1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Šachtar Doněck veze z Viga těsnou výhru

Celta Vigo doma podlehla Šachtaru Doněck, kterému na výhru stačila jediná branka. Tu si už v první půli na své nové konto připsal Blanco Leschuk, který ve své pohárové premiéře za Šachtar hned rozhodl. V odvetě to španělský celek bude mít hodně náročné.

Celta Vigo doma uvítala zkušenější Šachtar Doněck a doufala, že dokáže ukrajinského favorita řádně potrápit. Do hry od prvních minut naskočili hráči jako Castro, Roncaglia, Wass nebo Aspas, šanci dostal i Guidetti s Bongondou. Šachtar vyslal obvyklé opory Srnu, Pjatova, Freda s Taisonem nebo Rakyckym.

Domácí se nezalekli možné síly soupeře či jeho věhlasu v pohárech a napadali jej od prvních minut. Ačkoli Celta měla více ze hry, jako první opravdu hrozil Taison. Jeho ránu ale zablokovala domácí obrana. Horko bylo i před brankářem Pjatovem, který musel být hodně rád, že domácí rychlík Bongonda netrefil ve skluzu míč a neskóroval.

To se povedlo na druhé straně o pár minut později. Domácím se hrubě nepovedl útok, takže se hosté dostali do rychlého kontru. Míč se dostal k Taisonovi, jenž vybíhal z hranice ofsajdu. Následně si po krátkém sprintu poradil s obráncem i brankářem Álvarezem, jenže jeho střelu odrazil obránce Mallo z brány. Naneštěstí pro Celtu tam stál včas postavený Blanco Leschuk, který ve své ukrajinské premiéře v Evropské lize skóroval!

Pět minut před koncem první půle málem zvýšil Fred, který prchal před dotírajícími obránci Celty a nakonec zakončit nedokázal. Celou první půli zakončil John Guidetti, jenže jeho projektil nebyl z nejpřesnějších. Do druhé poloviny dnešního utkání naskočil Viktor Kovalenko, který vystřídal nevýrazného Dentinha. I domácí se dostali do zakončení, jenže centr Daniela Wasse nikdo z jeho kolegů nenašel. Celta s utkáním musela něco dělat a do hry byl za tímto účelem vyslán Pione Sisto.

Moc pohledné utkání to dnes vskutku nebylo a velký podíl na tom měla především bezchybně hrající obrana hostí. Ti svědomitě a jistě bránili, takže ani průnik Johna Guidettiho dvacet minut před koncem jim mnoho vrásek na čele nenadělal. Hostujícímu Šachtaru nenadělal problémy ani střídající útočník Giuseppe Rossi, který právě Guidettiho ke konci střídal. Celta dnes podala hodně špatný výkon a může být ráda jen za jednu inkasovanou branku.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Uwe háže buly

1:2

Reagovat
HullCity

Pořád se zmiňuje nerozehranost,ale nemyslím si,že to bude až takový problém.Dneska by mi nevadila ani prohra o gól,ale důležité do odvety bude vstřelit branku,věřím v divoký výsledek 2:2...

Reagovat
HullCity

Měli jsme jim dát víc,takhle ještě je pro Celtu naděje.Jinak trapný výkon od domácích...tohle že vyřadilo Real Madrid v poháru??A jak jsem psal,nerozehranost vůbec nehrála roli,naopak to byla spíš výhoda.Blanco první a jistě ne poslední gól v evropských pohárech!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba to vypouštěj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele