1/16 finále - odvety
23.02.2017 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic na Kypru zklamal, dále postupuje APOEL

Španělský fotbal již v letošní pohárové Evropě nemá stoprocentní zastoupení. Jako první ze sedmí klubů z Pyrenejského poloostrova si připisuje neúspěch Athletic Club, který nečekaně zaváhal na půdě kyperského APOELu a po prohře 2:0 (celkem za oba zápasy 4:3) se s Evropskou ligou předčasně loučí.

Baskický celek si na jih Evropy přivezl z minulého týdne těsné vítězství 3:2 a ještě o přestávce držel postupové skóre 0:0, ovšem nástup po změně stran vůbec nezvládl a během deseti minut dvakrát inkasoval, když se postupně trefili Pieros Sotiriou a Giannis Gianniotas z pokutového kopu. Na postupu domácích už nic nezměnilo ani následné vyloučení Sotirioua, které v závěru pouze podpořil vlastním předčasným odchodem do kabin i hostující Ander Iturraspe.

Domácí věděli, že v případě jediného vstřeleného gólu bude jejich favorizovaný soupeř nucen kvůli pravidlu venkovních branek skórovat hned třikrát, a od počátku se tlačili kupředu, což španělským hráčům otevíralo prostor k protiútokům. V sedmé minutě poprvé brankáře Iraizoze prověřil prudkou křižnou ranou Georgios Efrem, zatímco hned záhy mohl skórovat Iňaki Williams, ovšem trefil pouze střed branky a připravenou náruč Boye Watermana. Tentýž souboj forvarda Athleticu s nizozemským gólmanem se opakoval i deset minut nato a výsledek byl stejný - tentokráte Waterman úspěšně zasahoval nohou.

Vstup do druhé půle však hosté katastrofálně nezvládli. Hned v první minutě po změně stran se APOEL pustil do útoku po levé straně hřiště, odkud Efrem poslal nebezpečný centr na přední tyč a nabíhající Sotiriou tečoval míč "šajtlí" mimo Iraizozův dosah až do sítě. Domácí byli v tu chvíli na koni a v třiapadesáté minutě si vybojovali výhodu pokutového kopu, když Gianniotas obelstil Balenziagu a po vniknutí do pokutového území se pod tlakem obránce Athleticu složil k zemi. Sám faulovaný pak také penaltu proměnil, byť Iraizoz vystihl směr jeho střely a na míč si sáhl.

Pro Athletic se druhým inkasovaným gólem takřka nic nezměnilo, neboť tak jako tak potřeboval skórovat třikrát. Drobnou naději na obrat hostům zavdal střelec první branky Sotiriou, který v pětašedesáté minutě uviděl za nešikovný faul na Etxeitu druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Obrana APOELu se ovšem nenechala prolomit ani o deseti a uhájila čisté konto až do konce. V devadesáté minutě navíc uviděl červenou kartu i Ander Iturraspe, jenž srazil unikajícího Vandera a podtrhl tak jednoznačný nezdar klubu z Bilbaa.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Frantszek

1:1 (SanJose) Lvi dal

Reagovat
Frantszek

A uz s psanim te formy bezte nekam. Vite moc dobre, ze hralo skoro becko a zbytek byl unaven.

Reagovat
netopier

a zase....

Reagovat
Frantszek

Ty vole ty jsi fakt jinej:D. Tebe sere neco, me neco. Me zas sere, ze ten kdo psal report vedel o situaci kulovy. Ja Valencii preju vyhru. Nereaguj uz prosim na mne.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Messiáš

Link někdo prosííím ?

Reagovat
Messiáš

Děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Messiáš

Ostuda, vypadnout s týmem takovéhle sorty.. Byl bych překvapen, kdyby to zlomila Celta, takže to vypadá, že můj tip o dalším španělském vítězi EL se nepotvrdí..

Reagovat
Jordi Alba

Snad postoupí aspoň ta Celta, jinak už bohužel 1/4 bez Španělů. Tak a teď se jde koukat na Tottenham.

Reagovat
popltak

1/8

Reagovat
Jordi Alba

Omlouvám se, psáno v rychlosti.

Reagovat
Frantszek

Tak ted uz jedine AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele