1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Legia Varšava - AFC Ajax 0:0

Favorizovaný Ajax nedokázal na půdě polské Legie skórovat a do odvety si tak přiváží nerozhodný bezbrankový výsledek. Pokud na domácí půdě inkasuje, tak bude muset svého protivníka porazit, jinak by totiž v letošní sezóně v evropských pohárech skončil. Hosté měli více gólových možností, jenomže ani jednu proměnit nedokázali. Za polskou Legii nastoupili v základní sestavě český obránce Adam Hloušek a reprezentační forvard Tomáš Necid.

Amsterdamský výběr se dostal do obrovské možnosti již v 8. minutě, kdy po hezké akci na levé straně a následném centru do pokutového území zakončoval z voleje z osmi metrů kapitán Klaassen, ovšem brankář Malarz předvedl skvělý zákrok a nadvakrát zkrotil balón na brankové čáře. O deset minut později si na druhé straně posunul balón více do středu Odjidja-Ofoe a poté vypálil z osmnácti metrů, s jeho přízemním pokusem si brankář Onana poradil.

Zhruba deset minut před přestávkou předvedl efektivní přešlapovačku Traoré a vystřelil nezištně k bližší tyčí, Malarz dokázal jeho pokus z dvanácti metrů směřující k bližší tyči odvrátit na rohový kop. Ve 39. minutě se poprvé ozval český krajánek ve službách Legie Necid, který po pasu z pravé strany a následném zpracování na prsa vystřelil z deseti metrů do horní poloviny branky. Onana byl pozorný s jedovatou ránu zkrotil ve svých rukavicích.

Minutu před poločasovou přestávkou spálil obrovskou gólovou možnost hostující Dolberg. Legia ztratila míč ve středu hřiště, následně přišla milimetrová kolmice za obranu na levou stranu k nabíhajícímu Younesovi. Ten poslal zpětnou nahrávkou pod sebe na zcela osamoceného dánského útočníka, jenž ale před odkrytou brankou mířil trestuhodně nad. Po změně stran Kucharczyk vystřídal Necida a hned se mohl stát hrdinou, avšak ve finální fázi nepřesně přihrál.

Poslední obrovská příležitost se zrodila zhruba čtvrthodiny před koncem a probojoval se do ní Ajax. Po hezké narážečce a následné kolmici vystřelil obávaný exekutor standardních situací Schöne, Malarz byl i tentokráte proti a přízemní střelu reflexivně vykopl. Hosté nakonec dohrávali duel v deseti, v 84. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Tete po zákroku na Brazilce Guilhermeho. Tento moment neměl na výsledek žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Knight_in_fire

Jechał Rus na kole,

za nim dwa gorole,

i nikt ich nie dogonił,

o no no no no no.

3:2.

Reagovat
smazaný uživatel

jediný dojebaný zápas z celého dňa !!! najväčšia pička za kurz 1,07 že padne aspoň jeden gól...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele