1/16 finále - odvety
23.02.2017 21:05 CET
0 : 2
po prodloužení
(0:0, 0:1)

Reportáž

Šachtar odvetu nezvládl. Celta se radovala z postupu v prodloužení

Velký favorit letošního ročníku Evropské ligy je vyřazen! A bylo to hodně hořké vypadnutí. Šachtar, který letos suverénně vládl na podzim, nedokázal udržet jednobrankový náskok z prvního zápasu, v odvetě v závěru základní hrací doby inkasoval z penalty a v prodloužení nakonec padl. Celta Vigo se radovala z opravdu hodně nečekaného úspěchu.

Šest výher v základních skupinách, dominance na domácí scéně. O ukrajinském celku se právem hovořilo jako o černém koni této soutěže. Když před týdnem zařídil Šachtaru vítězství jedinou brankou Gustavo Blanco, předpokládalo se jen snadné potvrzení postupu. Jenže Celta díky Iagovi Aspasovi a Gustavovi Cabralovi nepříjemný výsledek otočila.

Byl to opravdu hodně divoký zápas se spoustou šancí a zvratů na obou stranách. Célticos se ve Lvově nevzdali předem a udělali dobře. A třeba gólman Pjatov musel už v prvním poločase likvidovat pořádně nepříjemné zakončení Iaga Aspase ze 28. minuty a ve 42. minutě vyškrábl další Španělovu střelu směřující na bližší tyčku.

Možná že kdyby domácí proměnili některou ze svých příležitostí jako první, asi by definitivně zlomili odpor svého soupeře. Už v 10. minutě nepotrestal nejistotu brankáře Sergia Álvareze nedobře mířící Kovalenko, v 55. minutě pálil hodně nebezpečně Fred, jenže se svým pokusem nevyzrál na hostujícího muže v rukavicích.

Ve druhém dějství byl jinak i nadále k neudržení Iago Aspas, jenž neustále trápil domácí obranu. Hned třikrát proti němu musel zasahovat ve stálé pohotovosti chytající Pjatov, a to v krátkém sledu zhruba po hodině hry, v 76. minutě se nejlepší střelec Viga propracoval ke střelbě na bránu ještě jednou, ani v tomhle případě však nepochodil.

Už se pomalu a jistě blížil konec utkání, když do této chvíle prakticky nechybující Pjatov v šestnáctce musel faulovat pronikajícího Guidettiho a sudí Vinčič ukázal na bílý puntík. A Pjatov tedy nakonec přece prohrál dlouhodobý a neúprosný souboj s Iagem Aspasem, jenž v 90. minutě proměnil pokutový kop a vynutil si prodloužení.

V něm byl úspěšnější galicijský tým. Rozhodující trefu zaznamenal ve 108. minutě obránce Gustavo Cabral, který si seběhl na bližší tyčku na centr z rohového čtvrtkruhu od Jozabeda Sáncheze a hlavou pohotově zacílil. Psychicky zdrcení domácí na tenhle moment odpověď nenašli, protivník si pořádně vydřené osmifinále již pohlídal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

Dneska snad k žádnému zaváhání nedojde ze strany "domácích"...1:0.

Reagovat
popltak

Ses vypařil jak pára nad hrncem

Reagovat
HullCity

Hele,vysvětlím ti to naposledy,protože jak na chatu tak i tady se jevíš jako někdo trochu mentálně zaostalý.Chodím do práce.12 hodin a to jak denní tak i noční.Nestíhám vidět všechny zápasy.Měl jsem noční,takže jsem se to dozvěděl až kolem 7.Jsem tu vždy,ať už Hull vyhrává nebo prohrává a to platí i pro jiné týmy.Samozřejmě mě tak kruté vyřazení mrzí,ale od toho tu jsou další sezony.Loni z toho bylo semifinále,letos se vypadlo už v únoru,příště to může být lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Messiáš

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Messiáš

Super, tak aspoň tady to vyšlo !

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečná záležitost...

Reagovat
HunterRomario

Podvodník Guidetti, ta pentle byla nafilmovaná, mrkněte na sestřih...

Reagovat
smazaný uživatel

byla no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Hmm, asi jo. Respektive nafilmoval ji určitě, ale pořád si myslím, že se asi pískat mělo. Hlavně si myslím, že rozhodčí čučel v úterý na City s Monakem a penaltu/nepenaltu Aguera. Vúbec se nedivím Pjatovovi, jak se vztekal, protože Guidetti tam běžel jen se záměrem tu penaltu získat

Reagovat
smazaný uživatel

jak na ní mohl čučet, když to pak pískl?

Reagovat
Messiáš

Tak já myslím, že to byly podobné situace, nicméně i přes fakt, že Aguero penaltu filmoval, skákal metr před kontaktem, tak se pískat spíše mělo, tohle podle mě bylo stejný, kontakt tam nepochybně byl v obou případech, golman si k míči ani nečuchl...

Reagovat
smazaný uživatel

španělská klasika, letecký den + píšklá pecka v 90. minutě

zápas plný zvratů. jeden zvrat v 90min a hned zápas plný zvratů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele