7. kolo
02.10.2016 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Athletic Bilbao 2:1

Poměrně vyhrocené utkání, ve kterém rozhodčí Carlos Del Cerro udělil celkem dvanáct žlutých a dvě červené karty, dopadlo nakonec lépe pro Málagu, která si připsala na své konto teprve své druhé vítězství v La Lize. Bilbao naopak přišlo o svou sérii čtyř výher v řadě, a to přitom zásluhou Aritze Adurize vedlo. Soupeř však v závěru díky Sandrovi Ramírezovi a Dudovi vývoj otočil.

Asi klíčovým okamžikem tohoto střetnutí se stala červená karta pro Mikela Balenziagu. Ten ve 36. minutě svedl souboj s Robertem Rosalesem, jenž hostujícího obránce dost ošklivě kopl. Mikel Balenziaga neudržel nervy na uzdě a soupeři jeho zákrok oplácel. Ačkoli vyloučeni měli být zřejmě oba hráči, ze hřiště se musel pakovat pouze ten z Bilbaa.

Baskickému celku jako by pak v závěru tohoto utkání došly síly po souboji v Evropské lize s Rapidem Vídeň a celkově velmi náročném programu. V rozmezí jedné minuty hosté v poslední desetiminutovce inkasovali dvakrát a bylo rozhodnuto. Málaga svého soka porazila teprve podruhé za posledních devět případů.

Athletic Club vstoupil do utkání, jak nejlépe mohl. Óscar de Marcos už ve 3. minutě takovým nenápadným pasem našel rozeběhnutého Aritze Adurize, který před brankářem Carlosem Kamenim v koncovce nezaváhal. Na druhé straně mohl vyrovnat Juanpi Aňor, nicméně svůj pokus usměrnil z voleje pouze nad břevno.

Když už hosté hráli v deseti mužích v poli, blýskl se Roberto Rosales slušnou přízemní střelou zkraje druhé půle, která minula branku jen o kousek, a v 57. minutě Venezuelan vymyslel centr na hlavu En Nesiryho, ani on však nezamířil mezi tři tyče. Tlak domácích pokračoval, dvanáct minut před koncem Roberto Rosales znovu našel na vzdálenější tyčce En Nesiryho, ten ovšem zase pálil mimo.

Málaga se poprvé zaradovala v 82. minutě. Rohový kop Bilbao neodvrátilo do bezpečí, Duda pak zpětnou přihrávkou vybídl Ramíreze, jenž svůj pokus umístil přesně ke vzdálenější tyčce. A jen o minutu později předvedli domácí parádní kombinaci, po níž se trefil Duda. Ze hřiště se ještě po druhé žluté a následné červené kartě poroučel Koné, radost ze zisku tří bodů to ale Boquerones nezkazilo.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele