1/16 finále - odvety
23.02.2017 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

KRC Genk - Astra Giurgiu 1:0

KRC Genk dokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti rumunskému celku Astra Giurgiu a po vstřelené brance v polovině druhého poločasu zvítězil v odvetě prvního vyřazovacího kola nejtěsnějším poměrem 1:0. V prvním utkání na půdě soupeře uhrál nerozhodný výsledek 2:2 a díky tomu tak postupuje mezi šestnáctku nejlepších, což je pro něj historický úspěch. U toho byl i český krajánek ve službách Genku Jakub Brabec, který odehrál celý zápas.

Belgický výběr se dostal ke své úvodní vážnější příležitosti po necelých dvaceti minutách hry, kdy si z pravé strany blíže do středu navedl balón Trossard a poté vypálil z dvaceti metrů. Jeho bombu směřující doprostřed branky dokázal brankář Lung vyrazit před sebe a následně Alves odkopl balón pro jistotu do autu. Zhruba deset minut před přestávkou vystřelil z dvaadvaceti metrů Alejandro Pozuelo a mířil zhruba o metr vedle levé tyče.

Astra si vytvořila největší šanci úvodního dějství ve 42. minutě. Po kolmici za obranu převzal míč Teixeira a poté ho vodorovně adresoval před branku. Niculae sice po kontaktu s protihráčem upadl, ale balón se dostal na kopačku Budesca a ten zcela sám z deseti metrů trestuhodně přestřelil horní tyčku. Do druhého poločasu vstoupily oba výběry opatrně, rumunský celek začal s přibývajícím časem více přidávat na útočné aktivitě.

Jeho naděje na postup od osmifinále se snížily v 67. minutě, kdy se prosadil Pozuelo. Ten byl na pravé straně těsně před šestnáctkou protivníka faulován a sám se postavil k zahrání standardní situace. Vzápětí se postaral o perfektní střelu, když zakroutil balón přesně pod břevno ke vzdálenější tyči, Lung se tentokráte natahoval marně. Genk se ve zbývajících minutách soustředil hlavně na pevnou defenzívu a čekal na rychlé protiútoky.

Giurgiu mohlo vyrovnat zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy z mírného úhlu ze sedmi metrů nezištně vystřelil Morais. Gólman Ryan byl u bližší tyče připraven a zkušeně odvracel na rohový kop. Hosté se až do závěrečného hvizdu snažili tlačit a soupeře ještě něčím překvapit, jenomže Ryana ani jednou neohrozili. Naopak necelé dvě mnuty před koncem mohli podruhé inkasovat, když Lung výborně zasahoval proti nadějné ráně Samatty.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
Mustang™

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele