1/16 finále - odvety
23.02.2017 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Zenit doma vyhrál, postupuje ale Anderlecht

Zenit Petrohrad doma ještě krátce před koncem utkání vedl a udržoval výsledek směrem k vlastnímu postupu, jenže hosté v 90. minutě utkání vstřelili rozhodující gól. Domácím tedy výhra zhořkla, protože ani tři góly v síti soupeře Zenitu nestačily k postupu.

Zenit musel začít pořádně zatápět pod kotlem, pokud chtěl postoupit. V minulém utkání na půdě Belgičanů nedokázal ustrážit mladíka Franka Acheamponga, který se trefil dvakrát. Achemapong byl samozřejmě v sestavě hostí také dnes večer, kromě něj ještě například Stanciu, Tielemans, Chipciu, Najar nebo Obradović.

Domácí Zenit potřeboval alespoň dvě branky, aby se mohlo prodlužovat. S belgickými týmy ale doma nemá mnoho problémů, na což mimo jiné spoléhal. Kromě toho ale spoléhal také na svého nejlepšho střelce v EL, Giuliana. Toho podporovali například Kokorin na hrotu, Danny nebo Mauricio. V obraně se objevili Criscito, Aňukov nebo Žirkov.

Jako první se málem prosadili domácí. Jurij Žirkov se na levém křídle dostal po krásné kolmé přihrávce do běhu k přízemnímu centru, který jen těsně skončil u brankáře Martíneze. Výrazně lepší Zenit byl při chuti a chtěl stůj co stůj dotáhnout skóre hostí ještě do konce prvé půle. Alexandr Aňukov poslal do šestnáctky podél pravé postranní čáry z vlastní poloviny hřiště krásný pas, na nějž sprintoval Kokorin. Těsně před ním ale zasáhl hostující brankář!

Ten si poradil také při individuální akci Jurije Žirkova, který proběhl přes dva obránce hostí a zakončil. S další akcí přispěchali domácí skrze Dzjubu, který našel stopera Neta. Ten ale zpětnou nahrávku kolegy z útoku využil jen k nepřesné střele. Snahy domácího Zenitu začaly nabírat na síle po 25 minutch hry. Krásný a přesný pas si zpracoval Artjom Dzjuba, který se sice střelou z hranice vápna neprosadil, ale Giuliano už ano! Po technické zasekávačce se prosadil a opět přidal další cenný gól do své letošní sbírky.

Anderlecht v tu chvíli vůbec nestíhal a dnes byl prakticky vymazán ze hřiště. Další parádní šanci ofenzivně laděných domácích zakončil Artjom Dzjuba, kterého ale zastavila krásná práce hostující obrany. Obránce Spajić totiž vyrazil jeho pokus mířící do prázdné brány mimo! Konec první půle znamenala krásná rána faulovaného Mauricia z volného přímého kopu, jenže záložník Zenitu mířil těsně vedle! Do druhého poločasu nakráčeli domácí opět aktivnější, chyběl jim k prodloužení ještě jeden gól. Artjom Dzjuba se snažil v pravém rohu šestnáctky dostat ke střele, jenže obránci hostí mu to nedovolili.

Na další krásný pas si naběhl útočník Alexandr Kokorin, jenže nedosáhl. Zatímco hosté se nedostávali téměř k ničemu, domácí Zenit byl jednoznačně aktivnější a atmosféra stadionu Petrovskij mu značně pomáhala. Domácí stupňovali svůj tlak a dvacet minut před koncem se konečně dočkali kýžené druhé branky. Po kolmé přihrávce Dannyho na hranici šestnáctky krásně nahrál Giuliano před sebe na Artjoma Dzjubu, který se v podobných situacích zpravidla nemýlí. Zkušený kanonýr se uvolnil a krásnou přízemní ranou srovnal průběžný stav!

A nebylo to všechno, protože domácí byli při chuti. Deset minut před koncem utkání se nadšení domácí fanoušci dočkali toužebně očekávaného třetího gólu, který je posouval dál! Artjom Dzjuba si naběhl na krásnou nahrávku Kokorina a našel zpětnou nahrávkou Giuliana, který potvrdil, že je ve výtečné formě! Skórovat do prázdné brány už mu nedělalo žádné problémy a Zenit vedl - 3:0.

Jenže postupová matematika je hodně krutá dáma. Dnes na to doplatil Zenit Petrohrad, který sice ještě pět minut před koncem vedl jasně 3:0 a postupoval, ale v 90. minutě se k balonu dostal již zřetelně uvanený útočník Isaac Thiese Thelin a po nahrávce ze strany vstřelil rozdílový gól Anderlechtu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

2:0(2:1 v prodlouzeni)

Reagovat
smazaný uživatel

A proc si nikdo nemysli ze by Anderlecht neprohral? Podle me s jejich stylem a otevrenou ruskou obranou, tu plichtu klidne uhrat muzou. A taky v to doufam.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele