1/16 finále - odvety
23.02.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Těsná výhra Villarrealu nestačila, postupuje AS Řím

AS Řím sice prohrálo o jeden gól, ale protože mělo dostatečný náskok ze Španělska, vůbec mu to nevadí. I přes gól Rafaela Borrého Italové postupují do další fáze Evropské ligy.

Římané měli na první pohled hodně snadnou úlohu, protože si ze Španělska přivezli luxusní náskok 4:0. V domácím prostředí Stadio Olimpico navíc neprohrávají. Přesto hrozila únava a podcenění. V obraně domácích se objevili Vermaelen nebo Jesus, na kraj čtyřčlenné zálohy se postavil uzdravený Portugalec Mario Rui. V útoku se domácí tifosi dočkali Francesca Tottiho, kterého podporovali Perotti s El Shaarawym.

Hostující hráči sice mluvili o tom, že postup je prakticky nemožný, ale povinnost i čest jim velily k co nejlepšímu výkonu. Do Říma se vrátil jeho někdejší bek José Ángel, v útoku se objevilo duo Borré a Soldado. Do zálohy se vměstnali oba Sorianové, tedy Bruno s Robertem. Ofenzívu měl na starosti rovněž rychlík Čeryšev. V prvních minutách se musela mít na pozoru mnohem častěji právě obrana AS.

Domácí dobře věděli, že mají nahráno a nemusí spěchat. Villarreal se pustil do rychlé a kombinační hry s nadějí, že se třeba stane zázrak. Ten se málem stal, jenže krásnou ránu z voleje od Roberta Soriana, který to v Římě moc dobře zná. Jeho pokus však zastavila branková konstrukce domácí brány! Villarreal potřeboval trochu víc štěstí a dočkal se ho o pár chvil později.

V 15. minutě se totiž znovu předvedl stoper Thomas Vermaelen. Jeho nasazením Spalletti toužil dokázat, že si Vermaelen zaslouží důvěru. Jenže belgický stoper nedokázal zpracovat míč a ve snaze o odkop jej naservíroval napadajícímu Rafaelu Borrému. Ten si poradil velmi snadno a bezbranného brankáře Alissona s klidem překonal - 1:0.

Villarreal začal cítit šanci, naopak AS působilo nejistě. Byla to hodně kouskovaná hra a tempem se nedala srovnat s tím, co jsme od obou týmů viděli minule. Přesto mělo AS své šance. Bruno Peres postupoval s míčem vpřed a všiml si nabíhajícího Stephana El Shaarawyho. Ten málem zakončil do prázdné brány, kdyby před ním na poslední chvíli neodkopl balon vracející se Bonera. Villarreal byl mnohem nebezpečnější a málem vstřelil druhý gól po krásné ráně Rodriga. Proti ale byl brankář Alisson, který vytáhl parádní zákrok!

AS jen laxně odkopávalo míče, aniž se dostalo za polovinu. Toho si všimli i diváci a hlasitě dávali najevo svůj nesouhlas. Moc radosti jim nepřinesla ani rychlá akce Villarrealu, kterou zakončil krásnou ranou Soriano. Jenže na místě byl včas brankář Alisson, který skočil k tyči a míč vyrazil! AS mělo trochu štěstí, že do konce prvé půle neinkasovalo ještě jeden gól. To mohl napravit Rafael Santos Borré hned po změně stran, protože dostal krásnou nahrávku do druhé vlny, jenže proti jeho přesné ráně vytáhl brankář Alisson parádní zákrok!

Na hrací ploše už v tu dobu byl Antonio Rüdiger, který nahradil taktéž obránce Kostase Manolase. Přeci jen, AS čeká v neděli náročný duel s Interem Milán a výsledek byl i přes nulu v kolonce vstřelených branek pro něj stále příznivý. Další branku mohl vstřelit Diego Perotti, jehož hlavičku po centru od Tottiho ale hostující brankář kryl. Perotti si poté potáhl míč a po rychlé kombinaci pálil hodně tvrdou ránu, jenže brankář Andrés Fernández ji lapil.

Po hodině hry prošel Diego Perotti až k vápnu, kde byl faulován, jenže Francesco Totti trefil ruku Rodriga, které si sudí nevšiml. Rána Denise Čeryševa mířila vedle, takže brankář Alisson zasahovat nemusel. Nevýrazného Roberta Soldada vystřídal Adrian López, který doufal, že si dnes připíše nějaký gól a pomůže svému týmu.

Když už bylo na hřišti pár nových hráčů a časomíra jasně ukazovala depresivní budoucnost Villarrealu, AS si postup přeci jen trochu zkomplikovalo. Střídající Antonio Rüdiger totiž po žluté kartě dostal ještě kartu červenou. V závěru ještě Alisson vytáhl dva rychlé zákroky a Vlci slavili.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (61)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Houfi

Tohle bude údržba od AS čekal bych tak poloviční obměnu v základní 11ce oproti klasice..přání 2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
Frantszek

1:2. Spal zarotuje hodne divoce. Dzeko, Salah, Radja ani na lavce

Reagovat
kopajda

už je to jisté ta sestava???

Reagovat
Frantszek

Tady jsou pravdepodobne sestavyhttp://www.pagineromaniste.com/roma-villarreal-le-probabili-formazioni-dei-quotidiani/.

4 typy, ktere se od sebe moc nelisi. S tim ze ti 3 ani na lavce, to je jen muj tip. Na lavce asi nekdo z nich bude, kdyby se stala nejaka haluz a bylo by to treba 0:2 v puli

Reagovat
Frantszek

*6 tipu

Reagovat
kopajda

díky

tak shodneme se asi na alissonovi, obrana Juan, vermaelen, kteří se potřebují rozehrát, a k nich bych dal manolase páč se mu v posledních zápasech jaksi třepaly nohy...

záloha rui na jednom kraji, otázka kdo na druhý (peres či emerson), ve středu paredes a kdo k němu...DDR nebo Kevin?

útok Totti, SES, diego

takže takové 3 otazníky, jinak si myslím, že Radja, edin a mo budou na lavce páč někteří mladí jsou zranění a v EL není zase tak široká soupiska - jinak mi tam chybí v sestavě gerson a gernier - když už je přivedli, tak je třeba Jim dát prostor trochu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrát asi Dani.

Greniera bych taky rád viděl na více minut, když už je zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bychom dostali dva rychlé, ještě bude sranda.

Nevýhoda rotace spočívá v tom, že hráči z lávky jsou absolutně nerozehraní.

Reagovat
Frantszek

Hlavne se tesim na M Ruie. Snad se predvede. Ale i tak by to melo byt v poho. Videl jsem Socky proti Villarealu a ponorka byla uplne trapna. Vyhrali 1-0 posledni akci v celem zapase a snad i jejich jedinou. Radju jsem nikde v predpokladanych sestavach nevidel. ... Budu prepinat mezi AS a Bilbaem, snad mi nic neutece :D

Reagovat
smazaný uživatel

Sociedad je dobrý letos. Villareal je v krizi už tak 10 mačů, nedivil bych se, kdyby těch 15 minut druhého poločasu proti nám nebylo jediným dobrým vystoupení za tu dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

no, Rui sa moc nepredviedol, aj keď zlý nebol vyložene

Reagovat
Frantszek

Bohuzel, ale kdo se predvedl. Ze? Zklamal me hlavne Diego. Sel nejak moc dolu mi prijde. A o Tonyho zkratu netreba mluvit. France, bohuzel, nema na zaklad a navic ztraci smysl jeho hra tim, jak se stahuje pro balony, kdyz to pak nedoplni nahore.

Reagovat
smazaný uživatel

allison hral super napriklad

Reagovat
smazaný uživatel

podstata rotace je určitá její frekvence, jinak to není rotace, ale nasazení Bčka

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobná sestava:

Alisson- Manolas, Vermaelen, Jesus - Peres, Paredes, De Rossi, Rui - Naingollan, Perotti, Totti

Reagovat
Furia Ceca

To by šlo, doufám, že Spaletti nebude hazardovat až příliš...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bychom dostali dva góly, pošle tam Radju a Salaha.

Dnes bude zářit Stephan a promění dvě Franckovi nahrávky.

Reagovat
Pipo123

Ponorka dala ešte viac B-cko než vy, nie je dôvod sa báť

Reagovat
Largo

A kdo tam byl z béčka???

Reagovat
Pipo123

Dali tam hracov co nepatria do zakladu, Soldado, Rukavina, Bonera, Angel, Hernandez, Fernandez, Borre. Myslim ze uz ani neverili v zazrak a setrilo sa na Real

Reagovat
10

1:7...AS, kua, neposerte to zas

Reagovat
Furia Ceca

S.O.B.uješ? Kde je mu vůbec konec...

Reagovat
wiggum

Sem tam se objevi s nejakym moudrem na idnesu.

Reagovat
Lech

jeste se nenaucil vypinant capslock?

Reagovat
wiggum

Myslím, že jo. Ale jinak pořád jako dřív.

Reagovat
Messiáš

Ponorka o víkendu s Realem, tady se nic dít nebude, Sansone ani neodjel, tak snad jen o čest. Bylo by faj ukázat, že takový výbuch byl spíše ojedinělý, na hrot bych dal Soldada, aby se po dlouhém zranění začal zvykat na zápasovou praxi, do zálohy Cherysheva a ono to třeba nebude taková marnost. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
syraLFC

o víkend mají zápasy s Interem a Realem,možná se tak bude šetřit... 1:1

Reagovat
wiggum

Ale hrajeme. To je bida zatim.

Reagovat
Furia Ceca

Super začátek! Jako proč ne, jen ať to zdramatizujou... Hlavně že chce v Římě zůstat dlouho!

Reagovat
Largo

Nesnáším Vermaelena!!!!!!!!!!! Co to zas nedávno kecal??? Tohohle sem se přesně bál, AS to podcení a Spallettiho příliš protočí sestavu. Vermaelen na Řím prostě nemá, ani náhodou.

Reagovat
wiggum

At ho kopnou do prdele co nejdriv.

Reagovat
Largo

Přesně tohohle jsem se bál. Typická italská nátura... hnus.

Reagovat
Furia Ceca

Ještě klika, že poločas skončil dřív, než stihlo AS inkasovat podruhý, protože pak by se o ten postup ještě asi báli!

Reagovat
Emmett Brown

Nie som doma, sledujem len livescore, prebieha to podľa očakávania tuším...

Reagovat
Lech

Ponorky dost marné. AS kontrolovalo, škoda Rudigera, ujely mu nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger je dement, toto si jeden normálny hráč nemôže dovoliť

Reagovat
didosh

Italský klub.... a má jen o jednoho Itala vic než jeho španělský protějšek... A to EL Shaara je Italské jméno jak cyp...

Reagovat
Lech

A?

Reagovat
Mustang™

podívej se někdy na anglickou ligu..arsenal nedávno hrál a v základní 11 nebyl ani jeden angličan omezení cizinců v každé lize by bylo krok vpřed ke zkvalitnění

Reagovat
Frantszek

Kazdej, at si ma v tymu koho chce.

Reagovat
Mustang™

To jo, ale na hřišti by jich mohlo být max 6.

Reagovat
smazaný uživatel

v klubu v nároďáku

Reagovat
didosh

Jebu celou Anglii...já mám rád Itálii...

Reagovat
Frantszek

Protoceno, posetreno, postoupeno. Proste perfektni. Prohru pustit plavat. Pome porazit pristiho protivnika. Frmalen penis.

Reagovat
Alberto Aquilani

vieš o tom, že dostal Rudiger červenú, áno?

Reagovat
Frantszek

Tak jako neni to uplne perfektni, ale postup je. Dederon to vzadu odehraje. Ikdyz Spal tam urcite prdne Juana nebo Frmalena. Ale to zvladnem. Jeste samozrejme zalezi, jake rakety nastoupi proti nam.

Reagovat
Il Principino

Upřímně se mi ten náš výkon nelíbil vůbec....můžem děkovat Allisonovi, že fakt začapal. :)

Reagovat
Frantszek

Tak jasny, ale o to v tomhle zapase ani moc neslo, byt to vuci fanouskum muze znit dost nechutne. Protocilo se to, sily se posetrily a Spal si mohl prohlednout kvality sirsiho kadru. O Allisonovi zadna, ten kluk mi dela radost. Skoro vic nez zlepseni Emmersona.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, hlavne, že na vikend budeme svieži, snad sa to odrazí aj na výsledku s Interom

Reagovat
smazaný uživatel

Nejake správy o Manolasovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ono paradoxne sme mali najvacsie sance po vylúčení

Reagovat
smazaný uživatel

Allison inak zachytal perfektne, ak by aj Vojto odišiel nemám obavy o post brankára, aj keď rozohrávka by mohla byť aj lepšia.

Reagovat
Frantszek

Tak tak. Allison je dobrej synek

Reagovat
Il Principino

Já osobně bych mu dal šanci i proti Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně vůbec nevadí, že není nohama krutý, do Říma patří oldschool typ golmana:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele