15. kolo
10.12.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Barcelona odpověděla na výhry svých pronásledovatelů

V obtížném a napjatém utkání katalánský velkoklub porazil Villarrreal a udržel si náskok v tabulce oproti svým soupeřům v boji o ligový titul. Netrvalo to ani dlouho a ve 4. minutě se do obrovské příležitosti dostal Gerard Piqué, který mohl překvapivě vstřelit první branku zápasu. Ten po centru Messiho v malém vápně prudce hlavičkoval a trefil pouze břevno.

V 16. minutě odpověděl Villarreal svou tutovkou, kterou musel hasit ter Stegen. Cédric Bakambu skvěle zpracoval příhru a poslal centr na Roberta Soriana, který však nepřekonal německého gólmana. Začátek utkání byl opravdu velmi zajímavý a vidět jsme mohli dvě jasné šance. Blaugranas měli více času míč ve své moci, ale nedokázali přejít přes pevnou obranu domácích.

Po rychlých dvou příležitostech nastalo klidnější období bez záživnějších momentů. Hosté si v ofenzivní fázi nevěděli rady. Katalánci diktovali tempo hry, ale na své protiútoky číhala Žlutá ponorka, která hrozila z rychlých brejků. Povedený výkon v záloze předváděl Raba a Soriano. Oba dva se několikrát dostali do velmi nebezpečných pozic.

Hned čtyřikrát se musel brankář Barcelony strachovat o čisté konto. Další větší šance přišla na řadu až v 39. minutě. Paulinho chtěl projít přes několik bránících protihráčů, ale vypíchnutý míč se dostal k Messimu, který svou střelou minul branku Sergia Asenja.

Druhá pětačtyřicetiminutovky začala o něco opatrněji z obou stran, proto se do další vyložené příležitosti dostal až v 59. minutě Messi. Jordi Alba mu poslal přesnou přihrávku, ale jeho spoluhráč těsně minul brankovou konstrukci. O minutu později došlo k jednomu z nejklíčovějších okamžiků zápasu. Rabo absolutně nesmyslně skluzem trefil Sergia Busquetse a za svůj čin si vykoledoval rovnou červenou kartu.

Barcelona tak nyní mohla útočit proti desíti mužům, kteří si mohli oddychnout v 67. minutě. Znovu Alba oslovil přihrávkou Luise Suáreze, který trefil tyč. O pět minut později kdo jiný, než Jordi Alba, našel Messiho, který netrefil. Zdálo se, že oslabeným domácím postupně dochází dech. Tu stejnou minutu navíc poslal Luis Suárez svůj tým do vedení. Nový muž na hřišti Paco Alcácer si narazil s uruguayským útočníkem, který udělal kličku Asenjovi a míč poslal do prázdné branky.

Villarreal se však nevzdal a několika akcemi se pokusil o vyrovnání. Paradoxně za celý zápas měl ter Stegen více práce než jeho kolega na druhé straně. V 83. minutě zvýšili hosté na 0:2, a to po brance Lea Messiho. Víctor Ruiz chyboval při rozehrávce. Míč poslal přímo na kopačky Busquetse, jemuž nedělalo problém vyzvat přihrávkou právě argentinského útočníka, který prošel okolo obou obránců a bez problémů zakončil.

Každému bylo jasné, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Velice zajímavé utkání tedy lídr LaLigy dovedl vítězně do konce. Barcelona vybojovala velmi důležité tři body proti houževnatému soupeři, který nedal svoji kůži zadarmo. Barça odpověděla tím nejlepším způsobem na vítězství Valencie, Realu a Atlética. Udržela si tak svůj náskok na čele ligové soutěže.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

máš komplexy

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Snad má book pravdu- 4,3 nebo 1,58.

Reagovat
boryland

1:3..........Leo 2,Luis..............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele