1/16 finále - 1. zápasy
16.02.2017 19:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Lyon i díky dvěma brankám Lacazetta vyhrál v Alkmaaru

Lyon si poradil překvapivě snadno s domácím Alkmaarem a do odvety si veze velmi pohodlný náskok 4:1. Vděčí za něj především útočníkovi Alexandrovi Lacazettovi, který se trefil dvakrát a obranu domácích spolu s Fekirem často větral.

Domácí Alkmaar toužil překvapit velkého favorita a využít toho, že se zkušenému celku v domácí soutěži vůbec nedaří. Přesto šel z jeho sestavy strach, protože od prvních minut naskočila esa jako Fekir, Lacazette, Darder nebo Tolisso s Mammanou a Jalletem. V domácích barvách na hrací plochu vyběhli Wuytens, Rienstra, Tanković nebo Krul s Bel Hassanim.

Byli to Francouzi, kdo se od úvodního hvizdu ujal aktivity. Hostující kapitán Gonalons hledal Fekira, který si ale následně nerozuměl s Lacazettem. Už po šesti minutách bylo před brankářem Krulem hodně horko, neboť obránce Mammana vrátil odražený míč vysokou hlavičkou zpět do ohně a naskakující mladík Diakhaby hlavičkoval těsně před Krulem nad!

Na opačné straně motal hostujícím obráncům hlavy rychlík Ben Hassani, jenž si zasekl míč a tvrdou ranou protáhl brankáře Lópese. Ten naštěstí pro Lyon vyrazil a ve spolupráci s Mammanou míč odklidil. Po dvaceti minutách a větší domácí agresivitě v napadání si málem Rybus vstřelil vlastní gól a brankář Anthony Lópes musel ukázat špičkové reflexy, aby balon odvrátil pryč.

Lyon byl ale mnohem efektivnějším týmem. Z prvního rohového kopu Nabila Fekira nic nebylo, ale míč se k němu znovu vrátil. Tentokrát si dal Fekir opravdu záležet a jeho centr zapadl za celou obranu. Tam si naběhl Lucas Tousart, kterého nikdo nehlídal - 1:0 pro hostující Lyon, který byl neustále při chuti.

Domácí málem srovnal pár minut před odchodem do šaten, když si vzal standardní situaci na starosti Bel Hassani, jenže záložník Darder míč na poslední hvíli srazil. A když už se zdálo, že se skóre měnit nebude, vysunul Corentin Tolisso krásnou kolmou nahrávkou útočníka Alexandra Lacazetta, který si kličkou poradil s brankářem Timem Krulem a pohodlně skóroval!

Domácí se samozřejmě nehodlali vzdát a pokoušeli se vymyslet způsob, jak Lyonu život ještě zkomplikovat. Málem na něj přišel Bel Hassani, který po nahrávce od Hapse pálil vysoko nad odkrytou branku! A to domácí velmi brzy mrzelo. Neutekla ani hodina hry, když se znovu prosadil gólový zabiják Alexandre Lacazette. Ten si všiml nahrávky od Tousarta, pronikl obranou a kličkou kolem Krula a perfektně akci zakončil, třebaže byl už ve velikém úhlu - 3:0.

To ale stále nebylo všechno, protože domácí dokázali utkání alespoň trochu zdramatizovat. Dvacet minut před koncem totiž Mammana fauloval ve vápně pronikajícího Garciu a sudí nařídil pokutový kop! K němu se postavil Alireza Jahanbakhsh a bezpečně proměnil - 3:1. V těchto chvílích se jakákoli smysluplná hra domácích naprosto rozpadla a obrana v podstatě neexistovala.

Zejména hostující mladík Fekir se i v závěru hodně snažil a ke konci utkání třikrát nebezpečně střílel. Pak ještě zaskočil za překonaného Lópese obránce Mammana. Alkmaar si musel pohár hořkosti vypít až do dna. Hosté se totiž vydali do protiútoku a Fekirovu střelu vyrazil Krul jen před sebe. Tam se ocitl střídající Jordan Ferri, který míč pohotově uklidil do sítě - 4:1 pro Lyon a Nizozemci mají v odvetě šanci modlit se alespoň za zázrak.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
tnt03

skoro :)

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz dobre tak 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no co, Lyon je sice z formy, ale i tak to na nas bude zrejme stacit

Reagovat
smazaný uživatel

ako fan, ale nechapem ako mozes odsudit svoj tim na prehru este pred uvodnym hvizdom. Tym duplom, že Lyon hrá starú materu a tento rok prehral aj s mizernym Caenom, či priemernym Guingampom. Alkmaar môže kludne vyhrať, a nemožno to brať ani ako prekvapko.

Reagovat
smazaný uživatel

Chapes ty retarde, ze tady NEpisu svy prani, ale tip? Prave proto, ze svuj mancaft sleduju, tak vim, co od tohodle spielu muzu ocekavat. A je uplne vedlejsi, ze Lyon je v utlumu.

Reagovat
smazaný uživatel

Urazil som ta? Nie. Tvoja pejorativna odpoved mi len potvrdila, ze diskusia s tebou je len strata casu.

Reagovat
smazaný uživatel

btw se podivej na kurzy, jak to vidi bookmakeri

Reagovat
Langi

z druhého pohledu (Lyon) jsou ty kurzy dost ústřel ...Lyon a venku...tam by měla být minimálně rovina

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

snad aspon remíza

Reagovat
Langi

OT: může Depay hrát? asi ne co

Reagovat
smazaný uživatel

par minut odehral na podzim za Ucka, takze by nemel

Reagovat
Langi

Tousart perfektni vykony letos predvadi

Reagovat
juninho8

My snad mame patent na tie DM-ka

Reagovat
smazaný uživatel

zatim bez prekvapeni, souboj jednookyho proti slepymu, nema to zadny tempo

Reagovat
smazaný uživatel

Wuytens na klasika

Reagovat
Langi

Aouar twl dnesek fakt vysel...tohle by mel byt jasny postup

Reagovat
juninho8

a ja som to dnes nepozeral musim pozriet aspon highlity....velmi sa mi dnes pacila uz zostava....hlavne stoperi a Tousart....neviem ci sa mi to zda ale Tousart ma pomaly vacsi vplyv na nasu hru ako napriklad Gonalons....ak sa z tohto nepostupi tak to bude dost ulet

Reagovat
Langi

Vsak Gonalons stagnuje uz roky a letos navic nadstandardne chybuje...Tousart dostal sanci a chopil se ji skvele...zadelava se nam na dalsi budouci oporu

Reagovat
juninho8

Jednoznacne....tych potencionalnych opor je tam viac....Tousart,Mammanna,Diakhaby,Cornet....je len otazka nakolko budu chciet zostat a byt oporami v lyone alebo ich zlaka ta dark side(milasik, eurace,libry)...nazvy to ako chces

Reagovat
smazaný uživatel

jesteze se brom podepsal na dalsi rok, ono neni nad to mit na lavce stratega, u kteryho vis pred kazdym spielem, co posle za sestavu bez ohledu na soupere, formu hracu a jejich posty

Reagovat
jáá

jako tak obrana byla tedy děsná :/

Reagovat
smazaný uživatel

jako kazdej jinej spiel, vsak lyon nepredvedl vic nez treba psv pred dvema tydnama, nic novyho kdyz ti dva roky hraje na stoperu wuytens a v lete k nemu prikupi v.eijdena pak cumis na pata a mata v kopackach

Reagovat
jáá

jako popravdě to tak vypadalo....kombinačně byl Lyon dobrej...ale plno těch věcí jim ta obrana děsně usnadnila, koukali na sebe a nikdo nevěděl, kde má být nebo tak mi to připadalo....tak musí být nějaká alternativa ne? ale Brom si tam Wuytense asi pevně usadil koukám

Reagovat
Langi

Kurna tak daval gola Aouar nebo Ferri

Reagovat
Langi

Jinak sestrih dobrej...Alkmaar strasne horel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele