Evropská liga - souhrn odvetných zápasů druhého kola

23.02.2017, 18:58, aktualizováno 23.02.2017, 23:37
Komentáře a souhrny
Tottenham i kvůli červené kartě nezvládl odvetu s Gentem a senzačně končí. Fiorentina doma zkolabovala s Gladbachem. Jakub Brabec jako jediný Čech postupuje s Genkem. Zenit sice nejprve zvládl otočit vývoj dvojzápasu s Anderlechtem, pak ale v poslední minutě inkasoval osudovou ránu. APOEL potvrdil domácí dominanci a přechází přes Athletic. Ajax s Beşiktaşem nezaváhaly. Olympiakos zvládl venkovní odvetu s Osmanlisporem na jedničku podtrženou, Celta zaskočila Šachtar...

KRC Genk - Astra Giurgiu 1:0

23.02.2017 21:05

Góly: 67. Alejandro Pozuelo

První zápas: 2:2, postupuje KRC Genk

KRC Genk dokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti rumunskému celku Astra Giurgiu a po vstřelené brance v polovině druhého poločasu zvítězil v odvetě prvního vyřazovacího kola nejtěsnějším poměrem 1:0. V prvním utkání na půdě soupeře uhrál nerozhodný výsledek 2:2 a díky tomu tak postupuje mezi šestnáctku nejlepších, což je pro něj historický úspěch. U toho byl i český krajánek ve službách Genku Jakub Brabec, který odehrál celý zápas.

Belgický výběr se dostal ke své úvodní vážnější příležitosti po necelých dvaceti minutách hry, kdy si z pravé strany blíže do středu navedl balón Trossard a poté vypálil z dvaceti metrů. Jeho bombu směřující doprostřed branky dokázal brankář Lung vyrazit před sebe a následně Alves odkopl balón pro jistotu do autu. Zhruba deset minut před přestávkou vystřelil z dvaadvaceti metrů Alejandro Pozuelo a mířil zhruba o metr vedle levé tyče.

Astra si vytvořila největší šanci úvodního dějství ve 42. minutě. Po kolmici za obranu převzal míč Teixeira a poté ho vodorovně adresoval před branku. Niculae sice po kontaktu s protihráčem upadl, ale balón se dostal na kopačku Budesca a ten zcela sám z deseti metrů trestuhodně přestřelil horní tyčku. Do druhého poločasu vstoupily oba výběry opatrně, rumunský celek začal s přibývajícím časem více přidávat na útočné aktivitě.

Jeho naděje na postup od osmifinále se snížily v 67. minutě, kdy se prosadil Pozuelo. Ten byl na pravé straně těsně před šestnáctkou protivníka faulován a sám se postavil k zahrání standardní situace. Vzápětí se postaral o perfektní střelu, když zakroutil balón přesně pod břevno ke vzdálenější tyči, Lung se tentokráte natahoval marně. Genk se ve zbývajících minutách soustředil hlavně na pevnou defenzívu a čekal na rychlé protiútoky.

Giurgiu mohlo vyrovnat zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy z mírného úhlu ze sedmi metrů nezištně vystřelil Morais. Gólman Ryan byl u bližší tyče připraven a zkušeně odvracel na rohový kop. Hosté se až do závěrečného hvizdu snažili tlačit a soupeře ještě něčím překvapit, jenomže Ryana ani jednou neohrozili. Naopak necelé dvě mnuty před koncem mohli podruhé inkasovat, když Lung výborně zasahoval proti nadějné ráně Samatty.

Více informací k zápasu

FC Kodaň - Ludogorec Razgrad 0:0

23.02.2017 21:05

Góly: -

První zápas: 2:1, postupuje FC Kodaň

Fotbalisté dánské Kodaně si pohlídali postup do osmifinále Evropské ligy a po úvodním vítězství 2:1 na půdě bulharského mistra z Razgradu tentokráte uhráli na domácím stánku bezbrankovou remízu. Domácí výběr od samého začátku velmi dobře bránil a soupeře k příliš vyloženým příležitostem nepouštěl, Ludogorec i přes větší útočnou aktivitu branku vstřelit nedokázal a s působením v tomto ročníku evropských pohárů se tedy loučí.

Hosté měli mírnou územní převahu od samého úvodu, ale v úvodním dějství si vytvořili pouze jednu vážnější příležitost. Přesně po půl hodině hry se na hranici pokutového území uvolnil Claudiu Keșerü a mířil ke vzdálenější tyči, ovšem tu nakonec minul zhruba o dva metry. Kodaň předváděla organizovanou hru i po změně stran, bulharský výběr mohl vstřelit gól po necelé hodině hry, kdy znovu zahrozil Keșerü.

Ten si skvěle naběhl do pokutového území soupeře a pak se přes obránce Jørgensena prodral k hlavičkovému pokusu, jenže ani tentokráte se do prostoru tří tyčí netrefil. V 61. minutě vystřelil z dvaadvaceti metrů Wanderson, jenž si po přihrávce z pravé strany navedl balón blíže do středu a mířil k bližší tyči, balón nakonec skončil o pár decimetrů vedle. Dánský výběr mohl vstřelit první gól čtvrtečního střetnutí čtvrthodiny před koncem.

Po dlouhém pasu z levého křídla hlavičkoval Cornelius pod sebe na nabíhajícího Kuska, jenže tomu zakončení z první nesedlo, jeho pokus z osmi metrů skončil vysoko nad břevnem. Ludgorec ve zbývajících minutách stále více riskoval, avšak s blížícím se koncem mu bylo jasné, že dvě branky v Kodani nevstřelí. Do poslední větší příležitosti se probojoval v poslední minutě základní hrací doby a znovu u ní byl třicetiletý Rumun Keșerü.

Nejaktivnější hráč hostujícího celku po hezké přízemní kombinaci na pravé straně vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů, jeho pokus zapadl do boční sítě. Po závěrečném hvizdu vybuchl stadion Parken velkou radostí, v Kodani už jistě netrpělivě vyhlížejí páteční los nejlepší šestnáctky Evropské ligy. Tento čtvrteční souboj měl netradičně i české zastoupení, neboť ho řídil jako hlavní arbitr Miroslav Zelinka, na čarách mu asistovali Ondřej Pelikán a Jan Paták.

Více informací k zápasu

Šachtar Doněck - Celta Vigo 0:2e

23.02.2017 21:05

Góly: 90. Iago Aspas (pen.), 108. Gustavo Cabral

První zápas: 1:0, postupuje Celta Vigo

Velký favorit letošního ročníku Evropské ligy je vyřazen! A bylo to hodně hořké vypadnutí. Šachtar, který letos suverénně vládl na podzim, nedokázal udržet jednobrankový náskok z prvního zápasu, v odvetě v závěru základní hrací doby inkasoval z penalty a v prodloužení nakonec padl. Celta Vigo se radovala z opravdu hodně nečekaného úspěchu.

Šest výher v základních skupinách, dominance na domácí scéně. O ukrajinském celku se právem hovořilo jako o černém koni této soutěže. Když před týdnem zařídil Šachtaru vítězství jedinou brankou Gustavo Blanco, předpokládalo se jen snadné potvrzení postupu. Jenže Celta díky Iagovi Aspasovi a Gustavovi Cabralovi nepříjemný výsledek otočila.

Byl to opravdu hodně divoký zápas se spoustou šancí a zvratů na obou stranách. Célticos se ve Lvově nevzdali předem a udělali dobře. A třeba gólman Pjatov musel už v prvním poločase likvidovat pořádně nepříjemné zakončení Iaga Aspase ze 28. minuty a ve 42. minutě vyškrábl další Španělovu střelu směřující na bližší tyčku.

Možná že kdyby domácí proměnili některou ze svých příležitostí jako první, asi by definitivně zlomili odpor svého soupeře. Už v 10. minutě nepotrestal nejistotu brankáře Sergia Álvareze nedobře mířící Kovalenko, v 55. minutě pálil hodně nebezpečně Fred, jenže se svým pokusem nevyzrál na hostujícího muže v rukavicích.

Ve druhém dějství byl jinak i nadále k neudržení Iago Aspas, jenž neustále trápil domácí obranu. Hned třikrát proti němu musel zasahovat ve stálé pohotovosti chytající Pjatov, a to v krátkém sledu zhruba po hodině hry, v 76. minutě se nejlepší střelec Viga propracoval ke střelbě na bránu ještě jednou, ani v tomhle případě však nepochodil.

Už se pomalu a jistě blížil konec utkání, když do této chvíle prakticky nechybující Pjatov v šestnáctce musel faulovat pronikajícího Guidettiho a sudí Vinčič ukázal na bílý puntík. A Pjatov tedy nakonec přece prohrál dlouhodobý a neúprosný souboj s Iagem Aspasem, jenž v 90. minutě proměnil pokutový kop a vynutil si prodloužení.

V něm byl úspěšnější galicijský tým. Rozhodující trefu zaznamenal ve 108. minutě obránce Gustavo Cabral, který si seběhl na bližší tyčku na centr z rohového čtvrtkruhu od Jozabeda Sáncheze a hlavou pohotově zacílil. Psychicky zdrcení domácí na tenhle moment odpověď nenašli, protivník si pořádně vydřené osmifinále již pohlídal.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - KAA Gent 2:2

23.02.2017 21:05

Góly: 10. Christian Eriksen, 61. Victor Wanyama - 20. Harry Kane (vl.), 82. Jérémy Perbet

První zápas: 0:1, postupuje KAA Gent

Největší překvapení prvního vyřazovacího kola Evropské ligy se zrodilo ve Wembley, kde favorizovaný Tottenham Hotspur uhrál s belgickým Gentem pouze remízu 2:2, která v kombinaci s jednobrankovou prohrou z prvního zápasu znamená nečekané vyřazení Spurs. Svěřenci Heina Vanhaezebroucka sice měli po celý druhý poločas výhodu jednoho muže v poli kvůli vyloučení Alliho, ale přesto se o postup báli až do 82. minuty, kdy se prosadil Jeremy Perbet.

Utkání se přitom vyvíjelo zcela podle papírových předpokladů. Spurs nastoupili v nejsilnější možné základní sestavě a již v desáté minutě se ujali vedení. Dlouhý nákop Walkera si našel cestu za záda obrany Gentu a ideálně se odrazil od nohou nabíhajícího Christiana Eriksena, díky čemuž mohl dánský záložník chladnokrevně samostatný únik zakončit přízemní ranou a umazat jednobrankové manko Spurs z prvního zápasu.

Uběhlo však dalších deset minut a bouřlivá radost v napěchovaném Wembley utichla. Hostům se totiž podařilo srovnat po rohovém kopu, když si ve skrumáži těl srazil míč do vlastní sítě Harry Kane. Tottenhamu v tu chvíli nebylo nic platné, že se onen rohový kop správně neměl kopat, na postup nyní bylo nutno zvítězit rozdílem dvou branek. Situaci domácích pak ještě přitížil Dele Alli, když pět minut před koncem první půle atakoval hrubě nešetrným skluzem Brechta Dejaegerea a od rozhodčího De Sousy uviděl po právu červenou kartu.

Tottenham ovšem i v deseti pokračoval ve chvályhodné dominanci, a zvláště během úvodní čtvrthodiny po změně stran přišpendlil Gent k vlastní šestnáctce. Šance Kanea s Walkerem ještě úspěch neslavily, avšak v jednašedesáté minutě se po šikovném Eriksenově přistrčení dostal ke střele z patnácti metrů Victor Wanyama a povedenou křižnou ranou poslal Spurs do zaslouženého vedení.

I za stavu 2:1 ovšem postupoval do osmifinále Gent, který se po inkasované brance dokázal vzchopit a sám si dokonce vytvořil jedinečnou gólovou příležitost. Osamocený Anderson Esiti ale na zadní tyči nedokázal svou hlavičku nasměrovat mezi tři tyče a rozvlnil pouze boční síť. Wembley tak prořízlo krátké ticho, následované hlasitým oddechnutím a poháněním svých miláčků vstříc klíčovému třetímu gólu.

Místo závěrečného tlaku domácích však přece jenom přišel šok. Rychlý protiútok Gentu do otevřené obrany Spurs potáhl Coulibaly, jehož pas nabíhajícím spoluhráčům sice dokázal zastavit Eric Dier, jenže odražený míč napálil špičkou kopačky Jeremy Perbet. Jeho ránu navíc Dier tečoval do protipohybu Huga Llorise, který se již natahoval marně.

Tottenham tak potřeboval skórovat dvakrát během zbývajících osmi minut s nastavením a další zdramatizování zápasu měl na noze střídající Son, jenže v samostatném úniku trestuhodně přestřelil. Gent se tak postaral o šok a po souhrnném dvjzápasovém výsledku 3:2 postupuje do osmifinále Evropské ligy místo jednoho z favoritů na celkový triumf.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Rostov 1:1

23.02.2017 21:05

Góly: 84. Vjačeslav Karavajev - 13. Dmitrij Poloz

První zápas: 0:4, postupuje FK Rostov

Fotbalisté Sparty remizovali v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s Rostovem 1:1 a po týden staré venkovní porážce 0:4 se s účinkováním v pohárech rozloučili. Úřadující ruský vicemistr vedl na Letné od třinácté minuty, kdy se trefil Dmitrij Poloz. Pražané hráli od 67. minuty v deseti bez vyloučeného Costy, i v oslabení ale srovnal šest minut před koncem proti svým krajanům Vjačeslav Karavajev.

Sparta tak sice udržela domácí neporazitelnost v této pohárové sezoně, nedokázala však zopakovat loňské čtvrtfinále, kde vypadla s Villarrealem. Přesto byla jediným českým klubem, který si zahrál na jaře na evropské scéně. V pohárech v této sezoně vydělali Pražané zhruba 150 milionů korun.

Sparťanský trenér Požár udělal oproti prvnímu utkání v Rostově tři změny v sestavě. Konatého nepustil do hry trest za vyloučení v úvodním duelu, režisér hry Dočkal vyjednává o přestupu do Číny a jen na lavičce zůstal Vácha.

Letenští nastoupili do souboje o senzaci s dvěma útočníky Julišem a Pulkrabem, který odehrál první minuty na jaře. Po výsledku 0:4 v úvodním duelu ještě v soutěžích UEFA nedokázal postoupit žádný tým a sparťanská šance na zázrak žila do třinácté minuty. Bucharov s Polozem si pohráli s domácí obranou a druhý jmenovaný z první uklidil míč přesně k tyči.

Až poté zahrozila Sparta, po teči hostujícího Navase se balon snášel pod břevno, ale gólman Medveděv jej stihl přizvednout na roh. Po půlhodině měli Letenští k vyrovnání ještě blíž, když Karavajev trefil břevno.

Pět minut před poločasem skončil zápas pro Pulkraba, který utrpěl při vzdušném souboji s protihráčem krvavé zranění a odjel do nemocnice. Místo něj nastoupil Šural. Po přestávce se pak dostal na trávník také mladík Havelka, jenž nahradil Mazucha.

Sparta druhou půli zahájila náporem. Hosté se chvílemi nedostávali ani za půlku, ale domácím se nedařilo v koncovce. Pražané se neprosadili po závaru v malém vápně ani po Julišově hlavičce.

V 67. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu Costa a sparťané dohrávali v deseti. Ani v oslabení ale nesložili zbraně a dokázali srovnat, když se v 84. minutě prokličkoval mezi obránci Karavajev a technickou střelou do horní části branky zaznamenal čestný úspěch domácích.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Borussia Mönchengladbach 2:4

23.02.2017 21:05

Góly: 16. Nikola Kalinić, 29. Borja Valero - 44. Lars Stindl (pen.), 47. Lars Stindl, 55. Lars Stindl, 60. Andreas Christensen

První zápas: 1:0, postupuje Borussia Mönchengladbach

Napínavých a dechberoucích devadesát minut nabídla divákům po celé Evropě fotbalová partie v Itálii. Domácí Fiorentina šla do odvetného utkání s Gladbachem s výhodným výsledkem z Německa a úvodní půlhodina se navíc Sousovým svěřencům povedla na výbornou, avšak ani to italskému celku na postup nestačilo...

Hříbata, jenž potřebovali vstřelit gól na hřišti soupeře, vstoupili do zápasu aktivně, avšak skórovat se Heckingovým svěřencům v úvodní čtvrthodině nepodařilo. Namísto toho našel v první šanci Fiorentiny Bernardeschi přihrávkou Kaliniče a domácí šli do vedení.

Když pak v osmadvacáté minutě po skandální chybě Verstergaarda vstřelil Valero druhou branku Violy, vypadalo to ve Fiorentině na jednoznačnou záležitost. To by však na hřišti nesměl být Lars Stindl. Kapitán Hříbat nejprve těsně před odchodem na poločasovou přestávku proměnil pokutový kop, aby svým úřadováním ve druhé půli definitivně obrátil průběh zápasu.

Po návratu na hřiště měl velkou šanci Drmič, jenž na hřišti nahradil Hazarda, s jehož ranou si jehož gólman domácích poradil, na dorážku připraveného Stindla však už nedosáhl. Na padesátou pátou minutu si pak kapitán hostí schoval třetí branku, když Hofmann rozehrával přímý volný kop po zemi a Stindl přesnou ranou z hranice vápna dovršil hattrick a velkolepý obrat německého celku.

Viola v tuto chvíli potřebovala srovnat krok, aby postoupila do osmifinále - namísto toho se ovšem znovu prosadil Gladbach. Po hodině hry poslal před branku Fiorentiny Hofmann centr, na nějž si naskočil Christensen a čtvrtou brankou definitivně poslal Hříbata do další fáze Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AZ Alkmaar 7:1

23.02.2017 21:05

Góly: 5. Nabil Fekir, 17. Maxwel Cornet, 27. Nabil Fekir, 34. Sergi Darder, 78. Nabil Fekir, 87. Houssem Aouar, 89. Mouctar Diakhaby - 26. Levi García

První zápas: 4:1, postupuje Olympique Lyon

Alkmaar chtěl svému soupeři vrátit domácí porážku, ale místo toho dostal v Lyonu ještě větší přídavek. Lyon šokoval nizozemského soka dokonce sedmi góly, pod což se podepsal především střelec hattricku Nabil Fekir. Hostům se podařilo v první půli jen snížit, ale to jim radost dělat nebude.

To byla kanonáda! Alkmaar dostal čtyři branky už v domácím utkání a doufal, na hřišti Lyonu předvede mnohem lepší výsledek. Jenže jeho hra se proměnila v noční můru. Domácí Lyon neměl ani špetku slitování a hosté utrpěli debakl čítající sedm branek! Domácí byli jasně lepšími a i když si přivezli luxusní náskok, obrana byla to poslední, na co snad mysleli. Rachid Ghezzal se protáhl po pravé straně a přízemním centrem hledal spoluhráče, ale nikdo nedoskočil.

Už v páté minutě se začal před očima fanoušků AZ odvíjet horor. Haps se špatně zorientoval a špatnou nahrávkou dozadu vybídl ke skórování Nabila Fekira. Ten využil svou rychlost i přesné zakončení, takže OL vedl velmi brzy 1:0.

Hostující brankář Tim Krul měl plno problémů se svou obranou, která propustila také kolmici Ferriho na Corneta, jenže právě Krul zachránil pro tentokrát dobrý výsledek. Jeho přítomnost si žádala také bomba od Jordana Ferriho, kterou Krul kontroloval. Lyon se hnal za dalšími brankami, což mu obrana hostí velmi usnadňovala. Obránce Jallet vnikl s míčem do vápna, zvedl hlavu a nahrál volnému Cornetovi. Mladý útočník už jen z blízkosti prostřelil brankáře Krula - 2:0.

Po pětadvaceti minutách AZ alespoň na chvíli zdramatizovalo vývoj zápasu gólem Javiho Garcii, který trefil přesně k tyči. Jenže radost nebo snad naděje nevydržely hostům moc dlouho. Po rohovém kopu od Ghezzala balon propadl až na vápno, kde si jej pohlídal domácí Nabil Fekir. Mladý střelec zareagoval nejlépe a z otočky poslal balon do sítě - 3:1.

Deset minut před koncem první půle se v kanonádě pokračovalo. Od Ghezzala si převzal míč Sergi Darder, který obešel Vlaara a krásnou ranou z hranice vápna zvýšil na průběžných 4:1. Po změně stran se iniciativy chopili hosté a například se zakončením Luckassena měl brankář Anthony Lópes velké potíže. Svého brankáře musel po hodině hry zachránit skluzem na brankové čáře mladík Diakhaby.

Pak bylo chvíli ticho a tempo upadlo. Možná to ale jen byl klid před bouří. Seuntjens se vyhnul Trousartovi a ohrozil bránu Lyonu krásným projektilem. Ten však skončil jen na boční síti. Produktivní byl nadále Lacazette, který zleva vyslal do vápna Dardera, který ještě nesobecky předložil balon před odkrytou bránu. Tam se pohyboval Nabil Fekir, který měl snadnou práci a zkompletoval hattrick.

Hosté už chtěli být minimálně ve zpáteční letadle, ale nebylo jim přáno. Ještě je totiž v posledních minutách čekaly dva potupné góly. Nejprve Jallet nahrál na Houssema Aouara, který se nemýlil. A vzápětí se Fekirův centr od rohového kopu dostal na hlavu mladého obránce Mouctara Diakhabyho, který dokonal dílo zkázy. Lyon deklasoval AZ Alkmaar v obou utkáních.

Více informací k zápasu

APOEL Nikósie - Athletic Bilbao 2:0

23.02.2017 19:00

Góly: 46. Pieros Sotiriou, 54. Giannis Gianniotas (pen.)

První zápas: 2:3, postupuje APOEL Nikósie

Španělský fotbal již v letošní pohárové Evropě nemá stoprocentní zastoupení. Jako první ze sedmí klubů z Pyrenejského poloostrova si připisuje neúspěch Athletic Club, který nečekaně zaváhal na půdě kyperského APOELu a po prohře 2:0 (celkem za oba zápasy 4:3) se s Evropskou ligou předčasně loučí.

Baskický celek si na jih Evropy přivezl z minulého týdne těsné vítězství 3:2 a ještě o přestávce držel postupové skóre 0:0, ovšem nástup po změně stran vůbec nezvládl a během deseti minut dvakrát inkasoval, když se postupně trefili Pieros Sotiriou a Giannis Gianniotas z pokutového kopu. Na postupu domácích už nic nezměnilo ani následné vyloučení Sotirioua, které v závěru pouze podpořil vlastním předčasným odchodem do kabin i hostující Ander Iturraspe.

Domácí věděli, že v případě jediného vstřeleného gólu bude jejich favorizovaný soupeř nucen kvůli pravidlu venkovních branek skórovat hned třikrát, a od počátku se tlačili kupředu, což španělským hráčům otevíralo prostor k protiútokům. V sedmé minutě poprvé brankáře Iraizoze prověřil prudkou křižnou ranou Georgios Efrem, zatímco hned záhy mohl skórovat Iňaki Williams, ovšem trefil pouze střed branky a připravenou náruč Boye Watermana. Tentýž souboj forvarda Athleticu s nizozemským gólmanem se opakoval i deset minut nato a výsledek byl stejný - tentokráte Waterman úspěšně zasahoval nohou.

Vstup do druhé půle však hosté katastrofálně nezvládli. Hned v první minutě po změně stran se APOEL pustil do útoku po levé straně hřiště, odkud Efrem poslal nebezpečný centr na přední tyč a nabíhající Sotiriou tečoval míč "šajtlí" mimo Iraizozův dosah až do sítě. Domácí byli v tu chvíli na koni a v třiapadesáté minutě si vybojovali výhodu pokutového kopu, když Gianniotas obelstil Balenziagu a po vniknutí do pokutového území se pod tlakem obránce Athleticu složil k zemi. Sám faulovaný pak také penaltu proměnil, byť Iraizoz vystihl směr jeho střely a na míč si sáhl.

Pro Athletic se druhým inkasovaným gólem takřka nic nezměnilo, neboť tak jako tak potřeboval skórovat třikrát. Drobnou naději na obrat hostům zavdal střelec první branky Sotiriou, který v pětašedesáté minutě uviděl za nešikovný faul na Etxeitu druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Obrana APOELu se ovšem nenechala prolomit ani o deseti a uhájila čisté konto až do konce. V devadesáté minutě navíc uviděl červenou kartu i Ander Iturraspe, jenž srazil unikajícího Vandera a podtrhl tak jednoznačný nezdar klubu z Bilbaa.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Legia Varšava 1:0

23.02.2017 19:00

Góly: 49. Nick Viergever

První zápas: 0:0, postupuje AFC Ajax

Jediný gól stačil nizozemskému Ajax k tomu, aby slavil postup přes polskou Legii. Domácí si koledovali, neboť Poláci byli hodně aktivní. Jenže doplatili na vlastní neschopnost vstřelit gól, takže domácím stačila trefa Viergevera.

Ajax byl hodně zklamaný, že v Polsku nedokázal vstřelit ani jednu branku. Do odvety mu to jeho situaci rozhodně nijak neusnadňovalo, takže amsterdamský tým musel dnes vstřelit alespoň jeden gól a ještě doufat, že žádný nedostane. V domácím dresu nastoupili od začátku hráči jako Traoré, Dolberg, Younes nebo Ziyech, podporoval je Klaassen. Hosté nastoupili i s Hlouškem v obraně, na lavičce začal Tomáš Necid.

Domácí Ajax byl mnohonásobně aktivnějším týmem a svou snahu vstřelit úvodní gól dával jasně najevo. Amin Younes si naběhl před velké vápno, odkud vyslal tvrdou střelu, ale ta skončila jen vedle hostující branky. Na opačné straně bylo také živo. Polák Michał Kucharczyk si naběhl s míčem až před velké vápno, jenže neměl mnoho spoluhráčů, kteří by jevili zájem o jeho přihrávku.

Amsterdamský celek se hnal za první brankou a blízko k ní měl jeden z největších talentů v jeho kádru. Traoré se dobře uvolnil před brankou hostů, ale jeho střela z voleje skončila v rukou hostující obrany. Hostující brankář Arkadiusz Malarz měl také velkou porci štěstí, protože po ráně mladíka Kaspera Dolberga zazvonila tyč jeho brány a Ajax pokračoval v obléhání hostí.

Záložník Lasse Schøne poslal křižnou přihrávku do pokutového území, ale míč jenom prosvištěl na kopačku Adama Hlouška, jenž míč odvrátil. Brankář Malarz pak mohl sice spílat vlastním obráncům, ale zároveň s tím děkovat domácím, protože Davy Klaassen mířil jen do boční sítě! V další šanci se objevil Amin Younes, ale ani ten nedokázal dostat balon do sítě hostí.

Krátce před změnou stran Michał Kucharczyk poslal míč do pokutového území, kde jej nakonec Vadis Odjidja-Ofoe jen o fous netrefil. Krátce po změně stran se herní projev Ajaxu zlepšil a domácí tribuny se konečně dočkaly vedoucí trefy! Mladík Younes pálil na Malarze, který vyrazil míč pouze před sebe. Tam byl včas pozorný obránce Nick Viergever, kterému zbývalo jen poslat balon do prázdné brány - 1:0.

Hosté museli zabrat a pokoušeli se vstřelit alespoň jednu branku. Valerij Kazajšvili pálil doprostřed domácí svatyně, kde stál připravený brankář Onana. Dvacet minut před koncem bylo dusno rovněž před bránou hostí, protože brankář Malarz vyrážel jen s velkými potížemi ránu Kaspera Dolberga. Dobíhající hráči domácích už nedosáhli.

Deset minut před koncem utkání byl útočník Bertrand Traoré v dobré šanci, jenže jeho technický obstřel brankáře Malarze nepřekvapil. A když ani Hakim Ziyech krátce před koncem utkání neproměnil svůj "samostatný nájezd", bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - RSC Anderlecht 3:1

23.02.2017 19:00

Góly: 24. Giuliano, 72. Artjom Dzjuba, 78. Giuliano - 90. Isaac Kiese Thelin

První zápas: 0:2, postupuje RSC Anderlecht

Zenit Petrohrad doma ještě krátce před koncem utkání vedl a udržoval výsledek směrem k vlastnímu postupu, jenže hosté v 90. minutě utkání vstřelili rozhodující gól. Domácím tedy výhra zhořkla, protože ani tři góly v síti soupeře Zenitu nestačily k postupu.

Zenit musel začít pořádně zatápět pod kotlem, pokud chtěl postoupit. V minulém utkání na půdě Belgičanů nedokázal ustrážit mladíka Franka Acheamponga, který se trefil dvakrát. Achemapong byl samozřejmě v sestavě hostí také dnes večer, kromě něj ještě například Stanciu, Tielemans, Chipciu, Najar nebo Obradović.

Domácí Zenit potřeboval alespoň dvě branky, aby se mohlo prodlužovat. S belgickými týmy ale doma nemá mnoho problémů, na což mimo jiné spoléhal. Kromě toho ale spoléhal také na svého nejlepšho střelce v EL, Giuliana. Toho podporovali například Kokorin na hrotu, Danny nebo Mauricio. V obraně se objevili Criscito, Aňukov nebo Žirkov.

Jako první se málem prosadili domácí. Jurij Žirkov se na levém křídle dostal po krásné kolmé přihrávce do běhu k přízemnímu centru, který jen těsně skončil u brankáře Martíneze. Výrazně lepší Zenit byl při chuti a chtěl stůj co stůj dotáhnout skóre hostí ještě do konce prvé půle. Alexandr Aňukov poslal do šestnáctky podél pravé postranní čáry z vlastní poloviny hřiště krásný pas, na nějž sprintoval Kokorin. Těsně před ním ale zasáhl hostující brankář!

Ten si poradil také při individuální akci Jurije Žirkova, který proběhl přes dva obránce hostí a zakončil. S další akcí přispěchali domácí skrze Dzjubu, který našel stopera Neta. Ten ale zpětnou nahrávku kolegy z útoku využil jen k nepřesné střele. Snahy domácího Zenitu začaly nabírat na síle po 25 minutch hry. Krásný a přesný pas si zpracoval Artjom Dzjuba, který se sice střelou z hranice vápna neprosadil, ale Giuliano už ano! Po technické zasekávačce se prosadil a opět přidal další cenný gól do své letošní sbírky.

Anderlecht v tu chvíli vůbec nestíhal a dnes byl prakticky vymazán ze hřiště. Další parádní šanci ofenzivně laděných domácích zakončil Artjom Dzjuba, kterého ale zastavila krásná práce hostující obrany. Obránce Spajić totiž vyrazil jeho pokus mířící do prázdné brány mimo! Konec první půle znamenala krásná rána faulovaného Mauricia z volného přímého kopu, jenže záložník Zenitu mířil těsně vedle! Do druhého poločasu nakráčeli domácí opět aktivnější, chyběl jim k prodloužení ještě jeden gól. Artjom Dzjuba se snažil v pravém rohu šestnáctky dostat ke střele, jenže obránci hostí mu to nedovolili.

Na další krásný pas si naběhl útočník Alexandr Kokorin, jenže nedosáhl. Zatímco hosté se nedostávali téměř k ničemu, domácí Zenit byl jednoznačně aktivnější a atmosféra stadionu Petrovskij mu značně pomáhala. Domácí stupňovali svůj tlak a dvacet minut před koncem se konečně dočkali kýžené druhé branky. Po kolmé přihrávce Dannyho na hranici šestnáctky krásně nahrál Giuliano před sebe na Artjoma Dzjubu, který se v podobných situacích zpravidla nemýlí. Zkušený kanonýr se uvolnil a krásnou přízemní ranou srovnal průběžný stav!

A nebylo to všechno, protože domácí byli při chuti. Deset minut před koncem utkání se nadšení domácí fanoušci dočkali toužebně očekávaného třetího gólu, který je posouval dál! Artjom Dzjuba si naběhl na krásnou nahrávku Kokorina a našel zpětnou nahrávkou Giuliana, který potvrdil, že je ve výtečné formě! Skórovat do prázdné brány už mu nedělalo žádné problémy a Zenit vedl - 3:0.

Jenže postupová matematika je hodně krutá dáma. Dnes na to doplatil Zenit Petrohrad, který sice ještě pět minut před koncem vedl jasně 3:0 a postupoval, ale v 90. minutě se k balonu dostal již zřetelně uvanený útočník Isaac Thiese Thelin a po nahrávce ze strany vstřelil rozdílový gól Anderlechtu!

Více informací k zápasu

AS Řím - Villarreal CF 0:1

23.02.2017 19:00

Góly: 15. Rafael Borré

První zápas: 4:0, postupuje AS Řím

AS Řím sice prohrálo o jeden gól, ale protože mělo dostatečný náskok ze Španělska, vůbec mu to nevadí. I přes gól Rafaela Borrého Italové postupují do další fáze Evropské ligy.

Římané měli na první pohled hodně snadnou úlohu, protože si ze Španělska přivezli luxusní náskok 4:0. V domácím prostředí Stadio Olimpico navíc neprohrávají. Přesto hrozila únava a podcenění. V obraně domácích se objevili Vermaelen nebo Jesus, na kraj čtyřčlenné zálohy se postavil uzdravený Portugalec Mario Rui. V útoku se domácí tifosi dočkali Francesca Tottiho, kterého podporovali Perotti s El Shaarawym.

Hostující hráči sice mluvili o tom, že postup je prakticky nemožný, ale povinnost i čest jim velily k co nejlepšímu výkonu. Do Říma se vrátil jeho někdejší bek José Ángel, v útoku se objevilo duo Borré a Soldado. Do zálohy se vměstnali oba Sorianové, tedy Bruno s Robertem. Ofenzívu měl na starosti rovněž rychlík Čeryšev. V prvních minutách se musela mít na pozoru mnohem častěji právě obrana AS.

Domácí dobře věděli, že mají nahráno a nemusí spěchat. Villarreal se pustil do rychlé a kombinační hry s nadějí, že se třeba stane zázrak. Ten se málem stal, jenže krásnou ránu z voleje od Roberta Soriana, který to v Římě moc dobře zná. Jeho pokus však zastavila branková konstrukce domácí brány! Villarreal potřeboval trochu víc štěstí a dočkal se ho o pár chvil později.

V 15. minutě se totiž znovu předvedl stoper Thomas Vermaelen. Jeho nasazením Spalletti toužil dokázat, že si Vermaelen zaslouží důvěru. Jenže belgický stoper nedokázal zpracovat míč a ve snaze o odkop jej naservíroval napadajícímu Rafaelu Borrému. Ten si poradil velmi snadno a bezbranného brankáře Alissona s klidem překonal - 1:0.

Villarreal začal cítit šanci, naopak AS působilo nejistě. Byla to hodně kouskovaná hra a tempem se nedala srovnat s tím, co jsme od obou týmů viděli minule. Přesto mělo AS své šance. Bruno Peres postupoval s míčem vpřed a všiml si nabíhajícího Stephana El Shaarawyho. Ten málem zakončil do prázdné brány, kdyby před ním na poslední chvíli neodkopl balon vracející se Bonera. Villarreal byl mnohem nebezpečnější a málem vstřelil druhý gól po krásné ráně Rodriga. Proti ale byl brankář Alisson, který vytáhl parádní zákrok!

AS jen laxně odkopávalo míče, aniž se dostalo za polovinu. Toho si všimli i diváci a hlasitě dávali najevo svůj nesouhlas. Moc radosti jim nepřinesla ani rychlá akce Villarrealu, kterou zakončil krásnou ranou Soriano. Jenže na místě byl včas brankář Alisson, který skočil k tyči a míč vyrazil! AS mělo trochu štěstí, že do konce prvé půle neinkasovalo ještě jeden gól. To mohl napravit Rafael Santos Borré hned po změně stran, protože dostal krásnou nahrávku do druhé vlny, jenže proti jeho přesné ráně vytáhl brankář Alisson parádní zákrok!

Na hrací ploše už v tu dobu byl Antonio Rüdiger, který nahradil taktéž obránce Kostase Manolase. Přeci jen, AS čeká v neděli náročný duel s Interem Milán a výsledek byl i přes nulu v kolonce vstřelených branek pro něj stále příznivý. Další branku mohl vstřelit Diego Perotti, jehož hlavičku po centru od Tottiho ale hostující brankář kryl. Perotti si poté potáhl míč a po rychlé kombinaci pálil hodně tvrdou ránu, jenže brankář Andrés Fernández ji lapil.

Po hodině hry prošel Diego Perotti až k vápnu, kde byl faulován, jenže Francesco Totti trefil ruku Rodriga, které si sudí nevšiml. Rána Denise Čeryševa mířila vedle, takže brankář Alisson zasahovat nemusel. Nevýrazného Roberta Soldada vystřídal Adrian López, který doufal, že si dnes připíše nějaký gól a pomůže svému týmu.

Když už bylo na hřišti pár nových hráčů a časomíra jasně ukazovala depresivní budoucnost Villarrealu, AS si postup přeci jen trochu zkomplikovalo. Střídající Antonio Rüdiger totiž po žluté kartě dostal ještě kartu červenou. V závěru ještě Alisson vytáhl dva rychlé zákroky a Vlci slavili.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Hapoel Beer-Sheva 2:1

23.02.2017 19:00

Góly: 17. Vincent Aboubakar, 87. Cenk Tosun - 64. Anthony Nwakaeme

První zápas: 3:1, postupuje Beşiktaş JK

Beerševa bojovala na půdě favorita, co to šlo, nakonec se však postupu do osmifinále Evropské ligy vlastně nepřiblížila. Besiktas před vlastními fanoušky hájil dvoubrankový náskok a v podstatě si odvetu prvního kola play-off pohlídal. Nakonec stejně jako v prvním utkání na izraelské půdě dokázal zvítězit.

Hosté cestovali do Istanbulu splnit pořádně těžký úkol. Museli totiž vsítit hned tři branky, aby si uchovali naději na úspěch. Skórovat se nicméně podařilo jen Anthonymu Nwakaememu, který ve druhém dějství srovnával po přesném zásahu Vincenta Aboubakara. V závěru pak domácím vítězství zajistil Cenk Tosun.

Do jakéhosi prvního nebezpečnějšího zakončení se po rohovém kopu Hobana propracoval Broun, střelou z první však zamířil jen mimo. Za turecký celek se zastřeloval Talisca, každopádně beerševský brankář Goresh poměrně v pohodě zasáhl. O pár chvil později se mu však inkasování nepodařilo zabránit.

Babel z levé strany poslal přihrávku do šestnáctky, obránce Turjman dokázal míč odvrátit pouze k nohám Aboubakara, a Kamerunec krásnou nechytatelnou dělovkou do šibenice načal účet. Po půlhodině hry byl znovu aktivní Talisca, avšak Goresh si s jeho pokusem hned dvakrát celkem v pohodě poradil.

I druhý poločas byl celkem vyrovnaný. Hned zkraje se v šanci objevil Ghadir, ale neuspěl, na druhé straně mohl navýšit náskok Aboubakar spolu s Taliscou, nicméně ani v tomto případě se skóre neměnilo. Až v 64. minutě se znovu roztřepovala síť, to když po centru z levé strany od Turjmana zakončil na bližší tyčku levačkou Anthony Nwakaeme.

Ještě nebylo nic ztracené, Hapoel ucítil kořist a hned záhy se mohl ujmout vedení. Sahar vyzkoušel připravenost gólmana Fabriho a Hoban následně hlavičkou trestuhodně střílel jen mimo. Tři minuty před koncem nakonec ještě jednou skórovali Kara Kartallar. Tosun si navedl míč na hranici šestnáctky a pravačkou propálil nejistého Goreshe.

Více informací k zápasu

Osmanlispor - Olympiakos Pireus 0:3

23.02.2017 17:00

Góly: 47. Karim Ansarifard, 70. Tarik Elyounoussi, 86. Karim Ansarifard

První zápas: 0:0, postupuje Olympiakos Pireus

Osmanlispor sice možná uhrál v Řecku skvělý výsledek, ale doma naprosto propadl a utkání nezvládl. Branky stříleli jen hosté, konkrétně se dvěma góly blýskl útočník Ansarifard a jednou trefou jej podpořil Elyounoussi.

Domácí Osmanlispor si z Řecka přivezl velmi nadějnou remízu 0:0 a chtěl stavět především na tom, že venku neinkasoval. I dnes jsme se dočkali silných sestav na obou stranách. V té domácí nechyběli Cürüksu, Procházka, Bifouma, Maher nebo Webo. Hosté zase spoléhali na mladého Itala mezi třemi tyčemi Lealiho, před nímž v poli nastoupili Botía, Cissokho, Fortunis nebo útočník Ansarifard.

Trochu s podivem hráli domácí moc zataženě a od prvních minut bylo lepším týmem řecké uskupení. Olympiakos si připsal první nebezpečné pokusy díky Fortunisově zakončení a ráně Martinse. Domácí fanoušci se dočkali vzrušení po akci, která skončila u Weba, jenže zkušený útočník centr nakonec tečoval jen těsně vedle tyče! Stejný hráč se málem prosadil o pár minut později, ale na poslední chvíli mu jeho pokus zablokoval brankář Nicola Leali.

Zkušený zakončovatel Webo se pokoušel technicky obstřelit brankáře Lealiho po třiceti minutách a jedné krátké narážečce. Jenže také tato střela mířila těsně vedle. Domácí potřebovali vstřelit branku a s blížícím se koncem první půle se stávali stále více nebezpečnými. Pět minut před koncem prvé půle spálil Webo dosud největší šanci, když se k němu odrazil míč po ráně Bifoumy, jenže Webo nepochopitelně před bránou zakončil hodně vysoko nad bránu!

Gól nepadl ani po spolupráci mezi domácím Maherem a Regattinem, protože druhý jmenovaný v dobré šanci opět selhal. A hosté trestali. Hned po návratu ze šaten se totiž dostali do překvapivého vedení. Po rohovém kopu se míč snesl ve vápně na hlavu Álvara Botíi, který jej posunul vedle sebe. Tam stál nebráněný Karim Ansarifard, který jej pohodlně usměrnil pod břevno domácí brány!

To byla hodně studená sprcha a velký zásah do nadějí domcího týmu. Ten však sympaticky nesložil zbraně. O deset minut později se málem stav opět měnil, jenže proti krásné ráně domácího Regattina se vytáhl brankář Nicola Leali! Krátce poté mohli lépe hrající hosté zvýšit, jenže Couto Sebá bránu minul i přesto, že měl před sebou jen domácího brankáře! Hostům to však příliš vadit nemohlo, protože dvacet minut před koncem se přeci jen dočkali druhé branky. Androutsos se vrhl s míčem do vápna a nacentroval na penaltu, kde špatně hlídaný Tarik Elyounoussi parádní rybičkou proměnil - 2:0.

Olympiakos byl nadále produktivnější a nechyblo mnoho, aby deset minut před koncem pojistil své vedení i postup. Fortunis s trochou štěstí odcentroval před bránu, kde našel Ansarifarda. Střelec první branky hostí ale tentokrát pálil jen do brankáře. Stejně jako Webo na opačné straně, který trefil jen Lealiho. Pět minut před koncem utkání Řekové definitivně nechali vypít domácím pohár hodně hořkého ouza až do dna. Sebovu ránu brankář Karčemarskas vyrazil jen před sebe, kde byl pohotový Karim Ansarifard - 3:0 pro hostující Řeky.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/59003/ vyplňte mi to prosím, hodně to pomůže

Reagovat
JackDaniels.

Máš to mat

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
Neutron

mas to, vela stastia

Reagovat
smazaný uživatel

děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Nevotravuj

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Vyplněno

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda Naposledy mi bylo takhle trapne, kdyz jsme v EL vypadli ze skupiny se Spartou

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri sacked

Reagovat
niflheim

Celkem nebezpeční soupeři odpadli.

Reagovat
smazaný uživatel

zatim vyborny vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

uz chapu, proc jsi psal "zatim"

Reagovat
smazaný uživatel

hele to ani ne, pro me jediny prekvapeni, ze to je debakl uz po polocase, ale hojim se dnes aspon na sazkovce

Reagovat
andrew96

To dementní pravidlo o away gólech dobře vydrbalo se Zenitem.

Reagovat
fenixLFC

nevadi

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

snad Gent vyřadí ten odpad

Reagovat
smazaný uživatel

meli by

Reagovat
smazaný uživatel

O parník slabší ročník než loni, skoro těžký hledat favorita.

Reagovat
smazaný uživatel

United

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo AS

Reagovat
db18

Schalke.

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevím, jestli favorit, ale celkem bych jim to přál

Reagovat
vladino10

Tak favoritom je asi united, s tými hráčmi ťažko povedať niečo iné, ale neviem, nemyslím si, že by to vyhrali..

Čo sa S04 týka, tak zatiaľ idú EL ako nôž maslom + to vyzerá, že weinzierel ich vie pripraviť na dôležité zápasy, veď sezónu dozadu urobil aj s augsburgom dosť problémov liverpoolu..

Favoritom aj tak asi nie sú, ale tak my fans bl im veriť budeme

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke alebo Monchengladbach by to mohli vyhrať.

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Finale Schalke - Manchester United

Reagovat
JackDaniels.

Ale no!

Reagovat
.13

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon, AS, Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Die Fohleeeeeeeen!

Reagovat
db18

Gladbášek

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
vladino10

Ten vestergaard robí vždy to čo dnes?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
JackDaniels.

Gladbach nádherný zápas!

Alkmaar

Reagovat
andrew96

Původně jsem chtěl Stindla zdrbat za to, že nepočkal na Csaplárovu magii, ale takto taky dobré. Snad to Gladbach nastartuje na zbytek jara.

Reagovat
Alan_Shearer

Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

oni na to kašlali přece

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Alli, ten chtěl mít asi teplou vodu ve sprše

Reagovat
Miguel19

Venca Procházka

Reagovat
iamek

Jak se svezl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Belgičania si celkom idú. Vigo, Gladbach.

Reagovat
smazaný uživatel

tam maj silnej ročník už několik let a někdo ten dluh 89% HDP zaplatit musí

Reagovat
czech_mira

Nic moc obsazení osmifinále letos to jsem nečekal tolik selhání favoritů, to bychom se mohli dočkat i nějakého většího překvapení ála Dněpr nejvíc bych to přál United nebo AS, přece jenom Ibra a hlavně Totti ještě nikdy nic na mezinárodní klubové scéně nevyhráli (Superpohár UEFA a MS klubů nepočítám)

Reagovat
mul

a uvidime co Lyon, kader na uspech maju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přeju to frantíkům mnohem víc, než mistrovství světa 98, kde to byla haluz.... ale PSG a Lyon by si zasloužili už pohár

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach Belgicanom sa celkom dari, dobre muzstva

Reagovat
Neutron

a sliepky zase ostrouhali

Reagovat
smazaný uživatel

oni přece týmy z PL hrajou raději důležitější Channel one cupy apod.

Reagovat
Neutron

aj sliepky? Neblazni...

Reagovat
Jordi Alba

Spurs, Ponorka, Bilbao.

Tak snad ta Celta se dostane co nejdál.

Reagovat
Liquid

Belgie skvělá práce ale nejvíc baví tradičně Itálie, to co předvedla Viola

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě super výsledky.... United, Schalke i Lyon postup a krom AS už tam snad žádnej extra náročnej soupeř neni

Reagovat
smazaný uživatel

ale ostatní týmy letos prokazují neskutečnou týmovost,takže krom Lyonu tam nevidim favorita na semifinále v ani jednom z výše napsaných

Reagovat
smazaný uživatel

Tojo, ale ta individuální kvalita kterou třeba United disponují by měla zlomit i tu tymovost....Obzvlášť v kombinaci s tím, že Mourinho tu soutěž bere docela vážně

Reagovat
smazaný uživatel

nemít Ibru,tak ho nikdo nebere vážně

Reagovat
Liquid

tip na los:

Manchester United - AS Řím

Schalke 04 - Celta Vigo

Lyon - Mönchengladbach

Krasnodar - Olympiakos

Rostov - Anderlecht

APOEL - Gent

Kodaň - Genk

Ajax - Besiktas

Reagovat
Neutron

United - AS bude finale

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by sa stretnut Schalke s Gladbachom

Reagovat
smazaný uživatel

*reakcia na Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Mam cuch a ty uz davaj goly za ten Bayernek

Reagovat
Liquid

že tys měl notičky UEFA MAFIA !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celta Vigo : Krasnodar

Apoel : Anderlecht

Schalke 04 : Gladbach

Olympique Lyon : AS Rim

Rostov : Manchester United

Olympiakos : Besiktas

Gent : Genk

FC Kodaň : Ajax

Snad postup Celta, Anderlecht, Schalke, Lyon, United, Besiktas, Gent, Ajax

Reagovat
Liquid

Krasnodar, APOEL, Gladbach, Lyon, Rostov, Olympiakos, Gent, Kodaň

Reagovat
jany kozak

Alli

Reagovat
smazaný uživatel

Fauloval v mene Allaha!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele