1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 21:05 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Bilbao doma přestřílelo APOEL těsně 3:2

Bilbao si v gólově bohatém zápase sice poradilo s APOELem Nikósie, jenže dostat doma dvě branky, to se nemusí vyplatit. Zatím však do odvety jdou v mírně lepším postavení právě domácí Lvi, kteří se radují po brankách Adurize s Williamsem a vlastním gólu Merkise.

APOEL hodlal překvapit španělského soka na jeho půdě, i když věděl, že kvalita i zkušenosti jsou přednostmi Basků. Lvi nastoupili do utkání s kyperským celkem v silné sestavě čítající jména jako García, Aduriz, Iraizoz, Laporte nebo Muniaín.

Ofenzivními povinnostmi byl v celku hostí pověřen především útočník Sotiriou, kterého hodně podporovali Efrem, Bertoglio nebo Morais. V prvních minutách se ale hosté museli bránit. Iker Muniaín ukázal své schopnosti a prchl svým soupeřům, jenže jeho klička u vápna mu nevyšla. Podobně jako nacvičená souhra domácích, která skončila jen ranou Williamse do prvního soupeře.

S další hrozbou přispěchal k vápnu hostí Laporte, který se vydal na útočný výlet a pálil. Do cesty se jeho projektilu postavil Morais, který míč odrazil. Ve 14. minutě musel čarovat hostující brankář Waterman, kterého chytře přehazoval Raúl García. Waterman si však dvakrát za sebou poradil a uklidil míč ještě před dorížejícím Williamsem. Watermana jeho obránci moc nebránili a dovolili dokonce hlavičkovat volnému Muniaínovi po centru Williamse. Mladý Iker Muniaín ale minul!

Bilbao po třiceti minutách prováhalo velkou šanci, když se do míče netrefil volný Williams. A tvrdě za to pykalo. Mnohem pasivnější hosté se totiž ujali vedení po krásné kolmici Vinicia na rozeběhnutého Georgiose Efrema. Záložník APOELu si míč zpracoval a krásným obstřelem jej poslal mimo dosah zkušeného Iraizoze - 1:0 pro hosty.

Tohle čekal málokdo, jenže domácí nelenili. Radost hostujících fanoušků totiž vydržela jen dvě minuty, neboť Williamsovu ránu vyrazil brankář Waterman před sebe. Tam stál obránce Mikel Balenziaga, který ihned vracel míč směrem k bráně. Před brankářem hostí si jej ale do vlastní brány srazil nešťastník Merkis - 1:1.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe domácí Lvi a Adurizovi chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby dosáhl na zajímavý centr ze strany. O pár chvil později a mnoho domácích dotyků s míčem pálil na hranici vápna Aritz Aduriz ještě jednou, ale tentokrát minul. Moc mu to však vadit nemuselo, neboť o dvě minuty později si náladu spravil. Hodně mu k tomu pomohl hostující Cédric Yambéré, který "namazal" přímou nahrávkou na střed hřiště Muniaínovi. Tomu stačilo jen uběhnout pár metrů s míčem a nahrát na volnějšího Adurize, který se nemýlil a Waterman byl bez šance!

Na opačné straně bylo rovněž horko a ani Iraizoz nebyl zcela bez práce. Vyzkoušel jej hlavičkující Igor De Camargo, ale na zkušeného brankáře Lvů si nepřišel. Skóre se naopak měnilo na druhé straně po vcelku rychlé a elegantní práci Raúla Garcii. Zkušený záložník našel kolegu Iňakiho Williamse, který hlavou překonal brankáře Watermana a mohl slavit třetí zásah domácích!

Ani to ale nebylo všechno, neboť hosté se nehodlali vzdát. A dobře udělali, když se do svého soka znovu pustili. Dvojice Gianniotas - De Camargo zcela rozebrala obranu Lvů a prve jmenovaný nakonec vsítil druhý gól. Ten může z hlediska pohárové matematiky ještě mnohé změnit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

3:1

Reagovat
guzman

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele