1/16 finále - odvety
23.02.2017 21:05 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Ludogorec Razgrad 0:0

Fotbalisté dánské Kodaně si pohlídali postup do osmifinále Evropské ligy a po úvodním vítězství 2:1 na půdě bulharského mistra z Razgradu tentokráte uhráli na domácím stánku bezbrankovou remízu. Domácí výběr od samého začátku velmi dobře bránil a soupeře k příliš vyloženým příležitostem nepouštěl, Ludogorec i přes větší útočnou aktivitu branku vstřelit nedokázal a s působením v tomto ročníku evropských pohárů se tedy loučí.

Hosté měli mírnou územní převahu od samého úvodu, ale v úvodním dějství si vytvořili pouze jednu vážnější příležitost. Přesně po půl hodině hry se na hranici pokutového území uvolnil Claudiu Keșerü a mířil ke vzdálenější tyči, ovšem tu nakonec minul zhruba o dva metry. Kodaň předváděla organizovanou hru i po změně stran, bulharský výběr mohl vstřelit gól po necelé hodině hry, kdy znovu zahrozil Keșerü.

Ten si skvěle naběhl do pokutového území soupeře a pak se přes obránce Jørgensena prodral k hlavičkovému pokusu, jenže ani tentokráte se do prostoru tří tyčí netrefil. V 61. minutě vystřelil z dvaadvaceti metrů Wanderson, jenž si po přihrávce z pravé strany navedl balón blíže do středu a mířil k bližší tyči, balón nakonec skončil o pár decimetrů vedle. Dánský výběr mohl vstřelit první gól čtvrtečního střetnutí čtvrthodiny před koncem.

Po dlouhém pasu z levého křídla hlavičkoval Cornelius pod sebe na nabíhajícího Kuska, jenže tomu zakončení z první nesedlo, jeho pokus z osmi metrů skončil vysoko nad břevnem. Ludgorec ve zbývajících minutách stále více riskoval, avšak s blížícím se koncem mu bylo jasné, že dvě branky v Kodani nevstřelí. Do poslední větší příležitosti se probojoval v poslední minutě základní hrací doby a znovu u ní byl třicetiletý Rumun Keșerü.

Nejaktivnější hráč hostujícího celku po hezké přízemní kombinaci na pravé straně vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů, jeho pokus zapadl do boční sítě. Po závěrečném hvizdu vybuchl stadion Parken velkou radostí, v Kodani už jistě netrpělivě vyhlížejí páteční los nejlepší šestnáctky Evropské ligy. Tento čtvrteční souboj měl netradičně i české zastoupení, neboť ho řídil jako hlavní arbitr Miroslav Zelinka, na čarách mu asistovali Ondřej Pelikán a Jan Paták.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:2 1:3 po prodloužení

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

kodanska klasika 0:0

Reagovat
Mustang™

Reagovat
smazaný uživatel

Dame to 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele