15. kolo
09.12.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Celta Vigo 2:1

Ihned v druhé minutě kopali domácí rohový kop. Po jeho zahrání zakončoval Simone Zaza z malého vápna, ale zasáhl pouze tyč. V dalším průběhu zápasu mohli vidět fanoušci atraktivní útočný fotbal, kdy se hra přelévala nahoru dolů. Běžela 18. minuta, kdy se opět Zaza individuálně prosadil přes bránícího Gustava Cabrala, z velkého úhlu pálil na bránu Rubéna Blanca, který si se střelou však reflexivně poradil.

O čtyři minuty se do další šance znovu dostala Valencia. Mladičký Carlos Soler byl oslovený rychlou přihrávku do běhu, ale při úniku netrefil ani branku Celty Vigo, za kterou nastoupil slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Domácí byli v první půlhodině utkání lepším týmem, což potvrdil v 27. minutě José Luis Gayá prudkou střelou po přihrávce Zazy.

Blanco tuto střelu vyrazil na roh a zase zachránil svůj tým před inkasovanou brankou. O minutu později vstřelili Netopýři úvodní gól zápasu, bylo jen otázkou času, kdy k ní dojde. Kdo jiný, než Zaza si skvěle naběhl na centrovaný míč a hlavou zakončil za záda Blanca, který neměl sebemenší šanci. K první nebezpečnější šanci se dostala Celta Vigo v 34. minutě.

Pione Sisto pronikl do pokutového území a centrem našel Iaga Aspase, který hlavičkoval, ale proti byl Neto, jenž luxusně zasáhl proti této akci. Skóre se prozatím neměnilo. V poslední desetiminutovce byli hosté aktivnějším týmem, ale k žádné šanci příležitosti se již nedostali. Jen minutu po začátku druhého poločasu Vigo vyrovnalo.

Nepozornou Valencii zaskočil Sisto, který centroval do vápna, ale zblokovaného míče se ujal Maxi Gómez, který viděl Aspase, pro kterého nebylo problémem vstřelit gól. Ke kontroverzní situaci došlo v 52. minutě, kdy si Lobotka nahrál s Gómezem, který se chystal k zakončení. Geoffrey Kondogbia ho však poslal k zemi, zůstává otázkou, jestli se jednalo o penaltový zákrok.

V dalším průběhu utkání jsme již neviděli tak pohlednou podívanou jako v první třetině zápasu. Nicméně v 79. minutě se ke kličce chystal Gil, který přišel na hřiště místo Carlose Solera. Pablo Hernández ho nepochopitelně fauloval a domácí dostali zadarmo šanci dostat se do vedení. Pokutového kopu se ujal kapitán Dani Parejo, který se štěstím proměnil.

Blanco vystihl správnou stranou, ale svým zákrokem se mu nepodařilo zastavit míč, který se tak tak dokutálel do branky. V závěru utkání se již nic zajímavého nestalo a Valencii se tak podařilo vybojovat důležité tři body, čímž se dotáhla na dva body od vedoucí Barcelony.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten kurz 1,71. Dvoječka nesmí vyjít, to by společnostem jako je Tipsport aj. praskly bachory.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele