Bundesliga - souhrn 25. kola

17.03.2017, 22:24, aktualizováno 19.03.2017, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern vyhrál v Mönchengladbachu a vede již o třináct bodů, protože Lipsko propadlo v Brémách a má už jen nepatrný náskok před třetím Dortmundem, který udolal Ingolstadt. Modeste sestřelil Herthu, Hoffenheim si poradil s Leverkusenem a tři body mají rovněž Wolfsburg a Schalke, ve Frankfurtu a Augsburgu se body dělily...

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:1

19.03.2017 17:30

Góly: 63. Thomas Müller

Byla to pro mnohé možná nečekaná dřina, nicméně lídr tabulky nakonec duel v Mönchengladbachu zvládnul. Díky tomu má už třináct bodů náskok na RB Lipsko, takže v Německu zůstane všechno - na rozdíl třeba od Francie - v zajetých kolejích.

Ve 4. a 5. minutě byl dost dusno před brankou Manuela Neuera. Nejprve David Alaba tečoval Herrmannův centr tak, že z toho byl málem vlastní gól. Po rozehraném rohu stál v malém čtverci Tony Jantschke, nicméně obrana Bayernu znovu odolala. V 18. minutě předvedl Ribéry výborné zpracování a ještě lepší centr na Lewandowskiho, jenž zblízka hlavičkoval nad.

O chvíli později stál polský kanonýr tváří v tvář Sommerovi, avšak švýcarský gólman výborně zmenšil střelecký úhel. Těsně před pauzou předvedl svou typickou akci Arjen Robben. Zprava si seběhnul do středu hřiště a napálil vzdálenější tyč. Následnou Lewandowskiho dorážku pak výtečným zákrokem zlikvidoval Yann Sommer.

Rozhodující moment utkání se odehrál v 63. minutě. Tehdy padnul jediný gól, který měl na svědomí v letošní sezoně překvapivě sváteční střelec Thomas Müller. Skvěle si zaběhnul za obranu, kam mu poslal včasný lob Thiago. Než stačila obrana Gladbachu zareagovat, mohl si německý reprezentant nechat míč ještě dvakrát spadnout a teprve potom jej poslal z hranice malého čtverce do sítě - 0:1.

Ve zbytku zápasu to ještě zkoušeli Robben a Martinez na straně jedné a Thorgan Hazard a Tobias Strobl na té druhé. Nicméně další branka už nepadla. Jonas Hofmann však předvedl na vrcholné úrovni málo vídané gesto fair play. Po souboji s Thiagem upadnul a rozhodčí nařídil přímý kop. Čtyřiadvacetiletý záložník se ale přiznal, že to nebylo soupeřovým zaviněním. Následoval tedy míč rozhodčího a Hofmann sklidil uznání jak od svého protihráče, tak od Dietera Heckinga.

Bayern tedy dál kráčí za pátým titulem v řadě. Může se tak snadněji koncentrovat na čtvrtfinále Ligy mistrů, kde bude soupeřem Real Madrid. Rozhodně by mělo jít o hodně zajímavou podívanou. V Bundeslize pak čekají na bavorský velkoklub Augsburg a Hoffenheim. Hříbata si zahrají s Eintrachtem Frankfurt a berlínskou Herthou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:1

19.03.2017 15:30

Góly: 50. Sead Kolašinac

Schalke nakonec přehrálo Mohuč a v tabulce okupuje deváté místo. Svěřenci Martina Schmidta zůstávají o tři příčky a čtyři body pozadu.

Zpočátku to bylo z obou stran opatrnější. První významnější pokus mezi tři tyče vyslal až v 15. minutě Guido Burgstaller. Jonas Lössl byl ovšem připravený. Pak se o jakés takés útočné výpady snažili Brosinski a Öztunali, ale nic pořádného dohromady nevymysleli. Jak se první poločas blížil ke konci, byli mnohem aktivnější domácí.

Nejprve musel Ralf Fährmann kontrolovat situaci, v níž chyběl Córdobovi kruček k tomu, aby z bezprostřední blízkosti skóroval. Brankář Schalke pak vyrážel na roh, stejně jako o minutu později, kdy z hranice šestnáctky zkoušel štěstí Danny Latza. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu, což se ovšem mělo záhy změnit.

V 50. minutě si v rychlosti vyměnili balon Burgstaller a Sead Kolašinać, přičemž druhý jmenovaný stál už uvnitř pokutového území, když střílel milimetrově přesně na zadní tyč - 0:1. Die Nullfünfer postrádali ve zbývajících čtyřiceti minutách přesnost, takže se neujala žádná z jejich možností (většinou stříleli vně velkého vápna) a podvanácté v sezoně prohráli.

Reprezentační přestávka by však mohla přijít vhod oběma celkům. Die Königsblauen teď ztrácejí na pohárové umístění čtyři body, přičemž je třeba mít na paměti, že pokud Bayern nebo Dortmund opanují DFB-Pokal, Evropskou ligu si zahraje i sedmý bundesligový celek. Mohuč se musí na zbývajících devět utkání rovněž pořádně nachystat, neboť má pouhé dva body náskok na baráž.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 0:0

18.03.2017 18:30

Góly: -

Na první pohled jednoznačného favorita mělo podvečerní utkání sobotního bundesligového programu, ve kterém v tabulce šestý Eintracht Frankfurt přivítal o záchranu bojující Hamburk, jemuž patří až šestnáctá, tedy barážová příčka.

Na základě poslední formy však šel v lepší pozici do zápasu paradoxně přístavní celek - svěřenci Markuse Gisdola zvládli vítězně své poslední duely na domácím stadionu a srdnatě bojují o udržení prvoligové příslušnosti i pro další ročník, naopak Eintracht se na jaře trápí a z posledních pěti ligových střetnutí odešel celek Nika Kovače bez jediného bodu.

Utkání jako takové bohužel odpovídalo tomu, že hraje mužstvo absolutně z formy s týmem, jenž v Bundeslize spíše body soupeřům ponechává než aby je získával. Během prvních dvaceti minut tak diváci ve Frankfurtu neviděli jedinou příležitost ani na jedné straně.

Situace se nezlepšila ani v dalším průběhu první půle. Fanoušci obou táborů sledovali spíše úpornou bitvu ve středu polu, bez příležitostí ke vstřelení branky. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, jak také jinak, když si ani jedno mužstvo nepřipsalo byť jen jedinou skutečně zajímavou gólovou šanci.

Prvním momentem hodným pozornosti byla tak až situace ze šedesáté minuty. To se dostal s balonem u nohy do šestnáctky Filip Kostič, kterého k zemi poslal (či sám spadl, záleží na posouzení) David Abraham. Rozhodčí však střet útočníka hostí s domácím bekem jako nedovolený neposoudil a penalta se k nelibosti hostujícího kotle nekopala.

Branku tak diváci ani ve druhé půli neviděli a oba týmy si po veskrze nudném duelu připisují do tabulky po bodu.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SV Darmstadt 1:0

18.03.2017 15:30

Góly: 45+1. Mario Gómez

Wolfsburgu se nedaří a místo pohárových příček bojuje o holý život v nejvyšší soutěži, což už svým místem odnesli dva trenéři. Nejprve vedení klubu vyhodilo Dietera Heckinga, jenž následně zamířil na lavičku Gladbachu místo Andreho Schuberta, později se po špatných výsledcích židle rozhoupala i pod jeho nástupcem Valérienem Ismaelem.

Novým mužem na lavičce Vlků se tak stal bývalý šéf akademie londýnského Arsenalu Andries Jonker. Nizozemský kouč si s sebou coby asistenta přivedl i bývalého hvězdného hráče Gunners Freddyho Ljunberga a výsledky se zatím k radosti fanoušků i vedení klubu dostavují.

Nejprve Wolfsburg vyválčil remízu 1:1 na hřišti Mohuče, aby následně zásluhou branky Maria Gomeze vyloupili Red Bull Arenu v Lipsku a zaskočili tak favorita. Teď na Jonkera čekala premiéra před domácím publikem - do Volkswagen Areny dorazil poslední Darmstadt a příznivci čekali tři body.

Do vedení však mohli jít už po sedmi minutách hry právě Lilien - Heller našel parádní přihrávkou v šestnáctce Schipllocka, útočník Darmstadtu však na Casteelse nevyzrál.

První pořádnou příležitost si domácí nechali až na úplný závěr prvního poločasu, a hned z toho byl gól. Postaral se o něj nikdo jiný než Mario Gomez. Německý kanonýr je pod Jonkerem jako znovuzrozený a připsal si branku ve třetím utkání v řadě.

Hned po návratu na trávník mohl druhý gól Vlků přidat Bazoer, avšak branku v ideální příležitosti netrefil. Další šance pak měli znovu Gomez a Malli, avšak další branka do sítě Darmstadtu už nepřišla. Wolfsburg tak porazil poslední tým tabulky nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hertha BSC 4:2

18.03.2017 15:30

Góly: 6. Yuya Osako, 35. Anthony Modeste, 37. Anthony Modeste, 63. Anthony Modeste - 50. Vedad Ibišević (pen.), 69. John Brooks

Na góly bohatý byl zápas mezi 1. FC Köln a Herthou Berlín. Nakonec se radovali domácí, a to i díky hattricku Anthonyho Modesteho, jenž má pořád hodně slušnou šanci na korunu krále střelců.

Francouzský útočník to poprvé zkoušel z dálky už v 5. minutě. V té následující se ovšem prosadil jeho spoluhráč Yuya Osako. A že to stálo za to!!! Japonský fotbalista přebral razantní přihrávku od Matthiase Lehmanna a následně to prostě napálil halfvolejem směr Rune Jarstein. Ten byl očividně hodně překvapený, takže balon stihnul pouze lehce tečovat, a pak se mohl ohlédnout do horního rohu své svatyně - 1:0.

V 16. minutě se zase o slovo a o balon hlásil Modeste. Christian Clemens jeho prosby vyslyšel a jen malinkatý kousek chyběl k tomu, aby šli Kozli do dvoubrankového vedení. Ve 32. minutě dostal Plattenhardtův centr na hlavu Vedad Ibišević, ale jeho chvíle měla přijít až na začátku druhého poločasu.

V tom prvním ovšem Modeste ještě dvakrát udeřil. Ve 35. minutě mu Osako přihrál na hranici šestnáctky, odkud prostě z první vystřelil a dobře udělal - 2:0. Hned poté mu Lehmann adresoval centr za obranu, kde rodák z Cannes předvedl ukázkové zpracování a pelášil sám na Jarsteina. Nic složitého nevymýšel ... a jednoduše ho prostřelil - 3:0.

Poločas zakončil Mitchell Weiser pobídkou Ibiševićovi, jenž v dobré pozici o centimetry nedosáhnul. Nicméně v 50. minutě zahrávala Stará dáma standardní situaci, která skončila tak, že Timo Horn ve snaze zasáhnout balon sestřelil ve vzduchu pěstí protihráče. Bosenský útočník Vedad Ibišević nařízenou "pětku" s přehledem proměnil, čili ještě rozhodně nebylo hotovo.

Už v minutě třiašedesáté byli domácí opět klidnější. Čerstvě vystřídavší Marco Höger zase poslal Modesteho, aby šel sám na gólmana. I když to tentokrát bylo z úhlu, sázka na bližší tyč se vyplatila - 4:1. Jenomže hned potom zahrával rohový kop Vladimír Darida a centr posadil přesně na hlavu Johna Brookse - 4:2.

Družina Pála Dárdaie si vypracovala už jenom jednu vyloženou příležitost. V závěrečné desetiminutovce se ale Horn proti Ibiševićovi senzačně vytáhnul. Köln tedy na Herthu ztrácí pouhé tři body a o prvním dubnovém víkendu zajíždí do Hamburku. Berlínský celek si prohrou vytvořil pětibodové manko na Hoffenheim, přičemž právě TSG přicestuje za dva týdny do hlavního města Německa.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 1:1

18.03.2017 15:30

Góly: 38. Kostas Stafylidis - 29. Florian Niederlechner (pen.)

Zatímco mnoho mužstev (Schalke, Leverkusen, Gladbach, Wolfsburg) nemůže být se svým aktuálním postavením v tabulce spokojeno, u Augsburgu současné třinácté místo víceméně odpovídá tomu, co se od klubu, jenž před sezonou opustil úspěšný kouč Markus Weinzler, před startem nového bundesligového ročníku čekalo.

To bundesligový nováček z Freiburgu může být naopak důvod ke spokojenosti. Sice to v jeho případě není taková paráda jako od druhého postupujícího z druhé nejvyšší soutěže Lipska, ale i Brazilci z Breisgau předvádějí konstantní výkony a svěřencům Christiana Streicha tak patří velmi solidní osmá příčka.

Do utkání vstoupili lépe domácí, již mohli jít v šestadvacáté minutě do vedení. Z dálky to zkoušel velice povedeně Jeffrey Gouweleeuw  , po jehož střele se gólman Schwolow jen ohlédl. Střela obránce Augsburgu však skončila na břevně freiburgské branky.

O tři minuty později fauloval gólman FCA Hitz ve vápně Frantze a rozhodčí odpískal ve prospěch hostujícího mužstva pokutový kop. Míč si na příslušnou značku postavil Florian Niederlechner a byť gólman Augsburgu vystihl směr jeho střely, Freiburg šel do vedení 1:0.

Domácím se však ještě před odchodem na poločasovou přestávku do kabin podařilo vyrovnat. Ve třicáté osmé minutě nechal po centru FCA Lukas Kübler ve vápně zcela volného Stafylidise a laxní bránění beka Freiburgu tak vedlo k hlavičce, jenž znamenala vyrovnávací gól a stav 1:1.

Druhý poločas už góly nenabídl a Augsburg s Freiburgem si tak body spravedlivě rozdělily. Na straně FCA odehrál čtyřiašedesát minut český středopolař Jan Morávek.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - RB Lipsko 3:0

18.03.2017 15:30

Góly: 34. Zlatko Junuzović, 59. Florian Grillitsch, 90. Florian Kainz

Lipská pohádka už není, co bývala. Nováčkovi z východu Německa se na jaře nedaří a z posledních šesti zápasů hned třikrát poznal hořkost porážky - víckrát, než za celou Hinrunde. Nyní svěřence Ralpha Hasenhüttla čekalo utkání na hřišti Werderu, jenž naopak postupně nabírá formu a míří k bundesligové záchraně.

Do vedení mohli jít hosté ve dvacáté čtvrté minutě. Byl u toho nejproduktivnější hráč mužstva Emil Forsberg. Jeho rána z pokutového území však branku Felixe Wiedwalda, jenž je díky výtečným výkonům z posledních týdnů jasnou jedničkou brémských, což ukázal i v posledním zápase proti Leverkusenu, kde chytil Toprakovi penaltu, těsně minula.

O deset minut později se radovali příznivci domácího mužstva. Do míče se před vápnem opřel Zlatko Junuzovič a jeho parádní střela skončila v pravém dolním rohu brány Petera Gulácsiho. Ten na ni byl krátký a Weser Stadion tak mohl propuknout v jásot.

Ještě veseleji bylo v Brémách v minutě padesáté deváté. Werder rozehrál parádně nakrátko po zemi standardní situaci, k míči se dostal nikým trestuhodně nehlídán Florian Grillitsch a parádní ranou vymetl šibenici lipské branky.

Třetí úder ze strany Werderu přišel v devadesáté minutě. Zelenobílí se dostali do brejku, na jehož konci střela Johanssona, se kterou si sice Gulácsi poradil, ale následná dorážka Kainze do opuštěné lipské branky už byla pouhou formalitou.

Fotbalisté Lipska tak potřetí v řadě ztratili body a o druhé místo v tabulce budou muset ještě bojovat, naopak Werder nabírá formu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:0

18.03.2017 15:30

Góly: 62. Sandro Wagner

Sandro Wagner svým jedenáctým gólem v sezoně zajistil výhru Hoffenheimu nad nadále tápajícím Bayerem Leverkusen. TSG tedy nadále pronásleduje nejen Borussii Dortmund, nýbrž i RB Lipsko, které nezvykle často ztrácí body. O titulu zdá se v Německu býti rozhodnuto.

Bývalý hráč Darmstadtu Sandro Wagner mohl otevřít skóre už ve 2. minutě, když se řítil na Bernda Lena. Ve finále se mu však poněkud zamotal balon pod nohama a brankář hostujícího celku tedy jeho pokus zneškodnil. Za chviličku pálil z dálky na druhé straně hřiště Bellarabi, nicméně těsně minul. Hned z protiakce se do balonu opřel Kerem Demirbay, ale přestřelil.

Rušno před oběma brankami bylo i nadále. Ve 13. minutě si do ideálního prostoru naběhnul Admir Mehmedi, leč jeho hlavička nebyla přesná. Pak se neujaly příležitosti Bellarabiho a Kampla. V závěrečné desetiminutovce prvního poločasu se odehrály ještě dvě zaznamenáníhodné situace. Nejprve na Lenovi ztroskotal Wagner, a poté Ádám Szalai.

Ten samý hráč to zkoušel i po změně stran, když ho našel centr Sebastiana Rudyho z přímého kopu, nicméně i tentokrát byla brána o něco menší, než by bylo bývalo zapotřebí. Poté už se domácí konečně dočkali. Steven Zuber prošel po levé straně do vápna, načež přihrál před klec Wagnerovi, jenž s obrovským štěstím a Lenovým přispěním procedil balon za brankovou čáru - 1:0.

Řada tedy byla na Leverkusenu, jenže ten už nějakou dobu nezažívá nejoptimálnější období. Kevin Volland z přímého kopu neuspěl a v samotém závěru neproměnil svou šanci do té chvíle téměř neviditelný Javier Hernández. Pro die Werkself to byla už dvanáctá porážka v sezoně a další se pokusí odvrátit za dva týdny v duelu s Wolfsburgem. Naopak Nagelsmannův tým pojedenácté vyhrál a po reprezentační pauze zajíždí k důležitému klání do Berlína.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Ingolstadt 04 1:0

17.03.2017 20:30

Góly: 14. Pierre-Emerick Aubameyang

Páteční předehrávka 1. Bundesligy jako již tradičně žádnou gólovou přestřelku nenabídla. To ovšem neznamená, že nebyl k vidění zajímavý fotbal. Favorizovanému Dortmundu každopádně stačila k vítězství nad předposledním Ingolstadtem jediná branka Pierre-Emericka Aubameyanga z úvodu zápasu.

Hosté v Signal Iduna Parku inkasovali již ve 14. minutě a to ze zcela typické akce Borussie. Rozběhnutý Marcel Schmelzer obdržel perfektním přihrávku do levého křídla, načež okamžitě prudkým, přízemním centrem oslovil Aubameyanga a gabonský kanonýr z malého vápna překonal bezmocného brankáře Hansena.

Ingolstadt se však nehodlal vzdát a prezentoval se velmi sympatickým výkonem. Zajímavostí je, že svého věhlasnějšího soupeře v dnešním duelu dokonce přestřílel a vytvořil si i více vyložených příležitostí. Jedna z takových přišla ve 20. minutě, kdy si Matthew Leckie naskočil na Suttnerův centr od rohového praporku, výbornou hlavičkou překonal Bürkiho, na brankové čáře ale švýcarského gólmana zastoupil Gonzalo Castro.

Velmi blízko vyrovnávací trefě byl později také Morales a především Kittel, proti kterému skvěle zakročil Roman Bürki. Dortmund od vstřeleného gólu zahrozil v prvním poločase ještě dvakrát - nejprve odražený míč po střele Pulisice napálil těsně nad Erik Durm, do stejných míst poté mířil i Raphaël Guerreiro.

Krátce po změně stran pak zahodil další, největší šanci druhého poločasu Leckie, když po chybě obrany Dortmundu postupoval sám na Bürkiho, ani on ovšem neměl správně seřízená mířidla. Tuchelova parta si poté v závěru již svůj těsný náskok pohlídala a minimálně do zítřka tak stáhla náskok druhého Lipska na tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25195161:1362
2.RB Lipsko25154643:2849
3.Borussia Dortmund25137554:2746
4.TSG Hoffenheim251112246:2545
5.Hertha BSC25124934:3040
6.1. FC Köln25910637:2937
7.Eintracht Frankfurt25106926:2736
8.SC Freiburg251051032:4235
9.Schalke 0425961032:2733
10.Borussia Mönchengladbach25951130:3432
11.Bayer Leverkusen25941237:4031
12.1. FSV Mainz 0525851233:4129
13.Werder Brémy25851234:4429
14.FC Augsburg25781024:3429
15.VfL Wolfsburg25851223:3429
16.Hamburger SV25761224:4627
17.FC Ingolstadt 0425541623:4219
18.SV Darmstadt25431817:4715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pre BVB na druhom mieste!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

BVB dominantní

Reagovat
andrew96

Upocená výhra. Výkon zklamal, víc jsem čekal rozhodně od Sokratise, kápo standartní výkon, ale i v záloze jsem doufal že Gonzo a Rapha předvedou víc, hlavně Guerreiro neviditelný a dobře, že ho TT stáhl. Nejlepší dnes Buerki, sice se po jeho zákroku měla kopat penalta, ale jinak zachránil výhru. Na druhé straně taky po Grossově ruce mohl fouknout pecku.

Tak teď RB ztratit a můžu být zcela vysmátý.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je realne aby Max Eberl zamieril do Bayernu? Uz napriklad po tejto sezone?

Reagovat
db18

Werdeer!

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Aj my dnes vyborne, v zavere som sa kus obaval ale skvely zapas

Reagovat
Elliasson

Co se s tím Lipskem děje?

Reagovat
manuelo neuero

došla šťáva / red bull

Reagovat
smazaný uživatel

Skor red bull zdrazel

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí uhlídat Forsberga s Keitou a Lipsko má problém.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně hrají to, na co mají

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko by se nemuselo nakonec dostat ani do LM, to by byl pěknej propadák po tom podzimu

Reagovat
smazaný uživatel

to by bolo skvele.

Reagovat
Uwe háže buly

Kéýby, ale furt maj moc luxusní náskok..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

4 body jsou dvě kola

Reagovat
stas87

Zasa nas na zaciatku podrzal Felix, vychytal Wernera a to nas nakoplo. Prvy polcas ale z nasej strany spatny, nepresnosti mraky, zbytocnych strat taktiez dost, obrana dokazala vyrobit nejaku tu chybu ale nastastie, oni nedali gol ako prvi. No a potom ten zapas rozsekol Juno, ten jeho gol nam dodal ovela viac sil ako som si myslel. Od tej doby sme my ukazali tuzbu vyhrat, bojovat, hrat agresivne...oni naopak zacali hrat viac kombinacne ale v nabehu boli maximalne dvaja hraci. A este jedna vec co sa tyka RB...ked prehravaju, tak sa zacinaju spravat ako slecinky...kazdy problematicky suboj a chceli by to odpiskat, rozhadzuju rukami a nesustredi sa na hru. Tato vyhra bola vyhrou väcsej vole, my sme ten zapas chceli vyhrat a isli si za vyhrou.

Dneska si ten stred sefoval sam Delaney, jeho nakup bol pre nas jackpot. Ak by zahral podobne v nasom drese aj Augustinsson, verim ze by to nemuselo byt od prveho kola o zachranu. Wiedwald sa rozchytal do vynikajucej formy, umlcal posmevackov a presvedcuje, ze ma na to byt jednotka. Moisander vynikajuci, Sane obcas urobi blbost, ale gol z toho nie je. No a Veljkovic moc nie je vidiet, ale je presne tam, kde ma byt. Ta novinka v nasom podani s tromi IV funguje, vzajomne sa doplnaju a vyplnaju priestor ked je treba. Mat este jedneho Delanyeho v strede pola, tak mozme diktovat tempo zapasu od prvej minuty, lebo kvalita do ofenzivy tam je. Snad na dnesnu vyhru nezareaguje HSV taktiez vyhrou, uz ma to zacina malicko stvat, kedze my bodujeme a oni tiez.

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny vysledky dneska, zitra snad navaze i Eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

No, ze budeme bránit výsledek s Ingolstadtem jsem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i tak si si uzil nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tam šel fotbal úplně mimo. Jenom co jsem vkročil do SIP, tak celou dobu husina Jinak jestli chceš vidět fotky a videa. Najdi mě na FB a pošli mi žádost. Mám tam stejný jméno...

Reagovat
smazaný uživatel

Na FB sa volas Slonky Terik? ok, poslem ti ziadost, budes mat od Daniela s kolinskou fotkou :D

Reagovat
smazaný uživatel

Odoslal som ti ziadost. Pokial si to ti teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrzeno Dane

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
C-M@ster

Red Bull škoda.

Příště 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Las Palmas

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
vrabejka

Tak toto je obrovské zklamání. Absolutně ten tým nepoznavam. Kdyby ty prohry přišli s Hoffe, Hertha nebo BVB tak nic neříkám.

OK remíza s Augsburgem byla smolná. Ale zničil nás Hamburg, Wolsfburg a Brémy!!! Tedy s týmy které budou rádi za záchranu!!

Tým je oproti týmům absolutně k nepoznání. Špatně výkony, individuální chyby, žádná vůle po vítězství.

Chápu že někdo závidí Lipsku bohatství a skvělý scouting ale kdyby jsme nedali LM tak by to bylo fakt nefér. Vždyť jsme jako jediní naháněli Bayern 20 zápasů to se naposledy dařilo BVB když je vedl Klopp. RB si určitě zaslouži respekt a uznání.

Nejhorší je že nás už nečeká žádné lehké utkání. Na druhou stranu nevěřím, že ta krize bude trvat celé jaro. Ale musíme se z toho vyhrabat co nejdřív.

Myslím že na 2.misto můžeme zapomenout hlavní cíl bude uhájit LM což nebude vůbec jednoduché.

Ale je na čase začít bojovat a vyhrávat tak do toho RB!!!

Reagovat
Spasitel

Hertha vonku strašne tragická budúce kolo bude zlomové o LM

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha - Hoffe bude jedna s tych atraktivnejsich predohravok si myslim, hra sa o vela,naviac to bude hned po repre pauze tak budu mat muzstva energiu. Ja osobne cakam remizu mozno aj 2:2, snad sa nepletiem

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.transfermarkt.de/acht-deutsche-klubs-unter-top-25-die-meistbesuchten-stadien-europas/view/news/268567

Navstevnost a divacky zajem na europskych stadionoch. Len tak som to sem hodil, dokaz ze kluby s Nemecka su v popredi

Reagovat
blackhawk88

13 bodov naskok

Thiago na jar ma neskutocnu formu

Reagovat
Rudnevs

Zápas Mönchengladbach - Bayern celkom fajn, ale aj tak najlepší moment bola lavička Bayernu, ktorá sa smiala nahnevanému Robbenovi.

Z iných zápasov: Chválim Kolasinaca, toho si všímam celú sezónu a hrá úžasne. Dnes navyše dal gól. Chválim Papadopoulosa z HSV, ktorý je veľký bojovník a spolu s Adlerom asi dvaja najlepší hráči HSV. Ďalej chválim Maria Gomeza, ktorý dal gól zatiaľ v každom zápase pod Jonkerom. A nakoniec chválim Werder Brémy za tú rakúsku kanonádu proti Leipzigu.

Dnes sa celý deň spomínal možný vyhadzov Daniela Stendela. Nahradiť ho má André Breitenreiter, ktorý s Heldtom spolupracoval už v Schalke a rovnako ako Stendel bol aj hráčom Hannoveru. Dokonca v roku 1992 vyhral s Hannoverom DFB-Pokal. Podľa posledných informácii sa ale vyhadzov Stendela ešte odkladá.

P.S. Dnes má narodeniny "Eurofighter" a môj obľúbenec Mike Büskens!

Reagovat
Nihilister

Ten Robben byl ultra směšnej

Reagovat
smazaný uživatel

Cau pocuj je mozne ze by sa Buskens v dohladnej dobe vratil do BL/2.BL?

Reagovat
Rudnevs

Stendel mal narodeniny deň potom, čo prevzal Hannover - Büskens by mohol prevziať Hannover deň po jeho narodeninách. Bolo by to symbolické, ale je to samozrejme utopia.

Čo som čítal, tak jeho angažmá v Rapide bolo dosť nepodarené a má tam zaujímavú klauzulu, že pokiaľ pôjdu do Europa League, tak jeho zmluva sa predlži do roku 2018 a dovtedy bude poberať aj plat, aj keď už ich dávno netrénuje. Pred angažmá v Rapide robil poradcu pre dozornú radu v Schalke spolu so Stevensom a Sandom. Podľa ukazovača kariéry na TM.de sa teraz do tej funkcie vrátil, ale žiadne články som nikde nevidel, tak priznávam sa, že sám neviem

Špekulovalo sa, že by mohol prevziať Bielefeld, ale tí nakoniec zobrali Jeffa Saibeneho, ktorý doteraz trénoval Thun.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenculko

Rapid cez ligu nedostane sa do EL to je jasne. A keby cez pohar tam dastaneme s nejakym zazrakom tak nato uz ta klauza neplati chvalabohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec Breitenreiter ...vidis to ako dobry krok pre Hannover?

Reagovat
Rudnevs

Stendela mi je trocha ľúto. Dokázal Hannover vzchopiť, ale nedokázal ho posunúť ďalej. Je to dobrý tréner, snáď si ešte nájde nejaku robotu.

Nový impulz by mohol tímu pomôcť a navyše na Breitenreiterovi mi je sympatické, že sa narodil blízko Hannoveru, hral tam 8 rokov a vyhral DFB-Pokal. Navyše hneď pri prvej tlačovke vraví "Ich bin waschechter Hannoveraner".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska po case bezgolova remiza,to uz par kol nebolo konecne aj vo fanklube defenzivneho futbalu mohli kukat aj na tu krasnu bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

Teda nie dneska ale vcera

Reagovat
atlee

Bénes dnes konečne absolvoval premiéru za A tím Gladbachu.

Reagovat
db18

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Premieru absolvoval v A time Gladbachu uz v zapase DFB Pokalu proti Furthu. Toto bola premiera vramci BL.

Reagovat
Spalovač šancí

Kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

5-7

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou dostane známku? 5-7?

Reagovat
smazaný uživatel

Muller druhý gól v lize

Reagovat
h8_sfatto

Češi ani nemusí přestupovat do top klubů když Hertha a Hoffenheim maj k pohárům blíže než Manchester nebo Arsenal.Jak se to hezky otočilo

Reagovat
Rudnevs

Sleduje niekto zápas Union Berlin - Nürnberg? Čo sa to tam teraz deje?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja. Drees potreboval na zachod. Co uz, stava sa. Ale to ze nastavuje tolko len sebe uskodil, po tej pauze beha tak akoby este potreboval srat

Reagovat
OnderCZ

Ten zápas jsem dnes viděl od začátku druhé půle a ještě bohužel chvílemi jsem měl pauzy. Ale přišlo mi, že Nürnberg na tom byl kombinačně trochu lépe a z jejich strany to špatné nebylo. Dlouhou dobu to vypadalo na 0:0, až pak ke konci se Union dostal do velkých šancí. Ten tým mi je sympatický, co jsem viděl ostatní zápasy, tak se většinou snaží hrát, ale dnes mi to přišlo, že hru chtěl tvořit hlavně Der Club, Union hrál jednoduše, nebyla to nějaká velká věda, když byla nouze, přišel odkop.

Ale kvalitu mají, pořád si myslím, že i větší než třeba Darmstadt, i když ten tým je také sympatický, hráli prostě to, na co mají. Wagner to loni přeháněl, možná naschvál, ale jinak ten tým měl kouzlo. A chtěl jsem říct, že Union by hrál možná důstojnější roli než Darmstadt. Každopádně za současné situace bych postup nejvíc přál Stuttgartu a pak sám nevím. Jestli Hannover nebo Braunschweig, toť otázka. Sympatičtější mi je určitě Braunschweig, ale Hannover má podle mě zase lepší fanoušky a také je to tradiční BL klub. Union by mi nevadil. Jen nevím, na jak dlouho by to v BL bylo. Přál bych to asi dále Dynamu, ale pro ně bude lepší, když ještě vydrží. V jejich případě jsem zvědavý na další sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Union by som prijal do BL, ten tim ma slusnu kvalitu a myslim ze pokial postupia tak sa maju sancu udrzat. Naviac by to bolo urcite prijemne spestrenie, celkom sa mi paci ten stadion aj ich fanusici + by bolo derby s Herthou.Dynamo moze byt po sezonach na rozhrani druhej a tretej ligy rado tam kde je a urcite je to dobra sezona. Snad uz je to stabilizovane a do troch sezon su v prvej lige.

Reagovat
Rudnevs

Hosiner! A komentátor to pekne zakríkol!

A momentálne je situácia taká, že postup prajem Stuttgartu, Hannoveru aj Unionu a do baráže pravdepodobne pôjde HSV... No bude to ešte zaujímavé!

A pridám aj zaujímavosť : Dnes sledujeme zápas čísla 1 (Nürnberg) s číslom 3 (Union) v obľúbenosti Würstov na nemeckých štadiónoch. Druhý bol Lautern.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas vo vsetkom.

Reagovat
smazaný uživatel

A este dodam - ja si myslim ze do baraze pojde niekto s dvojice mensich klubov Mainz ci FCA (a zostupi cez baraz). Tieto kluby hraju pre mna momentalne najmenej bez formy v tejto zone tabulky. Stale lepsie ako by do baraze sli Werder/HSV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele