dává vše. Jeho problémy jsou mimosportovní. Pro nás je důležitým hráčem a chceme mu pomoci, proto do něj vkládáme důvěru," pokračoval Sétien.

Araujo zřejmě do zápasu nenastoupí až do vyřešení tohoto problému. To se týká i jiných hráčů, kteří však mají omluvenky od doktora. Mezi nimi má své místo Pedro Bigas, Hernán, Javi Castellano a José Artiles. Domácí se budou muset obejít bez hráčů jako Didier Digard, Miguel Flaňo a Mario Fernández. Zkušeností se vzájemnými duely oba týmy nemají mnoho, vlastně spolu odehrály jen 6 zápasů. Dva z nich vyhrálo Las Palmas, stejný počet pak Osasuna.

Osasuně se ale v poslední době vůbec nedaří a její forma klesá. Spolu s Granadou je to jediný tým La Ligy, který v letošním ročníku nevyhrál ještě ani jeden zápas. Nepodařilo se jí to ani minule, když dostala tři branky od Villarrealu. Hlavně prvních 40 minut prakticky hráli jen domácí, kteří se trefili díky Patovi, Sorianovi a Sansonemu. Podaří se Osasuně získat první výhru?
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Nauzet - Buňuel, Flaňo, D. García, U. García, Clerc - Romero, Oier, Mérida, Torres - León
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Macedo, Lemos, García, Castellano - Tana, Mesa, Gómez - Zhar, Livaja, Viera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo La Coruña - Sporting Gijón  (sobota 20:45)
Sporting Gijón zažívá hodně špatné období a jedna porážka střídá druhou. Teď se to tým trenéra Abelarda pokusí napravit na půdě Deportiva La Coruña, které má obdobnou formu. Pokud je totiž někdo oblíbeným soupeřem Sportingu, je to právě Deportivo.

Stačí se podívat do historie vzájemných duelů obou celků, aby člověk pochopil, proč je Deportivo tak oblíbeným sokem Sportingu. Od roku 2008 totiž Deportivo La Coruña nevyhrálo ani jedno utkání proti Sportingu. A je jedno, jestli se jednalo o první nebo druhou nejvyšší španělskou ligu. Deportivo prostě Sporting nikdy nedokázalo v rámci oficiálních duelů porazit. A není zrovna ve formě, aby se premiérově radovalo.

Deportivo nevyhrálo už dlouhých 25 zápasů La Ligy z posledních osmadvaceti! To sice chtělo zvrátit letos, ale výhra se mu povedla zatím jen v prvním kole. Minule to také nebylo nic slavného, i když asi kdekdo čekal, že si Atlético Madrid na galicijském soupeři smlsne s větší chutí. Nakonec sice favorit vyhrál, ale Deportivo La Coruña rozhodně nepodalo špatný nebo bázlivý výkon. Vše rozhodla jediná branka a na svědomí ji měl Antoine Griezmann. Atletům ale docela pomohlo i vyloučení Faycala Fajra ve 45. minutě utkání.

Stejný hráč tedy kvůli červené kartě nebude moci proti Sportingu nastoupit. Nebude ale jediným, kdo o tomto víkendu neokusí atmosféru stadionu Riazor coby hráč. Zraněni jsou také Carles Gil nebo Joselu a ani zdravotní stav Sidneie není úplně ideální. Hosté z Gijónu přijedou bez Alberta Lory, který rovněž pyká za karty. A úplně fit není ani Moi Gómez, který by ale nakonec měl do utkání zasáhnout.

Sporting trápí především obrana, což je vidět z posledních výsledků. Tým z Gijónu dostal pět branek od Atlética Madrid a stejný příděl nafasoval také v minulém kole, kdy na svém stadionu El Molinón neslavně uvítal mistrovskou Barcelonu. Ta mu ukázala, že to jde i bez zraněného Lionela Messiho, kterého jeho spoluhráči bezvadně zastoupili. Poslední vzájemný střet mezi Sportingem a Deporem přinesl remízu 1:1, kterou rozhodl konec první půle.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Albentosa, Arribas, Navarro - Borges, Mosquera - Gama, Colak, Moreno - Andone
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Lillo, Amorebieta, Meré, López - Álvarez, Torres - Gómez, Rodríguez, Burgui - Cop
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Betis  (pátek 20:45)
Domácí Real Sociedad se snaží postavit na vlastní nohy a po minulém kole chce tři body. Se stejnými plány jej ale v páteční předehrávce 7. kola španělské La Ligy přijede navštívit Real Betis.

Real Sociedad San Sebastian v posledním kole neměl mnoho štěstí a prohrál s Eibarem. Po skvělém výkonu z utkání proti Las Palmas nedokázal najít stejnou formu a kvůli vlastní brance Asiera Illarramendiho spolu s gólem Bebého kapituloval. Moc mu nepomohlo ani vyloučení Aritze Elustonda, který musel opustit hřiště už po 24 minutách a nechal své spoluhráče na holičkách. Real Sociedad tak přišel o důležité body a je nyní na 11. místě. Výsledek trenéra Eusebia Sacristána hodně mrzel.

V rozhovoru pro deník Marca později zmínil: "Je mi moc líto, jak to dopadlo. Vůbec jsme nehráli zle a nezasloužili jsme si prohrát. Porážka nás hodně bolí, protože to vyloučení z první půle vůbec nebylo fér. Aritz neměl dostat červenou kartu, bylo to zbytečné a neopodstatněné. Nezbývá nám ale nic jiného, než se s prohrou smířit a pracovat na své formě, abychom si proti Betisu dokázali poradit lépe," dodal trenér Sacristán.

Trenér Eusebio Sacristán zřejmě bude mít trochu problémy se složením základní jedenáctky, protože nemá úplný kádr. Chybí mu zranění Imanol Agirretxe, Carlos Martínez nebo Yuri, kromě nich má zmíněný Elustondo stopku kvůli kartě. Hosté z Betisu jsou na tom mnohem lépe, protože jim schází jen střelec Antonio Sanabria. Real Sociedad ale může vzpomínat na poslední vzájemné střetnutí, které se zase povedlo více jemu. Na domácí půdě stadionu Anoeta nakonec zdolal hosty poměrem 2:1, rozhodnutí přinesla branka obránce Martíneze.

Betisu se zase povedlo minulé kolo lépe, po prohře v městském derby se sevillským FC dokázalo obrat o body hosty z Málagy. O jedinou branku utkání se postaral veterán Joaquín, díky němuž Béticos slavili tři body. V týmu Betisu kromě něj nastupuje také mladý útočník Alex Alegría, který zatím ve čtyřech utkáních vstřelil dvě branky. A svou budoucnost by mladý Španěl rád spojil i nadále s Realem Betis. A to za jakoukoli cenu.

V rozhovoru pro oficiální klubové stránky Alegría poznamenal: "Můžete brát mé setrvání a prodloužení smlouvy s Betisem jako samozřejmé, prodloužím za jakoukoli cenu. Jsem vellmi spokojený s týmem, spoluhráči, městem, fanoušky... prostě se vším. Věci se možná ubírají rychlejším tempem, než na jaké jsem byl zvyklý, ale to mi vůbec nevadí. Miluji to tady, vycházím s trenérem velmi dobře a přeji si tady zůstat co možná nejdéle. Doufám, že i dál budu pomáhat týmu k dobrým výsledkům," přeje si hbitý útočník. Rozšíří své góly už ve čtvrtek?
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldúa, Navas, Martínez, Héctor - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Piccini, Mandi, Pezzella, Durmisi - Musonda, Petros, Brašanać, Joaquín - Alegría, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid642015:614
2.FC Barcelona641119:613
3.Atlético Madrid633012:212
4.Villarreal CF63309:412
5.Athletic Bilbao64029:612
6.Sevilla FC632111:911
7.UD Las Palmas631214:1110
8.SD Eibar63128:610
9.Deportivo Alavés62317:59
10.Real Betis62228:118
11.Real Sociedad62138:97
12.Celta Vigo62135:87
13.CD Leganés62136:107
14.Sporting Gijón62135:147
15.Valencia CF62049:126
16.Deportivo La Coruña61233:55
17.Málaga CF61235:85
18.Espanyol Barcelona61239:145
19.Granada CF60247:152
20.CA Osasuna60245:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (768)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele