1/16 finále - odvety
23.02.2017 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ajax doma těsně porazil Legii a postupuje

Jediný gól stačil nizozemskému Ajax k tomu, aby slavil postup přes polskou Legii. Domácí si koledovali, neboť Poláci byli hodně aktivní. Jenže doplatili na vlastní neschopnost vstřelit gól, takže domácím stačila trefa Viergevera.

Ajax byl hodně zklamaný, že v Polsku nedokázal vstřelit ani jednu branku. Do odvety mu to jeho situaci rozhodně nijak neusnadňovalo, takže amsterdamský tým musel dnes vstřelit alespoň jeden gól a ještě doufat, že žádný nedostane. V domácím dresu nastoupili od začátku hráči jako Traoré, Dolberg, Younes nebo Ziyech, podporoval je Klaassen. Hosté nastoupili i s Hlouškem v obraně, na lavičce začal Tomáš Necid.

Domácí Ajax byl mnohonásobně aktivnějším týmem a svou snahu vstřelit úvodní gól dával jasně najevo. Amin Younes si naběhl před velké vápno, odkud vyslal tvrdou střelu, ale ta skončila jen vedle hostující branky. Na opačné straně bylo také živo. Polák Michał Kucharczyk si naběhl s míčem až před velké vápno, jenže neměl mnoho spoluhráčů, kteří by jevili zájem o jeho přihrávku.

Amsterdamský celek se hnal za první brankou a blízko k ní měl jeden z největších talentů v jeho kádru. Traoré se dobře uvolnil před brankou hostů, ale jeho střela z voleje skončila v rukou hostující obrany. Hostující brankář Arkadiusz Malarz měl také velkou porci štěstí, protože po ráně mladíka Kaspera Dolberga zazvonila tyč jeho brány a Ajax pokračoval v obléhání hostí.

Záložník Lasse Schøne poslal křižnou přihrávku do pokutového území, ale míč jenom prosvištěl na kopačku Adama Hlouška, jenž míč odvrátil. Brankář Malarz pak mohl sice spílat vlastním obráncům, ale zároveň s tím děkovat domácím, protože Davy Klaassen mířil jen do boční sítě! V další šanci se objevil Amin Younes, ale ani ten nedokázal dostat balon do sítě hostí.

Krátce před změnou stran Michał Kucharczyk poslal míč do pokutového území, kde jej nakonec Vadis Odjidja-Ofoe jen o fous netrefil. Krátce po změně stran se herní projev Ajaxu zlepšil a domácí tribuny se konečně dočkaly vedoucí trefy! Mladík Younes pálil na Malarze, který vyrazil míč pouze před sebe. Tam byl včas pozorný obránce Nick Viergever, kterému zbývalo jen poslat balon do prázdné brány - 1:0.

Hosté museli zabrat a pokoušeli se vstřelit alespoň jednu branku. Valerij Kazajšvili pálil doprostřed domácí svatyně, kde stál připravený brankář Onana. Dvacet minut před koncem bylo dusno rovněž před bránou hostí, protože brankář Malarz vyrážel jen s velkými potížemi ránu Kaspera Dolberga. Dobíhající hráči domácích už nedosáhli.

Deset minut před koncem utkání byl útočník Bertrand Traoré v dobré šanci, jenže jeho technický obstřel brankáře Malarze nepřekvapil. A když ani Hakim Ziyech krátce před koncem utkání neproměnil svůj "samostatný nájezd", bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
jáá

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ziyech

Reagovat
JackDaniels.

Hlousek vynikajúci

Reagovat
Stiksxx

Viděl jsem první půli a i když Ajax měl asi přes 60% držení míče, tak si skoro nic nevypracoval. Až na tyč Ziyecha. Ten byl spolu s Younesem a Sánchezem nejlepší z Ajaxu za první půli. Naopak úplně ztracenej byl Klaassen. Ten akorát čekal vepředu, až mu někdo připraví šanci. Nestáhl se do hloubi pole pro žádný balon, což mi na něj přijde dost málo.

Jinak velice dobře zahrál Hloušek na levém bekovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele