1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 21:05 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hapoel Beer-Sheva - Beşiktaş JK 1:3

Besiktas je jednou nohou v osmifinále Evropské ligy. Pokud opravdu výrazně nepokazí odvetu s izraelským Hapoelem Beer-Shevou, měl by bezpečně projít dále. Domácí úplně nenavázali na své výsledky ze základních skupin a před vlastními fanoušky inkasovali hned třikrát. S takovou bilancí mají opravdu minimální šance na postup.

Oba celky sice vstoupily do tohoto střetnutí aktivně, nicméně poté se jako by odmlčely a vlastně až závěr prvního poločasu nabídl další důležité situace. Ve 4. minutě se k míči dostal Ricardo Quaresma, po jehož akci se nakonec dostal k zakončení Tosun, nejlepší střelec istanbulského klubu, ovšem svůj pokus nasměroval jen do brankáře Goreshe.

O pár chvil později se do slušné možnosti propracoval Hapoel. Turjman centroval zleva a Barda na míč zprvu nedosáhl. Ale nemusel smutnit, protože následně málem zužitkoval pas z pravé strany, ovšem jeho hlavičku skvěle zlikvidoval gólman Fabri. Ve 32. minutě se snažil skórovat ještě Radi, i v tomhle případě byl však Fabri pozorný.

Ve 42. minutě se hosté ujali vedení. Ricardo Quaresma zprava hledal na bližší tyčce nabíhajícího si Tosuna, kterého se snažil hlídat William Soares, nicméně právě od něj se míč odrazil za záda Goreshe. Minutu před koncem ale domácí dokázali srovnat stav, Barda byl totiž ve správný čas na správném místě a z dorážky snadno skóroval.

Turecký celek krátce po obrátce mohl navýšit vedení, po rohovém kopu zahrávaném Ricardem Quaresmou se mohl prosadit Marcelo, jenže hlavou orazítkoval břevno. To na druhé straně mohl Barda potrestat chybu Arslana, kterého obral o míč John Ogu, jenže po spoluhráčově přihrávce pálil těsně mimo.

Po hodině hry Kara Kartallar zaznamenali rozhodující branku utkání. Tošič z levé strany poslal centr do šestnáctky, kde si ho Tosun zpracoval na prsa a střelou k tyčce přes obránce Tzedeka překonal Goreshe. Domácí vyrovnat nedokázali, naopak vítězství ještě ve čtvrté minutě nastavení pojistil střelou do prázdné brány Hutchinson.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele