7. kolo
01.10.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo proti Sportingu spasil v samém závěru Babel

Pořádně drama bylo k vidění na stadionu Riazor, kde domácí Depor proti Sportingu Gijón díky brzké trefě Borgese dlouho vedl, ovšem hosté v pětašedesáté minutě srovnali a zdálo se, že utkání dospěje k remíze. V poslední druhé minutě nastavení se však odhodlal k ráně zdálky střídající Ryan Babel a s pomocí tyče procpal míč do sítě. Deportivo tak ukončilo pětizápasové čekání na vítězství a rázem poskočilo z oblasti sestupu vstříc klidnému středu ligové tabulky.

Svěřenci trenéra Gaizky Garitana čekali na vítězství od samotného úvodního kola a tlak na kouče Deporu tak sílil každým týdnem. Domácí šli zlomení této černé série naproti od samého úvodu, o čemž svědčí střela Emreho Colaka, která jen těsně přeletěla horní růžek branky, či nepřesná hlavička Florina Andoneho. V desáté minutě pak neuspěl ani Raúl Albentosa se svým hlavičkovým pokusem z bezprostřední blízkosti, již brankář Ivan Cuéllar zvládl zachytit.

V minutě čtyřiadvacáté se už ale Deportivo ujalo zaslouženého vedení. Dlouhý nákop do pokutového území Sportingu doletěl až k Celsu Borgesovi, jemuž se nadvakrát povedlo prudkou ranou procpat míč do sítě. Hosté, kteří v posledních týdnech zaznamenali dokonce tři porážky za sebou, odpověděli dalekonosnou ranou Víctora Rodrígueze, ovšem gólman German Lux mohl zůstat klidný.

Po změně stran znovu pokoušel střelecké štěstí rumunský reprezentant Andone, avšak druhý gól večera padl do sítě domácích. Moi Gómez rozehrál přímý kop na přední tyč, kde se ocitl Sergio Álvarez a přizvedl míč hlavou tak, aby zapadl až do branky. Depor tak musel znovu vrhnout síly do útoku a když už se v zakončení nedařilo Andonemu, nahradila jej jiná posila.

Ryan Babel přišel do galicijského mužstva jakožto volný hráč a nyní poprvé ukázal, proč se vyplatilo dát mu šanci. Nizozemský záložník pouhé vteřiny před vypršením dvouminutového nastavení napřáhl z dobrých třiadvaceti metrů a přesnou ranou, která se otřela o levou tyč Cuéllarovy brány, rozdováděl Riazor i kouče Garitana, neboť Sportingu již na odpověď nezbyl doslova žádný čas.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele