LaLiga - souhrn 15. kola

08.12.2017, 22:52, aktualizováno 11.12.2017, 22:53
Komentáře a souhrny
Espanyol nestačil na Gironu a zůstává jen těsně nad sestupovým pásmem. Barcelona vyloupila Villarreal a upevnila si vedoucí postavení. Suverénně si tentokráte počínal Real Madrid, Seville doma už v první půli nastřílel pět gólů. Valencia reagovala těsnou výhrou. Athletic v souboji tabulkových konkurentů zdolal Levante, Atlético veze body ze hřiště Realu Betis a je třetí...

Espanyol Barcelona - Girona FC 0:1

11.12.2017 21:00

Góly: 45. David Timor

Girona si ve španělské nejvyšší soutěži připisuje další velice cenný skalp. V katalánském derby totiž udolala zkušenější Espanyol 1:0 a upevnila si postavení v první polovině tabulky. Výhru nováčka vystřelil v první minutě nastavení prvního poločasu Timor.

Girona začala na Espanyolu hodně nebojácně a od úvodních minut byla výrazně lepším týmem. Ne nadarmo je v tabulce LaLigy mnohem výše, zatímco Espanyol bojuje o záchranu. Nicméně první větší šanci měl Espanyol. Z dobré pozice hlavičkoval Darder a balón lapil Bono.

Ve 33. minutě si naběhl na nebezpečný centr na zadní tyč Ramalho a obránce Hermoso měl co dělat, aby na poslední chvíli uhasil hrozící požár. Girona si každopádně za svojí aktivitu zasloužila vstřelit gól a skutečně se dočkala v první minutě nastaveného času. Po závaru před brankou se nejlépe zorientoval Timor a zblízka dotlačil balón za brankovou čáru.

Espanyol se nemohl ani ve druhém poločase dlouho prosadit, obrana Girony fungovala opravdu dobře. Až v 71. minutě lízl hlavou centr Moreno a Bono měl plné ruce práce. Morenova příležitost byla jednou z mála, kterou domácí celek vůbec měl. Na druhé straně mohl definitivně pojistit výsledek Portu, jeho dělovka se však mezi tyče nevešla. Sudí ještě Espanyolu nabídl čtyři minuty nastavení, ale ani během nich se domácí celek neprosadil.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona 0:2

10.12.2017 20:45

Góly: 72. Luis Suárez, 83. Lionel Messi

V obtížném a napjatém utkání katalánský velkoklub porazil Villarrreal a udržel si náskok v tabulce oproti svým soupeřům v boji o ligový titul. Netrvalo to ani dlouho a ve 4. minutě se do obrovské příležitosti dostal Gerard Piqué, který mohl překvapivě vstřelit první branku zápasu. Ten po centru Messiho v malém vápně prudce hlavičkoval a trefil pouze břevno.

V 16. minutě odpověděl Villarreal svou tutovkou, kterou musel hasit ter Stegen. Cédric Bakambu skvěle zpracoval příhru a poslal centr na Roberta Soriana, který však nepřekonal německého gólmana. Začátek utkání byl opravdu velmi zajímavý a vidět jsme mohli dvě jasné šance. Blaugranas měli více času míč ve své moci, ale nedokázali přejít přes pevnou obranu domácích.

Po rychlých dvou příležitostech nastalo klidnější období bez záživnějších momentů. Hosté si v ofenzivní fázi nevěděli rady. Katalánci diktovali tempo hry, ale na své protiútoky číhala Žlutá ponorka, která hrozila z rychlých brejků. Povedený výkon v záloze předváděl Raba a Soriano. Oba dva se několikrát dostali do velmi nebezpečných pozic.

Hned čtyřikrát se musel brankář Barcelony strachovat o čisté konto. Další větší šance přišla na řadu až v 39. minutě. Paulinho chtěl projít přes několik bránících protihráčů, ale vypíchnutý míč se dostal k Messimu, který svou střelou minul branku Sergia Asenja.

Druhá pětačtyřicetiminutovky začala o něco opatrněji z obou stran, proto se do další vyložené příležitosti dostal až v 59. minutě Messi. Jordi Alba mu poslal přesnou přihrávku, ale jeho spoluhráč těsně minul brankovou konstrukci. O minutu později došlo k jednomu z nejklíčovějších okamžiků zápasu. Rabo absolutně nesmyslně skluzem trefil Sergia Busquetse a za svůj čin si vykoledoval rovnou červenou kartu.

Barcelona tak nyní mohla útočit proti desíti mužům, kteří si mohli oddychnout v 67. minutě. Znovu Alba oslovil přihrávkou Luise Suáreze, který trefil tyč. O pět minut později kdo jiný, než Jordi Alba, našel Messiho, který netrefil. Zdálo se, že oslabeným domácím postupně dochází dech. Tu stejnou minutu navíc poslal Luis Suárez svůj tým do vedení. Nový muž na hřišti Paco Alcácer si narazil s uruguayským útočníkem, který udělal kličku Asenjovi a míč poslal do prázdné branky.

Villarreal se však nevzdal a několika akcemi se pokusil o vyrovnání. Paradoxně za celý zápas měl ter Stegen více práce než jeho kolega na druhé straně. V 83. minutě zvýšili hosté na 0:2, a to po brance Lea Messiho. Víctor Ruiz chyboval při rozehrávce. Míč poslal přímo na kopačky Busquetse, jemuž nedělalo problém vyzvat přihrávkou právě argentinského útočníka, který prošel okolo obou obránců a bez problémů zakončil.

Každému bylo jasné, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Velice zajímavé utkání tedy lídr LaLigy dovedl vítězně do konce. Barcelona vybojovala velmi důležité tři body proti houževnatému soupeři, který nedal svoji kůži zadarmo. Barça odpověděla tím nejlepším způsobem na vítězství Valencie, Realu a Atlética. Udržela si tak svůj náskok na čele ligové soutěže.

Více informací k zápasu

Levante UD - Athletic Bilbao 1:2

10.12.2017 18:30

Góly: 73. Aymeric Laporte (vl.) - 6. Aritz Aduriz (pen.), 79. Sergio Postigo (vl.)

Athletic vyhrál na půdě Levante, i když cesta ke třem bodům byla hodně náročná. V zápase jsme totiž viděli dva vlastní góly, po jednom na každé straně. Právě ty nakonec naklonily zápas na stranu Bilbaa, kterému hodně pomohla rychlá penalta Adurize.

Bilbao se před zápasem nacházelo až na sedmnáctém místě a rozhodlo se, že proti obdobně hrajícímu Levante je čas zabrat. Do hry se proti domácímu celku ve Valencii postavili od začátku Lekue, Laporte, Rico, Raúl García nebo Aduriz se Susaetou, zatímco domácí spoléhali na Bardhiho, Ünala, Moralese nebo Chemu s Postigem.

Utkání začalo hodně zostra a to především pro domácí. Ve vápně Levante byl totiž po rychlé akci faulován dobíhající Oscar De Marcos a sudí ihned pískal pokutový kop! K němu se postavil zkušený útočník Aritz Aduriz a i když brankář Oier trefil správný směr střely, na dobře umístěnou ránu nedokázal reagovat - 1:0 pro hosty.

Takto rychlý gól samozřejmě nadělal domácím problémy a dlouho jim trvalo, než se dokázali z šoku dostat. Levante se nedokázalo pořádně srovnat a Bilbao mělo hodně prostoru útočit na svého soka. Toho uzavřelo před jeho vápnem a nedovolovalo mu dostat se do útoku. Hodně aktivní byl v napadání a střelbě útočící Oscar De Marcos, který nejednou tvrdě pálil.

Domácí Granotes začali tlačit v podstatě až ke konci první půle. Na začátku bylo vynucené střídání, při kterém se do hry dostal Emmanuel Boateng. Právě ten si tři minuty před koncem první půle naskočil na parádní centr a jen díky skvělému zákroku brankáře Kepy Arrizabalagy se nemohl radovat ze srovnání skóre!

Rovněž druhá půle začala aktivitou domácího Levante, jenže ani zajímavě vypadající centr Moralese nebyl moc úspěšný, neboť jej na poslední chvíli zablokoval Laporte. Po hodině hry vyzkoušel ostražitost brankáře Kepy Chema, který se po standardní situaci nakonec dostal k ráně z třiceti metrů a balon poslal těsně nad břevno!

Hodně smolný okamžik prožilo Bilbao v 73. minutě. Domácí Granotes se totiž dostali až k vápnu, odkud střídající Ivi centroval na nabíhajícího Ünala. Před ním se snažil míč odkopnout Laporte, ale napálil jej jen do vlastní brány - 1:1. Aby to Bilbau nebylo líto, tak mu domácí tuto "slušnost" vrátili. Deset minut před koncem si totiž další centr srazil do vlastní brány pro změnu Sergio Postigo - 2:1 pro Bilbao.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 0:1

10.12.2017 16:15

Góly: 29. Saúl Ñíguez

Tým Quiqueho Setiéna hrál po celý zápas velice slušně, ale tři body si nakonec odváží svěřenci Diega Simeoneho. Ihned v úvodu utkání si domácí vzali míč na své kopačky a snažili se určovat tempo hry. Do výraznější šance se nedostali, ale svými přihrávkami ovládali hru zápasu. Madridští se nedostali rovněž do větší šance a opticky byl Betis lepším týmem v první čtvrthodince.

Na první zajímavější pokus si fanoušci museli počkat až do 23. minuty. Joaquín se snažil o střílený centr, ten však nikoho neoslovil a propadl až vedle zadní tyče. Atlético se do útoku vůbec nehrnulo a Antonio Adán překvapivě nemusel řešit žádnou složitější situaci. Po půlhodině měli stále domácí míč ve své moci, kdy neustále kombinovali okolo středové čáry a hosté je nijak výraznější nenapadali.

Z ničeho nic proto přišla úvodní branka zápasu v 29. minutě. Diego Godín roztáhl hru na Kokeho, který poslal míč přízemním centrem na branku. Ten dostal až na zadní tyč, kde se objevil Saúl Ñíguez, jenž skluzem dopravil míč za záda Adána. Ještě se pokusil o zákrok, ale pozdě. Míč již byl za brankovou čárou.

Byla to první vážnější šance hostů, kteří dosud maximálně vynikali svou tvrdší hrou. V první polovině jsme rozhodně nemohli vidět žádnou atraktivní podívanou. V podobném tempu se nesla i druhá půle. Domácí kombinovali a Los Rojiblancos víceméně vyčkávali na rychlý protiútok. Do obrovské šance se dostal v 60. minutě Cristian Tello.

Na hranici pokutového území vypálil odražený míč, ale Jan Oblak fantasticky zasáhl proti této šanci. V závěru utkání se Real Betis dostal do tlaku, ale konsolidovaná obrana Atlética si se vším poradila. Prakticky jediná výraznější šance zápasu rozhodla o výsledku zápasu. Jen pro zajímavost celkové držení míče bylo 73 % ku 27 % pro tým ze Sevilly.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Málaga CF 0:2

10.12.2017 12:00

Góly: 23. Borja Bastón (pen.), 58. Chori Castro

Byl to zápas, do kterého vstupovali domácí jako favorit, ale opak se stal pravdou. V úvodu utkání, konkrétně v 5. minutě, se do první šance dostali Baskové. Adnan Januzaj centroval míč na zadní tyč, kde se ocitl osamocený Mikel Oyarzabal. V tutové šanci však hlavičkoval nad bránu. Míč převážně drželi domácí na svých kopačkách, ale žádnou výraznější příležitost si nevytvořili.

V 22. minutě se dopustil nesmyslné chyby Iñigo Martínez, který napálil útočícího hráče, od kterého se míč odrazil s Borjovi Bastonovi, ten kličkou obešel brankáře, který ho posléze musel faulovat. Zahrání pokutového kopu se ujal faulovaný Bastón, který s přehledem proměnil. Po této situaci se na hřišti vývoj nezměnil.

Real Sociedad se usadil až do konce prvního poločasu na polovině Málagy a kombinoval před hranicí šestnáctky. Pevná obrana hostů se však nedopouštěla žádné chybičky. Nicméně ani tak se domácí před koncem první pětačtyřicetiminutovky nedostali k další velké gólové šanci. Domácí fotbalisté vstoupili do druhé poloviny aktivně a šli si za vyrovnáním. Jejich šance přišla v 53. minutě, kdy se ke střele dostal Willian José. Ten si hezky zpracoval míč, ale poté laxně zakončil.

Jeho pokus skončil jen na pravé tyči. O pět minut později musel rozhodčí odpískat další penaltu pro hostující celek. Willian José zasáhl centrovaný míč svou rukou. K její zahrání se postavil opět Bastón, jehož střelu vychytal Gerónimo Rulli. Vyražený míč však dorazil za jeho záda Chory Castro a Málaga šla do dvoubrankového vedení.

K následné větší šanci se dostali opět domácí, kdy zabojoval Mikel Oyarzabal a balón předložil Asierovi Illarramendimu, který branku přestřelil. Musíme poznamenat, že San Sebastian se opravdu hodně trápil v zakončení. To potvrzuje i jejich bilance. Na branku hostů vypálili hned 18krát, ale jen dva zásahy mířily mezi tři tyče.

Pět minut před koncem utkání se do další velké šance dostal Alberto de la Bella. Tvrdou ránu vypálil, ale s ní si poradil Roberto, jenž podržel svůj tým. V závěru utkání se již nic dramatického nestalo a hosté si pohlídali vedení. V této sezóně navíc získali první tři body na hřišti svého soupeře.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 2:1

09.12.2017 20:45

Góly: 28. Simone Zaza, 81. Dani Parejo (pen.) - 46. Iago Aspas

Ihned v druhé minutě kopali domácí rohový kop. Po jeho zahrání zakončoval Simone Zaza z malého vápna, ale zasáhl pouze tyč. V dalším průběhu zápasu mohli vidět fanoušci atraktivní útočný fotbal, kdy se hra přelévala nahoru dolů. Běžela 18. minuta, kdy se opět Zaza individuálně prosadil přes bránícího Gustava Cabrala, z velkého úhlu pálil na bránu Rubéna Blanca, který si se střelou však reflexivně poradil.

O čtyři minuty se do další šance znovu dostala Valencia. Mladičký Carlos Soler byl oslovený rychlou přihrávku do běhu, ale při úniku netrefil ani branku Celty Vigo, za kterou nastoupil slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Domácí byli v první půlhodině utkání lepším týmem, což potvrdil v 27. minutě José Luis Gayá prudkou střelou po přihrávce Zazy.

Blanco tuto střelu vyrazil na roh a zase zachránil svůj tým před inkasovanou brankou. O minutu později vstřelili Netopýři úvodní gól zápasu, bylo jen otázkou času, kdy k ní dojde. Kdo jiný, než Zaza si skvěle naběhl na centrovaný míč a hlavou zakončil za záda Blanca, který neměl sebemenší šanci. K první nebezpečnější šanci se dostala Celta Vigo v 34. minutě.

Pione Sisto pronikl do pokutového území a centrem našel Iaga Aspase, který hlavičkoval, ale proti byl Neto, jenž luxusně zasáhl proti této akci. Skóre se prozatím neměnilo. V poslední desetiminutovce byli hosté aktivnějším týmem, ale k žádné šanci příležitosti se již nedostali. Jen minutu po začátku druhého poločasu Vigo vyrovnalo.

Nepozornou Valencii zaskočil Sisto, který centroval do vápna, ale zblokovaného míče se ujal Maxi Gómez, který viděl Aspase, pro kterého nebylo problémem vstřelit gól. Ke kontroverzní situaci došlo v 52. minutě, kdy si Lobotka nahrál s Gómezem, který se chystal k zakončení. Geoffrey Kondogbia ho však poslal k zemi, zůstává otázkou, jestli se jednalo o penaltový zákrok.

V dalším průběhu utkání jsme již neviděli tak pohlednou podívanou jako v první třetině zápasu. Nicméně v 79. minutě se ke kličce chystal Gil, který přišel na hřiště místo Carlose Solera. Pablo Hernández ho nepochopitelně fauloval a domácí dostali zadarmo šanci dostat se do vedení. Pokutového kopu se ujal kapitán Dani Parejo, který se štěstím proměnil.

Blanco vystihl správnou stranou, ale svým zákrokem se mu nepodařilo zastavit míč, který se tak tak dokutálel do branky. V závěru utkání se již nic zajímavého nestalo a Valencii se tak podařilo vybojovat důležité tři body, čímž se dotáhla na dva body od vedoucí Barcelony.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - CD Leganés 1:0

09.12.2017 18:30

Góly: 24. Adrián

Na Riazoru nakonec padla jediná branka, přestože domácí Deportivo mělo spoustu příležitostí. Leganés nepředvedl vůbec nic, takže La Coruni stačila na tři body branka Adriána Lópeze z 24. minuty.

La Coruňa měla od začátku zápasu velkou převahu a její aktivita přinesla ve 24. minutě vedoucí branku. Tvrdou ránu zpoza vápna Cuellár prapodivně vyrazil před sebe, načež se k další dorážce dostal Adrián López a Deportivo zaslouženě vedlo 1:0. Domácí navíc nepolevovali a ve 31. minutě protáhl Cuellára další ranou Adrián López. Leganés nepředvedl v prvním poločase vůbec nic, což hostující kouč nenechal bez povšimnutí a o poločase přichystal první střídání. Rubéna Péreze nahradil Gumbau.

Ale hra Leganésu se nezlepšila. La Coruňa měla v 55. minutě solidní šanci odskočit na rozdíl dvou branek. Centr z prava prodloužil López na Colaka, jemuž střela vůbec nesedla. O chvíli později parádně vypálil Gil a střela se zastavila na břevně!

Ani devět minut před koncem se neměnilo skóre, když Adrián López ve velké šanci trefil branku. La Coruňa měla mnoho šancí, ale neproměnila žádnou, takže se nakonec musela o výsledek do poslední minuty strachovat. Leganés byl ale naprosto neškodný a pořádnou gólovku si nevypracoval ani v závěru, natož v nastaveném čase. La Coruňa vyhrála zcela zaslouženě 1:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sevilla FC 5:0

09.12.2017 16:15

Góly: 3. Nacho, 23. Cristiano Ronaldo, 31. Cristiano Ronaldo (pen.), 38. Toni Kroos, 42. Achraf Hakimi

Šlágrem pokračovalo 15. kolo španělské LaLigy. Domácí Real Madrid uvítal na svém hřišti Sevillu. Oba týmy měly před začátkem utkání stejný počet bodů, a pokud chtěly ještě uvažovat o ligovém titulu, tak musely vybojovat důležité tři body. Madridští, kteří v lize bojují s mnoha problémy a byli mnohokrát varováni, se tentokrát uklidnili před odletem na Mistrovství světa klubů.

Dokázali to během 42. minut po úžasném prvním poločase, ve kterém dali pět gólů a mohli přidat ještě klidně další. Andaluský tým byl dominantní v první čtvrthodině, ale po druhé inkasované brance jako by složil své zbraně. Navíc na lavičce náhradníků seděl Isco a v základní sestavě možná trošku překvapivě naskočil Lucas Vázquez společně s Marcem Asensiem.

Na první atraktivní okamžik jsme nemuseli čekat příliš dlouho. Hned ve 2. minutě vyslal technickou střelu zpoza pokutového území Lucas Vázquez. Skvěle zasáhl Rico, který jeho pokus vyrazil na roh. Jeho zahrání se ujal Toni Kroos, jehož centr odhlavičkoval Luis Muriel přímo na kopačky Nachovi Fernándezovi, který si těsně před brankářem s přehledem poradil.

Už ve 3. minutě šel tedy Bílý balet do vedení. Domácí byli i po vstřelené brance aktivní, ale o slovo se hlásili Andalusané, kteří rovněž měli náznaky nadějných šancí. V 23. minutě Asensio krásnou přihrávkou oslovil Cristiana Ronalda, který poslal míč k bližší tyči. Proti této střele byl Rico bezradný a Real Madrid zvýšil na 2:0.

Povedenou brankou tak oslavil svůj pátý Zlatý míč. Ani ne o deset minut později však zahrál nešťastně rukou ve vápně Jesús Navas a rozhodčí nemohl nařídit nic jiného než pokutový kop. Jeho zahrání si vzal na starosti Cristiano Ronaldo. Rico mohl být hodně naštvaný, jelikož vystihl směr míče, na který si šáhl. Bohužel razantní střela prošla až za jeho záda a domácí se mohli radovat z vedení 3:0.

V 38. minutě se rozběhla další gólová akce, kdy za půlkou si vzal míč Toni Kroos, který si potom před šestnáctkou narazil s Lucasem a s přehledem zakončil do branky Sevilly. Domácí pokračovali v náporu a po zásluze vstřelil ještě jednu branku. Jen o čtyři minuty později si až z obrany naběhl Achraf Hakimi na přihrávku Karima Benzemy.

S jeho pokusem si neporadil Rico a Real Madrid vstřelil pátou branku během prvního poločasu. Zcela zaslouženě šli svěřenci Zinedina Zidana do šaten s pětibrankovým náskokem po parádním výkonu. Druhá polovina začala o poznání v pomalejším tempu. K další větší příležitosti se dostalo až v 67. minutě, kdy z malého vápna hlavičkoval Benzema, ale trefil jen tyč.

Zidane ještě stáhl ze hřiště Kroose, Modriće a Cristiana Ronalda, aby umožnil hrát vedle sebe nadějné pětici - Asensio, Isco, Ceballos, Llorente a Lucas Vazquez. V další 45. minutách jsme viděli více střídání než zajímavých akcí. Hosté se zřejmě chtěli vyhnout dalším inkasovaným brankám a ani ti se nedostali k žádné výraznější gólové příležitosti. Spíše můžeme říct, že se druhý poločas jen dohrával.

Více informací k zápasu

Getafe CF - SD Eibar 0:0

09.12.2017 13:00

Góly: -

Getafe i Eibar vstupovaly do svého vzájemného zápasu v docela slušném rozpoložení, a ačkoli nedokázali navázat na svá minulá vítězství nad Valencií, respektive Espanyolem, bod museli brát oba. Ačkoli hosté zahodili ve druhé půli penaltu, domácí v několika situacích nebyli daleko od vstřelené branky. Misky vah se zkrátka na žádnou stranu nepřevážily.

Už ve 2. minutě se vedení mohl ujmout celek z madridského předměstí. Ndiaye vnikl z levé strany do šestnáctky, odtud pravačkou tlačil svou střelu na vzdálenější tyčku, výtečně ovšem zasáhl gólman Dmitrovič. Ve 26. minutě naopak mohl udeřit klub z Baskicka, původní centr Iviho klidně mohl skončit rovnou v brance, nebýt břevna.

Jinak toho však první poločas více nenabídl. Až druhý byl o poznání zajímavější, byť se diváci na Coliseum Alfonso Pérez nakonec žádného gólu nedočkali. Již ve 46. minutě zahrozil Eibar, a to prostřednictvím Kikeho, jehož pokus tečoval stoper Juan Cala, a s touhle střelou měl brankář Guaita opravdu velké potíže, aby ho vyrazil aspoň do zámezí.

V 54. minutě měli hosté největší možnost, jak skórovat. Dakonam totiž v pokutovém území sebral ve skluzu Sergiho Enricha a sudí Javier Alberola ukázal na bílý puntík. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Joan Jordán, musel však pouze schovat tvář nešťastně do svých dlaní. Balón totiž poslal jen na tribuny.

V 62. minutě mohlo naopak udeřit Getafe. Dmitrovič totiž centrovaný míč vyboxoval jen za vápno k nohám Fajra, jenž se snažil zamířit do prázdné brány, ale těžkou volej nezvládl a levačkou minul. O pět minut později se naopak znovu ozval Sergi Enrich, tlačil svůj pokus na bližší tyčku, tam ovšem dobře zasáhl připravený Guaita.

Čtvrthodinu před koncem zase vypálil Fajr, tentokráte se snažil přesně zacílit z přímého kopu, nicméně Dmitrovič se nenechal nachytat na švestkách. Getafe ještě mohlo rozhodnout o svém vítězství v 86. minutě, do hlavičky se opřel Juan Cala, avšak Dmitrovič tenhle míč jistil, protože moc dobře věděl, že zamíří pouze mimo za jeho brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - UD Las Palmas 2:0

08.12.2017 21:00

Góly: 23. Ibai Gómez, 55. Munir El Haddadi

Deportivo Alavés zvládlo důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Las Palmas a po vítězství v páteční předehrávce 15. kola v poměru 2:0 svého protivníka předskočilo. V tabulce nejvyšší španělské soutěže poskočilo na osmnáctou pozici s dvanácti body a za La Coruňou zaostává pouze o skóre. Naopak hosté se propadli na předposlední devatenáctou příčku s deseti body a před Malágou disponují jen dvoubodovým náskokem.

Domácí rozhodli o svém vítězství v polovině úvodního dějství a zhruba deset minut po přestávce, hosté se na žádnou odpověď nezmohli. Alavés vstoupilo do zápasu velmi nebojácně a už ve 4. minutě zahrozil stoper Alexis, v dobré pozici poslal balón vysoko nad. Zhruba po dvaceti odehraných minutách poslal míč před branku Martín, skluzující Munir El Haddadi ho umístil mimo prostor tří tyčí.

Deportivo vytěžilo ze svého tlaku první branku ve 23. minutě, kdy střelu Pedrazy vyrazil gólman Lizoain do strany přímo na nohu dobíhajícího Ibaie Gómeze, jenž z první z hranice brankového území bez potíží rozvlnil síť. Hosté se poprvé ozvali až v závěru první půle, avšak přímý volný kop Tannaneho těsně před pokutovým územím vyrazil brankář Pacheco před sebe ke svým spoluhráčům. Domácí se definitivně uklidnili v 55. minutě.

Dvaadvacetiletý marocký rodák El Haddadi skóroval podruhé v tomto ročníku španělské ligy po geniálním pasu Pedrazy téměř od brankové čáry. U přední tyče pak jemnou tečí usměrnil balón za záda Lizoaina. Za dalších deset minut se podruhé v tomto klání objevil ve stoprocentní možnosti Alexis, tentokráte z deseti metrů trefil levou konstrukci, od které se míč odrazil do zámezí. Alavés nepolevovalo v tlaku ani v dalším průběhu.

V 71. minutě zabránil třetímu gólu ve své síti Lizoain, když si po přímém volném kopu z levého křídla poradil s hlavičkou zblízka od Maripána. Ihned na to zívala prázdná branka před Munirem, ten ale v obrovské šanci selhal a z mírného úhlu mířil do boční sítě. V závěrečné desetiminutovce si Pacheco nejprve poradil v tváří tvář proti Munirovi a vzápětí i s ranou střídajícího Christiana Santose, v 88. minutě mířil těsně nad levý horní roh hostující Lemos.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona15123038:739
2.Valencia CF15104135:1434
3.Atlético Madrid1596024:733
4.Real Madrid1594230:1131
5.Sevilla FC1591519:1928
6.Villarreal CF1563622:2021
7.Getafe CF1555520:1520
8.CD Leganés1562712:1420
9.Girona FC1555519:2220
10.Real Sociedad1554628:2819
11.Celta Vigo1553727:2318
12.Real Betis1553723:2918
13.SD Eibar1553716:2718
14.Athletic Bilbao1545616:1917
15.Levante UD1537515:2216
16.Espanyol Barcelona1544711:1916
17.Deportivo La Coruña1543818:2715
18.Deportivo Alavés15401112:2412
19.Málaga CF15321013:2811
20.UD Las Palmas15311111:3410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (293)

Přidat komentář
X-bano-X

Zdá sa že Ibai chytil slinu.

Reagovat
Jordi Alba

Já sem rád za Munira. Snad mu to tam bude padat a vrátí se.

Reagovat
X-bano-X

Ja neviem čo si mám o Munirovi myslieť. V juniorke úplný top, vystrieľal nám LM a ten skorý prechod medzi dospelých mu podľa mňa poškodil. Sa obávam že dopadne ako Bojan, Bartra, Muniesa(aj keď tu to bolo o zranení) asi aj Deulofeu, proste hráči ktorí nenaplnili potenciál. Inak Alena zas gól. Toho chlapca si nemôžeme dovoliť pokaziť.

Reagovat
remeslnik

Bano, Píšeš o Aleňovi. Dal gól, dobře, to dá někdy i Rakitič. Jde o to, co a jak dělal ostatních 89 minut zápasu. Nesnižuju ho, protože jsem to neviděl. Taky bych byl rád, kdyby se Barce po nějakém čase podařilo vytvořit slušného plejera. Ale jen to, že dá gól, toho o něm herně moc nevypovídá. Viděl jsem ho v poháru, nebyl špatný, v tom špílu takový lepší průměr, ale byla to jen Murcia. Uvidíme, jak se mu povede v PD příští rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Bartra dopadl špatně?

Reagovat
X-bano-X

Myslel som to tak, že sa neuchytil v Barcelone.

Reagovat
Jordi Alba

Já si myslím, že momentálně by u nás měl na to bejt 3. útočník.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na to Munir imho nemá a nikdy mít nebude, jeho strop bude hrát v lize o poháry.

Reagovat
celeb

Tradicny vysledok Real-Sevilla. Real doma nestratil vyse 9 rokov, Sevilla takisto vacsinou doma vyhrava (pripadne remizuje). Som zvedavy, ako dopadne odveta v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc to dneska najednou slo? Co ctu na zahranicnich diskuzich, tak hodne lidi se tam vyjadruje v tom smyslu, ze to bylo diky Iscovi na lavce. S nim na hristi moc predrzujeme mic a hrajeme pomalu. A dneska nehral a bylo to o dost primejsi. Nevim, nemam na to nejak nazor, jen mi to prijde zajimavy.

Reagovat
misinho7

ono na tom nieco bude ... ked hraje Isco tak neskutocen vynika je najlepsi na ihrisku a je vsade ale zas ta hra je pomalejsia a nie je priamociara ..ked tam neni on tak je to ine rychlejsia ..je to cele taky paradox Isco ma najlepsiu formu a je fenomenalny ale ked nerhaje nasa hra je lepsia asi

Reagovat
2miguel1

vam pride vytriezvenie zas o dva tyzdne a mozno uz hned proti Gremiu...Sevilla hrala naivne, takto otvorene nebude proti vam hrat uz nikto tuto sezonu.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
2miguel1

no toto vam nepomoze

Reagovat
misinho7

mate silne reci a pritom hrate sracku jak my ... len ste boli efektivnejsi..naposledny sme vas pekne vycvicili a vy sa tu idete povysovat ja si myslim ze vas sfukneme jak nic ale bude nam to prd platne kedze ten naskok je obrosky to uz nedozenieme

Reagovat
2miguel1

to len po odchode Neymara hrame inak, ako to spominal aj Messi...naoko je to skarede ale efektivne..minule roky ste tazili z toho, ze ste mali silny kader na dve sutaze, teraz sa to uz odzrkadluje na vysledkoch. Odisiel vam utok, to bude velmi tazke v tazkych zapasoch, kde sa bude rozhodovat.. pride niekto branit ako Betis a budete zas nahrani

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si taky chvilku něco užijou. Výprask v el clasicu budou zase dlouho vstřebávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš hodně brečet.

Reagovat
smazaný uživatel

Radostí

Reagovat
smazaný uživatel

Varane si pohlídá messiho a nic nepředvedete.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je nezastavitelný!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

@stajny24

Tezky proti Bayernu, kdyz hrajete celej zapas v 10 #messi#

Reagovat
X-bano-X

Nehral Bayern proti vam nahodou v oboch zapasoch o 10?

Reagovat
valloire

zase nic nechápeš

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to tu vykrikuju minimalne uz 10ligovy zapasu.

Ale nevinim uplne 100% Isco, spise vyndat Ronaldo na leve kridlo at beha.

At musi nabehnout z kridla a ma prostor na nabehy a strely.

Ronaldo na devitce je dobre nlozeny "utopenec" mezi obranci.

Dneska bylo i videt, ze Marcelo mel hodne nabehu, pac hra se hodne zrychlilo.

Kdyz byva Isco nalevo pred Marcelo, tak to byl hodne ucpane a pomale.

Pak prislo center do vapna = nulovy efekt.

Isco musi nekam na druhou stranu hriste a bude to vyresene. Jinak to nalevo bude ucpane porad kvuli nemu. Abych rekl, tak na CM take nema prihravky, ktere by tu hru zrychlil a prekazi i dvojici Kroos a Modric. Ti 3 nemuzou hrat ve stredu+Casemiro. Pac z Kroose stane alibisticky posouvac micu kolem stredoveho kruhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo at beha

Reagovat
smazaný uživatel

A co bys chtel ? Lepsi ho nechat nabehat 20-30x za zapas do nesmyslny centru kazdy 2-3minuty?

Tohle je presne pitomost, ktery vytahuji vsichni, ze nebeha.

Kdyz to po nem chce Zizu, tak bude behat na levem kridle.

Hlavne at je Isco mile daleko a neprekazi jeho spoluprace s Marcelem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

V určitým smyslu ten Isco může být problém, podle mě hlavně v kombinaci s Benzemou. Nedávno jsem nad tím přemýšlel a ta vaše "ideální" sestava byla divně složená, aspoň ve smyslu toho, že při Cristianově životní krizi tam prakticky neměl kdo dávat góly... Jinak si celkově myslím, že i Casemiro se přeceňuje, bez něj jste silnější, ačkoliv na určitý typy zápasů se hodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
maxton

Zidane pted zapasom v satni : "ok chlapci, kedze nemame obranu, tak budeme len utocit"

Reagovat
Ed_Hazard

2 góly z 5 dali obrancovia, pričom sme udržali 0. Takže definícia nemáme obranu, nie je moc na mieste

Reagovat
misinho7

Cristiano Ronaldo has now scored 50 or more goals in a calendar year, for 7 consecutive years.

Nieco neuveritelne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kokesh

️Achraf: "I suddenly stopped while celebrating because I did not know what to do, I had never scored a goal before (laughs)"

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla wtf obrana prvni 3 goly neskutecny boty, amateri

Reagovat
JackDaniels.

Sevilla tuto sezonu dost nevyrovnane vykony podava...

Reagovat
Hristo Stoichkov

To taky, ale hlavně má dlouhodobě šílený rozdíl mezi domácími a venkovními výkony, z dnešní prohry se dělá zbytečný haló, takových výpadků mají spoustu. A herně je ta propast ještě větší, než nasvědčují výsledky.

Reagovat
JackDaniels.

Suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo si ide po 6. zlatu loptu

Reagovat
teenz

Reagovat
Al Capone

Neumím si ani představit co by se tady dělo

Reagovat
smazaný uživatel

Povodne 3.stupne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Masi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Disco bez isco

Reagovat
smazaný uživatel

Že by se Real konečně probudil? No uvidí se v příštích zápasech. Sevilla letos hraje jak na horské dráze, takže se uvidí. Zápas vlastně skončil po 2 gólu. Pěkně zaspali začátek. A ta úplně zbytečná ruka? Sevilla to holt posrala. Ale jinak dobrý výkon Realu asi nejlepší v sezóně. Jinak líbí se mi jak když s náma hrála Valencie, tak všichni psali jak hrajou proti nám tužku atd. ale teď to bylo celé výkonem Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace do Mordoru 2 góly pro Ronalda už je počin velmi zřídka viděný, i když byl jeden klasicky s penaltovýho puntíku, ale to nevadí, užijte si to.

Škoda, že se góly začínají počítat až v play off LM

Reagovat
smazaný uživatel

a té do očí bijíci chyby si nevšímejte, děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

To začne na jaře. Ale teď to tolik hrotit nebudou. Ronaldo má ve skupině 9 gólů takže teď budou najednou důležitý i góly ve skupině lize atd.

Zkrátka všechny góly který dá Ronaldo jsou důležitý všechny které dá Messi nejsou klasika.

Reagovat
Al Capone

No já ti nevím, ale 10 golů v posledních 5 zápasech LM je asi cennější než hattricky proti Celtám apod

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle můžěm jednou provždy ukončit jednou velmi známou a dokázanou matematickou rovnicí:

Messi > Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Real madrid > barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Tato rovnice není ověřena.

Reagovat
Ed_Hazard

vall, si to ty?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

není

Reagovat
valloire

se vopičí šupák jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Je můj barcelonský nepříteli..

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak hned tak silná a zákeřná slova...víš slova jsou někdy jako střely..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vidíš zítra proti žlutý ponorce?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to další herně utrápené ale na skóre pohodové vítězství 2:0 Góly Messi, Denis.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň ať se někdo vykartuje. Třeba Pique

Reagovat
PP

Reagovat
remeslnik

unoboss... přesně

Reagovat
valloire

Naopak. Platí od příchodu Dona Alfreda.

Reagovat
smazaný uživatel

Neplatí od příchodu dona Ronaldinha a následně kmotra Lionela.

Reagovat
valloire

Naopak. Platnost se obnovila od příchodu Místera Zidaneho.

Reagovat
Al Capone

A co je teda cennější? Gol v semifinále nebo čtvrtfinále?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten který vstřelil Messi samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Malagu samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, musel som povinne pozerat Juventus / Inter, ale s vysledkom 2:1 som maximalne spokojny.

Reagovat
Krausio_Real_M

Padnout doma navíc s poslední Málagou, no to je v piči

Reagovat
2miguel1

To bol zas porod ...taketo tazke zapasy nas este cakaju na Sociedade,Celte a Malage ...ta kreativita v zalohe to je normalne nemyslitelne..Coutinha kupit a dufat, ze Dembele to tam trochu rozprudi

Reagovat
Switchback

Výhra do vyloučení to byla bída

Reagovat
smazaný uživatel

v suchym triku, titul je doma, messi GOAT, mats super, lajnovi tradicne proti nam, visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Za to ten hlavní je vždy s vámi. Stejnej ksicht, jak v superpoháru jak to fouknul suarezovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul doma? Až bude takový náskok v dubnu, pak to napíšu rád i já, ale teď je to zatím stále jen výhodná pozice, nic víc...

Reagovat
Phillipinho

To vylouceni uplne zmenilo zapas. Do ty doby uplne vyrovnanej zapas. Rodriho Hernandeze bych si pral do Atletica. Z nej roste spickovej zaloznik.

Reagovat
LAM

Na hru v prvním poločase radši zapomenout.Doufám že zkusíme toho Coutinha v zimě a že Dembele se dobře sehraje,protože tohle je děs.Taktika Messi na Albu do leva a ten zpátky na Lea je vidět už z autobusu.

Druhej poločas přišlo trochu zlepšení,ale rozhodla červená(správně udělená,kolíky proti noze se už konečně začli letos pískat i v PL)

Leo se Suarezem po golu(gol Suareze do dnešního výkonu Barci moc neseděl)a hlavně 3 body který jsou z ponorky hodně cenný.

Teď ještě zlepšit projev.

Reagovat
Visca el barca

Barcaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde si opět namazal hejtry na chleba, výhra o dva góly na neoblíbeném Villarealu je velice cenná A konečně se začíná střelecky probírat Suárez

Reagovat
2miguel1

nalejme si cisteho vina, pomohla tomu velmi cervena karta. Ono s tymi hracmi necakam ultra ofenzivne divadlo, ale aspon trochu viac nieco vymysliet by nebolo od tych hracov na skodu. Jedina schopna kombinacia je Alba-Messi. Cakam od Dembeleho viac vzruchu vpredu, len aby to neslo navrub zas priechodnej zalohe ako tomu bolo minuly rok

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale taky je důležité, že jsme to oslabení soupeře velice rychle využili. To taky opravdu není samozřejmost.

Reagovat
celeb

hral lepsie uz v 1. polcase (Luis) - ako som aj pisal pocas 1. polcasu. Zlepseny vykon aj od Rakitica, co je takisto dobre. Tychto dvoch potrebujeme v plnej sile do 2. polovice sezony a ak si vybrali vykonnostnu pauzu na jesen a sme stale 1., tak ok.

Horsie je, ze pokial nehrame v zalohe Iniesta, Busq, Rakitic (a ZAROVEN nie su Iniesta s Rakiticom vo forme!) tak tie alternativy su mizerne. Este celkom ujde Paulinho a Sergi Roberto (len v zalohe, na bekovi nic moc). Zvysok do poctu. Dnes nam uz 2. krat vysiel krok s paralelne hrajucim Luisom a Pacom. Toto by mohla byt varianta spolu s uzdravujucom Dembelem. Najvacsi problem vidim v tom, ze Iniesta nevydrzi hrat 90+ min a Denis ho jednoducho nahradit ani zdaleka nedokaze. Z tej mizerie mi tam najviac sedel SR, lenze toho som tam videl akurat pocas supercopy a potom snad raz. Niekoho noveho na ten post budeme potrebovat, lenze Counts je za tie prachy obrovsky risk. Uvidime. Po EC sa otvara prestupak, snad budeme na jeho konci spokojnejsi, nez teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Líp bych to nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád jenom Coutinho, ale vedení musí mít přece nachystané jiné možnosti, když vědí, že to nemusí dopadnout,navíc se mi nechce věřit, že po Dembelém zase narveme takové obrosvské prachy do jednoho hráče...já osobně bych se zaměřil na někoho jiného, pokud to nebude bargain typu Gomés. Na trhu jsou spousty zajímavých záložníků, kteří hned nemusí stát 150 mega, ale třeba 50. Třeba Zielinski z Neapole se mi docela líbí.

Reagovat
celeb

ja osobne som tiez proti tomu Countinho hype-u. Ako ok, ale max 100 ( a aj to je sialena suma).

On nam totiz vobec nemusi zapadnut do timu a byt tak Gomes v2, akurat za 2nasobok.

Uz sa mi nechce X-ty krat pisat, ze Mane by bol urcite lepsi (navyse nema problem zahrat ako z lava, tak z prava aj stredu. Dalsia alternativa Draxler?, alebo si pockat, kym merengues vyhodia Isca . Skoda, ze obe tieto varianty boli pred par rokmi za facku, upozornovalo sa na nich a nic. Riesi sa aj ten Arthur z Gremia, ale ci to bude uz teraz a ci ma na to hrat v A-cku ... tazko povedat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak znám naše vedení, tak nachystanýho nemají nic. Dopadne to tak, že jim 28. ledna řeknou liverpoolští páté a poslední "ne" a oni budou poslední dny ledna honit po Evropě náhradu, za kterou budou nabízet nesmyslné peníze.

Seriho už chtějí v Anglii, takže tam už jsme asi taky skončili.

Reagovat
Miguel19

Však Seri prej v Anglii hrát nemůže kvůli počasí

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Řekli, že jak do 20. ledna nebudou mít Coutinha, tak mají v záloze jiné hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky řekli, že Neymar nikam nepůjde ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že je to zase trochu nadpozemské, ale kolik by tak mohli Citizens chtít za KdB? Úžasnej hráč.

Reagovat
technecium

Jojo, toho bych fakt chtěl, ale šejci prostě prodávat nemusí

Reagovat
Hristo Stoichkov

To by byla samozřejmě náhrada naprosto ideální, ale je to tak nepravděpodobný, že o tom nemá cenu ani spekulovat. Nedokážeme získat hráče ani z klubů druhýho sledu (Liverpool), bavit se o City je naprostá utopie.

Reagovat
Jordi Alba

Bohužel neprodejnej. A ani by neměl momentálně důvod odcházet.

Reagovat
ADM

Keď si odmyslíš klasickú dvojku Messi / Ronaldo, tak je to jeden z 3 najlepších hráčov na svete v klube, ktorý nepotrebuje predávať a je to ich najlepší hráč a jeden z dvoch najlepších hráčov v lige. Otázka je koho by chceli, nie koľko...

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitá zpráva:

Jezevčíka Mildu se po týdnu podařilo zachránit!!

To bylo drama

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem za neho rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem taky rád, že ho zachránili, jen média z toho udělali takový menší dramatický seriál.

Reagovat
smazaný uživatel

za to ale ten pesan nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

jsem za něj upřímně rád.

Reagovat
el Principito

kunda proti vodě utáhne tři lodě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Ten ťukec před gólem - Messi - Alcacer - Suarez? Fantazie

Reagovat
smazaný uživatel

Po všech těch kritikách máme oproti loňsku nejen víc bodů, ale i víc vstřelených gólů, míň obdržených a samo i lepší rozdíl skóre.

Reagovat
remeslnik

Jiříku, to co píšeš je sice pravda, jenže to je více shodou jiných okolností, než lepší hrou. Ten herní projev, musíš sám uznat, stojí za prd. Barca je momentálně tak trochu ve slepé uličce a bude nějaký čas trvat, než se vrátí na správnou cestu. Nejvíc napoví hned tento první přestupový termín a to, co se soupiskou provedou kompetentní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jasně - já to nerozporuju. Herně nedokážeme týmy přehrát a hlavně v záloze to skřípe.

Nicméně tvrdá data jsou taková, že jsme na tom oproti loňsku líp ve všech kategoriích.

Reagovat
remeslnik

Jenže jsi to napsal tak, že první co koho při tom čtení napadne je, že máme být vlastně šťastní, jak to letos úžasně hrajou.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako stoprocentně je ten tým lépe vedený, tím jsem si jistý, ačkoliv i Valverde dělá chyby. Ale je tam strašný omezení z důvodů individuální kvality/formy a herně se nezvedáme, ba naopak. Valverde dobře ví, jak kontrolovat zápas, teď musíme vydržet do ledna, že se konečně kádr začne postupně budovat. Hodně lidí čeká zázraky od Dembélého, ale je mu 20 a vzpomeňme si, jak špatný byl v první sezóně Neymar, než pak explodoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se obávám, že si tady všichni malujeme, jak přijdou v lednu posily, které by nás zkvalitnily ... ale on nepřijde třeba nikdo.

Ono taky je to z pohledu vedení blbé - když by dali ranec za Coutinha, tak nemůže hrát LM. Když dají ranec za víceméně kohokoliv dalšího z velkoklubů, tak nebude moct hrát LM ...

A jelikož nemáme scouting, tak u posil z menších klubů je to výstřel do tmy - neznáme, nevíme.

Navíc se v lednu blběji a dráž nakupuje - týmy nechtějí přijít o svoje stěžejní hráče.

Fakt blbá situace.

Reagovat
remeslnik

No, tak s tím se už dá souhlasit.

Reagovat
MiChaEl

Ja by som nebol taky pesimista - daju sa najst dobre posily, ktore v LM hrat mozu a budu prinosom - vymenujem ti ich aj 20. Len namatkovo, co by sa dalo s timom urobit:

CB: De Vrij, a cojaviem Inigo/Tah

CM: Arthur, Torreira

LCM/nahrada za Iniestu: Ozil, Aouar

LW: Alexis, Andre Silva

Hovorim, len namatkovo som vypisal par mien, ktore nie su cup-tied a je tam ista sanca, ze by sa dali pritiahnut - nepozeram na to, ci je to najspravnejsia investicia, ci nie je lepsie pockat do leta na lepsieho hraca a pod. Len vravim, ze hraci k mani nejaki su a ak chceme hrat o LM, budeme musiet par priviest. Minimalne na CB je to 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta je výjimečný. Nikdo ho nemůže nahradit kamaráde.

Reagovat
remeslnik

Tak tak, stejně jako Messiho. Jak ti dva skončí už to nikdy nebude ono !!

Reagovat
Visca el barca

Co ten Arthur? Prý ho chce i Chelsea. Toho chci strašně moc

Reagovat
MiChaEl

Cules, ktoreho z tychto berieme?

https://www.youtube.com/watch?v=l-wV60tghVc

https://www.youtube.com/watch?v=osX8ww6d5wQ

Ohladom prveho LEquipe uz v spojitosti s FCB pisal, okolo druheho prej kruzi uz aj Pep.

Namiesto Coutinha samozrejme, jeho za tu cenu proste nie. Aouar ako nahrada za Iniestu, De Jong za Xaviho. Aj ked, Arthur uz vraj s nami dohodnuty, ale taky talent si skoda nechat utiect.

BTW, nejake solidne napady na CB v januari?? De Ligt, ktoreho riadne hypuju, sa mi ako plnohodnotny backup nepozdava, ako 4. stoper ok, ale treba riadnu zaplatu za Mascheho - ak ma ACMilan trable s financovanim, mozno by nemusel byt neochotny pustit Musacchia. Okrem FCB malo sledujem, ale minule sezony bol napr De Vrij skvely, sice IP kusek, ale ma mat nizku vykupku, asi by to stalo za pokus.

Tych mien na forach sa spomina strasne moc (Lemos, Inigo, Tah, Malang Sarr, Upamecano, Mina), no bud su nedostupne (Upa), predrazene alebo nedostatocne kvalitne.

Napady?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Frenkie de Jong

Osobně bych šel po něm a Arthurovi a do budoucna vytvořil kvarteto CM Arthur, de Jong, Sergi Roberto a Aleñá, Iniesta jako mentor.

Čím dál víc si myslím, že de Ligt ještě potřebuje čas, v zimě je ještě brzo na takový přestup. Líbil by se mi Upamecano, to bude skála, ale jak píšeš - nedostupný zboží. Iñigo je sázka na jistotu a má rozumnou výkupku na dnešní poměry.

Reagovat
MiChaEl

Moze byt. Skoda, ze sa nepise o tom 'tvojom' Torreirovi, to by bolo popri Busim asi najlepsie a Frenkie by mohol byt LCM ala Iniesta. Aj ked ma dispozicie skor na rolu prave Busquetsa.

Mne osobne sa Inigo zda v poriadku, ale podla mna priemer (ale asi netreba byt nenazrany, aj Realu dobre sluzi Nacho). Pri Piqueho mmtalnej forme a pri fakte, ze mame okrem neho len lavonohych centrebackov (Mascheho uz neratam), by som radsej pravaka, dvaja lavaci v strede nie je ideal. Mozno by teraz v januari stacil aj on a v lete skusit Dayota. Ale je tu aj otazka, ci by nebolo mudrejsie rovno investnut do niekoho, kto by nebol len zaplatou, ale proste plnohodnotnym stoperom, co ti zahra aj RCB aj LCB a ma dostatocnu kvalitu, aby s nim Barca trebars mohla superit o LM (to pri vsetkej ucte napr Verma nie je, aj ked je relativne solidny - a Inigo sa mi zda +- na rovnakej urovni).

Reagovat
Hristo Stoichkov

Torreira je výborný hráč, ale takový hráče musíš chytit včas, jinak po nich jde půlka Evropy, což už podle mě bude právě Torreirův případ. Pořád by ale mohl být za dostupnou cenu oproti hotovým hráčům. Navíc se pořád zlepšuje Oriol Busquets, což je pro mě na příští sezónu jasný kandidát áčka.

Piqué-Umtiti je jasná dvojka, výhledově se hledá nástupce Piquého (de Ligt), ale Umtiti bude špičkou ještě spoustu let, proto nemá cenu přivádět nějakou TOPku, to by byla až zbytečně nezdravá konkurence. Iňigo by mohl být tak akorát.

Reagovat
MiChaEl

Stale mame ale Vermaelena..ak pravda neratas s tym, ze odide. Potom suhlasim. Ale nevyriesil by si tym problem momentalneho nedostatku pravonohych stoperov.

Reagovat
MiChaEl

A ad Torreira - zatial som pocul len o Atleticu, tj, ak by Barca na to zatlacila (mozno aj cez Suareza - aspon na nieco by mohol byt uzitocny :), sanca je velka. Btw, k tomu vyuzitiu Suareza na lanarenie - napadol mi aj Gimeneza z ATM. Konci mu zmluva, mozno by mohol prist ku kolegovi z repre aj on. Nie je sice nejak technicky skilled, ale ak by mal byt backup, tak by to slo.

Reagovat
-Carles-

Coutinho za taký balík určite nie, max 80 čo je ale utópia, pod 130 ho nepustia.

Priviesť Arthura, viac šancí pre Alenu a Arnaíza, zbaviť sa Gomesa s Ardou + jeden stopér a hrot.

Musacchio by bol ideál, ale skôr vykúpiť Iniga ako sa naťahovať s AC. Musacchia sme mali zobrať priamo z Ponorky. A chcelo by to oživiť aj na hrote, Suarez je strašný a Paco na to žiaľ nemá.

Reagovat
MiChaEl

Zial, Barca (aj Real) prevahali - ideal by bol Mbappe. A podla mna sa je pomaly treba zmierit s Griezmannom. Nechcem ho, lebo podobne ako Dybala, je najlepsi/najefektivnejsi tam, kde Messi, ale su viacere indikacie, ze asi pride. Mne by sa najviac lubil nejaky winger, ktory to taha do stredu, s dobrym vedenim lopty, nabehmi a okom na goly. Takze koho? :)

Moznostou by mohol byt napr Martial. V januari by sa dal zobrat aj Alexis. Lubi sa mi aj Lucas Moura, ale ten nie je velmi golovy. Mozno este Andre Silva.

Reagovat
-Carles-

Griez by mohol byť fajn volba, nemyslím že by si s Messim liezli do kapusty ale potom nedáva veľký zmysel príchod Ousa, nakoľko to zložiť s oboma naraz by bolo dosť problematické.

K tomu krídlu, v rezerve máme Arnaiza, ktorý je na túto pozíciu priam ideálny

Reagovat
MiChaEl

Arnaiz - co som ho videl, tak je fajn, ale rad by som videl pri Messiho poslednych rokoch trochu vacsie meno. Ako backup nie je problem. Grizz jedine na LW, na RW nie je taky dobry - a Messi na CF (false 9). A aj tak sa mi to nelubi, Griezmann je najlepsi ako SS, proste, pre FCB este tak 3 roky nepotrebny hrac. Skoda toho Neymara, a jeho charakteru, no..

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Griezzman by vás stál hrozny prachy.

Reagovat
MiChaEl

V lete mu spadne vykupka na 100m. Ak ide o mna, stale moc za neho, navyse sa nam podla mna nehodi, ale tak, nova doba evidentne.

Reagovat
Visca el barca

A proč obounohý Dembelé nedokáže hrát z leva? To já prostě nechápu. ::smile:

Reagovat
MiChaEl

Ale dokaze, ale koho das potom vpravo? Mam za to, ze je potrebne priviest niekoho kto najprv poriadne zatlaci na Suareza a potom ho nahradi - ci uz na 1 alebo na 2.kridle. Je totiz strasna skoda nechat Messiho inde ako na false 9. Som velmi zvedavy, ako to Valverde posklada, ked bude moct s Dembelem ratat - aby nas neprekvapil s Ousom na RM

Reagovat
Visca el barca

Ta furt se pohybuje Messi z prava do středu nejvíc. Proto nechápu proč se nestaví Dembelé na Neymarovu pozici, respektive ty křídla nerotuje a nehraje na obou stranách, když je obounohý. Proto mi ten Griezman nepříjde jako blbost, protože se vesměs může točit na třech pozicích Dembelé s Messim na dvou...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo i Dybala by nebyla špatná volba. Navíc se s Messim zná.

Reagovat
MiChaEl

Moja predstava je RW Dembele - F9 Messi - LW Suarez/posila. Ak by prisiel Griez, musel by hrat. A podla mna jedine na LW, co je skratka skoda a za 100m dost odveci. On je naj proste na SS, resp prave F9, kupovat jeho ci Dybalu, ked to bude limitovat bud jeho alebo Messiho (podla toho ako sa to posklada), je za tie prachy blbost. O to mi islo. Ale ako vravim, uvidime, co EV vymysli s Ousom vobec.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Footballer

S Griezmanem naprosto souhlasím, přijde mi nesmyslné kupovat jej za 100 mega (teda jestli je pravda, že se mu sníží klauzule, není to jen pro kluby mimo La Ligu?), když ho nebudeme schopni naplno využít, podobně jako Dybalu. To bych bral spíše Coutinha, ten by se nám hodil více na levou stranu. Ale samozřejmě za takové peníze ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se v této sezoně nejvíc líbí Fekir. Nejen, že má famózní přihrávky, ale dokáže i střílet dost branek. Údajně má zájem Real, ale nejspíš to budou jen klasické spekulace.

Reagovat
MiChaEl

Opat ten isty problem ako s Dybalom a ciastocne Griezmannom - prilis podobny s Messim, nie je to kridlo. Jedine, ze by sme chceli Lea nechat sem-tam odpocivat za nejakych 50-60m, ktore si Lyon zanho vypyta. (=nonsens)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je rozdíl 50 mil než přes 100.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přesně tak, za mě je ideální typ David Villa. Nejvíc se mi líbí Martial, ale jestli to je reálný, to už nedokážu posoudit. Timo Werner taky může být super.

Reagovat
Footballer

Na tom levým křídle mi chybí náběhy za obranu. Spolupráce Messi-Alba samozřejmě funguje skvěle, ale je jen otázkou času, než to ostatní kluby přečtou, je to hodně předvídatelné. Martial by byl skvělý, u nás by podle mě explodoval, Mourinho nevyužívá dostatečně jeho potenciál. Werner se mi moc nelíbí, z Německa bych spíše bral Juliana Brandta.

Reagovat
MiChaEl

Brandta nie, to je neproduktivny priemerak. To nam tam moze naozaj behat rovno Arnaiz (ktory si sancu minimal do rotacie isto zasluzi).

Reagovat
Baronne

David byl skvělej

Reagovat
smazaný uživatel

Arthur je podle mě nesmysl, už vidím, jak si to 20 letý neznámý týpek z Brazílie bude vodit v Barce.Navíc mi podle videí připadá absolutně nezajímavý.

Toho Aouara sem do včerejška neznal, ale líbí se mi jeho styl, má krásně elegantní pohyb

Reagovat
MiChaEl

Co som si tak o nom pozeral, zatial to vyzera tak, ze sa Arthur snazi zvacsa hrat na istotu, resp. ze nie je az tak velmi aktivny v poslednej tretine ihriska. Ale velmi nekazi, je obratny, vcelku rychly, myslim, ze ma potencial byt platnym hracom pre Barcu.

A Aouar vyzera riadne dobre, vie dat kolmicu medzi linie, zo vsetkych tych megatalentov z Francuzska by som okrem Mbappeho chcel prave jeho najviac.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě mě napadá Van de Beek z Ajaxu...o něm se mluvilo v souvislosti s Barcou už loni a letos mu to tam dost padá, taky zajímavý hráč

Reagovat
patas92

Z těchhle dvou asi De Jong. Ze všech tady zmiňovaných asi Arthur vypadá typologicky jako někdo, koho potřebujem nejvíc.

Reagovat
MiChaEl

BTW, je tu este 1 meno, ktore by som skusil opacit - Mateo Kovacic s vykupkou 50m. Ano, Real, rivalita, atd. Ale on nie je nejak velmi spaty s Madridom, v podstate by sa to podobalo na situaciu, kedy z RM do FCB presiel LEnrique. A bol by to rovnako paradny ulovok. Je mi jasne, ze z timu, ktory obhajil LM, sa tazko odchadza, ale pri tej brutal nizkej vykupke za takeho hraca by som - mat na starosti prestupy - isiel za nim ako za prvym. Je jasne, ze sa vidi za nastupcu Modrica, ale podla mna by stalo za to ho skusit nalakat a pokusat jeho trpezlivost.

Reagovat
smazaný uživatel

Kovačiča sem strašně chtěl, než šel do Realu. On byl tehdy myslím i hodně blízko k přestupu do Barcy, ale nakonec to dopadlo blbě a místo něho přišel narychlo Gomés . Ale pořád bych ho asi bral, jeho styl hry žeru a už když byl v Interu, tak sem si říkal, že je to uplně ideální hráč pro nás. Taky si nemyslím, že by byl velký madridista a navíc pod Zidanem skoro nehraje a hlavně v LM mu skoro nedal čuchnout. Je otázka, jestli je vůbec v dnešní době takový přestup reálný...

Reagovat
ADM

Nie. Ak ho neudržia do hernej stagnácie Modriča (1-2 roky), tak "prehrali" ...

Reagovat
maxton

skoro nehraje ??? v minulom roku mal viac zapasov ako James, alebo Asensio, rovnako vela zapasov ako Isco . Tuto sezonu je zraneny, az teraz sa vracia. Zidane ma v nom velku doveru to sa neboj, Uz v minulom roku mal Kova ist lebo boli ponuky a nepustili ho. Kovacic ostava.

Reagovat
MiChaEl

Neviem co bolo minule leto, ci ponuky boli realne..Ad nepustili - ak ma vykupku, Real v tom slovo mat nema, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Nabízeli za něj loni 80 mil. eur, myslím, že ro byl juventus nebo inter. A Zidane řekl rezolutně NE.

Reagovat
Footballer

Ten či onen, hlavně, aby už někoho mladého do zálohy přivedli. Je potřeba ten tým trošku omladit, okysličit a taky technicky zkvalitnit. Mladí přinesou do hry dynamiku, rychlost, důležitá je taky práce s míčem. Doufám, že nákupy typu Gomes, Paulinho, Alcacer, apod skončily. Není možné, aby v Barce hrálo tolik hráčů s tak mizernou technikou nebo krytím míče. Pak si vůbec nevíme rady s organizovanou a kompaktní hrou, kterou již disponují takřka všechny týmy v lize. Rozhodně bych ale nezapomínal na La Masiu, ti hráči jen potřebují dostat pořádnou šanci (viz Aleňa, Samper, O. Busquets nebo Arnaiz).

Reagovat
MiChaEl

La Masia - suhlas ohladom sance. Z tych mladasov z La Masie ale realnu sancu na zaklad/pomedzie zakladu a lavicky ma v zasade len Alena. Trochu sa obavam, ze zo Sampera napokon nic nebude, v podstate uz nejake 2-3 roky preslapuje (ano, aj vinou nedostatocnej dovery). Kazdopadne, bolo by epicke nahradit Busquetsa druhym Busquestom kazdopadne, zatial si nemyslim, ze ma na to, aby pravidelne rotoval (ale videl som ho vlastne len z nejakeho highlightu, pricuchnut k Acku si podla ohlasov zasluzi).

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je přesně náš největší problém - s tímto myšlením měl na první tým od Johanova Dream Teamu snad jenom Messi, který byl extrémní talent. Samotný Pep byl na odchodu do druhý ligy, než Cruijff zakročil a vychoval si ho, z těch co pamatuju tak Valdés rostl postupně, Puyol byl průměrný pravý obránce, Xavi začínal jako DM, Iniesta roky dělal backup, Busquets s Pedrem byli nezajímaví třetiligoví hráči, o nichž věděl snad jenom Pep... Ale Pepův pohled byl jiný, už jenom tím, že jako mladý dostal od Cruijffa šanci v době, kdy mu nikdo nevěřil. Právě proto si myslím, že další člověk který bude opravdu věřit La Masii, bude ten, který si tímto prošel. Ideálně samozřejmě Xavi, který by mohl vzít od příští sezóny béčko místo Gerarda, který je k ničemu. Jinak v mládeži momentálně máme spoustu zajímavých hráčů, ale k čemu ti to je, když první tým vedou pragmatici jako Lucho nebo Valverde. Třeba už jenom, že od Lucha dostal nejvíc šancí Gumbau (!!!), který byl snad největši kopyto z celýho béčka, svědčilo o mnohém.

Reagovat
Footballer

jasný, nikdo nemůže od odchovanců okamžitě čekat výborné výkony, je potřeba jim dát čas na hřišti, nejlépe v našem dresu a né je posílat na jedno hostování za druhým (Samper), které mu už teď nic nedá... Nic nemám proti sezónnímu hostování, pokud mu u nás herní prostor nedáme, ale hostování na 2 a více sezón je na nic (podívejte se na Deulofea, co to s ním provedlo ).

Na druhou stranu je to těžké, jsme jeden z největších klubů na světě, čeká se od nás treble poalu každou sezónu, tlak je obrovský takže nejspíš proto se trenéři bojí dát více příležitostí mladým hráčům, ale když se podívám třeba na Rakitice, tak jeho práci by klidně mohl zastoupit ať už Aleňa nebo i ten Samper, protože jeho alibismus je do očí bijící

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Hristo Stoichkov

Myslím, že je třeba vzít v potaz, že díky systému výchovy a specifickýmu hernímu stylu je u nás situace odlišná od ostatních klubů a hráče na hostování pravidelně zabíjíme. Samozřejmě netvrdím, ať jdou z béčka hned do základu áčka, ale je potřeba si je připravit a akceptovat jejich herní vývoj. Takhle jsme si mimojiné vychovali nejúspěšnější generaci naší historie a opravdu to nebylo o tom, že by ti hráči byli největší světoví talenti, jejich největší předností byla převážně herní inteligence. Prosadil se u nás vůbec někdy někdo, koho jsme odložili na hostování? Na druhý straně Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Valdés, Sergi Roberto (tomu jeden čas věřil snad jenom Lucho), Thiago. Když vezmu Sampera, tak to je specifický hráč, který můźe být úspěšný leda v dominantně hrajícím týmu, podobně jako mladý Busquets. Prosadil by se dvacetiletý Busquets v jiným klubu? Ne, hrál by třetí, maximálně druhou ligu. Už tehdy se tvrdilo, proč vůbec hraje v béčku, když v mládežnických výběrech nikdy nevynikal a že by měli dostávat příležitost “talentovanější” hráči. Než si jeho herní inteligence všiml Pep... A pro mě jsou tito extrémně inteligentní a elegantní hráči typu Busquetse, Iniesty, Xaviho, Messiho či Thiaga tím nejlepším, co se dá systematicky vychovat. Proto je pro mě strašně smutný, že Segura s Robertem absolutně zpronevěřili tuto filozofii a místo toho se vodí hráči typu Paulinha, Gomése, Paca a tomu výběru odpovídají i trenéři.

Reagovat
10FKK

Reagovat
MiChaEl

Koniec koncov je dost mozne, ze ak by po tej podarenej priprave ostal v Acku napevno aj Samper, aj Alena, vobec by sme sa nemuseli nad posilami do stredu zamyslat. Ale v tomto rozpore top nakupy vs sanca mladym som aj ja sam rozpolteny - a bez okolkov priznam, ze hlavne kvoli Messimu & Iniestovi. Skratka, doprial by som im este zopar uspechov. A cesta vychovy a sance predsa len vyzaduje viac casu, co oni uz velmi nemaju. Ak sa ale bavime o hracoch, ktorych spominas, 100% suhlas. Tam, kde je Gomes, davno mal byt Alena, namiesto Paulinha mal ostat Samper, miesto Paca by v pohode zastal Munir, aj ked u neho tazko povedat, ci ma na viac. Atd.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Klub je víc než jakýkoliv hráč a tam, kde Deco s Xavim pomohli Iniestovi, Ronaldinho Messimu, Puyol Piquému, tam může teď pomoct Iniesta Aleňovi, Busquets Oriolovi či Samperovi a tak dále, přirozený fotbalový koloběh, nevidím v tom žádný problém. Navíc Iniesta, Busquets a pomalu i Messi by měli hrát míň minut.

Tam, kde měl být Samper (backup Busquetse) není nikdo, místo toho se Sergio nesmyslně přetěžuje. Na Aleňově pozici nám řádí hromada průměráků s nulovým pozitivním vlivem na naši hru a svádí se to na kondici Iniesty, bez kterýho je naše hra absolutně v troskách. S Pacem takový problém nemám, jako žolík je dobrý a dokáže často přinést na hřiště něco, co nám chybí, jako i posledně na Madrigalu.

Reagovat
Baronne

Reagovat
MiChaEl

Myslim, ze v zasade obaja smerujeme k tomu istemu - silna prva 11ka, vela odchovancov v 2. 11ke (+ par top talentov zo zahranicia, cim som aj zacal retaz), pricom sa im poskytne dostatok priestoru na rozvoj a da sa im sanca na presadenie sa. Uz len dufat, ze sa najdu schopni ludia, ktori by to realizovali, kedze mmtalne to je na zaplakanie. Verim, ze Xavi nadeje nesklame. Pozitivom by mohol byt aj prichod Kluiverta na poziciu SD (namiesto Roberta Fernandeza), do PSG natahal par slusnych hracov a minimalne na Ajax by to bola vhodna spojka (len aby tam dovtedy Frenkie vydrzal ).

Reagovat
Reggie

Souhlasim hlavne s Kluivertem, zaprve je to muj nejoblibenejsi hrac a duvod, proc jsem zacal fandit Barce a vazby na Ajax by se strasne hodily. Momentalne nedokazem privest mlade hrace, kteri se dostanou do zakladu Acka.

Reagovat
Footballer

O Kluivertovi vůbec nevím. Jsou nějaké spekulace ohledně jeho příchodu?

Reagovat
MiChaEl

Kdesi na forach som to zazrel - neviem ci to bolo toto:

https://twitter.com/BarcaSpiral/status/938803041914048512

Reagovat
X-bano-X

Chýba už vyriešiť len jednu otázku. Kde si bol doteraz?

Reagovat
MiChaEl

? ak myslis moju pritomnost na fore, nemam velmi cas. Citat ale stiham ;)

Reagovat
X-bano-X

Pozerám že si hrozne dlho registrovaný, prehľad máš výborný a dnes ťa tu vidím po prvýkrát.

Reagovat
MiChaEl

V podstate EF sledujem temer od jeho vzniku. Len do komentarov sa mi nechcelo, prip. nebol cas. Dnes som sa utrhol. Ale skutocny zivot je skratka dolezitejsi. ;)

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
ADM

Reagovat
Gazdo

tento prispevok by sa mal normalne prelozit do spanielciny a poslat mailom do barcy

Reagovat
-Carles-

Veľmi trefné

Reagovat
Gazdo

Reagovat
MiChaEl

Mas pravdu. Toho Gumbaua nechapem dodnes. Ono je to svojim sposobom tazke s tym Valverdem. V Bilbau nemal tolko 'hotovych' hracov, lahko sa mu potom pracovalo s mladymi. Od klavesnice sa to lahko triedi a vyhadzuje, dal by som mu este buduce leto, tam sa uvidi, nakolko je schopny rozpoznat, co v time nasiel a co tam nema co robit uz. Ak sa to preriedi znacne (Deu, Gomes, Arda, osobne by som aj Rakiticovi podakoval, a par dalsich), verim, ze nejaky priestor pre hracov z Bcka najde. Aj ked pridu nove posily.

Reagovat
remeslnik

Jsi jako jeden z mála, co by se dokázal rozloučit s Rakem. Já to tu píšu už snad rok, ale vždy jsem se se zlou potázal a s několika culeés jsem se tu skoro pohádal a to jsem fan Barcy. Už jsem si snad říkal, že tomu už vůbec nerozumím, že mám na barc. hráče základu vysoké nároky. Je pomalý, alibistický, nemá fotbalový fištrón, nízká přidaná hodnota, jen hrozně málo hvězdných okamžiků. Stejně tak, ikdyž z trochu jiných příčin, bych dokázal poděkovat i Luisovi Suarezovi.

Reagovat
Footballer

za odchody obou dvou

Reagovat
MiChaEl

On este dokaze byt uzitocny, no ma smolu, ze potrebuje, aby mu pravy bek bol blizko, co zial tuto sezonu (ani tu minulu) casto nejde. V podstate to slo len vtedy, ked Semedo mal vydareny zapas a zvladal/mal pokyny pendlovat po celej pravej strane, a tym padom zdvojoval. V opacnom pripade je solidny len ako backup za Busa, a to si teda myslim, ze s jeho platom nema Barca za potreby. Skratka mmtalne malo muziky za vela penazi. Miesto neho bud posila alebo Sergi Roberto, ten ma aspon pluca, pozicnu hru vedla Busa vylepsi.

Reagovat
remeslnik

Jestli to má být k Rakovi, tak on svého "vrcholu" dosáhl už tak před dvěma třemi lety, ale to neměl tolik práce, jako by měl zastat teď. On je sice běhavý a má výdrž (kdysi jsem ho tu pojmenoval králíček Duracell - pořád si jede svým konstantním tempíčkem), ale jsou chvíle, kdy je potřeba zasprintovat a to on nedá. Málokdy vyhraje osobní fyzický souboj. S přihrávkama to taky už není ono, nejvíc úspěšných jich má do strany nebo dozadu, vyjmečně mu vyjde centr, vyjmečně střela. Je to takový klidný bezkrevný standartník. Sergi je bohužel něco podobného, jen trošičku rychlejší a bojovnější, ale taky žádná hitparáda, ikdyž se tomu snaží dát všechno. Barce prostě chybí bojovníci, kromě jiného.

Reagovat
Gazdo

Odo mna mas v tomto uplnu podporu keby si sa este niekedy hadal

Reagovat
remeslnik

Tož dík ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

Reagovat
Baronne

Reagovat
Majk91

na stopera priam ideal

https://www.youtube.com/watch?v=oKQLfJbcans

S Umtitim by vytvoril nepriechodny mur, navyse ma naozaj skvelu rozohravku, v minulej sezone druhy najlepsi, co sa tyka presnosti prihravok v celej Serie A, v tejto tiez medzi najlepsimi. Ale je mi jasne, ze jeho prestup k nam je takmer bez sance.

Z tych realnejsich moznosti, by som jednoznacne bral Iniga Martineza, ten mal hrat za Barcu uz minimalne sezonu. Na dnesne pomery ma celkom slusnu vykupku, pozna ligu, je to spaniel a ako stoper cislo tri by bol ideal. Mozno este De Vrij, ale pochybujem, ze nase vedenie vobec takeho hraca pozna

Co sa tyka stredovych zaloznikov, tak tam nie je velmi na vyber. Kto si mysli, ze v zime pride Coutinho je naivka. Ked zanho nedala Barca v lete 150 mega, tak nanho nedaju ani v zime a navyse by nemohol hrat v lige majstrov. Jedina sanca je, ze pride az po sezone. Najpravdepodobnejsi prichod sa javí Arthur. Ale mam z neho zmiesane pocity. Kupovat hraca z Brazilie je vzdy velky risk. Mne osobne nepride zaujimavy ani z videii, ale ohlasy su nanho dobre a ziskat ho chce uz aj Chelsea. Este jedna celkom realna moznost je Ozil. Prisiel by za lacny peniaz, ale mal by obrovske platove podmienky. V prospech hraje, ze by mohol hrat LM a ze o jeho kvalitach niet pochyb.

Reagovat
MiChaEl

Ad De Vrij - dnes sa na Lazio bol pozriet Fernandez :) kvoli nemu prej.

Reagovat
Majk91

tak to som ich podcenil

Reagovat
technecium

Mně by se líbil Saul z Atletica a z obránců je škoda, že jsme si nechali prchnout v létě Davinsona nebo Iňaga jak říkáš...

Ale nějak tak si myslím, že přijde něco jako Coutinho (Je to výborný fotbalista, ale myslím, že za ty peníze nestojí) a Griezmann (kterýmu se zas bude hledat místo na hřišti jen aby mohl hrát a navíc by to odsouvalo Dembeleho na lavici)

Reagovat
Footballer

Dembele na lávku jít nemůže. Buď přijde Couts nebo Griez, oba najednou v žádném případě. Nejlépe teda ani jeden z nich. Už tak dáváme na platy neskutečnou pálku, kdyby přišli ještě tihle 2 tak už by to bylo neúnosné.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Davinson bude neskutečný dělo, obrovský talent, ale i tak mě překvapilo, jak rychle si to začal dávat v Tottenhamu. Herním vývojem mi dost připomíná Umtitiho, velká škoda, že jsme ho prováhali, ačkoliv jsme podle všeho s ním byli dlouho spojováni.

Reagovat
vilp

Ligt bude taky dělo, takovou techniku, klid a herní inteligenci jsem dlouho u žádného stopera neviděl.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Souhlas, ale jaro by měl určitě ještě strávit v Ajaxu, potřebuje hrát a získávat zkušenosti, což by v Barce bylo hodně těžký.

Reagovat
Reggie

Ja opravdu nerozumim tomu, jak muze tym jako Barca mit tak nekvalitni scounting.. To je k*rva takovej problem, poslat nekoho, at sleduje treba brazilskou ligu? Nebo obecne jihoamericky souteze? Nebo mit nekoho, kdo sleduje Asii, nekoho kdo sleduje treba Evropu nebo Afriku.

Ty vole, ja nevim, ale ja bych to delal snad i zadarmo

Takovej amaterismus je neskutecnej.. Vsechno zamereny na hotovy hrace, ktery stejne vetsinou nedokazem dotahnout. Ja mam strasne rad tu praci Porta, Benficy, Shaktaru, Monaca Ajaxu atd., kdy dokazou udelat hrace. Oni samozrejme hlavne kvuli budoucimu profitu, ten az tak nepotrebujem, portrebujem mlady borce, co nasaknou Barcou a za 2-3 sezony po prichodu budou valcovat Evropu!

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak...já být ve vedení, tak taky radši lehce a bez nervů dám 30-40 mega za nějakého talenta z Ajaxu nebo Lyonu atd., který může být už třeba za rok top, než nabízet 90,95,98,100,103 atd. za hotové hvězdy týmů, které na nás zvysoka serou a natahují a nakonec stejně neprodají Jenomže u nás to dopadá Ardou a Gomésem

Reagovat
Reggie

Presne tak, musim uznat, ze to Rela zacal delat dobre, coz me hrozne sere... Ale nakupy typu Asensio, drive Isco, Ceballos - to je presne ono. Ano, zatim dva znich nedostavaji tolik sanci, ale presne toto je cesta, jak se udrzet na vrcholu delsi cas. Radsi dat 3x30 mega s rizikem, ale nadeji. Nikde neni dany, ze kdyz hrac stoji 100+ automaticky bude tahnout Barcu. Ano, ten predpoklad tam je, ale jistota to taky neni. Velky ego, nesedne si s nekym a je to. Mladi kluci maji vetsi touhu neco dokazat a zlepsit se. "hotovy" hraci jako Arda nebo Gomes to maj v pici.

Reagovat
ttopi

Není to tak jednoduché, jak píšeš. Barcelona není přestupní stanice, ale většinou konečná stanice. To znamená, že tam by měli chodit opravdu hráči, kteří zapadnou. Týmy, řekněme druhé kategorie, si přivedou hráče třeba z té jižní Ameriky a někteří se prosadí, někteří taky ne. Ty, co se prosadí, pak hezky zpeněží a ty co se neprosadí pošlou někam níž. Jenže do týmu jako Barcelona, nebo Real, Bayern, Juventus, nemůžeš přivádět hráče s tím, že se možná prosadí, možná ne. O to je to těžší.

Abych to shrnul. Barcelona samozřejmě skauty má a určitě hledají i v jižní Americe, ale když přivedou 3 hráče, co se nepovedou, je z toho průser mnohem větší, než když se toto "povede" třeba Malaze (nic proti Malaze, jen příklad). Analogicky je to stejné, jako když TOP firma v nějakým oboru hledá novýho manažera, ředitele, nebo třeba jen nějakýho vedoucího programátora. Kandidátů je po světe možná miliony, ale pro TOP firmu je fakt důležitý si pořádně vybrat. A někdy je lepší vybírat dlouho. V běžných firmách se tyto pozice většinou střídají jak na běžícím páse a tak nebývá takový průšvih, když se výběr nepovede.

No a nakonec, pro ty TOP fotbalové týmy je z důvodů výše popsaných asi lepší to nechat na ostatních a pak ty osvědčené hráče koupit. Stojí to víc peněz, než si je sám vyskautovat, ale je to jistota (většinou, jinak samozřejmě, že ani tyhle týmy se špatným kupům nevyhnou někdy) a zaručená kvalita.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Reggie

Mas pravdu, ale dale jsme se i bavili o hracich za cenovku dejme tomu 20 mega nebo nekdy na zpusob Asensia, kterej nestal skoro nic a co z neho muze byt. Takze souhlasim, ale urcite se da nakupovat i nadejni hraci, kteri nejsou ihned TOP. Zase jako priklad pouziju Asensia a Ceballose, kteri nestali extra prachy a potencial maji velky.

A taky jsem psal o klucich, kteri by sli jeste treba do akademie (17-19 let) nebo spis do Becka, nevim, jake jsou tam vekove limity a kteri by, jak jsem zminoval, meli sance se treba do tech 2 - 4 let mohli prosadit do Acka. Urcite jsou potreba i TOP hraci, kdyz se bavime o TOP tymu, ale na tom scouningu by to chtelo zamakat.

Reagovat
ttopi

13:32 Barcelonu má posílit Yerri Mina

Yerri Mina by měl během nadcházejícího přestupového okna zamířit do Evropy. Příchod obránce Palmeiras by měla ohlásit Barcelona, která už se údajně na všem potřebném s oběma stranami dohodla.

Tak uvidíme

Reagovat
Reggie

Ze bychom to privolali? Snad jo. Znas ho? Me to jmeno vubec nic nerika...

Reagovat
Reggie

Kluci dole uz ho popsali

Reagovat
Footballer

No já nevím, mě ani z highlightů na YT neosnil. Přišel mi docela neohrabaný, do soubojů chodí zbytečně agresivně a riskantně. Zrovna na CB je vícero lepších možností (Iňigo, de Ligt, Tah, Upamecano, Lenglet)

Reagovat
ttopi

Jinak Barceloně se povedl asi nejlepší "scouting" v historii fotbalu. Určitě víš, o koho se jedná.

Reagovat
Reggie

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Luisinko!!!

Reagovat
roman1978

konečně, po dlouhé době, jsem si i přečetl celou debatu. těch posledních asi 50 příspěvků je věcných a poučných. je vidět, že fotbal sledujete.

jen víc takových

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Gazdo

Ono všeobecne úroveň diskusie la ligy rastie. Kedysi sme/ste sa urážali navzájom ale pomaly to uz odpadáva. Aj madridisti aj culés už sa tak trocha prefiltrovali a zda sa mi že už to nie je formou urážok a posmechov ale len vo forme podpichovania. Samozrejme sú aj výnimky stále, ale už aj tí začínajú pomaly chápať, že sa dá baviť aj normálne napriek tomu že sme z opačných táborov. A všeobecne to je vidno na celom EF. Tak ako kedysi sa nedali vystáť fans Čukotky tak teraz dospeli a sú celkom fajn.

Reagovat
Baronne

Reagovat
Billy McClane

50% urazania sa vypadlo spolu s Barcom1

Reagovat
Ed_Hazard

Co je s nim? Prestahoval sa na mesiac?

Reagovat
Gazdo

Myslime ze Kily

Reagovat
Gazdo

To je fakt. Ale aj u vas sa este najdu iste individua. Ako jasne taky valloire len troli i ked niekedy prehana ale ten sem proste patri asi tak ako do PL owny. Nehovorim ze si netreba rypnut ked sa da ved od toho tu sme ale niekedy sa to este fakt vyhrocuje do osobnych urazok co ma fakt nebavi

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Yerri Mina by měl během nadcházejícího přestupového okna zamířit do Evropy. Příchod obránce Palmeiras by měla ohlásit Barcelona, která už se údajně na všem potřebném s oběma stranami dohodla. už to zas začíná, to budou všichni naštvaní

Reagovat
-Carles-

Čo je zač? Má na to robiť tretieho stopéra?

Reagovat
Visca el barca

hristo psal, že je to dřevák

Reagovat
MiChaEl

All stars team brazilskej ligy minuleho rocnika, super hlavickar (aj v superovej 16ke), dobry tackling, fyzicky, no posobi na mna kus ako drevak, predstavujem si ineho stopera v Barce. Do takeho Liverpoolu ok, u nas ho radsej nechcem - ale nasledovaneho ho nemam, neviem, ako je na tom pozicne, organizaciou hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Na mě jak drevak zase nepůsobí a libi se mi na něm, že je hodně drzý, nebojí se zkoušet finticky a střílet z dalky. Žádný alibista. Mohl by z něj být top hráč k Umtitimu.

Reagovat
MiChaEl

Kedze to vyzera, ze je ruka v rukave, rad sa budem mylit ;)

Reagovat
Footballer

No zrovna na stoperu dělat fintičky, nevím nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě na půlce soupeře.

Reagovat
Ed_Hazard

Ak k vam prestupi Skrino v lete..

Reagovat
-Carles-

Bez šance. Iste má v Interi aspoň 5 ročnú zmluvu a stál by hrozný balík.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Visca el barca

Co Luis Alberto z Lazia?

Reagovat
Baronne

Já chci Goretzkuuuuuuu

Reagovat
technecium

A já chci do áčka Alenu, Sampera, Arnaizeeeeeeee

Reagovat
Baronne

Když to takhle půjde dál, skončej v nějakym Betisu nebo WBA....

Reagovat
Hristo Stoichkov

Takových průměráků máme spoustu vlastních.

Reagovat
Visca el barca

Spíš se ptám proto, že se to řešilo na mundu...takže nebrat

Reagovat
el Principito

Reagovat
Switchback
Reagovat
Visca el barca

Teď si tak pročítám celý vlákno...Super názory, popravdě všechny ty talenty neznám, nemám na to čas. Na druhou stranu, vy si vážně myslíte, že se tak vedení zachová? Pro nás bude maximum, když příjde Arthur a prodáme nepotřebné, což nedokážem a budou běhat po hostovačkách.....

Reagovat
remeslnik

Prodat nepotřebné? Vždyť je kdo nechce !!

Reagovat
Visca el barca

Gomése chtějí a my záhadným způsobem ho pořád držíme v kádru

Reagovat
remeslnik

Tak to mi nějak uniklo, že má někdo vážný zájem o Gomese a Barca ho nechce prodat. Že by za něj chtěli takovou dardu, jakou sami dali (50) ?! Ale co ti ostatní ? Munir, Douglas, Samper, Tello, Marlon, ještě že odešel aspoň Gumbau, toho když jsem viděl prvně napsaného, tak jsem myslel, že to je reklama na fabriku na šprcky.

Reagovat
smazaný uživatel

A na Turana nezapomeň.

Reagovat
remeslnik

Tak ten už je snad na cestě k turkovi, nééé ?!

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by.

Reagovat
Reggie

At jde do riti...

Reagovat
Gazdo

Asi tak

Reagovat
valloire

No, chápu, má minulost. Jenže byste si dost polepšili, protože by se Messi nemusel tak stahovat a mohl by se naplno věnovat zakončení, kde by ho Mesut dycky našel.

Reagovat
Gazdo

Nepopieram mesutov talent a ako velmi som ho chcel ked hral u vas, ale problem u neho je ze zlenivel na neuveritelny level. A jedneho leniveho turka uz mame. To za prve. Za druhe uz nie je najmladsi a proste by to bolo zabitie potencialu nasich mladych. Nepochybne je Mesut skvely ked sa mu zachce (aj arda) len jemu sa dost casto nechce no

Reagovat
valloire

U vás by se asi snažil. A na 3 roky máte po problému v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Do barcelony nepůjde. Jednou madridista navždy madridista.

Reagovat
remeslnik

Já myslím, že by byl ochoten jít. Na ten antagonismus hrají (v drtivé většině) pouze fandové za vydatné podpory novinářů. Z fotbalistů jen jednotlivci. Něco jiného by bylo, kdyby měl nabídku současně jak z Barcy, tak z Realu, to by asi volil jinak. Ale lepší (finančně i herně) nabídku jak z Camp Nou už asi nedostane.

Reagovat
Gazdo

Tiez si myslim ze k nam nepojde uz len z toho dovodu ze hral v madride, ale vazne mi pride uz stary relativne a vazne nekonzistentny

Reagovat
Reggie

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
ADM

"goosebumps"

Reagovat
Hristo Stoichkov

Samozřejmě ano.

Reagovat
Visca el barca

Já se strašně bojím, že půjde za Mourinhem. Viz dnešní mundo. Sakra za cenu 10 mio euro, po něm musíme jít....Achjo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud o něj budeme mít seriózní zájem, tak věřím tomu, že mnohem radši půjde do Barcy a ani zájem Arsenalu nebude posilovat svou přímou konkurenci... Tohle bude primárně o rozhodnutí našeho vedení, ale pokud zase chtějí celý měsíc nesmyslně nahánět Coutinha (kde jako chceme vzít peníze na Coutse a Grieze?), tak to možná radši podepíše United a bude mít klid.

Reagovat
Visca el barca

Za mě teď v zimě stoper,Arthur, Ozil. V létě Griezman. Jestli to dopadne druhou variantou, tak stejně nechápu k čemu se v zimě honit za Coutinhem, když nám v lm nepomůže. Zda máme na oba nevím, to je na vedení...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Se zimou souhlas, pro Griezmanna tam místo nevidím, resp. bych radši volil jiná řešení.

Reagovat
Visca el barca

Wendel se už brzy stane posilou PSG, kam přestoupí z domovského Fluminense. Francouzský celek za mladého brazilského záložníka zaplatí dvanáct milionů eur, podle některých zpráv ho pak pro druhou polovinu sezony odešle na hostování do FC Porto.

To je jeden z těch talentů jak si psal ne?

Reagovat
Visca el barca

Dnes všude možně čtu, že Griezmnann je na léto hotov.

Reagovat
Footballer

Ach jo. Vždyť mu v březnu bude 26 a navíc se vůbec nehodí do sestavy. Proč nekoupíme nějaké mladé vlčáky? Sestavu musíme omladit a my zase koupíme 3-sezónní řešení, které ani nepotřebujem

Reagovat
remeslnik

A proč myslíš, že by ho Barca nevyužila? Griez je poslední dobou jeden z nejšikovnějších, nejfotbalovějších, zkrátka jeden z nejlepších hráčů v PD, ikdyž zrovna teď je trochu v útlumu. Ale pořád je daleko daleko lepší jak Sua. A takové hráče potřebuješ už jen proto, že nejen oslabíš konkurenci, což sice není priorita, ale taky je to znát. Ale taky hodně pomůže s ofenzivou, která už trochu pokulhává. No a v neposlední řadě vedle něj (a Lea s Donem) může jakýkoliv mladý hráč vyrůst víc a líp, než kdyby tam nebyl.

Reagovat
Footballer

To jsou teda argumenty... že oslabíme konkurenci, to mi je úplně jedno, že je lepší než Suaréz - útočníků lepších než on najdeš spoustu. Já neříkám, že Griez je špatný hráč, to určitě ne. Jen si myslím, že by se dal sehnat vhodnější typ hráče, určitě i levnější a mladší.

Reagovat
remeslnik

Jo?! Mladší a levnější a minimálně stejně dobří ?! Jmenuj mi aspoň pět. Bude mu šestadvacet, co to je? Je v nej letech, minimálně 3-4 roky může být platný, má prověřenou kvalitu, mladí jsou sice perspektivní, ale jak chceš u nich zaručovat kvalitu? Takový Mbappé je pryč, stál 180+. A jak vypadá hráč, který se do Barcy hodí a jak ( a proč) zrovna Griez ne, když on dokáže hrát 9ku až 11ku a ani v záloze nemá problém, protože je běhavější a současně efektivnější, než všichni naši dohromady.

Reagovat
Footballer

Jak chceš vedle sebe poskládat Suareze, Messiho, Griezmana a Dembeleho? Protože Suareze Valverde neposadí, to je jasné, Demeble hrát bude, o Messim se bavit nemusíme. To by musel Griez hrát levé křídlo (hrál tam někdy??), v záloze je to absolutní nesmysl...

Reagovat
remeslnik

No to je právě TO. Byli by 4 na tři místa. Nemusí být všichni ortodoxní. Buď by z nich (kromě Lea) jeden seděl a šel by tak v 70min. anebo by mohl být Leo v druhé vlně. Nemusí být na hrotu, může jim to dávat. Myslím, že by se tam "uživili" všichni čtyři, já bych tam problém neviděl.

Reagovat
technecium

Griezmann není a nikdy nebyl lepší hráč než Suaréz

Reagovat
remeslnik

Techniku, nezlob se, ale s tou první částí vůbec nesouhlasím a o druhé by se dalo polemizovat. Mrkni na náš zápas ze 14ho října na Wandě. V tom zápase byl ze všech hráčů Griez daleko nejlepší. V současné chvíli si dovolím tvrdit, že lepší je, protože Sua je momentálně herně mimo a pochybuju, že se ještě významně zvedne. A to co bylo bylo, ale v současnosti nepomůže. Býval to zabiják, ale už není. To už by jsme si mohli pořídit Torrese, protože to kdysi býval taky bombarďák.

Reagovat
technecium

Řemeslníku, Griezmann je taková primadona, který když se nedaří, tak to má na párku. Suaréz je bijec a rváč, který nic nevypustí. Tenhle Suaréz, který je herně mimo a pochybuješ, že se ještě někdy zvedne má pořád o dva góly v lize víc než tvůj borec Griezmann. Suaréz je všestranější a (obvykle) lepší v kombinaci. Griezmann (většinou) nezahazuje tutovky. K nám rozhodně více stylem hry zapadá Suaréz. Griezmann by byl sice skvělý hráč k nám, ale momentálně ho nemáme kam dát. Kdekoliv jinde než na hrotu by byl zabitej jeho potenciál. A na hrotu je lepší jak Suaréz, tak Messi jako ten stažený útočník.

Reagovat
remeslnik

Tak to je něco jiného. O osobnosti Griezmanna fakt nic nevím. A ani jsem si nevšiml, že když se mu nedaří, tak na to kašle. Ale je to možná, fakt jsem si toho nešiml !! sorry - Atlety až tak moc nesleduju, oni mají propracovanou def. a to já raději techniky dopředu - hračičky. To, že si odbarvil vlasy, trochu mění účesy, semtam nějaká kérka... no, kdo to nedělá, že? Dělal to i Leo. Mně se na place zdál v poho. Je fakt, že kdyby byl fakt chováním primadona, tak by do Barcy nepasoval, tam to je taková klidná rodina, bohužel někdy až moc. A to, že má Griez o 2 goly v LL míň ještě vůbec nic neznamená, atleti dávají všeobecně málo branek. Jde o to, kolik by jich měl, hrát na místě Suareze vedle Messiho v Barce a opačně. Myslím, že výsledek by byl jasný. A ještě něco, Sua je silnější, je rváč a bijec, to jo, ale že by byl lepší do kombinace než Griez, tak to silně pochybuju. Griez se (herně) myšlenkově blíží Leovi, kdežto Sua je koncový hráč, ten už moc nepřihrává, hlavně střílí a když už kombinuje, tak pro to nemá ten cit a předvídavost. Myslím, že Leo by s Griezem náramně rozuměl. Ale je to jen názor, tak to vidím já.

Reagovat
technecium

Tys nikdy neviděl Suaréze v Liverpoolu nebo když hrál ve formě u nás viď? Po takových výkonech říci, že nemá cit a předvídavost... To zní jakože je porovnáváš jen na základě atributů ve Football Manageru

Reagovat
remeslnik

Ne, ne vůbec ne, já zas toto nepařím. Já si ho pamatuju z L´poolu, ikdyž zas až tak moc jsem ho nesledoval, nebyl to můj kůň, pár zápasů do roka. To už je dávno, pět let? tenkrát hrál fakt líp. To nerozporuju. Ale teď mu zkrátka nejde. To samé můžeš napsat i o Torresovi !! Jak hrál před deseti lety !! To byl borec minimálně stejně dobrý, jak pár let potom tvůj Sua. A kde je teď, plácá se jako backup u Atletů. Prostě už to není a nebude jako kdysi !! To přece musíš vidět sám a ještě něco. Barca hraje jiný styl, vůbec se divím, že si ho tehdy přivedli. Ti mají spoustu přihrávek, to slavné tikitaka a tak to Luis prostě nehrál. Špek do sprintu, odstavit si stopera a prásk !! Na ostrovech se to zkrátka hrálo jinak, kolikrát to vypadalo, jako jiný sport. A i jinak pískalo. To spíš teď Griez pasuje do Barcy, než tehdy Luis. Ty si myslíš, že bych nebyl rád, kdyby se mu zas nezačalo dařit ?! Aby pomohl vyhrát vše, co se vyhrát dá ?! Ale jsem realista a nevěřím, že se to vrátí.

Nic, musím končit, valím do hospůdky, mám to 100km, ať to stihnu na osmou. Barce zdar !!!

Reagovat
valloire

ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele